Találatok a következő kifejezésre: Ha nem igazán, (2018 db)

Ha vaterán veszek 15 ezer forintért Supra cipőt menyi rá az esély hogy kamu supra? És ha nem igazi akkor medig birja és mi a külömbség az igazi között?

http://divat-ruha.vatera.hu/ferfi_ruhazat/labbeli_sportcipo/..

Legjobb válasz: Ennyi pénzért biztos, hogy nem igazi, különben nagyon jó üzlet lenne. Valószínûleg egy gyatra koppintás lehet, amiben a felhasznált anyagok is eltérnek az eredetitõl (pl. bõr helyett mûbõr...) az apró megjelenésbeli különbségek mellett.

Ennyi pénzért biztos, hogy nem igazi, különben nagyon jó üzlet lenne. Valószínûleg egy gyatra koppintás lehet, amiben a felhasznált anyagok is eltérnek az eredetitõl (pl. bõr helyett mûbõr...) az apró megjelenésbeli különbségek mellett.
Én a helyedben nem vennék a vaterán Suprát, mert egyik ismerõsöm 40000-ért vett és nem küldték el neki, felhívták telón és a nõ az elküldte egy olyan helyre ahol azt se tudták mirõl beszél, szóval gondold meg.
eGyáltalán nem kamu cipõk azok csak hát nem eredeti hanem mûbõrbõl vannak..
Garage Store on most van 50% akció! nézz körül hátha találsz valami suprát
persze, hogy nem érkezik meg, mivel ebay-rõl rendelik...persze nem 40ért...jó ha fizet érte 5ezret, a maradékot meg elrakja magának...csak mikor a kínai posta elnyeli a küldeményt, akkor drága vevõnknek zsebbõl kéne kifizetni a 40ezret...amibõl már persze elköltött 5ezret legalább...és akkor már egybõl nem vállal felelõsséget a termék érkezésére...:D nem is értem, az ilyenek hogy fognak bele nullaforinttal..:D szóval igen, a legtöbb kamu, de vannak eredetiek, csak ameddig nincs biztosítva a csomag, addig bárhol felakadhat, aztán nem érkezik meg...anno magamnak is vettem egy dc cipõt, ami persze eredeti volt, csak hát 2 hete itthon volt, amikor kaptam a csomagcserélõbõl a levelet, hogy visszatartják, és fizetnem kellett be rá az áfát(szerencsére csak azt és vámot nem, mert értékhatár alatt volt). na most kedves eladó kap egy ilyen levelet, hogy lehet fizetnie kell vámot és adót rá, persze h nem veszi át...

Justin Biebernek van a Love me c. dala és azt mondta nővérem hogy azt igazából Kylie Minogue énekli igaz ez? és ha igen akkor mi volt az igazi neve ennek a dalnak? De ha nem igaz akkor kinek a dala volt ez régen?

http://www.youtube.com/watch?v=wzaMvIWCQQw

Legjobb válasz: Szerintem már legalább 5-en feldolgozták de utánanézek még hogy ki énekelte eredetileg.

Szerintem már legalább 5-en feldolgozták de utánanézek még hogy ki énekelte eredetileg.
A kérdező hozzászólása: kösziiiii<333
Na, eredetileg a The Cardigans adta elõ Lovefool címen.
A kérdező hozzászólása: nagyon kösziii<333
igen az az elõadó akit leirt az egyik válaszadó!!! am meg nan szeretem azt a dalt, mert Justin is leénekelte csak kicsit átformázva, és nan cejje Justin!!! láw
Kb csak a refrént énekelte ki belõle Justin és azt is átírta.. xD De am szoktak ilyet csinálni a sztárok.. Sztem mindketõ tökjóó ;) Am szia picíí Barbi ^^^(L)

Szerintetek igaz ez a klipelemzés? Mennyi lehet belőle a valóság? Ha nem igaz, akkor mi igaz?

http://www.indavideo.hu/video/Lady_Gaga_-_Alejandro_Klipelem..

Legjobb válasz: Köszönöm a választ, nekem is inkább a túlzott manipulációs rész tûnt fel..

