Találatok a következő kifejezésre: Ha nem házasok a párommal (28 db)

Ki nevére jön a családipótlék ha nem vagyunk házasok a párommal? Mivel nem vagyunk házasok afelől igényelhet pótszabadságot is?

Legjobb válasz: Akinek a nevére megigénylitek. Apasági nyilatkozat után úgyan annyira az apa mint te az anyja. Anya, Apa jogi kapcsolatához az ég világon semmi köze a szülõ gyerek kapcsolatnak

Akinek a nevére megigénylitek. Apasági nyilatkozat után úgyan annyira az apa mint te az anyja. Anya, Apa jogi kapcsolatához az ég világon semmi köze a szülõ gyerek kapcsolatnak
Annak a nevére jön, aki megigényli. Pótszabadságot is igényelhet, mi sem vagyunk házasok, de mindkettõnk kapja a pótszabit.

-50%-ig tulajdonomba van tárdsaházi házrész amit 2002-ben ajándékozás útján kaptam; - párommal 3 éve együtt élünk, de nem vagyunk házasok; - a páromnak nincs ingatlan tulajdona. Kaphatunk-e szocpol támogatást ha új házat építünk?

Legjobb válasz: Szia .MI is épitkeztünk ugy hogy elötte eladtuk a lakásunkat,igy megkaptunk a szocpolt!AZ A LÉNYEG HOGY AMIKOR MEGKÉRED A HASZNÁLATBA VÉTELIT ADDIGRA NE LEGYEN A NEVEDEN LAKÁS!GONDOLOM HITELT IS VESZTEK FEL?M i is vetünk fel hitelt és 95 százalékos készültségi foknál utaltas el a szocpolt a bank-mondjuk mi egy gyerekre vetük csak fel.Ja és elöbb VÁRD MEG MIG KIUTALJA A BANK A SZOCPOLT CSAKIS UTÁNA KÉRD MEG A HASZNÁLATBA VÉTELIT.KÜLÖMBEN VISSZA FIZETETI A BANK VELED-ÉN IS DOLGOZTAM BANKBAN.JA ÉS SZÁMLÁK IS KELLENEK EZ FONTOS!

Szia .MI is épitkeztünk ugy hogy elötte eladtuk a lakásunkat, igy megkaptunk a szocpolt!AZ A LÉNYEG HOGY AMIKOR MEGKÉRED A HASZNÁLATBA VÉTELIT ADDIGRA NE LEGYEN A NEVEDEN LAKÁS!GONDOLOM HITELT IS VESZTEK FEL?M i is vetünk fel hitelt és 95 százalékos készültségi foknál utaltas el a szocpolt a bank-mondjuk mi egy gyerekre vetük csak fel.Ja és elöbb VÁRD MEG MIG KIUTALJA A BANK A SZOCPOLT CSAKIS UTÁNA KÉRD MEG A HASZNÁLATBA VÉTELIT.KÜLÖMBEN VISSZA FIZETETI A BANK VELED-ÉN IS DOLGOZTAM BANKBAN.JA ÉS SZÁMLÁK IS KELLENEK EZ FONTOS!
Szerintem nem, mert van a tulajdonodba egy lakás, még ha csak 50% is. A törvényben kell utánanézni, ill. a bankban biztos többet tudnak.
Sajna olyan szemetek, hogy enm csak azért nem kaphastz szocpolt mert 50%-os tulajdonod van van , de akkor se , hogyha magadnak építesz.Csak és kizárólag céges vállalkozásból vásárolt ingatlan szocpolképes.Kemény mi? Mi azért nem vehetjük fel mert az eladott ingatlanunk teljes vétálárát nem tesszük bele az újba és már ez is kizáró ok...hihetetlen ez a rendszer

Ha nem vagyunk házasok a párom meghatalmazással elintézheti majd a szülés utáni teendőket?

Pl.baba tb kártya stb...

Legjobb válasz: Szülés után semmi ilyesmi dolgod nem lesz.A tb kártya, lakcim kártya ilyesmik miatt nem kell sehova menni.

