Találatok a következő kifejezésre: Ha nem karban (316 db)

Mit csináljak a 14 hónaposommal ha nem kar jönni tovább a lábán?

A szitu a következő: Elindulunk a boltba.Gyalog megyünk, mert nincs messze a bolt és picike ahova nem tudnám betolni a babakocsit.Odafelé még jön velem szépen, fogja kezem.Majd mikor már szatyrunk is van hazafelé, akkor el kezd sírni, kikapja a kezét a kezemből és megáll.Nézi a földet és sír..Ha megfogom a kezét és húzom tovább még jobban sír. Ha felveszem abbahagyja. Nem hiszem, hogy elfárad, mert itthon egész nap megy, meg sem áll.Nagyon erős mozgékony kislány.Hogy lehet arra nevelni, hogy jöjjön mellettem szépen.

Legjobb válasz: *akar

A kérdező hozzászólása: *akar
Mi is ugyanígy sétáltunk a közeli boltba amikor elkezdett járni. De tényleg hosszú még neki ez a táv, más környezet ahol nagyon sok új inger éri és a talaj sem egyenletes. Vigyél magatokkal hátizsákot hogy szabad legyen a kezed. Otthon biztonságban érzi magát azért is szaladgálhat bátrabban és többet. Meg fogja tanulni, de ez irreális elvárás egy ekkora gyerektõl. Ha nagyon eròlteted még izomláza is lehet, õ még nem tudja elmondani hogy fáj a lába. Az majd késõbb jön hogy cipelteti magát, hidd el észre fogod venni :)
Évek óta még nem járhat.. Az nem lehet hogy míg hûvösebb volt siettetek azt bírta (nem tudom milyen messze van a bolt) mióta jobb idõ van jobban elszöszöl mindennel, többet sétálgat jobbra-balra ezért fárad el könnyebben?
Vigyél babakocsit, hagyd kint, (ha kell biciklilánccal rögzítsd a bolt elõtt) és akkor oda és vissza is annyit gyalogol, amennyit akar. (A babakocsiba meg tudod pakolni a cuccot) Kicsi még. De ezt már írták...
A kérdező hozzászólása: Hûû hát akkor visszaállunk a babakocsira. Õ már régen jár (9és fél hónapos kora óta) így meg sem fordult a fejemben, hogy kicsi ehhez..A babakocsit már 1 éves korától nem is használtuk, mert olyan szépen jött a lábán.Most meg hiába nagyobb elfárad..?Hát lehet.
Odafelé vidd, aztán hazafelé jöjjön a lábán, míg neked tele a kezed.
Egy 14 hónaposnak iszonyat sok az utcán gyalogolni a boltig és vissza, még ha az nagyon közel is van. Az utcán sokkal jobban elfárad, mint otthon, hiszen sokkal több inger éri, egyenletes tempóban kell gyalogolni, mindenre odafigyel... Az én kisebbik fiam is 14 hónapos, már 2 hónapja önállóan jár, de még meg sem fordult a fejemben, hogy az utcán gyalogoltassam. Szerintem kb. fél év múlva próbáld újra. De igazából, megbízhatóan, erre 2 éves koruk körül képesek.
tuti100, hogy elfárad, más otthon szaladgálni, mászni, mint masszívan gyalogolni, még nemrég jár, nem elég erõsek az izmei hozzá, és az utcán agyilag is több ingert kap, mint otthon, abban is elfárad. Vedd fel!! Nem fogod elkapatni, amíg tud, úgyis megy...
A kicsiknek a rohangálás teljesen más, mint folyamatosan menni. Jogosan sír, mert elfárad.
Elfárad!!! Otthon leül, feláll, megpihen! Az utcán ezt nem teheti ! ! Majd 2-3 évesen lesz az hogy oda vissza elsétál veled!
szerintem õ ehhez még kicsi, az enyém 15 hónapos és most kezdett el csak járni. Neki ez még sok szerintem akkor is ha erõs.
enyém 10 hónaposan kezdett totyogni, 2 éves koráig vittük a babakocsit magunkkal mert gyakran elfáradt és bele-bele ült. nagyon picike ahhoz, hogy ne vedd fel ha kéri, majd egy fél év múlva kezd el ezt a dolgot, addig vidd a babakocsit vagy vedd fel :)

Feljelenthetem e rongálás miatt az illetőt ha nem hajlandó kifízetni a keletkezett kárt?

Hétvégén egy számomra ismeretlen , ittas srác ráült egy kb 30.000ft os gitárra, a gitár megsérült. Azóta megtudtam a nevét valamint a lakcímét.

