Találatok a következő kifejezésre: Ha nem gyümölcsöt (193 db)

Milyen problémáim lehetnek, ha nem eszek gyümölcsöt?

Nem szeretek semmilyen gyümölcsöt, hányingerem van és émelygek tőlük. Zöldségből se tudok megenni mindent, de abból azért többet szoktam fogyasztani. Kiskorom óta nem eszek gyümölcsöt, de az orvosok meg vannak döbbenve, hogy milyen erős az immunrendszerem és ritkán vagyok beteg. Viszont a szemem rossz (a sok olvasás, gépezés, gyors növés miatt is), de ha valahogy bevezetném, hogy mindennap megeszek pár gyümölcsöt, akkor talán javulna? Vagy hosszútávon milyen problémáim lehetnek gyümölcs nélkül? 14/L

Legjobb válasz: Tapasztalatból mondom, hogy semmilyen. Én évente 2 barackot eszek, mégsincs semmi bajom, én sem szeretem a gyümölcsöket. Ha más forrásból (zöldség, egyebek) beviszed a szükséges vitamint akkor ugyanolyan erõs lesz a szervezeted mintha ennél gyümölcsöt. Amennyire tudom nem létezik olyan vitamin ami csak gyümölcsben található és semmi másban.

Tapasztalatból mondom, hogy semmilyen. Én évente 2 barackot eszek, mégsincs semmi bajom, én sem szeretem a gyümölcsöket. Ha más forrásból (zöldség, egyebek) beviszed a szükséges vitamint akkor ugyanolyan erõs lesz a szervezeted mintha ennél gyümölcsöt. Amennyire tudom nem létezik olyan vitamin ami csak gyümölcsben található és semmi másban.
Ahogy az elõttem válaszoló is írta, a szükséges vitaminokat belehet szerezni zöldségekbõl is. A gond szerintem ott van nálad, hogy amint írtad, a gyümölcsöktõl émelyegsz, viszont a zöldségekbõl se eszel olyan sokat. Pedig ha már valaki nem eszik gyümölcsöt, akkor zöldségekbõl feltétlenül fogyasztania kell elegendõ mennyiséget ahhoz, hogy a tápanyagbevitel megfelelõ legyen. Nyilván a gyümölcsfogyasztás hiányának és az elégtelen zöldségfogyasztásnak vitamindeficit a vége, ezért ha a gyümölcsöket kerülöd is, a zöldségeknek annál inkább szerepelniük kell az étrendedben.
A kérdező hozzászólása: Bocsánat, úgy értettem, hogy zöldséget eszek rendesen, csak nem sok fajtát. Például hagymát, salátát, káposztát rengeteget eszek, de paradicsomot vagy retket soha. Megpróbálok valami olyan étrendet összeállítani, ahol eleget eszek a szükséges vitaminokból, remélem a szememre is használ valamit, meg a fejfájásra (elfelejtettem írni, hogy az van)

Baj ha a gyümölcsöket sinlackal keverem? Babám igen jó súlyban van. Csak akkor szokták, ha nem hízik a gyerek? Elég kell, h. legyen csak a gyümölcs?

Legjobb válasz: Bár lányom Sinemilt eszik,de ha a Sinlac is olyan édes,akkor baj ha azzal csinálod,mert szokja meg a gyümölcs igazi ízét.Elvileg a Sinemil is hízlal nagyon és napi max 2x kaphat a kicsi.Lányom ezt vacsizza és mégis 2hónap alatt csak 140grammot hízott.Bár ez a 9-11hóra érvényes,nem tudom a te babád mennyi idõs.Bukós babáknak meg talán allergiásoknak is adják,legalábbis én úgytudom a Sinlac és Sinemil ugyanaz,csak más márkától.Én azért adom neki a Sinemilt,mert nem eszi a tápszert és pépként is ezt kapja,mert 90%-al fel tudja írni a doki.De végülis mint kiderült,nálunk a tápszer elutasítás maga a cumisüveg miatt van,mert már tápszerporral kapja a Sinemilt vagy tejpépet és megeszi.