Szülés után semmi ilyesmi dolgod nem lesz.A tb kártya, lakcim kártya ilyesmik miatt nem kell sehova menni.
A kérdező hozzászólása: Akkor csak volt mit intézni :) Meghatalmazás sem kellett, az nagyon jó hogy nem problémáznak akkor ilyenen.
A kérdező hozzászólása: A tgyás-t sem kell intézni?Azt hittem így müködik.
Nem kell meghatalmazás, simán intézheti. Elsõ babánknál mi sem voltunk összeházasodva, sehol nem volt ez probléma, anyukám és a párom mindent elintéztek amit kellett. :)
Mi most intézzük a -gyes, családi pótlék, anyasági támogatás-ügyeket és kell meghatalmazás, pedig házasok vagyunk.Az Államkincstár kér meghatalmazást, anélkül a férjem nem adhatta le az igénylést.
A kérdező hozzászólása: Akkor úgy tünik ez is hely függõ.
Mi is házasok vagyunk és kellett meghatalmazás! Kettõ is, egy a MÁK-nak az anyaságihoz, egy a munkahelyemnek a Tgyás-hoz.


Ha nem fontos a vallás, a párok miért házasodnak össze templomban?

Legjobb válasz: A társadalom,erkölcsök stb.Egyébként a vallás inkább átalakult,mintsem eltûnt. Mindinkább intim dologgá vált,hogy ki miben hisz,de az istenhit nem tûnt el.

