Találatok a következő kifejezésre: Ha nem jön meg a havim, (8 db)

A fogamzásgátló elején elfelejtettem bevenni 1 tablettát rá következő 3-4napig gyenge vérzésem volt. Most befejeztem a tablettát ha nem jön meg a havi akkor mikortól számítsam a peteérésemet?

Legjobb válasz: Fogamzásgátló mellett nincs peteérés,jobb esetben! Mivel elfelejtettél bevenni egyet és gondolom nem is pótoltad,így lehet,hogy gond lett,de közel sem biztos.Tabletta mellett borul minden,nem tudod kiszámolni a peteérésed,mert nem tudni biztosan semmit,hogy egy tabletta kimaradása esetén volt-e peteérés és hogy mikor.Csinálj majd egy tesztet,ha nem lenne vérzésed és keresd fel az orvosod.

Fogamzásgátló mellett nincs peteérés, jobb esetben! Mivel elfelejtettél bevenni egyet és gondolom nem is pótoltad, így lehet, hogy gond lett, de közel sem biztos.Tabletta mellett borul minden, nem tudod kiszámolni a peteérésed, mert nem tudni biztosan semmit, hogy egy tabletta kimaradása esetén volt-e peteérés és hogy mikor.Csinálj majd egy tesztet, ha nem lenne vérzésed és keresd fel az orvosod.

Ha valakinek nem jön meg a havija, mitől lehet?

Nekem 35 napnál még nem volt hosszabb ciklusom.Most a 37. napomon tartok és még mindig semmi. És persze terhességi tünetem sincs. Mit?l lehet?

Legjobb válasz: "és persze terhességi tünetem sincs":) A legelsõ tünetek a menstruáció kimaradása, utána meg jön a többi lassan-fokozatosan . (már akinél, van akinél nem jelentkeznek a "tipikus tünetek, pl. mellfeszülés, rosszullét, hányinger.. stb.) Ezenkívül kimaradhat a mensi pl. feszültség hatására, hormonproblémák, pco miatt ... ha nem jönne meg 1 hét múlva , érdemes tesztet végezni, ha pozitív mégis baba, ha pedig nincs "baba-oka" a kimaradásnak érdemes dokihoz fordulni, ha addig nem jönne meg.

"és persze terhességi tünetem sincs":) A legelsõ tünetek a menstruáció kimaradása, utána meg jön a többi lassan-fokozatosan . (már akinél, van akinél nem jelentkeznek a "tipikus tünetek, pl. mellfeszülés, rosszullét, hányinger.. stb.) Ezenkívül kimaradhat a mensi pl. feszültség hatására, hormonproblémák, pco miatt ... ha nem jönne meg 1 hét múlva , érdemes tesztet végezni, ha pozitív mégis baba, ha pedig nincs "baba-oka" a kimaradásnak érdemes dokihoz fordulni, ha addig nem jönne meg.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen. 2 éve szeretnénk babát, úgy örülnék ha most sikerült volna.
akkor viszont remélem, hogy "baba-oka " van :) Ha kimarad, nem merem elkiabálni, de az -ahogy írtam- az elsõ terhességi "jel" lehet :) Remélem, hamarosan a "terhesség" rovatba fogsz írogatni :) )
Én is ugyan így vagyok mint te!!! Csak én a 36.napon járok... Viszont nekem van 2 negatív tesztem. :(((( Remélem neked sikerül! (mi mondjuk még védekezünk megszakítással)
Ha valakinek nem jön meg idõre a havi vérzése, az sok mindent jelenthet. BABA (legjobb esetben), stressz, betegség, hormonprobléma stb. Gondolom voltál már kivizsgáláson.? Nekem ott kiderült miért késik. Ha rendszeressé válik a késés nem hagyd annyiban szerintem!

Ha valakinél nincsenek kezdeti rosszullétek, akkor csak úgy jön rá, hogy babája van, hogy nem jön meg a havija? Vagy azt lehet érezni? (Már hogy megfogant a babájuk. )

Köszi a választ, mindenkinek!

Legjobb válasz: igen, nagyon sok olyan van, akinek kizárólag a mensi elmaradása jelzi, hogy baba van, semmi más. nekem nem így volt. nem voltak rosszulléteim, voltak tüneteim, amik mensi is utalhatnak, de éreztem, hogy itt baba van :) Mind a kétszer! 11hkm

