Találatok a következő kifejezésre: Ha nem hanem (2330 db)

Mik az adósságrendező jelzáloghitel kockázatai, ha nem én vagyok a hitelfelvevő, hanem csak a kezes?

Sógorom adósságrendez? hitelt vesz fel, a szülei házára, 20 évre. 43 éves, infarktuson van túl. Apósom, anyósom is 70 felett vannak már. A férjem kérték meg kezesnek. És ett?l félek. A hitel lejártát biztos nem érik már meg. Akkor a férjemnek kellene tovább fizetnie. Nekünk van saját házunk, rajta a lakáshitel. Mi lesz, ha majd nem tudjuk fizetni az ? hitelüket? Azon kívül, hogy viszik a beterhelt házat, és a férjem bar listára kerülne. Hozzányúlhat a bank a mi házunkhoz is? Egyáltalán egy fedezet ellenében nyújtott hitelnél miért kell kezes?

Legjobb válasz: Ha a hitelfelvevõ és az ingatlan tulajdonos nem azonos, akkor addig nincs gond amíg az adós él és fizeti a hitelt. Ha neadj Isten a tulajdonosok meghalnak, akkor a törvényes örökösök öröklik a házat(vele a tartozással), ami azt jelenti, hogy módosítani kell a banki szerzõdést és az örökösöket is be kell vonni, mint zálogkötelezetteket. Ha az adós nem tud fizetni, megkeresik ugyan az adóstársakat és a kezeseket(egyetemleges adóstársak), de nem szoktak nagyon szórakozni fizetésbõl letiltással stb, hanem egybõl az ingatlan a lényeg. Vagy önerõbõl el kell adni és kifizetni a tartozást, ez a legjobb megoldás. Mert ha a bank kezdi el értékesítenni, abbol nem biztos hogy futja a fennálló tartozás kiegyenlítésére és akkor kerülhet veszélybe a kezes ingatlana is. Remélem tudtam segíteni.

Ha a hitelfelvevõ és az ingatlan tulajdonos nem azonos, akkor addig nincs gond amíg az adós él és fizeti a hitelt. Ha neadj Isten a tulajdonosok meghalnak, akkor a törvényes örökösök öröklik a házat(vele a tartozással), ami azt jelenti, hogy módosítani kell a banki szerzõdést és az örökösöket is be kell vonni, mint zálogkötelezetteket. Ha az adós nem tud fizetni, megkeresik ugyan az adóstársakat és a kezeseket(egyetemleges adóstársak), de nem szoktak nagyon szórakozni fizetésbõl letiltással stb, hanem egybõl az ingatlan a lényeg. Vagy önerõbõl el kell adni és kifizetni a tartozást, ez a legjobb megoldás. Mert ha a bank kezdi el értékesítenni, abbol nem biztos hogy futja a fennálló tartozás kiegyenlítésére és akkor kerülhet veszélybe a kezes ingatlana is. Remélem tudtam segíteni.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszod! Sokat segítettél :)

Tényleg a rendőrség úgy is lehallgathatja a telefonodat, hogy ha nem telefonálsz, hanem csak simán be van kapcsolva? És ha igen akkor a sok bűnözőt miért nem bírják így akkor befogni?

Legjobb válasz: Igen van ilyen beépítve a telókba, Nokia telefonokkal dõltek be 2000 körül a New Yorkban tevénykedõ maffiózók. Egy kóddal mikorofonná lehet õket változtatni. Ha kikapcsolod az se számít, ki kell venni az aksit, mert úgy is tudják aktíválni, ha benne van az aksi. Ezért nem lehet az okos telókból csak úgy kivenni az aksit, legalábbis a legtöbbõl. Sajnos nem sci-fi ez, hanem valóság.

