Találatok a következő kifejezésre: Ha nem meg (18236 db)

Iszonyatosan hullik a hajam és már csak fele annyi van ha nem még annál is kevesebb mint volt. SEGÍTSETEK! Mit tehetek még?

Iszonyatosan hullik a hajam és már csak fele annyi van ha nem még annál is kevesebb mint volt. szedtem 500 féle vitamint, vasat is, revalidot, hajnöveszt?ket, bánfit használok vitanol C-t is próbáltam már. Nagyon el vagyok keseredve, már nem tudom mit tehetnék. a vérképem rendben van. Reménykedtem hogy talán ez a két lyukas volt volt az oka... de 4 napja nem javul semmit...

Legjobb válasz: Gyulladástól is hullhat, de nekem legjobban a stressztõl hullik, (meg a fûtõl)

Gyulladástól is hullhat, de nekem legjobban a stressztõl hullik, (meg a fûtõl)
Esetleg még valamilyen lelki trauma, megrászkódtatás a közelmúltban vagy mostanában történt , ami nagyon megviselt? Ez is lehet az okozója. 1 válaszoló voltam.
1 vagyok. Mindeképpen el kell menned megint vérvételre és menj el nõgyógyászhoz is. A mensid rendben van, a ciklusod normális? És azért jó enne ha elmennél fül.orr gégszhez az arcüreggyulladás miatt, mert ugye azt írtad, hogy a fogorvos azt mondta, hogy attól fáj vszínûleg a fogad. Nekem meg azt mondta tegnap a fogorvos, hogy lehet arüreggyulladás is okozhat hajhullást, mint bármely más gyulladás. Azt is írtad, hogy mostanában jobba hullik a hajad, lehet vmilyen gyulladás még rásegít az eddig is már kóros hajhullásra. Merre laksz? Vidék nagyváros, kisváros vagy fõváros? Igen létezik olyan, hogy hajgyógyász, csak kevés van. Írd be a Google-be és keress a lakóhelyedhez közel hajgyógyászt, hátha találsz vagy kérd meg a dokit tud-e ajánlani vagy kérdezd meg az ismerõseidet, rokonaidat tudnak-e. Mivel már 1 éve hullik a hajad, valami oka kel, hogy legyen és ezt kell megszüntetni, csak meg kéne találni :-) Feseted a hajadat vagy használsz már kb 1 éve egy fajta sampont, balzsamot vagy vmilyen terméket a hajadra? Lehet éppen annak az összetevõjére vagy allergiás és az allergia tünet így mutakozik meg. Sajna a bolti cuccok tele vannak toxikus anyagokkal, színezék , illatanyaggal és nem egy esetrõl halottam, aki allergiás lett krémekre és egyéb kozmatikumokra köztük én is pfff. Esetleg ha már huzamosabb ideig használsz kb azóta mióta hulli a hajad vmiolyen kozmatikai terméket a hajdra hanyagold a használatát vagy válts másik termékre és figyel meg a hatásást. Sajna így látatlanba neház segíteni és sajna neked se könnyû így találgatni mi lehet, de minden lehetséges okot ki kell zárni, ami az eszedbe jut. Esetleg családodban nem volt ilyen, akinek ilyen fiatalon hullot a haj? Lehet genetika is. Bá errõl még nem halottam, de hát a mai világba sok új betegséget fedeznek fel :S 26/L
A kérdező hozzászólása: Nem festem a hajam semmivel szóval ez kizárva, a samponokat pedig folyton váltogatom. Én is arra gondolok hogy valami gyulladás lehet. Úgyhogy a vérvétel az elsõ és ha az mutat valamit akkor onnan már könnyebb lesz továbblépni. köszönöm szépen a segítségedet, mindenképpen írni fogok a fejleményekrõl és ha sikerül rájönnöm mi a probléma.
nem vettél mostanában új nem nikkelmentes ékszert/övet?? valahol olvastam, hogy a fémalergia tûneitei így is megmutatkozhatnak! remélem sikerül valamit kitalálni rá! 17/L

Lehet-e C nyelvben 2 if-hez 1 else-t kötni? Ha nem meg lehet-e valahogy oldani?

Legjobb válasz: ? Ennek eleve semmi értelme. Ha van 2 eset, amelyik ha nem igaz az else ág hajtódna végre, akkor azt egy if-be írd bele, és közéjük pedig vagy kapcsolat van.

? Ennek eleve semmi értelme. Ha van 2 eset, amelyik ha nem igaz az else ág hajtódna végre, akkor azt egy if-be írd bele, és közéjük pedig vagy kapcsolat van.
A kérdező hozzászólása: én igazából most úgy oldottam meg hogy egymásba fûztem: if(vansor==0) printf("Kerem elobb hozzon letre egy sort!\n"); else if(index=0) printf("A sor ures, nincsenek elemei."); else { printf("A sor elemei:\n"); for(i=0;i<index;i++) printf("%d ", t[i]); printf("\n"); }
A kérdező hozzászólása: elírtam a 2. if-be 2 '=' jel kell
A kérdező hozzászólása: hagyjuk... elírtam egy csomó helyen... mindegy. a kérdést halottnak nyílvánítom
C-ben a több ágú elágazást így kell írni: if (...){...} else if (...){...} else {...} Ha több ifhez is ugyanazt az elsét kötnéd, akkor mindkét ifhez külön elsét írjál. Amit a közös elsében csinálnál, azt tedd bele egy függvénybe, és hívd meg mindkét elsében. Már ha megértettem, hogy mit akartál csinálni.
szerintem 2 ifhez akarja ugyanazt az else ágat, de akkor az meg 1 if 1 or operátorral.

Megéri magas nyelvtudással ( francia - felsőfok, angol-felsőfok, német-középfok) jogi egyetemet végezni? Ha nem, még mi jöhet szóba?

Bölcsészkarra nem szeretnék menni, máson még hajlandó vagyok gondolkodni. Arra gondoltam, hogy esetleg ENSZ-nél, EU-nál jogászkodnék később, vagy nemzetközi ügyvédi irodánál. Emellett úgy tudom a bírósági felvételinél is előny a nyelvvizsga. Ha valakinek jogi egyetem mellett van még más ötlete, szóljon, én nyitott vagyok! :)

Legjobb válasz: kérem vki adjon tanácsot, bármilyen tapasztalat, vélemény jól jönne!

