Találatok a következő kifejezésre: Ha nem időpontban (150 db)

Mi történik ha nem adatom be a gyerekemnek a kötelező védőoltásokat? Hogy derül ki? Ha kiderül jönnek utánam hogy adassam be? És mi van ha nem azokban az időpontokban kapja meg, ami elő van írva?

Félreértés ne essék,a lányom 18hónapos,és be van oltva,csak kíváncsi vagyok!

Legjobb válasz: a védõnõnek le kell jelentenie az ÁNTSZ felé, hogy milyen dátummal milyen számú oltóanyagot kapott a gyermeked. Gondolom az ÁNTSZ keresne meg, ha nem lenne beoltva. Volt is valami per ezzel kapcsolatban, ott a szülõket ha jól rémlik pénzbírságra ítélte a bíróság, mert kötelezõ beadatni bizonyos védõoltásokat.

a védõnõnek le kell jelentenie az ÁNTSZ felé, hogy milyen dátummal milyen számú oltóanyagot kapott a gyermeked. Gondolom az ÁNTSZ keresne meg, ha nem lenne beoltva. Volt is valami per ezzel kapcsolatban, ott a szülõket ha jól rémlik pénzbírságra ítélte a bíróság, mert kötelezõ beadatni bizonyos védõoltásokat.
A kötelezõ védõoltásokat azért találták ki, hogy megelõzzék a (régebben) gyermekek között dúló sokszor halálos vagy súlyos szövõdményekkel járó járványokat. Ha nem oltatná be egy anyuka a gyermekét csak vele tolna ki, mert õ megbetegedne míg a többi gyermek (mivel a védõoltás által immunitást szerzett) nem. Szerintem bármikor be lehet adni ezeket a védõoltásokat, a védettség meg lesz, csak késõbb már azért nem érdemes(pl.felnõtt korban), mert akkor már az immunrendszer annyira "bejáratott", hogy a kórokozó által okozott betegség lefolyása enyhébb lesz, nem okoz halált. Szerintem hatóságilag büntethetõ ha a kötelezõ oltás beadását megtagadja a szülõ. Pár éve nagy port is kavart egy ilyen eset, fel is voltak háborodva a szülõk.
A védõnõ tartja nyilván, hogy a körzetében mikor melyik gyereknek kell beadnia az aktuális oltást. Ha esetleg nem mész magadtól, mert elfelejted, értesít. Büntetendõ cselekmény, ha nem adatod be a gyereknek, mert a törvény szerint ezzel veszélyezteted. Az idõpontokban lehet csúszkálás, pl. ha a gyerek beteg, nem fogják oltani, amíg meg nem gyógyul. De a szülõ önkényesen nem kérheti, hogy mondjuk hónapokkal, évekkel késõbb oltsák a gyereket.
Legkésõbb akkor derül ki, amikor közösségbe megy a gyerek, mert vagy elkérik az oltási könyvét, vagy a védõnõtõl kikérik az adatokat. Ha nincs meg a kötelezõ oltások közül akár egy, nem mehet közösségbe. Az említett anya-apa pedig a pénzbírságon túl két évet kaptak, de felfüggesztve.

Ha nem indul meg a szülés a kiírt időpontig, és minden rendben van, kötelező befeküdni a kórházba?

Van egy 9 és egy 3 éves csemetém, apának meg kevés a szabadsága... Kistarcsán fogok szülni, mi ott a szokás?

Legjobb válasz: Szerintem orvosfüggõ. Az én dokim 41. héten akart befektetni, de végül nem volt rá szükség, mert elõbb jött a babám. Másik orvos viszont a barátnõmet már korábban berendelte a kórházba, ha jól emlékszem 40 hét 2 naposan. Másik ismerõsömet pedig nem is akarták befektetni, azt mondták, ha a 42 hétig nem jön a baba, akkor megindítják a szülést, de nem kell befeküdnie. Úgyhogy attól függ ki a dokid, illetve ha nincs dokid, akkor ki vizsgál meg épp.

