Találatok a következő kifejezésre: Ha nem mensesem, hogyan (19 db)

Ha a menses előtt 1-2 nappal + tesztünk van, és megjön rendesen a menses, honnan tudhatjuk hogy nem-e vagyunk mégis babásak? Vannak tünetek?

Legjobb válasz: ha pozitív a teszted akkor terhes vagy ha megjön ha nem. hányan írták itt hogy megvolt 2-3 hónapig, sõt ma olvastam hogy valakinek 9 hónapig volt meg. Menj dokihoz!!! 10 hós kisfiú anyuja és 8 hetes terhes

ha pozitív a teszted akkor terhes vagy ha megjön ha nem. hányan írták itt hogy megvolt 2-3 hónapig, sõt ma olvastam hogy valakinek 9 hónapig volt meg. Menj dokihoz!!! 10 hós kisfiú anyuja és 8 hetes terhes
Ha rendesen megjön, akk nem lehetsz terhes:(
Nézesd meg magad UH-on.Nekem tényleg megvolt 9 hónapig, mindig azt gondoltam, hogy elvetélek, csak nem olyan nagy mennyiségû, mint a menzesz.Napokig tartott.Ráadásul én már lemondtam még egy gyerekrõl és láss csodát!Most lesz 3éves a kisfiam és tökéletes, okos kissrác!
Nekem szeptemberben volt 4 pozitív tesztem, mégis 8 nap késéssel megjött, az gyanús volt, hogy gyengült a csík nem erõsödött. Az orvos azt mondta, hogy kémiai terhesség.
Bocsi, hogy megkérdezem:mit jelent, hogy kémiai terhesség?Ilyenrõl még nem hallottam és szeretnék tájékozódni!Köszönöm a válaszodat!

Egy gyógyszertárban kapható terhességi tesztet az (elviekben) teherbe eséstől bármelyik napon kipróbálhatok? Nem tiszta hogy akkor használható ha már késik a mensesem? Akármelyik nap még a menses előtt érdemes kipróbálni?

Legjobb válasz: A legjobb, ha a mensi kimaradása után, vagy a várt mensikor tesztelsz elõször. Elõtte felesleges, mert nem valószínû, hogy kimutatná.

A legjobb, ha a mensi kimaradása után, vagy a várt mensikor tesztelsz elõször. Elõtte felesleges, mert nem valószínû, hogy kimutatná.
Az elmaradt menszi elsõ napján elvileg már kimutatja. Attól függ. mennyi HCG van a szervezetedben. Menszi elõtt nem érdemes próbálni.

Folytassam a fogamzásgátló szedését, hogy ha a mensesem első napján kellett elkezdenem, de már másnap nem volt meg, sőt utána sem jelentkezett a menses. Egyáltalán így védve leszek?

Most el?ször szedek fogamzásgátlót (Belara) és azt mondták hogy a menses els? napján kezdjem... segítsetek légyszi.

Legjobb válasz: Igen folytasd.Nekem sem volt mar masodik nap verzesem. A masodik leveltol vagy vedve, a het napos szunet utan.

Igen folytasd.Nekem sem volt mar masodik nap verzesem. A masodik leveltol vagy vedve, a het napos szunet utan.
Én úgy tudom (mert kérdeztem az orvost, és olvastam az utasítást) hogy ilyenkor sokszor elmarad, ha elsõ nap kezded szedni. Ezért jobb a 2-5. napon elkezdeni, mert akkor nem marad abba, és nem lesz pecsételõ vérzés. De akkor késõbb véd. Én õgy tudom, hogy ha elõs naptól szeded, akkor az elsõ bogyó után véd... Vagy csak az én fogamzásgátlóm ilyen?

8 nap múlva jönne meg a mensesem, de lefeküdtem a barátommal, és nagyon félek, hogy terhes vagyok. Ha már megjött, akkor biztos nem vagyok terhes? Ha nem jön meg, pontosan mennyit várjak? Mikor érdemes a tesztet megcsináltatni?