A kérdező hozzászólása: kérem vki adjon tanácsot, bármilyen tapasztalat, vélemény jól jönne!
Jó elgondolás a jog Ha meglesz a pontszámod hozzá
Vagy valamilyen mûszaki képzés? De a jog jobb
A kérdező hozzászólása: nemzetközi tanulmányokat ne válasszam, ugye?
Ha ezeket a nyelveket ténylegesen jól beszéled, nem csak papírod van róla, akkor érdemes a jogot választanod. De arra is figyelj majd, hogy a jogi szaknyelvet is beszéld ezeken a nyelveken. Ami hátráltató lehet az az, hogy minden országnak más a jogszabálya. De például követségre is kell jogász szerintem.
A kérdező hozzászólása: igen, plusz úgy tudom, hogy külföldön elvégzett LLM(Master of Law) fokozat megszerzése elõny minden nemzetközi kapcsolatokkal rendelkezõ szervnél, irodánál. Úgy hallottam, hogy azzal együtt még külföldön is el lehet helyezkedni.
Igen ez nõkben sokkal jobban benne van mint a férfiakban hisz bennük nõ a csescsemõ és az ösztön mindig is bennük van az elejétõl lásd babázások papás mamás játékok :)
Láttál már élõben kisbabát? Mosolygott rád? Megfogta a kezed? Ha majd ezek veled is megtörténnek, te is másként fogod látni õket. A szülõi ösztönök mindenkiben ott vannak, hisz az emberek közösen nevelik az utódaiakt.
én nem látok minden csecsemõt szépnek, nagyon sok idegesít is. mutáns vagyok...
*fai=fia
Nem minden csecsemõt tartok automatikusan szépnek. De tény, hogy rengetegszer látok igazán szép, aranyos, helxesen felöltöztetett babákat. Viszont láttam már olyan bûn ronda kisbabát (féléves lehetett kb., és bocs a kifejezésért), hogy barátnõmmel csak lestünk, nem valami átverése-e.
én se látom szépnek a csecsemõket, sõt... és nõ vagyok
Be kéne menned egy újszülött osztályra!! Igenis van olyan csecsemõ aki már a megszületésekor szép. Nem ráncos, nem vörös, semmi. Egyszerûen szép. Persze nagyon sok baba csak késõbb lesz "használható", de nem kell általánosítani :)
két babával vagyok itthon gyesen, de az újszulottek szerintem is csunyak. A sajátjaimtól se voltam elájulva (persze imádom oket, de a szulés nem tett vakká). Szerintem egy baba 5-6 hónapos korára kezd 'pofásodni', megemberesedni :) Ez van, nem mindenki van odáig az újszulottektol.
Nem minden csecsemõt tartok szépnek, sõt vannak csúnyácskák. Szomszédunk fai vákummal született, az elsõ héten letakarták a babakocsit, mert szegénynek eltorzult az egész fele. De vannak gyönyörû babák. És bár még nincs saját gyermekem (sajnos), tudom, hogy akármilyen lesz gyönyörûnek fogom tartani. Úgy ahogy kijön, szutykosan, ráncosan, lilán, sárgán... :) Csak lenne már a kezemben. Amúgy apukám mesélte, hogy amikor megszülettem, arra gondolt, hogy te jó ég, hogy néz ki :D de rá egy napra már gyönyörûnek tartott. (És szerencsére nem maradtam meg csúnyának ;)) 27/L
*utódaikat
http://www.youtube.com/watch?v=-m2TzUBFJpw&feature=plcp - ha saját gyereked lesz, majd megérted. :)
Sok nõ olyan, hogy akármelyik csecsemõre azt mondják hogy milyen szép, még idõsebb korban is amikor már felnõtt gyerekei is vannak, ezt én sem értem, mert az más amikor szeretsz valakit, és úgy szül a csaj, mert akkor az ember férfi létére is gyönyörûnek tartaná a gyerekét, akármilyen is, és abban sincs semmi meglepõ hogy akármilyen szép is egy nõ, de ha nem vagy belé szerelmes, akkor meg lehet hogy egyáltalán nem lennél oda a kisbabátokért....
A kérdező hozzászólása: Én akarok gyerekeket, és családot, de egy csecsemõ sztem akkor is bûn ronda, már bocs. amúgy értem. ez ezek szerint tényleg bele van a nõkbe alapból kódolva.
Azért látják szépnek mert az anyai ösztön már korán felszolal és minden nõ életében egyszer legalább akar gyereket és családot általában mindenki errõl álmodik kislányként és várják hogy saját családja lehessen végre. Ezt tényleg akkor érted meg férfiként ha lesz sajátod:) Amugy a nõk akik nem akarnak gyereket és utáljáka gyerekeket általában azért mert átestek egy abortuszon vagy kiderült hogy neki nem lehet ezért védekezésképp utálja õket..
így azért nem igaz, hogy minden csecsemõt szépnek tart minden nõ. jó, mindig azt mondják, de vannak kevésbé szép csecsemõk. (a sajátja persze mindenkinek a legszebb). én is hallottam már nyilatkozni csecsemõkrõl nõket, amikor már a baba rokonai nem voltak a közelben....
A kérdező hozzászólása: egy kisgyereket simán aranyosnak tartok de egy ráncos alaktalan csecsemõt? MI A SZÉP BENNE? ezt csak egy nõ értheti asszem...
A sajátját nyilván mindenki szépnek tartja, de a másét nem mindenki. Van egy barátnõm, aki tisztára oda van a gyerekekért, hogy milyen aranyosak meg minden. De én meg pont nem. Szerintem kevés aranyos és szép baba van és nem tudok így lelkesedni értük. Persze ha nekem lesz gyerekem, azt biztosan aranyosnak és szépnek fogom látni, még akkor is ha ne adj' Isten nem lesz az. :)
Nem csak a nõk, de a férfiak is szépnek, aranyosabbnak tartják a csecsemõket, gyerekeket. Sõt nem csak azokat, hanem alapból a kis kölyök állatokat is. Ez genetikailag van így, hogy óvjuk a jövõ nemzedéket. :-)
Nem minden baba ráncos, alaktalan, csúnyácska. Igen, sok baba ilyen, fõleg a nagy babák akik természetes úton születtek. Általában a császáros és a pici babák tudnak szépek lenni, mert nem nyomódnak meg szülés közben. De a legtöbb gyereket sajna megviseli a szülés, ez látszik is rajtuk.

Amatõr írók! Naponta mennyit haladtok a történettel, és hogy akadályozzátok, meg, hogy folyton újrakezdjétek, ha nem érzitek elég jónak?

