Találatok a következő kifejezésre: Ha nem házasok a párommal és (8 db)

Ha nem vagyunk házasok a párommal és a baba érkezéséig nem is leszünk azok, hová kell mennünk az apasági nyilatkozat miatt?

A papa szerb állampolgár és én is, de én letelepedéssel rendelkezem. Szegeden élünk.

Legjobb válasz: Mi a polgármesteri hivatalban intéztük el az apasági nyilatkozatot. Kell hozzá 1 igazolás a családi állapototokról amit mi az okmányirodában kértün,meg személyi,néhol a ti anyakönyvi kivonatotok is.

Mi a polgármesteri hivatalban intéztük el az apasági nyilatkozatot. Kell hozzá 1 igazolás a családi állapototokról amit mi az okmányirodában kértün, meg személyi, néhol a ti anyakönyvi kivonatotok is.
én is abban a helyzetben vagyok mint a kérdés kiiroja, csak én magyar , a papa meg albàn.tudtommal is anykönyvikivonat, személyi igazolvàny, meg igazolàs a csalàdi àllapottrol szükséges.hivatalba kell mennetek(polgàrmesteri)
kell még a nõgyógyásztól egy igazolás hogy hány hetes terhes vagy és hogy mikorra vagy kiirva
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat!! De igazolást honnan tudunk kérni?? Élettársi kapcsolat van közöttünk, együtt élünk...:)
A gyermeke! Természetesen!!! Csakis õ!
A szülõk csak akkor örökölhetnének a fiúk után, ha neki nem lenne gyermeke.

Ha a párom osztrák állampolgár, én pedig magyar, nem vagyunk hazasok, de itt ausztriaban is fizetem a tb-t es van bejelntett lakcimem, a szuletendo gyermekunk osztrak vagy magyar allampolgar lesz?

Legjobb válasz: Magyarországon és Ausztriában is vérségi elv van érvényben. Tehát az állampolgárságot a származáshoz kötik. Magyar áp.szülõk gyereke automatikusan magyar állampolgár, osztrák áp. szülõk gyereke osztrák állampolgár, akárhol is születik. Ha az egyik szülõ osztrák áp., a másik magyar áp., akkor a gyerek kettõs állampolgár lehet. Azonban le is mondhat az áp-ról, így lehet csak osztrák vagy csak magyar áp. is.

Magyarországon és Ausztriában is vérségi elv van érvényben. Tehát az állampolgárságot a származáshoz kötik. Magyar áp.szülõk gyereke automatikusan magyar állampolgár, osztrák áp. szülõk gyereke osztrák állampolgár, akárhol is születik. Ha az egyik szülõ osztrák áp., a másik magyar áp., akkor a gyerek kettõs állampolgár lehet. Azonban le is mondhat az áp-ról, így lehet csak osztrák vagy csak magyar áp. is.
Osztrak, es en is ausztriabol irok, mi sem vagyunk meghazasodva... De amugy lehet kettosallampolgar is...attol fugg mit szeretnetek... :)
Nem lehet kettesállampolgár, Ausztria nem ismeri el ezt a fogalmat.Ha az apa osztrák, függetlenül attól hogy házasak vagytok-e vagy sem, a gyerek megkapja automatikuson az osztrák állampolgárságot, ehhez az apának kell benyujtania egy nyilatkozatot a hatoságok felé.
A kérdező hozzászólása: Koszonom a kommenteket. Kedves elso, csak erdeklodes keppen, Te merre vagy? En Güssingben.
( Mi is itt vagyunk Salzburgban! ;) )
Kettõs állampolgár lesz, pontosan :)

Ha a párom terhes lesz tőlem, de nem élünk együtt nem vagyunk házasok és én nem akarom a gyereket akkor nekem kell bármi féle dolgot is fizetni neki?

gyerek tartás vagy hasonlók? én még tanuló vagyok, a barátn?m pedig dolgozik...

