Találatok a következő kifejezésre: Ha nem házasok, (110 db)

Akiket megcsal a férjük/feleségük, és megbocsájtottak, akkor is megtették volna, ha nem házasok, avgy nincs gyerek? Akkor is, ha még eljegyzés előtt álltak volna, vagy nincs gyerekük, és fiatalabbak?

Legjobb válasz: elveszett a bizalom, ezt nem lehet helyre hozni, nekem nem ez nem attól függ hány éves vagy, van gyerek v nincs, v éppen milyen kapcsolatban vagyunk, ezt nem lehet megbocsájtani soha N

elveszett a bizalom, ezt nem lehet helyre hozni, nekem nem ez nem attól függ hány éves vagy, van gyerek v nincs, v éppen milyen kapcsolatban vagyunk, ezt nem lehet megbocsájtani soha N
A kérdező hozzászólása: jó, de van aki megbocsájtott, engem csak érdekelne, nem vagyok abban a helyzetben, csak fontos lenne azoknak a szemszögébõl látni dolgokat, akik sajnos igy jártak...
Nekem a volt Feleségem csalt meg, és voltak gyermekeink. Megbocsájtottam, de sajnos a mondás igaz!!! Aki egyszer megteszi, többször is megteszi! Sose bosszuld meg, ne csald vissza, inkább szakítsatok! Én megbocsájtottam, azért mert szerettem, azért mert voltak gyermekeim tõle, de sajnos semmit nem ért! Ráment 10 év az életembõl, 13 évig voltunk házasok. Ezzel az a baj, hogy amikor nekem lett lehetõségem, mondván ha õ megtette akkor én is megtehetem, és visszacsaltam. Nagyon bánom, mert 1. semmivel nem lettem jobb, 2. rám is érvényes, hogy aki egyszer megteszi... Nincs visszaút. :(
Persze. Aztán a mostani szeretõjét is a következõért.
Mivel nem látunk bele a pasi fejébe, ezért nem tudjuk. Honnan is tudnánk? Lehet példa erre is és arra is. Nem biztos, hogy csak a ház, a gyerek és a házasság az, ami befolyásol egy férfit, hogy melyik nõ mellett élje le az életét. Az érzelmeitõl (is) függ minden.
Ha veled lesz, nem fogod tördelni a kezeidet, hogy a kedvesed visszaesõ hûtlenkedõ lesz? Önbecsülés, mint olyan? Remek 3. fél vagy, de ha a pasi hûtlen alkat, akkor hiába leszel te "hivatalosan" a barátnõje, ismét be fog újítani egy hozzád hasonlóan szédíthetõ libust. Amúgy szurkolok nektek!
Nem. Ha egy férfi annyira szerelmes az új nõjébe, hogy otthagyja érte a régit, azt a kapcsolat legelején teszi meg, amikor legjobban lángolnak az érzelmek. Amelyik férfi egy-két héten belül nem tud dönteni két nõ között, az nem is akar. Ebben az esetben ez csak a csiki-csuki játék része, amivel mindkét nõt meg tudja tartani. Annyi facér pasi van, egyik aranyosabb, kedvesebb, hûségesebb, mint a másik. Miért nem tudtok közülük választani?! Sosem fogom megérteni... (Elõfordul, hogy ismerkedéskor nem derül ki rögtön, hogy van valakije, de normális nõnél jó ok a szakításra, ha kiderül, hogy nem csak rendszeresen megcsalták, de még õ volt az, akivel megcsalta a párját...szóval érted. Nekem az ilyen rettentõ megalázó lenne.)
Akkor szólj ha elhagyta a családot. Addig csak hülyített majom maradsz.
A kérdező hozzászólása: Konkrétan még nem történt együttlét, voltunk párszor kettesben és tervezzük hogy együtt legyünk de én azt szeretném ha többet akarna! Sokszor keres, ír, hív, szóval mindennap jelen van.
Micsoda kérdés? Bárki bármilyen kapcsolatot boríthat, ha a szeretõvel jobban érzi magát.
Bizonytalan, hiszen nem tudni, hogy a szereto hanyadik, lehet hogy tobbet is tart pl., hiszen elettarsa van, gyerek nincs, de "valami" osszekoti oket, erdek nem, hiszen kulon hazzal rendelkeznek, tehat a lelki ertekek lesznek az osszekoto kapcsok!
Ha már szeretõ akkor abból lehet szerelem is, és otthagyhatja. De a nem szeretõért is otthagyhatja ha egyszerûen jobban kijön egy másik nõvel mint azzal amelyikkel éppen van. Nem mindenkinek sikerül elsõre megtalálni a "tökéletes" partnert, de gerinc azért kellene hogy maradjon...
8-as! Elolvastad egyáltalán? Nincs család. Mondjuk én azt nem értem, mitõl élettárs a nõje, ha külön házban élnek? Vagy már összeköltöztek, az egyik házat meg kiadták albérlõknek?

