Találatok a következő kifejezésre: Ha nem meg a mensim, (132 db)

Ha nem van a mensim, attól még tudnak csinálni vizelet vizsgálatot?

Attól tartok fel vagyok fázva fáj vesetájt,tegnap job oldal,ma meg a bal.Lehet vesemedence..egyéb gyulladás lenne,akkor mind kett? egyszerr fájna?Ma du.akartam dokihoz menni,de megjött a mensim.Azért kérdem,hogy így menjek-e dokihoz,vagy várjam meg mig vég lesz.Gyógyszert ett?l még írhat fel,ha fel vagyok fázva,vagy egyéb?

Legjobb válasz: Jaj elítram a kérdést,szóval: HA MEG VAN A MENSIM... Bocsika eléggé fáradt vagyok

A kérdező hozzászólása: Jaj elítram a kérdést, szóval: HA MEG VAN A MENSIM... Bocsika eléggé fáradt vagyok
Természetesen tudnak csinálni vizelet vizsgálatot, csak szólni kell. Nem történt még meg veled sosem, hogy menzisz elõtt ugyanigy fájt volna deréktájon? Lehet, hogy csak kisebb felfázás, aminek elég lenne, ha átmelegitenéd, mindenesetre ha nem múlna ne találgass, hanem menj orvoshoz!
Ilyenkor csak nagyon indokolt esetben szoktak. Mivel így nem lehet kimutatni, hogy van-e vér a vizeletedben! Inkább meg szokták várni, míg elmúlik. Gyógyszert szerintem írhat fel ettõl, mindenképp szólj!!!
A vizsgálatnak nem biztos, hogy a menszi miatt helytálló lesz az eredménye. Ettõl függetlenül minnél hamarabb dokihoz kell menni, és nem árt odafigyelni, felöltözni, ha kell, mert igazán jó pár év mulva lesz meg a böjtje a fiatalkori fel és megfázásoknak, legalábbis az ilyen jellegüeknek. Cickafarkfü+kamillatea filterét forróvizzel le kell fórázni kb. 2-2 db 5 liter vizhet. Picit hagyni hülni, hogy elviselhetõ meleg legyen, és ülõfürdõként jó terápia. Belsõleg pluszba fogyasztva még hatásosabb. Gyógyulást kivánok.
Szerintem menstruáció ideje alatt igazán nem kellene ülõfürdõt venni, komoly következményekkel járhat a meleg viz!

Vannak a terhessegnek az elso 3 hetben jelei? Ha pl. meg a mensi nem jott meg, masbol eszre lehet venni, hogy terhes vagyok-e? terhesegi teszt elvegzese nelkul?

Legjobb válasz: Amit majdnem mindenkinél olvasok, az a fáradtság érzés. Erõsebb fáradtsága szoktak az elsõ pár hétben panaszkodni.

Amit majdnem mindenkinél olvasok, az a fáradtság érzés. Erõsebb fáradtsága szoktak az elsõ pár hétben panaszkodni.
A kérdező hozzászólása: jaj igen mensi meg nem kelet megjojon!
Ez szert.mindenkinél eltérõ.van aki rögtön rosszul van, viszont van olyan is aki végig jól érzi magát.Nekem pl.a nem várt menzi elött már voltak tünetek.Hányinger egész nap, meg olyan nyugis voltam.Nem volt az a feszült érzés, mint mielött megjön.
Nekem a fáradság volt mensi elõtt már 1 héttel a hasszurka, és azt is észrevettem már elég korán hogy a szagokra érzékenyebb lettem. Pedik ekkor még a tesztem is negatív lett, de annyira éreztem hogy baba van a dologban. Aztán persze nemvárt elõtt 3 nappal pozitív lett:)
A kérdező hozzászólása: koszi szepen a valaszokat..

2 hete voltam együtt a barátommal megszakításos védekezéssel és már meg kellett volna jönnie. Nagyon félek hogy terhes vagyok, semmi jelét nem érzem annak h meg akarna jönni. Ha stresszelek, eltolódhat a mensim? Félek tesztet csináltatni. Mit tegyek?

Legjobb válasz: Szia, elhuzodhat a stressztol. Figyelj, most mar semmit nem tudsz tenni, jobb ha nem izgulsz. Ha megjon a mensid, akkor inkabb jojjon meg elobb, ne hatraltasd a stresszed miatt. Ha pedig nem jon meg, akkor se stresszelj. Vegyel 2 kulonbozo tesztet, es reggeli pisibol csinald majd meg, kulonbozo napokon a tesztet. Ha gond van beszelj anyukaddal, vagy aki kozel all hozzad, es segit! Ne dugd homokba a fejedet, ha gond van gyorsan kell cselekedni, minel elobb doki, aztan megbeszeltek mindent. Ha negativ lesz a teszt, megjon a mensid irassal azonnal fogamzasgatlo tabit, fizesd a baratoddal felesbe az arat.