Bár lányom Sinemilt eszik, de ha a Sinlac is olyan édes, akkor baj ha azzal csinálod, mert szokja meg a gyümölcs igazi ízét.Elvileg a Sinemil is hízlal nagyon és napi max 2x kaphat a kicsi.Lányom ezt vacsizza és mégis 2hónap alatt csak 140grammot hízott.Bár ez a 9-11hóra érvényes, nem tudom a te babád mennyi idõs.Bukós babáknak meg talán allergiásoknak is adják, legalábbis én úgytudom a Sinlac és Sinemil ugyanaz, csak más márkától.Én azért adom neki a Sinemilt, mert nem eszi a tápszert és pépként is ezt kapja, mert 90%-al fel tudja írni a doki.De végülis mint kiderült, nálunk a tápszer elutasítás maga a cumisüveg miatt van, mert már tápszerporral kapja a Sinemilt vagy tejpépet és megeszi.
Ja és csak este kapja a Sinemilt.Eddig csak reggel kapta, de mivel a vacsi könnyebb kaja kell, hogy legyen, így áttettem neki estére a tápszerpor miatt.
Nem tudom, hogy baj-e, de nekünk is kifejezetten azért írták fel, mert nagyon kicsi a súlya a lányunknak.
A kérdező hozzászólása: 5 hónapos . 4 hósan 7 kg volt és 65 cm. este vacsira is ezt adok neki, reggel 6-ig alszik tõle. ha csak tápszert kap 2-4 óra közt kel enni.
Gabonapelyheken nem gondolkodtál? Jobb, mint a tejpép. Van gluténmentes is, és késõbb gluténos is. A bio köles gluténmentes, akár 4 hósan kaphatják.. barackkal, almával adható A Kölln-nek vannak olvadó pelyhei - zab, zab+tönköly, stb -, az olvadó kölespehely is jó-Müllerben kapható. A DM-ben van a 3-gabonás pép, és késõbb a 7 gabonás. "7-Gabonás gabonapép 7-féle gabona - búza, zab, árpa, rozs, sikérbúza, kukorica és rizs - teljes magjából finom õrléssel, kímélõ eljárással elõállított pehely, melyet akár édes, akár sós ételhez könnyedén és gyorsan hozzáadhatsz. Sima állagúra elkeverhetõ, tápláló kiegészítõ. Levesek, fõzelékek, gyümölcspürék és desszertek ideális alapanyaga. Sokáig keverhetõ egy-két babakanállal joghurtokhoz, fõzelékekhez, mártásokhoz. Hat hónapos kortól adható, a kekszek helyett ilyen tehetõ a reszelt gyümölcsökhöz is."
A kérdező hozzászólása: a dm eset meg fogom próbálni. köszönöm szépen a segítséget!

Miben van a vitamin, ha nem a gyümölcsben, zöldségben?

Ha utánna olvasunk a vitaminoknak, akkor szinte az összeshez az van írva, hogy a f? lel?hely a margarin, tojás, máj. Kb csak a C-vitaminnál van zöldség, gyümölcs írva. A barátom nem eszik se zöldséget, se gyümölcsöt se frissen, se sütve, se f?zve és akárkit?l megkérdezem, hogy ennek mi a következménye, mind azt mondja, hogy vitaminhiány. De miért???, ha a legtöbb vitamin a májban,....stb-ben van?

Legjobb válasz: Szerintem is fõleg a C-vitamin miatt kell enni a zöldségeket, gyümölcsöket. Meg a rostanyagok miatt. Na meg ásványi anyagok is léteznek, azt hiszem ezek is inkább a zöldségekben, gyümölcsökben találhatók meg. Amúgy nekem is vannak olyan ismerõseim, akik szinte soha nem esznek z-gy-öt, de semmi bajuk. Ha esznek is, csak agyonfõzve, párolva, tehát nem nyersen. Szóval passz, nem tudom mennyi idõ után jelentkezik a hatása, õk még fiatalok.