Legjobb válasz: Minden további nélkül mert 10.000 Ft feletti dologról van szó. Egyik ismerõsömnek valaki szándékosan rongálta meg a saját tulajdonú irodai székét irigység miatt, tett is feljelentést és ki fizetették vele a kárt meg az eljárás költségét mert az olyan 20 ezres szék volt. Akkor szintén ezen a munkahelyen egy másik illetõnek valami 5ezres kárt okoztak nem tudom mi volt az és nála nem tettek eljárást mert 10 ezer alatti volt a kár maximum akkor tehetett volna feljelentést ha ezt fenyegetésbõl tette volna az illetõ.

Minden további nélkül mert 10.000 Ft feletti dologról van szó. Egyik ismerõsömnek valaki szándékosan rongálta meg a saját tulajdonú irodai székét irigység miatt, tett is feljelentést és ki fizetették vele a kárt meg az eljárás költségét mert az olyan 20 ezres szék volt. Akkor szintén ezen a munkahelyen egy másik illetõnek valami 5ezres kárt okoztak nem tudom mi volt az és nála nem tettek eljárást mert 10 ezer alatti volt a kár maximum akkor tehetett volna feljelentést ha ezt fenyegetésbõl tette volna az illetõ.
A szabálysértési értékhatár már több éve 20.000 Ft, így a 10.000-es érték már rég nem érvényes. Arról nem is beszélve, hogy akár szabálysértési (20.000 alatt), akár bûncselekményi (20.000 fölött) értékhatárra történik a rongálás, mindenképpen tehet feljelentést, csak a "besorolása" lesz más. A kérdésre válaszolva: Igen, tehetsz feljelentést, de bizonyítanod is kell.
Már 50 000 Ft a szabálysértési értékhatár. A szabálysértési eljárás eredményeképpen nem fogják megtéríteni a károdat, csak legfeljebb kap egy megrovást. Ha nem akar fizetni, azt polgári eljárásban kell érvényesíteni. Ha érdekel, leírom, hogyan, de nem biztos, hogy megéri. Mekkora maga a kár?
A kérdező hozzászólása: Az elsõ két válaszolónak köszönöm a válaszát. Polgári eljárást nem szeretnék indítani... a kár egy 30.000 Ft os hangszeren esett. A hangszer javítása drágább mint a hangszer ... de így még eladni se tudom. De szeretném megtérítetni a kárt.

Hogy lehet bedurrantani a kart? Csak a kart lehet? Ha nem akkor még mit és hogyan?

Legjobb válasz: Én úgy durrantom be a karomat, hogy addig súlyzózok egyhuzamban, amíg bírok. Nem csak a kart lehet szerintem, ha sokat erõlteted bármelyik izmodat, akkor bármelyik be tud durranni. Csak nagy és sok erõfeszítés kell.

Én úgy durrantom be a karomat, hogy addig súlyzózok egyhuzamban, amíg bírok. Nem csak a kart lehet szerintem, ha sokat erõlteted bármelyik izmodat, akkor bármelyik be tud durranni. Csak nagy és sok erõfeszítés kell.
Minden izmot be lehet durrantani, csak megfelelõ ideg-izom kontaktus kell hozzá. Szencsére a vázizmon lévõ izmok nagyrészével megvan ez a kapcsolat. Innentõl kezdve leírok egy általam kedvelt bicepsz bedurrantást: bemelegítés: karkörzések vállból és könyökbõl, hogy jól bemelegedjen az ízület. (csuklót is lehet) gyakorlatok: Kétkezes bicepszezés állva egyenes rúddal. Ezt meg lehet pakolni igény szerint, bár én az utolsó, vagyis kb 5., 6. sorozat végére felmegyek olyan súlyig, hogy csak 6 szabályos ismétlés menjen. NEM SZABAD SOKAT PIHENNI, mivel lassacskán hûl az izom, távozik a vér a rostokból! Következõ gyakorlat: scott pados kétkezes bicepsz gyakorlat francia rúddal. (lehet egykézes súlyzóval is) szóval ez szokta nekem a kegyelemdöfést megadni, mivel itt felrakom a 3 sorozatban egy olyan súlyra, hogy 8 ismétlés éppen kimenjen, majd 8 kicsi féligleengedettet hajtok végre ugyanaban a sorozatban. Ha kész(ekkor már eléggé készen van) felemelni az állig, ameddig megy, és tartani, tartani. vagy 5-6 mp. ig, majd lassan, nagyon lassan leeraszteni. :) Ebbõl megcsinálsz 3 sorozatot és jó lesz az. Nagyon sok embernek tanítottam ezt és bevált, természetesen miután saját magam kifejlesztettem, és sokat dobott a karomon. 42cm==>46cm. és jóval csúcsosabb lett. Sok sikert!


Tüdőgyulladás mennyi idő alatt okoz visszafordíthatatlan károkat, ha nem veszik észre?