Szia, elhuzodhat a stressztol. Figyelj, most mar semmit nem tudsz tenni, jobb ha nem izgulsz. Ha megjon a mensid, akkor inkabb jojjon meg elobb, ne hatraltasd a stresszed miatt. Ha pedig nem jon meg, akkor se stresszelj. Vegyel 2 kulonbozo tesztet, es reggeli pisibol csinald majd meg, kulonbozo napokon a tesztet. Ha gond van beszelj anyukaddal, vagy aki kozel all hozzad, es segit! Ne dugd homokba a fejedet, ha gond van gyorsan kell cselekedni, minel elobb doki, aztan megbeszeltek mindent. Ha negativ lesz a teszt, megjon a mensid irassal azonnal fogamzasgatlo tabit, fizesd a baratoddal felesbe az arat.
A kérdező hozzászólása: köszönöm szépen:) sokat segített már ezis:)
A kérdező hozzászólása: akkor ne stresszeljem magam, most vagyok a 28. napon....hát nagyon bízom benne hogy nincs semmi baj..
Hát, akkor pont peteéréskor voltatok együtt... De nyugtasson a gondolat, hogy akik akarnak babát, és peteéréskor vannak együtt, ott is csak 20%-os a siker. Ok, tudom, ha benn vagy a 20%-ban, ez nem vigasz.. De szerintem a rossz is jobb a bizonytalannál. Csinálj tesztet, és kiderül, miért késik. Szorítok, hogy ne legyen semmi baj... Mennyi idõs vagy? ÉS irass fogamzásgátlót. (Ha pl. holnap elmész dokihoz, kiderül miért nem jött meg - lehet akár ciszta is az ok - és el is tudod kezdeni a tablettát a mensi elsõ napján)
A kérdező hozzászólása: 19 leszek nyáron, és úgy döntöttem hogy várok még egy pár napot és megcsinálom a tesztet...hát énis remélem h nm vagyok benne a 20%-ban..fogamzásgátlór már irattam fel, és ki is van váltva, csak meg kéne h jöjjön mostmár...

Ha szoptatok és még nem jött meg a mensim, honnan tudhatom esetleg nem vagyok terhes?

Legjobb válasz: Eddig még nem volt mensim(gondolom mível szoptattok)és az igaszság nem lenne nagyon nagy gond ha esetleg újra terhes lennék.Viszont ha elõzõ terheségnél nem volt semmi gondom csak a mensi kimaradásából tudtam,hogy pocaklakó van.Ettõl tartok,hogy esetleg nem veszem idõbe észre.

A kérdező hozzászólása: Eddig még nem volt mensim(gondolom mível szoptattok)és az igaszság nem lenne nagyon nagy gond ha esetleg újra terhes lennék.Viszont ha elõzõ terheségnél nem volt semmi gondom csak a mensi kimaradásából tudtam, hogy pocaklakó van.Ettõl tartok, hogy esetleg nem veszem idõbe észre.
A szoptatás álltal jöhet késõbb a menszesz, mert összehúzódásokat okoz a kitágult méhben, de tévedés az hogy nem maradhatsz terhes én pl:így maradtam kismama a 3.-dik hónapban.Ha semmi féleképen nem védekeztek meg van rá az esély hogy megint anuka legyél.Esetleg csinálj egy tesztet a magad megnyugtatására.Vagy figyeld hogy nincs-e terhességre utaló jeled(gondolok:hányinger...stb)De én azt ajánlanám használjatok legalább óvszert.

Napok óta folyamatos rózsaszín vagy piros pecsételés csak wc papíron akár babát is jelenthet, ha nem jön meg a mensi?

Valakinél esetleg jelezte a terhesség meglétét ez?

Legjobb válasz: Ha már meg kellett volna jönnie a mensidnek,vagy pár nap van odáig,akkor inkább menj el orvoshoz.Nem akarlak ijesztgetni(szívbõl kívánom,hogy terhes légy!!!!),de a sógornõmnél így zajlott le a korai vetélés.Nem foglalkozott vele,azt hitte mensi lesz,és majdnem nagy baj lett...

