Találatok a következő kifejezésre: Ha nem gyümölcsöt csak (51 db)

Hogyan váltsak ki egy étkezést gyümölccsel, ha nem eszik csak 4-5 kiskanállal?

5,5 hós babámnál elkezdtem a hozzátáplálást, mert már keveset gyarapszik a tejemt?l, és jó lenne kiváltani legalább 1 étkezést, mert a bimbóim is totálkárosak. 2 hétre már abbahagytam a kanalas kaják adását, mert nem ízlett neki semmi. Most úgy ahogy megeszi, de kb. 4 kiskanál, aztán kéri a cicit. Lesz ez jobb?

Legjobb válasz: Persze hogy lesz.Milyen gyümiket próbáltál?Próbálj gyümit váltani.

Persze hogy lesz.Milyen gyümiket próbáltál?Próbálj gyümit váltani.
Próbáld meg hogy a gyümölcsbe teszel kekszet vagy babapiskótát, és ha keveset eszik, ne adj neki cicit utána közvetlenül, legfeljebb egy félóra múlva.Az ételt pedig sózd és cukrozd meg, hogy íze legyen, akkor hamarabb elfogadja majd.
még szoknia kell az ízeket, ahogy adod neki megismeri azokat és egyre jobbatetszik neki
A kérdező hozzászólása: Almával kezdtem, elõször nem kellett neki, próbáltam a barackot, 1 héten keresztül maradt a pár kiskanál. Mostmár megeszi az almát is, de csak keveset. Krumplit elsõ nap anyatejjel kevertem ki, az se vált be, másnap barackkal kevertem, szintén csak ízlelgeti. Vettem bébiételes gyümölcsöt, hátha az jobban ízlik neki, de azt is én ettem meg:)
Cumisüvegbõl?

Baj ha a gyümölcsöket sinlackal keverem? Babám igen jó súlyban van. Csak akkor szokták, ha nem hízik a gyerek? Elég kell, h. legyen csak a gyümölcs?

Legjobb válasz: Bár lányom Sinemilt eszik,de ha a Sinlac is olyan édes,akkor baj ha azzal csinálod,mert szokja meg a gyümölcs igazi ízét.Elvileg a Sinemil is hízlal nagyon és napi max 2x kaphat a kicsi.Lányom ezt vacsizza és mégis 2hónap alatt csak 140grammot hízott.Bár ez a 9-11hóra érvényes,nem tudom a te babád mennyi idõs.Bukós babáknak meg talán allergiásoknak is adják,legalábbis én úgytudom a Sinlac és Sinemil ugyanaz,csak más márkától.Én azért adom neki a Sinemilt,mert nem eszi a tápszert és pépként is ezt kapja,mert 90%-al fel tudja írni a doki.De végülis mint kiderült,nálunk a tápszer elutasítás maga a cumisüveg miatt van,mert már tápszerporral kapja a Sinemilt vagy tejpépet és megeszi.