Ha valakik évek óta együtt vannak, esetéeg gyerek is van de nem házasok, te is arra gondolsz hogy biztos van valami "gáz" velük kapcsolatban?

Legjobb válasz: Az ilyen párok 99%-a nem akar esküvõt, és ennyi. Vagy azért, mert elavult dolognak tartják a házasságot, mondván, hogy nem a papír tartja õket össze, és ennyit nem költenek rá, vagy azért, mert mindig halogatják, mondjuk pont anyagi okokból. Egy jó, tartós kapcsolaton nem fog változtatni az esküvõ sem, és ez így van rendben. Gyereket is lehet vállalni nélküle, már senki se fogja õket megszólni. Nekem azok a párok a furák, akiknél egyik fél rendszeresen fesztivált csinál azért, mert még mindig nem házasodtak meg. Meg azok, akik egy éves kapcsolat után világra szóló lagzit csapnak, felvesznek rá két millió hitelt, van minden a limuzintól a legdrágább étteremig, rá egy éven belül jön a baba, és három év múlva meg elválnak. De az esküvõre meg a lakásra felvett hitelt fizethetik egy életen át... NA itt van gáz. Pl. tíz éve sokan azért házasodtak, mert lakást akartak venni, és csak házastársak kaphattak közösen olcsó hitelt meg szocpolt. Nem romantikus indokokból... Közülük van, aki még mindig turbékol, van akik elváltak. Sokkal fontosabb, hogy milyen magában az a kapcsolat, hogy mûködnek, mint család. Mondom ezt úgy, hogy szintén házas vagyok. Hat év együttélés és egy gyerek után, és már hat éve vagyunk házasok, már két gyerekkel, tehát 12 éve nyúzzuk egymást. :D

