Találatok a következő kifejezésre: Ha nem házasok, mit (23 db)

Apuméknak lesz évfordulójuk, de nem házasok, mit vegyek nekik? Vagy nem ciki, ha veszek nekik valamit?

Legjobb válasz: Esetleg, ha együtt laknak, akkor vehetnél nekik valami dísztárgyat a lakásba! Mi anyuéknak egy gyönyörû nagy padlóvázát vettünk a párommal, nagyon imádják és jól megy a nappaliba! Vagy ha esetleg van valami közös hobbijuk arra is el lehetne indulni! De a dísztárgy sztem találó! Annak mindenki örül! Sok sikert!

Esetleg, ha együtt laknak, akkor vehetnél nekik valami dísztárgyat a lakásba! Mi anyuéknak egy gyönyörû nagy padlóvázát vettünk a párommal, nagyon imádják és jól megy a nappaliba! Vagy ha esetleg van valami közös hobbijuk arra is el lehetne indulni! De a dísztárgy sztem találó! Annak mindenki örül! Sok sikert!
Miért lenne ciki? Hány éves vagy és mennyi a keret?
A kérdező hozzászólása: 18 vagyok, lány. Hát kb. 3-4 ezer. Köszi a tippet.

Ha az anya és apa együtt élnek (gyerek 3 éves lesz télen) de nem házasok és az apa új kapcsolatot szeretne, az anyát ki akarja tenni magától (mert az anya költözött az apához), mivel nem szereti az anyát (az anya se Õt). Mennyi az esélye? Többi lent.

Bíróságra viszi az ügyet az apa, mondván veszélyezteti a gyereket az anya. Mennyi esély van arra, h apa javára döntenek? A gyerek apás. Az anya nem foglalkozik a gyerekkel,sőt...Mind2nek van munkahelye.A gyerek megszokott környezete az apjánál van.Az anyánál nem megfelelőek a körülmények. Kiszámíthatatlan emberek+nagykutyák.

Legjobb válasz: Én ugyanilyen körülmények között váltam el(mi házasok voltunk)Anyósoméknál laktunk.Én ragaszkodtam a gyerekhez.Azt hogy az anya nem foglalkozik a gyerekkel bizonyítani is kell,bárki mondhat ilyet.Ha viszont az anya nem küzd érte mert nem érdekli akkor nem is teremt olyan körülményt hogy nála legyen a gyerek.Nekem ez volt az elsõdleges szempont,hogy a gyereknek mi a jó.Ha a szülõk szakítanak,nincs mit keresnie az anyóséknál,de az anya dolga hogy jó helyet találjon akár egy albérletben.Ha nem fontos vagy veszélyezteti,és ez bizonyosságot nyer akkor a gyerek az apánál is maradhat.A gyerek érdeke az elsõ.

Én ugyanilyen körülmények között váltam el(mi házasok voltunk)Anyósoméknál laktunk.Én ragaszkodtam a gyerekhez.Azt hogy az anya nem foglalkozik a gyerekkel bizonyítani is kell, bárki mondhat ilyet.Ha viszont az anya nem küzd érte mert nem érdekli akkor nem is teremt olyan körülményt hogy nála legyen a gyerek.Nekem ez volt az elsõdleges szempont, hogy a gyereknek mi a jó.Ha a szülõk szakítanak, nincs mit keresnie az anyóséknál, de az anya dolga hogy jó helyet találjon akár egy albérletben.Ha nem fontos vagy veszélyezteti, és ez bizonyosságot nyer akkor a gyerek az apánál is maradhat.A gyerek érdeke az elsõ.
Ha nem szeretik egymást minek vannak még együtt?Kiteheti a nõt, az övé a lakás, Gyerek ügyben, gyermekelhelyezési per.Hát az esély..attól függ mi a nem megfelelõ körülmény....
Brrr... Ezért nem szabad soha, semmilyen körülmény között férfihoz költözni.
nagyon kevés az információ. Pl. az, hogy az anya eljár bulizni, messze nem jelenti azt, hogy nem törõdik a gyerekével. Nem az a jó anya, aki 24 órában a gyereke mellett van, amíg érzelmileg, szellemileg, egészségileg ki nem készül. Azért van két szülõ, hogy a feladatokat, a felvigyázást IS! meg tudják osztani.
Hát extrém esetben még az apa is röpülhet, úgyhogy vegyen vissza! Nagykutyák eltávolíthatók/bezárhatók, hogy nem foglalkozik vele, stb az bizonyítandó, mert persze mindenki ezt mondja ilyenkor! A megszokott környezetet meg nem biztos, hogy jó emlegetni, mert a végén a gyerek marad az anyával a lakásban, a tulaj meg mehet, erre volt már példa!
Amúgy szép apa, dobja ki a kisgyerekét meg az anyját. Uncsi volt? Van másik? Ha te vagy az, nem irigyellek, jó fogás volt :O.
A kérdező hozzászólása: Ja és igen! Valóban szép apa! Ennyi mindent megtesz a gyerekéért és félti! Vagy az rossz apa, aki vigyáz a saját gyerekére, mégha az anyjától is óvja? Elgondolkoznék azon, hogy felteszem-e idegennek ezt a kérdést, hogy milyen apa..Nem ítélkezést kértem, hanem segítséget! Ha csak osztani tudsz akkor nincs itt keresni valód!
A kérdező hozzászólása: A gyerekét mindenáron magánál szeretné tudni, mert Õ szereti, az anyának csak úgy van...Úgy él mintha nem lenne anya, ugyanúgy bulizik szarik bele mindenbe... Egyébként kedves 2. válaszoló a srác szüleinél laknak mind3an. Szóval az h megszokott környezet jó érv, ugyanis nem teheti ki onnan senki-hiszen a saját szüleinél élnek.
[email protected] ügy. Az olvasottak alapján, nõ megy a gyerekkel. Apuka lehet vele hétvégén.
Mégis mivel jobb apuka a szülei háza, az õ pénzük gyakorlatilag apukát kiraják hajléktalan lesz, mitõl lenne már alkalmasabb?
A kérdező hozzászólása: Nos kedves utolsó válaszoló és a többiek! :) Azóta elváltak útjaik, még 2012. Szept.-ben kimondták, hogy az Apánál maradt a gyerek, mert anyja közölte:Õ még nincs kész az anyaságra, nem érdekli milesz a fiával... Mi azóta is töretlenül együtt vagyunk, novemberben lesz az esküvõnk. Jaaaah és ami a legfontosabb azóta kiderült, hogy kisbabánk lesz. Jelenleg 27 hetes vagyok. Ennyit arról milyen jó apa, mennyire figyel a kisfiára!!
Ohhh 27 hetes te majd akor irogas mikor meglesz a gyerek és a te dolgod lesz mind a 2 kölyök, biztos eljátszogat a gyerekkel de nyakam rá hogy mindent a nagyi csinált eddig most hogy ott vagy minden a te dolgod lesz. Szuperapu lósza't nem tesz majd és ha besdzolsz neki téged is elhord pont annak aminek az exét.
A kérdező hozzászólása: Jaj Te nagyon okos, pont egy ilyen szaralak mint TE fogja nekem megmondani, hogy a gyerekem apja, akivel egyuttelek mar egy eve, hogy milyen apa?! :) Vicces vagy kisgyerek! :) Ha olyan lenne amit leirsz nem szulnek neki... De nem olyan. Te viszont egy eleg elkeseredett szanni valo kis luzer vagy, ha mast anelkul oszt, hogy nem is ismer! Menj vissza az oviba jatszal meg es ha felnosz, majd beszelunk Kis haver! :D