igen, nagyon sok olyan van, akinek kizárólag a mensi elmaradása jelzi, hogy baba van, semmi más. nekem nem így volt. nem voltak rosszulléteim, voltak tüneteim, amik mensi is utalhatnak, de éreztem, hogy itt baba van :) Mind a kétszer! 11hkm
Nekem csak az jelezte, hogy nem jött meg. Semmi tünetem nem volt. Se mellfeszülés, se hányinger, semmi. Eleinte azt hittem, hogy valami baj van. Annyi tünetem volt végül az egész terhesség alatt, hogy egy idõ után rugdosni kezdett, meg vizesedett a lábam úgy a harmadik hónaptól. Szerencsésnek mondhatom magam azt hiszem. Kíváncsi leszek, hogy a második babánál is így lesz e.
Én is akkor kezdtem gyanakodni, amikor nem jött meg. Ráadásul én nem is számítottam terhességre, és világ életemben olyan szétszórt voltam, hogy azt se tudtam pontosan, hogy mikor kell megjönnie :) Csak felfigyeltem, hogy már bizony régen jött meg. Ezen kívül az egyetlen változás az volt, hogy nagyon feszült a mellem. Ja, meg hogy sûrûbben jártam pisilni.
Nekem sem jött meg, semmilyen tünetem nem volt az elején.Aztán kb.2.5 hónapos lehettem és álomkórban szenvedtem kb.1.5 hónapig, olyan szinten, hogy aludnom kellett a kocsiban fél-1 órát munka alatt.Ennyi.
nekem sem volt semmi rosszullétem.egy hetet késett, viszont a melleim rettentõen feszültek, és néha szurkált a hasam-mintha megjönne, de valahol éreztem, hogy ez más :-) nálam az se tünet, hogy sokat kellett pisilnem, mert alapból sokat járok.-és 2hónapos kortól állandóan csak aludtam volna, és nagyon fejlett lett a szaglásom. mellesleg 6hetesen mentem orvoshoz :-)
Nekem anno csütörtökön kellett volna megjönnie, de nem jött. Sehogyse jutottam el terhestesztért, így csak vasárnap tudtam tesztelni, akkor derült ki, hogy terhes vagyok. Nagyon nagyon fáradt voltam azon a héten, állva el tudtam volna aludni, de a frontra fogtam. Nem számítottam rá, hogy terhes vagyok, mert rögtön elsõ próbálkozásra sikerült az esküvõ után, és valahogy azt hittem, hogy több hónap lesz, mire teherbe esek. Szóval amikor megjelent a második csík, kb egy másodperc múlva, el se hittem :) :)

Cerazette fogamzásgátlótól lehet hogy nem jön meg a havim? 5 hónapos a lányom, császárral született, nem lenne jó ha terhes lennék. Mennyire megbízható gyógyszer?

Legjobb válasz: Szia!!Én 7hónapja szültem császárral!Tegnap pozitívat teszteltem!!Én is ezt a bogyót szedtem!

Szia!!Én 7hónapja szültem császárral!Tegnap pozitívat teszteltem!!Én is ezt a bogyót szedtem!
Én még nem olyan rég óta szedem, de pont elötte voltunk együtt párommal mielött elkezdtem enni.Remélen nálunk (még)nem lesz pozitiv a teszt.

Ha nem pontosan jön meg a havim, gyógyszerszedés alatt akkor hogyan szedjem a gyógyszert?

Ugyanis, válaszoltatok, hogy hogy szedjem a gyógyszert, ezt köszönöm is, csak az a baj, hogy oké, hogy a 28. napon kell tovább szedni a tablettát, amikor a havim els? napja van ugyebár...csak a probléma az, hogy nekem szinte soha nem pontosan jön meg. Vagy el?bb valamivel, de inkább pár (2-5) nappal kés?bb.

Legjobb válasz: Te tényleg ennyire sutácska vagy már ne is haragudj? Nem értelmezted amit nem olyan régen írtam Neked! CSak egyszer kell a tabit az elsõ mensis napodtól kezdve szedni! Szóval, ha ma jön meg, akkor ma veszed be az elsõ szemet és aztán a következõ 20-at a többi napon! Beveszed a levél utolsó szemét, azaz a 21.-et! Aztán a következõ 7 napon nem szedsz semmit! Ez a hét nap alatt jön meg a mensid! Érted???? A hét nap után következõ 8. napon mindneképpen be kell szedned a második levél elsõ szemét, ha elmúlt a mensid, ha nem! Aztán beszeded a második levél utolsó szemét és megint jön a következõ hét napos szünet, amin semmilyen szemet nem szedsz be és megjön a mensid! Aztán a 8. napon meg elkezded a harmadik levéllel! Próbáld már meg értelmezni! Nem olyan bonyolult azért!