A kérdező hozzászólása: Köszönöm a választ, nekem is inkább a túlzott manipulációs rész tûnt fel..
elgondolkodtató.. az a baj, hogy a srác valszeg felvilágosult ember, ezért vélekedik így. de most elolvasva az elsõ hozzá szólót, eltöprengtem tényleg mi is a célja ezzel. mindenestre, én nem tartom 100asnak a nõt, tény a számai jók, hallgathatóak, de engem ugyan nem botránkoztatott el, pláne nem manipulált. :)

Lehet cigizni fogmazásgátló mellett? Ha nem igazán akkor naponta maximum mennyit szívhatok el?

Legjobb válasz: Ha ien könnyen csökkenteni tudod a darabszámot a ciginek,akkor igazán nem vagy még rászokva,mi lenne ha még mielött tényleg rászoksz az elõtt abbahagynád a dohányzást.Ez jó ürügy h "leszokj",amugy meg a gyogyszerhez adott tályékoztató füzetkék olvasd el,ha nem említi a dohányzást akkor cigizhetsz kedved szerint.De hogy kíméld a szervezeted,tedd le a cigarettát.Bár nem akarok prédikálni,ugyse egy netes válaszára fogod abbahagyni a dohányzást.

Ha ien könnyen csökkenteni tudod a darabszámot a ciginek, akkor igazán nem vagy még rászokva, mi lenne ha még mielött tényleg rászoksz az elõtt abbahagynád a dohányzást.Ez jó ürügy h "leszokj", amugy meg a gyogyszerhez adott tályékoztató füzetkék olvasd el, ha nem említi a dohányzást akkor cigizhetsz kedved szerint.De hogy kíméld a szervezeted, tedd le a cigarettát.Bár nem akarok prédikálni, ugyse egy netes válaszára fogod abbahagyni a dohányzást.
Nem azért, h bántsalak, de nem lenne egyszerûbb leszokni?
Lehet cigizni, csak aztán ne ijedj majd meg a trombózistól...

Ez igaz? Ha nem igaz, akkor miért nem az? Hatással van rád? Mi a véleményed erről az írásról? (link lent)

Többféleképpen is belinkelem:

Legjobb válasz: minden sorról lerí, hogy ezt egy konzervatív, bigottan vallásos (netán katolikus) orvos vagy bárki írta...oldal alján "Magzatvédõ társaság"...nagyon kíváncsi lennék, hogy ennek a társaságnak a tagjainak hány gyerekük van, mennyi idõsek és milyen anyagi helyzetben vannak, hogy csak azt tekintik jónak, ha halomra potyogtatja valaki a gyerekeket... 20/L