4 hónapos terhes vagyok sajnos idén nem tudunk összeházasodni, de szeretnénk a babánkat addig is a párom nevére venni, mi ennek a feltételei? Hova kell menni? Ha nem vagyunk házasok akkor is jár a családi potlék?

Legjobb válasz: önkormányzatnál kell csináltatni személyi,lakcímkártya a dokitól 1 igazolás a terhességrõl az okmányirodából 1 hajadonsági igazolás vagy ha házas voltál,válási papír minden ingyenes Jár a családi mindenképp :) Boldog babavárást! :)

önkormányzatnál kell csináltatni személyi, lakcímkártya a dokitól 1 igazolás a terhességrõl az okmányirodából 1 hajadonsági igazolás vagy ha házas voltál, válási papír minden ingyenes Jár a családi mindenképp :) Boldog babavárást! :)
akkor is jár, ha nem vagytok házasok. Ahhoz, hogy a nevére kerüljön, el kell menni a helyi önkormáynzathoz mindkettõtöknek és ott kell megcsináltatni az apasági nyilatkozatot. Ingyenes 10 perc alatt megvan de kell vinni a személyit mindkettõtöknek. A szülésre kell vinni ezt a papírt és akkor a párod nevére kerül
Mi épp most intéztük ezt! :-) A népjóléti hivatalba kell bemenni.(Nálunk így hívják, remélem ott is) Személyi igazolvány alapján írnak egy hivatalos dokumentumot mi szerint a párod az apuka, és az õ nevén lesz a pici. Fél óra alatt meg is van.2 példányt kaptok, alá kell írni, és kész is. A terhességed 30hetére érdemes meglennie ennek a papírnak, hogy ne legyen vele gubanc, ha lecsúsztok róla.Mert utólagosan macerásabb elintézni és pénzbe kerül.Így elõtte még ingyenes.
a polgármesteri hivatalba bementek, (te és párod) ott kiállítanak agy apasági nyilatkozatot, (személyi igazolvány, lakcímkártya kell) amit alá írtok. Minden juttatás, minden családi pótlék ugyan úgy jár, mint aki házas, hiszen elismertétek, hogy a szülei vagytok. Semmilyen "hátrány" nincs. Boldog babavárást!!! Ja, szüléskor csak a 3 hónapnál nem régebbi nyilatkozatszükséges!!! 7 hónaposan menjetek ( de minimum a 6. hónap után, mert meghaladja a 3 hónapot és nem fogadják el, akkor a nevedre kerül)
Ja igen, kell hozzá a dokitól egy papír is, melyen igazolja, hogy valóban terhes vagy!
Én 8 hónaposan mentem férjhez a mellettünk totyogó közös másfélévessel. Szüleink voltak csak ott, õk voltak a tanuk. Ez így ingyenes volt. Ezüst gyûrûnk van 10000/2 db. Ebédrlni mentünk mindannyian 30000 ft. Miért nem tudtok összehàzadodni? Amúgy apasági nyilatkozat kell és a nevére kerül a baba.

Ha nem vagyunk házasok, de szakítunk, a gyerek nálam maradhat? Mit tehetnék?

A párom eddig se segített túl sokat, a gyermekünk 2 éves. Nem bírom tovább mellette,nem részletezem miért, de megértenétek. Ügyvédhez forduljak?

Legjobb válasz: A gyerekfelügyelethez semmi köze annak, hogy a szülõk házasságban éltek-e, vagy nem, kedves utolsó. Így is, úgy is bíróság fog dönteni az ügyben. Nincs olyan, hogy ha nem voltak házasok a szülõk, akkor kizárólag az anya lehet gondviselõ. Abban az esetben kizárólag az anya a gondviselõ, amennyiben az apa nem tett elismerõ nyilatkozatot. Akkor viszont nincs is olyan probléma, amit a kérdezõ felvázolt.