A társadalom, erkölcsök stb.Egyébként a vallás inkább átalakult, mintsem eltûnt. Mindinkább intim dologgá vált, hogy ki miben hisz, de az istenhit nem tûnt el.
Mert így olyan, mint a filmekben, hogy a szép templomban van a csodálatos esküvõjük.
Mert a szülõk úgy akarják, mert ez a hagyomány, mert a szülõk úgy akarják, mert a romantikus amerikai filmekben úgy van...
:D Tyû, aztamindenit... No mindegy, térjünk a tárgyra: Valószínûleg szebbnek tartják, kellemesebb a szemnek, újfajta élmény azoknak, akik csak véletlen jártak templomban. Nem is beszélve arról, hogy a filmekben már csak így megy ez: Juanita bevonul a fehér habcsókban a templomba, ahol már Fernando várja õt az oltárnál, szinte belénk ültették, hogy ennek ez a módja. Szerintem szó nincs itt álszentségrõl, képmutatásról. Egyszerûen ezzel akarják álomesküvõ-szerûbbé tenni az esküvõt. Olyan ez, mint a köves eljegyzési gyûrû. Ezt is a filmekbõl vettük át. Nekem mindenesetre a polgári jobban tetszik. Azt tapasztaltam, hogy összeszedettebb, közelebb áll a mai élethez, én nem tartanám templomban, nem érezném szükségét. Egy házasságkötõ terem is lehet olyan szép, és különleges élmény.
Én értem a kérdést, de az elsõ két válaszon könnyesre röhögtem magam... :D Nem tudom, szerintem képmutatásból, vagy családi nyomásra, ilyesmi.
Jaj, mer' hááát az oooolyan szép! Sokszor a templom csak egy kellék, díszlet a majomparédéhoz. Mert ha a párnak nem fontos a vallás, sõt, az esküvõ elõtt keresztelkedett meg, csak ezért, akkor az csak majomparádé. Párom unokatesója sose látott templomot belülrõl, a Bibliából egy történetet se ismer, nem hisz Istenben, de az esküvõ elõtt kiverte a dilit, h neki kell a templomi esküvõ.
Én nem ismerek ilyet.A nem vallásos, ateista ismerõseim közül senki sem templomban házasodott, ahogy a szüleim sem, és én sem így szeretném.Pont azért, amit már írtak elõttem.Képmutatás lenne.Ha nem hiszek istenben, miért a színe elõtt fogadnék örök hûséget?!
A templom díszlet szép lenni. Hogy értsd.
Mert azt látják a filmekben.
#9 - templombaN Nem beleházasodnak, hanem benne :)
Szerintem ez már inkább hagyomány. A kislányok is úgy nõnek fel, hogy fényes nagy templomi esküvõt képzelnek el a fehér ruhában, hatalmas násznéppel.. Azt gondolom, hogy nem minden esetben van köze a valláshoz.
Én a negyedik voltam, engem is kimoderáltak pedig nem parodizáltam, hanem leírtam hogy kell érteni. :) No de sebaj!
A kérdés olyan "nem érteni a magyartot" szinten volt megfogalmazva, hogy az elsõ két válaszoló kapott az alkalmon, és parodizált egy kicsit. :) Aztán a modik közbeléptek, átfogalmazták a kérdést érthetõ verzióba és elrontották a bulit :(
mi volt az elsõ 2 válasz? sajnos kimoderálták, pedig röhögtem volna egyet :(
Én még nem láttam olyat, hogy egy pár egyik tagja sem vallásos és mégis templomban akartak volna esküdni. Ha az egyik is kicsit is vallásos/hisz Istenben, akkor már van létjogosultsága a templomi esküvõnek, szerintem nem a díszlet a lényeg, hanem hogy tényleg van valamiféle igény. Miért kéne leszólni õket? Miért kell más vallásosságában/nem vallásosságában vájkálni, mindenki csinálja úgy, ahogy õ gondolja.
Mi pl a családi viszály elkerülée miatt.
Vallásos vagyok, mert úgy neveltek, de nem vagyok hívõ. Végig jártam a hittant, konfirmáltam, elmentem az 1 éves majd az 5 éves találkozásra. Nagypapám halála után elmentem az istentiszteletre, anyukám halála után szintén és úrvacsorát is vettem.... pusztán a szeretteim tiszteletére, nem Istenére. Sima polgári esküvõm volt, mert képmutatás lett volna, ha a templomban házasodok szerintem.
Rendszeresen járok templomba, és néha nagyon meglepõdök azon, hogy kiknek lesz ott esküvõjük. Nálunk februárban bemutatták a jegyespárokat és megáldták õket szentmisén, és szinte csak idegen arcok voltak. A templomi esküvõ olyan lehet, mint az elsõáldozás és a bérmálás: hirtelen nagyon sokan vallásosak lesznek, de csak arra a rövid idõre. Nagyon szomorú dolognak tartom, hogy olyan emberek érkeznek templomba esküvõt tartani, akiknek nem fontos a vallás. Talán a rokonok nyomására, a csodálatos helyszín vagy a nagy pompa miatt teszik ezt, én nem tudom...
Én is ugyanúgy érzem, mint a 13. válaszoló.
Én nem járok templomban, nem vagyok egy minta-hívõ kifelé egyáltalán, de én magam hiszek istenben, nem szoktam különösebben imádkozni sem, de ennek ellenére, úgy érzem, hogy akkora mérföldköveknél az életemben, mint az esküvõm például azért odajárulok, és kérem az áldását.
Na, mi pont ezért tartjuk a polgárit szép helyen, és nem a teremben, hogy az "álomdíszlet" ki legyen pipálva :D Nem akartunk templomit, hisz egyikünk sem hívõ, a templomot csak építészetileg tudjuk csodálni, álszentség lenne.
A templom szép díszlet az álomesküvõhöz.
De mi volt az elsõ két válasz....??? Szerintem is képmutatásból és elég baj, hogy a papok meg meg is csinálnak mindent. Ja, meg biztos sok családban van olyan rokon, aki miatt "nem lehet, hogy templomban nem..." Váááá, de rossz lehet! Nekünk nem erõszakoskodott senki, még szerencse. És pont a képmutató hülyeség miatt nekünk eszünkbe se jutott. Amúgy se bírom a nagy felhajtást, magam körül fõleg nem, szóval minimálra volt fogva maga az esküvõ is.

Ha nem vagyunk házasok a párommal és a baba érkezéséig nem is leszünk azok, hová kell mennünk az apasági nyilatkozat miatt?

A papa szerb állampolgár és én is, de én letelepedéssel rendelkezem. Szegeden élünk.

Legjobb válasz: Mi a polgármesteri hivatalban intéztük el az apasági nyilatkozatot. Kell hozzá 1 igazolás a családi állapototokról amit mi az okmányirodában kértün,meg személyi,néhol a ti anyakönyvi kivonatotok is.

