Találatok a következő kifejezésre: Ha nem meg a menzeszem, az (30 db)

12 éves vagyok és még nem jött meg a menzeszem az osztályomban már mindenki menzeszel. és ha beszélnek róla akkor ugy érzem hogy nagyon levagyok maradva mit tegyek?

Legjobb válasz: Van, akinek csak 15-16 éves korára jön meg, ne aggódj! Befolyásolni nem lehet sehogy se! És addig örülj, amíg nem kell havonta egy héten keresztül tampon/betétcserével buliznod napközben, meg nem fogja semmilyen hasonló esemény zavarni a nyaralásod.:)

Van, akinek csak 15-16 éves korára jön meg, ne aggódj! Befolyásolni nem lehet sehogy se! És addig örülj, amíg nem kell havonta egy héten keresztül tampon/betétcserével buliznod napközben, meg nem fogja semmilyen hasonló esemény zavarni a nyaralásod.:)
3. vagyok, egyébként nem voltam, anya húzza az idõt mindig és nem visz el na bocsánat nem akartam offolni
Nem vagy lemaradva! Ezt Te nem tudod szabályozni! Butaság az alapján megítélni egy lányt, hogy mikor jön meg a menstruációja!!! Ha nem jön meg 16-17 éves korodig, akkor érdemes orvoshoz menni!!! Ne aggódj, semmirõl nem késtél el!!!
Nyugi! A felének sem jött meg az osztály társaid közül, csak hazudnak! 12 évesen még nem törvényszerû. Hazudj Te is! Mellesleg én 1. osztályos gimis voltam, mikor megjött, és megkeseritette az életemet.
3. válaszoló! Voltál már orvosnál? :-O
nyugi még tök kicsi vagy, ne csodálkozz hogy nincs meg.én 17 lesze és még mindig nincs meg.engem tuti nem fogsz lekörözni....de valójában ne is várd mert biztos szar lehet.pl sportban engem eléggé zavarna.tudom hogy az se normális ha nincs, de mindegy.:D
Szia. én is 12 vagyok. nekem tegnap jött meg az egész életemben elõször. inkább örülj h még nincs meg.:) ez lehet h hülyeség nem tudom pontosan, de én olyat is hallottam h pl. amikor anyudnak megjött mondjuk 13 évesen akk neked is akk fog megjönni.:) ne aggódj, ettõl nem leszel nagyobb.:)
Nehogy már menstruálni is divat legyen :S
Kedves kislány. Tudod mit, örülj hogy még nem jött meg, semmirõl nem vagy lemaradva. Attól te még nem vagy sem kisebb, sem nagyobb ha menstruálsz. Viszont ha már menstruálni fogsz, nem olyan kellemes élmény az, de az élet velejárója, és attól vagyunk nõk.
Szia !Én 15 éves voltam mire megjött!
Kérdezõ: 12 évesen semmirõl nem vagy lemaradva. Ne aggódj. Ha 16 éves korodig nemm jön meg, akkor meg menj el orvoshoz. Majdnem 17 éves lány: Anyukád elég gázos, már bocsi. Nem a gyereke egészsége a legfontosabb? Mert azért nem biztos, hogy minden rendben van veled. Mondjuk lehet amiatt is, hogy sportolsz, de mindképp meg kellene nézetned magad. Nõgyógyászhoz nem kell szülõ, kérsz egy idõpontot és elmész ha õ nem hajlandó elvinni.
A kérdező hozzászólása: nem nem voltam még orvosnál. ugy gondolod, hogy hazudnak?
A kérdező hozzászólása: törödne velem anyukám ha nem halt volna meg !

A barátnőm 14 éves, de még nem jött meg a menzesze. Az szerintetek baj? Ha az egyik ismerősömnek, 18 évesen jött meg.