Szerintem orvosfüggõ. Az én dokim 41. héten akart befektetni, de végül nem volt rá szükség, mert elõbb jött a babám. Másik orvos viszont a barátnõmet már korábban berendelte a kórházba, ha jól emlékszem 40 hét 2 naposan. Másik ismerõsömet pedig nem is akarták befektetni, azt mondták, ha a 42 hétig nem jön a baba, akkor megindítják a szülést, de nem kell befeküdnie. Úgyhogy attól függ ki a dokid, illetve ha nincs dokid, akkor ki vizsgál meg épp.
Elvileg, ha nincs gond, akkor nem fektetnek be! 2 éve amikor megvizsgált a doki- "csendben" nyíltam, és 1/4 részt már nyitva voltam- bezavart a kórházba, "maga bármikor szülhet" címszóval. Mivel volt aki vigyázzon az akkor 2 évesemre, így bementem, de csak 2 nap múlva szültem. A helyi doki amúgy sem tudott volna amnioszkópiát csinálni, csak egy naggggyon uh-gép van (az utolsó uh-t sem csinálta meg) és egy szintén õskori nst-je. Most ha nem muszáj, nem indítják meg azonnal a szülést, és bent kell potyáznom, akkor nem is fogok befeküdni! Nem tehetem meg! Könnyû szülést és egészséges kisbabát!!! Üdv:2gyerkõcös, 39hkm
itt nálunk nem (sopron). már 4. nappal hordom túl a 2. babát, és mivel minden eredmény teljesen rendben van, ezért nem kell befeküdnöm. csak minden nap ilyenolyan vizsgálatok vannak.

Nst-re székesfehérvárra kell időpontot kérni? 35+4hetes vagyok, mehetek már nst-re? Mert gondoltam, hogy holnap elmegyek ha nem kell előre időpont.

Vizeletet kell vinni?Hány óráig van nst?Délután is van?

Legjobb válasz: Szia, nem kell idõpontot kérni, a kórházba kell menni a nõgyógyászati ambulanciára. Ilyen nyomógombos sorszámot kell majd nyomtass. Délután is lehet menni, de nem tudom meddig, én mindig reggel mentem. Vizeletet csak akkor kérnek, ha a vérnyomásod 140/90 felett van. De ha nem viszel és kérnek, akkor adnak egy kis poharat, amibe pisilhetsz. Mindenképpen egyél az NST elõtt, hogy a baba ne aludjon, hanem mozogjon egy kicsit:)

Szia, nem kell idõpontot kérni, a kórházba kell menni a nõgyógyászati ambulanciára. Ilyen nyomógombos sorszámot kell majd nyomtass. Délután is lehet menni, de nem tudom meddig, én mindig reggel mentem. Vizeletet csak akkor kérnek, ha a vérnyomásod 140/90 felett van. De ha nem viszel és kérnek, akkor adnak egy kis poharat, amibe pisilhetsz. Mindenképpen egyél az NST elõtt, hogy a baba ne aludjon, hanem mozogjon egy kicsit:)
A kérdező hozzászólása: Köszi.:-) És miután megvan az nst, azt tudom, hogy majd behívnak a mellette lévõ szobába, ahol a doki van.De ott mi történik?Megvizsgálnak?Ha igen, akkor minden nst után vizsgálat van?
Nem, nem vizsgálnak meg, hanem az orvos megnézi az NST eredményt, ha minden rendben, akkor megmondja mikor kell újból menj NST-re. Általában nem szoktak vizsgálni, hacsak nincs fogadott orvosod, akivel megbeszéled, hogy ott találkoztok.
A kérdező hozzászólása: Méhszájat nem néznek?
Nem, csak akkor, ha valami gond van és benntartanak a kórházban! Legalábbis én kétszer szültem és sose vizsgáltak meg.
szia. 35+5 hetes vagyok, ma voltam védõnõnél, azt mondta 2 nap múlva akár mehetek is nst-re de jövõhéttõl menjek inkább. idõpont nem kell csak oda mész és vársz. betöltött 36. héttõl lehet menni, én így tudom


Ha a NAV nem ír időpontot az illeték és késedelmi pótlék rendezésére, akkor nem baj, ha nem kérem meg a részletfizetést, egyszerűen csak részletekben fizetek?