Bár lányom Sinemilt eszik, de ha a Sinlac is olyan édes, akkor baj ha azzal csinálod, mert szokja meg a gyümölcs igazi ízét.Elvileg a Sinemil is hízlal nagyon és napi max 2x kaphat a kicsi.Lányom ezt vacsizza és mégis 2hónap alatt csak 140grammot hízott.Bár ez a 9-11hóra érvényes, nem tudom a te babád mennyi idõs.Bukós babáknak meg talán allergiásoknak is adják, legalábbis én úgytudom a Sinlac és Sinemil ugyanaz, csak más márkától.Én azért adom neki a Sinemilt, mert nem eszi a tápszert és pépként is ezt kapja, mert 90%-al fel tudja írni a doki.De végülis mint kiderült, nálunk a tápszer elutasítás maga a cumisüveg miatt van, mert már tápszerporral kapja a Sinemilt vagy tejpépet és megeszi.
Ja és csak este kapja a Sinemilt.Eddig csak reggel kapta, de mivel a vacsi könnyebb kaja kell, hogy legyen, így áttettem neki estére a tápszerpor miatt.
Nem tudom, hogy baj-e, de nekünk is kifejezetten azért írták fel, mert nagyon kicsi a súlya a lányunknak.
A kérdező hozzászólása: 5 hónapos . 4 hósan 7 kg volt és 65 cm. este vacsira is ezt adok neki, reggel 6-ig alszik tõle. ha csak tápszert kap 2-4 óra közt kel enni.
Gabonapelyheken nem gondolkodtál? Jobb, mint a tejpép. Van gluténmentes is, és késõbb gluténos is. A bio köles gluténmentes, akár 4 hósan kaphatják.. barackkal, almával adható A Kölln-nek vannak olvadó pelyhei - zab, zab+tönköly, stb -, az olvadó kölespehely is jó-Müllerben kapható. A DM-ben van a 3-gabonás pép, és késõbb a 7 gabonás. "7-Gabonás gabonapép 7-féle gabona - búza, zab, árpa, rozs, sikérbúza, kukorica és rizs - teljes magjából finom õrléssel, kímélõ eljárással elõállított pehely, melyet akár édes, akár sós ételhez könnyedén és gyorsan hozzáadhatsz. Sima állagúra elkeverhetõ, tápláló kiegészítõ. Levesek, fõzelékek, gyümölcspürék és desszertek ideális alapanyaga. Sokáig keverhetõ egy-két babakanállal joghurtokhoz, fõzelékekhez, mártásokhoz. Hat hónapos kortól adható, a kekszek helyett ilyen tehetõ a reszelt gyümölcsökhöz is."
A kérdező hozzászólása: a dm eset meg fogom próbálni. köszönöm szépen a segítséget!

Az nem gond ha nem pont délben ebédelek? Mert akkor pont nem tudok. Pl 2-3 körül. De betartom rendesen, hogy gyümölcsöt csak egy órával előtte eszem.

Legjobb válasz: Nem baj. Csak akkor így oszd : 8-9felé reggeli(gyümölcs) 11-12felé(gyümölcs,gyümölcslé) 14-15felé(ebéd,a napnak megfelõlen) 18-19felé(vacsora,a napnak megfelelõen) És lehetõleg 10kor még ne aludj,hogyha 19-20óra felé vacsorázol,akkor teljesen rendben van. Alvás elõtt 2-3órával már ne egyél.Szóval ha éjfél elõtt nem fekszel le,akkor ehetsz 20-21 felé is.

Nem baj. Csak akkor így oszd : 8-9felé reggeli(gyümölcs) 11-12felé(gyümölcs, gyümölcslé) 14-15felé(ebéd, a napnak megfelõlen) 18-19felé(vacsora, a napnak megfelelõen) És lehetõleg 10kor még ne aludj, hogyha 19-20óra felé vacsorázol, akkor teljesen rendben van. Alvás elõtt 2-3órával már ne egyél.Szóval ha éjfél elõtt nem fekszel le, akkor ehetsz 20-21 felé is.


35 hetesen gond lehet ha nem eszek naponta zöldséget, gyümölcsöt csak a Hipp Natalt iszom?

Legjobb válasz: A Hipp Natalban benne van minden fontos vitamin, amire ilyenkor még szükségetek lehet. Én a héten voltam védõnõnél, elõtte való 2 napban egyáltalán nem ettem gyümölcsöt és zöldséget, csak a Hipp Natalt ittam. Megcsinálta a vizelettesztet, és megdicsért, hogy milyen sok gyümölcsöt ehetek, mert látja a teszten, hogy minden vitamin megvan.

A Hipp Natalban benne van minden fontos vitamin, amire ilyenkor még szükségetek lehet. Én a héten voltam védõnõnél, elõtte való 2 napban egyáltalán nem ettem gyümölcsöt és zöldséget, csak a Hipp Natalt ittam. Megcsinálta a vizelettesztet, és megdicsért, hogy milyen sok gyümölcsöt ehetek, mert látja a teszten, hogy minden vitamin megvan.

Ha nem szedek semmi vitamint csak folsavat, akkor mennyi a napi elegendő gyümölcs és zöldség bevitel?

Mondjuk hány alma, narancs, stb...