Igen van ilyen beépítve a telókba, Nokia telefonokkal dõltek be 2000 körül a New Yorkban tevénykedõ maffiózók. Egy kóddal mikorofonná lehet õket változtatni. Ha kikapcsolod az se számít, ki kell venni az aksit, mert úgy is tudják aktíválni, ha benne van az aksi. Ezért nem lehet az okos telókból csak úgy kivenni az aksit, legalábbis a legtöbbõl. Sajnos nem sci-fi ez, hanem valóság.
Igen, a telefonok képesek erre és igen használják is ezt, de nem mindenkit hallgatnak le.
"ha nem telefonálsz akkor nem tudja lehallgatni" Ne hazudj! Akkor miért kell kivenni az akkut az érdekes beszélgetéseknél?
ha nem telefonálsz akkor nem tudja lehallgatni
@15:36: Ohh a régi szép idõk... Azért megnézném, hogy egy nyílt forráskódú rendszerbe hogy csempésznek ilyen megoldást... :)
És ki a jó fene akarja a azt lehallgatni kedves elõzõ, hogy te hány deka parizert veszel? Ébredj már fel, a kutya nem kíváncsi rád, senki sem esküdött össze ellened. Amúgy meg rengeteg jogi herce-hurca van a szimpla beszélgetés lehallgatásokkal is, hogy csak na. Ráadásul ha valaki olyan komoly bûnözõ, akkor nem eszik nehezére egy olyan SIM-kártyát és/vagy telefont beszerezni, amit nem tudnak hozzá kötni és onnantól veszett ügy az egész, 10 millió embert nem fognak lehallgatni.
Persze...azt a pár millió telefon tulajdonost folyamatosan lehallgatják. Amúgy, ha nem telefonál valaki, akkor mégis, mit hallgathatnának le?
Például: http://source.android.com/ A gyártók/megrendelõk már más kérdés. De aki paranoiás vagy ad a biztonságra, az úgyis custom romot tesz a telefonra. Akinek meg ios vagy Windows mobile van, az magára vessen. Szóval nem, manapság csak úgy nem hallgatnak le bárkit. Telefonálás közben igen, illetve egy kémprogrammal ellátott telefonnal igen, de ez már más kérdés. Nem kell annyira paranoiásnak lenni...
Szolj a haverjaidnak, hogy miután felvették a telefont, vegyék el a fülüktõl 5-10 másodpercre, és csináld azt hogy minden hívás elején egy síppal belefujsz a mikrofonba. és amikor nem használod, kösd rá a géped kimenetére, és nyomass fehérzajt 24/7.
Nemcsak a rendõrség, hanem magánnyomozók is képesek erre. Ehhez nem kell kábszerkereskedõnek vagy terroristának lenni, elég ha a piti helyi polgármester akarja lejáratni az ellenfelét a következõ választások elõtt azzal, h az ellenfél ismerõse vagy az családtagja mennyire volt beb*szva egy bulin, ehhez képest meg a polgármester milyen erkölcsös életet él. A megfigyelés mértéke csak pénzkérdés, egy féltékeny férj is fogadhat magánnyomozót ha van rá kerete.
Mióta a világ felgyorsult a technikai fejlõdést tekintve, nem nagy cucc lehallgatni valaki mobilját. A legbiztosabb megoldás, ha az akkumulátort is kiveszed. Ha más segítség kell: a policesecurity fórumon reggelj be, és ott válaszolnak más kérdésedre is.
Egyébként pont ilyen okkból nem csípik az USA-ban a Samsungot, mert az nem az USA kezében, és nem tudni mit hallgatnak le... Szép új világ.
"ha igen akkor a sok bûnözõt miért nem bírják így akkor befogni?" Hát nyilván nem lehet felhasználni a bíróságon az illegális módszereket. Egyébként, mindig valamely eset kapcsán felmerül (csak idõ kérdése) egy sokkal nagyobb horderejû ügy, vagy sokkal nagyobb Kutya! Ezért nem szabad a piramis alján lévõket lebuktatni, hisz kiderülne a megfigyelés. Azonban ennek a piramisnak a csúcsa elérhet a politikai pártokhoz is, ahol már nagyon óvatosan járnak el, ha egyáltalán eljárnak! Talán ezért nem "fogják be a kiskutyákat" (egyenlõre)

Ha nem a videokártya DVI kimenetéhez csatlakoztatom a monitort, hanem az alaplapi VGA kimenethez, akkor nem működik a videokártya?

Driver Genius leszedte neki a drivert, azóta jó a felbontás, és felismeri a win7 a kártyát, ott a kis ikon a tálcán meg minden. Ennek ellenére lehet, hogy az integrált videokártya vagy a processzor dolgozik helyette?

Legjobb válasz: Ha az alaplapi VGA kimenetre kötöd a monitort, akkor a nem a videókártyát fogod, használni, hanem az alaplapi integrált VGA-t. Amúgy igazából nem is nagyon értem a kérdést. Plusz nem tudom miért tennéd ezt, ha van rendes videókártyád.

Ha az alaplapi VGA kimenetre kötöd a monitort, akkor a nem a videókártyát fogod, használni, hanem az alaplapi integrált VGA-t. Amúgy igazából nem is nagyon értem a kérdést. Plusz nem tudom miért tennéd ezt, ha van rendes videókártyád.
A kérdező hozzászólása: csak érdekelt :) viszont akkor nem értem, hogy miért megy a driver
A kérdező hozzászólása: egy régi gép, körülbelül egy szinten van az alaplapi kártya a dedikálttal, legalábbis mai szemmel nézve nem volt átalakítóm, azért raktam így össze egyelõre tudom, hogy pár ezer forint csak az adapter, de most nem volt nálam
A kérdező hozzászólása: arra is gondoltam, hogy nem videokártya, hanem csak egy pci express x16 dvi adapter card van benne
A kérdező hozzászólása: szétszedtem és valóban :) nekem is természetes volt, amit mondtál, ezért nem értettem a dolgot
A kérdező hozzászólása: a driver pedig jobban megnézve az integrálté :D

Miért mennek neki az embernek, ha nem akar tápszert adni, hanem a természetes dolgokban hisz?