Legjobb válasz: Pedig fogják... Én a helyedben akkor beadnám a kérelmet a meglévõ igazolásokkal, és kész. De valamit beadnék. Illetve ez a "nem feltétlenül szeretném megosztani" nagy baromság, mivel úgyis mindent tudnak.

Pedig fogják... Én a helyedben akkor beadnám a kérelmet a meglévõ igazolásokkal, és kész. De valamit beadnék. Illetve ez a "nem feltétlenül szeretném megosztani" nagy baromság, mivel úgyis mindent tudnak.
Az illeték megfizetésére van határidõ. Rendelkezõ részt olvasd csak el, a jogerõssé válás napja. Elvileg ha nem rendezed, akkor végre is hajthatják. A törlesztõ részlet igazolására én is csak úgy tudtam rávenni a bankot, hogy beszéltem az ügyintézõvel, és mivel tudják milyenek, az ügyintézõ hölgy beszélte meg a bankos csávóval, hogy mi is kéne. Kettõ perc alatt volt igazolás, de ehhez elõbb be kell adni a kérelmet.
Igen, baj. Ennek az a módja, hogy kéred a részletfizetést ÉS ezzel egy idõben, az elbírálásig, el is kezded már magadtól fizetni a részleteket. Így 99, 99%, hogy megadják a részletet, minden egyéb esetben csak nõnek a késedelmi pótlékot...
A kérdező hozzászólása: Az a problémám, hogy a részletfizetéshez kért adatokat egyrészt nem feltétlenül szeretném megosztani a NAVval, illetve nem mindenhol adják ki õket, pl a CIB banknál nem adtak igazolást a hitelemrõl, illetve a törlesztõrészletekrõl, azt mondták, jó a szlakivonat... A pótlékot bevállalnám...de nem szeretném, ha letiltanák a fizetésembõl..

Ti hogyan mondanátok le egy állásinterjút szépen udvariasan, ha nem tudnátok rá elmenni, és nincsen más időpontra lehetőség?

Legjobb válasz: Komolyan, az ilyen kérdéseket feltevõk melyik bolygón élnek? Most képzeljük el hogy az illetõ ül otthon, nem tud elmenni az állásinterjúra, majd elkezd gondolkodni hogy hogyan utasítsa vissza. Nem jut eszébe semmi, hát feljön ide, és megkérdezi. Komolyan mondom... 1. Nem mindegy hogy szólsz nekik vagy sem? Elhiheted hogy sorban állnak nekik a jelentkezõk, senkit nem fognak hiányolni. 2. Ha szólsz nekik mit kell ennyit gondolkodni? Egyszerûen leírod hogy már nem érsz rá és kész. 3. Egy tapasztalt álláskeresõ tudja jól hogy a legtöbb cég soha, semmit nem szól vissza a jelentkezõknek, akkor miért te akarsz az udvariasság meg a becsület lovagja lenni?

