Találatok a következő kifejezésre: Ha nem irodával (35 db)

Ha nem utazási irodával megyünk nyaralni külföldre, hanem kocsival magán úton akkor mire és milyen biztosítást lehet kötni?

Hallottam valami Uniós biztosításról is, valami E101-es vagy 111-es, az mi és az jó ilyen esetben? Hol lehet megkötni? Más variáció is érdekelne balesetbiztosításra ilyen nyaralás esetén. Köszi

Legjobb válasz: Ez attól függ hova mész. ha unios országba, akkor igen van az eu kártya amit a tb-nél kell megkérni ha otthon fizeted a tb-t. Régen munkáltatóit kellet bemutani. De most már azt hiszem a rendszerben benne vagy. de ha síelni vagy valamilyen sportot csinálsz akkor érdemes plussz biztosítást kötnöd. ha nem unios országba mész akkor, nagyon sok biztosítónak van utas biztosítása, de utazási irodákhoz is bemehetsz nyugottan, mert az egy külön szolgáltatás náluk nem függ össze az uttal. egy utazási iroda nem csak teljes utakat ad el, ha csak szállást akarszt azt is tudnak ajánlani, és rajtuk keresztül lefoglalni, vagy ha csak repjegy kell, vagy csak mondjuk autót akarsz bérelni az adott országban, vagy ha csak biztosítást akarsz kötni. a biztosításnál érdemes figyelni arra hogy mit tartalmaz a biztosítás. pl ha síelsz sok utasbiztosítás nem tartalmazza ezeknek a sérüléseknek az ellátását. vagy mondjuk vizisíelés.

Ez attól függ hova mész. ha unios országba, akkor igen van az eu kártya amit a tb-nél kell megkérni ha otthon fizeted a tb-t. Régen munkáltatóit kellet bemutani. De most már azt hiszem a rendszerben benne vagy. de ha síelni vagy valamilyen sportot csinálsz akkor érdemes plussz biztosítást kötnöd. ha nem unios országba mész akkor, nagyon sok biztosítónak van utas biztosítása, de utazási irodákhoz is bemehetsz nyugottan, mert az egy külön szolgáltatás náluk nem függ össze az uttal. egy utazási iroda nem csak teljes utakat ad el, ha csak szállást akarszt azt is tudnak ajánlani, és rajtuk keresztül lefoglalni, vagy ha csak repjegy kell, vagy csak mondjuk autót akarsz bérelni az adott országban, vagy ha csak biztosítást akarsz kötni. a biztosításnál érdemes figyelni arra hogy mit tartalmaz a biztosítás. pl ha síelsz sok utasbiztosítás nem tartalmazza ezeknek a sérüléseknek az ellátását. vagy mondjuk vizisíelés.
Az E111 nem ér szart se már bocsi a kifejezésért.Én az A tlasz biztosító teljeskörû betegség baleset poggyász biztosítását ajánlanám, sok utazási iroda ezt köti .Akkor is tudsz kötni ha nem szervezett útra mész.Ibusznál mindenképp kötnek, az általában van minden városban.A biztosításhoz van 1 éjjel nappal hívható magyar nyelvû szám ha baj van 24 órán belül hívni kell és mindenty õk intéznek, fizetnek , szemben az E111-el ami csak a sûrgõsségre vonatkozik a többi egyebet neked kell fizetni aztán majd valamikor majd meg is kapod a pénzed a távoli jövõben.

Irodai dolgozók, mindig kitöltitek munkával a 8 órátokat? Ha nem, olyankor mit csináltok?

Én már sokszor előre stresszelem magam, hogy mit fogok holnap csinálni, nincs mindig annyi dolgom, hogy kitöltsem a 8 órát, ráadásul a főnökömmel egy irodában ülök, aki gyakran megkérdezi, hogy mit csinálok.

Legjobb válasz: Én egy kis raktárban dolgozom ahol részben irodai munkát is végzek. Ha nincs áruszállítás és megrendelés miatt sem kell rendezkedni plusz ha az adminisztrációs munkával is megvagyok akkor netezek vagy a kollégákkal beszélgetünk. De van amikor ha jönnek be megrendelések és jó pár csomagot kell összerakni és futárnak átrakni akkor van hogy 1 percünk sincs igazén. De ha épp nincs meló akkor a fõnök elenged 1-2 órával korábban mindenféle gond nélkül, de ha van meló akkor számolni kell túlórával is szintén. Valamikor meg 2 óra alatt letudom a napi munkát és akkor már csak pakolni kell a raktárban vagy összerakni dolgokat a megrendelõknek, ez nem nagy dolog azzal is 3-4 óra alatt simán végzünk és a szüneteinket is bõven túl lépjük ha nem kell melózni mint a gép.

