Találatok a következő kifejezésre: Ha nem meg a szülés (187 db)

Ha héten nem lesz meg a baba és hétfön befektetnek akkor mikor inditsák meg a szülést? Aznap vagy kedden?

Legjobb válasz: Szülés elõtt teljes labort szoktak csinálni, már ha befektették az anyukát és nem indult meg egybõl a szülés.

Szülés elõtt teljes labort szoktak csinálni, már ha befektették az anyukát és nem indult meg egybõl a szülés.
A szülés beindítást elvileg ha semmi nem indokolja (az orvos érdekei sem), akkor 10 nappal a kiírt idöpont után kezdik el, egy lassú módszerrel, ami akár 4 napig is eltarthat, ha az sem segít akkor a 14-ik napon császár.
Nem fogják még akkor indítani.
A kérdező hozzászólása: Hát akkor lépek le a kórházbol! Amugy pénteken vagy vasárnap töltöm 41.hetet. Azért nem tudom mert kiszámolás szerint pénteken(menzesz szerint), de viszont dokik szerint meg vasárnap.
Nálam úgy volt, hogy hétfõn töltöttem a 41. hetet, és aznap kellett bemennem a kórházba. Úgy volt, hogy másnap indítják, de jött az ügyeletes doki, hogy beszélt az én orvosommal, és még aznap megindították. Nem volt semmilyen labor, csak magzatvízvizsgálat.
A kérdező hozzászólása: Hát remélem hamar tul leszek rajta mert nem szeretek "idegen"helyen aludni. Frászt kapok töle ha nem a saját ágyamban aludhatok. Köszönöm a válaszokat!

A 40 hétben járok és nem indul meg a szülés. Egy ujjnyira vagyok tágulv de már egy hete. Azt mondta az orvosom ha hétfőig nem történik semmi akkor meginditja. Nagyon félek, milyen az?

Legjobb válasz: Több lehetõség is van. Burkot repeszt, kapsz oxitocint, amik hatására fájásaid lesznek. Esetleg kézzel fog tágítani. Nem akarlak rémiszteni, de ez elég fájdalmas dolog. Mindenesetre, ha nem indul meg, akkor muszáj közbeavatkoznia az életet miatt. Próbálj beszélni a kicsivel! Tudom, hogy furán hangzik, de volt 2 barátnõm is, õket is ezzel fenyegették, és õk nagyon intenzíven elkezdték a kicsiket arra kérni, hogy induljanak el, és elindultak. Sokszor a szülés 2 okból nem következik be: - az anya nem tudja elengedni a kicsit - a kicsi nem akar még megszületni. Készülj fel te is lelkileg a szülésre, arra, hogy anya leszel, és készítsd fel õt is a kinti világra. Tudom, hogy furán hangozhat, de hidd el, megérti és hallgatni fog rád! Sok sikert a szüléshez!

Több lehetõség is van. Burkot repeszt, kapsz oxitocint, amik hatására fájásaid lesznek. Esetleg kézzel fog tágítani. Nem akarlak rémiszteni, de ez elég fájdalmas dolog. Mindenesetre, ha nem indul meg, akkor muszáj közbeavatkoznia az életet miatt. Próbálj beszélni a kicsivel! Tudom, hogy furán hangzik, de volt 2 barátnõm is, õket is ezzel fenyegették, és õk nagyon intenzíven elkezdték a kicsiket arra kérni, hogy induljanak el, és elindultak. Sokszor a szülés 2 okból nem következik be: - az anya nem tudja elengedni a kicsit - a kicsi nem akar még megszületni. Készülj fel te is lelkileg a szülésre, arra, hogy anya leszel, és készítsd fel õt is a kinti világra. Tudom, hogy furán hangozhat, de hidd el, megérti és hallgatni fog rád! Sok sikert a szüléshez!
En is igy vagyok, en sokat setalok azt mondjak hogy jo ra, engem az orvos tagitoot a multkori vizsgalatnal nem kkellemes de ki lehet birni, azt mondjak aszulesi fajdalmak sokkal fajdalmasabbak de megis mindenki tulesik rajta .Sok sikert egy 39es fel hetes kismama..