Legjobb válasz: Az a baj, hogy a mai gyümölcsökben, zöldségekben amit külföldrõl hoznak be,(attól is függ honnan veszed), alacsonyabb a vitamintartalom, mint a hagyományos termesztési technológiával természtett gyümölcsökben. Ilyen Mo-on már alig van esetleg a piacon az öreg néninél, talán. Külföldön nagyon hamar megérik, nincs ideje annyi vitaminnak kumulálódnia. A magzatvédõ vitamin pedig minden olyan vitamint és ásványi anyagot tökéletes mennyiségben tartalmaz. Nagyon válzozatosan kellene ahhoz étkezni, hogy miden vitaminból és ásványi anyagból tudj magadhoz venni.

Az a baj, hogy a mai gyümölcsökben, zöldségekben amit külföldrõl hoznak be, (attól is függ honnan veszed), alacsonyabb a vitamintartalom, mint a hagyományos termesztési technológiával természtett gyümölcsökben. Ilyen Mo-on már alig van esetleg a piacon az öreg néninél, talán. Külföldön nagyon hamar megérik, nincs ideje annyi vitaminnak kumulálódnia. A magzatvédõ vitamin pedig minden olyan vitamint és ásványi anyagot tökéletes mennyiségben tartalmaz. Nagyon válzozatosan kellene ahhoz étkezni, hogy miden vitaminból és ásványi anyagból tudj magadhoz venni.
Ezt így nem lehet megmondani. A terhesvitaminokban nem csak olyan vitaminok vannak, amiket gyümölcsökkel, zöldségekkel lehet pótolni. Én legalább a Hipp Natalt innám, az természetes, és benne van a napi ajánlott vitaminbevitel.
Nem csak zöldséget és gyümölcsöt kell enni ahhoz, hogy mindent megkapjon a szervezetetek, hanem elég sok húsfélét, halat, tejterméket. Ha ezt a megoldást választod és valóban a tökéletességre törekszel, akkor javaslom egy táplálkozási tanácsadó rendszeres felkeresését, aki napi szinten belövi, hogy mit mikor és milyen mennyiségben kell fogyasztanod a legjobb eredmény eléréséhez. Ennyi erõvel speciel a védõoltást is elhagyhatnád majd a babánál. Azt sem éppen a kerekerdõ közepében álló ampullafáról szüretelték az õsszel. SZINTETIKUS. Pfuj.
Szia.Nos én sem szedek sok vitamint.a terhességem elején a hipp natalt ittam, de azt se minden nap.figyeltem mit eszek, iszok.Rengeteg zöldség, gyömölcsöt ettem, és amikor ugy éreztem az az napi vitamin nem elég, akkor ittam a vitamin italból.28 hetesen a babán nagyobb mint kéne neki.és mivel genetikai szûrésen is voltam, semmi baja nincs.A sógórnõ se szedett vitamint, és 3800gr babót szült, aki tök egészséges.Nem vagyok vitamin tabi ellenes, de szerintem, és a dokik többsége szerint is felesleges.Persze most, hogy kevesebb az igazi gyümölcs, zöldség, igy én is fogok vitamin szedni, vagy inni, de nem minden nap az is biztos.sajna nem fogsz olyan választ kapni aki eggyértelmûen ez vagy az ellen voksol.én a babám miatt ittam, és iszok is hipp natalt, de fontosnak nem tartom.Boldog babavárást.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat. Nem fogok semmi szintetikus vitamint beszedni (gravida, elevit és társai), azért kérdeztem, hogy mik a tapasztalatok, javaslatok. Utánanézek a hipp natalnak, esetleg azt megiszom, de semmi több. Az orvosom is teljesen terhesvitamin-ellenes, csak a napi zöldség, gyümölcs bevitelt nem kérdeztem tõle. Mindenkinek boldog babavárást!

Ha nem bírok 90 napig csak gyümölcsöket enni reggelire akkor lehet néha enni mást is?

Legjobb válasz: Nem igazán, ez az egyik alapja a diétának. Ha nem nagyon birod a gyümölcsöket akkor esetleg ihatsz 100 %-os gyümölcslevet.

Nem igazán, ez az egyik alapja a diétának. Ha nem nagyon birod a gyümölcsöket akkor esetleg ihatsz 100 %-os gyümölcslevet.
Ha nem tudsz 90 napig azt enni, akkor ez a diéta nem neked való, ne divatdiétát válassz, hanem amit be tudsz tartani.

Ha nem eszem reggelire semmit se gyümölcsöt, sem semmi mást akkor is fogok fogyni? Betartok mindent csak a gyümölcsöt hagyom ki reggelente.