Ha már meg kellett volna jönnie a mensidnek, vagy pár nap van odáig, akkor inkább menj el orvoshoz.Nem akarlak ijesztgetni(szívbõl kívánom, hogy terhes légy!!!!), de a sógornõmnél így zajlott le a korai vetélés.Nem foglalkozott vele, azt hitte mensi lesz, és majdnem nagy baj lett...
A kérdező hozzászólása: Még van idõm a mensimig (kb. 5 nap) de napok óta ez megy és nem értem miért. Ez az egész úgy kezdõdött el, hogy volt egy kb. 15 perces rettentõ erõs görcsölésem egyik reggel az alhasamban középen hogy nem bírtam állni, csak a földön ültem és erõs hányinger is rámtört és nagy szédülés, na és ezután kimentem wc-re és a papír rózsaszín lett, ilyen húzó érzésem volt közben az alhasamban, soha nem éreztem még ilyet. Mensis görcsnél 1000-szer erõsebb volt. Este még visszatért aznap ez a görcs, de már nem volt annyira elviselhetetlen és nem tartott sokáig. Na azóta nincs görcs, de már 5. napja pecsételek csak a wc papíron... A baj az, hogy nem tudom mitõl van és amíg nincs bizonyítva egy dokinak a terhesség megléte, addig nem ad rá semmit, mert ez bármi mástól is lehet, nem feltétlen egy korai vetélés...úgyhogy csak bizakodhatok hogy semmi bajom nincs. Legfõképp ebben bízok! Az meg csak hab lenne a tortán ha ez babát jelentene és nem végzõdne vetéléssel...:((
A legbiztosabb tényleg az lesz amikor az orvos meg néz de nekem amikor teherbe estem akkor menszi elõtt kb 5-10 nappal egyik éjszaka arra keltem, hogy borzasztóan fáj a hasam se vérzés viszont nem volt aztán persze menszi sem és jött a babuci aki ma már 15 hónapos. De például a barátnõm 3 hónapig folyamatosan vérzett a terhesség alatt és szerencsére nem lett semmi baj csodás kisfia van.
Igen. Nekem 3 napig tartott, a 3. nap után 5 nappal kellett volna megjönnie. Nem jött meg, de már megszületett :) Kb ugyanilyen tünetekre emlékszem. Polkoli erõs görcsök, majd leszakadt a derekam, pisi után meg kis rózsaszín folt a papíron. Ha kiderül valami, írj! Drukkolok, hogy baba legyen az oka ;)
Szia! Akár valamilyen fertõzés is lehet szerintem. Én elmennék dokihoz. Ha korai vetélés, akkor nem tehet semmit, de ha más, akkor talán igen.
A kérdező hozzászólása: Képzeljétek! Mára teljesen megszûnt ez a kis pecsételés is és még jobban megemelkedett a hõm, 2 tizedet megugrott, így ma már 36, 9! Remélem, nincs semmi baj. Nagyon reménykedem, hogy ebbõl ne legyen mensi. Köszönöm szépen, hogy válaszoltatok!

Ha megvannak a PMS tüneteim és nem jön meg a mensi mert terhes vagyok, akkor a tünetek meddig tartanak?

Legjobb válasz: Szia! En mensi elott mar 1 hettel erzem a PMS-t. Igy volt az akkor is, mikor terhes lettem, igy nem is gondoltam, hogy az lehetek, mert minden ugy zajlott, mint mensi elott, csak nem jott meg. Viszont a tunetek meg vagy 2-3 hetig ugyanugy folytatodtak es sajnos a terhessegnek nem lett jo vege. :-( Neked nagyobb szerencset kivanok!

Szia! En mensi elott mar 1 hettel erzem a PMS-t. Igy volt az akkor is, mikor terhes lettem, igy nem is gondoltam, hogy az lehetek, mert minden ugy zajlott, mint mensi elott, csak nem jott meg. Viszont a tunetek meg vagy 2-3 hetig ugyanugy folytatodtak es sajnos a terhessegnek nem lett jo vege. :-( Neked nagyobb szerencset kivanok!
A kérdező hozzászólása: Sajnálom h nálad így alakult :(én még csak tervezem a teherbeesést:)

Ha nincs pé-m. Elöfordulhat, hogy nem jön meg a mensim?

Hülye kérdés,tudom.Mert elvileg a méhnyálkahártya leszakadhat.A doki azt mondta,(hormonvízsg.eredményböl),hogy valószín? ebben a ciklusba nem volt peteérésem!De ha nem volt akkor nem is lehet babó.Még is már 1 hete késik.Csütörtökön megyek vissza hozzá ír fel valami bogyót!Elötte tesztelni fogok!Ja,és melyik hormonom nem lehet jó ha elküldött terheléses vércuk. vízsgálatra?A sárga test hormonom alacsony volt,meg mondott egy másikat is,hogy az meg magas 580 a határ nekem pedig 620,csak nem tudom,hogy melyikre mondta.