A gyerekfelügyelethez semmi köze annak, hogy a szülõk házasságban éltek-e, vagy nem, kedves utolsó. Így is, úgy is bíróság fog dönteni az ügyben. Nincs olyan, hogy ha nem voltak házasok a szülõk, akkor kizárólag az anya lehet gondviselõ. Abban az esetben kizárólag az anya a gondviselõ, amennyiben az apa nem tett elismerõ nyilatkozatot. Akkor viszont nincs is olyan probléma, amit a kérdezõ felvázolt.
Kétéves gyerek? Ház persze! Neki anyai gondoskodásra van szüksége. Meg se kérdezd, hanem vidd magaddal egy biztonságos helyre. A többi /gyermektartásdíj megbeszélése, vagy per utján történõ rendezése/ csak ezután következik.
Egy ügyvéd válasza: Saten és mások: természetesen, feltétlenül szükséges a gyerekelhelyezés, amelyet össze kell kötni tartásdíj iránti igénnyel is. Máskülönben az édesanya nem lesz jogosult sem a gyermeket iskolába beíratni (ott is ragaszkodni fognak a jogerõs ítélethez), személyi igazolványt a gyereknek kiváltani, stb. Az apa nyilván kapcsolattartást fog igényelni, a legjobb megoldás ezt egyezség keretében rendezni, elõre megállapodni és már ezt benyújtani a bírósághoz, ez esetben ez egytárgyalásos, gyors per lesz.
Menj el egy bírosági panasznapra ott segítenek a gyerektartás mindenkép jár, a láthatást foglaljátok írásba.
vicces lenne a jogrendszerünk, ha ez így lenne, mármint házasság nélkül az anya a 100%-os gondviselõ...hála égnek ez nem így van...
Kedves 13:10! Elnézést ezt nem tudtam.
èn úgy tudom bírosági végzés nélkül az anyának van 100% gyámsági joga a gyeremek felett ha nincs házaság. Vagy is másnál hivatalosan nem is lehet míg a bíróág másképp nem rendelkezik. Viszont szerintem mindenképpen fordulj bíóságra a gyerektartási díj kiszabása miatt. Az a baj hogy most lehet fiezti de aztán majd megunja és nem fizeti tovább. ìgy megelözöd a nem fizetést.
Nem kell ügyvédhez fordulni nem vagytok házastársi viszonyban. Regisztráltátok az élettársi viszonyotokat? Ha nem akkor tiéd a gyerek, nem kell pereskedni. A másik kérdés aláírtatok apaságit? Ha nem akkor végképp nem csinálhat semmit.
Ha te vagy az anya, akkor nyerõ helyzetben vagy. Indíts gyermekelhelyezési pert, de beadhattok közös megegyezéses papírt is (ha vagytok olyan viszonyban), akkor egy tárgyalás alatt döntenek. Ügyvéd nélkül nem fogod tudni elintézni a helyzetet.
Az ügyvédtõl kérdezném. Hogy nem nagyon tiszta a helyzet.Ha élettársi viszonyban született gyermekem, de az apjával szétmentünk, hozzáteszem jó viszonyban, közös megegyezéssel.És fizeti is a közösen megbeszélt gytartást, ill. a láthatás sem okoz problémát.Tehát nincs semmiféle papirunk sem az együttélésrõl, sem pedig a válásról sem másról.Akkor a gyereket nem fogom tudni iskolába járatni mert nincs valamirõl papirom??

Ki nevére jön a családipótlék ha nem vagyunk házasok a párommal? Mivel nem vagyunk házasok afelől igényelhet pótszabadságot is?

Legjobb válasz: Akinek a nevére megigénylitek. Apasági nyilatkozat után úgyan annyira az apa mint te az anyja. Anya, Apa jogi kapcsolatához az ég világon semmi köze a szülõ gyerek kapcsolatnak

Akinek a nevére megigénylitek. Apasági nyilatkozat után úgyan annyira az apa mint te az anyja. Anya, Apa jogi kapcsolatához az ég világon semmi köze a szülõ gyerek kapcsolatnak
Annak a nevére jön, aki megigényli. Pótszabadságot is igényelhet, mi sem vagyunk házasok, de mindkettõnk kapja a pótszabit.

MI számít paráználkodssak és bujaságnak? Ha a házas felek csak egymással érintkeznek és akár nem is volt a házasság elött nemi kapcsolatuk, akkor mit szabad és mit nem az ágyban?

Orális,anális, ha az feleség felcsatolja a játékszertés elkapja a férjét,szerepjáték,korbács?