3 hónapos a babám és kezd fogyni a tejem, estére már általában nem marad semmi (már mindent bevetettem, mégis napról napra kevesebb). Nem szeretnék neki tápszert adni, ezért tegnap elkezdtem a hozzátáplálást (természetesen még csak 2-3 kanál alma levét kóstoltattuk meg vele). Inkább kis gyülöccsel váltanék ki egy etetést, ha nem lesz tejem, mint tápszerrel, amit ha elkezdünk, a védőnő és az orvos szerint is egyenes út a leválasztáshoz. Ráadásul nem hiszem el, hogy ez a sok mesterségesen előállított anyag, ami benne van, az normális lenne. Mindenki azt szajkózza, hogy ezek a tápszerek "már nem olyanok mint 10-20 évvel ezelőtt", de honnan tudják, amikor ez a generáció még nem is nőtt fel? Én pl. allergiás voltam az anyatejre és a tápszerre is, 2 hónaposan kezdtek hozzátáplálni, 4-5 hónaposan már csak ilyen ételeket kaptam, és soha nem vagyok beteg, soha semmit nem kapok el, nagyon erős az immunrendszerem. A páromat 2 éves koráig szoptatták, mégis folyton beteg. Szóval nem hiszem, hogy csak ezen múlna. Én is szeretném minél tovább a lehető legtöbbet szoptatni, de a tápszert kerülni akarom! Mik erről a tapasztalatok?

Legjobb válasz: nem azzal van baj, ha egy etetést váltasz ki, hanem ha az lesz az alap, hogy nem kap tejterméket. Ekkora babának még kell a táp vagy az anyatej. Persze tudom, a háborús idõkben is felnõttek mindenféle kajapótlékon a csecsemõk, de ha lehet, adjuk a babának, ami a korának megfelelõ.