Legjobb válasz: Teljesen mindegy, hogy együtt éltek, vagy sem, akarod vagy sem, ha az a baba megszületik, akkor köteles vagy te is részt vállalni a nevelésébõl. Cserében jogosult vagy a szülõi felügyeletre. Úgyhogy a gyerektartást majd fizetned kell, erre készülj.

Ha ez a helyzet, akkor olcsóbb, ha veszel egy csomag óvszert. Én ne fantáziálj az apaságról, ha ennyire nem vagy képben.
Teljesen mindegy, hogy együtt éltek, vagy sem, akarod vagy sem, ha az a baba megszületik, akkor köteles vagy te is részt vállalni a nevelésébõl. Cserében jogosult vagy a szülõi felügyeletre. Úgyhogy a gyerektartást majd fizetned kell, erre készülj.
mert ha most azt mondjuk, hogy törvényileg nem kötelezhet senki rá, hogy fizess, akkor egy forintot nem fogsz rá költeni? Senki sem (bocsánat, a normális emberek nem) azért dolgozik és vesz dolgokat a gyerekének, mert muszáj, hanem mert így érzi helyesnek.
Bizonyos feltételek fennállása esetén a gyermekrõl le lehet mondani, akkor fizetned sem kell, a nevedet sem viseli, viszont a jövõre nézve mindenféle kapcsolattartási lehetõséget így elvesztesz, és ez visszafordíthatatlan. A feltételket pontosan nem tudom, azt érdeklõdd meg egy ezzel foglalkozó ügyvédtõl.
De mindenki érti hogy mit akarsz kérdezni.De az egész úgy jön le, hogy te nem akarsz gyereket de ha a barátnõd terhes lenne akkor se akarnád a gyereket.Bár szerintem ha annyira szereted a barátnõdet akkor ha terhes lenne meglehetne úgy oldani, hogy elmész te is dolgozni és estin befejezed az iskolát.De ha nagyon nem akarsz babát akkor védekezz!
Nem csinálj gyereket, ha nem bírod eltartani! Kezdõcsomag (ágy, ruhák, cumisüveg, kád, pelusok.... millió dolog) több százezer forint, utána jönnek a játékkal kapcsolatos dolgok, etetõszék, drágább pelus, sosincs vége, havi 60 alatt sosem úszod meg szerintem. Na most ebbe vagy beszállsz, vagy nem, de akkor ne is kelljen már neked gyerek.
A kérdező hozzászólása: meg az érdekelne h. mennyit kell fizetnem és h. miért mert ha úgyvan akkor elmegyek dolgozni vagy valami.... egyáltalán nem roszból írtam a kérdést
Ja, így már értem. Ha a párodnak van olyan anyagi háttere, amire így is be lehet vállalni a babát, akkor nem gond. Ha együtt maradtok, akkor nem kell gyerektartást fizetni, mert ilyenkor a tartást a szülõ természetben adja. Ha szétmentek, akkor is te maradsz az apja, de a jogaidért cserébe a kötelességedet is teljesítened kell, ekkor már kérhet gyerektartást. De ez mind megállapodás kérdése. Olyan is lehet, hogy megállapodtok abban, hogy addig nem fizetsz, amíg iskolás vagy, és ha elhelyezkedtél, akkor onnantól többet fizetsz. Ez már rajtatok múlik (pontosabban a párodon, mert ebbe neki kell beleegyeznie)