A 38. hét végén járok. A nyákdogó eltávolodásakor az lehetséges, hogy többször is folyás van? A magzatvíz ha elfolyik akkor mennyiségre mennyit várjak! Ha Fájásaim nincsennek akkor még nem kezdődhet a szülés?

Legjobb válasz: Szia! A nyákdugó nekem olyan volt, mint a vízzel készített vaníliapuding. És igen, folyás kíséri, többször is. Elmehet a nyákdugó akár szülés elõtt 1 héttel is, de nem jellemzõ, inkább 1-2 nappal hamarabb szokott. Ha elmegy a vized, az sokféleképpen lehet. Vagy szivárog, azt észreveszed a vizes bugyidról, vagy egy nagy placcsanással kifolyik belõled, és utána szivárog tovább. Na azt tutira észreveszed. Ha nincs fájásod, attól még elkezdõdhetett a szülés, csak nem érzed, ez így normális. Kisebb-nagyobb jóslófájásaid lehetnek, és ha szabályos idõközönként jelentkezik, akkor már tutira jön a baba :o). A fájások közben keményedik a hasad, ebbõl is tuthatod, hogy itt az idõ. Ha most ment el a nyákdugó, azért tedd be a maradék cuccot a kórházi pakkodba! Szép szülést!

Szia! A nyákdugó nekem olyan volt, mint a vízzel készített vaníliapuding. És igen, folyás kíséri, többször is. Elmehet a nyákdugó akár szülés elõtt 1 héttel is, de nem jellemzõ, inkább 1-2 nappal hamarabb szokott. Ha elmegy a vized, az sokféleképpen lehet. Vagy szivárog, azt észreveszed a vizes bugyidról, vagy egy nagy placcsanással kifolyik belõled, és utána szivárog tovább. Na azt tutira észreveszed. Ha nincs fájásod, attól még elkezdõdhetett a szülés, csak nem érzed, ez így normális. Kisebb-nagyobb jóslófájásaid lehetnek, és ha szabályos idõközönként jelentkezik, akkor már tutira jön a baba :o). A fájások közben keményedik a hasad, ebbõl is tuthatod, hogy itt az idõ. Ha most ment el a nyákdugó, azért tedd be a maradék cuccot a kórházi pakkodba! Szép szülést!
A nyákdugót lehet észre sem veszed, és kicsit ez is más mindenkinél. ÚGy kell elképzelni, mint egy sûrû, összecsomósodott folyás. De utána még lehet van 2 heted a szülésig, nem annyira szülés elõtt jön ki:) A magzatvíz elfolyhat egyszerre, és szivároghat akár 8 órán keresztül is. Nem feltétlen jönnek mindjárt a fájások is, de ha a víz folyik, akkor be kell menni a kórházba, mert a babát jobban éri fertõzés!! Ne félj, mindenki eddig észrevette hogy mikor kell menni :-)) Fájdalommentes szülést kívánok.-)
Szia!Nekem a 36.héten rozsaszínü volt a nyákdugó ami elfolyt.1 hétre rá született meg a kisfiam, a magzatviz ami otthon elfolyt kb.1 liter volt.Sok sikert!!és boldog babázást!

41. héten tartok. Semmi jele a szülés megindulásának. Holnap kell a kórházba mennem ellenőrzésre. Mikor indítják meg a szülést, ha magától nem kezdődik?

Legjobb válasz: én ugy gondolom ha be kell feküdnöd holnap akkor már meg is inditják a szülést kivánok neked sok sikert a szüléshez és örömet a babához