nem azzal van baj, ha egy etetést váltasz ki, hanem ha az lesz az alap, hogy nem kap tejterméket. Ekkora babának még kell a táp vagy az anyatej. Persze tudom, a háborús idõkben is felnõttek mindenféle kajapótlékon a csecsemõk, de ha lehet, adjuk a babának, ami a korának megfelelõ.
Az utolsó válaszolónak teljesen igaza van. Az én babám tápszeres a kezdetektõl, de eszembe sem jutott 3 hónaposan hozzátáplálni, csak 4 hónaposan kezdtem. Nem tesz még jót a gyomrának. Az, hogy Neked semmi bajod nem lett a korai hozzátáplálástól, még nem jelenti azt, hogy másnak sem. Ne legyél ilyen vaskalapos.
Hát nem tudom kérdezõ. Én 22 éves vagyok és édesanyám inkább a mai "trendeket" vallotta már akkor is. Szerencsére neki volt teje, nem is kellett ezen izgulnia. Semmire nem vagyok allergiás és a dokijaimat hírbõl ismertem mindig is. A kisfiam tápszeres, úgy néz ki õ sem beteges. (lekopogom) Szerintem ezek a dolgok inkább genetika függõk. Van aki alapól erõsebb immunrendszerû és van aki, ha a világ összes vitaminját betápolja is ágynak dõl 2 hetente.
Az elméleted jó, az elgondolásod helyes. Csak egyet vegyél figyelembe: a gyerekedet. Attól, hogy délelõtt megeszik egy adag almapürét, attól neked még estére nem lesz több tejed. Van, hogy hetek telnek el, mire a baba meg tud enni egy egész "adag" szilárd ételt. Lesznek idõszakok, amikor nem lesz hajlandó kanalazni (fogzás, betegség). Akkor sem lesz elég tejed. Erõszakkal pedig nem fogod tudni megtömni. Mint írod, a tejed napról napra kevesebb. A babád még nagyon picike, a hozzátáplálás lassú folyamat, nem fogsz tudni olyan ütemben kóstoltatni, kiváltani étkezést, mint ahogy a tejed fogy. Az, hogy pl. este tápszert kap a kicsid, viszont napközben még sokat szopizik, attól még nem fogja magát leválasztani. Tény, a te gyereked, úgy csinálod, ahogy akarod, de ne legyél ennyire elvakult az elveiddel szemben, mert könnyen elõfordulhat, hogy az élet mást produkál, mint ahogy te azt elképzeled.
Azért mert fejletlen még egy ilyen pici baba gyomra és nem biztos, hogy jót tesz neki a sok gyümölcssav. Semmi ördögtõl való nincs a tápszerben, én inkább ezt választottam, mint azt, hogy "kicsináljam" a gyomrát a sok gyümölccsel. Kisfiam 16 hónapos a kezdetek óta tápszeres sajnos és egyetlen egyszer volt beteg, az is átment rajta 2 nap alatt egy kis hõemelkedéssel.
A tápszer azért nem olyan mû dolog ám. Tej, csak kicsit módosítva, hogy meg tudják emészteni a kicsik. Gondolom késõbb, ha nagyobb lesz kap majd pl kenyeret. Az sem természetes, nem terem a kertben, feldolgozzák a gabonát, hogy meg tudd enni.
Én dolgoztam bioboltban, rengeteg az allergiás, emésztési gondokkal küszködõ ember. Sokkal beszélgettem, volt aki a gyümölcscukorra, volt aki almára, barackra volt allergiás ugye ezeket adták régen is leghamarabb, a tehéntejrõl pedig tudjuk, hogy allergén. Tehát attól, hogy az ismeretségi körödben nincs, azért még van aki kárát látta a korai hozzátáplálásnak. Másrészt majd meglátod, ha kap szilárd ételt a babád, elõször ugyanolyan állapotban látod viszont a pelusban, mert még ilyenkor nem tudják rendesen megemészteni, így nem hiszem, hogy bármi vitamin felszívódna, bár a pocakját valóban eltelíti, ellenben a tápszert megemészti és hasznosítja. Másrészt gondolj bele, semmi friss gyümölcs, zöldség nincs, csak alma és krumpli vagy adhatsz vegyszerezett vacakot, de az sem természetesebb, mint a tápszer.
Szia! Én is ezt a tanácsot kaptam, mikor tápszert írattam a dokinõvel, de õ a 4 hónapot mondta, vagyis nekem akkor kezdett el ugyanígy fogyni estére a tejem. Õ is azt mondta, hogy kezdjem el a gyümölcsöt, és ha még akkor is kevés a tej, akkor adjam neki a tápszert. Hát... 2. gyerkõc lévén én sem értettem, hogy hogy lenne attól estére több tejem (jól lakni nem fog este 8-ra azért, mert de. 10-kor gyümölcsöt evett) hogy pár hétig csak pár kanál illetve kb fele mennyiséget adok neki, mert utána még úgyis kell neki anyatej is... ugyanígy az ebédnél. Nem is lett. Pedig én fejtem is. Reméljük, hogy te nem úgy mûködsz, mint én, és ok lesz ez az elgondolás, nekem kellett a tápszer is. Most 6, 5 hóanposan már ott tartunk, hogy reggel meg este cicizik, de este már kell pótlás, mert be is alszik, meg nincs is annyi benne, a tízórait már kiváltottuk gyümölccsel, és az ebéd is hellyel-közzel kiváltva fõzelékkel. Arra még fejek egyszer napközben, azt beleteszem a fõzelékbe, a többit megissza, de kb. a kettõbõl jön összesen 60-70 ml. Jó, hogy õ többet szív, de annyival nem, hogy jól lakjon belõle... Szóval én 3 hónaposan még inkább tápszerezném, bár nekem is van ismerõsöm, aki ilyenkor már adta a gyümölcsöt... Nekem is mindig is fura volt ez a éretlen a gyomruk szöveg, de én elhiszem, hiszen még olyan picikék. Az utolsó válaszoló kicsit elbizonytalanított, mégpedig azért, mert amíg anyatejes volt a babám, kb. 4 naponta volt széklete, ha 1 kg-t hízott. Tápszer után már volt több széklete is, minden nap, és zöld is, és mióta elkezdtük a hozzátáplálást, van, hogy minden pelusból szedek ki gombócokat. A sült sütõtök ugyanúgy köszönt vissza a pelusban, mint ahogy odaadtam neki (bocsi, te tényleg)... most ok, hogy 6 hónaposan 8 kg volt, de már 4 hete ennyi... Jó, van egy lassulás, még jó, hogy nyúlik mostanában, de lehet benne valami, hogy nem emészti annyira.... nem tudom. Minden esetre tedd ahogy jónak látod, ebben sem lehet általánosítani, mert senki nem tudja kipróbálni a másik módozatot, hogy mi lett volna ha az ellenkezõjét csináljuk. És ez sok mindenben így van. Mindenki mondhat bármit, hogy ettõl meg ettõl allergiás, vagy nem, stb... nem kideríthetõ.
a tápszer nem méreg... viszont egy 3hónapos baba gyomrát és beleit nem terhelném még almalével és egyéb dolgokkal. De egyébként te tudod, úgy neveled-eteted a babádat, ahogy te akarod, és a saját meggyõzõdésed szerint!! :) )
3 hónaposan kezdte a hozzátáplálást édesanyám mind nálam mind a testvéremnél.6hónapos korunkig szoptunk.Laktózérzékeny vagyok, IBS-es és állandó emésztési problémával küszködök ahogy a testvérem is.Megkeseritette ez az egész a fiatalságom fõképp, szociálisan, pszichésen, lelkileg.Persze nem tudhatom 100%-ig, hogy a korai hozzátpálálás okozta mindezt vagy sem, de elég valószinû.
Én azt nem tudom, hogy szerinted mi a mû a tápszerben. Kifejtenéd?
7 hónapos korig 500 ml tejterméket kell naponta adni a babának.Mivel még tejet, joghurtot, kefírt nem ehet a 3 hónaposod ezért ha nincs anyatej egyenes út vezet a tápszerhez.Én csak annyit írnék, hogy az én babámnak pl. megváltás volt a tápszer.Puffasztott a tejem és neki ettõl szörnyû hasfájása volt.:/ Szóval én istenítem a tápszert, mert minket ez a te szerinted méreg mentett meg..