Legjobb válasz: "A szakemberek azt javasolják a serdülõ lányoknak, hogy vezessenek naplót vagy táblázatot arról, hogyan zajlanak a kezdeti menstruációik, mert ez sokat segíthet az esetleges zavarok felderítésében A havi vérzés elmaradása vagy rendszertelenné válása nem kívánt terhességet vagy akár betegségeket is jelezhet, ezért a szakemberek azt javasolják, hogy ha az alábbi tizenkét tünet közül egy is jelentkezik, a lányok forduljanak orvoshoz. Nem indul meg a menstruáció három évvel azután sem, hogy az emlõk fejlõdésnek indultak. Nem indul meg a menstruáció 13 éves korra úgy, hogy közben a nemi érésnek sincs más jele. Nem indul meg a menstruáció 14 éves korra úgy, hogy közben az arc vagy a testszõrzet megerõsödik. (hirsutizmus gyanúja) Nem indul meg a menstruáció 14 éves korra úgy, hogy a lány közben túl sokat sportol vagy evészavarokkal küszködik (anorexia vagy bulimia gyanúja) Nem indul meg a menstruáció 14 éves korra úgy, hogy a nemi szerv sem fejlõdik megfelelõen. Nem indul meg a menstruáció 15 éves korra. A menstruációs ciklus teljesen szabálytalan idõközöket mutat. A menstruációs ciklus gyakoribb, mint 21 nap. A menstruációs ciklus ritkább, mint 45 nap. Két ciklus között akár csak egyszer is eltelik legalább 90 nap. A vérzés hét napnál tovább tart. A vérzés túl intenzív (pl. óránként kell tampont vagy betétet cserélni)."

"A szakemberek azt javasolják a serdülõ lányoknak, hogy vezessenek naplót vagy táblázatot arról, hogyan zajlanak a kezdeti menstruációik, mert ez sokat segíthet az esetleges zavarok felderítésében A havi vérzés elmaradása vagy rendszertelenné válása nem kívánt terhességet vagy akár betegségeket is jelezhet, ezért a szakemberek azt javasolják, hogy ha az alábbi tizenkét tünet közül egy is jelentkezik, a lányok forduljanak orvoshoz. Nem indul meg a menstruáció három évvel azután sem, hogy az emlõk fejlõdésnek indultak. Nem indul meg a menstruáció 13 éves korra úgy, hogy közben a nemi érésnek sincs más jele. Nem indul meg a menstruáció 14 éves korra úgy, hogy közben az arc vagy a testszõrzet megerõsödik. (hirsutizmus gyanúja) Nem indul meg a menstruáció 14 éves korra úgy, hogy a lány közben túl sokat sportol vagy evészavarokkal küszködik (anorexia vagy bulimia gyanúja) Nem indul meg a menstruáció 14 éves korra úgy, hogy a nemi szerv sem fejlõdik megfelelõen. Nem indul meg a menstruáció 15 éves korra. A menstruációs ciklus teljesen szabálytalan idõközöket mutat. A menstruációs ciklus gyakoribb, mint 21 nap. A menstruációs ciklus ritkább, mint 45 nap. Két ciklus között akár csak egyszer is eltelik legalább 90 nap. A vérzés hét napnál tovább tart. A vérzés túl intenzív (pl. óránként kell tampont vagy betétet cserélni)."
Az elsõ 2 válaszoló már mindent leírt. Nincs is mit hozzátenni.

Ha nem jön meg a menzeszem, az jelenthet cisztát is?

Csináltam tesztet, negatív lett.

Legjobb válasz: Igen!!!Nekem is ez volt!Pár éve kaptam rá fog.gátlót.Az segített rendszerezni.Babát szeretnénk és leálltam róla.De ugyan az lett 2-3hónapig semmi.Elmemtem orvoshoz,kaptam szurit 5apjára megjott tole,és kaptam gyógyszert ami segítt-elvileg-teherbe esni.Nekem sok apró ciszta van.