Az ilyen párok 99%-a nem akar esküvõt, és ennyi. Vagy azért, mert elavult dolognak tartják a házasságot, mondván, hogy nem a papír tartja õket össze, és ennyit nem költenek rá, vagy azért, mert mindig halogatják, mondjuk pont anyagi okokból. Egy jó, tartós kapcsolaton nem fog változtatni az esküvõ sem, és ez így van rendben. Gyereket is lehet vállalni nélküle, már senki se fogja õket megszólni. Nekem azok a párok a furák, akiknél egyik fél rendszeresen fesztivált csinál azért, mert még mindig nem házasodtak meg. Meg azok, akik egy éves kapcsolat után világra szóló lagzit csapnak, felvesznek rá két millió hitelt, van minden a limuzintól a legdrágább étteremig, rá egy éven belül jön a baba, és három év múlva meg elválnak. De az esküvõre meg a lakásra felvett hitelt fizethetik egy életen át... NA itt van gáz. Pl. tíz éve sokan azért házasodtak, mert lakást akartak venni, és csak házastársak kaphattak közösen olcsó hitelt meg szocpolt. Nem romantikus indokokból... Közülük van, aki még mindig turbékol, van akik elváltak. Sokkal fontosabb, hogy milyen magában az a kapcsolat, hogy mûködnek, mint család. Mondom ezt úgy, hogy szintén házas vagyok. Hat év együttélés és egy gyerek után, és már hat éve vagyunk házasok, már két gyerekkel, tehát 12 éve nyúzzuk egymást. :D
nem , nem gondolom, így érzik jól magukat....
Nem, szerintem ma mar ez is teljesen normalis. Peldaul mi 8.5 eve vagyunk egyutt a parommal, 3 evet egyutt jartunk, aztan koltoztunk ossze. Most van egy majd 3 eves gyerekunk, tervezzuk a kistesot es iden nyaron hazasodunk. Mire osszekoltoztunk tudtam, hogy semmi ujat nem fogunk egymasnak mutatni, ami miatt szetmennenk. Igy is lett. Es a papir sem fog valtoztatni semmit. Ja es praktikussagbol hazasodunk, de ez mar egy masik tortenet.
Nem. A szüleim sem házasok...
Azért mert én fontosnak tartom a házasságot, és nem értem, hogy más miért nem, nem fogok elítélni senkit, és azt gondolni, hogy " gáz" van velük... Nincs baj azzal, ha egyik fél sem akar házasságot, csak akkor, ha az egyik igen, a másik pedig nem... de ha képesek a kompromisszumra, akkor ezzel sem feltétlenül van gond... Van rokonom, akinek 30on felül van az egyik gyerek, a másik is 28...miért lenne gond?
"Bár lenne annyi felesleges idõm, hogy ilyeneken gondolkodjak... " Mekkora álszent duma... A gondolkodáshoz nem kell plusz idõ, elég gáz, hogy neked ahhoz külön mentesíteni kell magad minden munkától, le kell ülni, és mantráznod kell. Ez hogy visszaírtál a számodra semmit mondó kérdésre, sokkal több idõdbe került. Na mindegy! Kérdésedre a válasz: én sem gondolom, hogy gáz lenne! Én sem szeretnék férjhez menni! Max a ruha miatt, de az meg milyen pénzkidobás már!
Nem, ugyanis a sztereotípiák nem helyesek..SOHA, mert nem lehet általánosítani. Például nem igaz az, hogy minden szõke nõ buta. Nem igaz az, hogy minden leszbikus csalódott már a pasikban.Van olyan is, aki már érzi kiskorától, hogy valami "nincs rendben" a nemi identitásával, és nem is próbálja ki pasival. Így, ha valaki nem házas, de már közös gyerekük van, akkor nem feltétlenül biztos, hogy elváltak..stb.
Bár lenne annyi felesleges idõm, hogy ilyeneken gondolkodjak... Amíg valaki kifejezetten nem okoz nekem kárt valamivel, addig semmit sem gondolok róla.
Azt gondolom, hogy 10%, hogy egyikük sem akart esküvõt, 90%, hogy a pasi nem akarja elvenni a nõt.
4- annyi felesleges idõd csak akad, hogy ezt leírd ide...
Nem, több ismerõsöm is él így, boldogan, gyerek(ek)kel. Az egyik tavaly mesélte, hogy most hogy már majdnem 15 éve együtt vannak és a gyerek is 10, volt róla szó, hogy összeházasodnak, de a végén annyira lényegtelen volt mind a kettõjüknek, hogy ez elmaradt. És élnek boldogan....
Igen, nekem is ez jut eszembe. Sajnos, akárhogy próbálom értelmezni az ilyen kapcsolatban élõk magyarázatai, nem tudom õket hova tenni. Nem tehetek róla, de nem tudom elhinni, hogy így tökéletesen megfelel nekik és egyikük sem vágyna házasságra. Mondjuk lehet azért van ez, mert régimódi vagyok... 24N
nem gondolom, h problémás lenne a kapcsolat, mivel én is hasonló beállítottságú vagyok. a párom szívesen elvenne, ha szeretném, de nekem teljesen megfelel az együttélés. aztán lehet, késõbb változik az álláspontom. sokkal inkább azt szoktam látni, h nagy hacacáré, esküvõ minden extrával, de már borítékolható a válás. az utóbbi idõben 3 ilyet is tapasztaltam a környezetemben. a házasság még nem garancia semmire. ismerek egy olyan párt, akik 30 év együttélés és 2 felnõtt gyerek után keltek egybe :)
Igen. Én is erre gondolok sajnos az esetek többségében és ebben saját tapasztalat is benne van.:( Persze vannak kivételek, mint mindíg, de általánosságban Nekem is ez jut eszembe, mint Neked.
Nekem az a tapasztalatom a környezetemben (és saját is), hogy egy esküvõ sokszor csak bezavar. Valahogy bepánikoltatja az embert, hogy hú, akkor ettõl a naptól kezdve tényleg senki más, le vagyok kötve, elköteleztem magam stb., stb. Akik meg csak simán együtt élnek, de ugyanúgy, mintha házasok lennének, ott nincs ilyen para, csak egyszerûen boldogan együtt vannak. Ez nem jelenti azt, hogy kevésbé gondolják komolyan.
Nem. Több ismerõsöm él így. Köztük nõvérem lassan 25 éve. Három gyerekük van. Nagyon boldog a kapcsolatuk.
9es vagyok mit jelent az évek óta? Mi 5 éve vagyunk együtt, igaz gyerek nincs, együtt élünk 3 éve....mindenki meglepõdik, hogy õsszel esküvõ....pedig évek óta együtt élünk, és együtt vagyunk...nem hinném, h bárki azt gondolná "gáz" van velünk.. vagy de?
Nincs gáz. 21 éves a kapcsolatom, 17 éves fiunk van, megkértem a párom kezét, bele is egyezett, mégsem házasodtunk össze. Nagyon jól megvagyunk... 43/F