Legjobb válasz: A reggeli kihagyásával sokkal több az esély a hízásra, mint a fogyásra. Bármilyen diétánál ez van.

A reggeli kihagyásával sokkal több az esély a hízásra, mint a fogyásra. Bármilyen diétánál ez van.
Koplalással továbbra sem lehet fogyni kedves értelmi fogyatékos kérdezõ... Jó lenne már értelmes kérdéseket is olvasni.
Jajj ne szórakozz már! Reggelizni KELL, és igen, minden fogyóban.
ha kihagysz vmit akkor az a vacsora legyen és ne a reggeli, amit az egész napi teendõk alatt simán ledolgozol.!
A kérdező hozzászólása: nem vagyok értelmi fogyatékos csak nem szeretem a gyümölcsöket és reggelire egyszerûen nem tudom megenni, ezért kérdeztem....
Én télen csináltam a 90 napost és már rá sem bírtam nézni az almára./Külföldi vegyszerrel tartósított gyümölcsöket pedig elvbõl nem vettem./ Hozzáadott cukor nélkül készült gyümölcslevekkel helyettesítettem, de mértékkel.

Ha nem eszek gyümölcsöt (csak időnként banánt), zöldséget is keveset, elég a terhesvitamin a babának?

Sem a gyümölcsök sem a zöldség nem a kedvenceim

Legjobb válasz: A fokozott rostbevitel azért fontos lenne,mert a terhesvitaminban található vas szorulást is okozhat,és akkor aztán jönnek a problémák.A banán meg teli van cukorral,és nem pont a legjobb székletjavító gyümölcs.

A fokozott rostbevitel azért fontos lenne, mert a terhesvitaminban található vas szorulást is okozhat, és akkor aztán jönnek a problémák.A banán meg teli van cukorral, és nem pont a legjobb székletjavító gyümölcs.
A terhesvitamin pont azért van, ha nem táplálkozol megfelelõen akkor is jusson elég vitamin a szervezetedbe.Úgyhogy nincs miért izgulnod!
Hát, azért jó lenne természetes formában is bejuttatni vitaminokat. Legalább napi egyszer egyél zöldséget vagy gyümit, annyit gondolom le tudsz gyûrni! Boldog babavárást
állítólag elég. de most már olyan fincsi gyümölcsök, zöldségek vannak ( nem úgy mint télen ), azért valamennyi természeteset is próbálj enni! 29hetes kismama, boldog babavárást
Ki hogy áll a terhesvitaminokhoz, én inkább a természetes módszerekre voksolok. A banánt pont hanyagolni kéne, nagyon fog, szorulást okoz és a legmagasabb a cukortaralma. Én is utáltam a gyümiket is, zöldségeket is, de hozzá lehet szokni, ha már a babáról vagy az egészsgéedrõl van szó. Jó lenne, ha azért próbálkoznál. És a rostmentes étel, és a vitaminban lévõ vas valóban a terhességnél amúgy is jellemzõ ssorulást még rossabbá tehtei. Na meg hány baba felnõ elevit nélkül... Úgyhogy emiatt ne félj, de magadra jó lenne, ha vigyáznál, mielõtt kialakul a baj:-)
A kérdező hozzászólása: Köszi mindenkinek. Boldog Babavárást!

Ha a mai túlevés miatt holnap nem eszek csak például egy almát vagy csak gyümölcsöt akkor nem fog rajtam meglátszódni hogy sok édességet ettem?

Ma nagyon sok édességet ettem :( Tényleg nagyon nagyon sok kekszet ettem de viszont kaját nem nagyon csak egy ?szibarackot meg egy Activia 0 százalékos 77 kalória van benne. De amúgy nem fogyózok meg semmi csak azért odafigyellek hogy tartsam a mostani súlyom(168 cm és 45 kg vagyok és 14 éves lány. )

Legjobb válasz: Hát szerintem holnapra felszedsz vagy 20 kilót, de lehet még többet is, bár nem fog rajtad meglátszódni ha a kekszmorzsákat kalóriacsökkentõ porszívóval leporszívózod, de arra figyelj hogy szénhidrátsemlegesítõ és zsírégetõ üzemmódba kapcsold, mert anélkül nem lesz hatékony.