én ugy gondolom ha be kell feküdnöd holnap akkor már meg is inditják a szülést kivánok neked sok sikert a szüléshez és örömet a babához
A kérdező hozzászólása: Még nem kell befeküdnöm, csak ellenörzik a CTG-t.Eze´rt lennék kíváncsi, hogy esetleg mikor indi´tják meg a szülést.
Akár holnap is megindíthatják. Ha a doki úgy látja és ha beleegyezel. De a 42. hét utolsó napja után már nem szoktak várni vele. 2 hetes túlhordás után már biztosan indítják ha addig nem indul magától. Amúgy meg nem véletlenül hívták ezt régen mindenórás állapotnak. Hiszen már minden órában, bármikor megindulhat. Az én babám a 38. héten már nem igazán érezte jól magát odabent. A doki befektetett és kiírt másnapra egy csomó vizsgálatot. A vizsgálódásból nem lett semmi, mert éjjel elkezdett folyni a magzatvizem :D
Szerintem a biztonság kedvéért vidd magaddal a kórházi cuccot.
ez érdekes, mert úgy tudtam (és az orvosom is így mondta), hogy amelyik nap betöltöm a 40-ik hetet be kell feküdnöm és megindítják!Ha nem indul rá 1 hétre ismét indítják, hiszen az nem jó a babának, ha már ennyivel tovább van bennt! 36 hetes kismama

Az nem gond ha 36 hetesen még nincs leszállva a has? Ez azt jelenti hogy odébb van még a szülés?

Legjobb válasz: Nekem a fájások közben szállt le, a barátnõmnek meg 7 héttel a szülés elõtt, aztán úgy kellett neki indítani - vagyis ez nem jelent semmit. 36 hetesen meg még kb. 4 hétre van a szülés:)

Nekem a fájások közben szállt le, a barátnõmnek meg 7 héttel a szülés elõtt, aztán úgy kellett neki indítani - vagyis ez nem jelent semmit. 36 hetesen meg még kb. 4 hétre van a szülés:)
csak pár nappal a szülés elõtt szokott leszállni, de nem túl feltûnõ, nekem pl egyiknél se látszódott ilyen változás, persze biztos van olyan is, h feltûnõ
Én elfolyt vízzel mentem be szülni ugy hogy a hasam a "nyakamnál" kezdödõtt. :) Még a szülésznõ csodáálkozott is
3-as vagyok: a kiírt napon szültem
39 hetes vagyok és kb 1-1, 5 hete vettem észre hogy egy ici-picit lejjebb ment, de tényleg ilyen max 1-2 cm (a mellem alatt látom, hogy a hasam kissé eltávolodott). de ettõl ugyanúgy ég a nyomrom és nyom mindenem :)

Ha még nem jött meg a szülés után akkor honnan tudom hopgy terhes vagyok?

Legjobb válasz: Ha úgy érzed terhes lehetsz, akkor csinálj tesztet. Szülés után nagyon könnyû újra teherbe esni. Nem szedsz gyógyszert?

Ha úgy érzed terhes lehetsz, akkor csinálj tesztet. Szülés után nagyon könnyû újra teherbe esni. Nem szedsz gyógyszert?
A kérdező hozzászólása: nem mert szeretnénk babikat kis tesokát
Szia! Én azt tanácsolom, minden hónapban csinálj egy tesztet! Ha vitamint szedsz, és vigyázol magadra, az emelésekre figyelsz, akkor nem lesz gond, akkor sem, ha kicsit késõbb jösz rá, mint az elsõnél. :) Sok sikert!
csak a teszt, a mell ugye, mint tünet kiesik, a késés nem mérv adó, max a hányinger lehet, ami egyértelmû, ha egyáltalán Te olyan alkat vagy, bár nincs két egyforma terhesség, szóval lehet, hogy az elsõvel volt és most a másodikkal meg semmi nem lesz, tényleg csak a teszt marad...:-)

Ha a kiírt időpontig nem indul meg a szülés, akkor mi történik? Megindítják?

38 hetes vagyok és február 12.-re vagyok kiírva.Egy hete már fáj,szúrkál a hasam és a derekam,de egyáltalán nem vészes.Mindenki azt mondta,hogy elöbb fogok szülni,mert nagy a babó,de semmi jelét nem tapasztalom,hogy mostanában szülni fogok.Ha 12.-ig nem történik semmi,akkor be kell feküdnöm és megindítják?Az hogy történik?Egyáltalán meddig húzhatják ezt el?És ezt kidönti el?Mert nekem nincs magánorvosom.

