Találatok a következő kifejezésre: Ha nem házasok a gyerek születésekor (2 db)

Ha nem vagyunk házasok a gyerek születésekor kell apaságit csináltatni hogy a nevére vehesse az apja?

Nekem ez eszembe se jutott, míg nem mondta valaki. A baba születése után szeretnénk házasodni hogy ne úgy kelljen összecsapni az esküv?t, de most valaki azt mondta, hogy apasági meg egy csomó papír kell h a nevére vehesse a gyereket... ez igaz??? Akkor is ha ? elismeri hogy az övé? Nem mintha nem lenne biztos hogy az övé, csak nem hiányzik a sok macera a papírokkal...

Legjobb válasz: A kórházban kérdezd meg nálatok mi a szokás,mert van ahol elég ha apuka a szülés után írja alá a papírokat. Nálunk már a szülésre vinni kell az apaságit. Egyébként nem egy nagy macera. Kérsz a dokitól egy igazolást,hogy a terhesség hanydik hetéban jársz és mikorra várható a szülés. Ezzel a papírral és a irataitokkal beballagtok mindketten az anyakönyvvezetõhöz és ott megcsinálják a papírt.

A kórházban kérdezd meg nálatok mi a szokás, mert van ahol elég ha apuka a szülés után írja alá a papírokat. Nálunk már a szülésre vinni kell az apaságit. Egyébként nem egy nagy macera. Kérsz a dokitól egy igazolást, hogy a terhesség hanydik hetéban jársz és mikorra várható a szülés. Ezzel a papírral és a irataitokkal beballagtok mindketten az anyakönyvvezetõhöz és ott megcsinálják a papírt.
Nem kell megijedni, mi 10 perc alatt rendeztük el. Kell egy hajadon igazolás, de azt az önkormányzat adja (ahol te be vagy jelentve, az mindegy, hogy állandó vagy tartózkodási cím). Illetve mindkettõtöknek kell a személyi, lakcímkártya, tajkártya. Továbbá kell egy igazolás a nõgyógyászodtól amin a fogantatás ideje és a szülés várható ideje szerepel (erre van egy formanyomtatvány az önkormányzat gyámhivatalában tudsz kérni). Na ezekkel be az önkormányzatra, 10 perc és a kezetekben van az apasági. Az apaságit pedig mindenképpen vidd a szüléskor magaddal, mert annak elvileg kötelezõ ott lennie, ha párod a nevét akarja adni.
Ja és csináltassátok meg, mert szülés után már 15.000 Ft, hogy a párod nevét viselje a baba.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm mindenkinek, sokat segítettetek! Én apasági alatt a dns vizsgálatot értettem, mert valahol ezt mondták nekem, de akkor ez teljesen téves ezek szerint. Ez így tényleg nem túl bonyolult, köszi mindenkinek!
Igen, ha az apuka vállalja a gyereket akkor ez a papír (apasági nyilatkozat) kell. DNS vizsgálatot, akkor lehet kérni (kemény pénzbe kerül), ha az apuka nem vállalja a gyereket, de te be akarod hajtani rajta a jövõben a gyerektartást.

Ha nem akarom, hogy az apa neve bekerüljön a gyerek születési anyakönyvi kivonatába, akkor milyen akadékoskodásokra kall felkészülnöm hivatalos részről? (pl gyámügy) Nem vagyunk házasok.