Legjobb válasz: Érdekes kérdés... mondjuk én jó ideje nem írok, de a napi 5-10 oldal profiknál azért egy kellemes napi adag. Átlag 2-3 oldal (Wordben A/4 alapbeállításokkal) amatõr írótól megfelelõ hosszú távon is, ez tartható menetrend. Figyelembe véve, hogy az elején nagyobb a lelkesedés, akkor úgyis többet ír mindenki. :) Hogyan akadályzod meg... na, ezzel a problémával még nem találkoztam, inkább az a gond, hogy sokan akkor sem kezdik el újból, mikor kéne, és egy rétestészta kapkodó, ide-oda csapongó történet lesz a végére. De ha úgy érzed, mindig újra kéne kezdened, mert nem elég jó a mû, akkor hallgass magadra. Viszont pár dolgot vegyél figyelembe. 1. Minden elsõ mû rossz. (Kivétel a zsenik. De õk ritkák. És hagyjuk, sosem használják a netet sem.) Ne erõltesd, nem lesz rögtön kiadáskész regényed, amiért versengenek a kiadók. 2. Ettõl még fejezd be. :) Ez is gyakorlás. 3. Ha úgy érzed, négy oldalt írsz, majd mindig újrakezded, az nem gond. Kb. háromszor elmegy. Negyedjére azért gondold végig, hogy ez így nem fog menni. Vagy ismred be, hogy nem vagy olyan jó szerzõ, mint amilyen szeretnél (kezdõ vagy, nyugalom), és add lejjebb az igényeidet (kompromisszum, legfeljebb utána ne mutogasd ország-világ elõtt a mûvet). Vagy nézd meg, mi lehet a gond: nem tetszik a stílusod? Válts, próbálj ki mást. Nem tetszik a fõszereplõ? Keress másikat! Nem jó a történet? Írj újat! Rossz a kezdés? Ez sok minden miatt lehet, de gondolkozz el, hogy jó szemszögbõl próbálod bemutatni a dolgokat, megfelelõ helyen kezdesz (a "lehetõ legközelebb a végéhez"). Sokszor segít, ha vázlatot írsz. Ha tényleg sokszor az az érzésed, hogy újra kéne kezdened, akkor elõbb hagyd a mûvet, helyette írj vázlatot. Ez mutatja majd a történetet. Ha ezt nem érzed elég biztosnak, akkor itt az alapoknál lesz a hiba, hagyd az írást egy kicsit, gyúrj a sztorira. Amúgy ami még segíthet: olvasd újra el az addig írtakat. Ez visszaráz a történet hangulatába, könnyebb tõle írni is, felvenni a fonalat. Ha ez sem hozza meg a kedvet, még mindig inkább újrakezdenéd, sõt, az érzés egyre erõsödik, akkor hagyd egy kicsit, ne írj. Csinálj mást. Ha egy hét múlva újraolvasod és még mindig csípõbõl törölnéd az egészet úgy, ahogy van, akkor az tényleg rossz lehet... ha semmi (se vázlat, se a koncepció megváltoztatása, se alaposabb kidolgozás, se annak elfogadása, hogy kezdõ vagy) nem segít, akkor talán nem az írás a te hobbid. Mert valószínûleg az igényeid olvasóként magasabbak, mint amilyen szinten írni tudsz, és ez annyira frusztrál, hogy emiatt nem tudsz az írásra koncentrálni. Van ilyen. Én ezért nem rajzolok. :)

Érdekes kérdés... mondjuk én jó ideje nem írok, de a napi 5-10 oldal profiknál azért egy kellemes napi adag. Átlag 2-3 oldal (Wordben A/4 alapbeállításokkal) amatõr írótól megfelelõ hosszú távon is, ez tartható menetrend. Figyelembe véve, hogy az elején nagyobb a lelkesedés, akkor úgyis többet ír mindenki. :) Hogyan akadályzod meg... na, ezzel a problémával még nem találkoztam, inkább az a gond, hogy sokan akkor sem kezdik el újból, mikor kéne, és egy rétestészta kapkodó, ide-oda csapongó történet lesz a végére. De ha úgy érzed, mindig újra kéne kezdened, mert nem elég jó a mû, akkor hallgass magadra. Viszont pár dolgot vegyél figyelembe. 1. Minden elsõ mû rossz. (Kivétel a zsenik. De õk ritkák. És hagyjuk, sosem használják a netet sem.) Ne erõltesd, nem lesz rögtön kiadáskész regényed, amiért versengenek a kiadók. 2. Ettõl még fejezd be. :) Ez is gyakorlás. 3. Ha úgy érzed, négy oldalt írsz, majd mindig újrakezded, az nem gond. Kb. háromszor elmegy. Negyedjére azért gondold végig, hogy ez így nem fog menni. Vagy ismred be, hogy nem vagy olyan jó szerzõ, mint amilyen szeretnél (kezdõ vagy, nyugalom), és add lejjebb az igényeidet (kompromisszum, legfeljebb utána ne mutogasd ország-világ elõtt a mûvet). Vagy nézd meg, mi lehet a gond: nem tetszik a stílusod? Válts, próbálj ki mást. Nem tetszik a fõszereplõ? Keress másikat! Nem jó a történet? Írj újat! Rossz a kezdés? Ez sok minden miatt lehet, de gondolkozz el, hogy jó szemszögbõl próbálod bemutatni a dolgokat, megfelelõ helyen kezdesz (a "lehetõ legközelebb a végéhez"). Sokszor segít, ha vázlatot írsz. Ha tényleg sokszor az az érzésed, hogy újra kéne kezdened, akkor elõbb hagyd a mûvet, helyette írj vázlatot. Ez mutatja majd a történetet. Ha ezt nem érzed elég biztosnak, akkor itt az alapoknál lesz a hiba, hagyd az írást egy kicsit, gyúrj a sztorira. Amúgy ami még segíthet: olvasd újra el az addig írtakat. Ez visszaráz a történet hangulatába, könnyebb tõle írni is, felvenni a fonalat. Ha ez sem hozza meg a kedvet, még mindig inkább újrakezdenéd, sõt, az érzés egyre erõsödik, akkor hagyd egy kicsit, ne írj. Csinálj mást. Ha egy hét múlva újraolvasod és még mindig csípõbõl törölnéd az egészet úgy, ahogy van, akkor az tényleg rossz lehet... ha semmi (se vázlat, se a koncepció megváltoztatása, se alaposabb kidolgozás, se annak elfogadása, hogy kezdõ vagy) nem segít, akkor talán nem az írás a te hobbid. Mert valószínûleg az igényeid olvasóként magasabbak, mint amilyen szinten írni tudsz, és ez annyira frusztrál, hogy emiatt nem tudsz az írásra koncentrálni. Van ilyen. Én ezért nem rajzolok. :)
Van, hogy egy hónapig nem írok egy betût sem, és van, hogy megszáll az ihlet, és akár 10-15 oldalt is írok egy szuszra. A leggyakoribb eset a kettõ közötti: írok egy nap alatt 2-3 oldalt, utána napokig semennyit, csak hagyom érni a történetet, vagy az elõbb leírtakat csiszolgatom. Az újrakezdésre én nem szoktam késztetést érezni, inkább arra, hogy ne ott folytassam, ahol abbahagytam, hanem a történet egy másik pontját dolgozzam ki. Ha erre késztetést érzek, így is cselekszem. Az átkötõ részeket késõbb is meg lehet írni.
hát én képregény író/rajzoló vagyok, nemrég kezdtem bele, most a 11. oldalnál járok, az hogy mennyit haladok függ attól, hogy milyen kedvem van, meg hogy van-e inspiráció, mivel nemrég kezdtem a rekordom eddig 2-3 oldal volt egy nap. Elõröl max a rajzaimat szoktam kezdeni, bár photoshoppal úgy is javítok a kissebb hibákon
Minden a hozzáálláson múlik. Elhatározhatod, hogy minden nap írsz mondjuk 500 szót vagy 1000-t, de akkor minden nap írj rendszeresen. Elsõ változatot tekintsd piszkozatnak. Amíg írsz, ne javítsd. Amikor nincs ötleted, akkor átnézheted csiszolgathatod, vagy amikor kész a történet finomítgathatod.