Én egy kis raktárban dolgozom ahol részben irodai munkát is végzek. Ha nincs áruszállítás és megrendelés miatt sem kell rendezkedni plusz ha az adminisztrációs munkával is megvagyok akkor netezek vagy a kollégákkal beszélgetünk. De van amikor ha jönnek be megrendelések és jó pár csomagot kell összerakni és futárnak átrakni akkor van hogy 1 percünk sincs igazén. De ha épp nincs meló akkor a fõnök elenged 1-2 órával korábban mindenféle gond nélkül, de ha van meló akkor számolni kell túlórával is szintén. Valamikor meg 2 óra alatt letudom a napi munkát és akkor már csak pakolni kell a raktárban vagy összerakni dolgokat a megrendelõknek, ez nem nagy dolog azzal is 3-4 óra alatt simán végzünk és a szüneteinket is bõven túl lépjük ha nem kell melózni mint a gép.
Attól függ. Amíg úgy gondoltam, hogy korrektül bántak velem, addig heti 5 nap, 8 órát lenyomtam úgy, hogy mindig más munkáját is vittem. De, mikor egy bértárgyaláson közölték, h jaaa azok amunkák azok nem számítanak, csak a saját projektem, azóta abba is [email protected] bele :D Megvan az új hely. Havi 70 ezerért nem fogok szopni.
Ha úgy látod, van idõd, jelezd neki, hogy valami mást is csinálnál. Ha úgy látod, hogy neki sok munkája van, vagy túlórázna, kérdezd meg hogy van-e valamilyen feladat, amit átvehetnél tõle, vagy részt vehetnél-e benne. Jó pont nála, és a napi munkádon felül új dolgokat is megtanulsz, másba is belelátsz.
Lefûzök, rendezgetek (file-okat a gépemen hogy ne legyen kupi, ha van a formátumon javítok, hogy szebb legyen a táblázat). Ha tényleg semmi nincs, akkor net... Viszont nálunk elég hullámzó, van hogy szinte nincs semmi meló, van hogy pisilni is csak akkor megyek ha már nagyon muszáj, plusz túlóra, szóval nincs lelkiismeret furdalásom, hogy néha lazítok, mert ha egy hónapot nézek egyben, akkor bõven ledolgozom amiért megfizetnek. Ebbõl nálunk a fõnökség sem csinál gondot, mert tudják hogy nem egyenletes a munkaleosztás, néha mondják is, hogy lazítsunk, mert pár nap múlva jön a hajrá és akkor nincs megállás.
Nekem is rengeteg az üresjárat, ilyenkor netezek, vagy olvasok, nyelveket tanulok, youtube-on zenét hallgatok stb.. Összesen négyen vagyunk irodai dolgozók, segíteni nagyon nem tudunk egymásnak, mert mindenkinek totál más munkaköre van. Ha tudok valamit, segítek, de az ritka. A fõnököm ezzel tisztában van, meg is mondta még az elején, hogy ez inkább amolyan készenléti munkakör, foglaljam le magam, ha nincsen dolgom. Egyébként tolmács vagyok a cégnél.

Félreutalás? Az egyik fogadással foglalkozó iroda tévesen nekem utalt pénzt, nem keveset 70. 000ft-ot. Természetesen, úgy voltam vele, ha vki jelentkezik visszautalom, ha nem akkor megmarad.

Nos, jelentkeztek érte.Azt kaptam, ha két héten belül visszautalom, még jutalmat is kapok:) Az érdekelne, az OTP-nél mennyit vonnak le külföldre utalás esetén?Mert azt levonom abból a pénzből.

Legjobb válasz: Lehet úgy utalni, hogy a fogadó fél állja az utalás költségeit (tehát mondjuk 300 $-t utalsz és azt adod meg, hogy a fogadó állja a költségeket akkor tõled 300$-t vonnak le de õ csak 280-at kap meg belõle). Azért én egyeztetnék a fogadóirodával is, nehogy valami kamu jelentkezõ legyen. Ugyanis a téves utalást a törvény szerint az UTALÓNAK kell visszajuttatnod! Vagyis a fogadó irodának! Nehogy gond legyen belõle, hogy egy jelentkezõ embernek elutalod a pénzt...