Legjobb válasz: Szerintem is meglesz a babád elõbb.Én szülésem elötti napon egész nap mentem. Semmit nem éreztem s reggel elfolyt a magzatvizem.Az is lehet,hogy holnap már megszülsz(front jön). Hasadba a szúrkálás már lehet enyhe jósló fájás.Ha mégis kihúznád max.egy hétig várnak. Reméljük nem kell beindítani. Lépcsõzz ha van erõd. Általában ez segít beindítani. Sok sikert a SZÜLÉSHEZ!

Szerintem is meglesz a babád elõbb.Én szülésem elötti napon egész nap mentem. Semmit nem éreztem s reggel elfolyt a magzatvizem.Az is lehet, hogy holnap már megszülsz(front jön). Hasadba a szúrkálás már lehet enyhe jósló fájás.Ha mégis kihúznád max.egy hétig várnak. Reméljük nem kell beindítani. Lépcsõzz ha van erõd. Általában ez segít beindítani. Sok sikert a SZÜLÉSHEZ!
Ha a babáddal minden rendben van, jó a szívhangja meg minden, akkor meg ne engedd, hogy megindítsák. Fontos lélektani hatása van, hogy a babádé legyen a döntés. Én 14.-re vagyok kiíra, tudom mit érzel, de türelem, Õ majd tudja mikor akar érkezni. Híztam 30 kilót, már menni sem tudok...Kitartás!!!
Ha nincs gond, nem szokták megindítani, legalább is ha egy héttel túlhordod, az még nem ok arra, hogy megindítsák. Mondjuk általánban nem szokott elõjele lenni annak, hogy megindul a szülés. Én október 25-én még apámmal járkáltam a városban egész nap, semmit nem éreztem, másnap reggel meg jöttek a fájások (4 nappal korábban). Azon ne aggódj, hogy nincs magánorvosod, azért sima terhesrendelésre gondolom jársz, szóval nézik azért, hogy mi a helyzet a babával. Nekem sem volt magánorvosom - szerintem ez tök alap dolog -, de a vége felé már minden harmadik nap be kellett mennem ahhoz a dokihoz, akihez tartoztam körzetileg.
Épp a napján biztosan nem indítják. 2 hét a türelmi idõ. Ha február 26-ig sem indul meg, akkor indítják a túlhordás miatt. Persze ez csak akkor áll, ha a baba végig jól érzi magát odabent.
Engem a szülés kiírt idõpontja utáni napon befektettek a kórházba, és a babó még egy hét túlhordás után sem akart kibújni. A dokim úgy döntött, hogy nem vár tovább, megindították a szülést. Elõször méhszájtágító tablettát helyeztek fel, amitõl rögtön beindultak a fájások, de nem voltak rendszeresek, így fájáserõsítõ infúziót kaptam, amitõl összefüggõ fájásaim lettek, majd késõbb burkot repesztett. Sajnos a több órás erõs fájások ellenére sem tágultam egy ujjnyit sem, pegig a doki kézzel is próbált tágítani, így császár lett a vége. Sajnos ez a kockázata, ha nem természetes úton indul el a folyamat.

Ha nem indíthatják meg a szülést, és nem indul meg magától, akkor mi lesz?

Császárral szültem másfél éve,hétf?n be kell feküdnöm a kórházban 39 hetesen,de azt mondák,hogy mivel császáros voltam így nem indíthatják meg,magától kell,hogy beinduljon,és ha nem indul?

Legjobb válasz: Egyszer minden baba kijön, vagyis minden szülés megindul magától, csak ha már két hetet késik akkor szokták beindítani a kockázat miatt.