Legjobb válasz: Szia!Itt szerintem az alacsony sárgatest hormon miatt van a gond.Nekem is alacsony volt és nem is akart megjönni a mensim.Már azt hittem terhes vagyok,de mégsem voltam az.A doki Duphaston-t írt fel,amit sárgatest elégtelenségre szoktak szedni.Meg is jött tõle a mensim.Szedtem kb.3hónapig és most már van peteérésem.Uh-gal nézte meg a doki.Remélem tudtam segíteni!:)

Szia!Itt szerintem az alacsony sárgatest hormon miatt van a gond.Nekem is alacsony volt és nem is akart megjönni a mensim.Már azt hittem terhes vagyok, de mégsem voltam az.A doki Duphaston-t írt fel, amit sárgatest elégtelenségre szoktak szedni.Meg is jött tõle a mensim.Szedtem kb.3hónapig és most már van peteérésem.Uh-gal nézte meg a doki.Remélem tudtam segíteni!:)
A kérdező hozzászólása: kimaradt az "a" betü a hormonok után!!!
A kérdező hozzászólása: Remélem nem csak hormonok játszanak velem, bár az is elõfordulhat!
A kérdező hozzászólása: Köszi!:)
A kérdező hozzászólása: Mármint a megerõsítést!!!!
Szia! Sok embert ismerek akikrõl azt állitotta az orvosuk, hogy soha nem lehet gyerekük ahhoz képest mindegyik anyuka lett. Szóval az orvosok is tévedhetnek. Ha rosszul müködnek a hormonok azon lehet segiteni. Nekem a progeszteron szintem alacsony, valószinüleg én is gyógyszert fogok rá kapni. Holnap megyek a nõdokihoz.
A kérdező hozzászólása: Köszi!
Biztos nem lehet benne.Azt mondta, h valószínû.Ez pedig nem azt jelenti, h biztos.Szóval szerintem esély van rá.:)
A kérdező hozzászólása: Tévedhet a doki a pé-el kapcsolatban?Hát reménykedek, hogy igen!
Nem.Nekem csak egyszerûen nem jött meg, de nekem sem volt peteérésem.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a választ!Egyfolytában feszül a hasam alul, és olyan mindha meg akarna jönni, de hát semmi!Neked is ilyen volt?
A kérdező hozzászólása: Elött!Bocsi.

Honnan tudhatom ha szoptatok, és még nem jött meg a mensim szülés óta, hogy van-e peteérésem? Kistesót szeretnénk minél kevesebb korkülönbséggel.

Már mérem a h?met 1,5hónapja, vettem ovutesztet is, de sem a h?m, sem az ovuteszt szerint nincs peteérésem. :( Ez addig így is marad, amíg szoptatok? 7hós a kislányom...

Legjobb válasz: Az elsõ mensi elõtt valóban nem tudhatod, hogy van-e peteérésed. Azért lehet szoptatás alatt is teherbe esni, mert sokan abban a tévhitben vannak, mint az elõttem szólók. A kisfiam kb. 9 hónapos koráig szopott 5-6x/24 óra, ehhez képest 4,5 hónapos kora óta rendszeresen menstruáltam. Úgyhogy ha védekezés nélkül szexeltek, van esélyed teherbe esni akárhány szoptatás mellett. Persze az is lehet, hogy neked tényleg nem lesz addig peteérésed, de ilyen szabály már rég nincs, hogy azalatt nem lehet teherbe esni.