Miért van az, hogy ha valakit megcsalnak, mindenki együtt érez vele; de ha nem kelendő és ez fáj neki, még mások is belerúgnak?

A két dolog első hallásra nem rokon, de elmagyarázom, mire gondoltam. ha valakinek félrelép a párja, illetve ha akarata ellenére szingli, akkor a legnagyobb fájdalmat mindkét esetben az okozza, hogy úgy érzi, ő kevés a másiknak, illetve másoknak és ezért kerestek/keresnek mást helyette. Azonban az első esetben a legtöbb ember mellette van, míg a második esetben a sértett fél gyakran még a kívülállóktól is bántásokat kap. Pedig a második eset szerintem még rosszabb, mert az egyes legalább elmondhatja, hogy ő kellett valakinek.

Legjobb válasz: A feltevésed jogos, noha nem értek vele 100%-ig egyet. A megcsalás szerintem annyiban rosszabb általában, hogy ott az illetõ kapcsolatban volt, ám a másik fél ezt figyelmen kívül hagyta (és akkor még lágyan fogalmaztam!) és mással létesített testi kapcsolatot. De ott is elõfordulhat olyan eset, amikor a megcsalt fél igenis megérdemelte, pl. ha nem figyeltek rá vagy ne adj' Isten ellehetetlenítették vagy erõszakot alkalmaztak vele szemben (megverték). Viszont igen sok emberben az a tévhit van, hogy aki egyedülálló, az azért van, mert errõl õ maga tehet: lusta, nem jár társaságba, nem tud a másik fél felé kezdeményezni, ronda, pancser, stb. Holott abba bele se gondol senki, hogy pl. elõfordulhat, hogy az ember mindig olyanba bukik bele, aki foglalt vagy olyan nagy igényû, hogy egyszerûen lehetetlen teljesíteni az õ kérését. És igen, jól írtad, egy egyedülálló is lehet sértett fél, engem pl. lenéznek, semmibe vesznek a nõk, mindig van valami kifogásuk azért, hogy már csírájában elfojtsák az egészet, 0-hoz közelítve annak esélyét, hogy legyen valami az egészbõl. És igen bosszantó tud lenni, hogy az egyiknek azért nem vagyok jó, mert nem vagyok páwa, a másiknak túl idõs vagyok, a harmadiknak túl szegény, a negyediknek túl alacsony, az ötödiknek csak szimplán nem jövök be, a hatodik gáznak tart (miközben õ semmit nem tett le az asztalra még életében), és így tovább, aztán csodálkoznak sokan, hogy nincs barátnõm, hát persze, hogy nincs, mert mindig van valami, ami nem oké velem szemben, csak aztán a csaj meg választ mást, utána meg hallom vissza, hogy az illetõ, elhanyagolja / veri / nem figyel rá eléggé, dehát õ jobban néz ki, aztán emiatt mégis õ nyert, én meg, aki szívét-lelkét beleadná a kapcsolatba meg bezzeg hoppon maradok. Csak akkor azt nem értem, hogy ebben mi a jó, hogy pusztán a szépség miatt a másik srác nyert, de ott rosszul érzi magát a lány a kapcsolatban; én többet tudnék neki megadni, de én meg nem kellek neki??? Aztán persze jön a szöveg a "kedves" ismerõsök részérõl, hogy hogyhogy nincs barátnõd, hát ezért!!! És nem azért, mert én nem teszek érte, mert ez nem igaz! Aki nem tudja, mit élek át, csinálja utánam ugyanazon körülmények között, aztán kívánok sok sikert neki! És annak ellenére nem jön össze, hogy káros szenvedélyektõl mentes vagyok, nem tûnök el napokra szó nélkül, stb. Ja és akkor olvasom az interneten a lányoktól, hogy legyen határozott a férfi. Könyörgöm a 100-adik elutasítás után hogy legyen valaki határozott?? Ez olyasmi elvárás, minthogy a 100 egymás utáni vereségnél elvárni a focistától, hogy úgy menjen ki a pályára, hogy szántsa fel a pályát. Biztos van olyan, aki akkor is végletekig harcol, de a többség nem. Én már sokszor úgy megyek oda, hogy lesz, ami lesz; ha sikerül, hurrá, ha nem, akkor lépni tovább... Felesleges görcsölnöm, mert akkor se lesz jobb eredmény, tapasztalat. És hadd ne mondjam, hogy ismerõseim körében is egyre több az egyedülálló! Szóval kedves kérdezõ, én maximálisan megértem a kérdésedet! És elnézést a hosszú üzenetért!