Mi a polgármesteri hivatalban intéztük el az apasági nyilatkozatot. Kell hozzá 1 igazolás a családi állapototokról amit mi az okmányirodában kértün, meg személyi, néhol a ti anyakönyvi kivonatotok is.
én is abban a helyzetben vagyok mint a kérdés kiiroja, csak én magyar , a papa meg albàn.tudtommal is anykönyvikivonat, személyi igazolvàny, meg igazolàs a csalàdi àllapottrol szükséges.hivatalba kell mennetek(polgàrmesteri)
kell még a nõgyógyásztól egy igazolás hogy hány hetes terhes vagy és hogy mikorra vagy kiirva
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat!! De igazolást honnan tudunk kérni?? Élettársi kapcsolat van közöttünk, együtt élünk...:)

Ha még nem vagyunk házasok a párommal, mit kell csinálni hogy a babám az apuka nevét kapja?

Legjobb válasz: mi is így vagyunk.apasági nyilatkozatot kell tenni, a védõnõ segíteni fog, kérdezd meg . boldog babavárást

mi is így vagyunk.apasági nyilatkozatot kell tenni, a védõnõ segíteni fog, kérdezd meg . boldog babavárást
Szia! Felénk ez úgy zajlik, hogy nekem kell a helyi Okmányirodába kérni egy hajadonsági nyilatkozatot. És ezzel a papírral kellett bemennünk a Gyámhivatalba és ott elintézték a papírokat kb. 10 perc. Aztán 1 héten belül postán kiküldték.
Szia! Nálunk a védõnõ állít ki egy igazolást a terhességrõl, és a szülés várható idõpontjáról. Azzal valamint a személyi igazolvánnyal kell elmenni a gyámhivatalba, ahol nálunk azonnal kiállítják az apasági nyilatkozatot kb. 15 perc alatt.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat! Boldog babavárást! Jó egészséget!
ja, a kórházban szülés után is lehet apaságit tenni, vagy amikor az anyakönyvet kiállítják
Nekem a nõgyógyásztól kellett kérnem igazolást a terhességrõl.Ráírta a fogantatás feltételezett idõpontját és a szülés várható idõpontját.Elmentem az anyakönyyvezetõhöz, vittem apát:) , kiskönyvet, személyit, igazolást.
Szia! Mi nemrég, a 26.terhességi héten készítettünk teljes hatályú apai elismerõ nyilatkozatot, a lakhely szerint illetékes anyakönyvvezetõnél(telefonon kértem idõpontot) Elõzõleg a nõgyógyászom kiállított egy igazolást a terhességemrõl, és a szülés várható idõpontjáról-ezt kellett vinni+személyi+lakcímkártya - A párodé is, és neki is személyesen meg kell jelenni. Mi azért tartottuk fontosnak, mert azt szeretnénk, ha a pici mindkettõnk vezetéknevét viselné.Apáét elõre, utána az enyémet kötõjellel.

4 hónapos terhes vagyok sajnos idén nem tudunk összeházasodni, de szeretnénk a babánkat addig is a párom nevére venni, mi ennek a feltételei? Hova kell menni? Ha nem vagyunk házasok akkor is jár a családi potlék?

Legjobb válasz: önkormányzatnál kell csináltatni személyi,lakcímkártya a dokitól 1 igazolás a terhességrõl az okmányirodából 1 hajadonsági igazolás vagy ha házas voltál,válási papír minden ingyenes Jár a családi mindenképp :) Boldog babavárást! :)