Komolyan, az ilyen kérdéseket feltevõk melyik bolygón élnek? Most képzeljük el hogy az illetõ ül otthon, nem tud elmenni az állásinterjúra, majd elkezd gondolkodni hogy hogyan utasítsa vissza. Nem jut eszébe semmi, hát feljön ide, és megkérdezi. Komolyan mondom... 1. Nem mindegy hogy szólsz nekik vagy sem? Elhiheted hogy sorban állnak nekik a jelentkezõk, senkit nem fognak hiányolni. 2. Ha szólsz nekik mit kell ennyit gondolkodni? Egyszerûen leírod hogy már nem érsz rá és kész. 3. Egy tapasztalt álláskeresõ tudja jól hogy a legtöbb cég soha, semmit nem szól vissza a jelentkezõknek, akkor miért te akarsz az udvariasság meg a becsület lovagja lenni?
miért nem jó a "találtál másik munkahelyet"? szöveg
Megmondod hogy számodra már nem aktuális, mert találtál mást (remélem jól értelmeztem a kérdésed)
A kérdező hozzászólása: hát nem azért mondanám le mert találtam mást, de valahogy így kéne az elejét :)
Szerintem simán elfogadható, a "köszönöm a lehetõséget, de számomra már nem aktuális az állásajánlat" vagy valami hasonló. Miért kéne megindokolni hogy miért? Amúgy mondhatod akár azt is hogy találtál mást, nincs jelentõsége, mert valószínûleg még 10 másik embert is behívtak rajtad kívül.
Minek lemondani, úgy is lesznek sorbanállók az állásért.
A kérdező hozzászólása: nem értem el amúgy õket telefonon, úgyhogy nem is tudtam lemondani
Ha valakinek kevés az ideje (nem ér rá állásinterjúra menni), akkor a hülye kibúvók megírására se pocsékolja az idejét, nem kell semmilyen levél mert õk se írnának semmit ha nem kell nekik az ember.

Ha nem Debreceni vagyok de van érvényes tb kártyám, akkor a Kenézybe vagy a Klinikára mehetek nőgyógyászhoz? Időpontot kell kérni? Tudtok ajánlani valami jó orvost?

Legjobb válasz: Úgy tudom, ha nem a saját körzetedhez tartozóhoz mész, ahhoz kell a háziorvosi beutaló. De ha felhívod õket, megmondják.

Úgy tudom, ha nem a saját körzetedhez tartozóhoz mész, ahhoz kell a háziorvosi beutaló. De ha felhívod õket, megmondják.

Mi van ha nem megyek a kiírt időpontra a munkaügyi központba, ha juttatás nem jár?

Bejelentkeztem, hogy regisztráljanak munkanélküliként, de újabb időpontot kaptam a tényleges regisztrációra. Mivel juttatásban így se-úgy se részesülök, viszont elmegy vele a fél napom, az utazási ktg-ről nem is beszélve, arra gondoltam, el se mennék. Érhet emiatt a későbbiekben bármilyen hátrány?

Legjobb válasz: A jövõben fog hátrány érni,amikor már járna valami juttatás...szánd rá a napot, késõbb még jól jöhet ha elintézed.

A jövõben fog hátrány érni, amikor már járna valami juttatás...szánd rá a napot, késõbb még jól jöhet ha elintézed.

Férjemmel válófélben vagyunk, 2 gyermek láthatása 2hetente vasárnap lenne amire 4 hónap alatt kétszer jelent meg. A kérdésem az hogy ha nem jön a megbeszélt időpontba köteles vagyok e bármikor máskor engedni hogy a gyerekeket elvigye?

Még joger?s határozat nincsen csak kett?nk megegyezése.

Legjobb válasz: Ha csak kettõtök meg egyezése van, és nincsen biróságon az ügy, akkor csak rajtad mulik, mikor engeded látni a gyerekeket. Nem vagy köteles engedni, hogy máskor vigye, te is szabhatsz idõt, sõt, ha látod, hogy kifogásolt állapotban van, akkor meg is tagadhatod a láthatást! Ha már bírósági végzés lesz a láthatásról, akkor is csak a bírói döntésben foglaltak szerint láthatja a gyerekeket!!!! Remélem segitettem!

