Találatok a következő kifejezésre: Ha nem megyek fogorvoshoz akkor kell (6 db)

Ha nem magánrendelőbe megyek fogorvoshoz akkor kell fizetnem vizit díjat?

17 hetes kismama vagyok

Legjobb válasz: Szia! Ez fura, én úgy tudtam, hogy minden olyan vizsgálat ingyenes ami a terhességgel függ össze. Én voltam a háziorvosnál (így terhesen) lázzal, és tõlem is elkérték a vizit díjat. Mondták, hogy nem a terhesség végett jöttem így 300 forint lesz. 18 hetes kismama

Szia! Ez fura, én úgy tudtam, hogy minden olyan vizsgálat ingyenes ami a terhességgel függ össze. Én voltam a háziorvosnál (így terhesen) lázzal, és tõlem is elkérték a vizit díjat. Mondták, hogy nem a terhesség végett jöttem így 300 forint lesz. 18 hetes kismama
Én is úgy tudom, hogy minden, terhességgel akár összefüggõ, akár nem öszzefüggõ vizsgálat vizitdíjmentes. Hozzáteszem, hogy sokszor a rendelõ jóindulatán is múlik, hogyan értelmezik a dolgokat. Én eddig csak jóindulatot tapasztaltam.
Én még tapasztalni nem tapasztaltam semmit, de a doki hangsúlyosan elmondta, hogy a kiskönyvvel MIDEN ingyenes. A fogászaton, belgyógyászaton, ekg-n tuti nem kéne fizetni. Kicsit álljatok a sarkatokra, és próbáljátok kiharcolni, nekem bizti felmenne a pumpám, ha elkérnék-nem a 300 ft, az elv...
Fogászati asszisztens vagyok. Bármely, terhességgel kapcsolatos vizsgálatkor nincs vizitdíj. Ez pl: tanácsadás, uh szûrés, afp vérvétel, ... A fogászati szûrés, az maga vizitdíjmentes. Az, hogy beírnak a könyvedbe, hogy szûrésen megjelentél. Ha már kell kezelni is téged, bármily csekély is legyen, kell fizetni vizitdíjat. Pl:tömés, nyálkahártyakazalés, gyökérkezelés... Ez ugyanígy érvényes az egészségügy minden területére. Háziorvosra is. Ez van. Gratula a babához, 21 hetes kismama
Szia!Tõlem is elkérték a 300 forintot.Úgy tûnik, ez orvosfüggõ.
Igen!
A kérdező hozzászólása: Köszi, én is gondoltam.. csak reménykedtem hátha van valami kedvezmény kismamákra:)
Nekem azt mondta, hogy a terhesség alatti kontroll(egyszeri)az természetesen ingyenes.

Ha nem a körzeti fogorvoshoz megyek, akkor kell fizetnem az ellátásért? Egy diáklány

Szval a faluban ahol lakok nem túl jó a fogorvos, szóval olyan hogy betömte a fogam, de nem tudok rágni mert fáj (kb 2 hónapja) és most egyik tömött fogamból letört egy darab. Ha a közeli városba mennék egy államilag támogatott rendel?be ott kell fizetnem?? diák vagyok

Legjobb válasz: Sajnos fogorvosnál igen. Én sose megyek a körzetihez, mert egy sintér, és a másik körzetben fizetek, mint magánbeteg.

Sajnos fogorvosnál igen. Én sose megyek a körzetihez, mert egy sintér, és a másik körzetben fizetek, mint magánbeteg.
A kérdező hozzászólása: basszus, na mind1 inkább fizetek csak akkor az jol legyen megcsinálva


Ha nem a körzetis fogorvoshoz megyek, akkor kell szerintetek fizetni a fogtömésért ha van TB kártyánk?

Legjobb válasz: Ha TB finanszírozású a rendelõ, akkor nem, de nem biztos, hogy fogad is, mert csak a körzetébõl köteles..

Ha TB finanszírozású a rendelõ, akkor nem, de nem biztos, hogy fogad is, mert csak a körzetébõl köteles..
Nekem múltkor a dokinéni leszedte a fogkövem, de mondta , hogy nem hozzá tartozom, így menjek el a saját körzetimhez vagy fizetnem kell. Azt mondta , hogy nem tudja elszámolni a TB felé, pedig falun belül voltam.
Ha nem a körzeti fogorvosod, fizetni kell. A legtöbb helyen ki is vannak írva az árak a körzeten kivüli betegek ellátásához. Kb. annyi, mint ha magándokihoz mennél.

Csak ahoz a fogorvoshoz mehetek akihez tartozok? És ha nem az én lakhelyemre megyek akkor ott nem is válalnak vagy fizetni kell?

2 orvos rendel nálunk és az enyém nem volt bent, a másikhoz mentem és nem teccet neki:S

Legjobb válasz: Két körzeti orvos van?

Két körzeti orvos van?
A kérdező hozzászólása: igen

Szlovákiában ugye minden éven el kell menni fogorvosi ellenőrzésre, mert különben "nem fizet a biztosító". Én mindig járok ellenőrzésre, de ha ezen kívül megyek, tetemes összeget hagyok ott. Akkor most hogy is van ez?

Például egyszer húzott, egyszer csiszolt, egyszer ínyt vágott, kétszer tömött. Voltam ellen?rzésen el?tte, de mégis nagyon sok pénzt hagytam ott. Akkor most fizet a biztosító, vagy sem?

Legjobb válasz: A biztosító csak évente egyszer a "preventívna prehliadka-t" fizeti. Ezen kívül vannak eljárások, amelyekbõl 1-2 Eurót megfizet, de a többit neked kell saját zsebbõl finanszírozni. Ha nem mész egy éven ellenõrzésre, akkor a következõ ellenõrzés árát (kb. 5 Euró) neked kell kifizetni. Ennyi a különbség.

A biztosító csak évente egyszer a "preventívna prehliadka-t" fizeti. Ezen kívül vannak eljárások, amelyekbõl 1-2 Eurót megfizet, de a többit neked kell saját zsebbõl finanszírozni. Ha nem mész egy éven ellenõrzésre, akkor a következõ ellenõrzés árát (kb. 5 Euró) neked kell kifizetni. Ennyi a különbség.
A kérdező hozzászólása: Akkor a fenének van a biztosító is?! :-\ Azért, köszi! :)


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!