Igaz az, hogy a 2012. Január 1. után született baba után nem jár családi pótlék ha nem vagyunk házasok?

Már van egy kislányunk ő utána kapom mert 2011-ben született,a kistesó 2013 januárban érkezik. Ha nem megyek férjez,akkor nincs családi pótlék???

Legjobb válasz: Én errõl még soha nem hallottam. A családi pótlék az minden gyerek után jár, függetlenül attól, hogy házas, vagy nem házas az ember, hisz egyedülálló anya is kaphatja. Én csak abban az esetben hallottam, hogy nem jár, akinek a gyereke nem jár rendesen iskolába és a hiányzása meghalad egy bizonyos óraszámot.

Én errõl még soha nem hallottam. A családi pótlék az minden gyerek után jár, függetlenül attól, hogy házas, vagy nem házas az ember, hisz egyedülálló anya is kaphatja. Én csak abban az esetben hallottam, hogy nem jár, akinek a gyereke nem jár rendesen iskolába és a hiányzása meghalad egy bizonyos óraszámot.
Na ebbõl biztosan forradalom lenne!
Hát én sem hallottam róla, de igazat adok a második válaszolónak, ebbõl forradalom lenne! 26 hkm
Nem lesz Erzsébet utalványban fizetve a családipótlék. A rendszeres gyermekvédelmit kapók fogják az évi 2*6ezer körüli összeget abban kapni, illetve a szociális segélyt kapók kaphatják a pénz egy részét utalványban, önkormányzati döntés alapján. Túl sokba kerülne utalvánnyal fizetni az államnak.
benne van a hírben, hogy a nagycsaládok a téma. a családit nem vették el. a tévében sem volt ehhez hasonló hír, max a bözsi utalvány, de már az is változtatva van, ahogy elõttem írták.
Forrás?!
Én úgy tudom, hogy mindenki Erzsébet-utalványban fogja kapni, legalábbis ma azt mondták valamelyik híradóban hogy elkészítették a tervezetet.
A kérdező hozzászólása: Ez az hogy forrás nincs de a barátnõm és a sógornõm is mondták hogy a híradóban is benne volt.
Ez tavaly szeptemberi hír, nem aktuális.

Ha az anya és apa együtt élnek (gyerek 3 éves lesz télen) de nem házasok és az apa új kapcsolatot szeretne, az anyát ki akarja tenni magától (mert az anya költözött az apához), mivel nem szereti az anyát (az anya se Õt). Mennyi az esélye? Többi lent.

Bíróságra viszi az ügyet az apa, mondván veszélyezteti a gyereket az anya. Mennyi esély van arra, h apa javára döntenek? A gyerek apás. Az anya nem foglalkozik a gyerekkel,sőt...Mind2nek van munkahelye.A gyerek megszokott környezete az apjánál van.Az anyánál nem megfelelőek a körülmények. Kiszámíthatatlan emberek+nagykutyák.