Te tényleg ennyire sutácska vagy már ne is haragudj? Nem értelmezted amit nem olyan régen írtam Neked! CSak egyszer kell a tabit az elsõ mensis napodtól kezdve szedni! Szóval, ha ma jön meg, akkor ma veszed be az elsõ szemet és aztán a következõ 20-at a többi napon! Beveszed a levél utolsó szemét, azaz a 21.-et! Aztán a következõ 7 napon nem szedsz semmit! Ez a hét nap alatt jön meg a mensid! Érted???? A hét nap után következõ 8. napon mindneképpen be kell szedned a második levél elsõ szemét, ha elmúlt a mensid, ha nem! Aztán beszeded a második levél utolsó szemét és megint jön a következõ hét napos szünet, amin semmilyen szemet nem szedsz be és megjön a mensid! Aztán a 8. napon meg elkezded a harmadik levéllel! Próbáld már meg értelmezni! Nem olyan bonyolult azért!
Ne a mensivel foglalkozz, hanem a naptárral. Mondjuk azt, keddi napon vetted be az elsõ szemet. Akkor a 21. szem 3 hét múlva hétfõre esik. 1 hét szünet, és akövetkezõ hét keddjén veszed be a következõ levél elsõ szemét. Így könnyen megjegyzed, hogy neked a kedd a gyógyszer szedésének ill. a szünetnek az elsõ napja! Nem olyan bonyolult ez. Ha pedig mégsem tudod átlátni, akkor sürgõsen lebeszéllek a tablettáról. Mert akkor csak össszezavarod magad, talán a hormonjaidat is. A nem várt babáról ne is beszéljek, mert a nem megfelelõen szedett tabletta semmit se véd. Az hogy eddig rendszertelen volt a mensid ne zavarjon. Most majd a tabletta beállítja. Óramû pontosan 28 napos ciklusod lesz ezután.
Én már ezzel a módszerrel is elmagyaráztam egy máshogy feltett kérdésénél! De ezekszerint azt sem értette meg!
Leírom, hogy a tájékoztatókban hogy szerepel! "Elsõ alkalommal történõ szedés: Várjon a menstruációs ciklus kezdetéig. A ciklus elsõnapján (vagyis amikor megjön) kell bevenni az elsõ szemet! A havi vérzés 1. napjától kezdve 21 napon át naponta 1 tablettát kell bevenni, lehetõleg mindig azonos idõpontban. A 21 nap után (ugyebár elfogyott a levéllel) 7 GYÓGYSZERMENTES nap következik, amelynek ideje alatt menstruációszerû vérzés jelentkezik! A 8. napon kell a következõ 21 tabletta szedését elkezdeni, akkor is, ha a vérzés ekkor még nem szünt meg! Majd ha elfogy megint a 21 szem, akkor megint 7 gyógyszermentes nap következik.... És így tovább! Ha ezt nem tudod felfogni, akkor szerintem ne szedj fogamzásgátlót!!!

Ha többet eszem másnap nagyon fáj a hasam! Ez mitől van? Meg amikor könnyebb kajákat eszem utánna meg nehezebbet vagy többet (szóval ilyen össze visszán) akkor nem jön meg időben a havim!

Mit csináljak?

Legjobb válasz: Étkezz rendszeresen! (Napi 5-szöri étkezés, vacsorára ne szalonnát és semmi zsírosat, ebédre egyél levest mindig, egyél gyümölcsöt, zöldséget, stb.)

Étkezz rendszeresen! (Napi 5-szöri étkezés, vacsorára ne szalonnát és semmi zsírosat, ebédre egyél levest mindig, egyél gyümölcsöt, zöldséget, stb.)
A kérdező hozzászólása: Rendben, köszike
Szerintem egy terhességi teszt mindent megmondana. Ha pedig negatív, akkor irány a doki.
Szerintem is vegyetek tesztet. Nálam is így volt, hogy állandóan fájt a hasam, már biztos voltam benne hogy megjön, de végül baba lett belõle:) ha negatív az eredmény és nem jön meg, akkor is irány a doki
A kérdező hozzászólása: koszi szepen segitseget de máma regelre megjot neki :) szoval mar nem agodok:)

Ha meg jön egy lánynak a havija akkor nem lehet vele sexelni? Lehet h ez hülye kérdés de értelmes válaszokat kérnék.

Legjobb válasz: am is van akinek fáj ha megvan, sztem hagyd békén :D 5-6 napig kibirod [email protected] a konektort

am is van akinek fáj ha megvan, sztem hagyd békén :D 5-6 napig kibirod [email protected] a konektort
Lehet csak ovszerrel védekezetek nagyobb a fertõzés veszélye. Meg gusztus kell hozzá
Szerintem is inkább hagyd békén, nagyon tud fájni eleve egy csajnak mikor megvan neki, a csaj se szeretné hogy a pasit összevérezze.
jut eszembe... nézd meg a The Excision címû filmet xD abba van ilyen jelenet :D a csávó aszongya de nedves vagy oszt kiderül h a csaj tiszta vér odalent :D persze csak az után h elkezdte a csávó nyalni azt tiszta vér a képe.... ciki de vicces :D
Lehetni lehet, de sztem gusztustalan, fõleg az erõs vérzéses napokban. 23/l

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!