Legjobb válasz: paráznaság (gör. porneia, lat. fornicatio): tág értelemben minden, a hatodik parancsolat elleni bûn (házasságtörés), szoros értelemben szabad állapotú férfi és nõ házasságon kívüli testi egyesülése. A pénzért gyakorolt paráznaság a prostitúció. - A paráznaság súlyosan ellenkezik a személyek méltóságával és az emberi szexualitással, amely természete szerint a házastársak javára, valamint gyermekek nemzésére és nevelésére rendeltetett. Súlyos botrány, amikor fiatalokat ront meg. - A Szentírásban megkövezéssel büntették (MTörv 23, 22-29; Kiv 22,15-16). Átvitt értelemben Isten népének hûtlensége. - Szt Pál ap. figyelmezteti a tesszaloniki híveket, hogy testüket (skeuos = edény, vsz. asszony, v. még inkább a test) ne zabolátlan kívánságokra használják, mint a pogányok, akiknek nincs Istenük (1Tesz 4,5), hanem szentségben és tisztességben, amire Isten meghívta õket (1Tesz 4,3.7); ha valaki visszautasítja ezt a meghívást, Istent utasítja el (1Tesz 4,8; 1Kor 6,12.15.17.19; Róm 12,1). A ffi és nõ egyenjogú (1Kor 7,2) és egymásnak a nemi kapcsolattal is az üdvösséget kell adniok (Krisztus szeretetét, Ef 5,23.25-29.33) és egymást üdvözítõ, megváltóként elfogadni (Ef 5,28...31.33). A paráznaság ellenkezik a ker. hivatással (1Kor 5,11; vö. 5,9-13), a ker. élettel (Ef 5,3; Kol 3,2; 5.9), a Krisztussal-egyesüléssel (1Kor 6,15-17), Krisztus és Isten országával (Ef 5,5; 1Kor 6,9; Gal 5,19), az üdvösséggel (Jel 21,8; 22,18) és az egészséges tanítással (1Tim 1,10). - A paráznaság kifejezés használata a Szentírásban nem mindig mutatja világosan, hogy milyen konkrét cselekményt ért alatta (Mt 15,19; 1Kor 6,9; Gal 5,19; Ef 5,3.5; Kol 3,5; 1Tim 1,10). Pál ap. többször említi a paráznaságot (porneia), mint a házasságtörést (moicheia). Az ÚSz a porneia különleges formájaként említi a homoszexualitást és a vérfertõzést (1Kor 5,1; vö. ApCsel 15,20.29; 21.25). - Az egyh. tanítóhiv. többszörösen rámutatott a paráznaságnak súlyos erkölcsi rosszasságára, mely term-énél fogva és nemcsak a parancs értelmében jellemzi. bujaság (lat. luxuria): a nemi gyönyör rendetlen kívánásának vagy élvezésének bûnös készsége. - A hét fõbûn egyike, a tisztaság elleni bûnök fõ forrása. Cselekedetei a szándékosan szemérmetlen gondolat, beszéd, tekintet, cselekedet. Orvossága mindezek kerülése, rendszeresség és mértéktartás az étkezésben. Legyõzésében fontos a test kordában tartása, a kísértések gyökerükben való elfojtása, Isten jelenlétének és az istengyermekségnek a tudata, az emberi méltóság tisztelete önmagunkban és másokban, a gyakori gyónás és áldozás.

