Találatok a következő kifejezésre: Ha nem irodával megyünk (5 db)

Ha nem utazási irodával megyünk nyaralni külföldre, hanem kocsival magán úton akkor mire és milyen biztosítást lehet kötni?

Hallottam valami Uniós biztosításról is, valami E101-es vagy 111-es, az mi és az jó ilyen esetben? Hol lehet megkötni? Más variáció is érdekelne balesetbiztosításra ilyen nyaralás esetén. Köszi

Legjobb válasz: Ez attól függ hova mész. ha unios országba, akkor igen van az eu kártya amit a tb-nél kell megkérni ha otthon fizeted a tb-t. Régen munkáltatóit kellet bemutani. De most már azt hiszem a rendszerben benne vagy. de ha síelni vagy valamilyen sportot csinálsz akkor érdemes plussz biztosítást kötnöd. ha nem unios országba mész akkor, nagyon sok biztosítónak van utas biztosítása, de utazási irodákhoz is bemehetsz nyugottan, mert az egy külön szolgáltatás náluk nem függ össze az uttal. egy utazási iroda nem csak teljes utakat ad el, ha csak szállást akarszt azt is tudnak ajánlani, és rajtuk keresztül lefoglalni, vagy ha csak repjegy kell, vagy csak mondjuk autót akarsz bérelni az adott országban, vagy ha csak biztosítást akarsz kötni. a biztosításnál érdemes figyelni arra hogy mit tartalmaz a biztosítás. pl ha síelsz sok utasbiztosítás nem tartalmazza ezeknek a sérüléseknek az ellátását. vagy mondjuk vizisíelés.

Ez attól függ hova mész. ha unios országba, akkor igen van az eu kártya amit a tb-nél kell megkérni ha otthon fizeted a tb-t. Régen munkáltatóit kellet bemutani. De most már azt hiszem a rendszerben benne vagy. de ha síelni vagy valamilyen sportot csinálsz akkor érdemes plussz biztosítást kötnöd. ha nem unios országba mész akkor, nagyon sok biztosítónak van utas biztosítása, de utazási irodákhoz is bemehetsz nyugottan, mert az egy külön szolgáltatás náluk nem függ össze az uttal. egy utazási iroda nem csak teljes utakat ad el, ha csak szállást akarszt azt is tudnak ajánlani, és rajtuk keresztül lefoglalni, vagy ha csak repjegy kell, vagy csak mondjuk autót akarsz bérelni az adott országban, vagy ha csak biztosítást akarsz kötni. a biztosításnál érdemes figyelni arra hogy mit tartalmaz a biztosítás. pl ha síelsz sok utasbiztosítás nem tartalmazza ezeknek a sérüléseknek az ellátását. vagy mondjuk vizisíelés.
Az E111 nem ér szart se már bocsi a kifejezésért.Én az A tlasz biztosító teljeskörû betegség baleset poggyász biztosítását ajánlanám, sok utazási iroda ezt köti .Akkor is tudsz kötni ha nem szervezett útra mész.Ibusznál mindenképp kötnek, az általában van minden városban.A biztosításhoz van 1 éjjel nappal hívható magyar nyelvû szám ha baj van 24 órán belül hívni kell és mindenty õk intéznek, fizetnek , szemben az E111-el ami csak a sûrgõsségre vonatkozik a többi egyebet neked kell fizetni aztán majd valamikor majd meg is kapod a pénzed a távoli jövõben.

Üdülési csekket csak belföldön fogadnak el? Ha egy utazási iroda szállit busszal pl Görögországba akkor ott nem fogadják el? Mármint az utazási iroda amivel megyek.

Legjobb válasz: Az üdülési csekket külföldön nem fogadják el,csak belföldön....Vagyis csak belföldi utazásra használhatod fel...Ha Görögországba akarsz menni nyaralni(teljesen mindegy,hogy busszal vagy repülõvel) egyik utazási iroda sem fogja beleszámítani az üdülési csekket...Az üdülési csekknek az a lényege,hogy a Magyarországi turizmus népszerû legyen...