minden sorról lerí, hogy ezt egy konzervatív, bigottan vallásos (netán katolikus) orvos vagy bárki írta...oldal alján "Magzatvédõ társaság"...nagyon kíváncsi lennék, hogy ennek a társaságnak a tagjainak hány gyerekük van, mennyi idõsek és milyen anyagi helyzetben vannak, hogy csak azt tekintik jónak, ha halomra potyogtatja valaki a gyerekeket... 20/L
Az a véleményem, hogy a pofa aki írta egy komplett idióta. Szebben mondani nem tudom.
basszus... én is jó ideges lettem. annyira gyûlölöm, hogy nem lehet tisztelni a másik gondolkodását. ha én házasság elõtt szexelek, és védekezek, a barátnõm tablettát szed az a MI dolgunk. én se fikázom le azt aki 20 elmúlt és még szûz. amennyiben neki ez a meggyõzõdése és jó neki, legyen. de a pápa is hagyjon engem békén, csak tiszteletbõl nem hordom le a katolikusokat! az érintetteknek írom, nem nekik szól, hanem a vallásnak magának, a ténykedéseikért, a megtévesztésért stb. én tisztelem MINDEN ember nézetét. és ugyanezt el is várom. egy objektív tudós nem csak a maga oldalán érvel, hajlandó a másik oldalt is megvizsgálni, és minden esetben alkalmaznia kell a tudományát a különbözõ embertípusokra.
a legnagyobb baj, hogy ezt van, aki el is hiszi, és eszerint él...ritka beteg az ilyen felfogás...népbutítás, nem más..
A kedvenc mondatom :"A spirál definíciója a következõ: a spirál egy olyan kígyó, amelyet a felelõtlen asszonyok szívük alatt hordoznak, s ez a kígyó csecsemõkkel táplálkozik, s az egészséges asszonyt beteggé teszi!" Ez valami nagyon elborult, fanatikusan vallásos hülyeség. Ez olyan, hogy van kb 10érv a fog.gátló vagy a spirál mellett, és 1 ellenük (találomra mondtam a számokat), és azt az egyet hangsúlyozza, a másik 10rõl meg mélyen hallgat, hogy meggyõzze a jónépet. Az meg, hogy házasság elõtt ne szexeljenek szintén hülyeség, mert ha utána derül ki, hogy aközött a 2 ember között nem mûködik, akkor tönkre is megy az a házasság. Persze itt jön megint a szent szöveg, hogy akkor ne tegyék, de hát az embereknek akkor is igényük van rá.
Nálam a következõ két mondat verte ki a biztosítékot: "Ne vegyen részt a mesterséges megtermékenyítésben sem, mely során a gyermek megfogamzásához az anya és az apa, a férj és a feleség házastársi szerelmének specifikus formája nélkül jutnak! Ne vegyen részt a születés elõtti diagnosztikában sem (a gyermek megszületése elõtti vizsgálatokon), amelyeknek célja a meg nem született beteg gyermek elpusztítása." Hát normális ember leír ilyet? Nem elég büntetés egy házaspárnak, hogy nem lehet természetes úton gyermeke? Amúgy meg amit a spirálról és a tablettáról írnak, az is egyoldalúan mutatja be, és nekem ne magyarázzák be, hogy minden hónapban elabortál egy gyereket a spirál és a tabletta is, mert egy vetélés vagy abortusz is megvisel egy nõt, de a méhet nem tenné tönkre nagyon hamar az állandó vetélés? Hú de felidegesített ez az oldal. Hívõ ember vagyok, de ezért nem gyakorlom a római katolikus hitet. (Egyébként nem vagyok egy feslett nõ személy, 19 éves vagyok és szûz.) De ez a cikk számomra felháborító. Utoljára az idegesített fel ennyire, amikor XVI. Benedek pápa arról beszélt, hogy ne használjon senki óvszert (értem, hogy a római katolikus egyház tiltja a fogamzásgátlást, és azért mondta), és pont Afrikában mondta, ahol ugye az AIDS terjedését ezzel az egy eszközzel lehetne megállítani.
Persze majd 55 éves koromig szülök vagy 30 gyereket mert semmi sem "megolás":S
A kérdező hozzászólása: Nagyon örülök a válaszoknak, és hogy Ti is ilyen véleménnyel vagytok, engem is mind felháborított amit idéztetek. Ilyesmit nem lenne szabad neten közölni, vagy legalábbis nem ilyen formában. Am engem az is fölbosszantott, mikor azt mondta, hogy a vérzésszabályozásra nem megoldás a tabi. Rém ostoba magyarázatot fûzött hozzá. Nyilván még sosem volt fájdalmas és erõs menstruációja, ami miatt alig bírt felkelni és hányinger kerülgette.
A kérdező hozzászólása: Még egy gyöngyszem: A gennyes anyaméhet sok esetben el kellett távolítani, így sok fiatal nõ vált nyomorékká. Nah most akkor ha nincs méhem akkor én nyomorék vagyok? Ez nem hiszem, hogy a legkorrektebb megnevezés azokra a nõkre, akik bármilyen okból elvesztették a méhüket... Érzékelten tahó...
Házasság elõtt érintetlenül, a házasságban pedig hûségben kell élni... egyértelmûen vmi nagyon nagyon vallásos emberke a szerzõje.
vallásos és nem normális...sokszor párosul a kettõ együtt...undorító, hogy ezt ráerõszakolja a többi bamba "bárányra", akik ezt mind szépen beveszik...áááá..nagyon felhúztam magam :@
A kérdező hozzászólása: Huhh bocsi, hogy ennyi mindenkit felidegesítettem...:(

Van e lehetőség akkor külföldi nyelvtanulásra ha nem igazan megy az angol, hanem ott szeretnék megtanulni? (és ez nem ösztöndíj) Ha valakinek van valamiféle rálátása erre a dologra akkor egy linket megköszönnék hogy áttudjam tekinteni én is.