paráznaság (gör. porneia, lat. fornicatio): tág értelemben minden, a hatodik parancsolat elleni bûn (házasságtörés), szoros értelemben szabad állapotú férfi és nõ házasságon kívüli testi egyesülése. A pénzért gyakorolt paráznaság a prostitúció. - A paráznaság súlyosan ellenkezik a személyek méltóságával és az emberi szexualitással, amely természete szerint a házastársak javára, valamint gyermekek nemzésére és nevelésére rendeltetett. Súlyos botrány, amikor fiatalokat ront meg. - A Szentírásban megkövezéssel büntették (MTörv 23, 22-29; Kiv 22, 15-16). Átvitt értelemben Isten népének hûtlensége. - Szt Pál ap. figyelmezteti a tesszaloniki híveket, hogy testüket (skeuos = edény, vsz. asszony, v. még inkább a test) ne zabolátlan kívánságokra használják, mint a pogányok, akiknek nincs Istenük (1Tesz 4, 5), hanem szentségben és tisztességben, amire Isten meghívta õket (1Tesz 4, 3.7); ha valaki visszautasítja ezt a meghívást, Istent utasítja el (1Tesz 4, 8; 1Kor 6, 12.15.17.19; Róm 12, 1). A ffi és nõ egyenjogú (1Kor 7, 2) és egymásnak a nemi kapcsolattal is az üdvösséget kell adniok (Krisztus szeretetét, Ef 5, 23.25-29.33) és egymást üdvözítõ, megváltóként elfogadni (Ef 5, 28...31.33). A paráznaság ellenkezik a ker. hivatással (1Kor 5, 11; vö. 5, 9-13), a ker. élettel (Ef 5, 3; Kol 3, 2; 5.9), a Krisztussal-egyesüléssel (1Kor 6, 15-17), Krisztus és Isten országával (Ef 5, 5; 1Kor 6, 9; Gal 5, 19), az üdvösséggel (Jel 21, 8; 22, 18) és az egészséges tanítással (1Tim 1, 10). - A paráznaság kifejezés használata a Szentírásban nem mindig mutatja világosan, hogy milyen konkrét cselekményt ért alatta (Mt 15, 19; 1Kor 6, 9; Gal 5, 19; Ef 5, 3.5; Kol 3, 5; 1Tim 1, 10). Pál ap. többször említi a paráznaságot (porneia), mint a házasságtörést (moicheia). Az ÚSz a porneia különleges formájaként említi a homoszexualitást és a vérfertõzést (1Kor 5, 1; vö. ApCsel 15, 20.29; 21.25). - Az egyh. tanítóhiv. többszörösen rámutatott a paráznaságnak súlyos erkölcsi rosszasságára, mely term-énél fogva és nemcsak a parancs értelmében jellemzi. bujaság (lat. luxuria): a nemi gyönyör rendetlen kívánásának vagy élvezésének bûnös készsége. - A hét fõbûn egyike, a tisztaság elleni bûnök fõ forrása. Cselekedetei a szándékosan szemérmetlen gondolat, beszéd, tekintet, cselekedet. Orvossága mindezek kerülése, rendszeresség és mértéktartás az étkezésben. Legyõzésében fontos a test kordában tartása, a kísértések gyökerükben való elfojtása, Isten jelenlétének és az istengyermekségnek a tudata, az emberi méltóság tisztelete önmagunkban és másokban, a gyakori gyónás és áldozás.
Lelkipásztorunk (ref.) szerint a paráználkodás = házasságtörés azaz megcsalás, és nem a házasság elõtti nemi élet. Ha van isten, nem hiszem, hogy azért teremtett belénk ilyen csodálatos élvezetekre való képességeket, hogy ne éljünk vele... Ezt az egész elfojtást, . szégyen-tudatot a katolicizmus találta ki - persze ennek is megvan a fülledt dekadenciája :D
Kötve hiszem, hogy a biblia korában akár még csak a vibrátor ötlete is fölmerült volna, vagy fölcsatolható dolgoké. Szóval nem hiszem, hogy nagyon nyilatkoznak ilyenrõl.
A répaleves dolognak az a lényege, hogy a bor ugye élvezetet okoz és káros is, míg a répalé rossz, de egészséges. Mégis bort teremtett. Szóval nincs értelme az élvezetek kerülésének. Sõt, az apostolok is néha fölöntöttek a garatra.
Amit a papok csinálnak, az például annak számít.
Milyen SZexuális (írjunk már magyarul, ha már magyarok vagyunk) viselkedést kell kerülni egy házasságban? A megcsalást mindenképp. Ezen kívül pedig az olyan dolgokat, amiket a férjed/feleséged nem szívesen csinál. Tegyük fel, hogy te épp nagyon kívánod a szexet, a házastársad viszont éppen fáradt, nincs kedve. Gondolom (vagyis remélem :) , nem állsz neki megerõszakolni, hanem felfogod, hogy ma nincs szex, holnap is lesz nap. Na, ez a helyes viselkedés. Amit mindketten szívesen csináltok, az mehet.
kérdezz rá konkrétan, mert a káma szutra igen vastag.
A kérdező hozzászólása: Köszi a válaszokat, de igazán kielégítõt nem kaptam :( Milyen sexuális viselkedést kell kerülni egy házasságban?? akkor így kérdezem.
A kérdező hozzászólása: Pedig mint tudjuk, Jézus is borrá változtatta a vizet és nem mondjuk répalévé. ezt nem értem!!!
HÁZASSÁGBAN a HÁZASTÁRSADDAL azt csinálsz, amit akarsz. Mármint ha mindketten akarjátok:)
minden, nemi vágyakozásból történö közeledés más ember felé, aki nem a házastársad, paráznaság. ha megcsókolsz egy lányt, aki nem a feleséged, paráznaság. ha ábrándozol egyik ismerõsödrõl, aki nem a házastársad, már paráznaságot követtél el vele A SZÍVEDBEN.
Igen, egy helyen se írják Bibliában, hogy mi is az a paráznaság. Sõt, a legtöbb helyen csak mint házasságtörést emlegetik. A házasság elõtti szüzesség némi pogány hagyománnyal keveredett (a szüzességnek mágikus ereje van, az elsõ együttlét, szeretkezés, hihetetlen erõket szabadít föl) némi megrögzött élvezet tagadással. Pedig mint tudjuk, Jézus is borrá változtatta a vizet és nem mondjuk répalévé.
Mindent szabad, de csak egymással. Ami mindkettõtöknek jó, azt csinálhatjátok, de ha az egyik félnek nem jön be, nem szabad erõltetni.
A kérdező hozzászólása: Igazából a kérdéseben már írtam, hogy mikre gondolok. Nem tudhatom mi számít paráználkodásnka. Kutyában? Ha olvastátok azt írtam, hogy olvastam valahol, hogy (ha minden igaz a Vatikán azt tartja elfogadhatónak vagy csak az új Pápa)a férfi a lába közé kaápja aszerszámot és simogatják egymást. Ebból kiindulva a kutyában nyomatás már paráználkodás. Ok, hogy a házasságon kívüli szex annak számít, de a feleséggel az ágyban mi számít annak. Vagy ott már nincs is paráználkodás??? Ott már az Úr is eltûr mindent? mert házasok? nem vagyok nõs, csak kérdezem!

Meddig tart egy apasági megváltoztatása? Lehet ha nem vagyunk házasok? Mi az esélye, hogy a gyereket az apának ítélik ilyen esetben?

Röviden: 4 éve "sikerült" összejönnöm egy lánnyal, akir?l közben kiderült, hogy nem teljesen olyan mint mutatta. Akkor már volt egy kislánya, t?lem is terhes lett rögtön (állítólag szedte a bogyókat) A kisfiunk most 3 éves, a kislány 4,5. Én, illetve anyukám gondoskodunk róluk, az anya elmászkál, nem jön haza, nem lehet rá számítani. Emellett "depressziós" (bár nem tudom milyen fajtája lehet ez...). Fenyeget, hogy öngyilkos lesz. Nem tudom mi a baja, de már perpillanat nem is érdekel. Elegem van bel?le. Próbálkoztam megváltoztatni, nem megy. Szóval ott akarom hagyni, de nem tudom milyen esélyekkel indulok a gyerek, gyerekek terén. Alapból elég anyapártiak a döntések. A kislány pedig ugyebár nem is az enyém. Szóval így nem hiszem, hogy van esélyem rá. El?tte az apának le kellene mondani róla, nekem elismerni. Ez hogy megy? (ha az apa is benne van). Kell ehhez hogy házasok legyünk? Meddig tart? Utána nekem ítélik ?ket ilyen feltételek mellett? Amúgy nem dolgozik, nincs lakása. Nekem mindkett? van.

Legjobb válasz: Szia! Hát remélem neked ítélik. Viszont errõl bizonyítékok fognak kelleni. Bemondásra senki nem fogja elhinni. Ismerek olyat, ahol a nagy 13 éves gyerek kérése ellen döntött a bíróság. Nem tudom ott is mi céljuk volt, mikor az anyát nõnek sem lehet nevezni, le is mondott utána a gyerekrõl.

