Találatok a következő kifejezésre: Ha nem házasok, mit kell (4 db)

Ha nem vagyunk házasok, mit kell csinálni, hogy a születendő gyermekem a párom vezetéknevét kapja?

Legjobb válasz: A párodnak a gyerkõc születése után,apasági nyilatkozatot kell tennie.Vagyis nevére kell vennie a saját gyermekét.(szerintem ez nagyon rossz lehet)

A párodnak a gyerkõc születése után, apasági nyilatkozatot kell tennie.Vagyis nevére kell vennie a saját gyermekét.(szerintem ez nagyon rossz lehet)
Mi is ezért hoztuk elõre az esküvõt, egy sima polgári kéttanus esküvõ nem nagy vasziszdasz... De igen, lentett pár kérdéssel-jó párral...- találsz ilyen kérdést, valaki a napokban intézte. Kell a dokitól papír, azzal az önkormányzat, mindkettõtök szmélyije és apasági nyilatkzat....
Ahhoz hogy a párod vezetéknevét kapja nem a születés után, hanem épphogy ELÕTTE kell apasági nyilatkozatot tennie!!!!!!
Szia! Mi is ebben a helyzetben vagyunk. Elõször a nõgyógyásztól kell kérni egy igazolást arról h terhes vagy, ráírja h hány hetes, fogantatás kb. idõpontja meg a szülés várható idõpontja. Ezzel be kell menni a helyi önkormányzathoz és ott felvesznek 1 jegyzõkönyvet arról, hogy mióta vagytok együtt stb. Ezt aláírjátok és ezeket a papírokat vinned kell a szüléskor magaddal. Nagyon fontos hogy ezt elõtte megcsináljátok mert utána sokkal bonyolultabb!
Na akkor leírom, hogy megy ez: A pároddal együtt bementek ahol laktok a helyi Polgármesteri hivatalba. Viszitek a személyi irataitokat(személyi, lakcímkártya) valamint a születési anyakönyvi kivonataitokat. Az apajelölt teljes hatályú apai elismerõ nyilatkozatot tesz. 3 példány papírt fogtok aláírni. Ezen rajta lesz, hogy a gyermek születése utáni családi neve: xy (az apa vezetékneve) lesz. Ennyi az egész. Ezt a papírt majd beviszitek a kórházba és így jegyzik majd be. Ez tutira így van, mert már én is segítettem egy párnak ezt elintézni és ott voltam az egész ügyintézés alatt.
Szia! Nemcsak az fontos, hogy megcsinálják az apasági nyilatkozatot (ez egyébként tényleg úgy van, ahogy az elõttem szóló leírta), hanem az is NAGYON lényeges, hogy mikor szülsz, magaddal vidd a kórházba, mert ezt rögtön elkérik, még mielõtt kint van a baba :-)

4 hónapos terhes vagyok sajnos idén nem tudunk összeházasodni, de szeretnénk a babánkat addig is a párom nevére venni, mi ennek a feltételei? Hova kell menni? Ha nem vagyunk házasok akkor is jár a családi potlék?

Legjobb válasz: önkormányzatnál kell csináltatni személyi,lakcímkártya a dokitól 1 igazolás a terhességrõl az okmányirodából 1 hajadonsági igazolás vagy ha házas voltál,válási papír minden ingyenes Jár a családi mindenképp :) Boldog babavárást! :)

önkormányzatnál kell csináltatni személyi, lakcímkártya a dokitól 1 igazolás a terhességrõl az okmányirodából 1 hajadonsági igazolás vagy ha házas voltál, válási papír minden ingyenes Jár a családi mindenképp :) Boldog babavárást! :)
akkor is jár, ha nem vagytok házasok. Ahhoz, hogy a nevére kerüljön, el kell menni a helyi önkormáynzathoz mindkettõtöknek és ott kell megcsináltatni az apasági nyilatkozatot. Ingyenes 10 perc alatt megvan de kell vinni a személyit mindkettõtöknek. A szülésre kell vinni ezt a papírt és akkor a párod nevére kerül
Mi épp most intéztük ezt! :-) A népjóléti hivatalba kell bemenni.(Nálunk így hívják, remélem ott is) Személyi igazolvány alapján írnak egy hivatalos dokumentumot mi szerint a párod az apuka, és az õ nevén lesz a pici. Fél óra alatt meg is van.2 példányt kaptok, alá kell írni, és kész is. A terhességed 30hetére érdemes meglennie ennek a papírnak, hogy ne legyen vele gubanc, ha lecsúsztok róla.Mert utólagosan macerásabb elintézni és pénzbe kerül.Így elõtte még ingyenes.
a polgármesteri hivatalba bementek, (te és párod) ott kiállítanak agy apasági nyilatkozatot, (személyi igazolvány, lakcímkártya kell) amit alá írtok. Minden juttatás, minden családi pótlék ugyan úgy jár, mint aki házas, hiszen elismertétek, hogy a szülei vagytok. Semmilyen "hátrány" nincs. Boldog babavárást!!! Ja, szüléskor csak a 3 hónapnál nem régebbi nyilatkozatszükséges!!! 7 hónaposan menjetek ( de minimum a 6. hónap után, mert meghaladja a 3 hónapot és nem fogadják el, akkor a nevedre kerül)
Ja igen, kell hozzá a dokitól egy papír is, melyen igazolja, hogy valóban terhes vagy!
Én 8 hónaposan mentem férjhez a mellettünk totyogó közös másfélévessel. Szüleink voltak csak ott, õk voltak a tanuk. Ez így ingyenes volt. Ezüst gyûrûnk van 10000/2 db. Ebédrlni mentünk mindannyian 30000 ft. Miért nem tudtok összehàzadodni? Amúgy apasági nyilatkozat kell és a nevére kerül a baba.

