Találatok a következő kifejezésre: Ha nem időpontban mérem a (13 db)

A tv-ben egy orvos azt mondta, hogy nem kell mindig ugyanabban az időben mérni az ébredési hőmérsékletet! Szerintetek baj ha nem mindig mérem ugyan abban az időpontban?

(néha 2 óra különbséggel)

Legjobb válasz: Én 2 hónapja mérem, ébredés után még kijövök a konyhába és akkor mérem meg. Mindig más idõpontban van, hogy 6-kor kelek van, hogy 10 kor. Nekem max 2-4 tizedet változik a hõm, szóval szerintem tök hülyeség az egész.

Én 2 hónapja mérem, ébredés után még kijövök a konyhába és akkor mérem meg. Mindig más idõpontban van, hogy 6-kor kelek van, hogy 10 kor. Nekem max 2-4 tizedet változik a hõm, szóval szerintem tök hülyeség az egész.
Kedves elsõ! Ahogy csinálod, úgy hülyeség is! Mindig egy idõpontban kell mérni (max kicsi eltérésekkel) és nem a konyhában, hanem még a takaró alatt, mielõtt kikelnél az ágyból. Na így valós képet fogsz kapni az ébredési hõdrõl.
Nekem sokszor van, hogy felébredek és még nem tudom, hogy vissza fogok e aludni vagy sem, mikor mérjem? Van, hogy kitakarózva ébredek ilyenkor kezem lábam hideg, van, hogy arra ébredek, hogy meggyulladok a takaró alatt nem fog ez esetben rosszat mérni?
Én se mindig egy idõben mérem a hõm és nagyon szép a görbém! Szerintem a lényeg hogy ki legyél pihenve!

Ha nem egy időpontban mérem a reggeli hőm, akkor nem is valósak az eredményeim?

Van, hogy 4:40-kor vagy 7-8 közt mérek. Így dolgozom. De az orvosom kérte hogy mérjem.

Legjobb válasz: Szia! Én sem tudtam soha ugyanabban az idõben mérni. Az a lényeg, hogy mindig az ébredési hõmérsékletedet mérd mielõtt kikelsz az ágyból. Az orvos azért majd tud következtetéseket levonni az eredménybõl.

Szia! Én sem tudtam soha ugyanabban az idõben mérni. Az a lényeg, hogy mindig az ébredési hõmérsékletedet mérd mielõtt kikelsz az ágyból. Az orvos azért majd tud következtetéseket levonni az eredménybõl.
Szia! Az elsõ alkalommal én sem egy idõpontban mértem és nem volt jó. Nem kapsz hiteles eredményt, ugyanis a hõmérséklet félóránkét ugrik 1-2 tized fokot. Minden nap akkor 4.40-kor mérd. Húzd fel az órát, ha késõbb kelsz. De min. 6 óra alvás szükséges.

Visszafizettethetik velem a szeptemberig kapott 3 hónap munkanélküli ellátást ha nem mentem be a megadott időpontra mert elfelejtettem? (december 06)

Azóta sem voltam és még levelet sem kaptam pedig elvileg fognak küldeni. De remélem a segélyt nem kell visszafizetnem azért mert nem mentem be mikor hivtak. Regisztrált álláskeres? vagyok július óta.

Legjobb válasz: Egy hónapja nem jelentem meg. Lehet ebbõl valami bajom?

A kérdező hozzászólása: Egy hónapja nem jelentem meg. Lehet ebbõl valami bajom?
Esélyed meg van rá.Ami késik nem múlik
A kérdező hozzászólása: Bementem, szerencsére nem volt semmi gond. A lezárult, tavalyi évben folyósított ellátást nem vonhatják vissza. De már úgy van, hogy nem küldenek felszólító levelet ha nem mész be 15 napon belül törölnek a nyilvántartásból mindenféle figyelmeztetés nélkül.

Ha ki akarom tolni a szülést a kiírt időpontig akkor csinálhatom a mellbimbó edzést (törcsivel dörzsölni fürdés után), vagy jobb, ha nem teszem, mert beindíthatja?