Igen!!!Nekem is ez volt!Pár éve kaptam rá fog.gátlót.Az segített rendszerezni.Babát szeretnénk és leálltam róla.De ugyan az lett 2-3hónapig semmi.Elmemtem orvoshoz, kaptam szurit 5apjára megjott tole, és kaptam gyógyszert ami segítt-elvileg-teherbe esni.Nekem sok apró ciszta van.
Neked a szuritól elment a cisztád? És terhes vagy már? Engem is érdekel mert nekem is ez volt a bajom ami neked és most a gyógyszer abbahagyása után megint em akar megjönni csak egyszer volt meg és szeretnénk babót de félek, hogy nem jön össze ezek a dolgok miatt :(

Van esélyem teherbe esni, ha kb 2 hónapja nem jön meg a menzeszem, de az orvos szerint semmi bajom?

1,5 évig szedtem f.gátlót,fél éve hagytam abba. Előtte is volt ilyen problémám,volt,amikor fél évig nem jött meg,de az orvos akkor is azt mondta,h semmi bajom. Volt egyszer petefészekcisztám,de az felszívódott. Nem tudom,hogy van e köze hozzá,de most már nagyon szeretnék babát,de eddig nem jött össze.

Legjobb válasz: Olyan nincs, hogy semmi bajod, de nem menstruálsz. A menzesz elmaradása csak terhesség esetén, menopausa után, meg a serdülõkor elõtt normális. Biztos, hogy van vmi bajod, csak az orvos nem nézett meg alaposan. Endokrinológushoz menj.

Olyan nincs, hogy semmi bajod, de nem menstruálsz. A menzesz elmaradása csak terhesség esetén, menopausa után, meg a serdülõkor elõtt normális. Biztos, hogy van vmi bajod, csak az orvos nem nézett meg alaposan. Endokrinológushoz menj.
Keress másik orvost!! A sógornõm van most ebben a cipõben, hogy 3 évig szedte a gyógyszert, augusztusban abba hagyta és ráálltak a baba témára, de nem sikerült neki teherbe esnie.Miért?Mert nincs peteérése, és mert neki is alig vagy egyáltalán nem jön meg a menzesze, pedig görcsöl nem gyengén!!Most elment dokihoz, õ beutalta a laborba, szerdán volt is bent, de kb 2-3 hónap mire meg lesznek az eredmények, de az orvos szerint PCOS.De biztosat majd csak a labor eredmény után tud mondani.Addig nem is próbálkozhatnak a babával sem.
Ó, nekem papírom van róla, hogy semmi bajom. 2 orvostól. A harmadik diagnosztizált és kezel, azóta jól vagyok. PCOS/IR volt. Az ilyen felelõtlen, nemtörõdöm orvosoktól a hideg ráz. Nincs mensid, de semmi bajod? Hol tanult ez az ember? Ezért nincs feltétlen bizalom az orvosok felé manapság, mert letojják magasról ha bajod is van, mert plusz munkával és utánajárással járna, ha mondjuk naprakész lenne szakirodalom terén. Keress másik orvost sürgõsen! (www.mensmentis.hu - csak egy baráti jótanács)
Még daganattól is elmaradhat a menstruáció. Nem akarlak felidegesíteni, bocs. Egy ismerõsömék gyereket akartak, elmaradt a menstruáció de negatív volt a teszt. Ez 4 éve volt. Aztán kiderült hogy mellrákja van, egyébként kb. 1 év és vállalhatnak babát. Nyilván ez azért a ritkább eset.

Lehetek terhes ha 2 nappal a menzesz előtti napon voltam együtt a barátommal? Meg kell hogy jöjjön még ez a menzesz? Ha nem jön meg az lehet az együttlét miatt is? Vagy lehet hogy terhes vagyok?

Már 7 napja késik a menzeszem! 9 nappal ezel?tt voltam együtt a barátommal és nem védekeztünk! Er?s folyásom van és tegnap óta sokat járok wc-re! Mikortól jelentkeznek a terhesség els? jelei???