Legjobb válasz: Én ugyanilyen körülmények között váltam el(mi házasok voltunk)Anyósoméknál laktunk.Én ragaszkodtam a gyerekhez.Azt hogy az anya nem foglalkozik a gyerekkel bizonyítani is kell,bárki mondhat ilyet.Ha viszont az anya nem küzd érte mert nem érdekli akkor nem is teremt olyan körülményt hogy nála legyen a gyerek.Nekem ez volt az elsõdleges szempont,hogy a gyereknek mi a jó.Ha a szülõk szakítanak,nincs mit keresnie az anyóséknál,de az anya dolga hogy jó helyet találjon akár egy albérletben.Ha nem fontos vagy veszélyezteti,és ez bizonyosságot nyer akkor a gyerek az apánál is maradhat.A gyerek érdeke az elsõ.

Én ugyanilyen körülmények között váltam el(mi házasok voltunk)Anyósoméknál laktunk.Én ragaszkodtam a gyerekhez.Azt hogy az anya nem foglalkozik a gyerekkel bizonyítani is kell, bárki mondhat ilyet.Ha viszont az anya nem küzd érte mert nem érdekli akkor nem is teremt olyan körülményt hogy nála legyen a gyerek.Nekem ez volt az elsõdleges szempont, hogy a gyereknek mi a jó.Ha a szülõk szakítanak, nincs mit keresnie az anyóséknál, de az anya dolga hogy jó helyet találjon akár egy albérletben.Ha nem fontos vagy veszélyezteti, és ez bizonyosságot nyer akkor a gyerek az apánál is maradhat.A gyerek érdeke az elsõ.
Ha nem szeretik egymást minek vannak még együtt?Kiteheti a nõt, az övé a lakás, Gyerek ügyben, gyermekelhelyezési per.Hát az esély..attól függ mi a nem megfelelõ körülmény....
Brrr... Ezért nem szabad soha, semmilyen körülmény között férfihoz költözni.
nagyon kevés az információ. Pl. az, hogy az anya eljár bulizni, messze nem jelenti azt, hogy nem törõdik a gyerekével. Nem az a jó anya, aki 24 órában a gyereke mellett van, amíg érzelmileg, szellemileg, egészségileg ki nem készül. Azért van két szülõ, hogy a feladatokat, a felvigyázást IS! meg tudják osztani.
Hát extrém esetben még az apa is röpülhet, úgyhogy vegyen vissza! Nagykutyák eltávolíthatók/bezárhatók, hogy nem foglalkozik vele, stb az bizonyítandó, mert persze mindenki ezt mondja ilyenkor! A megszokott környezetet meg nem biztos, hogy jó emlegetni, mert a végén a gyerek marad az anyával a lakásban, a tulaj meg mehet, erre volt már példa!
Amúgy szép apa, dobja ki a kisgyerekét meg az anyját. Uncsi volt? Van másik? Ha te vagy az, nem irigyellek, jó fogás volt :O.
A kérdező hozzászólása: Ja és igen! Valóban szép apa! Ennyi mindent megtesz a gyerekéért és félti! Vagy az rossz apa, aki vigyáz a saját gyerekére, mégha az anyjától is óvja? Elgondolkoznék azon, hogy felteszem-e idegennek ezt a kérdést, hogy milyen apa..Nem ítélkezést kértem, hanem segítséget! Ha csak osztani tudsz akkor nincs itt keresni valód!
A kérdező hozzászólása: A gyerekét mindenáron magánál szeretné tudni, mert Õ szereti, az anyának csak úgy van...Úgy él mintha nem lenne anya, ugyanúgy bulizik szarik bele mindenbe... Egyébként kedves 2. válaszoló a srác szüleinél laknak mind3an. Szóval az h megszokott környezet jó érv, ugyanis nem teheti ki onnan senki-hiszen a saját szüleinél élnek.
[email protected] ügy. Az olvasottak alapján, nõ megy a gyerekkel. Apuka lehet vele hétvégén.
Mégis mivel jobb apuka a szülei háza, az õ pénzük gyakorlatilag apukát kiraják hajléktalan lesz, mitõl lenne már alkalmasabb?
A kérdező hozzászólása: Nos kedves utolsó válaszoló és a többiek! :) Azóta elváltak útjaik, még 2012. Szept.-ben kimondták, hogy az Apánál maradt a gyerek, mert anyja közölte:Õ még nincs kész az anyaságra, nem érdekli milesz a fiával... Mi azóta is töretlenül együtt vagyunk, novemberben lesz az esküvõnk. Jaaaah és ami a legfontosabb azóta kiderült, hogy kisbabánk lesz. Jelenleg 27 hetes vagyok. Ennyit arról milyen jó apa, mennyire figyel a kisfiára!!
Ohhh 27 hetes te majd akor irogas mikor meglesz a gyerek és a te dolgod lesz mind a 2 kölyök, biztos eljátszogat a gyerekkel de nyakam rá hogy mindent a nagyi csinált eddig most hogy ott vagy minden a te dolgod lesz. Szuperapu lósza't nem tesz majd és ha besdzolsz neki téged is elhord pont annak aminek az exét.
A kérdező hozzászólása: Jaj Te nagyon okos, pont egy ilyen szaralak mint TE fogja nekem megmondani, hogy a gyerekem apja, akivel egyuttelek mar egy eve, hogy milyen apa?! :) Vicces vagy kisgyerek! :) Ha olyan lenne amit leirsz nem szulnek neki... De nem olyan. Te viszont egy eleg elkeseredett szanni valo kis luzer vagy, ha mast anelkul oszt, hogy nem is ismer! Menj vissza az oviba jatszal meg es ha felnosz, majd beszelunk Kis haver! :D