Szia! Hát remélem neked ítélik. Viszont errõl bizonyítékok fognak kelleni. Bemondásra senki nem fogja elhinni. Ismerek olyat, ahol a nagy 13 éves gyerek kérése ellen döntött a bíróság. Nem tudom ott is mi céljuk volt, mikor az anyát nõnek sem lehet nevezni, le is mondott utána a gyerekrõl.
Egyetértek az elsõ válaszadóval, bizonyítékot kell szerezned a nõ ellen. Vedd fel telefonon hogy fenyegetõzik, minden depresszióra utaló jelet rögzíts! Nagyon remélem hogy megkapod a gyerekeket! Az ilyen nõk ölik meg az ártatlan gyerekeket, aztán ülnek érte 2 évet mondván hogy betegek... Minden héten van egy ilyen eset..
Az elsõ gyerek apja tartja a kapcsolatot a gyerekkel? Ha nem foglalkozik vele, csak gyerektartást fizet, akkor keresd meg és együtt indítsatok pert, amiben õ lemond a jogairól a javadra. Ha nem érdekli a gyerek, akkor biztosan melléd áll a perben hogy ne kelljen többet gyerektartást fizetnie.

Lehet esküvõt csinálni ha már házasok vagyunk csak az esküvõnk csak papíron volt, nem volt se ruha se lagzi se semmi esküvõi dolog? Ilyenkor mi történik a hivatalba, ha egyáltalán lehet ott ilyet csinálni?

A ha mondhatom így ,hogy a férjem akart ilyen jelentéktelen fa..ságot!Nem lehetett ruhám és semmi ami egy esküvõn szokott csak páran voltunk!

Legjobb válasz: Ha a férjed nem akarja, akkor szerintem nem túl jó ötlet. Miért nem mentek el valahova kettesben pár napra, egy hétre, ami csak a romantikáról szólna. Az egy igazán szép, örökre szóló emlék lehetne. Ráadásul pihennétek és nem a stresszrõl szólna, mint egy esküvõszervezés.