Legjobb válasz: Nem jó a kérdésed, kár mértéke nem csak az idõtõl függ: a gyulladás helyétõl, területétõl, kiterjedtségétõl a kórokozó típusától az immunrendszer korábbi ismereteitõl és jelenlegi erõsségétõl stb Sõt a "visszafordíthatatlan kár" ritkán következik be élõlényeknél.

Nem jó a kérdésed, kár mértéke nem csak az idõtõl függ: a gyulladás helyétõl, területétõl, kiterjedtségétõl a kórokozó típusától az immunrendszer korábbi ismereteitõl és jelenlegi erõsségétõl stb Sõt a "visszafordíthatatlan kár" ritkán következik be élõlényeknél.

Hogyan fogjátok az újszülött babát, párnára teszitek? Ha nem teszem párnára kárt okozhatok neki?

6hetesek vagyunk!

Legjobb válasz: Ha 6 hetes a picid nyílván már rájöttél hogyan kell fogni,letenni,elhelyezni.. Szóval nem értelek...de mindegy is Párnára minek tennéd ? Arról csak legurulna... Ha kézben fogom akkor sem kell ? Adfig nemteszel benne kárt amíg figyelsz hogy a gerince ( ha fekszik ) .. egyenes felületen legyen Ha kézben,vállon,alkaron van akkor ne csapódjon ide oda a nyaka.De mint mondtam..ezt már egy 6 hetes baba anyukája biztos tudja

Ha 6 hetes a picid nyílván már rájöttél hogyan kell fogni, letenni, elhelyezni.. Szóval nem értelek...de mindegy is Párnára minek tennéd ? Arról csak legurulna... Ha kézben fogom akkor sem kell ? Adfig nemteszel benne kárt amíg figyelsz hogy a gerince ( ha fekszik ) .. egyenes felületen legyen Ha kézben, vállon, alkaron van akkor ne csapódjon ide oda a nyaka.De mint mondtam..ezt már egy 6 hetes baba anyukája biztos tudja
Miért okoznál kárt? A feje mindig legyen megtámasztva, de azt a kezeddel is megteheted. Fektesd magadra, feje a melleden, dõlj enyhén hátra! :)
6 hetesen már úgy "dobáltam" mint egy kis csomagot :D vállra fel, büfi, másik váll, közben leves keverés, majd alkaromra tettem mert hasfájós volt, közben táncoltam mert úgy elaludt... :D még porszívóztam is úgy, hogy a vállaom volt :) én se értem, hogy merült ez fel benned 6 hét után. nem esik baja, sõt, szerintem a párna veszélyesebb. akkor inkább pólyázd. de eddig hogy fürdetted, etetted, büfiztetted? :)
A kérdező hozzászólása: Az az igazság, hogy csak azért kérdeztem mert már a faluba belém beszélték, hogy jaj párna nélkül fogni a gyereket megfog görbülni, meg régen csak úgy fogtuk, tudjátok az öregek ilyenek régen így csinálták!
sose fogtam párnán, pólya sem volt. Simán tartottama a karomba.
én használtam párnát szopizáskor, de anélkül is megy, csak nehezebb. úgy szoptass, ahogy neked könnyebb. nekem pl a szopipárna az az u alakú izé nem jött be abszolút, pedig az erre van kimondottan.

Hogyan szólítsam fel a munkáltatómat a káraim megfizetésére, ha nem tudom meghatározni a pontos kár összegét?

Nagyon megkérem önöket segítsenek a következő ügyemben. A munkáltatónál okozati összefüggésben üzemi balesetet szenvedtem a bíróság ezt orvosszakértői véleménnyel már megállapította, és a munkáltatót kártérítésre kötelezte.közben elévülési időn belül kértem a munkáltatómat ajánlott levélben arra hogy a peren kívüli megegyezés reményében a keresetem veszteségét rendezzük mert rokkantságot állapítottak meg az s jelentősen kevesebb a rokkant nyugdíjam mint az elvárható keresetem. igaz azt nem tudom meghatározni az elvárható keresetemet mert már nagyon régen dolgoztam. Így viszont nem tudom a keresetem veszteségére felszólítani a munka adómat. Ez esetben hogyan fogalmazzam meg a munkáltatómnak a levelemben a keresetem veszteségének igényét ? Ha lehetne pár sorban mintát adna a választ adó ez ügyben? Köszönöm szépen a választ. Kérdezem még hogy ha bírósági eljárásban kérem a keresetveszteséget akkor azt csak állapotrosszabbodás esetén tehetem ?