4 hónapos terhes vagyok sajnos idén nem tudunk összeházasodni, de szeretnénk a babánkat addig is a párom nevére venni, mi ennek a feltételei? Hova kell menni? Ha nem vagyunk házasok akkor is jár a családi potlék?

Legjobb válasz: önkormányzatnál kell csináltatni személyi,lakcímkártya a dokitól 1 igazolás a terhességrõl az okmányirodából 1 hajadonsági igazolás vagy ha házas voltál,válási papír minden ingyenes Jár a családi mindenképp :) Boldog babavárást! :)

önkormányzatnál kell csináltatni személyi, lakcímkártya a dokitól 1 igazolás a terhességrõl az okmányirodából 1 hajadonsági igazolás vagy ha házas voltál, válási papír minden ingyenes Jár a családi mindenképp :) Boldog babavárást! :)
akkor is jár, ha nem vagytok házasok. Ahhoz, hogy a nevére kerüljön, el kell menni a helyi önkormáynzathoz mindkettõtöknek és ott kell megcsináltatni az apasági nyilatkozatot. Ingyenes 10 perc alatt megvan de kell vinni a személyit mindkettõtöknek. A szülésre kell vinni ezt a papírt és akkor a párod nevére kerül
Mi épp most intéztük ezt! :-) A népjóléti hivatalba kell bemenni.(Nálunk így hívják, remélem ott is) Személyi igazolvány alapján írnak egy hivatalos dokumentumot mi szerint a párod az apuka, és az õ nevén lesz a pici. Fél óra alatt meg is van.2 példányt kaptok, alá kell írni, és kész is. A terhességed 30hetére érdemes meglennie ennek a papírnak, hogy ne legyen vele gubanc, ha lecsúsztok róla.Mert utólagosan macerásabb elintézni és pénzbe kerül.Így elõtte még ingyenes.
a polgármesteri hivatalba bementek, (te és párod) ott kiállítanak agy apasági nyilatkozatot, (személyi igazolvány, lakcímkártya kell) amit alá írtok. Minden juttatás, minden családi pótlék ugyan úgy jár, mint aki házas, hiszen elismertétek, hogy a szülei vagytok. Semmilyen "hátrány" nincs. Boldog babavárást!!! Ja, szüléskor csak a 3 hónapnál nem régebbi nyilatkozatszükséges!!! 7 hónaposan menjetek ( de minimum a 6. hónap után, mert meghaladja a 3 hónapot és nem fogadják el, akkor a nevedre kerül)
Ja igen, kell hozzá a dokitól egy papír is, melyen igazolja, hogy valóban terhes vagy!
Én 8 hónaposan mentem férjhez a mellettünk totyogó közös másfélévessel. Szüleink voltak csak ott, õk voltak a tanuk. Ez így ingyenes volt. Ezüst gyûrûnk van 10000/2 db. Ebédrlni mentünk mindannyian 30000 ft. Miért nem tudtok összehàzadodni? Amúgy apasági nyilatkozat kell és a nevére kerül a baba.

