Találatok a következő kifejezésre: Ha nem játszócumit a (5 db)

Az baj ha kifőzés után a játszócumiban vízcseppek maradnak? (sehogy nem tudom eltüntetni belőle őket)

Új cumit vettem a kislányomnak, az imént kif?ztem de vízcseppek maradtak benne amiket sehogy nem tudok eltünteni akárhogy nyomkodom a cumit...Mit tanácsoltok? Édesanyám mondta, hogy nem szabad, hogy víz maradjon benne.

Legjobb válasz: Elsõ baba? :) Ennyire nem kell rágörcsölni erre,nem lesz két csepp víztõl semmi baja. Amúgy ha kirakod száradni,hamar leszárad.

Elsõ baba? :) Ennyire nem kell rágörcsölni erre, nem lesz két csepp víztõl semmi baja. Amúgy ha kirakod száradni, hamar leszárad.
A kérdező hozzászólása: Igen, elsõ... Nem vagyok egyébként szívbajos anyuka, de ha a higiéniáról van szó ... 10x mosok kezet, cumisüveg, cumi 100%-osan steril...stb. Tudom, butaság de ezen a téren tényleg parázós vagyok. :)
Nem, nem baj. Én csak lemosni szoktam néha, de akkor is bele megy. Nem teljesen zárt, ezért tud belõle a levegõ is kimenni, amikor szopizza. Kiszárad egy idõ után.
Az elsõnél én is mindent sterilizáltam, ha leestett a frissen mosott ruha a földre újra kimostam, minden használat után sterilizáltam a cumikat, cumisüvegeket, stb. az lett az eredménye, hogy amikor elkezdett kúszni, akkor olyan szájfertõzést kapott, hogy nyelni alig tudott. A másodiknál már nem követtem el ezt a hibát, ha a rágóka, cumi leesett a földre, megmostam/megmosom csapvíz alatt és adon neki leszárítás nélkül, neki nem volt szájfertõzése.
:) Nekünk még nem volt olyan cumink, amibe ne menne bele. A nyála is mindig belemegy, mikor fogzik, akkor nyomogatva mosom el, vizet engedve bele, és kinyomva, és utána fõzöm ki. Nem lesz tõle baja, pláne hogy forralt víz ment bele. De tedd meleg helyre, hamar kiszárad.
Ez most komoly?:) Az utolsó válaszoló jól írta, forralt víz van benne. Mivel fõzted, bármi ami benne van (nyál, víz) ugyanolyan hõmérsékletû , mint a körülötte lévõ forrásban lévõ víz, így egyértelmûen steril az egész cumi. Ez a forralás lényege.
Mi Nukot használunk és abból simán ki lehet nyomni a vizet. Fõleg, ha már egy ideje használatban van, mert ilyenkor a "füle" körüli szilikon vagy gumiszegély felpuhul és a kis repedéseken át ki is jön a víz, nemcsak bemegy.

Ha nem használ játszócumit a baba, akkor őt hogyan lehet megnyugtatni ha nagyon sír (pelus tiszta, nemrég evett úgy 50perce, hasika nem fáj valszeg, de kézben is sír)?

Legjobb válasz: Köszönöm!! Hasznosak lesznek mindenképp a tanácsaid, bár a mi babánk mégcsak 2,5hetes. Szép napokat!!!

A kérdező hozzászólása: Köszönöm!! Hasznosak lesznek mindenképp a tanácsaid, bár a mi babánk mégcsak 2, 5hetes. Szép napokat!!!
Szia! Az én kisfiam mikor pici volt, nem bírta a szeles idõt, és sok baba megérzi, és sokat sír ilyenkor, lehet hogy ez a baja. :( Sok sikert! (ja és mi sem voltunk cumisak)
Ami nekünk örökké bevált: kisújjad lefelé fordítva a szájába, azt szopogatja. Nálunk sincs cumi, és ez az adu ász :)
Az én babócám ennyi idõsen gyakrabban akart enni. Próbáld meg többször mellre tenni, lehet hogy nem éhes, csak cicizni akar. Ne izgulj nem fog rászokni, ez enyém most 4 hónapos és csak 3 hétig tartott ez az idõszak, mostmár 3 óránként eszik és végigalussza az éjszakát.
Nekem ennyi idõsen mindig megelégedett azzal, hoyg mellre tettem. Gyorsan megnyugodott, legtöbbször el is aludt. Most 7 hetes, és továbbra is kiegyensúlyozott. De 2, 5 hetesen a cici a legfontosabb, meg hogy érezze a közelséged! (DE a mostani frontok is lehetnek bûnösek, de jön a jóidõ, fel a fejjel!)