Ha csak kettõtök meg egyezése van, és nincsen biróságon az ügy, akkor csak rajtad mulik, mikor engeded látni a gyerekeket. Nem vagy köteles engedni, hogy máskor vigye, te is szabhatsz idõt, sõt, ha látod, hogy kifogásolt állapotban van, akkor meg is tagadhatod a láthatást! Ha már bírósági végzés lesz a láthatásról, akkor is csak a bírói döntésben foglaltak szerint láthatja a gyerekeket!!!! Remélem segitettem!
Hülyeség amit tanácsolsz neki!Próbáltad már az életedet mások döntéseire alapozva élni?na de te tudod!Igazad van!A bíró majd megmondja!Nem jobb és emberibb békében megoldani a helyzeteket!Gratulálok!
1. még nem váltatok el 2. a felügyelet közös, mint mindig --> semmi alapon nem korlátozhatod a láthatást. Épp olyan joga van a gyerekekhez, mint neked. Bezzeg, ha õ nem engedné neked, hogy lásd õket, ki lennél akadva. Apáknak NINCS kevesebb joguk, mint anyáknak!
Jogilag nem tehetsz ellene semmit. Tudom, én átéltem. és adnom kellett a gyerekeket, mint ahogy most is adnom kell már válás után a szokásos láthatásra. Viszont én mostanra a volt férjemmel egész jó kapcsolatban vagyok így nálunk a gyerekláthatás ruganyos. Ha nekünk van programunk nem rondít bele és fordítva. Szerintem erre kellene törekednie mindenkinek.
Idióta picsä -_- hisztizel itt! nem veheted el tõle a gyerekeit neki is ugyanugy fontosak mert a saját gyerekei!
Amíg nem váltatok el (hivatalosan bíróság elõtt) addig a gyerekek még közös felügyelet alatt vannak, tehát elvileg bármikor elvihetné õket. A másik meg, hogy gondolj bele, ha 2 hetente vasárnap láthatnád a gyerekeidet. Az milyen lenne?!?! Szar. Én már csak tudom... Ha rosszat akarsz neki (mert a bosszú az szép) akkor csináld így, ha nem, akkor egyeztessetek, hogy minél többször vihesse el õket (Persze ha akarja). Amúgy meg az én válási papírjaimban benne van valami ilyesmi, hogyha valamilyen okból a láthatás nem valósul meg, akkor azt pótolni kell!!! (az ok nincs részletezve, mint ahogy az sem, hogy kinek a hibája...)
Nagyon védik itt egyesek az apa jogait. 4 hónap alatt kétszer jelent meg, azaz kéthavonta ránézett a gyerekekre. A gyerekeknek ez vajon milyen, nekik nem lenne joguk egy normális apához?
10:32-es vagyok, és én nem indulatból, meg kiosztásból írtam, hanem pusztán jogi szempontból. A feleknek volt egy közös megegyezésük, ez addig mûködik, amíg az, amit a neve is takar: megállapodás. Amint ez nem mûködik tovább, már nem beszélhetünk megállapodásról, tehát visszaáll a jogi helyzet, ami jelen esetben az, hogy mivel nem váltak el, nincs bírósági döntés a láthatásról, ergo semmi sem korlátozza az apa jogait, ezért SEMMI SEM KORLÁTOZHATJA az apa jogait. Erre az anya nem jogosult. Ennyi.
Jóül írj aaz utolsó. Ugyanolyan jogai vannak, mint neked. Ergo nem mondhatod ki, hogy ha látni akarja, nem láthatja õket.
A kérdező hozzászólása: Csak hogy azok is tisztán lássanak akik támadnak.soha nem korlátoztam az apát hogy lássa a gyerekeket mi több sokszor én vittem fel hozzá õket mert õ lusta volt 10 percet sétálni, egy ideig minden nap kértem hogy jöjjön velünk a játszóra is.minden hétvégén bejelentkezik hogy elviszi õket de mivel a hétvége az a buliról szól nem bír a másnaposságtól eljönni.én ebbe untam bele.a gyerekeket nem akarom áltatni hogy na most már jön apa és mégsem.gyerektartást nem fizet tehát az sem szempont.azt nem szeretném hogy még ezek után is kénye kedvére ugráltasson és akár mikor fenyegessen mert azt teszi.

