Találatok a következő kifejezésre: Ha nem lakóhelyemen lévő (2 db)

Ha valaki nem a lakóhelyén lévő Sztk-ba megy vizsgálatra, akkor ellátják? Vagy kell érte fizetnie?

Legjobb válasz: Ha szakrendelésre mennél, akkor esetleg igen. Nálunk pl. a röntgenért fizetni kell ilyenkor. De ahol a telkünk van, ott kiváltottunk egy ún. szakrendelõkártyát, amiért ingyen ellátnak, ha van szabad idõpontuk. Körzetihez pedig bárhol mehetsz ingyen.

Ha szakrendelésre mennél, akkor esetleg igen. Nálunk pl. a röntgenért fizetni kell ilyenkor. De ahol a telkünk van, ott kiváltottunk egy ún. szakrendelõkártyát, amiért ingyen ellátnak, ha van szabad idõpontuk. Körzetihez pedig bárhol mehetsz ingyen.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a választ!

Ha nem a lakóhelyemen lévő orvoshoz járok, hanem választott dokihoz, akkor hogy lesz védőnőm? Gondolom, így nem rendelődik hozzám 'automatikusan' egy.

Ti ezt hogy intéztétek, ha a választott doki nem a lakóhelyeteken volt?

Legjobb válasz: szia, én is ilyen helyzetben vagyok. Bp-en a kerületileg illetékes egészséges rendelésen kell jelentkezni orvosi igazolással. Legalábbis én így tettem.

szia, én is ilyen helyzetben vagyok. Bp-en a kerületileg illetékes egészséges rendelésen kell jelentkezni orvosi igazolással. Legalábbis én így tettem.
A kérdező hozzászólása: Tovább bonyolítva a kérdést: az állandó lakcímem Pesten van jelenleg viszont nem ott lakunk és Babóca sem oda érkezik majd. Akkor is ott kell jelentkeznem , ahol most lakunk, függetlenül, hogy nem vagyok bejelentve?
ideiglenes lakcímet bejelenthetnél, ha albérlet, akkor a fõbérlövel alá kell iratni egy papírt ami az önkormányzati lakcímbejelentõ és ráírja, hogy rokonként vagy nála, vagy stb-egyértelmû papír, akkor a védõnõ is a lakóhely szerinti legközelebbi gyerekorvosi rendelõben lesz. Ez Pécs, de önkormányzati dolog szerintem mindenhol ilyen.
A kérdező hozzászólása: A szüleimnél van a bejelentett lakcím az egyszerûség kedvéért, a férjemmel viszont tavaly nyáron Budakeszire költöztünk családi házba, úgyhogy nem albérlet, csak nem jelentkeztem be. Igen, a gyerekorvosi rendelõ adja a védõnõt én is hívtam õket, de védõnõvel majd csak holnap fogok tudni beszélni.Aztán meglátjuk, hogy be kell-e jelentkeznem egyáltalán. Köszi a segítséget!


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!