Találatok a következő kifejezésre: Ha nem lisztes ételt, akkor (3 db)

Igaz ha 7hónapos kora előtt a baba nem találkozik lisztes étellel akkor nagy az esélye a liszt érzékenységre? Más ételre is igaz?

Legjobb válasz: IGen, nyugaton idöközben rájöttek, hogy amit a gyerek az elsö életévében nem kap, arra túlérzékeny lesz. Ugyanigy, ha nem kap cukrosat/édeset, akkor sokkal nagyobb lesz a cukorbetegség esélye, mert nem tanulja meg a szervezete az inzulintermelést, illetve annak szabályzását. Erre is divat volt egy ideig, ami most MO-on van, a következménye rengeteg beteg gyerek/fiatal felnött.

IGen, nyugaton idöközben rájöttek, hogy amit a gyerek az elsö életévében nem kap, arra túlérzékeny lesz. Ugyanigy, ha nem kap cukrosat/édeset, akkor sokkal nagyobb lesz a cukorbetegség esélye, mert nem tanulja meg a szervezete az inzulintermelést, illetve annak szabályzását. Erre is divat volt egy ideig, ami most MO-on van, a következménye rengeteg beteg gyerek/fiatal felnött.
Szia! 8 hónapos koráig kell a glutént bevezetni, nem vagy elkésve. Az én kislányom 1, 5 hónapja eszik babakekszet. 8 hónapos lesz, nem hiszem, hogy elkéstünk volna. Bár mi lassan haladunk a hozzátáplálással és késõbb is kezdtük (5, 5 hósan).
Igen.A legújabb kutatások alapján ez az új szakmai protokoll!
De azt se veszítsük szem elõl, hogy a lisztérzékenység örökölhetõ is.
Én is így hallottam, egy-két éve, pedig pont az ellenkezõje volt, hogy egy éves koráig nem ajánlották a piciknek. Én pont ettõl félek, mert az én kisfiam, most egy éves koráig nem kapott tejet, mi lesz, ha rájönnek, hogy a tej is fontos már 7 hónap elõtt?
Én most 9 hónapos kora elõtt kezdtem el bevezetni a glutént...Már így is teljesen beparáztam amikor olvastam, hogy már sokkal elõbb be kellett volna. Mindenhol mást írnak, mást mondanak. Szóval engem személy szerint már nem is érdekel a dolog, mert csak idegesítem magam, ugyanis az idõt visszafordítani már nem tudom!
Nagyon érdekesnek tartom, hogy pont azok a táplálékok vannak erõs allergénként kikiáltva, ami a lehetõ legtermészetesebb, amibõl az élet "ered": tojás, tej, méz, búza stb. Addig sulykolják az emberek agyába, hogy ezek "mérgek" a gyereknek, és TILOS bizonyos kor alatt, míg el nem hisszük. Miért nem jó nekünk úgy, ahogy a szüleink minket, õket pedig a nagyszüleink táplálták? Most erre fogják (a korán bevezetett ételekkel) az allergia, stb erõs elõretörését.. Persze ezzel a propagandával próbálják leplezni azoknak a méreganyagoknak a hatását, amit az egyéb ételeinkkel, kozmetikumainkkal beviszünk.

Ha nem eszek lisztes ételt, akkor fogyok?

Legjobb válasz: Bocsi de végképp elborult az agyam, nem csak hogy FOGYSZ, hanem MOZGÁS NÉLKÜL LESZ BELÕLED FITNESS MODELL ;-) BIZONY ÁM!! ;-) remélem elég cinikus voltam ;-) Mozgás nélkül és precízen megtervezett és betartott diéta nélkül tartósan, érdemi zsírt veszíteni minõségileg is, nem lehet, aki az ellenkezõjét állítja hazudik.