Legjobb válasz: Apának mindenképp kell szerepelnie az anyakönyvi kivonatban. Csak ha nem tudod ki az apa, akkor egy fiktív név kerül be a kivonatba a te vezetékneveddel. Például ha Kiss vagy, akkor mondjuk Kiss Sándor. A családjogi törvényben ez nagyon pontosan szabályozva van. http://net.jogtar.hu/jr/gen/hjegy_doc.cgi?docid=95200004.TV

Apának mindenképp kell szerepelnie az anyakönyvi kivonatban. Csak ha nem tudod ki az apa, akkor egy fiktív név kerül be a kivonatba a te vezetékneveddel. Például ha Kiss vagy, akkor mondjuk Kiss Sándor. A családjogi törvényben ez nagyon pontosan szabályozva van. http://net.jogtar.hu/jr/gen/hjegy_doc.cgi?docid=95200004.TV
Monjuk alapbol apuka fogja magat es indit egy pert ellened, amiben te csak vesztes lehetsz... Perkoltseg, ido, megalaztatas... Biztos kell ez neked?
A kérdező hozzászólása: Nem akarja. Én pedig nem fogok szaladgálni utána, hogy jajj, de légyszi légyszi légyszi, legyél már apja a gyerekednek. Na. Szóval, ha azt mondom, hogy nem tudom, hogy ki a gyerek apja (ilyen amúgy van? és hogy lehet?) akkor a gyámügy ezzel gond nélkül ki lesz békülve?
A kérdező hozzászólása: Egyébként perre sehogyan sem kerülhetne sor, mert ha apuka mejelenne, hogy mostantól mintaapa és "fátylat a múltra" amikor is kismilliosyor el akarta velem vetetni a gyereket mielõtt végleg lelépett volna, én nem fogok az útjábaállni, márpedig mielõtt perre kerülne sor, mindig a közös megegyezés rögös útjait zongorázzák végig. De annak kicsi a valószínûsége, hogy ez megtörténjen. Akkor viszont szaladgáljon õ utánunk, ne pedig mi õ utána. Én tényleg csak azt nem értem, hogy akkor a gyámügynek ezzel tényleg nem lesz semmi problémája, hogy én "nem akarok apát" a gyerekemnek, és ebbe csak úgy belemegy? Vagyis nem fog akadékoskodni a gyerek "jogaiért"? Az egyház már most kikötötte, hogy bizony apa nélkül nem keresztelnek :((((
A gyámügy elfogadja azt, hogy nem akarod megnevezni az apát. (Nem kell a "nem tudom"-szöveg) . Lehet, hogy pár beszélgetés lesz, amivel megpróbálnak meggyõzni, hogy jobb a gyereknek, de ha te ragaszkodsz hozzá, hogy nem akarod megnevezni, akkor a képzelt apa bejegyzése következik. Aztán a végén ha akarod, akkor a gyerek a képlet apa nevét viseli, ha kéred, hogy maradjon a te neveden, akkor azon marad. Még egy dologba bele kell gondolnod, csúnya dolog, de a gyerekedet rövidíted meg, ha nem gondolsz bele: ha nem nevezed meg az apát, soha nem kérhetsz tõle gyerektartást! Lehet, hogy most jól állsz, de a következõ 20 évben még kerülhetsz olyan helyzetbe, hogy szükséged lenne az apa anyagi támogatására ahhoz, hogy a gyereked megkaphassa mindazt, amire szüksége van. Ezt is gondold át!
A kérdező hozzászólása: Nem állok jól egyáltalán. Az apa viszont eltitkolta többek között azt is, hogy egy csomó adósságot halmozott fel, amit a gyerekem örökölne... Egyébként ha egyszer mégiscsak feltûnne és apa akarna lenni, akkor ki lehet kötni valahogy, ne terhelhesse ránk az adósságát?
Semmi közötök az adósságához. Ettõl még gyerektartást kérhetsz tõle (persze, ehhez meg kell nevezni...) A gyerek sem fogja az adósságot örökölni, ha felvilágosítjátok róla, hogy nem köteles elfogadni az örökséget. Azt ugyanis vissza lehet utasítani. De akkor nem csak az adósságot, hanem MINDENT vissza kell utasítani. Olyan nincs, hogy a házat kérem, a rá felvett hitelt nem. Vagy mindent elfogadok és akkor fizetem az esetleges adósságot is, vagy nem kérek semmit, akkor nem öröklöm az adósságot, de nem lesz enyém a kocsi sem.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!