Legjobb válasz: nem tudom milyen idõs vagy, de középiskolákban és egyetemeken is sok csereprogram (pl Erasmus) van, ahol fél-1 évet kint tölthetsz egy adott országban vendégcsaládnál vagy ilyesminél. de ha kimész akkor az az alap hogy legalább alapfokú társalgási szinten menjen a dolog

nem tudom milyen idõs vagy, de középiskolákban és egyetemeken is sok csereprogram (pl Erasmus) van, ahol fél-1 évet kint tölthetsz egy adott országban vendégcsaládnál vagy ilyesminél. de ha kimész akkor az az alap hogy legalább alapfokú társalgási szinten menjen a dolog

Úgy is hasznos filmeket nézni, ha nem igazán értem hogy mit mondanak benne?

Mármint egy-két lassabban tagolt mondatot, néhány szót vagy kifejezést sikerül megértenem, de nagy százalékban nem értem mit akarnak mondani. Ilyen szintű nyelvtudással ezt még felesleges "erőltetni" vagy így is használ valamit? (általában azt nézem ami a TV-ben megy, legtöbbször nincs felirat alatta)

Legjobb válasz: valamit használ, de jobb ha tudsz alátenni angol feliratot. Ha nagyon kezdõ vagy akkor magyart

valamit használ, de jobb ha tudsz alátenni angol feliratot. Ha nagyon kezdõ vagy akkor magyart
ajánlok inkább könyveket! Oxford bookworms, 6 stage van, kezdõtõl profiig, van starter is. aztán ha már bonyolultak mennek olvasáskor, jöhet a filmezés angolul
Hasznos!!! "Szokod" a nyelv dallamát, a kiejtést, a hangok képzését, a gesztusrendszert... Ez könyvbõl nem tanulható. Szajkózd utánuk, mindegy, mi az, csak a hangzást. Minél jobban hasonlítson a kiejtésed, a hanghordozásod, a hangjaid... Egyik kulcseleme a nyelvtanulásnak! :)
én sem azt mondtam, hogy helyettesíti a könyv, csak egyszerûbb dolga van, ha már belerázódik az összetett mondatokba, és van szókincse.
ja, és akkor már angol feliratos angol filmet nézz, úgy lesz igazán jó a kiejtésed, ha tudod, mit ejtesz ki:)
A kérdező hozzászólása: Köszönöm! :)

Szerintetek ha nem igaz történet, akkor hogy csinálták meg?

A Paranormal activity-re gondolok meg azokra a jelenetekre amiket nem lehetne megcsinálni,pl. mikor a csajt végighúzza a házon keresztül a démon,vagy mikor bebújuik a takaró alá.Ilyeneket nem lehet megcsinálni,ahhoz túl rossz a felvétel képmin?sége,legalábbis szerintem.Bocs ha hülye kérdés,de erre kíváncsi vagyok.

Legjobb válasz: Különleges effektusok a némafilm óta léteznek, vagyis a trükkök a filmtechnikával, a mozival egyidõsek. Mivel már jó 100 év fejlõdés áll az iparág mögött, mára elért arra a szintre, hogy gyakorlatilag akármit meg lehet már csinálni, el lehet készíteni akár felvétellel, akár utómunkában. Professzionális felvevõ- és utómunkatechnika mellett akármi megvalósítható, korlátot csak az emberi (rendezõi) fantázia szab. Ha moziban rossz minõségû felvételt látsz, az a célirányos utómunkának lehet köszönni, hiszen egy jó minõségû felvételt - akár HD, akár film, akár 4k-s digitális film - semmibe nem kerül utólag "lebutítani", létrehozva így az amatõr felvétel illúzióját. Azonban jobb, ha tudod, hogy a filmekben látott "amatõrfilmeket" is (pl. telefonnal, kiskamerával készülteket) is profi stáb készíti, többnyire az ún. 2nd unit.