A feltevésed jogos, noha nem értek vele 100%-ig egyet. A megcsalás szerintem annyiban rosszabb általában, hogy ott az illetõ kapcsolatban volt, ám a másik fél ezt figyelmen kívül hagyta (és akkor még lágyan fogalmaztam!) és mással létesített testi kapcsolatot. De ott is elõfordulhat olyan eset, amikor a megcsalt fél igenis megérdemelte, pl. ha nem figyeltek rá vagy ne adj' Isten ellehetetlenítették vagy erõszakot alkalmaztak vele szemben (megverték). Viszont igen sok emberben az a tévhit van, hogy aki egyedülálló, az azért van, mert errõl õ maga tehet: lusta, nem jár társaságba, nem tud a másik fél felé kezdeményezni, ronda, pancser, stb. Holott abba bele se gondol senki, hogy pl. elõfordulhat, hogy az ember mindig olyanba bukik bele, aki foglalt vagy olyan nagy igényû, hogy egyszerûen lehetetlen teljesíteni az õ kérését. És igen, jól írtad, egy egyedülálló is lehet sértett fél, engem pl. lenéznek, semmibe vesznek a nõk, mindig van valami kifogásuk azért, hogy már csírájában elfojtsák az egészet, 0-hoz közelítve annak esélyét, hogy legyen valami az egészbõl. És igen bosszantó tud lenni, hogy az egyiknek azért nem vagyok jó, mert nem vagyok páwa, a másiknak túl idõs vagyok, a harmadiknak túl szegény, a negyediknek túl alacsony, az ötödiknek csak szimplán nem jövök be, a hatodik gáznak tart (miközben õ semmit nem tett le az asztalra még életében), és így tovább, aztán csodálkoznak sokan, hogy nincs barátnõm, hát persze, hogy nincs, mert mindig van valami, ami nem oké velem szemben, csak aztán a csaj meg választ mást, utána meg hallom vissza, hogy az illetõ, elhanyagolja / veri / nem figyel rá eléggé, dehát õ jobban néz ki, aztán emiatt mégis õ nyert, én meg, aki szívét-lelkét beleadná a kapcsolatba meg bezzeg hoppon maradok. Csak akkor azt nem értem, hogy ebben mi a jó, hogy pusztán a szépség miatt a másik srác nyert, de ott rosszul érzi magát a lány a kapcsolatban; én többet tudnék neki megadni, de én meg nem kellek neki??? Aztán persze jön a szöveg a "kedves" ismerõsök részérõl, hogy hogyhogy nincs barátnõd, hát ezért!!! És nem azért, mert én nem teszek érte, mert ez nem igaz! Aki nem tudja, mit élek át, csinálja utánam ugyanazon körülmények között, aztán kívánok sok sikert neki! És annak ellenére nem jön össze, hogy káros szenvedélyektõl mentes vagyok, nem tûnök el napokra szó nélkül, stb. Ja és akkor olvasom az interneten a lányoktól, hogy legyen határozott a férfi. Könyörgöm a 100-adik elutasítás után hogy legyen valaki határozott?? Ez olyasmi elvárás, minthogy a 100 egymás utáni vereségnél elvárni a focistától, hogy úgy menjen ki a pályára, hogy szántsa fel a pályát. Biztos van olyan, aki akkor is végletekig harcol, de a többség nem. Én már sokszor úgy megyek oda, hogy lesz, ami lesz; ha sikerül, hurrá, ha nem, akkor lépni tovább... Felesleges görcsölnöm, mert akkor se lesz jobb eredmény, tapasztalat. És hadd ne mondjam, hogy ismerõseim körében is egyre több az egyedülálló! Szóval kedves kérdezõ, én maximálisan megértem a kérdésedet! És elnézést a hosszú üzenetért!
ha megcsalnak akkor arról nem mindig tehetsz viszont ha nem vagy kelendõ arról csak te tehetsz.
Én azt nem értem, hogy akit megcsaltak, abba miért nem rúgnak bele és miért éreznek vele együtt, hiszik azt, hogy jajj õ szegény? Akit megcsaltak, az tett érte barátaim, hogy megcsalják, mindennek oka van, ha nem adott meg mindent a másiknak, vagy nem volt belé szerelmes a másik, akkor észre kellett volna venni idõben. Persze mindkettõ saras, de ne higgyük azt, hogy az, akit megcsaltak szent és ártatlan. A magányosokba meg gondolom azért rúgnak bele, hogy vegyék már észre magukat, kezdjenek valamit az élettel ne csak várják a sült galambot és sajnáltassák magukat, hogy nekik semmi se jön össze. Baromira irritáló ugyanis ez a hozzáállás. Vagy szarj, vagy kelj fel a bilirõl!
Belém belém rúgtak párszor pontosabban a párkapcsolat fanatikok nem nézték jó szemmel h én egyedül is boldog vagyok. Pedig így van bár egyesektõl megkapom néha h önámítás önámítás pedig nem így van. a 8-as megjegyzése pont ilyen h "vegyék már észre magukat, kezdjenek valamit az élettel ne csak várják a sült galambot és sajnáltassák magukat, hogy nekik semmi se jön össze" Öreganyád térde kalácsa ki mondta neked h aki egyedül van az magányos és sajnáltatja magát, sült galambot vár meg h nem tudd mit kezdeni az életével. Am néhány ilyen embert leszámítva a kutyát nem érdekli h szingli v v sem. Nincs a homlokra írva :) Élvezd inkább a szinglisséget idõd mint a tenger pénzed a tiéd nem kell sza.os pelenkával rohangálj... Gondolj inkább ere :)
Az én környezetemben akadnak egyedülálló emberek, akiket mi is szoktunk piszkálni pont azért, mert egyedül vannak. Az egyik egy 30 éves haverom, szerintem az elmúlt 6 évben nem volt barátnõje, úgy próbált csajt is összeszedni, hogy buliban beállt valaki mellé, majd hirtelen le akarta smárolni, aztán meglepõdött, mikor ez nem sikerült. Az anyjáéknál lakik, neki ez így jó, kényelmes. Nagyon bírom a srácot, de 30 évesen, ilyen körülmények között - még mindig - egyedülállónak lenni szerintem nem normális, szoktunk agyalni rajta, hogy vajon ez miért jó neki így, de nem jöttünk még rá a válaszra. A másik a legjobb barátnõm. 33 éves lesz, az én 3 évvel ezelõtt hordott, kínai piacon vett kamu tornacipõmet elkunyerálja tõlem, mert õ imád bakancsban meg ilyen kamaszcuccokban járni és sajnos nem talál magára való tornacipõt, mert mind strasszos vagy köves amit most árulnak. Összejön évekkel fiatalabb fiúkkal, egyszerre több sráccal is kavar, akikkel utána vagy elõtte Feldmár meg ehhez hasonló pszichológiai témájú (nagyon felnõtt) elõadásokra mennek, de ha egyedül megy azt se érdekli. Úgy állítja be magát, hogy õ annyira különleges és önálló, hogy nincs ráutalva arra, hogy párja legyen, õ magában is tökéletes társaság. Ezeket monológba is szokta szedni, amit aztán néha megspékel olyannal, hogy õ már rég szült volna, de nincs kitõl. Összejön 400 view-s magyar zenei celebekkel, akiknek még soha nem volt barátnõjük, úgy néznek ki, mint Galla Miki fiatalon, de szerinte Istenek, majd felismerik a benne rejlõ álomnõt és boldogan élnek, amíg meg nem halnak. Ha valakivel össze is jön, akkor képes olyanért szakítani, mert mondjuk rossz mûsort nézett a tévében, olyat, ami õt nem érdekelte és nem volt hajlandó kérésre sem elkapcsolni az illetõ. Elsõ látásra zsákutcának ítélt embereket szed össze, akikbõl megpróbál királyfit faragni és hiába mondja neki mindenki, õ csak megy szembe az árral, mert ez a "megérzése", ezt kell tennie. Ha beteg, akkor is azért beteg, mert a lelkében nincs rend. Hú, hosszú lettem, elnézést. Én csak azt mondom, hogy több önvizsgálat kellene azoknak, akik több éve egyedül vannak, mert nem mindig a környezet a hibás és igenis lehet õket piszkálni dolgokért, amik ellenük dolgoznak és nem veszik észre.
Én általánosságban mondtam el a véleményem, nem kifejezetten rólad. Nem hinném, hogy igazságtalan, amit írtam, inkább úgy mondanám, hogy az, ami igaz, néha bizony fájdalmas és nem esik jól az embereknek. De ha nem esel el a kerékpárral és ütöd meg magad, nem fogod megtanulni, hogy kanyar elõtt fékezz le. :) A pasikat mindig basztatják, már kiskoruktól jön a "na, van má barátnéd?!" duma, aztán egy idõ után mindenki rájuk telepszik, hogy miért nincs nõjük? Én nem erre a szitura gondoltam, amikor írtam az elõzõ válaszom. Erre csak azt tudom mondani, hogy azért mert elbaszott emberek vesznek körül minket. Siralmas, milyen primitívek az emberek és itt most elsõsorban az érzelmi intelligenciára gondolok. Aztán meg a normálisra. :)
A megcsalt-tat lehet vigasztalni, bátorítani: -Ne bánd, nem kár érte. Nyugi, jön másik, jobb, olyan akit megérdemelsz..... A régóta szinglinek mit lehet mondani? -Eddig is meg voltál egyedül! Mit akarsz?
A kérdező hozzászólása: 63 %, ez elég igazságtalan megjegyzés volt, úgy érzem. Teszem azt, én magányos vagyok. Idõrõl idõre kapok olyan megjegyzéseket, hogy nem-e vagyok fiúpárti véletlenül vagy nincsenek-e gondok a férfiasságommal. Pedig még csak ki sem nyitottam a számat. Elbújni meg nem lehet, mivel élni kell a mindennapi életünket.
A kérdező hozzászólása: 81 %, semmi baj, nagyon örültem, hogy ilyen részletes üzenetet küldtél! Különösen az a rész tetszett, amiben a határozottság-elutasítások paradoxonról írtál. sosem értettem, hogy miképpen nyilváníthatnak ebben véleményt a nõk, akik napi tucatnyi bókot kapnak, rendre megnézik õket és kedveskednek nekik. És még ezek ellenére is sokuk (állítólag) önbizalomhiányos. Én tavaly kaptam legutoljára egy nõtõl egy kedves megjegyzést. Olyan érzés volt, mintha egy kellemes meleg hullám áradna végig a testemen, egyszerûen hihetetlen volt!!!És ez csak egyetlen kedves mondat hatására! ha én akár csak tizedannyi bókot kapnék, mint a nõk szoktak, széttörne alattam az aszfalt, olyan magabiztos lennék! Õk meg még ebben a helyzetben is képesek hülyeségeken agyalni. :O
20 éve vagyok egyedül, eddig még nem rúgtak belém. :D
A kérdező hozzászólása: Pl. van a Tourette-szindróma, a múltkor láttam egy filmet, amiben ebben szenvedett a fickó. Idõrõl idõre furcsa, vakkantás-szerû hangokat ad ki öntudatlanul is, emellett teljesen rendben lenne. Ezt csak nagyon kevesen viselnék el. De ugyanígy lehetnek leli sérülések is, amiket élete során szerez valaki. És így tovább, milliónyi lehetõség létezik.
ezt nemmondtad, de ebben az esetben te arról nem tehetsz, bár így is elõfordulhat h nem akarnak az emberek kezdeni veled.van konkrét fogyatékosság amire gondolsz?
A kérdező hozzászólása: Nam adom fel, és ha például születési rendellenesség miatt vagy hasonló ok miatt?
annyiban téves a kérdésfeltevésed, hogy max szemtõl szemben éreznek együtt a megcsalttal. igazából mindenki röhög rajta és sokkal szánalmasabbnak tartja, mint a nem kelendõt. pont ezért lehet szörnyû annak akit megcsalnak, mert ezzel a megcsaló kb megsemmisíti a környezete elõtt a megcsaltat.
A kérdező hozzászólása: 82 %, nagyon érdekes dolgokat írtál. Nem semmi emberek azok, akiket írtál. Az az érdekes egyébként, hogy magamat is beleértve vagyunk egy páran, akiknek nincsenek ilyen bogarai és mégis egyedül vagyunk. Nem tudom, miért.