Hát szerintem holnapra felszedsz vagy 20 kilót, de lehet még többet is, bár nem fog rajtad meglátszódni ha a kekszmorzsákat kalóriacsökkentõ porszívóval leporszívózod, de arra figyelj hogy szénhidrátsemlegesítõ és zsírégetõ üzemmódba kapcsold, mert anélkül nem lesz hatékony.
Ezt bõvebben kifejtve. Mindegy, hogy mit gondolsz az elhízásról, hogyan értékeled magadat, HA jóllakásig eszel zöldségekbõl, húsokból, gyümölcsökbõl (nem kenyérbõl meg joghurtból meg istennyilából ki tudja mi mindenféle szutykokat árulnak már ételként) akkor ugyan úgy nem lesz rajtad fölösleg, mint ahogyan attól sem kell tartanod hogy esetleg túl keveset eszel.
A kérdező hozzászólása: TaplalkozasHarcmuves!! Köszönöm szépen a válaszaid !! :)
168 cm és 45 kg?! én ugyanúgy 14 éves vagyok, 168 cm csak mondjuk 62 kg...és elvileg ez egészséges, szóval nem tudom, hogy mi a problémád...oké, én is 58 kg szeretnék lenni, de végsõ esetben sem akarnék 55 alá menni...mondjuk ahogy látom, te inkább vagy vézna, én meg inkább nõies :D de ez mindenkinél más, szóval ezt ne sértésnek vedd :) ) és semmi bajod sem lesz, ha egyszer sokat ettél...:)
A kérdező hozzászólása: Köszi utolsóó:) )!!
Hisztis [email protected] -.-"
A kérdező hozzászólása: Rohadj el kedves utolsó:) )!! Puszi :*
Imádom amikor nem nekem szólnak be :D
A kérdező hozzászólása: Mi a büdös francnak jön ide nekem pofázni ha nincs egy normális megnyilvánulása???!!:o Komolyan az ilyen ember inkább ássa el magát jó mélyre...;)
Nemtom. Biztos frusztrált és így vezeti le.
Jó.. igazából mindegy.. Egyél jól. :) ))
A kérdező hozzászólása: Kedves utolsó-elõtti! Nincs evészavarom és nem is lesz sohasem(remélhetõleg) És ezzel az evészavarral álljatok le lécíves mert okés hogy az idióta vén trotty orvos azt mondja hogy anorexiás vagyok meg testképzavarom meg evészavarom van de lécíves ne kezdjétek ti is!! Utolsóó!! Neked meg köszönöm!! De én nem tudnák magamon tudni akár egy gramm felesleget sem inkább esküszöm megölném magam ha dagadt húsgombóc túlsúlyos lennék nem tudom hogy nem utálják magukat az olyan emberek akik látszólag elhízottak !! :)
ha holnap csak gyümölcsöt eszel, akkor már két kiegyensúlyozatlan napod lesz zsinórban (bár rövid ideig akár bele is férne, ha tudnád, mit csinálsz). Én nem számolgatom, mibõl mennyit eszem és mennyit kellene, úgyhogy nem tudom felsorolni, mibõl milyen deficited lehet, amennyiben az megmondható valakinél fixen, de pl. fehérje minimális lenne a két napodban.
Ja és csak mert van egy szerinted túlevett napod, de még csak nem is akarsz fogyni, akkor ne pörögj és éhezz egy napig. Határozd el, hogy holnap rendesen táplálkozol s tedd azt. Akár kevesebbet is ehetsz, mint normálisan, de az ne egy alma legyen és semmi más, mert akkor mibõl merítesz energiát, építesz sejteket, ilyesmi?
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat :) De viszont összeszámoltam és ma 2200 kalóriát ettem meg és nekem egy nap ilyen 1200 kellene asszem és azért mondtam azt hogy akkor holnap nem eszek semmi mert akkor így ugye két napra 2400 kellene de akkor így holnap nem eszek és így meglesz.. :)
A legrosszabb megoldás, amit tehetsz.
45 kg-val még egy 158 cm-s lány is túlontúl vékony, nemhogy egy 168 cm-s... Hízzál inkább, rád férne!
Én inkább megpróbálnék kicsit mûvelõdni, nem fog ártani (agyra hízás)
A kérdező hozzászólása: Nekem meg az a véleményem hogy inkább legyek túl-túl vékony mint hogy legyen rajtam felesleg akár egy gramm is..Rosszul vagyok attól ha az utcán meglátok egy csajt akin van jó pár felesleg és fölveszi a szûkös latszeszt undorító... De azért köszönöm az értelmes válaszokat :)
Én meg tõled leszek rosszul. Király hogy evészavarod van, de ne itt reklámozd ha lehet.
Hehe, ez vicces :) Kis fölösleggel lehet élni, viszont ha már 14 évesen evészavarod van, édességezel aztán koplalsz akkor néhány év alatt kialakíthatsz egy testet, amin alig van izom, de a szerveid lehetnek zsírosak, ez a löttyedt-vézna alak. Lehet hogy nem bírod azokat akiken látványosan fölösleg van, de õk még mindig jobb egészségi állapotban lehetnek mint amire te számíthatsz. Ha ilyen activiákat eszel.. sok jó nem vár rád.
A kérdező hozzászólása: Az elképzelhetõ :Dd Viszont akkor ne az én kérdésemnél vezesse le a betegségét vagy akármijét hanem menjen orvoshoz ha arra van szüksége :) )

