Találatok a következő kifejezésre: Ha nem irodával megyünk nyaralni külföldre, (1 db)

Ha nem utazási irodával megyünk nyaralni külföldre, hanem kocsival magán úton akkor mire és milyen biztosítást lehet kötni?

Hallottam valami Uniós biztosításról is, valami E101-es vagy 111-es, az mi és az jó ilyen esetben? Hol lehet megkötni? Más variáció is érdekelne balesetbiztosításra ilyen nyaralás esetén. Köszi

Legjobb válasz: Ez attól függ hova mész. ha unios országba, akkor igen van az eu kártya amit a tb-nél kell megkérni ha otthon fizeted a tb-t. Régen munkáltatóit kellet bemutani. De most már azt hiszem a rendszerben benne vagy. de ha síelni vagy valamilyen sportot csinálsz akkor érdemes plussz biztosítást kötnöd. ha nem unios országba mész akkor, nagyon sok biztosítónak van utas biztosítása, de utazási irodákhoz is bemehetsz nyugottan, mert az egy külön szolgáltatás náluk nem függ össze az uttal. egy utazási iroda nem csak teljes utakat ad el, ha csak szállást akarszt azt is tudnak ajánlani, és rajtuk keresztül lefoglalni, vagy ha csak repjegy kell, vagy csak mondjuk autót akarsz bérelni az adott országban, vagy ha csak biztosítást akarsz kötni. a biztosításnál érdemes figyelni arra hogy mit tartalmaz a biztosítás. pl ha síelsz sok utasbiztosítás nem tartalmazza ezeknek a sérüléseknek az ellátását. vagy mondjuk vizisíelés.

Ez attól függ hova mész. ha unios országba, akkor igen van az eu kártya amit a tb-nél kell megkérni ha otthon fizeted a tb-t. Régen munkáltatóit kellet bemutani. De most már azt hiszem a rendszerben benne vagy. de ha síelni vagy valamilyen sportot csinálsz akkor érdemes plussz biztosítást kötnöd. ha nem unios országba mész akkor, nagyon sok biztosítónak van utas biztosítása, de utazási irodákhoz is bemehetsz nyugottan, mert az egy külön szolgáltatás náluk nem függ össze az uttal. egy utazási iroda nem csak teljes utakat ad el, ha csak szállást akarszt azt is tudnak ajánlani, és rajtuk keresztül lefoglalni, vagy ha csak repjegy kell, vagy csak mondjuk autót akarsz bérelni az adott országban, vagy ha csak biztosítást akarsz kötni. a biztosításnál érdemes figyelni arra hogy mit tartalmaz a biztosítás. pl ha síelsz sok utasbiztosítás nem tartalmazza ezeknek a sérüléseknek az ellátását. vagy mondjuk vizisíelés.
Az E111 nem ér szart se már bocsi a kifejezésért.Én az A tlasz biztosító teljeskörû betegség baleset poggyász biztosítását ajánlanám, sok utazási iroda ezt köti .Akkor is tudsz kötni ha nem szervezett útra mész.Ibusznál mindenképp kötnek, az általában van minden városban.A biztosításhoz van 1 éjjel nappal hívható magyar nyelvû szám ha baj van 24 órán belül hívni kell és mindenty õk intéznek, fizetnek , szemben az E111-el ami csak a sûrgõsségre vonatkozik a többi egyebet neked kell fizetni aztán majd valamikor majd meg is kapod a pénzed a távoli jövõben.


Hasonló válaszok

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!