Legjobb válasz: ha már 7napja késik, miért nem csinálsz tesztet???

ha már 7napja késik, miért nem csinálsz tesztet???
elvileg mensi elött és után nem lehetsz terhes
Elvileg! Csinálj tesztet!

Jó-e az ha még nem jött meg a menzeszem de én párnával szexelek?

Legjobb válasz: nem mentség :D azt hiszed ha van köztetek egy év már vagányabb vagy... szánalom amit ilyen korban csináltok... ne haragudjatok

szegénykém :S komoly problémáid lehetnek ha tárgyakat is feldugdosol :S
nem mentség :D azt hiszed ha van köztetek egy év már vagányabb vagy... szánalom amit ilyen korban csináltok... ne haragudjatok
hány éves vagy?
nem én te hülye hanem valaki más mondjuk te ha lány vagy ha fiú vagy akkor inkább bele se gondolnék hogy miket csinálhatsz.
miért ez a kategória? egyébként ha akarod csinálni, csináld.. te dolgod
6-os nem hiszem magam vagányabbnak és tudom hogy szánalmas de nem érdekel mert jó és én inkább nem dugnék fel magamnak semmilyen tárgyakat ahogy egyesek ezt csinálják mert az még szánalmasabb:)
A kettõnek nincs köze egymáshoz. Majd idõvel megjön. Viszont ha 16-ig nem jön meg vagy nem áll be akkor érdemes felkeresni egy nõgyógyászt.
jó én nem párnával csináltam!
ti hülyék vagytok xD
én 13 vagyok és én is csináltam ilyen hülyeségeket. De a menzeszemre nem volt hatással. se nem jó se nem rossz. csinálhatod nyugodtan mert szerintem nem lesz következménye. Csak 10 év múlva már inkább pasikkal csináld! :)
A kérdező hozzászólása: 12
basszus szakadjunk már le a mellékes szálról. van aki vibrátort használ - erre gondolt a másik válaszoló "tárgyak" alatt, meg van aki mást is használ ilyen célra. van aki meg elvan a csikló izgatásával azt szép napot. amíg nem egy répával szexel az ember addig nincs gond. úgyhogy kuss legyen xD

Ha még nem jött meg a menzeszem és úgy szeretnék szeretkezni valakivel ugyan azt az érzést érzem?

14 éves vagyok kicsit cikinek érzem h nem jött még meg de van egy fiú és már sokat gondolkodtunk rajta csak félek h felesleges ha nem menstrualok..

Legjobb válasz: 14 évesen még maradjatok meg a puszinál és a kézfogásnál. Na jó... esetleg már mást is lehet fogni, bár szerintem még korai. Viszont, ha szeretkeztek, akkor egyrészt igen pocsék érzés lehet, mert még nem vagy elég érett és pl. nem indultak még be rendesen a nemi folyamatok (azért is nincs még vérzésed). Ja, és csúnya deflorációs vérzés is lehet belõle, pont az éretlen szerveid miatt. Másrészt meg mi van, ha pont most indul el? Mondjuk éppen a szextõl? Akkor havi vérzés ugyan nem lesz - de baba az rögtön lehet belõle! Muszlim országokban vannak olyan nõk, hogy 40 éves, van már 8 gyereke, és még nem volt havi vérzése.