Legjobb válasz: szia! ha terhes vagy, akkor is megjöhet csak nem úgy mint máskor. ha csak cseppek, foltok jelentkeznek, valószínûleg terhes vagy. ha nem jön meg 8 nap mulva, várjál még 4-5 napot, ha akkor sem, csinálj tesztet. akármi is az eredménye csinálj rá 5 napra megint egyet, az már majdnem biztos. gondolom fiatalkorú vagy, szólj egy felnõttnek, ha terhes vagy. hamarabb is gondolkozhattál volna, a felelõtlenség nem gyerekjáték!

szia! ha terhes vagy, akkor is megjöhet csak nem úgy mint máskor. ha csak cseppek, foltok jelentkeznek, valószínûleg terhes vagy. ha nem jön meg 8 nap mulva, várjál még 4-5 napot, ha akkor sem, csinálj tesztet. akármi is az eredménye csinálj rá 5 napra megint egyet, az már majdnem biztos. gondolom fiatalkorú vagy, szólj egy felnõttnek, ha terhes vagy. hamarabb is gondolkozhattál volna, a felelõtlenség nem gyerekjáték!

Úgy is bekövetkezhet az első menses? Pl: hogy nekem nem volt elöte f. folyás ha nem oktober vége körül meg jött 8napig volt kb-a elsö kétt nap még inkább ilyen barnás volt aztán vér

De viszont azóta semmi, még nem állt be? Nekem elöte a cicim nem nőt de mióta az első meg volt azóta el kezdet picit, már elöte szörösödtem ott lent elégé. Nektek mennyi idöre jött a 2dik? KEZDÖ MENSINÉL MARADT KI? Úgy todom még az első után normális ha hópapokig nem jönn! VAN AKINEK FÉL ÉVRE RÁ JÖTT A 2DIK.

Legjobb válasz: Abszolút normális, ha kezdetben nem rendszeres a vérzésed. AZ, hogy kinek hány napig tart, mennyire erõs, mennyi ideig "piros" vagy "barna" szintén egyénfüggõ. Majd beáll!

Abszolút normális, ha kezdetben nem rendszeres a vérzésed. AZ, hogy kinek hány napig tart, mennyire erõs, mennyi ideig "piros" vagy "barna" szintén egyénfüggõ. Majd beáll!
Mindenkinek másképp mûködik a szervezete. Ne aggódj, nincs Veled semmi baj!
A kérdező hozzászólása: Kösszönöm a válaszokat! MÉG ÍRHAT BÁRKI EL OLVASOM. 12/L
Ha nõ a cicid és szõrösödik a puncid, akkor már nincs gond, hiszen elkezdõdött a nemi érésed.
Egyik barátnõmnek két évre rá jött meg a 2. és azt mondta a doki h semmi baj nincs még ettõl.

Tisztelt Doktor Úr! A Premens tablettát felírták nekem és azt szeretném kérdezni, hogy csak a menses első napján lehet elkezdeni szedni akkor is, ha nem lehet tudni, hogy mikor következik be? Hamarabb nem lehet elkezdeni? Válaszát előre is köszönöm!

Tisztelt Doktor Úr! A Premens tablettát felírták nekem és azt szeretném kérdezni, hogy csak a menses első napján lehet elkezdeni szedni akkor is, ha nem lehet tudni, hogy mikor következik be? Hamarabb nem lehet elkezdeni? Válaszát előre is köszönöm!

Legjobb válasz: Tisztelt Hölgyem! A Premens tablettát bármikor elkezdheti szedni. Üdvözlettel: dr. Langmár Zoltán

Tisztelt Hölgyem! A Premens tablettát bármikor elkezdheti szedni. Üdvözlettel: dr. Langmár Zoltán

Tisztelt Doktor Úr! A Premens tablettát felírták nekem és azt szeretném kérdezni, hogy csak a menses első napján lehet elkezdeni szedni akkor is, ha nem lehet tudni, hogy mikor következik be? Hamarabb nem lehet elkezdeni? Válaszát előre is köszönöm!

Tisztelt Doktor Úr! A Premens tablettát felírták nekem és azt szeretném kérdezni, hogy csak a menses első napján lehet elkezdeni szedni akkor is, ha nem lehet tudni, hogy mikor következik be? Hamarabb nem lehet elkezdeni? Válaszát előre is köszönöm!

Legjobb válasz: Tisztelt Hölgyem! A Premens tablettát bármikor elkezdheti szedni. Üdvözlettel: dr. Langmár Zoltán

Tisztelt Hölgyem! A Premens tablettát bármikor elkezdheti szedni. Üdvözlettel: dr. Langmár Zoltán

Ha a menses előtt az ovuteszt erősen pozitív, akkor lehetséges hogy sikerült a baba? Vagy ez nem jelent semmit sem?

