Találatok a következő kifejezésre: Ha nem megyek fogorvoshoz (19 db)

Mi van, ha nem megyek fogorvoshoz?

Rendszeresen, évente 1* eljárok, nem is a fogorvostól való félelem okoz gondot. Magánfogorvosom van 10 éve, elmentem egyszer egy másikhoz, aki kicsit "elcseszte" a fogamat, így csak a mostanihoz mennék, de most nagyon nincs rá pénz. Tudom, hogy van 1 lyukas fogam, ennyi.

Legjobb válasz: Gondolom a kérdezõ arra kíváncsi hogy a kiskönyvbe nem pecsétel bele. De elvileg ez nem kötelezõ. A lényeg a védõnõs és a dokidtól a pecsét. Legalábbis ha jól tudom. Még én sem voltam, 34 hetes vagyok, de nekem semmi panaszom nincs, egész életemben ha 1 rossz fogam volt. Eddig nem szólt a dokim érte. Sõt senki.

Jaj ezen ne aggódj. nem nézik a pecsétet. Nekem a dokim még azt se mondta, hogy kell menni. Miután megszületett a fiam megcsináltattam a lukas fogaim, mivel terhesen semmi fájdalmat nem bírtam elviselni, nemhogy egy tömést.
Gondolom a kérdezõ arra kíváncsi hogy a kiskönyvbe nem pecsétel bele. De elvileg ez nem kötelezõ. A lényeg a védõnõs és a dokidtól a pecsét. Legalábbis ha jól tudom. Még én sem voltam, 34 hetes vagyok, de nekem semmi panaszom nincs, egész életemben ha 1 rossz fogam volt. Eddig nem szólt a dokim érte. Sõt senki.
Utolsó vagyok megint: És egyáltalán nem romlottak a fogaim a terhesség alatt, csak az volt lukas ami elõtte is, pedig nagyon sok édességet ettem ám:)
Én már vagy 4x voltam, nekem a nagyon legyengítette a fogaimat a terhesség. És mondta is a dokim, hogy jól teszem ha megyek, mert nagyon fontos terhesség alatt. Elején, és a végén. De te tudod, Ha nincs rá keret, akkor meg úgysem fogsz elmenni, nem???!!! Tehát?
Aha, kedves 2. ott a pont....:) ) dehát sajnos én ilyen "kész, ezvan" kérdésnél nem értettem a lényeget. Egyébként nem kötelezõ a pecsét, de jó ha van. ( A lyukas fog meg okozhat problémát. pl. begyulladhat. Gyógyszer kontra tömés, tessék választani!)
Szia! És most itt az a nagy kérdés, hogy ez hogyan kapcsolódik a terhességhez?:)
A kérdező hozzászólása: Igen, a kérdést a kiskönyv miatt tettem fel, (köszönöm annak, aki rájött, bár az én hibám, hogy ezt nem írtam ki), hiszen ott a fogorvosi rublika is. Értelemszerûen ha valamiért nagyon kéne egy pecsét a fogorvostól, megoldanám valahogy, de annyi minden másra kell a pénz. Azt hiszem aki hasonló helyzetben van, az érti. Köszi a válaszokat!
A kérdező hozzászólása: Köszi szépen a választ, erre voltam kíváncsi! ;)
Az SZTK-s nem ingyen van? Mert szerintem igen. Nézz utána, ki a területileg illetékes fogorvos nálatok. Ha csak a pecsét miatt kell, akkor menj el bátran, ha nem engeded, hogy hozzányúljanak a fogadhoz, nem fognak "lebírkózni"... Én is ott voltam (bár nem kellett semmit csinálni), tartott egy 5 perces elõadást a terhesség alatti fogápolásról, amit ilyenkor el kell mondani, majd pecsételt és viszlát.
A kérdező hozzászólása: köszönöm! ;)

Mi ez? Gondolom minél hamarabb fogorvoshoz kéne mennem. Mit fog csinálni vele? Esetleg mi lehet a következménye ha nem megyek el orvoshoz?

A fels? fogaimról el?l kb 2 hete feljebb húzódott az ínyem. Néhány fogam között feketés, barnás valami is látszódik (úgy gondolom h talán a fogaim közötti rés). Fogmosáskor, illetve ha beütöm a fejem elkezd vérezni a fogínyem.

