Találatok a következő kifejezésre: Ha nem házasok, mit kell csinálni, (2 db)

Ha nem vagyunk házasok, mit kell csinálni, hogy a születendő gyermekem a párom vezetéknevét kapja?

Legjobb válasz: A párodnak a gyerkõc születése után,apasági nyilatkozatot kell tennie.Vagyis nevére kell vennie a saját gyermekét.(szerintem ez nagyon rossz lehet)

A párodnak a gyerkõc születése után, apasági nyilatkozatot kell tennie.Vagyis nevére kell vennie a saját gyermekét.(szerintem ez nagyon rossz lehet)
Mi is ezért hoztuk elõre az esküvõt, egy sima polgári kéttanus esküvõ nem nagy vasziszdasz... De igen, lentett pár kérdéssel-jó párral...- találsz ilyen kérdést, valaki a napokban intézte. Kell a dokitól papír, azzal az önkormányzat, mindkettõtök szmélyije és apasági nyilatkzat....
Ahhoz hogy a párod vezetéknevét kapja nem a születés után, hanem épphogy ELÕTTE kell apasági nyilatkozatot tennie!!!!!!
Szia! Mi is ebben a helyzetben vagyunk. Elõször a nõgyógyásztól kell kérni egy igazolást arról h terhes vagy, ráírja h hány hetes, fogantatás kb. idõpontja meg a szülés várható idõpontja. Ezzel be kell menni a helyi önkormányzathoz és ott felvesznek 1 jegyzõkönyvet arról, hogy mióta vagytok együtt stb. Ezt aláírjátok és ezeket a papírokat vinned kell a szüléskor magaddal. Nagyon fontos hogy ezt elõtte megcsináljátok mert utána sokkal bonyolultabb!
Na akkor leírom, hogy megy ez: A pároddal együtt bementek ahol laktok a helyi Polgármesteri hivatalba. Viszitek a személyi irataitokat(személyi, lakcímkártya) valamint a születési anyakönyvi kivonataitokat. Az apajelölt teljes hatályú apai elismerõ nyilatkozatot tesz. 3 példány papírt fogtok aláírni. Ezen rajta lesz, hogy a gyermek születése utáni családi neve: xy (az apa vezetékneve) lesz. Ennyi az egész. Ezt a papírt majd beviszitek a kórházba és így jegyzik majd be. Ez tutira így van, mert már én is segítettem egy párnak ezt elintézni és ott voltam az egész ügyintézés alatt.
Szia! Nemcsak az fontos, hogy megcsinálják az apasági nyilatkozatot (ez egyébként tényleg úgy van, ahogy az elõttem szóló leírta), hanem az is NAGYON lényeges, hogy mikor szülsz, magaddal vidd a kórházba, mert ezt rögtön elkérik, még mielõtt kint van a baba :-)

Ha még nem vagyunk házasok a párommal, mit kell csinálni hogy a babám az apuka nevét kapja?

Legjobb válasz: mi is így vagyunk.apasági nyilatkozatot kell tenni, a védõnõ segíteni fog, kérdezd meg . boldog babavárást

mi is így vagyunk.apasági nyilatkozatot kell tenni, a védõnõ segíteni fog, kérdezd meg . boldog babavárást
Szia! Felénk ez úgy zajlik, hogy nekem kell a helyi Okmányirodába kérni egy hajadonsági nyilatkozatot. És ezzel a papírral kellett bemennünk a Gyámhivatalba és ott elintézték a papírokat kb. 10 perc. Aztán 1 héten belül postán kiküldték.
Szia! Nálunk a védõnõ állít ki egy igazolást a terhességrõl, és a szülés várható idõpontjáról. Azzal valamint a személyi igazolvánnyal kell elmenni a gyámhivatalba, ahol nálunk azonnal kiállítják az apasági nyilatkozatot kb. 15 perc alatt.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat! Boldog babavárást! Jó egészséget!
ja, a kórházban szülés után is lehet apaságit tenni, vagy amikor az anyakönyvet kiállítják
Nekem a nõgyógyásztól kellett kérnem igazolást a terhességrõl.Ráírta a fogantatás feltételezett idõpontját és a szülés várható idõpontját.Elmentem az anyakönyyvezetõhöz, vittem apát:) , kiskönyvet, személyit, igazolást.
Szia! Mi nemrég, a 26.terhességi héten készítettünk teljes hatályú apai elismerõ nyilatkozatot, a lakhely szerint illetékes anyakönyvvezetõnél(telefonon kértem idõpontot) Elõzõleg a nõgyógyászom kiállított egy igazolást a terhességemrõl, és a szülés várható idõpontjáról-ezt kellett vinni+személyi+lakcímkártya - A párodé is, és neki is személyesen meg kell jelenni. Mi azért tartottuk fontosnak, mert azt szeretnénk, ha a pici mindkettõnk vezetéknevét viselné.Apáét elõre, utána az enyémet kötõjellel.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!