Ha ki akarom tolni a szülést a kiírt időpontig akkor csinálhatom a mellbimbó edzést (törcsivel dörzsölni fürdés után), vagy jobb, ha nem teszem, mert beindíthatja?

Legjobb válasz: Tök fölöslegesen edzed a mellbimbódat a törölközõvel, Csak a bimbót védõ hámot és zsírréteget dörzsölöd le róla nagy gondosan, így szoptatáskor még könnyebben ki fog sebesedni. Ez a törölközõs módszer már rég elavult, még ha a védõnõd mondta is, és csak egy dologra jó: méhösszehúzódásokat okozni, ahogy az elõzõ írta. Ha fel akarod készíteni a mellbimbódat, akkor olvass sokat a helyes mellretételrõl, és szerezz be bimbóvédõ krémet, azzal már most kenheted a bimbót.

Tök fölöslegesen edzed a mellbimbódat a törölközõvel, Csak a bimbót védõ hámot és zsírréteget dörzsölöd le róla nagy gondosan, így szoptatáskor még könnyebben ki fog sebesedni. Ez a törölközõs módszer már rég elavult, még ha a védõnõd mondta is, és csak egy dologra jó: méhösszehúzódásokat okozni, ahogy az elõzõ írta. Ha fel akarod készíteni a mellbimbódat, akkor olvass sokat a helyes mellretételrõl, és szerezz be bimbóvédõ krémet, azzal már most kenheted a bimbót.
Szerintem ne csináld, a mellbimbó stimulálása méhösszehúzódásokat okozhat!
Ez egy ezeréves tévhit, hogy edzeni kell a mellbimbót. Ne csináld, nem tesz jót egyáltalán. Nem ettõl függ majd, hogy fogod-e bírni a szoptatást vagy sem, viszont a szülést beindíthatja. Ráadásul rosszul is esik, dörzsölgetés nem jó.
én nem edzettem, eszem ágában sem volt.5 hónapja szopizik a kisfiam, egyszer sem volt sebes a mellem.

Hőkiurgrás egyértelmű PÉ? Tehát, ha nem a matematikai időpontban van a PÉ, akkor is kiugrik a hő? Pl. Mensi után két nappal, vagy előtte néhány nappal?

Arra akarok rákérdezni, hogy ha valaki rendszeresen h?mér?zik, az nagy valószín?séggel ki tudja-e puhatolni a PÉ-ét?

Legjobb válasz: Ha csak 1 nap, akkor nem az. Akkor tudod, hogy VOLT (bármikor is történt), ha a hõd fent is marad a menziig.

Ha csak 1 nap, akkor nem az. Akkor tudod, hogy VOLT (bármikor is történt), ha a hõd fent is marad a menziig.
A kérdező hozzászólása: Én úgy tudom, akkor marad fenn, ha babus lesz belõle. A peteérés elõtt pedig elõször enyhén esik, majd megemelkedik kb. fél fokot. Ha nem termékenyül meg, akkor is magasabb marad? Ez új!
Nem jól tudod, a pé után mindenképp magas a hõ, ha van baba, ha nincs. Ha a nemvárt után is fenn marad, akkor valószínû a baba, és persze, ha nem jön meg. A hõt a progeszteron tartja megasan ovu után . Mindjárt keresek neked errõl vmit...
A kérdező hozzászólása: Értem, amit írsz, köszönöm. DE: akinek egy hóban pl. többször is van peteérése, mint ahogy írják itt, van akinek háromszor(?) a hõ alapján, az honnan látszik, ha már az elsõ után 10-12. naping magasan maraad?
A kérdező hozzászólása: Ez a diagramm mutat peteérést? http://www.ciklus.hu/images/diagramok/680a9336b8b1ff65c864db..
ez a diagramm semmit nem mutat
Ez sajnos így van. A hõt rendszeresen kell vezetni, az elejétõl fogva. És szerintem elég ritka az, akinek többször van ovuja.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!