14 évesen még maradjatok meg a puszinál és a kézfogásnál. Na jó... esetleg már mást is lehet fogni, bár szerintem még korai. Viszont, ha szeretkeztek, akkor egyrészt igen pocsék érzés lehet, mert még nem vagy elég érett és pl. nem indultak még be rendesen a nemi folyamatok (azért is nincs még vérzésed). Ja, és csúnya deflorációs vérzés is lehet belõle, pont az éretlen szerveid miatt. Másrészt meg mi van, ha pont most indul el? Mondjuk éppen a szextõl? Akkor havi vérzés ugyan nem lesz - de baba az rögtön lehet belõle! Muszlim országokban vannak olyan nõk, hogy 40 éves, van már 8 gyereke, és még nem volt havi vérzése.
ööömm hát egy pozitivuma biztos van a dolognak nem kell megfosztanod egy uj életet az élés lehetõségétõl, ha netán vmi baj történik. azt sajnos nem tudom elmondani mennyiben másabb ha még nincs meg de az biztos h ha most lennék 14 éves szarnék az ilyenekre és nem ez kötné le a gondolataimat
az úgy nem fordult meg a fejedben hogy az hogy meg nem jött meg az azt jelenti hogy fizikailag még nem vagy elég érett? ha a menstruációhoz nem elég érett a szervezeted akkor a szexhez miért lenne az? de amúgy gratulálok hogy 14 évesen már a f*sz érdekel, én ilyen idõs koromban megmaradtam a kezemnél, pedig én sem vagyok öreg 19L
A kérdező hozzászólása: jol van... koszonom a valaszokat igazad van ebben de nem.hiszem h nem.izgatott egy kicsit is a dolog.. :)
A kérdező hozzászólása: nagyon koszonom a valaszodat!!:) ) azt hiszem meg fogadom.!!!;))
14 évesen a csók szerintem a legtöbb ameddig el kéne jutni, mivel még nem menstruálsz azt jelenti nem csak lelkileg és értelmileg hanem fizikailag sem vagy elég érett, majd 3-4 év múlva juss el a szexig, ha lesz valaki akivel szeretitek egymást. Nem szabad elsietni, és nem is érdemes.(amúgy is is teherbe lehet esni, szóval nem volt igaza a válaszolónak)
A kérdező hozzászólása: Vagy ilyenkor nem is lehet teherbe esni, mert nincsen ovulációs nap?
Valószínûleg kimaradt ez az ovulációd.
A kérdező hozzászólása: Vagyis akkor hiába próbálkozunk? Azt mondta az orvos, hogy 7 mm vastag a nyálkahártya ami azt jelzi, hogy nemsokára megbetegszem, viszont semmilyen elõjelét nem érzem.

Nem korai az, ha valakinek 11 évesen jött meg a menzesze?

Mert nekem annyi idõsen jött meg. Most 14 leszek és ahogy így hallom másoktól, senkinek sem jött meg ilyen korán...

Legjobb válasz: van akinek 9-10...

van akinek 9-10...
A lányoknak 11-13 évesen jön meg
Nekem is 11 , 5 évesen jött meg elõször ... :-)
9 és 16 év között bármikor megjöhet a menstruáció, tehát 11 éves korban nem korai.

Ha pontosan 14. napja nem jött meg a menzesz terhesség miatt, már lehet szívhang az ultrahangon?

Honnan tudják az orvosok ilyen korai terhességnél, ha még nincs szívhang, hogy normálisan fejlődik-e az embrió?

Legjobb válasz: Onnan tudják, hogy elõször megbnézik van-e petezsák. Utána, hogy nõ-e. Utána, hogy van-e szikhólyag. Na és ezután jön a szívhang meg az embrió. Nekem 6+3 hetesen csak petezsákot és szikhólyagot láttak, de õskövület volt az uh-gép.

Onnan tudják, hogy elõször megbnézik van-e petezsák. Utána, hogy nõ-e. Utána, hogy van-e szikhólyag. Na és ezután jön a szívhang meg az embrió. Nekem 6+3 hetesen csak petezsákot és szikhólyagot láttak, de õskövület volt az uh-gép.
Sehonnan, ha nincs szívhang nem tudják. Csak jelek vannak a terhességre.
Tudják, hiszen elsõnek egy petezsák jelenik meg. Ha az megfelelõ méretû és szabályos, az már pozitívum. Aztán megnézik, megjelent-e benne a szikhólyag. Ha igen, az szintén arra utalhat, hogy minden rendben van. Majd ezek után jelenik meg a kis embrió kezdemény a szívhanggal. Ez az elmaradt menzesz után két héttel van általában.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!