Legjobb válasz: Nem vagyok fogorvos.De fogíny sorvadás is lehet.Ami lehet lyukas fogtól.A baciknak van hol bemenni az ínybe és ott szép lassan fertõznek,gyengítenek.Ha nem gyulladt valamelyik fogad akkor valószínû tömnek majd és ecsetelnek.Illetve adnak tanácsot mivel kezeld az ínyed.Ha vársz akkor elõbb utóbb begyullad valamelyik fog vagy túl mély lesz a lyuk.És akkor már gyökér kezelni vagy húzni is kell.És természetesen akkor már a fájdalom visz a dokihoz,és a kezelés is fájdalmas lesz.

Nem vagyok fogorvos.De fogíny sorvadás is lehet.Ami lehet lyukas fogtól.A baciknak van hol bemenni az ínybe és ott szép lassan fertõznek, gyengítenek.Ha nem gyulladt valamelyik fogad akkor valószínû tömnek majd és ecsetelnek.Illetve adnak tanácsot mivel kezeld az ínyed.Ha vársz akkor elõbb utóbb begyullad valamelyik fog vagy túl mély lesz a lyuk.És akkor már gyökér kezelni vagy húzni is kell.És természetesen akkor már a fájdalom visz a dokihoz, és a kezelés is fájdalmas lesz.
A kérdező hozzászólása: Rendben, köszönöm, azt hiszem akkor ellátogatok a fogorvoshoz..
Mit mondott a doki?

A fogkőleszedés ingyenes, ha nem magán fogorvoshoz megyek?

Legjobb válasz: államiba ingyenes,sõt ha jó a fogorvos akkor elsõ alkalommal ha mész azzal kezdi.

államiba ingyenes, sõt ha jó a fogorvos akkor elsõ alkalommal ha mész azzal kezdi.
Nekem a magán rendelésen is ingyen csinálja a doktor. Elõbb-utóbb úgyis kell valamit javítani, azért fizetek, de a fogkõ leszedésért nem, akkor se ha más kezelésre éppen nem volt szükség.
Én nem csináltatnám sztk-ba, összecsapják, tök kellemetlen volt.
A kérdező hozzászólása: Sajnos nem állok úgy anyagilag, hogy kifizessek egy magán orvost. Így kénytelen vagyok sztk-ba menni.


Fogkrém reklám? Hát én több mint 5 éve nem voltam fogorvosnál, és nem piros Elmexel mosok fogat.
Mi lesz....semmi...te bajod
ha rendszeresen tisztántartod, és semmi bajod, akkor sztem fölösleges...
nos, énsem voltam már több mint 5 éve, nem piros elmexet hazsnálok, d e semmi baja a fogaimnak
A kérdező hozzászólása: Na oké, de az orvosok azt mondják, hogy évente menni kéne, és ha nem fáj és nincs tünet az nem azt jelenti, hogy nem szuvasodik és nincs semmi baj.
Igen!
A kérdező hozzászólása: Köszi, én is gondoltam.. csak reménykedtem hátha van valami kedvezmény kismamákra:)
Nekem azt mondta, hogy a terhesség alatti kontroll(egyszeri)az természetesen ingyenes.

Az egyik fogam nyelv felőli része érdes, nem olyan sima, mint a többi. Ha ilyen csekély problémával megyek fogorvoshoz, nem fog kinevetni?

Pár napja érzem a nyelvemmel, de nem látok rajta semmit, csak érzem. Mi lehet ez? Le lehet polírozni?

Legjobb válasz: Kinevetni nem fog, érdemes fogorvosnak megmutatni.

Kinevetni nem fog, érdemes fogorvosnak megmutatni.
A kérdező hozzászólása: Rendben, akkor ezt fogom tenni. :)

Ha nem a körzeti fogorvoshoz megyek, akkor kell fizetnem az ellátásért? Egy diáklány

Szval a faluban ahol lakok nem túl jó a fogorvos, szóval olyan hogy betömte a fogam, de nem tudok rágni mert fáj (kb 2 hónapja) és most egyik tömött fogamból letört egy darab. Ha a közeli városba mennék egy államilag támogatott rendel?be ott kell fizetnem?? diák vagyok

Legjobb válasz: Sajnos fogorvosnál igen. Én sose megyek a körzetihez, mert egy sintér, és a másik körzetben fizetek, mint magánbeteg.