Az újszülötteket tényleg összezavarja ha játszócumit adok neki meg ha cumisüvegből kap néha anyatejet? Ezt mondta a védőnő. Hogy nem szabad keverni a szoptatást ezekkel. De akkor mikortól lehet adni neki játszócumit?

Legjobb válasz: Lányom régóta eszik cumis üvegböl mert nem akarta kiszivni a mellemböl a "kevés tejet", csak addig volt jó még dölt belöle utána neki ált visitani. Hajnalba még cicit kap.

Lányom régóta eszik cumis üvegböl mert nem akarta kiszivni a mellemböl a "kevés tejet", csak addig volt jó még dölt belöle utána neki ált visitani. Hajnalba még cicit kap.
6 hetes kislányom születése óta minden éjjel cumisüvegbõl kapja a tejet, nappal szopizik. Kb 2 hetes kora óta használja a játszócumit is, ha szüksége van rá. Minket abszolút nem zavart be, de gondolom ez baba függõ is.
a fiam kezdetektol kapott cumit es cumisuvegbol vizet, olykor teat, ha fajt a hasa, vagy nagyon meleg volt nyaron. nekem nem zavarta meg, sot, cumi helyett lassan a sajat ujjat/ujjait/oklet rezesiti elonyben. most mar nem szoptatom mert elment a tejem de korabban semmi gond nem adodott. ha tartasz megis ettol akkor valaszd a tommee tippee kifejezetten erre a celra gyartott cumisuveget.
Szerintem nagyon ritka, hogy egy babát a játszócumi megzavarjon. A cumisüveg talán könnyebben bezavarhat, ezt nem adok én sem, de játszócumit igen.
Jovo heten lesz egy eves a lanyom es reggel, este uvegbol kapja a tapot. Ket hetes kora ota hasznalunk cumit es uveget...meg mindig szopik. Nalunk nem zavart be, de ez nem jelenti azt, hogy nalatok sem fog.
Kislányom másfél éves koráig szopizott, 1 hetes korától volt játszócumija. A cumisüveg azért más egy kicsit, mert ott az a baj, hogy abból sokkal könnyebben ki tudja szívni a tejet, mint a cicibõl, de ha csak ritkán kap (nem napi rendszerességgel)cumisüvegbõl, szerintem semmi nem történik.
A cumisüveg összezavarhatja - legalábbis sok helyen olvastam én is, hogy egyrészt másképp kell szívnia, mint a cicit (más technikával), ezért cumizavar alakulhat ki, másrészt abból állandóan jön a tej, így a kényelmesebb babák átszokhatnak. Mondjunk nálunk pont fordítva történt: Kórházba kerültem gyermekágy alatt, a fiam 2 hétig tápszeres volt, de utána visszaszokott csak cicire (bár egy hónapba került míg újra utolértem), mert a tápszert utálta. Ízlések és pofonok (!), de játszócumit szerintem felesleges adni, hamar meg fogja találni az ujját - és az nem veszik el éjszaka, nem esik ki a babakocsiból vagy nem hagyjátok otthon, nem követeli játék közben is és nem kapsz frászt, ha rágja fogzáskor.
Igen megzavarhatja. A szopási technikát a babának meg kell tanulnia. Ha cumit kap, akkor ezt megzavarhatja és ez a késõbbiekben problémákat okozhat. Pl. a mellbimbó kisebesedését, és a szopizásról való korai leszokást. Lehet késõbb eszedbe sem jut, hogy a cumi miatt nem eszik rendesen, csak azt hiszed kevés a tejed, mert sokszor akar szopizni, stb. közben pedig csak nem tud megfelelõen szopizni és nem lakik jól... aztán jön a pótlás, a tej apadni kezd és vége a szoptatásnak. A baba cumi nélkül születik, alapvetõen nincs szüksége rá. Biztos ami biztos az én babámnak is vettünk cumit, de nem fogadja el egyáltalán, csakúgy mint a két nagyobbik fiam... Természetesen vannak kivételek és nem adódik probléma a játékcumi miatt, de ezt sosem lehet elõre tudni! Minden esetre minél késõbb adj neki cumit, ha ragaszkodsz hozzá amikor a szopizás már minden nehézség nélkül megy! :)
nálunk nem volt játszocumi , mert lányom megtalálta az ujját magának, cumisüvege volt-van de ciciböl is simán evett , cumisüvegböl is .