De ha ti együtt vagytok és lesztek is amikor esetleg terhes lesz a barátnõd, akkor nem a törvény miatt fogsz fizetni a gyermek után dolgokat hanem azért mert szereted õket és mert õk lesznek a családod nem?????? Akkor meg nem mindegy hoyg mit ír elõ a törvény? Ha együtt vagytok szeretitek egymást nem fog a barátnõd beperelni mert nem te fizetted ki a pelenkát meg a cumit a boltban.....
Õszintén? Nem, nem értem... Minek agyalsz olyan dolgokon, amik nem reálisak? "Nem terhes a barátnõm, de ha terhes lenne, én meg nem akarnám a gyereket, akkor kéne-e fizetnem a gyerek után, de csak azért kérdezem, mert fõiskolára járok?" Kb ezt szûrtem le, és nem, még mindig nem értem :(
A kérdező hozzászólása: értem köszönöm, szóval várjunk addig a gyerekkel amíg mind kettõnknek lesz megbízható munka helye?
A gyerekrõl csak másvalaki javára lehet lemondani, ha a párod megszüli a gyerekedet, majd férjhez megy, akkor te lemondhatsz a gyerekrõl, a férje meg elismerheti magáénak. Innentõl jogilag nincs egymáshoz közötök. Ha nincs ilyen másik fél, akkor nem mondhatsz le róla, ha már megcsináltad, köteles vagy a felnevelkedésérõl is gondoskodni. Ha nincs bevételed, akkor az állam megelõlegezi, és kamatostól behajtja rajtad, mihelyt lesz jövedelmed.
A kérdező hozzászólása: nem terhes a barátnõm és egy ideig nem is lesz, csak én akarnék menni még egy egyetemre, és jó lenne már egy gyerek is nem most évek mulva, csak ha az egyetem miatt nem tudok fizetni vagy nem tudok valamit megcsinálni akkor annak milyen következménye van vagy ha esetleg szakítunk. Az el következendõ kb 5 évet szeretném felmérni és végig gondolni, valaki érti már h. mit szeretnék kérdezni? :(
A kérdező hozzászólása: ajj senki nem érti h. mit akarok kérdezni :S
A kérdező hozzászólása: de alapból nem terhes -.-'' csak ha ilyen lenne akkor ugye nekem nincs semmilyen jövedelmem, fõiskolás vagyok, akkor mégis mit kellene tennem vagy mennyit fizetni, csak ez érdekel, egyáltalán nincs semmilyen gyerek...
Ja és a gyerektartás összege általában megállapodás kérdése, az általános, hogy a kereseted 20%-a megy a babának.
A kérdező hozzászólása: 13:59 és 14:01 köszönöm a válaszokat, megértettétek mit szeretnék kérdezni mégegyszer köszönöm :) )