Nekem csak egy ártatlan kérdésem volt, hogy miért tartod mûnek a tápszert, hiszen azt írtad, hogy te a természetes dolgokban hiszel és nem akarsz ezért tápszert adni. Nem ítéltelek el, semmi jogom hozzá, pusztán az érdekel, hogy miért tartod mûnek? Mert tényleg nem tudom. De csak a lepontozást kaptam, ha még rosszindulatú lennék megérteném, de így?!
Egyetlen hozzászólást sem olvastam el ezt elõre leszögezem. Azt gondolom hogy a babád még túl kicsi ahhoz hogy minden étkezését kiváltsd. Fõként értem ezt akkor ha teljesen elapadna a tejed. Oké hogy kezdesz már adogatni neki ezt-azt (bár én ezt korainak tartom, mert nem véletlenül szajkózzák a 4 hónapost kezdést...) de ha elfogy a tejed sehogy nem tudod kikerülni a tápszer adását, épp a babád kora miatt. más lenne ha már 7-8-9 hónapos lenne.
Ne haragudj kérdezõ, tényleg nem bántani akarlak, de ilyenkor én azt bírom, hogy a tápszert sok anyunak mûnek tartja, de minden további nélkül megveszi a piacon az agyonpermetezett, agyontrágyázott almát, vagy más gyümölcsöt! Utána párizsivel, rissz-rossz minõségû virslivel tömi a gyereket! De a tápszer az mû! Egyébként ez emésztõrendszer egy 3 hónapos babánál még nincs kész arra, hogy ilyen dolgokat, mint akár egy gyümölcslé megemésszen! Régen sok mindent máshogy csináltak! És azért mert nálatok nem lett baj, máshol igen. Barátnõm azért lett nagy valószínûséggel laktózérzékeny, mert 3 hónaposan már deci számra itta a sima tejet. Ezt gasztroenterológus mondta! Meg ez, hogy régen mi volt....Régen nem ultrahang sem , most meg mindenki azért elmegy legalább 4-szer a terhessége alatt. Régen volt 2 féle antibiotikum, azzal bombázták a gyerek szervezetét!
Engem 2 hónaposan kezdtek el hozzátáplálni és kaptam tehéntejet is elég hamar. Allergiás vagyok az elsõk között adott almára, õszibarackra és még kb 15 féle élelmiszerre. Emelett cukorbeteg vagyok, naponta 4x inzulinozom magam.
ja lemaradt 23 éves vagyok
A kérdező hozzászólása: 14-es tökéletesen egyet értünk. Ezért írtam az elõbb, hogy természetesen ha teljesen elapadna a tejem, akkor adnék tápszert
A kérdező hozzászólása: Annyit hozzátennék a félreértés elkerülése végett, hogy nem ítélem el azokat, akik tápszert adnak fõleg olyan esetben, amikor nincs más megoldás (elejétõl fogva nincs tej, allergiás rá a baba stb.), csak azt nem értem, hogy pl. ilyen esetben miért mennek nekem, hogy inkább gyümölcsöt-zöldséget adok és nem tápszert!?
A kérdező hozzászólása: De ezt miért hajtogatják, hogy fejletlen a pici gyomra? Régebben nem volt az? Nekünk lett bármiféle emésztési bármilyen bajunk? (mert tudtommal régebben 3 hónapos kortól tápláltak hozzá) - és nem nagyanyáinkról és a háborús idõkrõl beszélek. Amúgy ezt írtam, hogy nem akarom, hogy ez legyen az alap, szeretném minél tovább minél többet szoptatni, ameddig csak tudom!
A kérdező hozzászólása: és ha hirtelen teljesen elapadna a tejem, akkor természetesen adnék neki tápszert (már ki is váltottuk a receptet, hogy legyen itthon biztonságból)
A kérdező hozzászólása: köszönöm a választ. Tudom, hogy egy hosszabb folyamat, ezért szeretném most szépen lassan elkezdeni. Nem azt várom, hogy a tejem több lesz, hanem, hogy emellett a mennyiség mellett idõvel szépen lassan a gyümölccsel-zöldséggel lakjon jó a tej mellett és ne tápszerrel. De mint írtam, ha szükségét látom, akkor nem hagyom éhezni vagy tömöm olyannal, amit nem szeret, hanem adok tápszert. Csak ha lehet, akkor kerülném el. De már arra annyi negatívumot kaptam, hogy megkóstoltattam vele...
Bocs, 6-os válaszoló írására gondoltam. 9-es vagyok.
nem kell senkinek reklámozni a táplálási elveidet és akkor nem fognak támadni. Na elmondom, anyáink korában ették a babák a babáknak való fõzeléket meg gyümölcsöt 3 hósan, de mellé kapták a tápot is. Nemcsak egyféle van, van mindenféle hipoallergén csodatápszer. 3 hósan meg tedd sokszor mellre a babát, ilyenkor van egy fejlõdési ugrás, amikor úgy látszik, mintha csökkenne a tej, mert a baba hirtelen nõ és több tej kell neki. Beáll a kereslet-kínálat, ha többször próbálod szoptatni, az ingertõl termelõdik a tej. Ha meg nem, akkor van táp.
Szerintem azért is, mert a mostani gyümölcsök (is) tele vannak már mindenféle vegyszerrel sajnos. Bár az üveges bébiételekre azt mondják, hogy az nagyon alaposan ellenõrzött alapanyagokból készül, hát nem tudom...
A kérdező hozzászólása: Bocsánat, ha vaskalaposnak tûntem, nem állt szándékomban. Azzal egyet értek, hogy az immunitás inkább a genetikán múlik. De még egyszer megkérdezem, kinek lett baja akár itt abból, hogy a mi korunkban 3 hónaposan már hozzátápláltak? Így nem csak magammal példálózok. Ugyanis akkoriban még az volt a védõnõi protokoll is. Ezért nem értem, hogy honnan jön ez "a gyomor még éretlen" dolog.
Azzal nincs gond, ha a babád gyomra nem fáj és megemészti a gyümölcsöt 3 hónaposan, de muszáj neki a tápszer ha nincs tejed, ettõl még szépen lassan kiválthatod az uzsit é a tízórait, késõbb az ebédet de neki még szüksége van tejtermékre, és a tápszerben rengeteg vitamin van, ha nincs tejed mással nem tudod még pótolni, mert picike, ha 10 hónapos lenne már nem lenne gond.Engem i 2 hónaposan kezdtek el hozzátáplálni és emellett 1 éves koromig kaptam anyatejet nincs semmi bajom, ételallergiám.Kisfiamnak elõször 3 hónaposan adtam gyümölcspürét akkor apadt el a tejem, de mellette tápszert is.
A kérdező hozzászólása: 11-es: lényegében egész nap cicin van (a növekedési ugráson meg szerintem túl vagyunk, az elmúlt 2 hétben 400-akat nõtt és rengeteget evett... azóta napról napra kevesebb van. 2 hete napi majdnem 1 liter tejem volt, most jó ha van 500)
Kedves kérdezõ!Én végigolvastam a kommenteket(nem csak a tiedet).Én 14 hónapig szoptattam, sokszor volt hogy azt hittem elfogy a tejem.Erre a megoldást jelntette a minõségibb étkezés 4l folyadékbevitel és kicsit kevesebb házi munka. Plussz szedtem homeós szereket is.Az hogy mi volt 20 évvel ezelõtt szerintem nem lehet összehasonlítási alap.Hisz mint írtad egy hozzászólásodban a tejrõl kiderült mára hogy allergizál.Ebbõl kiindulva, ha kicsit elgondolkozol, lehet van némi igazság abban, hogy akkor még nem tudták felmérni babák gyomrának fejlettségét.Mára ez is változott.Az orvostudomány is fejlõdött.Ha se nem tápszert nem adsz a babádnak, és tejed sem megfelelõ mennyiségû akkor a szervezetébe mivel viszed be a megfelelõ tejmennyiséget?Mert a gyümi, zöldség nem pótolja.És az orvosod védõnõd mit mondott azzal kapcsolatban, hogy ez szerintük jó megoldás-e?Mert gondolom a babád érdeke fontosabb bizonyos elveknél.Bár õszinte leszek én sem szívesen adtam volna tápszert a babámnak, de hogy ha azt hozta volna a sors, hogy kell akkor nem lett volna más választásom.Az hogy 13 hónaposan nem tápszert adok neki, hanem tejet, még ez is sokakat megoszt.Meg nem gondolom, hogy ki tudod úgy váltani az étkezéseket, hogy mondjuk ha napról-napra kevesebb a tejed, hogy ne kelljen tápszert adnod.