7 hónapos babák anyukái! Milyen zöldséget/gyümölcsöt eszik a gyereketek (ha nem üvegeset adsz neki! ) és tényleg liszttel rántjátok a főzelékeit vagy csak az én védőnőm kalandozott el?

Nekem almát, banánt, meggyet, ?szibarackot (illetve most vezetem be a körtét), kekszet, sinlacot, csirkemellet, krumplit, süt?tököt, zellert, sárgarépát, fehérrépát, céklát, gesztenyét eszik. Én egészen idáig a f?zelékeket krumplival s?rítettem, de állítólag már olajos-lisztes rántással kellene. Illetve tízóraira és uzsonnára vajas kenyérbelet kellene adnom?

Legjobb válasz: Be lehet már rántani, de én sose rántom be. Nem kell, csak lehet. :) Biztosan nem kellene (kötelezõ jelleggel) adnod vajas kenyérbelet, bár ránk más szabályok vonatkoznak, mert tejallergiás, de én tuti nem adnék, nem is hallottam még ilyet. 7 hósan ezeket ette kb.: alma, õszi, banán, körte, sárgadinnye, babakeksz, csirke, pulyka, sárgarépa, krumpli, sütõtök, cékla, vöröshagyma a fõzelékbe egy kicsi, spenót, bébiételbõl mást is kapott már: marhát, pl.