Legjobb válasz: Miert nem csinálsz terhes tesztet? Sajnos nemtudom hogy mit jelent az ovu tesz eredménye.Szorítok hogy baba legyen

Miert nem csinálsz terhes tesztet? Sajnos nemtudom hogy mit jelent az ovu tesz eredménye.Szorítok hogy baba legyen
A kérdező hozzászólása: megcsináltam az ovutesztet. a második csak majdnem olyan erõs, mint a control csík. Még van 4 napom a nem vártig.
Hali. Nekem bejött. Én egyet csináltam a nemvárt délutánján, és olyan brutálisan erõs volt, hogy olyat még nem láttam. Elvileg, ha erõsödik a csík és jó erõsen pozitív lesz, akkor esélyes a baba.
A kérdező hozzászólása: köszönöm. akkor holnap is csinálok:)
szia.Na mi lett azóta?
A kérdező hozzászólása: szia. azóta nem csináltam ovutesztet, elvileg holnapra nem várom.
Na, mi lett? :) Remélem, gratulálhatunk! :)
A kérdező hozzászólása: nem. sajnos megjött:( De azért köszönöm .

Ha a mensesem 2-3 napos barnás pecsételéssel indul, attól ez még nem jelenti azt, hogy nincs peteérésem ugye?

Legjobb válasz: Szia! Hát... én úgy tudom, hogy peteérés az van, de kevés a progeszteron ami a terhességet megtartja, vagyis nem sikerül a beágyazódás vagy korán elvetél az ember. Rendszeresen van elõtte pecsételgetésed? Nekem ebben a hónapban volt elõször, de szerintem azért mert annyira figyeltem minden rezdülést, fájt a hasam is, hogy ez okozott zavart. Remélem!

Szia! Hát... én úgy tudom, hogy peteérés az van, de kevés a progeszteron ami a terhességet megtartja, vagyis nem sikerül a beágyazódás vagy korán elvetél az ember. Rendszeresen van elõtte pecsételgetésed? Nekem ebben a hónapban volt elõször, de szerintem azért mert annyira figyeltem minden rezdülést, fájt a hasam is, hogy ez okozott zavart. Remélem!
A kérdező hozzászólása: 16 hónapja próbálkozunk, és azóta van. Minden vérzés elõtt. Többek között volt már hormonvizsgálatom is a ciklus 5. napján és rendben volt. Én azt hallottam errõl a barnázásról, hogy ilyenkor lassabban válik le a méh nyálkahártyája, elõször csak a felsõ része, és ez okozza.
A kérdező hozzászólása: És erre a progeszteron dologra van valami szer? Mivel lehet szabályozni?
Attól még lehet peteérés. Hormonvizsgálat a ciklus 21-22. napján kell prolaktin és progeszteron vizsgálat. Az mutatja ki egyértelmûen, hogy hormonok rendben vannak-e, alacsony-e a progeszteron szint.
Ha progeszteron hiány van, akkor orvos ír fel vagy peteérést serkentõ gyógyszert, vagy progeszteron pótló gyógyszert/vagy mindkettõt. Természetes gyógymódként cickafark teát szoktak javasolni ciklus elején, palástfû teát a peteérést követõen. Gyógyszertárban lehet kapni két fajta homeopátiás gyógyszert is, egyiket a ciklus elsõ szakaszában kell szedni, másikat pedig a peteérés után. Folliculinum és Luteinum. Persze a hormonendszerünkkel nem szabad kísérletezni, ezért orvos tanácsát mindig ki kell kérni, utóbbit is csak homeopátiás orvos tanácsára.
Érdemes a hormonvizsgálatot elvégeztetni. Nekem 3 napja van eredményem, tökéletes minden, van peteérés és mégis pecsételek mensi elõtt.

Ha nem volt mensesem, hogyan jöhetek rá a legpontosabban, hogy mikor lettem terhes? Csak a méretekre hagyatkozhatok?

Legjobb válasz: Csinálj egy terhességi tesztet, és pl keress a neten kalkulátorokat, ami megmutatja az ovulációd idõpontját, a szülés várhatõ idõpontját, stb! :)

Csinálj egy terhességi tesztet, és pl keress a neten kalkulátorokat, ami megmutatja az ovulációd idõpontját, a szülés várhatõ idõpontját, stb! :)
Hát, ha nem tudod az utolsó menzesz elsö napját, akkor majd az orvosod megmondja az adatok alapján.Elöfodul ijen is.Gondold végig, hogy az utolsó mensitöl, hányszor, és mikor lehettetek eggyütt.Talán az kicsit segi´t. -Abból, hogy terhességi tesztet csinálsz, nem fogsz megtudni azonk´vül, hogy terhes vagy semmit.Ezt az elsö válaszolónak írom. 38hetes kismama.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!