Szeretnék venni fejhallgatót elérhető áron. Nem itthoni felhasználásra, hanem biciklizéshez (BMX), szóval jó lenne ha nem hagynám el minden tekerés útán. Mit ajánlotok (többi lent)?

Max 10 000Ft-ot tudok rá költeni, cserébe szeretném hogy jól szóljon (jó basszus meg stb...), és jó lenne ha bírná a strapát is (nem dobálásra gondolok, hanem kereteken belül:) ), kérnék véleményeket, kinek mi vált be, szerinte mi a jó, mit kell nézni esetleg stb... Hogy is van ez, és mik felelnének meg az elvárásaimnak?

Legjobb válasz: Ha szóval,amit bmx-ezére ajánlanék az biztos hogy nem fejhallgatót, hanem fülhallgatót, abból is gumós végût ajánlok, mert az nem esik ki, és az tolja a legjobban a basszust. Nekem specialegy 5000 Ft-os Philips van ami nagyon durván szól. Én szerintem ha jó fülhallgotót szeretnél menj be a Média Markt ba és válogass a 4000-10000 Ft gumós végû közöttiekbõl...;) Ja és ha tényleg a leges-leges legjobbat szeretnéd akkor tutira gumós végû Senheisser-t vennék... Ha ügyes vagy kifosz 10ért egyet, de álltalában 13-14e szokott lenni. Sok szerencsét a vásárláshoz...:)

Ha szóval, amit bmx-ezére ajánlanék az biztos hogy nem fejhallgatót, hanem fülhallgatót, abból is gumós végût ajánlok, mert az nem esik ki, és az tolja a legjobban a basszust. Nekem specialegy 5000 Ft-os Philips van ami nagyon durván szól. Én szerintem ha jó fülhallgotót szeretnél menj be a Média Markt ba és válogass a 4000-10000 Ft gumós végû közöttiekbõl...;) Ja és ha tényleg a leges-leges legjobbat szeretnéd akkor tutira gumós végû Senheisser-t vennék... Ha ügyes vagy kifosz 10ért egyet, de álltalában 13-14e szokott lenni. Sok szerencsét a vásárláshoz...:)

Letölthetem a Wifikártyám driverét a gyártótól Windows 8-ra úgy ha nem frissítem win7 rõl hanem teljesen újratelepítem de a gyártó oldalán csak úgy van hozzá driver ha az arra megyek hogy Windows 8 64 bit ( Upgrade from windows 7 )?

nos van Windows 8 driver meg van ez az upgrade dolog... és a wifikártyámhoz a sima windows 8 driverek közt nincs driver de én nem frissíteni akarom a windows7-et hanem teljesen ujratelepíteni windows 8 ra... és ez az upgrade-s driver jó akkor is ha nem frissítéssel teszem fel hanem teljes ujratelepítéssel?...