Az elsõ mensi elõtt valóban nem tudhatod, hogy van-e peteérésed. Azért lehet szoptatás alatt is teherbe esni, mert sokan abban a tévhitben vannak, mint az elõttem szólók. A kisfiam kb. 9 hónapos koráig szopott 5-6x/24 óra, ehhez képest 4, 5 hónapos kora óta rendszeresen menstruáltam. Úgyhogy ha védekezés nélkül szexeltek, van esélyed teherbe esni akárhány szoptatás mellett. Persze az is lehet, hogy neked tényleg nem lesz addig peteérésed, de ilyen szabály már rég nincs, hogy azalatt nem lehet teherbe esni.
A szoptatások között eltelt idõ függvénye.. ha még sürün szoptatsz nem fog megjönni. amikor már csak naponta 3-x pl. akkor érdemes próbálkozni de jó lenne ha várnátok egy vérzést..
Ha még men jött meg, nagyon valószinû, hogy peteérés sincs. A szoptatás egyfajta fogamzásgátló hatást ad, pont azért, hogy ne terhelje le a nõt még egy baba! Szerintem ne sürgesd a természetet!
Szia! 16 hónapos a lányom, és még mindig sokat szopik, ezért még mindig nem menstruálok, tehát peteérésem sincs! mert ugye a szoptatás egy olyan hormont termel, ami gátolja a peteérést. Nõgyógyászom szerint, amíg legalább 5 szopás van egy 24 óra alatt, addig nem lesz változás. Az alattinál várható peteérés.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat! Az az igazság, hogy még sûrûn szopizik, hiába kap más ételt is, de a cici mindig a szájában van, és mindig szív is belõle. Nekem nagyon jó érzés, hogy szoptathatom, akkor kivárjuk a megfelelõ idõt, amire beáll a ciklusom, vagy várjuk az elsõ mensit :) Annyiszor olvastam, hogy szopi mellett estek teherbe, úgy, hogy nem volt menstruáció. Érdekelt a dolog, hogy így miként foganhat meg a baba :)
6 hónapig kizárólag szoptattam. Júni 25-én szültem és január közepén jött meg. tehát peteérésem pont 6 hónapnál volt. Nem hiszem, hogy az a napi 1-2 kanál almapép miatt lett peteérésem. Utána is egy jó ideig még ugyanannyit szoptattam. Most 21 hónapos a kisfiam, még mindig szopik, de a dokim azt mondta, hogy most már le kell választanom, mert 4 hós terhes vagyok. Sógornõm nem kizárólag szoptatott, de õ is majd 2 évig szoptatott, de a fiai már 2!!! hónaposan kaptak szép lassan mindent. Neki 15 hónap múlva jött csak meg. Mivel babát szeretnél, kíváno, hogy minél elõbb legyen peteérésed.
nekem pl. hébe-hóba jött meg 2x szülés után rövid idõre, majd úgy lettem terhes, hogy védekeztünk, nem éltünk tévhitben, hogy a szoptatás véd. Ja, és akkor estem teherbe, amikor egy késhegynyi almát megkóstolt a lányom, nem látok összefüggést, napi 5-6x szopizott még :) (ekkor volt 6 hós, majdnem 7 hós volt, mire egy kiskanálnyi almát megevett)

Ha csak 2 havonta jön meg a mensim akkor tenyleg nincs peteeresem? Nem is lehetek igy terhes ugye?

Legjobb válasz: Ha megjön a mensid, akkor van peteérésed, csak lehet, hogy valami hormonális probléma lehet, ha szabálytalan és nem rendszeres a ciklusod. Nõgyógyász mit mondott? Vannak erre speciális hormonvizsgálatok.

Ha megjön a mensid, akkor van peteérésed, csak lehet, hogy valami hormonális probléma lehet, ha szabálytalan és nem rendszeres a ciklusod. Nõgyógyász mit mondott? Vannak erre speciális hormonvizsgálatok.
Szia! Velem a kismamasuliban 2 olyan nöce is járt, akinek össze-vissza volt meg a menzije.Az egyiknek 3 havonta és már a 3.dik babáját várta.Tehát semmi sem lehetetlen. Mióta probálkozol?
A kérdező hozzászólása: sziasztok köszönöm a valaszokat, en mar majus ota probalkozom azota nem szedek tabit, eleinte 2-3 havonta jelentkezett a mensim az is csak a doki altal felirt gyogyszerek miatt, most az utolso 2 magatol jött meg csak 2 havonta, remelem ez nem akadaly mert mar nagyon szeretnek babat.
Sok szerencsét kivánunk!Remélem mielöbb babás leszel!(2dik)

Ha peteérés volt és biztosan nincs baba akkor miért nem jön meg a mensim? 10 napja késik.

7 hónapja hagytam abba a tabit, 29 naposak a ciklusaim, most a 15. napon mutatta a mikroszkóp a páfányosat és éreztem is a peteérést. Jelenleg a 39. napon vagyok és nem jön a mensi, reggel clearblueval teszteltem negát. Csak barnás folyásom volt tegnap.

Legjobb válasz: 2 lehetõség van: 1, a barnás folyás a mensi elõjele, tehát késik 2, a teszt még nem mutatta ki, mert kevés hcg van a szervezetedben. Szerintem amíg nem jön meg, addig van remény! Vannak akiknek a teszt csak 7-8hetesen lesz pozitív. Ha gondolod, menj el dokihoz.

2 lehetõség van: 1, a barnás folyás a mensi elõjele, tehát késik 2, a teszt még nem mutatta ki, mert kevés hcg van a szervezetedben. Szerintem amíg nem jön meg, addig van remény! Vannak akiknek a teszt csak 7-8hetesen lesz pozitív. Ha gondolod, menj el dokihoz.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!