Ha a párom külföldi állampolgár, én meg magyar, és még nem vagyunk házasok, akkor hogy lehet megoldani, hogy kettős állampolgár legyen a kisbabánk?

Sziasztok!

Legjobb válasz: Nem minden esetben igaz, hogy magyar állampolgár lesz a gyerek. Mi Németországban élünk, mindketten magyarok vagyunk. De mivel itt fogok szülni, nekünk kell majd eldönteni, hogy magyar VAGY német legyen, mert itt nincs kettõs állampolgárság. Tehát ha a németet választjuk, le kell mondani a magyarról. Fontos lenne tudni, hogy melyik országról is van szó.

Nem minden esetben igaz, hogy magyar állampolgár lesz a gyerek. Mi Németországban élünk, mindketten magyarok vagyunk. De mivel itt fogok szülni, nekünk kell majd eldönteni, hogy magyar VAGY német legyen, mert itt nincs kettõs állampolgárság. Tehát ha a németet választjuk, le kell mondani a magyarról. Fontos lenne tudni, hogy melyik országról is van szó.
ha kint szulsz kulfoldon azt az allampolgarsagot kapja meg a gyerek ahol szuletik! ha pedig meg te sem vagy kulfoldi allampolgar akkor sponzoraljon a parod!
1993. évi LV. törvény a magyar állampolgárságról 3. § (1) Születésénél fogva magyar állampolgárrá válik a magyar állampolgár gyermeke. Tehát a magyar állampolgárságot mindenképpen megkapja, a születési helyétõl függetlenül. Hogy a párod állampolgárságával is így van-e, azt az õ országa állampolgársági törvényébõl lehetne megtudni.
Nálunk ugyanez a helyzet.Tudni kéne, hogy a párod melyik országból való.Magyarországon ha szülsz, akkor a kicsi magyar lesz. Én párom szlovákiai, én ott szülök, így lesz a babám kettõs állampolgár. Azt nem tudom mi a helyzet ha nem vagytok házasok, de mi ezzel kapcsolatban mindent az anyakönyvvezetõnél kérdeztünk meg.
Ez egy kicsit kusza. Magyar állampolgárságú anya gyerek magyar állampolgár lesz, függetlenül a szülés helyétõl. A többi a másik állam törvényeitõl függ. Környezõ államokkal olyan megegyezés van, ami kizárja a kettõs állampolgárságot. Nõvéreméknek el kellett dönteniük, hogy szlovák VAGY magyar állampolgár legyen-e!!!
A mäsodik välaszolonak igaza van, mindegy hol születik a baba a magyar polgär gyereke magyar lesz mindenkäpp.Az anyakönyvezetötöl kärdeztem meg.Mi häzasok vagyunk, Ausztriäban fogok szülni, mikor megszületik a baba, meg lesz az oszträk anyakönyve, azt elviszük Magyarorszägba, le kell forditatni magyar nyelvre äs azzal kell be menni a helyi hivatalba, Kettös ällampolgäru lesz a baba.
Mi is ebben a cipõben voltunk (igaz házasságban). Én román állampolgár voltam (és vagyok is, mert a kettõs állampolgárság Romániában megengedett)a két gyerekem meg automatikusan magyar állampolgár (mivel itt szültem), de jogosultak a román állampolgárságra is, ami egy külön adminisztratív procedúra és 18 éves korukig kérhetik. A mi esetünkben ez van, de természetesen ezt mindig az adott állam határozza meg. Tehát érdemes látni mindkét állam alkotmányos törvényeit erre vonatkozóan még a szülés elõtt, hogy ennek megfelelõen készüljetek.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm mindenkinek a válaszát! Egy kicsit bonyolult a helyzet, mert párom egyébként magyar, magyarnak született, csak 2 évesen kivitték Dániába, és így dán állampolgár lett. A magyar állampolgárság készülõben van neki, így kettõs állampolgár lesz majd, ha egyszer elkészül :-) És ebben az esetben hogy milyen állampolgár lesz a baba? Valaki ismeri a dán jogszabályokat? Köszi mégegyszer

Tisztelt Doktor Úr! Érdeklődöm, hogy a hüvelyszárazság teljesen kialakul 51 éves korban? Nem mindig száraz a hüvelyem, de akkor, ha sűrűbben élek házas életet, néha nehezen síkosodik a hüvelyem, és kellemetlenül érzem magam a párom előtt. Köszönöm válaszá

Tisztelt Doktor Úr! Érdeklődöm, hogy a hüvelyszárazság teljesen kialakul 51 éves korban? Nem mindig száraz a hüvelyem, de akkor, ha sűrűbben élek házas életet, néha nehezen síkosodik a hüvelyem, és kellemetlenül érzem magam a párom előtt. Köszönöm válaszát.

Legjobb válasz: Tisztelt Hölgyem! A hüvelyszárazság az idő múlásával – a fokozódó hormonhiányos állapot miatt – egyre kellemetlenebbé tud válni. Ennek megfelelően célszerű azt mielőbb elkezdeni kezelni. Erre a Cikatridina hüvelykúp rendszeres alkalmazását javaslom (vény nélkül kapható!), így az Ön által említett hüvelyi panaszok teljesen megszüntethetőek és újra teljes életet élhet! Üdvözlettel: dr. Langmár Zoltán