Be lehet már rántani, de én sose rántom be. Nem kell, csak lehet. :) Biztosan nem kellene (kötelezõ jelleggel) adnod vajas kenyérbelet, bár ránk más szabályok vonatkoznak, mert tejallergiás, de én tuti nem adnék, nem is hallottam még ilyet. 7 hósan ezeket ette kb.: alma, õszi, banán, körte, sárgadinnye, babakeksz, csirke, pulyka, sárgarépa, krumpli, sütõtök, cékla, vöröshagyma a fõzelékbe egy kicsi, spenót, bébiételbõl mást is kapott már: marhát, pl.
Kérdezõ, teljesen egyetértek veled, szerintem is te gondolod jól, nem a védõnõd! A rántást és a kenyeret valószínûleg a glutén miatt erõlteti, de hülyeség, hogy ezt minden nap kellene kötelezõen. Ha eddig még nem adtál neki glutént, akkor annak azért már itt az ideje, hogy megismerkedjen vele, de ha nem tetszik a kenyér vagy a rántás, akkor adj neki idõnként gabonapépet (<-> a tejpép ugye tápszerbõl készül) vagy babakekszet. A klasszikus háztartási keksz megint nem a legjobb, mert totál mûanyag. A gluténnál nem elsõsorban a rendszeresség a lényeg, hanem az, hogy a baba emésztése idõben megismerje és valamennyire megszokja, mert a kutatások szerint ezzel csökken a lisztérzékenység kockázata. (És ha nálad fennáll egyéb allergia, akkor azért erre is figyelj mellette, mert sok allergia "tásasan" jár.)
Hát én már bánom, hogy nem elõbb adtam neki rántással (liszt -zsiradék (vaj/zsír) készült fõzelékeket, mert tuti semmi baja nem lett volna tõle, én ma a 2, 5 éves gyerekemmel ott tartok, hogy egyáltalán nem eszi meg a rántással készült fõzeléket, sõt már anélküli krumplival dúsítottat sem. A következõ gyerekemnél, tuti hogy korábban kezdem a dúsítást rántással, vagy a bölcsibõl hozatok kaját (mind pépes fõzelék)!
Én kenyérféleséget elõször 9 hónaposan adtam a kisfiamnak, akkor már volt 2 foga, evett darabosat és tudott harapni, elmajszolni ételeket. Vajat elõször 1 éves kora után kapott (a tehéntejjel kb egyidõben vezettem be), margarint nem adok neki. Mivel tejallergiás vagy, nálatok még tovább kellene várni a tejjel-vajjal, sõt a savanyított tejtermékeket is az ajánlottnál késõbb, nagyon óvatosan vezesd be. Tehát a vajas kenyeret még jó ideig felejtsd el... 7 hónapos korától én tettem néha (heti 2-3x) pici rántást a fõzelékbe, ebben nem látok semmi rosszat. A glutént babakeksszel vezettem be. Az nagyon jó lehet, ha együtt eszik néha az egész család, de ezt egy 7 hónapos baba napirendjével nem könnyû összeegyeztetni. A védõnõ szakmai hozzáértése szerintem enyhén szólva kifogásolható.
Hát akkor megnyugtatlak!Még életemben nem tettem gyereknek rántásra levest!Pedig már 10 hónapos :) Magamnak is csak akkor csináltam rántott levest amikor szoptattam!Hmmmm...de szeretem!!Lehet ma össze is dobok magamnak!! :D
A kérdező hozzászólása: Köszi a válaszokat. Igen, úgy teszek, mint ahogy írtad is. Bólogatok. Csak elbizonytalanodtam, hogy valamit rosszul csinálok. Ezért kérdeztem, hogy mások hogyan csinálják?
Ja és ezt a rántásos leveses dolgot nem is értem...
Szerintem bólogass, helyeselj és tegyél mindent belátásod szerint.Én is végig hallgatom a védõnõt, és utána azt csinálok amit akarok.Az én gyerekem és döntöm el mit csinálok vele.Egyértelmû, hogy nem az a célom, hogy ártsak neki! Azt nem értem, hogy ha te tejfehérje allergiás vagy, akkor õ hogy mondhat ilyet?Ha közeli hozzátartozó allergiás, akkor egyértelmû, hogy a gyerekkel minimum 1 éves korig kerültetni kell az ilyen dolgokat!Sztem...
Igen, be lehet rántani, de még én is krumplival vagy sinlac-al sûrítem a 11 hónapos kisfiamnak!
7 hónaposan lányom ezeket ette: krumpli, sárga és fehérrépa, sütõtök, cékla, saláta fõzelék, cukkini, brokkoli, banán, õszibarack, sárgabarack, alma, körte, szilva, csirke és pulyka husi.Ilyenkor még kapott ha jól emlékszem Sinlac port is, de ebben nem vagyok biztos.Háztartási kekszet 4 hónapos kora óta rakok az almájába reggel. Én rendes rántást az kb 1 hónapja adok neki a fõzelékekbe (10 hónapos), de nagyon megpirítva.Mert minél jobban meg van pirítva a liszt, annál könnyebben emészthetõ!
Ugyanezeket a dolgokat esszük, mint ti (7, 5 hónapos). Nekünk lisztet így direktbe nem mondott a védõnõnk, de glutént már bevezettük. Növényi olajat mondott, hogy 1 dl-ként 1 teáskanállal adjak a fõzijébe, a zsírban oldódó vitaminok miatt. Én úgy szoktam, hogy a zöldség fõzõlevébe teszek olajat, majd a végén mixelem és sûrítem krumplival. A vajas kenyérbél nekem elég fura... Vajat 7 hósan?:O Kenyérbelet néha adogatunk neki kóstolásképpen, de nem tízórai-uzsi helyett. Gyümi+babkex a tízóraink, uzsira ugyanez, vagy fõzelék-maradék ebédrõl (de már husi nélkül), vagy tejpép/rizspép/Humana babadesszert.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!