Sajnos fogorvosnál igen. Én sose megyek a körzetihez, mert egy sintér, és a másik körzetben fizetek, mint magánbeteg.
A kérdező hozzászólása: basszus, na mind1 inkább fizetek csak akkor az jol legyen megcsinálva

Ha nem a körzetis fogorvoshoz megyek, akkor kell szerintetek fizetni a fogtömésért ha van TB kártyánk?

Legjobb válasz: Ha TB finanszírozású a rendelõ, akkor nem, de nem biztos, hogy fogad is, mert csak a körzetébõl köteles..

Ha TB finanszírozású a rendelõ, akkor nem, de nem biztos, hogy fogad is, mert csak a körzetébõl köteles..
Nekem múltkor a dokinéni leszedte a fogkövem, de mondta , hogy nem hozzá tartozom, így menjek el a saját körzetimhez vagy fizetnem kell. Azt mondta , hogy nem tudja elszámolni a TB felé, pedig falun belül voltam.
Ha nem a körzeti fogorvosod, fizetni kell. A legtöbb helyen ki is vannak írva az árak a körzeten kivüli betegek ellátásához. Kb. annyi, mint ha magándokihoz mennél.

Ha SZTK-s fogorvoshoz megyek, hány százalék, hogy injekciós érzéstelenítőt fog adni fogfúrásnál? És ha nem azt ad, akkor kérhetek? Fog adni? És ha nem, akkor elmehetek?

Legjobb válasz: Látom nagyon félsz :) Orvosfüggõ, de szerintem általában megkérdezik, hogy kérsz-e szurit. Ha meg nem kérdi akkor nyugodtan mondhatod, hogy szeretnél, és akkor tutira ad. Amúgy én is csak szuri után vagyok hajlandó alávetni magam a dokinak :) Csak az a fontos, hogy amikor a szurit adja akkor ne nyisd nagyon nagyra a szád, csak lazán, és akkor nem is lehet érezni.