A fogamzasgatlo abbahagyasa ota meg nem allt be a ciklusom. Oktober ota nem mensiztem. Egy het mulva ha nem jon meg gyogyszert kapok a nődokitol. Ha nincs menstruaciom nincs peteeresem sem? Ha megfog jonni az utan bekell allni?

Legjobb válasz: Szia! Nekem volt ilyenem. Szeptemberben abbahgytam a 3,5 év után a tabit, és nem jött meg 4hónapig, de kb semmit nem éreztem. Mintha se nem voltam éhesebb nem kivántam jobban a szexet, nemvoltam érzékenyebb nem voltam idegesebb, mértem ez idõ alatt a hõmet, és kb ugyanolyan volt végig, mintha a szervezetem leállt volna, úgy a 3 hónap körül kezdett megváltozni a hõm és megjött, de utána megint 1 hónap szünet, majd ismét megjött és utána már rendszeres lett azóta lekopogjam vagy hogy néha idegesseég miatt késik de rendszeresen megjön, sztem nem érdemes újra elkezdeni addig még nem jön meg ismét rendszeresen, mert a gyógyszer ha amúgy sincs rendbe a hormonrendszered nem fog segíteni csak még jobban meggátolja azt h peteérésed legyen leáll a sárgatesthormon termelése stb. várd meg még visszaáll és utána ha nagyon muszáj akkor kezdj el gyógyszert szedni. A dokik általában azt mondják hogy ha szeded akkor jobb lesz. Nem hiszem hogy ez így van mindenkinél. Nézz utána mit akar felirni és mik a hatóanyagok benne, és nem ártana ha csináltatnál egy hormonvizsgálatot sem, én csináltattam nekem minden rendbe volt és utána rá 1 hónapra már meg is jött a 3 hónapnyi szünet után. Remélem segítettem . Mi az amit felirna a doki, milyen gyógyszer? :)

Szia! Nekem volt ilyenem. Szeptemberben abbahgytam a 3, 5 év után a tabit, és nem jött meg 4hónapig, de kb semmit nem éreztem. Mintha se nem voltam éhesebb nem kivántam jobban a szexet, nemvoltam érzékenyebb nem voltam idegesebb, mértem ez idõ alatt a hõmet, és kb ugyanolyan volt végig, mintha a szervezetem leállt volna, úgy a 3 hónap körül kezdett megváltozni a hõm és megjött, de utána megint 1 hónap szünet, majd ismét megjött és utána már rendszeres lett azóta lekopogjam vagy hogy néha idegesseég miatt késik de rendszeresen megjön, sztem nem érdemes újra elkezdeni addig még nem jön meg ismét rendszeresen, mert a gyógyszer ha amúgy sincs rendbe a hormonrendszered nem fog segíteni csak még jobban meggátolja azt h peteérésed legyen leáll a sárgatesthormon termelése stb. várd meg még visszaáll és utána ha nagyon muszáj akkor kezdj el gyógyszert szedni. A dokik általában azt mondják hogy ha szeded akkor jobb lesz. Nem hiszem hogy ez így van mindenkinél. Nézz utána mit akar felirni és mik a hatóanyagok benne, és nem ártana ha csináltatnál egy hormonvizsgálatot sem, én csináltattam nekem minden rendbe volt és utána rá 1 hónapra már meg is jött a 3 hónapnyi szünet után. Remélem segítettem . Mi az amit felirna a doki, milyen gyógyszer? :)

Ha megkérdezem tőle és "nem" lesz a válasz elcseszi a barátságunkat és még negyedik végéig egy suliba fogok járni vele, ha nem kérdezem meg tőle akkor meg meghalok, anyira szeretem hogy nem birom ki, mit tegyek?