Az üdülési csekket külföldön nem fogadják el, csak belföldön....Vagyis csak belföldi utazásra használhatod fel...Ha Görögországba akarsz menni nyaralni(teljesen mindegy, hogy busszal vagy repülõvel) egyik utazási iroda sem fogja beleszámítani az üdülési csekket...Az üdülési csekknek az a lényege, hogy a Magyarországi turizmus népszerû legyen...
A fõ ok igazán az, hogy a számlára ir rá kell írni, hogy pontosan melyik csekke(ke)t váltották be, ill. le is kell jelenteni, így elég hamar kiderülne, hogy vandál akció van, és mind az elfogadót, mind a tulajdonost csúnyán megvágnák büntivel. Mellesleg én már nem is üdülési csekknek mondanám, nekem legalábbis személy szerint nem üdülés fogorvoshoz menni, pedig arra is fel lehet használni. :) Amúgy ha mindenképp azon gondolkozol, hogy Te csak külföldön nyaralnál, és kellene a pénz, a rokoni/ismerõsi körben el tudod passzolni. Lényeg, hogy a fizetésnél ott legyél (bár tõlem eddig még sosem kérték, hogy igazoljam magam), megadd a pontos adataid, stb., így aki felhasználja, kifizetheti neked az árát, amibõl mehetsz Görögországba. (OFF: A görög utat mellesleg javaslom, mert Nekem nagyon bejött!)
A kérdező hozzászólása: értem, köszi


6 hetes vagyok, 1 hete ha sokat ülök, akkor begörcsöl a hasam. Napi 8 órát dolgozok, irodában. Lehet, hogy nem kellene? Ha fekszek vagy sétálok, akkor semmi gondom. Lehet, veszélyeztetett terhes leszek? Csüt. Megyek dokihoz

Legjobb válasz: Szia! Én ugyanígy vagyok! Szerdán leszek 6 hetes és én is a napi 8 órát szinte végigülöm. Pont ma vettem észre, hogy ha egyhuzamban többet ülök, akkor elkezd szurkálni a jobb oldalam, sok pici éles szúrásokat érzek. Nagyon kellemetlen és félelmetes is! Én holnap megyek dokihoz, ha gondolod, majd megírom mit mondott nekem ezzel kapcsolatban!? Boldog babavárást! :)

Szia! Én ugyanígy vagyok! Szerdán leszek 6 hetes és én is a napi 8 órát szinte végigülöm. Pont ma vettem észre, hogy ha egyhuzamban többet ülök, akkor elkezd szurkálni a jobb oldalam, sok pici éles szúrásokat érzek. Nagyon kellemetlen és félelmetes is! Én holnap megyek dokihoz, ha gondolod, majd megírom mit mondott nekem ezzel kapcsolatban!? Boldog babavárást! :)
Szia! A görcsölések lehetnek az üléstõl. Lehet, hogy nyomod a hasad, a babát szerintem még nem nagyon nyomhatod, mert ahhoz pici. Az biztos, hogy amennyit csak bírsz, annyit mozogj. Ha érzed, hogy már sok, akkor állj fel, sétálj egy kicsit, simogasd a pocit. Otthon is próbálj meg többet mozogni, sétálni. Én 22 hetes vagyok, én is napi 8 órát ülök a munkahelyen. A szurkálás azért van, mert nõ a baba, feszül a méh. Nem hinném, hogy ettõl veszélyeztetett terhes leszel. Viszont az ülõ munkának egy baja van (bár nálad még nem, de majd pár hónap múlva), iszonyúan bedagad az ember lába a nap végére. Én sem hittem volna, hogy az üléstõl, de hétvégén egyáltalán nincs ilyen panaszom, úgyhogy valószínûleg az üléstõl van. Egy a lényeg: minél többet mozogni (de csak addig, amíg neked jól esik), sok gyümit, zöldséget, vitamint enni, és nem lesz panaszod!!! Boldog babavárást!


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!