önkormányzatnál kell csináltatni személyi, lakcímkártya a dokitól 1 igazolás a terhességrõl az okmányirodából 1 hajadonsági igazolás vagy ha házas voltál, válási papír minden ingyenes Jár a családi mindenképp :) Boldog babavárást! :)
akkor is jár, ha nem vagytok házasok. Ahhoz, hogy a nevére kerüljön, el kell menni a helyi önkormáynzathoz mindkettõtöknek és ott kell megcsináltatni az apasági nyilatkozatot. Ingyenes 10 perc alatt megvan de kell vinni a személyit mindkettõtöknek. A szülésre kell vinni ezt a papírt és akkor a párod nevére kerül
Mi épp most intéztük ezt! :-) A népjóléti hivatalba kell bemenni.(Nálunk így hívják, remélem ott is) Személyi igazolvány alapján írnak egy hivatalos dokumentumot mi szerint a párod az apuka, és az õ nevén lesz a pici. Fél óra alatt meg is van.2 példányt kaptok, alá kell írni, és kész is. A terhességed 30hetére érdemes meglennie ennek a papírnak, hogy ne legyen vele gubanc, ha lecsúsztok róla.Mert utólagosan macerásabb elintézni és pénzbe kerül.Így elõtte még ingyenes.
a polgármesteri hivatalba bementek, (te és párod) ott kiállítanak agy apasági nyilatkozatot, (személyi igazolvány, lakcímkártya kell) amit alá írtok. Minden juttatás, minden családi pótlék ugyan úgy jár, mint aki házas, hiszen elismertétek, hogy a szülei vagytok. Semmilyen "hátrány" nincs. Boldog babavárást!!! Ja, szüléskor csak a 3 hónapnál nem régebbi nyilatkozatszükséges!!! 7 hónaposan menjetek ( de minimum a 6. hónap után, mert meghaladja a 3 hónapot és nem fogadják el, akkor a nevedre kerül)
Ja igen, kell hozzá a dokitól egy papír is, melyen igazolja, hogy valóban terhes vagy!
Én 8 hónaposan mentem férjhez a mellettünk totyogó közös másfélévessel. Szüleink voltak csak ott, õk voltak a tanuk. Ez így ingyenes volt. Ezüst gyûrûnk van 10000/2 db. Ebédrlni mentünk mindannyian 30000 ft. Miért nem tudtok összehàzadodni? Amúgy apasági nyilatkozat kell és a nevére kerül a baba.

A párommal most várjuk az első közös babánkat. Nem vagyunk házasok, sem élettársak, de együtt élünk. Bejelentett munkahelyen dolgozom. Ha a párom 91 napos terhes lesz, kaphatok-e családi adókedvezményt? A párom regisztrált munkanélküli.

Családi adókedvezmény

Legjobb válasz: Munkanélküliként nem jár adókedvezmény. (Eleve a munkáltatódnál kell leadnod a nyilatkozatot! Õk továbbítják...) Egyébként persze jár, alapból az anyának, terhesség alatt, házasság esetén az apának is, születés után pedig megigényelheti az apa. És mivel nincs róla hivatalos papír, ezért az állam élettársaknak sem tekinti a Kérdezõket. Van rá lehetõség, hogy hivatalosan bejegyeztethessétek, hogy élettársak vagytok. De úgy tudom, drágább az eljárás, mint maga a házasság. (Házasodni egyes helyeken úgy is lehet, hogy nem kell fizetned az anyakönyvvezetõnél...)

Munkanélküliként nem jár adókedvezmény. (Eleve a munkáltatódnál kell leadnod a nyilatkozatot! Õk továbbítják...) Egyébként persze jár, alapból az anyának, terhesség alatt, házasság esetén az apának is, születés után pedig megigényelheti az apa. És mivel nincs róla hivatalos papír, ezért az állam élettársaknak sem tekinti a Kérdezõket. Van rá lehetõség, hogy hivatalosan bejegyeztethessétek, hogy élettársak vagytok. De úgy tudom, drágább az eljárás, mint maga a házasság. (Házasodni egyes helyeken úgy is lehet, hogy nem kell fizetned az anyakönyvvezetõnél...)
Nem, sajna. Csak akkor kaphatsz Te adókedvezményt, ha megszületett a baba és van apasági nyilatkozat, illetve ha házasok vagytok. Addig a törvény nem ismer el téged apaként. Mi szintén hasonlóképpen jártunk, nem vagyunk házasok, együtt élünk ugyan, de papíron más a bejelentett lakcímünk. Nekem kellett a fizetésem után igényelni a kedvezmény, ami után nekem kevesebb összeg jár, de a párom keresete után a maximális adókedvezményt, 10 000 Ft-ot kaphatnánk. De mivel a törvény szerint egyelõre õ még nem apa, így nem jár. A párom munka- és bérügyis, onnét tudjuk.
Nem. Mi is igy jártunk sajnos. Csak ha házasok vagytok, de ha meg születik akkor vissza lehet igényelni következõ évben.
Ha együtt éltek, miért nem vagytok élettársak?
Miért ne lehetne!!!! Mi is így vagyunk, ráadásul különbözõ a lakcímünk is és jár a családi adókedvezmény!!!!
3. vagyok Nekünk már van egy közös kicsink, most jön a következõ, így lehet azért jár. De menjetek be regisztráljátok magatokat mint élettársak és akkor le van tudva! :D
A gyermeke! Természetesen!!! Csakis õ!
A szülõk csak akkor örökölhetnének a fiúk után, ha neki nem lenne gyermeke.