Találd ki mért hagytam ki hogy "igen" lesz a válasz....

Legjobb válasz: Mindig mindenre van esély!DE had kérdezzem meg!Ha te elvileg szereted és úgy, h állítólag nem beszéltek túl sokat,akkor õ miért ne szerethetne v kedvelhetne?Ha te ennyitõl így érzed,õ is érezhet így!Én azt tenném h figyelnék a jelekre,h kedvelhet e v sem és elõbb utóbb lépnék!De ha így állsz hozzá akkor nincs mit tenni,felejtsd el.Ez a te döntésed h nem vállalod amit érzel és mondjuk úgy h egész életedben bánni fogod v tedd meg az elsõ lépést és ha ezen bukik a dolog,akkor legalább tudod h te megpróbáltad és nem fog az motoszkálni a fejedben h mi lett volna ha....Ismerek egy szép verset aminek a története az h egy srác nagyon szerelmes a barátnõjébe(nem mint pár)telnek múlnak a hónapok évek,a lány az õ vállán sírja ki a gondját baját,de a fiú nem lép mert a lány nem úgy néz rá...megöregednek majd a lány meghal.A fiú illt férfi kezébe kerül a lány naplója aki leírta h szeretem,meghalok érte ...de nem mondta meg a fiúnak mert a fiú nem úgy nézett rá.....

Mindig mindenre van esély!DE had kérdezzem meg!Ha te elvileg szereted és úgy, h állítólag nem beszéltek túl sokat, akkor õ miért ne szerethetne v kedvelhetne?Ha te ennyitõl így érzed, õ is érezhet így!Én azt tenném h figyelnék a jelekre, h kedvelhet e v sem és elõbb utóbb lépnék!De ha így állsz hozzá akkor nincs mit tenni, felejtsd el.Ez a te döntésed h nem vállalod amit érzel és mondjuk úgy h egész életedben bánni fogod v tedd meg az elsõ lépést és ha ezen bukik a dolog, akkor legalább tudod h te megpróbáltad és nem fog az motoszkálni a fejedben h mi lett volna ha....Ismerek egy szép verset aminek a története az h egy srác nagyon szerelmes a barátnõjébe(nem mint pár)telnek múlnak a hónapok évek, a lány az õ vállán sírja ki a gondját baját, de a fiú nem lép mert a lány nem úgy néz rá...megöregednek majd a lány meghal.A fiú illt férfi kezébe kerül a lány naplója aki leírta h szeretem, meghalok érte ...de nem mondta meg a fiúnak mert a fiú nem úgy nézett rá.....
hallod haver szerintem lépj cselekedj bár ne vidd túlzásba nehogy úgy járj mint én. teljesen bele voltam/vagyok zúgva csak lassú voltam és elvitték elõlem...és szerintem azon ne parázzál hogy egy osztályba jártok...
Nem lehet bízni senkiben sem, fõleg nem a barátnõiben. Ennyire nem lehetsz naiv. Ha nem akarod elrontani a nem létezõ barátságotokat akkor ne beszélj vele errõl. Keress egy másik lányt, akivel sokkal könnyebben boldogulsz. Ha megakarod mondani neki, akkor viszont ne barátnõivel beszélj, hanem vele. Ha nem jön össze, az sem probléma. Ez egy osztály nem egy szoros közösség. Semmi nem fog történni, ha visszautasít 25/f
A kérdező hozzászólása: Hát akkor asszem egy próbát megér, :) majd jövõ héten beszélek vele, elhivom valahová forró csokira :D
A kérdező hozzászólása: De létezik hogy egyik barátnõjének se mondta el hogy mit érez irántam, mert én beszéltem párral, igaz megkértem õket hogy tartsák a szájukat, de szerintem ha beszélt volna vele (mivel az egyikkel õ is és én is nagoyn jóba vagyok) akkor szólt volna nekem hogy "hé, most beszltem vele és azt mondja nagyon szeret"... Meg nem tudom, nem ad jeleket hogy tetszenék neki, meg halottam hogy megtetszett neki egy fiú a téli szünetekben.....
ha ezt direktbe megkérdezted több barátnõjétõl is, akkor már tuti tud róla a csaj.
A kérdező hozzászólása: Hát nem hiszem, nálunk máshogy járja, itt bizni is lehet az emberekben, tudom nehéz elhinni de ugy nézd, a barátomban jobban bizom mint a szüleimben..
Hmmm.... érdekesen mondasz ellent magadnak... merthogy ha valamelyik barátnõjének mondta volna, akkor a lány már odament volna hozzád, hogy: hééé.... Utána meg az ót írod, hogy lehet bízni az emberekben, nem adják tovább az infót. Lehet, hogy õ is mondott ilyesmit, és megkérte a lányt, hogy ne szóljon Neked.... Na, szerintem se teketóriázz, csak ügyesen fogalmazz!
semmit!!! ha valóban jóban vagytok, ez maradjon igy, és ha ki kell forrnia vminek, az ki is fog, hidd el!! légy nagylány, és türelmesen várj!!!!!

Van itt olyan anyuka akinek a kisfia hypospadiasis glandissal született? Megmûtettétek vagy nem? Mint a két fél válasza érdekelne, ha megmûtettétek miért és ha nem akkor miért?

Csak azért kérdem mert tanácstalan vagyok! az orvos azt mondta hogy mi döntsük elmert olyan kicsi az eltérés hogy pisilni tud vele és a késõbbiekben nemi életet is rendesen tud élni majd. csak mert eléggé parázok a mûtéttõl ( 2 órás mûtét majd 3 napig folyamatos érzéstelenítés hogy ne tudjon mozogni meg ugye ott lesz a katéter is!) Nem tudom mit tegyek!

Legjobb válasz: Szégyen, nem szégyen, a férjemnél 25 évesen derült ki, hogy ebben "szenved". Én nem voltam elõtte férfivel, pornót sem túl sûrûn néztem, így nekem fel sem tûnt. De ami még durvább, hogy neki sem, vagyis hát furcsállotta, hogy neki nem ott van, mint másoknak, de nem foglalkozott vele, gondolta, ha gond lett volna, csak szóltak volna neki, hiszen mindig is ilyen volt. Urológusnál volt más gond miatt, és csak a leletén láttuk, és akkor kerestünk rá, hogy mi ez, és akkor derült ki, hogy tényleg nem normális, hogy õ neki ilyen. Soha nem mondták neki, hogy ilyen baja van. Neki sem túl nagy az eltérés. Problémát nem okozott neki sohasem, sem a vizelésnél, sem az ágyban, sõt már gyerekünk is született, tehát ezt sem befolyásolta. Ha tényleg nem nagy az eltérés, akkor én nem mûttetném meg.