Ha még nem vagyunk házasok a párommal, mit kell csinálni hogy a babám az apuka nevét kapja?

Legjobb válasz: mi is így vagyunk.apasági nyilatkozatot kell tenni, a védõnõ segíteni fog, kérdezd meg . boldog babavárást

mi is így vagyunk.apasági nyilatkozatot kell tenni, a védõnõ segíteni fog, kérdezd meg . boldog babavárást
Szia! Felénk ez úgy zajlik, hogy nekem kell a helyi Okmányirodába kérni egy hajadonsági nyilatkozatot. És ezzel a papírral kellett bemennünk a Gyámhivatalba és ott elintézték a papírokat kb. 10 perc. Aztán 1 héten belül postán kiküldték.
Szia! Nálunk a védõnõ állít ki egy igazolást a terhességrõl, és a szülés várható idõpontjáról. Azzal valamint a személyi igazolvánnyal kell elmenni a gyámhivatalba, ahol nálunk azonnal kiállítják az apasági nyilatkozatot kb. 15 perc alatt.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat! Boldog babavárást! Jó egészséget!
ja, a kórházban szülés után is lehet apaságit tenni, vagy amikor az anyakönyvet kiállítják
Nekem a nõgyógyásztól kellett kérnem igazolást a terhességrõl.Ráírta a fogantatás feltételezett idõpontját és a szülés várható idõpontját.Elmentem az anyakönyyvezetõhöz, vittem apát:) , kiskönyvet, személyit, igazolást.
Szia! Mi nemrég, a 26.terhességi héten készítettünk teljes hatályú apai elismerõ nyilatkozatot, a lakhely szerint illetékes anyakönyvvezetõnél(telefonon kértem idõpontot) Elõzõleg a nõgyógyászom kiállított egy igazolást a terhességemrõl, és a szülés várható idõpontjáról-ezt kellett vinni+személyi+lakcímkártya - A párodé is, és neki is személyesen meg kell jelenni. Mi azért tartottuk fontosnak, mert azt szeretnénk, ha a pici mindkettõnk vezetéknevét viselné.Apáét elõre, utána az enyémet kötõjellel.


Mi kell a 91. nap után járó adókedvezmény igénybe vételéhez ha nem vagyunk házasok és a párom akarja igénybe venni?

Legjobb válasz: Ha jól tudom, akkor a szülésig ebben az esetben csak te veheted igénybe, ha nincs apasági nyilatkozat! Születés után kérheti az apuka! Nálunk a védõnõ adott egy igazolást, hogy betöltöttem a 91.napot, a dokim aláírtan, aztán leadtam a munkahelyemen!

Ha jól tudom, akkor a szülésig ebben az esetben csak te veheted igénybe, ha nincs apasági nyilatkozat! Születés után kérheti az apuka! Nálunk a védõnõ adott egy igazolást, hogy betöltöttem a 91.napot, a dokim aláírtan, aztán leadtam a munkahelyemen!
Mi nem vagyunk házasok, és apa igénybevehette, csak az orvostól kellett az igazolás, hogy ekkor és ekkor betöltöttem a 91.napot!
Figyeljetek oda lányok, mert az új szabály szerint a magzat után apa csak veheti igénybe ha HÁZASOK vagytok!
2vagyok, ha nem lehetne akkor a párom munkáltatója is tudna róla és gondolom szóltak volna!
A párod munkahelyérõl kell kérni egy papírt(õk ezt tudni fogják) ezt kell nektek kitölteni valamint a munkahelyedre beviszed és kitölteted velük is hogy nem te veszed igénybe.és visszaviszi a párod a munkahelyére és leadja azzal a csatolmánnyal együtt amit a dokid ad ki hogy mikor töltötted be a 91. napot!Ennyi!A többi a munkáltató dolga.legalábbis nálunk így volt!


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!