Bocsi de végképp elborult az agyam, nem csak hogy FOGYSZ, hanem MOZGÁS NÉLKÜL LESZ BELÕLED FITNESS MODELL ;-) BIZONY ÁM!! ;-) remélem elég cinikus voltam ;-) Mozgás nélkül és precízen megtervezett és betartott diéta nélkül tartósan, érdemi zsírt veszíteni minõségileg is, nem lehet, aki az ellenkezõjét állítja hazudik.
Szia! Én abszolút nem ettem se kenyeret, se semmi liszteset. Úgy étkeztem, mint egy lisztérzékeny! És szépen lefogytam, és évekig tartottam a súlyomat. Aztán terhes lettem, és visszajött a 10 kiló, amit évekkel elõtte leadtam. Ja, és abszolút nem mozogtam, csak sétálgattam a munkahelyre, boltba, stb..
Még annyit, hogy rengeteg csokit, és túró rudit ettem a kenyér helyett :)
Igen ez is alátámasztja hogy a szemét kaja kiiktatása is mennyire fontos, hátmég ha sportolsz is, ezzel lehet aztán gyorsítani a fogyást, bocs, zsírvesztést:D sok sikert
Akkor fogsz fogyni, ha kevesebb kalóriát viszel be a testedbe, mint amennyit az felhasznál. Ha csak lisztes ételt eszel, akkor is fogysz - csak kevesebb kalóriát kell bevinned. A cél azonban nem kizárólag a fogyás, hanem egy életképesebb, erõsebb, egészségesebb szervezet felépítése. Ekkor viszont hasznos a lisztes ételek elkerülése, és úgy általában az egészséges étkezés. Az egészséges táplálkozás kulcsa: változatos, minõségi alapanyagok, és a lehetõ legtermészetesebb állapotú étel. Azt gondolom, hogy a vörös húsok megfelelõ mennyiségben hasznos részei lehetnek az egészséges táplálkozásnak. Sõt, mostanában ettem néhány helyen olyan ammónia-ízû, kellemetlen textúrájú bolti húsból készült csirkeételt, ami szerintem egyáltalán nem egészséges. Sok sikert és kitartást!
gondolom, hogy ha ugyanannyit eszel mint máskor, csak lecseréled a lisztes cucokat korpás illetve egyéb egészségesebbekre akkor igen. barátnõm nemrég hagyta el a lisztes dolgokat és már 10 kiló leugrott róla. KOmoly. Neki a fogamzásgátló étvágyserkentõ hatása tett keresztbe. Nem vette észre de többet evett mint amugy. Szóval letette a ételt és lement a fölös, de még van rajta !! A mozgással valóban több menne le... nem kell sok... csak lift helyett gyalog menni, mozgólépcsõ helyett is.. vagy a hoszabb úton menni haza... vagy egy megállót gyalogolni... valahogy tuti megoldható

Ha minden nap biciklizek 16km-t, reggel futok, kedden és csütörtökön úszok és nem eszem semmi lisztes, cukros, zsíros ételt, akkor le tudok fogyni pár kilót iskolakezdésig?

Legjobb válasz: Inkább csak túlterheled a szervezetedet, és rossz lesz neked. Heti 3x-4x edzés bõven elég, mindig egy edzés. A fogyás folyamat lényegében a pihenõnapokon történik, ha nincs pihenõnap, a szervezet besokal.

Inkább csak túlterheled a szervezetedet, és rossz lesz neked. Heti 3x-4x edzés bõven elég, mindig egy edzés. A fogyás folyamat lényegében a pihenõnapokon történik, ha nincs pihenõnap, a szervezet besokal.
Ez túl sok. Ezzel azt éred el, hogy a szervezeted vészüzemmódra kapcsol, és agresszíven raktároz, így akármilyen keveset eszel, nem fogsz normálisan fogyni. Ha pedig újra visszatérsz a normális étkezésre, úgy fogsz hízni pillanatokon belül mint állat. ÉSSZEL! Egy ilyen fogadalmat, hogy mindennap biciklizek 16km-t, ha eddig nem mozogtál semmit, nem lehet megtartani. Bõven elég kezdetnek a heti 2-3 edzés, és egy kicsit visszafogni a kaját. Számold ki mennyi kell neked: http://www.kaloriabazis.hu, és semmiképpen ne menj napi ~1300 kalória alá, mert akkor bekapcsol az a mechanizmus, amit az elején írtam.
Alapvetõen tévképzetben vagy sok téren. Az edzésnél mindig figyelni kell arra, hogy legyen ideje egy-egy izomcsoportnak regenerálódni. Ha nem adsz neki két edzés között 1-2 napot, akkor húzódni, szakadni fog. Ha emelett edzés mellé alig eszel, akkor a végén túledzed magad, és a szervezeted elkezdi az izmaidat égetni. Nem fogynod kell, hanem izmosodnod, mivel az izom fogyasztja el a zsír tartalékokat. Szóval egyrészt használnod kell a jelenlegi nagyobb izmaidat, mint comb, farizom, erre a legjobb a futás, guggolás, illetve építened kell új izmokat felsõtestre, erre meg a súlyzó, ami legjobban mûködik, de fekvõtámasz, húzódzkodás, has-hát, stb... is jók.
A kérdező hozzászólása: már ezelõtt is bicikliztem minden nap ugyan ennyit:) de azért köszönöm a válaszokat, akkor maradok a rendes étkezésnél csak kevesebbet eszem majd egy nagyon picivel :)

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!