Találatok a következő kifejezésre: Ha nem lakóhelyemen (14 db)

Hormonvizsgálatra (vérvétel) ha nem a lakóhelyemen megyek el, attól még elvégzik? Az eredményért, ha nem akarok több száz km-t utazni, megküldik?

Legjobb válasz: Én úgy szoktam, hogy elmegyek vérvételre, felbélyegzett borítékkal Pestre és kiküldik nekem Vecsésre az eredményeket.

Én úgy szoktam, hogy elmegyek vérvételre, felbélyegzett borítékkal Pestre és kiküldik nekem Vecsésre az eredményeket.

Igénybe vehet-e levelezős hallgató 50%-os diákkedvezményt, ha nem a lakóhelye és a tanintézet székhelye között utazik?

Kiváncsian várom a válaszokat!:)

Legjobb válasz: Az a baj kedves kérdezõ, hogy nem sikerül megértened, hogy a jogos igény az nem az, hogy a tanárodhoz vagy a barátnõdhöz utazgass. Hanem gyakorlati helyre vagy épp kihelyezett gyakorlati képzésre utazhass. Errõl a suli ad igazolást.

Az a baj kedves kérdezõ, hogy nem sikerül megértened, hogy a jogos igény az nem az, hogy a tanárodhoz vagy a barátnõdhöz utazgass. Hanem gyakorlati helyre vagy épp kihelyezett gyakorlati képzésre utazhass. Errõl a suli ad igazolást.
Eliveleg a nappalisoknál is úgy van, hogy csak a suli és a lakóhely közé szól a kedvezmény, de úgy veszem észre, hogy a kalaúzok és az ellenõrök nagy ívben [email protected]ák. Enegem még soha nem büntettek meg érte, pedig megnézték a diákomat is hogy érvényése-e és ennyi volt. Valószínû, hogy a levelezõs és esti/délutáni tagozatos téma is így áll.
1-es rosszul tudja, nappalissal mindenhova érvényes az 50%, levelezõssel viszont csak a lakhely és az iskola között.
Ezt már egyszer feltetted és törölték nem véletlenül.

A szabad orvosválasztás azt jelenti, hogy ha nem a lakóhelyem szerint illetékes kórház nőgyógyászatára megyek, hanem egy másikba, akkor nem kell pénzt adnom a nőgyógyásznak a vizsgálatért?

Vagy "elvárják" az orvosok, ha látják a lakcímkártyám alapján, hogy nem oda tartozom?Eddig az Istvánba jártam Szigethalomról, de ott mindig fizettem az orvosomnak, mert ott volt a magánrendelése is.Most váltani szeretnék, Dr.Boros Edinára, aki a Bajcsy-ban dolgozik. Neki is van vhol magánrendelése, de azt most nem engedhetem meg magamnak anyagilag.


persze, de valószínû fizetni kell érte
Ha debreceni vagy, akkor is fizetni kell, szóval, nyugodtan jöhetsz... (800 valahány Ft, ha jól emlékszem).

Ha nem a lakóhelyemen lévő orvoshoz járok, hanem választott dokihoz, akkor hogy lesz védőnőm? Gondolom, így nem rendelődik hozzám 'automatikusan' egy.

Ti ezt hogy intéztétek, ha a választott doki nem a lakóhelyeteken volt?

Legjobb válasz: szia, én is ilyen helyzetben vagyok. Bp-en a kerületileg illetékes egészséges rendelésen kell jelentkezni orvosi igazolással. Legalábbis én így tettem.