Ha nem vagyunk házasok, de szakítunk, a gyerek nálam maradhat? Mit tehetnék?

A párom eddig se segített túl sokat, a gyermekünk 2 éves. Nem bírom tovább mellette,nem részletezem miért, de megértenétek. Ügyvédhez forduljak?

Legjobb válasz: A gyerekfelügyelethez semmi köze annak, hogy a szülõk házasságban éltek-e, vagy nem, kedves utolsó. Így is, úgy is bíróság fog dönteni az ügyben. Nincs olyan, hogy ha nem voltak házasok a szülõk, akkor kizárólag az anya lehet gondviselõ. Abban az esetben kizárólag az anya a gondviselõ, amennyiben az apa nem tett elismerõ nyilatkozatot. Akkor viszont nincs is olyan probléma, amit a kérdezõ felvázolt.

A gyerekfelügyelethez semmi köze annak, hogy a szülõk házasságban éltek-e, vagy nem, kedves utolsó. Így is, úgy is bíróság fog dönteni az ügyben. Nincs olyan, hogy ha nem voltak házasok a szülõk, akkor kizárólag az anya lehet gondviselõ. Abban az esetben kizárólag az anya a gondviselõ, amennyiben az apa nem tett elismerõ nyilatkozatot. Akkor viszont nincs is olyan probléma, amit a kérdezõ felvázolt.
Kétéves gyerek? Ház persze! Neki anyai gondoskodásra van szüksége. Meg se kérdezd, hanem vidd magaddal egy biztonságos helyre. A többi /gyermektartásdíj megbeszélése, vagy per utján történõ rendezése/ csak ezután következik.
Egy ügyvéd válasza: Saten és mások: természetesen, feltétlenül szükséges a gyerekelhelyezés, amelyet össze kell kötni tartásdíj iránti igénnyel is. Máskülönben az édesanya nem lesz jogosult sem a gyermeket iskolába beíratni (ott is ragaszkodni fognak a jogerõs ítélethez), személyi igazolványt a gyereknek kiváltani, stb. Az apa nyilván kapcsolattartást fog igényelni, a legjobb megoldás ezt egyezség keretében rendezni, elõre megállapodni és már ezt benyújtani a bírósághoz, ez esetben ez egytárgyalásos, gyors per lesz.
Menj el egy bírosági panasznapra ott segítenek a gyerektartás mindenkép jár, a láthatást foglaljátok írásba.
vicces lenne a jogrendszerünk, ha ez így lenne, mármint házasság nélkül az anya a 100%-os gondviselõ...hála égnek ez nem így van...
Kedves 13:10! Elnézést ezt nem tudtam.
èn úgy tudom bírosági végzés nélkül az anyának van 100% gyámsági joga a gyeremek felett ha nincs házaság. Vagy is másnál hivatalosan nem is lehet míg a bíróág másképp nem rendelkezik. Viszont szerintem mindenképpen fordulj bíóságra a gyerektartási díj kiszabása miatt. Az a baj hogy most lehet fiezti de aztán majd megunja és nem fizeti tovább. ìgy megelözöd a nem fizetést.
Nem kell ügyvédhez fordulni nem vagytok házastársi viszonyban. Regisztráltátok az élettársi viszonyotokat? Ha nem akkor tiéd a gyerek, nem kell pereskedni. A másik kérdés aláírtatok apaságit? Ha nem akkor végképp nem csinálhat semmit.
Ha te vagy az anya, akkor nyerõ helyzetben vagy. Indíts gyermekelhelyezési pert, de beadhattok közös megegyezéses papírt is (ha vagytok olyan viszonyban), akkor egy tárgyalás alatt döntenek. Ügyvéd nélkül nem fogod tudni elintézni a helyzetet.
Az ügyvédtõl kérdezném. Hogy nem nagyon tiszta a helyzet.Ha élettársi viszonyban született gyermekem, de az apjával szétmentünk, hozzáteszem jó viszonyban, közös megegyezéssel.És fizeti is a közösen megbeszélt gytartást, ill. a láthatás sem okoz problémát.Tehát nincs semmiféle papirunk sem az együttélésrõl, sem pedig a válásról sem másról.Akkor a gyereket nem fogom tudni iskolába járatni mert nincs valamirõl papirom??