Egyszer minden baba kijön, vagyis minden szülés megindul magától, csak ha már két hetet késik akkor szokták beindítani a kockázat miatt.
Szerintem figyelik a magzati szívhangot és ennek fényében megmûtenek újra. Úgy tudom, hogy akit már császároztak -mint minket-, annak a hagyományos szülés veszélyes. Engem ha hagytak volna simán szülni biztos, hogy agyvérzést kapok az erölködéstõl, olyan magas volt a vérnyomásom.
Ha nem indul várnak 41 hétig. Ha akkor sem indul, a fõorvos kiírja, és újra megcsászároznak.
Nálam meginditották, méghozzá oxitocinnal. Császár után simán szültem 36. héten halott, 3, 5 kg-os babát. Semmi baja nem lett a császáros sebemnek. Rá 1, 5 évre újra simán szültem.
barátnõm két babát szült császárral és a második programozott volt, úgyhogy majd megcsászározk ha nem indul be.
Nekem is császárom volt 2 éve, most várom a másodikat, indítani valóban nem indítanak, de az én dokim nem vár tovább a kiírt idõpont+2 napnál, újra megcsászároz. Én nem bánom a lányomat is másfél héttel túlhordtam, még egyszer nem akarom átélni azt a rettenetet.
Azért nem indíthatják be, mert nem telt el 2 év a császár és az újabb teherbeesésed elõtt. Ha nem indul be a 4O. hét után 1-2 nappal, megcsászároznak.
A kérdező hozzászólása: Most lehet hülyén hangzik, de én annyit nem akarok a kórházban lenni, mivel addig a páromnak kell itthon lenni-e a kisfiammal és az ugye rengeteg szabi, és akkor meg jövõ hónapban még szinte fizetést sem kap :( bárhogy számolom minimum 2 hét max 3 hét kórház ez rengeteg! Remélem elõbb kitudom csalni a picit, ahogy a kisfiamnál is, akkor is be kellett volna feküdnöm!Csak ugye akkor már túlhordtam! Köszönöm a válaszokat!

Terhességi diabétesz miatt az orvosom nem fogja engedni a túlhordást. Hogyan indítják meg a szülést, ha a méhszáj 2111? Burokrepesztéssel, vagy még tágítani kell a méhszájat előtte?

Legjobb válasz: nekem erre a méhszájra azt mondta az orvosom, hogy ez egy megindult szülés. szerintem simán burkot repeszt, és majd magadtól tágulsz. nekem ilyen méhszájjal kezdõdött, de burokrepesztés után nem igen tágultam tovább, igaz nem is fájt semmi, így kaptam oxitocint, amitõl aztán lettek fájások és fájtak is, de 15 perc alatt megszületett a kisfiam. összességében 3 órát tartott az egész folyamat. hasonló könnyû szülést kivánok neked és sok boldogságot a kisbabához.

nekem erre a méhszájra azt mondta az orvosom, hogy ez egy megindult szülés. szerintem simán burkot repeszt, és majd magadtól tágulsz. nekem ilyen méhszájjal kezdõdött, de burokrepesztés után nem igen tágultam tovább, igaz nem is fájt semmi, így kaptam oxitocint, amitõl aztán lettek fájások és fájtak is, de 15 perc alatt megszületett a kisfiam. összességében 3 órát tartott az egész folyamat. hasonló könnyû szülést kivánok neked és sok boldogságot a kisbabához.
A kérdező hozzászólása: Köszia választ és a jó kívánságokat!
Nekem is ennyi volt, burkot repesztett, és bõ 2 óra múlva megvolt a baba(gátmetszés nélkül).Más órákat vajúdik mire ennyire kinyílik.Én észre sem vettem.Te is szerencsés vagy.Könnyû szülést!

Farfekvéses babáknál meddig várnak a császárral ha nem indul meg a szülés?

Sztk-s orvoshoz járok terhesgondozásra, és nem abban a kórházban dolgozik ahova tartozunk és szülni szeretnék, így nem mondott semmit... A kórházban pedig nem tudtam még beszélni senkivel. Nálatok hogy volt?

Legjobb válasz: programozott császár, 38, 38+3 hetesen van. Vannak praktikák otthon beforditásra, meg szüléskor is befordulhat a baba magátol.

programozott császár, 38, 38+3 hetesen van. Vannak praktikák otthon beforditásra, meg szüléskor is befordulhat a baba magátol.
nem szoktk megvárni ahnem programozott császár van ilyenkor.
Miután betöltöttem a 39-ik hetet. De természetesen az utolsó hetekben , napokban, folyamatosan figyelték a baba helyzetét és állapotát. Jó egészséget!
A kérdező hozzászólása: Köszi. Beszéltem ma egy kórházi dokival. Betöltött 39.hét után kell bemenni a kórházba.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!