Legjobb válasz: Tök fölöslegesen edzed a mellbimbódat a törölközõvel, Csak a bimbót védõ hámot és zsírréteget dörzsölöd le róla nagy gondosan, így szoptatáskor még könnyebben ki fog sebesedni. Ez a törölközõs módszer már rég elavult, még ha a védõnõd mondta is, és csak egy dologra jó: méhösszehúzódásokat okozni, ahogy az elõzõ írta. Ha fel akarod készíteni a mellbimbódat, akkor olvass sokat a helyes mellretételrõl, és szerezz be bimbóvédõ krémet, azzal már most kenheted a bimbót.

Tök fölöslegesen edzed a mellbimbódat a törölközõvel, Csak a bimbót védõ hámot és zsírréteget dörzsölöd le róla nagy gondosan, így szoptatáskor még könnyebben ki fog sebesedni. Ez a törölközõs módszer már rég elavult, még ha a védõnõd mondta is, és csak egy dologra jó: méhösszehúzódásokat okozni, ahogy az elõzõ írta. Ha fel akarod készíteni a mellbimbódat, akkor olvass sokat a helyes mellretételrõl, és szerezz be bimbóvédõ krémet, azzal már most kenheted a bimbót.
Szerintem ne csináld, a mellbimbó stimulálása méhösszehúzódásokat okozhat!
Ez egy ezeréves tévhit, hogy edzeni kell a mellbimbót. Ne csináld, nem tesz jót egyáltalán. Nem ettõl függ majd, hogy fogod-e bírni a szoptatást vagy sem, viszont a szülést beindíthatja. Ráadásul rosszul is esik, dörzsölgetés nem jó.
én nem edzettem, eszem ágában sem volt.5 hónapja szopizik a kisfiam, egyszer sem volt sebes a mellem.

Az nagy baj, ha nem pont 6 hetesen megyek a 6 hetes szülés utáni vizsgálatra, mert nem kaptam időpontot?

Legjobb válasz: Nem baj, én 8 hetesen voltam mert ekkor tudtam elmenni.

Nem baj, én 8 hetesen voltam mert ekkor tudtam elmenni.
Én 9 hetes kontrollon voltam!:)
Nem baj. Nekem azt mondta a doki, elég ha 3 hónapon belül elmegyek. Én 2 és fél hónaposan mentem csak.
en meg 2 honaposan!
Nem baj, én is 8 hetesen jutottam oda...

Az nem gond ha egyik nap reggel a másik nap meg csak este fele tudok edzeni? Mert mikor hogy érek rá. Mert úgy halottam hogy ugyan abban az időpontba jó edzeni. A másik kérdésem edzés után jó a szőlőcukor?

Legjobb válasz: Nem gond, de legyenek pihenõ napok is. Edzés után tömegnöveléskor mehet dextróz (=szõlõcukor), de kell mellé fehérje is. Magában ne egyed, kell a fehérje-visszatöltés is!