Látom nagyon félsz :) Orvosfüggõ, de szerintem általában megkérdezik, hogy kérsz-e szurit. Ha meg nem kérdi akkor nyugodtan mondhatod, hogy szeretnél, és akkor tutira ad. Amúgy én is csak szuri után vagyok hajlandó alávetni magam a dokinak :) Csak az a fontos, hogy amikor a szurit adja akkor ne nyisd nagyon nagyra a szád, csak lazán, és akkor nem is lehet érezni.
Te most komolyan tényleg hülye vagy. 4 kérdést írtál összesen, még be is sorszámoztam a válaszokat, hogy össze tudjad kapcsolni. Dehát...ez döbbenet. 1. Ha SZTK-s fogorvoshoz megyek, hány százalék, hogy injekciós érzéstelenítõt fog adni fogfúrásnál? 2. És ha nem azt ad, akkor kérhetek? 3. Fog adni? 4. És ha nem, akkor elmehetek? Ezt már komolyan kérdezem, te szellemi fogyatékkal élsz? Sajnálom ha igen és bocs ha megbántottalak.
A kérdező hozzászólása: 4 kérdést? Ez az elsõ kérdésem itt...Látszik, hogy kettõnk közül ki van eltévedve. No szió...:D
Jaj maradj már kisgyerek, 4 kérdést írtál, mindegyik akkor gyerekes fasság, mint az állat. Ne szánalmaskodjál tovább a szaros fogaddal. De válaszolok neked: 1. 50%, vagy ad vagy nem. 2. Nem, nem kérhetsz! Akkor tûrnöd kell a fájdalmat! 3. Mivel nem kérhetsz, így adni sem fog. De ha mégis kérnél, akkor sem fog adni, csak akkor még durvábban csinálja, hogy jobban fájjon. 4. Nem, nem mehetsz el, meg kell várnod a kínzás végét. MIÉRT? MERT HÜLYE VAGY.
A kérdező hozzászólása: Anyám, nem gondoltam volna, h ilyen értelmi szintû egyének még életben maradtak, mint amilyen te vagy. Szerintem értelmezési nehézségeid vannak, az elmehetek-e ugyanis nem arra vonatkozott h odakötöz-e, de az ilyen agykapacitásúak mint te, rögtön erre asszociálnak. nekem ugyanis nem áll szándékomban megsértõdve kirohanni egy rendelõbõl, a kérdés arra irányult, hogy vajon rossz szemmel fog-e nézni a fogorvos, és nem fogja-e erõltetni a maradásom. De minek is magyarázok ilyen csökken értelmi képességekkel bírónak. Jaj le kellett alacsonyodnom hozzád, te barom :D Röviden h te is értsd.
Jaj te kis szolgalelkû, ha ennyi eszed van, akkor tûrjed a fájdalmat. De meg ez a kérdés, hogy ELMEHETSZ-E. Nem te szar, lekötöznek a székbe, hogy õk mindenképp meg akarnak gyógyítani. Jaj akkora fos vagy. Cseléd.
A kérdező hozzászólása: 17.45-ös elmehet a francba, a többieknek köszönöm. Igen, képzeld, fúrták már úgy fogam, h kértem szurit, és kaptam helyette vmi hülye sprét, ami szart sem ért, és mikor mondtam h nekem ezígy nemjó, csak hajtogatta h mindjárt kész, mindjárt kész. De te, az atya úristen, te persze ezt sokkal tudod. Hülye primitív barom....
Nekem kérdés nélkül adott, mégiscsak fúrás. Az már kevésbé volt lélekemelõ, hogy miután belém nyomta az elsõt, elgondolkodott, aztán szólt az aszisztensének: szerintem legyen neki még egy. (Ehhez hozzá kell tenni, hogy úgy fel voltam dagadva, mintha teniszlabdát tartottam volna a számban. A két szuri rádöbbentett, hogy az kemény menet lesz).
Lol, bírom az ilyen embereket. Mit képzelsz te, hogy valami börtönvilágban élünk, hogy akaratod ellenére érzéstelenítõ nélkül kifúrja a fogadat? Úristen ezt a szolgalelkûséget...
Kérhetsz, mert magától nem fog adni..., legalábbis mikor legutóbb voltam, azt mondta nem kell ide szuri és elkezdte fúrni.., majd mikro látta, hogy torzul az arcom, akkor mondta az asszisztensnek, hogy egy lidocaint készitsen..., kössz:/:D
A kérdező hozzászólása: Nah, köszi, most már nyugodtabban megyek akkor. Ha ad akkor semmi gond.
Ha kérsz adnak.:-)
Megkérdezi hogy kérsz -e, nekem mikor fúrták a fogam megkérdezte elõtte de nem kértem mert utálom a szurit, kicsit kellemetlen volt anélkül de túléltem:D
A kérdező hozzászólása: Köszi a választ. Húzták már fogam, akkor szurit kaptam, és semmit sem éreztem. Régebben viszont a fúráshoz sem kaptam szurit, és nagyon-nagyon rossz volt. Most ugyanahhoz fogok menni, aki a fogamat húzta és adott szurit, úgyhogy nagyon remélem, h fúráshoz is fog adni. Amúgy csak akkor félek, ha nem kapok szurit. Ha kapok, akkor semmi bajom a fogorvossal, szívesen megyek :D
A kérdező hozzászólása: Jaj hagyjuk már egymást. Mivel csak az elõzõ elõtti kommentedben válaszoltál a kérdésekre, azelõtt írtál vagy 3-at, tök egyértelmû, hogy azért kattintottál ide, hogy fikázd a kérdést, és beszólogass. Az ilyen emberek pedig csak rontják az oldal színvonalát, ez megis látszik a magad kis 60%-ában, tudod ki ad a te véleményedre, fõleg hogyha csak beszólogatni jársz ide. Felesleges is írnod, nagy százalékban úgyis leszarják a válaszod, az ilyen emberek kommentjére általában senki sem kíváncsi, mint ahogyan én sem, az elõtted léevõktõl már megkaptam a kérdésemre a választ, érdekes módon õk tudtak normálisan válaszolni, csak te voltál ilyen csökött agyú, nemgondolod h veled van a probléma? Tudom, nem. A hülyék általában nem veszik észre, hogy õk lógnak ki a sorból. Amúgy túlvagyok már a fogászati kezelésen, és minden jól ment, viszont beszélgettem a váróban egy csajjal, aki szinte reszketett, mivel az elõzõ helyen a doktornõ nem volt hajlandó neki érzéstelenítõt adni, és az õ szavaival élve, lelki terror alatt tartotta a fogorvos, így el sem mert menni. Látod, ilyenek is vannak. Úgyhogy elmehetsz a francba a hülye beszólogatásiddal, mert még azok is tévesek. Írhatsz amit akarsz, nemérdekel már, és válaszolni sem fogok. de te nyugodtan irogass. Sok sikert.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!