Lehet úgy utalni, hogy a fogadó fél állja az utalás költségeit (tehát mondjuk 300 $-t utalsz és azt adod meg, hogy a fogadó állja a költségeket akkor tõled 300$-t vonnak le de õ csak 280-at kap meg belõle). Azért én egyeztetnék a fogadóirodával is, nehogy valami kamu jelentkezõ legyen. Ugyanis a téves utalást a törvény szerint az UTALÓNAK kell visszajuttatnod! Vagyis a fogadó irodának! Nehogy gond legyen belõle, hogy egy jelentkezõ embernek elutalod a pénzt...
ha nem a te pénzed, akkor utald vissza arra a számlára ahonnan jött. Ennyi.
Ahogy az elsõ válaszoló is írta be lehet állítani, hogy a kedvezményezett viselje a költséget, a megfelelõ helyen azt kell kiválasztani, hogy "BEN".
Az is megoldás, hogy a bankba bemész, és kéred, hogy utalják vissza a számládról, de kifejezetten csak annyit terheljenek a számládra amennyit jóváírtak, mínusz a jóváírási jutalék amit tõled már levontak. Szóval téged csak annyival terheljenek, amennyit kaptál, és minden költséget a kedvezményezett viselje. Ha külföldre utalsz vissza, ez a legegyszerûbb, mert például ha az Európai Unióba utalsz, ott jogszabályi korlátozás miatt nem választható a "BEN" költségviselés. Azaz nem tudsz úgy utalni külföldre az Európai Unió országaiba, hogy téged ne terheljen költség.


Legkevesebb hány bolygó között kell létrehozni a járatokat, ha az iroda a 4 legkisebb bolygó közül semelyik kettő között nem indít közvetlen űrjáratot?

A Galaktikus Birodalomban egy űrjárat mindig két bolygó között közvetlenül közlekedik. Egy űrutazási iroda a bolygók között járatokat szeretne indítani úgy, hogy bármely két bolygó között legfeljebb egy járat legyen, mindegyik bolygóról el lehessen jutni bármely másik bolygóra közvetlenül vagy átszállással, és 1 bolygóról 1 űrjárat, 2 bolygóról 2 űrjárat, 3 bolygóról 3 űrjárat, …, n bolygóról n űrjárat induljon.

Legkevesebb hány bolygó között kell létrehozni a járatokat, ha az iroda a 4 legkisebb bolygó közül semelyik kettő között nem indít közvetlen űrjáratot? A) 6 B) 8 C) 10 D) 15 E) A feltételeknek megfelelően nem valósítható meg a járatok indítása.

A Galaktikus Birodalomban egy ?rjárat mindig két bolygó között közvetlenül közlekedik. Egy ?rutazási iroda a bolygók között járatokat szeretne indítani úgy, hogy bármely két bolygó között legfeljebb egy járat legyen, mindegyik bolygóról el lehessen jutni bármely másik bolygóra közvetlenül vagy átszállással, és 1 bolygóról 1 ?rjárat, 2 bolygóról 2 ?rjárat, 3 bolygóról 3 ?rjárat, …, n bolygóról n ?rjárat induljon.

Üdülési csekket csak belföldön fogadnak el? Ha egy utazási iroda szállit busszal pl Görögországba akkor ott nem fogadják el? Mármint az utazási iroda amivel megyek.

Legjobb válasz: Az üdülési csekket külföldön nem fogadják el,csak belföldön....Vagyis csak belföldi utazásra használhatod fel...Ha Görögországba akarsz menni nyaralni(teljesen mindegy,hogy busszal vagy repülõvel) egyik utazási iroda sem fogja beleszámítani az üdülési csekket...Az üdülési csekknek az a lényege,hogy a Magyarországi turizmus népszerû legyen...

Az üdülési csekket külföldön nem fogadják el, csak belföldön....Vagyis csak belföldi utazásra használhatod fel...Ha Görögországba akarsz menni nyaralni(teljesen mindegy, hogy busszal vagy repülõvel) egyik utazási iroda sem fogja beleszámítani az üdülési csekket...Az üdülési csekknek az a lényege, hogy a Magyarországi turizmus népszerû legyen...
A fõ ok igazán az, hogy a számlára ir rá kell írni, hogy pontosan melyik csekke(ke)t váltották be, ill. le is kell jelenteni, így elég hamar kiderülne, hogy vandál akció van, és mind az elfogadót, mind a tulajdonost csúnyán megvágnák büntivel. Mellesleg én már nem is üdülési csekknek mondanám, nekem legalábbis személy szerint nem üdülés fogorvoshoz menni, pedig arra is fel lehet használni. :) Amúgy ha mindenképp azon gondolkozol, hogy Te csak külföldön nyaralnál, és kellene a pénz, a rokoni/ismerõsi körben el tudod passzolni. Lényeg, hogy a fizetésnél ott legyél (bár tõlem eddig még sosem kérték, hogy igazoljam magam), megadd a pontos adataid, stb., így aki felhasználja, kifizetheti neked az árát, amibõl mehetsz Görögországba. (OFF: A görög utat mellesleg javaslom, mert Nekem nagyon bejött!)
A kérdező hozzászólása: értem, köszi