Szégyen, nem szégyen, a férjemnél 25 évesen derült ki, hogy ebben "szenved". Én nem voltam elõtte férfivel, pornót sem túl sûrûn néztem, így nekem fel sem tûnt. De ami még durvább, hogy neki sem, vagyis hát furcsállotta, hogy neki nem ott van, mint másoknak, de nem foglalkozott vele, gondolta, ha gond lett volna, csak szóltak volna neki, hiszen mindig is ilyen volt. Urológusnál volt más gond miatt, és csak a leletén láttuk, és akkor kerestünk rá, hogy mi ez, és akkor derült ki, hogy tényleg nem normális, hogy õ neki ilyen. Soha nem mondták neki, hogy ilyen baja van. Neki sem túl nagy az eltérés. Problémát nem okozott neki sohasem, sem a vizelésnél, sem az ágyban, sõt már gyerekünk is született, tehát ezt sem befolyásolta. Ha tényleg nem nagy az eltérés, akkor én nem mûttetném meg.
A kérdező hozzászólása: Köszi! Azért egy ilyen történetet is "jó" hallani! mert az orvos azt mondta hogy ksõbbiekben lehet lelki baja hogy neki nem olyan meg ilyenek!
Az én kisfiamnak is ez a problémája.Most 6 hónapos.Mi szeretnénk majd megmûttetni olyan 1, 5 éves kora körül.Rengeteget gondolkoztunk mi is a mûtéten a férjemmel, de a késõbbi esetleges problémák miatt mi a mûtét miatt döntöttünk.
A kérdező hozzászólása: És hol mûtik?
Nyíregyházán fogja mûteni Dr. Ali Tarek fõorvos.Nekem sok orvos õt ajánlotta, olyan is akinek a kisfiát õ mûtötte.Ezért bízok meg benne.

Mit együnk, ha nem kell a tápszer? Az orvos még nem javasolja a tejet.

Kisfiam egy éves. fogzik is, most vagyunk túl a háromnapos lázon is, tehát nyűglődtünk elég sokat. DE: jó pár napja nem hajlandó meginni egy csepp tápszert sem! Sem cumisüvegből( háromféléből próbáltam), sem puha, sem kemény csőrű pohárból! Ízesíteni is próbáltam, de úgysem kell neki! Eddig a napi öt evéséből a reggeli első és esti utolsó ez volt! most úgy csinálom, hogy ébredés után joghurt gyümölccsel, következőre kenyérfalatkák valamivel(nem tesz ki egy egész étkezést), főzelék husival, tápszerből főtt tejberizs, tejbegríz(max. a felét eszi meg), vacsira megint főzelék. Mit tanácsoltok? Mit lehet még adni neki, hogy legyen több tejalap. A főzelékhez meg reggelire sajtot is szoktunk enni, na de az nem valami sok? Ti hogy csináljátok? Előre is köszönöm az ötleteket..

Legjobb válasz: 1 évesen már nyugodtan adhatsz neki tejet. A gyomra és az emésztése már készen áll rá. Az meg, hogy az orvos nem javasolja, az meg valószínûleg azért van, mert a tápszer és tejitalgyártó cégeknek is meg kell valamibõl élnie, ezért vannak nagyon az ellen, hogy 3 éves korig ne adj tejet. De más oka nyugodj meg, nincsen. Ha nincs gondja a tejtermékekkel, akkor nyugodtan mehet 1 évesen már a tej. A fiam is 1 éves kora óta azt kapja. De ha nem akarod a tejet, akkor adj neki tejpépet. Ugyanazokat a dolgokat tartalmazza, mint a tápszer, csak nem folyadék, hanem kanalazandó étel. Bár ha fogzik, akkor valószínûleg inkább inná, mint enné a dolgokat, ez sajnos saját tapasztalat is, hogy ilyenkor a folyadék menne jobban. De azért megpróbálhatod a tejpépet. De a tejet is nyugodtan.

1 évesen már nyugodtan adhatsz neki tejet. A gyomra és az emésztése már készen áll rá. Az meg, hogy az orvos nem javasolja, az meg valószínûleg azért van, mert a tápszer és tejitalgyártó cégeknek is meg kell valamibõl élnie, ezért vannak nagyon az ellen, hogy 3 éves korig ne adj tejet. De más oka nyugodj meg, nincsen. Ha nincs gondja a tejtermékekkel, akkor nyugodtan mehet 1 évesen már a tej. A fiam is 1 éves kora óta azt kapja. De ha nem akarod a tejet, akkor adj neki tejpépet. Ugyanazokat a dolgokat tartalmazza, mint a tápszer, csak nem folyadék, hanem kanalazandó étel. Bár ha fogzik, akkor valószínûleg inkább inná, mint enné a dolgokat, ez sajnos saját tapasztalat is, hogy ilyenkor a folyadék menne jobban. De azért megpróbálhatod a tejpépet. De a tejet is nyugodtan.
Hát õszintén?! Én is megpróbálnám neki a tejet. Ha ilyen gondom lett volna, biztos inkább tejet adtam volna neki. Lehet, hogy az se kell neki, de egy próbát megér. 1, 5 éves kortól én is tejet adtam a lányomnak, semmi baja nincs tõle...
Tejet adj. Semmi baja nem lesz tõle.
Nem tudom milyen súlyú a kisfiad lehet azért ajánlotta a doki még a tápszert mert a tejben nem sok vitamin van. Én a tejitalokat ajánlom. Egyik napról a másikra az én fiam sem itta meg a tápszert ekkor váltottunk tejitalra. Mi milumilt iszunk nagyon szereti és így a vitamin szükséglete is meg van oldva. 2 éves korig én nem adok tejet, persze eszik minden tejterméket sõt tejberizst is, de reggel-este 230 ml tejitalt iszik. 16 hónapos kisfiú Anyukája.
Keverd a tápit és a tejet. lehet, így hamarabb megszokja az ízét. Tehetsz bele cikóriakávét, ezzel jó kis tejeskávét kapsz. Adj neki több tejtartalmú kaját (joghurt, kefir, tejbegríz). Az én fiam is a 2-szeri (õ már) tejrõl leszokott, egy adagot tudok beletuszkolni, így vacsira választhat kefír, és joghurt között.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm mindenkinek! Csak zárójelben írtam, de az is probléma, hogy meglátja a cumisüveget, csõrös poharat, stb. és már ordít is. Pedig a vizet a kemény csõrû és puha csõrû pohárból is megissza. Rendes pohárból még nem tud inni. Próbáltam kanállal, de úgy sem kellett. Félek, így a tejet és a tejitalt sem tudnám bejuttatni.. Ma megyek és veszek tejpépet! Azt régen szerette, csak sokáig kibukta, azért álltunk le vele..

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!