szia, én is ilyen helyzetben vagyok. Bp-en a kerületileg illetékes egészséges rendelésen kell jelentkezni orvosi igazolással. Legalábbis én így tettem.
A kérdező hozzászólása: Tovább bonyolítva a kérdést: az állandó lakcímem Pesten van jelenleg viszont nem ott lakunk és Babóca sem oda érkezik majd. Akkor is ott kell jelentkeznem , ahol most lakunk, függetlenül, hogy nem vagyok bejelentve?
ideiglenes lakcímet bejelenthetnél, ha albérlet, akkor a fõbérlövel alá kell iratni egy papírt ami az önkormányzati lakcímbejelentõ és ráírja, hogy rokonként vagy nála, vagy stb-egyértelmû papír, akkor a védõnõ is a lakóhely szerinti legközelebbi gyerekorvosi rendelõben lesz. Ez Pécs, de önkormányzati dolog szerintem mindenhol ilyen.
A kérdező hozzászólása: A szüleimnél van a bejelentett lakcím az egyszerûség kedvéért, a férjemmel viszont tavaly nyáron Budakeszire költöztünk családi házba, úgyhogy nem albérlet, csak nem jelentkeztem be. Igen, a gyerekorvosi rendelõ adja a védõnõt én is hívtam õket, de védõnõvel majd csak holnap fogok tudni beszélni.Aztán meglátjuk, hogy be kell-e jelentkeznem egyáltalán. Köszi a segítséget!
A tartózkodási helyed szerint.
Attól függ, hogy melyik munkaügyiben vagy regisztrálva, a lakóhelyed szerint illetékesben, vagy a tartózkodási helyed szerint illetékesben. Választhatsz, hogy a két munkaügyi közül melyikben regisztráltatod magad, de csak annál a PMHnál igényelheted az aktív korúak ellátását, amelyik a regisztráló munkaügyihez tartozik.
Tudtommal nem szavazhat a második körben otthon, hanem csak ott szavazhatna, ahol az elsõ körben.

Ha valaki nem a lakóhelyén lévő Sztk-ba megy vizsgálatra, akkor ellátják? Vagy kell érte fizetnie?

Legjobb válasz: Ha szakrendelésre mennél, akkor esetleg igen. Nálunk pl. a röntgenért fizetni kell ilyenkor. De ahol a telkünk van, ott kiváltottunk egy ún. szakrendelõkártyát, amiért ingyen ellátnak, ha van szabad idõpontuk. Körzetihez pedig bárhol mehetsz ingyen.

Ha szakrendelésre mennél, akkor esetleg igen. Nálunk pl. a röntgenért fizetni kell ilyenkor. De ahol a telkünk van, ott kiváltottunk egy ún. szakrendelõkártyát, amiért ingyen ellátnak, ha van szabad idõpontuk. Körzetihez pedig bárhol mehetsz ingyen.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a választ!

Ha csinálok szórólapot azzal a témával hogy vállalok kertészkedést 17/F akkor az törvényellenes? Nem tartozok semmi céghez, csak úgy szabadidőmbe elmennék lakóhelyemhez közel.

nem írom bele a pontos címem, csak azt h milyen környéken csinálnám. Meg stb de az nem arra vonatkozik hogy ki vagyok.

Legjobb válasz: ha nem épp egy NAV-os hív, hogy levágd a FÜVÉT xD

ha nem épp egy NAV-os hív, hogy levágd a FÜVÉT xD
Nem.
Nyugodtan csináld meg a szórólapokat és keress kertészeti munkát. 17 éves vagy, nagyjából kinyalhatják a s.ggedet. Kisebb gondjuk is nagyobb annál, minthogy ilyesmivel foglalkozzanak az illetékesek. Vágj bele, ne parázz!
Ha egy bejárónõnek nem kell adót fizetni, akkor a kertésznek sem kell.
Csinálhatsz nyugodtan. A kertészkedés is beletartozik a háztartási munka tevékenységeibe. Neked nem kell sem adószám, sem vállalkozói, de még be sem kell vallanod, vagy jelentened. A foglalkoztatód kötelessége, hogy bejelentse a háztartási munka végzést és megfizesse az ezer forintos díjat.

Ha lakóhelyet változtatok, akkor a macskám is megszokja azt? Nem fog elkóborolni? Kinti macska, és félek, hogy nem marad meg az új helyen. Van valami módszer, hogy megszokja?

Legjobb válasz: Elméletileg a macskák helyhez kötöttek.De...A nagymamámnak volt egy cicája,aki kb. 7-8 év után költözött más helyre és meg is szokta.Egy ideig tartsd bent a lakásban,utána pedig pici idõkre engedd ki csak eleinte.Ha megoldható,akkor hámmal,pórázon.

Elméletileg a macskák helyhez kötöttek.De...A nagymamámnak volt egy cicája, aki kb. 7-8 év után költözött más helyre és meg is szokta.Egy ideig tartsd bent a lakásban, utána pedig pici idõkre engedd ki csak eleinte.Ha megoldható, akkor hámmal, pórázon.
Meg tudja szokni, csak sok törödés kell neki. Elöszõr házban legyen, majd fokozatosan engedd ki, és maradj vele egy picit kint.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!