Legjobb válasz: szerintem az lenne a legcélszerûbb, ha ügyvéd írná meg a munkáltató felé a levelet, lehet, hogy nüansznyi félmondatok is számítanak. Nem mellesleg a második kérdésre is õ fog tudni válaszolni.

szerintem az lenne a legcélszerûbb, ha ügyvéd írná meg a munkáltató felé a levelet, lehet, hogy nüansznyi félmondatok is számítanak. Nem mellesleg a második kérdésre is õ fog tudni válaszolni.
igen! Van, amikor nem lehet, nem érdemes az ügyvéden spórolni!
Szerintem is jobb lenne ügyvéddel beszélni, ahelyett, hogy itt megkérdezed kétnaponta. Ez nem egy szakmai tanácsadó oldal, hanem egy internetes fórum.
Csakis ügyvéd..
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat. Ahhoz hogy a munkáltatónak bejelentsem a keresetem veszteségét ahhoz még nem kell ügyvéd közölte velem egy ügyvédi iroda, a bejelentésemre 15 napon belül válaszol a munkáltató s mellékkel egy nyomtatványt amit ki kell tölteni, ehhez már valószínûleg ügyvéd közremûködésére lehet szükség a pontos meghatározások miatt. Ezt tanácsolták nekem az ügyvédi irodában. De köszönöm mindenkinek a válaszát.

Mit csináljak ha nem érzem a bal karom? Vagy mitől lehetnek ezek a tünetek? Szédülés, bal karom nem érzem. Nem nagyon levegőzök.16/f

Legjobb válasz: Ez lehet érszûkület jele is. Dokihoz menj el. Vagy ha nem akarsz tornáztasd egy kicsit!

Ez lehet érszûkület jele is. Dokihoz menj el. Vagy ha nem akarsz tornáztasd egy kicsit!
A kérdező hozzászólása: Keveset mozgok, szinte semmit, attól is lehet ez?

Ha nem az eredeti Windows7 van a gépemen az tehet benne kárt vagy ha játszani akarok akkor lehet attól lassabb a gép játék közbe?

nem online játékra gondoltam el?re is köszi a válaszokat!

Legjobb válasz: nem lesz lassabb, nem tesz kárt semmiben, csak a frissítésekrõl kell lemondanod.(automatikus windows frissitések kikapcs!)

nem lesz lassabb, nem tesz kárt semmiben, csak a frissítésekrõl kell lemondanod.(automatikus windows frissitések kikapcs!)
Ezt felteszed, akkor eredetinek látja a windowst a microsoft: http://www.dirtywindows.hu/load/software/windows_7_loader_2_.. Ja és lejönnek a frissítések is.
A játékokban semmi hátrányt nem érzel miatta.
A kérdező hozzászólása: köszönöm:) és mennyi helyet foglal?
Nekem van fent pár progi és frissítések. Semmi játék a windowson partíción és nekem 38 giga körül van most.
Nekem a Win7 ultimate pár progival kb 25-30 gigát foglal ost.
Ugyanaz mintha eredeti lenne...

Egy fizetõs internetes weboldal megtekintéséhez meg kell adnom a bankszámlaszámomat vagy a telefonszámomat? Hogy ha nem adom meg abból lehet-e károm?

Véletlenül regisztráltam egy oldalra ahol a regisztráció ingyenesnek tûnt (nem adtam meg semmilyen személyes adatot magamról), de miután aktiváltam az email-ben a felhasználónevem, megakartam nézni valamit az oldalon és beadja a fizetési lehetõségeket. Most a profilomhoz az van odaírva hogy inaktív vagyok. Megköszönném hogy ha olyanok válaszolnának akik jártasak ebben a témában.

Legjobb válasz: Annyi károd lehet hogy nem leszel "aktív". Mivel nem csináltál semmit, nem fognak rajtad keresni semmit sem.

Annyi károd lehet hogy nem leszel "aktív". Mivel nem csináltál semmit, nem fognak rajtad keresni semmit sem.
A kérdező hozzászólása: Köszi a választ!

Hogy lehet szétszedni / tömítést cserélni a kar aljánál? Vagy ha nem egy tomítés miatt csöpög a kar aljánál, akkor mi lehet a gond?

Ilyen szerkezetről van szó:

Legjobb válasz: Itt egy jó cikk az ilyen csaptelepek javításáról: http://ezermester.hu/cikk-1466/Betegeskedo_egykaros_csapok

Itt egy jó cikk az ilyen csaptelepek javításáról: http://ezermester.hu/cikk-1466/Betegeskedo_egykaros_csapok
A kérdező hozzászólása: Jónak tûnik, nagyon szépen köszönöm! :)
Általában ilyenkor betétcsere szokott következni. Ha a rögzítõcsavar meghúzása nem segít, akkor valószínû, hogy repedt a betét. Szerintem.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!