Legjobb válasz: bocsi de az lemaradt hogy nem a wifikártya oldalán van így fent hanem a notebook oldalán...

A kérdező hozzászólása: bocsi de az lemaradt hogy nem a wifikártya oldalán van így fent hanem a notebook oldalán...
Majd más válaszol, én nem értem mit akarsz. Egy wifi illesztõprogramnak semmi köze a rendszer újratelepítéséhez. Linkeld a gyártó oldalát.
A kérdező hozzászólása: [link] és itt Notebookok / EasyNote / EN TE11HC és itt az operációs rendszereknél csak a Windows 8 64 bit ( Upgrade from windows 7 ) ban van benne a wifikártya drivere és a sima Windows 8 ban nincs benne ( Realtek-es wifikártya ) és a az lenne a kérdésem hogy azt leszedhetem e akkor ha a windows8-at ne frissítéssel telepítem rá a windows7 re hanem formázom a rendszerpartíciót azaz teljes telepítéssel... vagy hogy egyáltalán jók e azok a driverek mert van egy másik is igaz már kiírtam de még nem jött rá válasz de ha tudsz légyszi válaszolj rá... szóval PackardBell EasyNote F5211-HC-260HG notebookom van és nem tudom hogy most melyik drivereket kell leszedni hozzá... az EN F ben lévõ drivereket vagy a EN TE11HC-ben lévõ drivereket... a notebook dobozának az elejére és az oldalára rá van írva hogy EasyNote TE valamint az AIDA64 ír egy olyat hogy: DMI rendszer termék EasyNote TE11HC és nem tudom hogy ezmiatt és az EasyNote TE meg hogy F5211 meg hogy a lemezen van AHCI driver amit adtak hozzá mikor vettem és az EN F ben nincs de az EN TE11H ban viszont benne van... hogy az EN F vagy az EN TE11HC driverek kellenek hozzá... egy másik oldalon annyi választ kaptam hogy mivel le akarom cserélni a windows 7-et windows 8 ra akkor szedjem le a drivereket hozzá és ha nemjó akkor tegyem vissza a win7-et...
Nem csoda, hogy nem válaszoltak. Ott van a Windows8 (és 8.1) 64bit alatt egy rakás driver, köztük vagy három a wifihez, abból egy már csak jó lesz. Az Upgrade from windows 7 drivereket hagyd figyelmen kívül, csak bonyolítod a dolgot. Egyébként meg nyugodtan telepíthetõk Windows8-ra, azért vannak.
A kérdező hozzászólása: de most akkor az én notebookomhoz az EN F ben vagy az EN TE11HC driverek kellenek?
A kérdező hozzászólása: a doboz oldalára ez van írva...: Packard Bell F5211-HC-260HG az elejére az hogy EasynoteTE az aida64 meg ezt írja...: DMI rendszer termék EasyNote TE11HC ezek alapján nekem melyik drivereket kell leszedni a fent említettek közül?
Mivel semelyik nem található a listában a TE11HC -n kívûl, így marad ez.
A kérdező hozzászólása: Rendben köszi... csak azért problémáztam ezen hogy melyik kell mert ugye F5211... és van olyan is hogy EN F... és ennél azért gondoltam hogy ezek kellenek mert F5211 a notebookom... a másikra meg mert az aida64 ben benne van hogy TE11HC meg a doboz oldalára is rá van írva hogy EasyNote...
A kérdező hozzászólása: * EasyNote TE...

Gyárilag független sony xperia ray telefon flashtool-hoz keresnék android 2.3.3 gingerbread ftf fajl-t!? Nem linket szeretnék ha lehet, hanem magát a fajl-t.

Legjobb válasz: "Nem linket szeretnék ha lehet, hanem magát a fajl-t." és hogy gondolod, ki írom CD -re és elpostázom!? xÐ

"Nem linket szeretnék ha lehet, hanem magát a fajl-t." és hogy gondolod, ki írom CD -re és elpostázom!? xÐ
A kérdező hozzászólása: Dehogy..bocsánat!még amatõr vagyok itt. :) email-ben is jó lesz.
A kérdező hozzászólása: küldtem email címet privátban.
Kiírtam neked CD-re ha akarod gyere ki érte Németorszába a munkahelyemre, postázást nem vállalok mert drága 1500 km-t kifizetni. :)
A kérdező hozzászólása: jól bevittél a málnásba..ejj :/
Leszek én az a hülye aki elmondja hogy csak letölteni tudod. Semmien más úton nem bírod megoldani. Am hány éves vagy hogy ieneket kérdezel?

A metrón felejtett tárgyakat ha nem lopják el hanem leadják valahova azt hol tudom megtalálni?

Reggel amikor mentem a suliba el?vettem az angol meg az irodalom tankönyvemet hogy gyorsan átnézzem a dolgokat mert dogát írtunk viszont aztán az egyik osztálytársam felszállt akivel elkezdtünk beszélgetni ezért leraktam magam mellé a könyveket és amikor a 3-as metró Dózsa György úti megállójánál leszálltunk a könyveket a metrón felejtettem. Ha valaki esetleg leadta valahol azt hol találom meg?

