Találatok a következő kifejezésre: Ha nem munkaviszonyom a terhesség alatt (2 db)

Ha nem volt munkaviszonyom a terhesség alatt jár valami támogatás?

Esti tagozatos tanuló vagyok .20 hetes kismama

Legjobb válasz: Szia! Ha nem volt munkaviszonyod akkor csak a gyes jár 3éves korig,plusz a családi pótlék addig amíg be nem fejezi a tanulmányait.

Szia! Ha nem volt munkaviszonyod akkor csak a gyes jár 3éves korig, plusz a családi pótlék addig amíg be nem fejezi a tanulmányait.
És az egyszeri anyasági támogatás, ami azt hiszem 64 ezer ft. de a http://www.csaladinet.hu/kisokos le van írva minen
A terhesség alatt konkrétan nem jár, csak a szûlést követõen. A gyes fog járni ami alanyi jogon 28500Ft. ha igyaz.. asszem. + a családi pótlék: 12200 Ft. Boldog babvárást! És jó tanulást! ;) 23 hetes kismama

Mi tortenik akkor, ha terhesseg alatt megszunik a munkaviszonyom (hatarozott ideju szerzodes, nem hosszabbitjak meg)? Jogosult leszek e igy, a szules utani tamogatasokra?

Hosszu tortenet ez, de megprobalom par mondatban. Gyermekvallalas elott allaunk a ferjemmel.1 evet kulfoldon toltottem, nem fizettem TB-t magam utan. Juliusban ezt elkezdtem, tehat mar biztositott vagyok 2 honapja(meg 4 honap szukseges, h osszejojjon a bizonos 180 nap biztositottsag). Jelenleg van egy olyan helyen dolgozom, ahol nem problemaznak varandossag eseten, de eleg strapas melo ez, valtanek. Viszont az uj munkaltato tart attol, h terhes leszek, s fizethet utanam dolgokat (nem tudom mennyit es miert?). Ennek kikuszobolese erdekeben hatarozott ideju szerzodest kotne velem. Szarmazhat ebbol karom? Marmint elesek igy valamilyen tamogatastol?

Legjobb válasz: Hát persze!! Az a lényeg, hogy biztosított legyél a szülés napján, különben semmiféle ellátátást nem kapsz, csak a 27 000 forintos GYEST. Figyelj, ha szeretnéd, vállald el, de amint lejár a határozott idõ, vedd igénybe a 45 nap passzív tp-t, majd menj el munkanélkülire. Így leszel jogosult a terhes gyermekágyi segélyre és a GYED-re is! Üdv

Hát persze!! Az a lényeg, hogy biztosított legyél a szülés napján, különben semmiféle ellátátást nem kapsz, csak a 27 000 forintos GYEST. Figyelj, ha szeretnéd, vállald el, de amint lejár a határozott idõ, vedd igénybe a 45 nap passzív tp-t, majd menj el munkanélkülire. Így leszel jogosult a terhes gyermekágyi segélyre és a GYED-re is! Üdv
De szerintem akkor igen, be kellene menned a TB-hez és ezt megkérdezni, nem akarok hülyeséget írni, ezért mondom! De miért akarod fizetni, ha ott van a munkanélküli? Majd õk fizetik! Bár lehet, hogy nem leszel jogosult, mert nincs elég napod. Sztem menj be a munkanélkülibe és a TB-hez is, hogy nehogy rosszul járj! Sok sikert!
A kérdező hozzászólása: Ha a munkaviszony megszunese utan fizetem magamnak a TB-t, akkor sem valok jogosulta?
Akkor kapsz gyed-et és ilyeneket, ha a szülést megelõzõ két éveben minimum 180 napig biztosított voltál és amikor szülsz akkor is az vagy, akkor vagy biztosított ha dolgozol, táppénzen vagy, munkanélkülit kapsz, egyéni vállalkozó vagy ... tehát ezt kell figyelembe venned.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!