Ha a férjed nem akarja, akkor szerintem nem túl jó ötlet. Miért nem mentek el valahova kettesben pár napra, egy hétre, ami csak a romantikáról szólna. Az egy igazán szép, örökre szóló emlék lehetne. Ráadásul pihennétek és nem a stresszrõl szólna, mint egy esküvõszervezés.
lehet. Nekünk pl. az egyházi egy évvel késõbb volt. Lehet utána lagzi is. Lehet fogadalommegújító is vagy valami hasonló, pénzért kimegy az anyakönyvvezetõ bárhová, pláne hogy már házasok vagytok :)
Nem esküvõnek, hanem házasság-fogadalommegerõsítésnek hívják, ha jól tudom, ugyanannyiba kerül, mint egy 'rendes' polgári esküvõ.
Miért nem csináltok olyat, hogy csak egyházi esküvõ és lagzi? Szerintem másodszor is az anyakönyvvezetõ elé járulni azért nem lenne jó ötlet, mert te nem fogadalommegerõsítést akarsz, hanem klasszikus esküvõt. És benned lenne az érzés, hogy ez most csak kamu. Viszont ha egyházi esküvõtök nem volt, akkor máris jobb a helyzet, mert meglesz az "elsõ" érzés, hiszen Isten színe elõtt elõször esküdtök hûséget egymásnak. Ráadásul egy templomi esküvõ sokkal, de sokkal elegánsabb, mint egy polgári, nem véletlen, hogy sok nem vallásos pár is tart templomi esküvõt - csak a "feeling" miatt :)
Megtarthatjátok most a templomi esküvõt, vagy megújíthatjátok a fogadalmat, meg kell beszélni az anyakönyvvezetõvel, hogy mit lehet tenni ezügyben. Utána pedig mehet a lagzi. De én is úgy látom, mint itt többen, hogy a kapcsolatotokban ennél sokkal súlyosabb gondok lehetnek.
Õszintén azért annyira már ne éld bele magad, én voltam ilyenen de olyan unalmas lagzin még soha nem voltam. Valahogy nem volt az igazi, hogy tudta mindenki csak játék esküvõ.
Akár a 8-as válaszolónak úgy nekem i kis esküvõm lesz , szintén kb.14 fõvel , 12 év után, de az igazi menyasszonyi ruháról nem mondanék le , és lagzi sem lesz utána. A párom is egyetért velem , õ is szeretne igazi menyasszonyként + a kislányunkat , mint kis koszorúslányt hercegnõként látni .:-)Szerintem létezik , hogy meg lehet erõsíteni a fogadalmatokat és oda felveheted a menyasszonyi ruhát !
A kérdező hozzászólása: Nagyon aranyosak vagytok, hogy megértetek, és ilyen szuper ötleteket adtatok.Presze ezeket még meg kell beszélnünk, hogy mindenkinek jó legyen.Köszönöm a segítségeteket! Azért mi nõk nem tudunk ellenálni egy szép menyasszonyi ruhának! Csakhogy ezt a férfiak többsége nem tudja komolyan venni!
A férfiak többsége igenis komolyan tudja venni a menyasszonyi ruha jelentõségét, a kisebbség az, aki nem. Az általam ismert férfiak mind nagyon büszkék voltak a gyönyörû menyasszonyi ruhás párjukra, egyik se várta volna el, hogy akár egy egyszerû farmer nadrágban esküdjön. A te férjed a kisebbséget képviseli, de azért bízom benne, hogy sikerül "jobb belátásra" téríteni.
Sok szertartasvezeto vallakozas van magyarorszagon. Ha gondolod adok egy weboldal elerhetoseget. nem olyan sulyos osszegert osszeadnak titeket barhol hajon kertben hegyteton vizparton stb. Ugy ahogy ti szeretnetek meg a szoveget is megirhatod magadnak. Mi romantikussan hazasodtunk helyszinen de elotte par nappal mar megvolt a hivatalos eskuvonk a varoshazan ingyen gyorsan. Aztan a vendegeknek a szertartasveszetovel meg egy szep sajat szoveges ceremonia. A vendegek nem tudtak hogy mi mar hazasok vagyunk. Kepzeled el naplemente topart halk zene feher szekek sok sok virag es gyertya tobb szaz gyertya.
Attol meg hogy felveszel egy eskuvoi ruhat a hazassagod nem lesz jobb, a problemaitok nem fognak megoldodni, nem lesz a ferjed figyelmes, stb. Talan ezen kellene elgondolkodni.
Azt megértem, hogy neked ez probléma, de igazából kényszerített valaki erre a házasságra? Szépen belementél, hogy legyen egy teljesen egyszerû esküvõtök (van olyan is aki éppen ilyenre vágyik). Ha már ezt sem tudtad megbeszélni a férjeddel, hát...... Ennyit nyafogni egyébként egy ilyen dolog miatt, hogy neked nem volt szép ruhád az esküvõn és emiatt hónapokat bõgsz, csak irigyelni tudlak, hogy ennyire kevés problémád van. Egyébként szerintem lehet újraházasodni, pénzért mindent lehet.
Kérdezõ, a legnagyobb probléma a kapcsolatotokkal van, ezt szerintem te is érzed. Írod, hogy nem törõdik veled eléggé, elhanyagoltnak érzed magad. Hidd el, ez nem fog megváltozni attól, hogy rendeztek egy esküvõs szertartást. Persze legalább megkapod amire vágytál, de szerintem a kapcsolatotokkal más a probléma, mint a kimaradt esküvõi buli. Tudom hogy semmi közöm hozzá, de próbáljatok meg leülni és megbeszélni a dolgokat, ne csak ezt az esküvõset, hanem a kettõtök kapcsolatát is.
Kérdezõ, persze, lehet, a kerek (10, 25, 50, stb) alkalmakkor szokás is, úgy hívják, hogy házasság megerõsítése. Az anyakönyvvezetõvel kell megbeszélni.
A kérdező hozzászólása: Igen erre én is gondoltam, hogy akkor a templomit is megcsinálnánk, mert hogy õ nem tartja fontosnak, pedig õ is katolikus!Egyszerûen én csak egyszer szerettem volna igazán szép lenni egy gyönyörû ruhában, csak õ sajnált rá annyi pénzt kidobni!
Miért ne lehetne? A Gáspár házaspár hányszor kelt már egybe?
bocs, de nekem nem az jön le ebbõl, hogy szereted szerencsétlent...
Gondolom ilyen esküvõs dolgot lehet csinálni, a hivatalba nem kell menni, max. felbéreltek egy színészt, vagy valakit, aki látszólag összead titeket, de igazából már úgy is házasok vagytok, tehát ez csak egy színjáték lesz. Egyébként tudod a házasságkötés napján nem attól boldog az ember, mert katalógusba illõ esküvõt hozott létre, hanem attól, hogy hivatalosan is összekötötte az életét azzal, akit a legjobban szeret. Erre kellene elsõsorban visszaemlékezni, ha arra a napra gondolsz. Szerintem nálad más a probléma, nem az, hogy elmaradt a hacacáré. Fogadni mernék, ha megcsináljátok az esküvõt, utána se leszel boldogabb. Ezt abból sejtem, hogy kijelentetted, hogy most már nem lesz részed semmi jóban. Gondolkozz el azon, miért érzed így, mert ennek semmi köze ahhoz, hogy volt-e esküvõi buli vagy sem, ez nem befolyásolhatja a további boldogságodat.
A kérdező hozzászólása: Most már õ is sajnálja, hogy nem volt.Azt mondta , majd csinálunk egy pót lagzit.De az már milyen se esküvõi kép, se videó, semmi emlék nincs arról a napról.Mondjuk így nem is bánom!Pár hónapja voltunk egy igazi esküvõn és azóta állandóan bõgök, hogy nekem miért nem lehetett menyasszonyi ruhám.Mert , hogy nem engedte , hogy felvegyek, mert az minek, hogy õ érezte volna kellemetlenül magát ha én szép ruhába vagyok!
Azt egyébként elárulod, hogy akkor miért nem volt "igazi" esküvõtök? A párod miért nem akart? És te miért mentél bele, ha már akkor is ennyire ellene voltál? Rossz olvasni, ahogy a házasságkötésed napjáról beszélsz :(
A kérdező hozzászólása: Nekem igazából õ volt az egyetlen férfi az életemben, szeretem õt, csak mivel olyan egyszerû az életünk, hogy szerettem volna valamit ami örök emlék lesz az életünkben.Egyszerûen nem gondolunk magunkra soha, van egy kis csodánk és õ tölti be az életünket, nem igazán van idõnk egymásra, kettesben.De az az igazság, hogy soha nem lep meg semmivel!Én mindig készítek neki meglepetéseket aminek õ örül is de rám soha nem gondol!
szerintem igaza van a kérdezõnek nekünk is csak 14 en leszünk de én akkor is felveszem a mennyasszonyi ruhát mert arra az 1 napra szeretnék hercegnõ lenni :)
A kérdező hozzászólása: Egyszerûen nem akart.Õ ilyen egyszerû ember!Bezzeg más esküvõjére elmegy tanúnak nagy banzájba, csak éppen õ nem akarta.De a lagzi óta amin voltunk, mondja is hogy nem is volt vészes, tök jól érezte magát, bezzeg én hiába kérek valamit, nekem nem tette meg a haverjának meg szó nélkül!
Lagzit csinálhattok bármikor, minden kellékkel, királylányos ruhával, zenekarral, stb. Ha csak polgári esküvõtök volt és nem ellenkezik a nézeteitekkel, akkor még templomi esküvõtök is lehet és azzal együtt már teljesen olyan lenne, mintha most házasodnátok.
Lehet "ál"esküvõ és lagzi is. Egyik rokonomék úgy házasodtak, hogy a polgárit nagyon szûk családi körben, majd 2 héttel késõbb lagzi és volt álszertartás is. Ezt is az anyakönyvvezetõ végzi, gondolom kell érte fizetni pluszban. A lényeg, hogy gyakorlatilag a násznép elõtt lement ugyanaz a szertartás. Aki nem volt ott az elsõn, nem is tudta, hogy nem ez az igazi. Szóval semmi akadálya :)
Nálunk sem volt lagzi, még templomi esküvõ sem.Csak bementün és az anyakönyvezetõ összeadott minket tanuk és a szülõk voltunk.Most 3 gyermekünk van és 10. évfordulonkon, ami tavaj júliusba volt.Rendesen összeházasodtunk, lagzival.Az anyakönyvezetõ is összeadott minket újra, persze ez már nem hivatalos volt, de megtette a család és barátaink elött, majd bementünk a templomba és utánna csaptunk egy szuper bulit.Kisebbik lányom 3 éves a nagyobbik pedig 8.Õk voltak a koszorus lányok, Életem legszebb napja volt.Te is megteheted csak akarni kell :) )
Szia Kérdezõ! Mi lett végül? Megbeszéltétek, rendben vagytok? Lesz/ volt esküvõ? Igazából csak most találtam meg a kérdést és konkrétan az én esetemet írtad le. Nekem is kimaradt minden "nagy" pillanat az életembõl, de ezek közül igazából csak az eljegyzést(mm azt hogy egyáltalán megkérje a kezem, nem a családnak tartott gügyögést, azt nem bírom)és az esküvõt sajnálom. Nekünk is elég egyszerû életünk van, detto, én meglepem õ csak nagyon ritkán, amivel még nem is lenne baj, jobban szeretek én ajándékozni, h.ülyén érzem magam ha én kapok valamit(elõtte soha nem kaptam ajándékot). De ez nekem is fájó pont, fõleg amikor látom, hogy korunkbelieknek megadatik minden, õ is a haverjainak minden nekem meg kb semmi. A gyûrût azóta ígérgeti, persze sose fogom megkapni, pedig nekem egy 200 forintos bizsu is elég lett volna. Meg persze az, hogy farmerban, pólóban(õ lesörözött ingben, mert elõtte este buliztak). Bementünk aláírás a két tanú elõtt és kész, mindenki ment amerre akart.Ennyi. Konkrétan egy közös selfie sincs arról a napról. Ha tudnám, hogy nálatok mi lett az adna egy támpontot, hogy reménykedjek/van-e értelme(mert azért így tényleg nem az igazi), vagy inkább törõdjek bele, mondjak le róla és felejtsem el, aztán majd lesz szép emlék, ha gyerekünk lesz...már persze, ha lesz.