Tisztelt Hölgyem! A hüvelyszárazság az idő múlásával – a fokozódó hormonhiányos állapot miatt – egyre kellemetlenebbé tud válni. Ennek megfelelően célszerű azt mielőbb elkezdeni kezelni. Erre a Cikatridina hüvelykúp rendszeres alkalmazását javaslom (vény nélkül kapható!), így az Ön által említett hüvelyi panaszok teljesen megszüntethetőek és újra teljes életet élhet! Üdvözlettel: dr. Langmár Zoltán

Tisztelt Doktor Úr! Érdeklődöm, hogy a hüvelyszárazság teljesen kialakul 51 éves korban? Nem mindig száraz a hüvelyem, de akkor, ha sűrűbben élek házas életet, néha nehezen síkosodik a hüvelyem, és kellemetlenül érzem magam a párom előtt. Köszönöm válaszá

Tisztelt Doktor Úr! Érdeklődöm, hogy a hüvelyszárazság teljesen kialakul 51 éves korban? Nem mindig száraz a hüvelyem, de akkor, ha sűrűbben élek házas életet, néha nehezen síkosodik a hüvelyem, és kellemetlenül érzem magam a párom előtt. Köszönöm válaszát.

Legjobb válasz: Tisztelt Hölgyem! A hüvelyszárazság az idő múlásával – a fokozódó hormonhiányos állapot miatt – egyre kellemetlenebbé tud válni. Ennek megfelelően célszerű azt mielőbb elkezdeni kezelni. Erre a Cikatridina hüvelykúp rendszeres alkalmazását javaslom (vény nélkül kapható!), így az Ön által említett hüvelyi panaszok teljesen megszüntethetőek és újra teljes életet élhet! Üdvözlettel: dr. Langmár Zoltán

Tisztelt Hölgyem! A hüvelyszárazság az idő múlásával – a fokozódó hormonhiányos állapot miatt – egyre kellemetlenebbé tud válni. Ennek megfelelően célszerű azt mielőbb elkezdeni kezelni. Erre a Cikatridina hüvelykúp rendszeres alkalmazását javaslom (vény nélkül kapható!), így az Ön által említett hüvelyi panaszok teljesen megszüntethetőek és újra teljes életet élhet! Üdvözlettel: dr. Langmár Zoltán

Mi kell a 91. nap után járó adókedvezmény igénybe vételéhez ha nem vagyunk házasok és a párom akarja igénybe venni?

Legjobb válasz: Ha jól tudom, akkor a szülésig ebben az esetben csak te veheted igénybe, ha nincs apasági nyilatkozat! Születés után kérheti az apuka! Nálunk a védõnõ adott egy igazolást, hogy betöltöttem a 91.napot, a dokim aláírtan, aztán leadtam a munkahelyemen!

Ha jól tudom, akkor a szülésig ebben az esetben csak te veheted igénybe, ha nincs apasági nyilatkozat! Születés után kérheti az apuka! Nálunk a védõnõ adott egy igazolást, hogy betöltöttem a 91.napot, a dokim aláírtan, aztán leadtam a munkahelyemen!
Mi nem vagyunk házasok, és apa igénybevehette, csak az orvostól kellett az igazolás, hogy ekkor és ekkor betöltöttem a 91.napot!
Figyeljetek oda lányok, mert az új szabály szerint a magzat után apa csak veheti igénybe ha HÁZASOK vagytok!
2vagyok, ha nem lehetne akkor a párom munkáltatója is tudna róla és gondolom szóltak volna!
A párod munkahelyérõl kell kérni egy papírt(õk ezt tudni fogják) ezt kell nektek kitölteni valamint a munkahelyedre beviszed és kitölteted velük is hogy nem te veszed igénybe.és visszaviszi a párod a munkahelyére és leadja azzal a csatolmánnyal együtt amit a dokid ad ki hogy mikor töltötted be a 91. napot!Ennyi!A többi a munkáltató dolga.legalábbis nálunk így volt!

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!