Ki nevére jön a családipótlék ha nem vagyunk házasok a párommal? Mivel nem vagyunk házasok afelől igényelhet pótszabadságot is?

Legjobb válasz: Akinek a nevére megigénylitek. Apasági nyilatkozat után úgyan annyira az apa mint te az anyja. Anya, Apa jogi kapcsolatához az ég világon semmi köze a szülõ gyerek kapcsolatnak

Akinek a nevére megigénylitek. Apasági nyilatkozat után úgyan annyira az apa mint te az anyja. Anya, Apa jogi kapcsolatához az ég világon semmi köze a szülõ gyerek kapcsolatnak
Annak a nevére jön, aki megigényli. Pótszabadságot is igényelhet, mi sem vagyunk házasok, de mindkettõnk kapja a pótszabit.

Hátrányt jelent egy gyereknek, ha a szülei nem házasok?

Arra gondolok, hogy esetleg megszólja-e a többi gyerek a játszótéren, óvodában.

Legjobb válasz: én bár házas vagyok, de nem gondolnám, hogy ez a gyerkõckédnek hátrányt fog jelenteni! nyugodj meg:)

én bár házas vagyok, de nem gondolnám, hogy ez a gyerkõckédnek hátrányt fog jelenteni! nyugodj meg:)
Mi házasok vagyunk, de ezt csak nagyon kevesen tudják. Még a nevemet is meghagytam a lánykorin. eddig semmi hátránya nem volt a gyerekeimnek belõle, bár elõnye sem. (13, 3, 5, 1, 5 évesek)
az én szüleim sincsenek össze házasodva és egyszer sem volt belõle semmi hátrányom és az én gyerekem is úgy fog megszületni, hogy nem leszünk összeházasodva az apukával:) 32hkm.
Nem. Tejóég. GYEREKEK. Hátrányt a felnõtt világban jelent, mert a felnõttek szólnak meg, õk ítélkeznek, a gyerekek azt sem tudják mi a házasság fogalma. 3 gyerekem van nulla férjem, de még egyik gyerekem sem jött úgy haza, hogy megszólt a 4 éves Peti a játszón, mert apa nem a férjed. Ugyan már. 8-5-1 éves gyerekek anyukája :-)
Nem!

Ha nem vagyunk házasok, meddig kell elintézni, hogy ha megszületik a pici, automatikusan az apukája nevére kerüljön?

Legjobb válasz: Hát ez engem is érdekelne, bár én még csak 10 hetes terhes vagyok, de mi sem vagyunk házasok. És egyáltalán, hogy kell intézni a szülés után ilyen esetben a dolgokat??

Hát ez engem is érdekelne, bár én még csak 10 hetes terhes vagyok, de mi sem vagyunk házasok. És egyáltalán, hogy kell intézni a szülés után ilyen esetben a dolgokat??
Az apaságit az anyakönyvezetõnél kell elintézni. Amint megvan a kiskönyv nyugodtan meg lehet csináltatni kell a személyi lakcím(párodé és a tiéd is) a kiskönyv és egy igazlás a dokitõl, hogy mikor fogant a kicsi hány hetes vagy és a szülés várható idejérõl. Mi 32 hetesen csináltattuk meg! Ami fontos!Tévhit az, hogy 30 napnál nem lehet régebbi ezt maga az anyakönyvvezetõ mondta! Ha nncs meg az apasági és a kicsi megszületik akkor automatikusan a te nevedre kerül a pici! És utána már kicsit bonyolultabb elintézni, hogy az apa nevére kerüljön persze ennek sincs akadálya!Remélem tudtam segíteni!
A kérdező hozzászólása: köszönöm!Igen tudtál segíteni.Lassan el kell kezdeni intézni.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!