Nem gond, de legyenek pihenõ napok is. Edzés után tömegnöveléskor mehet dextróz (=szõlõcukor), de kell mellé fehérje is. Magában ne egyed, kell a fehérje-visszatöltés is!
A kérdező hozzászólása: Hát nem szedek semmilyen táplálék kiegészítõt úgy hogy edzés után kb 45 perc után eszek rizset meg csirke húst. Így se ehetem a szõlõcukrot ? Edzés közben lehet szedni?
Nem. Edzés közben nem kellene, mivel hirtelen fellöki a vércukorszinted, majd hamar leesik. + nem hagyod kiürülni a glikogénraktárakat, ami fontos lenne. Mivel edzés után az üres glikogénraktárakat töltöd a dextrózzal, ami segíti a fehérjék (illetve azok lebontásából keletkezett aminosavak) bejuttatását is az izomsejtbe. Tehát kellene fehérje is azonnal edzés után! Ha nincs tápkieged, akkor egyél tojást, de sosem nyersen!
A kérdező hozzászólása: Tehet akkor úgy jó ha edzésre viszek magamma mondjuk fõtojás és a és azt megeszem és tánna mennyi szõlõcukrott egyek mert amit én veszek az 100g-os. A tojásnak csak a fehérjét egyem vagy az egészet és hányat ha 80-85 kg vagyok, de nem dagadt Bocsi a sok kérdésért. :)
Szõlõcukorból 40-50 g is kell. Fehérjébõl sem ártana 35-40g, de az elég sok tojás lenne (kb 12 fehérje), sárgája max pár darab legyen. Ha sok a sárgája, akkor a sok zsír lassítaná a felszívódást. Egyébként ha utánaszámolsz így drágábban jössz ki, mintha vennél egy olcsóbb proteint.
Igen. De szerintem ez normális. Biztos oka van, hogy nem veszi fel a telefont. Nyugi! :)
Ha ideges vagy akkor sem fogja elõbb felvenni :)
A kérdező hozzászólása: Persze, nem fog történni semmi attól hogy ideges vagyok. Csak egyszerûen elegem van, mert ez már nem elõször fordul elõ. Általában semmi dolga nincs, csak nem figyel, ha meg tudja hogy lesz, akkor sem szól róla, és kissé olyan érzésem van, mintha magasról le lennék szarva. Pedig ez fordítva nem így mûködik.
Én is ilyen vagyok :) Mármint olyan mint az általad leír illetõ. De tudnod kell, hogy Õ ezt nem bántásnak szánja! Pláne nem szánt-szándékkel csinál ilyet! Én pl.: a suliba minig kikapcsolom a telómat de amikor kijövök már nem kapcsolom vissza. Minden megbeszélt idõpontott elfelejtek. Viszont megvan az a jó oldalam (és a te ismerõsödnek is megvan), hogy bármikor bármire kapható vagyok. Nem okoz gondot ha valaki megkérdezi, hogy jövök-e bulizni? Csak össze kapom magamat és már szaladok is. Használd ki ezt az oldalát! Amikor pl.: együtt vagytok akkor igyekez neki mindent elmondani + mindent megbeszélni vele és ekkor hozakodj elõ a bátrabb/durvább/meredekebb ötleteiddel is. Mindnyájan mások vagyunk!
Én is szoktam úgy érezni, hogy le vagyok tojva.
Fiú lány? Férfi Nõ vagy?
A kérdező hozzászólása: 20/L és köszi a válaszokat :D

Ha a nem várt menstruáció időpontja előtt mérem a hőmérsékletemet mondjuk egy héttel akkor ha magasabb a szokásosnál azt jelenti hogy lehet hogy terhes vagyok?

Legjobb válasz: nem! Az azt jelenti ,, hogy volt peteérés. Ha a mensi idejéig fentmarad akkor lehet terhességre gyanakodni. A mensi elõtt egy héttel még a teszt sem tud semmit.

nem! Az azt jelenti , , hogy volt peteérés. Ha a mensi idejéig fentmarad akkor lehet terhességre gyanakodni. A mensi elõtt egy héttel még a teszt sem tud semmit.
Szia! A peteérés után az a jó ha 14 napig fennáll a magas hõmérséklet, ez azt mutatja, hogy a hormonjaid jól müködnek. Ha a magas hõmérséklet állandósul és késik a mensid az már utalhat terhességre.

Január 30-án voltam 18 hetes! Mikor estem teherbe? Mert nem vagyok biztos benne, hogy mikor volt az utolsó mensesem! Konkrét időpontot írjatok ha tudtok, mert nem igazán értem ezt a kiszámolást! Július 1-re vagyok kiírva!

Legjobb válasz: Ha 30-án voltál 18 hetes, akkor az utsó mensi dátumához számolj vissza 18X7 napot. A teherbeesésed - ha pontos, 28 napos ciklusaid vannak - kb. két héttel késõbb történt.