Nem tesz jót ha játszócumit adok a kisbabának?

Még kezd? vagyok..

Legjobb válasz: Nyugodtan adhatsz neki...semmi baja nem lesz tõle!Millió gyerek van akik cumival nõttek fel!Inkább azt adjál neki mert ha megtalálja az ujját akkor lehet h a cumi majd nem kell enki és akkor az ujjáról nehezebben szoktatod le!

Nyugodtan adhatsz neki...semmi baja nem lesz tõle!Millió gyerek van akik cumival nõttek fel!Inkább azt adjál neki mert ha megtalálja az ujját akkor lehet h a cumi majd nem kell enki és akkor az ujjáról nehezebben szoktatod le!
Én fogászaton dolgozok, és mikor terhes voltam kijelentettem hogy NINCS cumi. Tévedtem. 1 hetes volt mikor az ujját megtalálta és elkezdte szívni. Na akkor azt mondtam hogy inkább cumi, mert azt el tudom venni tõle az ujját nem. ezek a cumik már profik és nem lesz baja. Nagy cumisak voltunk volt mikor éjjel-nappal a szájába volt fõlleg mikor már ki-be tudta rakni. Most már csak alváshoz kell neki 10 hónaposan. nem dugdostam a cumi, õ magátó szokott erre rá. Nyugodtan adhatsz neki cumit!!!!

Babocám ragaszkodik a játszócumihoz. Viszont már fél éves és még mindig 1-es méretű a cumi. Okoz majd ez a késöbbiekben gondot, ha esetleg nem szokja meg a 2-es méretűt és akkor is ezt használjuk?

Legjobb válasz: ez annyira fontos neked, hogy egy órán belül másodszor teszed fel ... miért nem hagyod azt az apróságot, hogy azt rágcsálja amit megszokott??

ez annyira fontos neked, hogy egy órán belül másodszor teszed fel ... miért nem hagyod azt az apróságot, hogy azt rágcsálja amit megszokott??
Nem tudom elképzelni, hogy mi gondot okozhatna.
A kérdező hozzászólása: hogy kisebb a feje, mint a 2-nek, és nem illeszkedik annyira a szájába.erre gondoltam
És ha nem illeszkedik a szájába akkor mi van? Ha neki ez jó, akkor mi a probléma?
Az én babámnak több cumija is van, 1-es 2-es vegyesen, felváltva használgatja õket, mikor melyik kerül a kezébe. Szerintem te is rendszeresíts neki többet, hogy ne csak egyet szokjon meg.
Szia! Kislányom 1 éves és az 1-est használja. Olyan, mint én voltam. Õ is ragaszkodik ahhoz az egy cumijához. Próbáltam már több cumit is, nem tetszett neki egyik sem. Egyet elfogadott még, de az is 1-es volt. 2-est meg csak dobálta ki a szájából :) Semmi baja nem lesz a babádnak attól, mert nem 2-es méretût használ.
Majd ha az egész cumit próbálod a szájából kibányászni, akkor többet fel sem merül majd, hogy ne a korának megfelelõ cumit adj. Én is így jártam. Alig tudtam kivenni.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!