Még nem vagyunk házasok. Ha addig meg születik a baba kinek a vezeték nevét kapja? A páromét vagy az én vezeték nevemet?

Legjobb válasz: Ha a párod közjegyzõ elõtt apasági nyilatkozatot tesz, akkor az õ nevét kapja a baba. Ha nem, akkor a tiédet.

Ha a párod közjegyzõ elõtt apasági nyilatkozatot tesz, akkor az õ nevét kapja a baba. Ha nem, akkor a tiédet.
Nem házasok esetén a férfinak egyrészrõl nyilatkoznia kell, hogy övé a gyerek, másrészrõl, nincs olyan szoros megkötés a vezetéknévre, mint azt sokan gondolják. Kovács Béla és Táncos Judit Emese nevû gyerekét hívhatják akár Kovács Emesének, Táncos Emesének, Táncos-Kovács Emesének és Kovács-Táncos Emesének is. Ha jól tudom...
A kérdező hozzászólása: És ennek mi a módja?Mennyi idõ alatt lehet ezt meg csinálni és mi kell hozzá?És hova kell menni ezért a nyilatkozatért?Elõre is köszönöm!
Szia! Nemrég intéztük mi is az apasági nyilatkozatot. Nálunk Gyõrben az önkormányzatnál a gyámügyön állítják ki a papírt.(ha jól tudom anyakönyvi hivatalban is) Vinni kellett a személyit, lakcímkártyát, a kismama könyvet és ha esetleg valamelyikõtök elvált, akkor a jogerõs bírósági végzést. Mindkettõtöknek jelen kell lenni személyesen. A papír kiállítása 10 perc alatt megvolt, pénzbe nem kerül. Ott ráírják, hogy mit szeretenétek mi legyen a gyermek vezetékneve. Ezt a papírt vidd magaddal mikor szülni mész, kell az anyakönyvezéshez. Jó babavárást!
Ezt a kórházban is meg lehet tenni, amikor megszületik a baba. Amíg bent vagy a kórházban, meg lehet tenni és akkor még nem kell fizetni semmit. Késõbb a gyámügyön tudtok nyilatkozatot tenni, ha valamiért elmaradt, ez is ingyen van, de a lakcímkártyán át kell íratni a nevet, ez kb 1000 forint.
És még a legfontosab dolog, amit kihagytatok, és annélkül nem csinálnak apaságit, az pedig a nõgyógyász álltal ki állított igazolás a fogantatás napjáról, és a szülés napjáról is!!!!!!Mi a múlt héten csináltatuk. És a kiskönyvbe lévõ fogantatási idõt meg a szülési idõt, nem fogadják el, csak a dokiét, pedig ugyan azt írja le. Jó mi? Sok sikert 33 hetes kismama
Nem volna egyszerûbb összeházasodni???
Mi Pécsett intéztük, és a kismama könyv, személyi igazolványok voltak szükségesek, orvosi papír nem. Persze rendszeresen jártam a dokimhoz. Mindketten személyesen jelen voltunk. Talán telefonon kérdezd meg a polgármesteri hivatalt:)
Ha az édesapa elválalja az apaságot akkor az õ nevére is kerülhet ahogy ti szeretnétek.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!