Felvennének irodába papírrendezős, adminisztrációs munkára, ha még soha nem dolgoztam ilyen helyen és nincs benne gyakorlatom? 20/L

Júniusban végeztem csecsemő-és kisgyermeknevelő gondozó felsőfokú Okj-s szakképzésen, de itt Győrben és a hozzám közeli falukban, községekben sincs gondozónői állás jelenleg. Már beadtam az önéletrajzomat egy csomó helyre( Győrbe a központi bölcsibe, de azt mondták most egyik bölcsibe se keresnek gondozónőt.) Csecsemőotthonban is érdeklődtem, de nem válaszoltak az e-mail-re. Meg félek, hogy ilyen helyen nem bírnám lelkileg a munkát, mivel eléggé érzékeny vagyok és megsajnálnám az árva gyerekeket. Aztán meg 12 órázni sem szeretnék. Családi napköziknek is írtam, de még nem írtak vissza. Nyúlon is érdeklődtem egy bölcsibe, de most ott sincs állás, valamint Koroncón egy családi napköziben is, de a nő csak ennyit írt köszönöm szép anyag. Azt hittem majd alkalmaz, de azóta se értesített. Szóval már nagyon félek, hogy szeptembertől nem tudok elhelyezkedni a szakmámban pedig lejár az eü- biztosításom is. Nem hittem volna, hogy ezzel ennyire nehéz elhelyezkedni.A 2.Okj-s képzés nekem már fizetős lenne és nem is tudom mit tanulhatnék. Az egyetemmel ugyanígy vagyok, csak az nem lenne fizetős, mivel még mehetnék nappalira, ha jól tudom. Szóval muszáj munkát találnom, de az ilyen irodai papírrendezősre lehet gyakorlat és végzettség kell. Pedig precíz, megbízható, felelősségteljes vagyok pont nekem való munka. Szívesen elüldögélnék egy irodában mondjuk 8 órában, gondolom jól is fizetnének és a munkámat is jól végezném. Szerintetek felvennének ilyen helyre egy pályakezdő még soha nem dolgozó fiatalt lányt? Vagy mi más területen találhatnék állást?

Legjobb válasz: Elvileg lehet, hogy irodában keresnek tili-toli meóra (fénymásolás, iratrendezés), de általában kérnek legalább gyakorlatot és esetleg nyelvtudást. Ha csinos lány vagy, megpróbálhatod még a hostess vagy recepciós munkákat. Ha bent vagy a recepción, utána léphetsz elõre (nekem így sikerült, de már nagyon régen)

Elvileg lehet, hogy irodában keresnek tili-toli meóra (fénymásolás, iratrendezés), de általában kérnek legalább gyakorlatot és esetleg nyelvtudást. Ha csinos lány vagy, megpróbálhatod még a hostess vagy recepciós munkákat. Ha bent vagy a recepción, utána léphetsz elõre (nekem így sikerült, de már nagyon régen)
Még annyi, hogy azért irodában üldögélõs, iratrendezgetõs munkáért annyira nem jól fizetnek.
Én diplomával 74ezerért tolok papírt egy irodában az egészségügyben, elég nagy rajtam a felelõsség, ha valamit elbaltázok meg is halhat valaki. Ismerõs hozott ide, egyáltalán nem volt irodai tapasztalatom, ilyen irányú eü meg pláne nem. A félórás teszten megfeleltem, gondolták ha van diplomám nem vagyok hülye. Az elején gáz volt, de beletanultam. Szóval felvehetnek, de az ilyen állásokra akkora a túljelentkezés, hogy szerencse kell hozzá.
Esetleg vedd fel a kapcsolatot az ügyvédi irodával, és kérjél tõlük árajánlatot...
A kérdező hozzászólása: Köszi, azon már túl vagyok.
Akkor meg te tudod a legjobban, hogy mennyiért csinálják, nem? :)
A kérdező hozzászólása: Persze, amint kapok választ tõlük:)
nem feltétlenül kell Dunakeszirõl választani, a lényeg, hogy jó legyen, referenciákkal, ajánlásokkal, stb. És ne a pénzen spórolj! Jelentõs vagyonról van szó, nem az ügyvédi díj fog elszegényíteni, hanem a rossz ügyvéd
szerintem az átlag 1%-ot kér, ha ismerõsöd, akkor esetleg 0.5%


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!