Különleges effektusok a némafilm óta léteznek, vagyis a trükkök a filmtechnikával, a mozival egyidõsek. Mivel már jó 100 év fejlõdés áll az iparág mögött, mára elért arra a szintre, hogy gyakorlatilag akármit meg lehet már csinálni, el lehet készíteni akár felvétellel, akár utómunkában. Professzionális felvevõ- és utómunkatechnika mellett akármi megvalósítható, korlátot csak az emberi (rendezõi) fantázia szab. Ha moziban rossz minõségû felvételt látsz, az a célirányos utómunkának lehet köszönni, hiszen egy jó minõségû felvételt - akár HD, akár film, akár 4k-s digitális film - semmibe nem kerül utólag "lebutítani", létrehozva így az amatõr felvétel illúzióját. Azonban jobb, ha tudod, hogy a filmekben látott "amatõrfilmeket" is (pl. telefonnal, kiskamerával készülteket) is profi stáb készíti, többnyire az ún. 2nd unit.
2011-et írunk. A lehetõségek adottak :) , hisz már 1970 környékén voltak korszakot megelõzõ teknikák és trükkök a filmekben. :) Szerintem ez olyasvalami, amin nem érdemes agyalni, mert csak találgatások vannak. És ne feledd, hogy amíg HD kamerákkal van felvéve , azt ma már szét effektelik olyannyira, mintha a 60-as évekbeli cuccokat használnának. :)
A kérdező hozzászólása: Igaz, de nekem akkor is elég furának tûnik.Én személy szerint elhiszem hogy ez már megtörtént valamikor, de ezzel nagyon kevesen vagyunk így.Talán tényleg abba kéne hagyni a találgatásokat, egy filmrõl soha nem lehet tudni, hogy igaz-e vagy sem.Azért köszi a választ.=)
Miért, szerinted igazi felvételeket látsz? Vagy nem értem a kérdést...
Tök könnyen meg lehet csinálni. Nálunk a suliban rengetegen röhögnek azon a filmen. Persze vannak akik elhiszik, és azt tartják életük legfélelmetesebb filmjének, de, mint ahogy Te is írtad, többen vannak, akik nem hiszik el. Az ajtócsapkodáson a legtöbbet röhögtek. Damil, fekete cérna, stb. Amikor bebújik a takaró alá, azt meg kb. úgy, hogy egy ventillátor van az ágynemû alatt, csak a sikoltozás miatt nem hallod a hangját. Bocsesz, elírtam, hisz ha jól emlékszem nem sikoltanak. Akkor meg külön felvették a szereplõk hangját, a filmbõl kivágták, s a külön felvett hangot pedig bevágták.
Akkor a Gyûrûk ura és a Szuperman is igaz történet? :) Egyébként lehet hogy valahol, valamikor történt már ilyen, hiszen van az a mondás, hogy a valóság gyakran a legvadabb képzeletet is felülmúlja.
A kérdező hozzászólása: Biztos vagyok benne hogy nem igaziak a felvételek, csak kicsit fura volt.Egyébként én nem röhögtem a filmen, de nem is találtam ijesztõnek.Egy részlet volt benne ami egy cseppet hirtelen ért:a kanapécsapódás, de éjfél körül, egy rohadt nagy csapódás bárkit váratlanul érne.Azon kívül még a szellemhívó táblás(vagy mi volt az, már nem emlékszem pontosan)rész volt egy cseppet érdekes. Mindenesetre nem számít, nem agyalok többet rajta, elõbb-utóbb kiderül az igazság, csak kitudja, hogy azt meg-e érjük.;D
Ez valami tökéletes válasz volt! Részemrõl megy a zöld :)

Mit tegyek ha nem igazán tudok elbeszélgetni az emberekkel?