Ha 30-án voltál 18 hetes, akkor az utsó mensi dátumához számolj vissza 18X7 napot. A teherbeesésed - ha pontos, 28 napos ciklusaid vannak - kb. két héttel késõbb történt.
Október 10 körül.
Én január 30-án 13 hetes voltam:) Utolsó mensi október 31. Ha normál 28 napos ciklusaid vannak, akkor neked szeptember 26-án volt meg utoljára, és ahogy az elsõ írta a fogantatás valószínû ideje október 10.
Ha január 18-án töltötted a 18 hetet, akkor onnan kell visszaszámolni 16 hetet. Azért kettõvel kevesebbet, mert a terhességet az utolsó menstruáció elsõ napjától számolják, és a terhességi idõk is úgy vannak kalkulálva, hogy feltételezik a középidõs fogantatást, és azt, hogy az elsõ 2 hétben igazából még nem állt fenn terhesség. Így október 10-e jön ki. Az, hogy nem vagy biztos az utolsó mensid idõpontjában, az orvos is tudja, és az uh-os méretek alapján lett megállapítva a terhesség kora, vagy mondtál egy dátumot úgy kb-re?
A kérdező hozzászólása: Mindenkinek köszönöm!
A kérdező hozzászólása: Igen mondtam dátumot!Szeptember 25 utolsó menses elsõ napja!De Neki is mondtam, h ez nem tuti!De kb Én is így számoltam. Akik írtak Mindenki október 10 - et irt kb.

Ha szeretnénk orvoshoz fordulni, mert már régtől nem jön a baba, akkor páromnak az andrológiára kell időpontot kérni? Vagy oda a házorvos utalja be? Hova induljunk elöször?

Legjobb válasz: Nekünk a nõdokim adott beutalót. Idõpontot nem kellett kérni. 2 hét mulva volt eredmény. INGYEN! Szeged II. nõi klinika.

Nekünk a nõdokim adott beutalót. Idõpontot nem kellett kérni. 2 hét mulva volt eredmény. INGYEN! Szeged II. nõi klinika.
Szia! A cím:6725 Szeged, Semmelweis u. 1., Tel:62/545-495 és itt szoktam kérni prof.dr. Szöllõsi Jánost. Mi is 2 éve próbálkozunk.A páromnak ott kellett produkálni, szegénynek nehezen bár de sikerült.Kb 1, 5 hét és küldték az eredményt.Nála rendben minden.Most nekem kell elvégeztetni a hormon vizsgálatot, meg az átjárhatóságit és utána vissza kell menni hozzá mert azt mondta ne lacafacázzunk, csináljunk inszemet.Én ezt szeretem hogy pörög.Hormon mit ad isten hirtelen nem lett jó, mennem kellett endokrinológushoz, aki azt mondta hogy jó peches vagyok mert kb akkor gyulladt be a pajzsmirígyem.Wááááá. Az én szerencsém:-)Kívánom hogy mihamarabb sikerüljön a babóca!!!
A Dévai Intézetben heti 3x van spermavizsgálat, nem kell idõpont, csak meg kell érdeklõdni, melyik napokon van, fél 8-8 között kell leadni a spermát (vagy ott helyben, vagy lehet kérni, hogy hadd vigyétek otthonról, de akkor 1 órán belül be kell érni vele) és még aznap van eredmény. Kb. 10-15eFt. Az andrológushoz kell idõpont, kb. 3 hét a várakozás, ott is 15eFt a díj.
Nekünk Szeged csinálták, nem kellett beutaló és teljesen ingyenes volt.1 héten belül meg volt az eredmény.Nagyon jó specialisták vannak ott.Én csak ajánlani tudom!Szerintem felesleges fizetni érte ha ingyen is megcsinálják.
A kérdező hozzászólása: Makón élünk, így Szeged jó lenne!Köszönöm szépen!
A kérdező hozzászólása: És Szegeden is engedték, hogy vigyétek a mintát?
Úgy tudom, hogy vinni is lehet. Mi sajnos messzebb lakunk így nekünk ott kellett megoldani. 3.
Nekünk nem engedték.Ott kellett mintát produkálni szegénynek.Én személy szerint ajánlom prof. dr. szöllõsi Jánost.Nagyon jó doki.Ha esetleg érdekel elküldöm a címét.
A kérdező hozzászólása: Jó, rendben küldd el kérlek a címet, hozzá akkor mehetünk Makóról?Az baj lenne , ha ott kéne, biztos vagyok benne, hogy úgy nem menne....remélem megoldható! Nektek mi volt a baj?Azért gondoltunk a spermavizsgálatra, mert a mensim rendszeres, pontos, a pém mindig érezhetõ, mindig vagyunk együtt, és mégis 2 éve semmi....elötte elvetéltem a 11. héten :( Nálatok van már azóta babó?

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!