Párommal már több mint 3 éve vagyunk együtt de mostanra valami megváltozott. Ha nincs velem hiányzik ha együtt vagyunk gyakran összekapunk apróságokon is. Mint valami régi házasok (ahogy szokták mondani) Nem tudom mi lehetne a megoldás?

Legjobb válasz: Igazából azt érzem hogy minketten meguntuk a másikat de ugyanakkor a szeretet megvan csak már nem ugyanúgy. Nem vagyunk egymással toleránsak. elveszett a varázs..

A kérdező hozzászólása: Igazából azt érzem hogy minketten meguntuk a másikat de ugyanakkor a szeretet megvan csak már nem ugyanúgy. Nem vagyunk egymással toleránsak. elveszett a varázs..
Fontos, hogy néha kimozduljatok együtt, kiszakadjatok az otthoni légkörbõl. Ne nagy dolgokra gondolj, az apróságokon bukik vagy áll minden.

Mi kell a 91. nap után járó adókedvezmény igénybe vételéhez ha nem vagyunk házasok és a párom akarja igénybe venni?

Legjobb válasz: Ha jól tudom, akkor a szülésig ebben az esetben csak te veheted igénybe, ha nincs apasági nyilatkozat! Születés után kérheti az apuka! Nálunk a védõnõ adott egy igazolást, hogy betöltöttem a 91.napot, a dokim aláírtan, aztán leadtam a munkahelyemen!

Ha jól tudom, akkor a szülésig ebben az esetben csak te veheted igénybe, ha nincs apasági nyilatkozat! Születés után kérheti az apuka! Nálunk a védõnõ adott egy igazolást, hogy betöltöttem a 91.napot, a dokim aláírtan, aztán leadtam a munkahelyemen!
Mi nem vagyunk házasok, és apa igénybevehette, csak az orvostól kellett az igazolás, hogy ekkor és ekkor betöltöttem a 91.napot!
Figyeljetek oda lányok, mert az új szabály szerint a magzat után apa csak veheti igénybe ha HÁZASOK vagytok!
2vagyok, ha nem lehetne akkor a párom munkáltatója is tudna róla és gondolom szóltak volna!
A párod munkahelyérõl kell kérni egy papírt(õk ezt tudni fogják) ezt kell nektek kitölteni valamint a munkahelyedre beviszed és kitölteted velük is hogy nem te veszed igénybe.és visszaviszi a párod a munkahelyére és leadja azzal a csatolmánnyal együtt amit a dokid ad ki hogy mikor töltötted be a 91. napot!Ennyi!A többi a munkáltató dolga.legalábbis nálunk így volt!

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!