Nem akadályoz annyira meg a mindennapjaimban, mert ett?l még elmegyek helyekre,beszélgetek,bulizok néha, csak azért kellemetlen hogy mindíg figyelnem kell hogy mir?l beszélgessek, meg hogyan legyek szórakoztató, csak részegen megy...:D Mert igazából én olyan vagyok, hogy jó ha van velem valaki,de hülyülni csak pár emberrel tudok, nekem meg az is megfelel ha nem beszélgetünk folyamatosan, zenéthallgatunk, vagy sétálunk, de vkinek ez unalmas...:D Szval vélemények?:L

Legjobb válasz: mindenki más...akkor tegyél valamit, ha TE magad akarsz, és ha így van, akkor meg ezt szintén magadnak kell megoldanod. Én is hasonló vagyok, és szerintem tök jó az ilyen ember:P F

mindenki más...akkor tegyél valamit, ha TE magad akarsz, és ha így van, akkor meg ezt szintén magadnak kell megoldanod. Én is hasonló vagyok, és szerintem tök jó az ilyen ember:P F
Szerintem ezzel nincs semmi baj, vannak ismerõseid, eljárogatsz bulizni, nem zárkózol be. Engem kifejezetten zavar, ha valaki csak azért beszél, hogy hallja a saját hangját, vagy hogy csak mondjon valamit.
Aki sokat beszél, néha az vàlik unalmassà!Az okos ember csak, akkor szólal meg, ha van is mondanivaloja.En az ilyeneket kedvelem.
A kérdező hozzászólása: Jahát éncsak olyanokrol beszélek ami érdekel, ami nem arrol meg nemtudok, meg nem is akarok ugy beszélni minntha érdekelne, aztán kevés dolog van ami érdekel másokkal kapcsolatba, max ha érdekel egy pasi, akk vele:D
szerintem az az unalmas ha valaki órákat beszél a semmirõl. Engem egy csomoszor nemérdekel amiket mondanak nekem...:D

Érdemes pályán maradni ha nem igazán érdekel a dolog?

Telik a programozással az idõ meg minden (most tanulom elsõ félévemen egyetemen), de a matektól kiráz a hideg ilyen mélységben, és a programozás sem köt le kifejezetten. Logikusan gondolkozni meg szeretek. De érdemes feladni egy biztos megélhetést biztosító karrierlehetõséget és választani egy sokkal esetlegesebbet, ám kalandosabbat és olyat ami jobban érdekel?

Legjobb válasz: Ha nem vagy benne jó vagy nem érdekel kár erõltetni.

Ha nem vagy benne jó vagy nem érdekel kár erõltetni.
A kérdező hozzászólása: Szerintem jó tudnék lenni, mert a logikus gondolkozás megy, viszont nem tudom hogyan bírnám amúgy, mert egy sportos, aktív fiatalember vagyok
Nem az a baj hogy aktív vagy (akármit is jelent), hanem hogy nem köt le és kiráz tõl a hideg.
A kérdező hozzászólása: A matektól ráz ki, nem érdekel egyszerûen, még ha meg is tudom csinálni a dolgokat. A programozás meg jó ha kihívás van benne, egy jó feladat, de magamtól nem csinálnám...
alapvetõen megéri ha megy. vizsgaidõszak után jobban fogod látni a helyzetet. ha ilyen hozzáállással átmész mindenbõl de továbbra sem vagy oda érte akkor nehéz kérdés. viszont ha nem sikerülnek esetleg egész sok minden, nagyjából adott a válasz.
Az, hogy sportos vagy, senki nem zavar. A programozók között (sokak számára) meglepõen sok a sportos, de legalábbis gyúróterembe járó ember. Az, hogy a matek nem megy/nem érdekel már nagyobb probléma. Mert így azt sem tudom javasolni, hogy térj át a matekra ha már a programozás nem érdekel.
A kérdező hozzászólása: A matek még menne, zh-k meg is lettek, habár volt amelyik éppen csak. Csak nem érdekel, nem szívesen tanulom, egyszerûen nem köt le. A programozást sem szívesen csinálom, de ha egyszer elkezdek egy feladatot, akkor legalább leköt. Annyival jobb arrafele a helyzet.
Azt javaslom, hogy válassz egy másik lehetõséget, mert ezt elõbb-utóbb úgyis elhagynád.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!