Legjobb válasz: " akkor nem ellopta, hanem találta" Amit kötelessége leadni, ha megtartja szabálysértést követ el. Tehát gyakorlatilag mindegy.

" akkor nem ellopta, hanem találta" Amit kötelessége leadni, ha megtartja szabálysértést követ el. Tehát gyakorlatilag mindegy.
ha te elhagyod a könyved akkor valaki megtalálja és ha az elérhetõséget nem találja rajta, akkor nem ellopta, hanem találta azért mert te nem figyelsz a cuccaidra, attól még nem lesz a megtalálóból tolvaj amúgy meg telefonálj a bkk ügyfélszolgálatának: Telefonszám (napi 24 órában): + 36 1 258 4636
A kérdező hozzászólása: Az angol könyvem legelsõ lapjára be kellett írni mindent (Név, lakcím, telefonszám...stb) amik nem változtak a beírás óta. De akkor holnap felhívom.
Szingapúrban leadják, Budapesten ellopják(elteszik)

Miért olyan jó érzés egy puncinak az orgazmus akkor is ha nem pasi nélkül csinálja, hanem a puncijához odatesz egy párnát és előre hátra mozgatja a punciját?

Legjobb válasz: "akkor is ha nem pasi nélkül csinálja, hanem a puncijához odatesz egy párnát..." na akkor most te azt írtad, hogy nem pasi nélkül, tehát pasival... akkor minek a párna??

"akkor is ha nem pasi nélkül csinálja, hanem a puncijához odatesz egy párnát..." na akkor most te azt írtad, hogy nem pasi nélkül, tehát pasival... akkor minek a párna??
Szar lehet neked h ha a pasival való szex számodra csak bénázás meg rossz mozdulat. Hány éves vagy???
22 vagyok menyasszony és a párommal élvezem a világon a legjobban a szexet. Semmi bénázás. Minden nagyon jó. Tényleg jobb lehet neked h ha bénázik a férjed XD És arról meg ne állapítsd meg h mien vagyok h ide írok mert te is ugyan ezt teszed.
Mert akkor is ingerelve van és az is jó érzés, de közel nem olyan mint egy pasival
Nekem pl pasi nélkül jobb fizikailag. Nincs bénázás, rossz mozdulatok.
25 vagyok, és házas. És, kösz, valószínûleg jobb nekem, mint neked, mert te itt éled ki a kis frusztráltságodat.
Hát akinek pasi nélkül jobb a sex annak csak annyit tudok javasolni hogy menjen apácának! És veresse magát korbáccsal az alagsorban.. :DD
Nem tudom, miért olyan jó érzés neki.... Amúgy Puncit kérdezted már? Lehet jobban tudja.
A puncit nem lehet elõre hátra mozgatni, miért nem figyeltél a biológia órán? Amire te gondolsz az a csípõ. A punci az nem mozgatható, de majd 10 év múlva a 18.szülinapodra már lehet hogy fogsz látni igaziból is és akkor meglátod.

Kérl€k segíts€tek, nagyon fontos! Ha nem tudom, hol lehet valami (amit biztosan nem loptak el, hanem én tettem valahova le), akkor van valami máódszer arra, hogy előcsalogassam az emlékeimből?

El tudok valamilyen önhipnózisos vagy agykontrollos technikával érni olyan tudatállapotot, hogy emlékezzek rá? Azt mondják, a tudattalan nem felejt, minden emlék megvan valahol. El?fordult már olyan, hogy félálomban beugrott olyan dolog, amire tudatosan nem is emlékeztem.

Legjobb válasz: Én ha valamit nem találok nem azon gondolkozok hogy hol lehet hanem mit csináltam és hova rakhattam mikor használtam

Én ha valamit nem találok nem azon gondolkozok hogy hol lehet hanem mit csináltam és hova rakhattam mikor használtam
Gondold végig, hol láttad utoljára, mikor volt nálad utoljára, mit csináltál vele, hol voltál vele, ott hova pakolhattad le. Ezeket a helyeket kell végigjárni újra, megnézni minden lehetséges helyszít. Amúgy az agy elég sok információt kitakarít magából, de ezt fõleg alvás alatt teszi.
Én is elhagyom a dolgaimat, rendszeresen. Fõleg az ilyen apró dolgokat, mint a pendrive kupakja, vagy a kulcsom, a pénztárcám... De, általában, ahogy az elõzõ válaszolók írták, elkezdek gondolkozni, hogy mikor volt utoljára a kezemben, és akkor hol voltam, akkor bejön. Vagyha mégse, alszok rá egyet, és ha nem keresem, elõbb-utóbb meglesz :) Amúgy meg hatékony keresési forma, ha valami aprót hagytál el, hogy egy néhány éves gyereket eleresztesz a szobákban... Ha talál valamit, a szájából kiveszed, lenyáltalanítod, és máris megvan ;)
mindig nézd meg olyan helyeken, ahol "ááá ott biztos nincs" :D pl ágy mögé beesve, beágyazva, párnahuzatba becsúszva stb:D

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!