Szerintem is fõleg a C-vitamin miatt kell enni a zöldségeket, gyümölcsöket. Meg a rostanyagok miatt. Na meg ásványi anyagok is léteznek, azt hiszem ezek is inkább a zöldségekben, gyümölcsökben találhatók meg. Amúgy nekem is vannak olyan ismerõseim, akik szinte soha nem esznek z-gy-öt, de semmi bajuk. Ha esznek is, csak agyonfõzve, párolva, tehát nem nyersen. Szóval passz, nem tudom mennyi idõ után jelentkezik a hatása, õk még fiatalok.
Aki ilyen buta, azt nem lehet megmenteni önmagától. Nem gyerek már, ha önszántából nem áll rá egy egészségesebb étrendre, akkor így járt, viselje a következményeit.
Vitamin étrendkiegészítõre se lehet rávenni? Ha arra sem, akkor így járt. Ez lényegében lassú öngyilkosság, amit csinál. Lehet, hogy nem is olyan lassú...
A kérdező hozzászólása: Nagyon makacs és ép érvekkel sem lehet meggyõzni. A plussz tablettát próbáltam, de azt meg üdítõként issza.
A vitaminokról több elmélet is létezik és ezekrõl sokat megtudsz a netrõl. Milyen vitaminok hogy oldódnak, minnek milyen a vit-tartalmaés milyen a felszívódásuk a szervezetben. Azt aznban sehol sem írják, mikor voltak ezek az adatok megmérve, milyen körülmények között és hol. De ami a zödségeket illeti, nemcsak a vitaminok miatt van szükségünk rájuk, hanem a többi más elemeikért is, amire a szervezetünknek szüksége van. Ugyanúgy a más élelmiszerek is ide tartoznak. Tehát táplálkozzunk kiegyensúlyozottan és nem lesz a szervezetünknek semmibõl sem hiánya.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat! Én már próbáltam rávenni hogy egyen meg pár dolgot, de azt mondta hogy undorodik tõlük. És hallottam már olyat, hogy egy nõ nem evett ilyeneket és egyik napról a másikra leálltak a szervei. Akkor valaki tudna tanácsot adni, hogy hogy vehetném rá? Aggódok miatta, mert szürkés már a bõre, anyagcsere zavarok is vannak és még ki tudja hogy mi lehet a baja ezeken kívül amit nem látunk. Még arra se tudtam rávenni a 3év alatt, hogy legalább vizsgáltassa ki magát, hogy megnyugodjak.


Ha eszek gyümölcsöt akkor nem lehetek sportos sem? minden választ szívesen fogadok?

szeretnék egy kicsit formásodni, izmosabb lenni, ezért végzek súlyzós edzést, felülést, fekv?támasz 1.5óra biciklizés nagy fokozaton

Legjobb válasz: szénhidrát forrásokat hagyd el. húst, zöldséget kell enni (mindenkinek). gyümölcs nyilván mehet, de nem lehet egész nap azt enni. ha nem tesszük le a tejet, gabonát akkor kellemesen püffedt testnek örvendhetünk. addig, amíg le nem tesszük ezeket. gyümölcsöt csak túlzásba nem kell vinni, a fruktóz tartalmuk miatt. de túl vannak spilázva mostanában, egy üdítõitalhoz képest töredék mennyiségû fruktóz van bennük.

Jó az étrended, a gyümölccsel sincs gond! Én is majdnem pont így étkezem, ahogy te és a testalkatom is arányaiban ugyanilyen. :)
szénhidrát forrásokat hagyd el. húst, zöldséget kell enni (mindenkinek). gyümölcs nyilván mehet, de nem lehet egész nap azt enni. ha nem tesszük le a tejet, gabonát akkor kellemesen püffedt testnek örvendhetünk. addig, amíg le nem tesszük ezeket. gyümölcsöt csak túlzásba nem kell vinni, a fruktóz tartalmuk miatt. de túl vannak spilázva mostanában, egy üdítõitalhoz képest töredék mennyiségû fruktóz van bennük.
Én is pont azt akartam írni, mint az elsõ. Nyugodtan edd a gyümölcsöket, az étrended nagyon jó, bár nekem kissé uncsi lenne. Én biztosan ennék a helyedben másféle húst is + leveseket.
õõ.. oké, köszi utolsó :) ezt.. nem tudom minek vegyem, de legyen neked is szép napod :D
7. válaszoló, kérlek mesélj mennyi bevitt szénhidrátra van szükség :) nem érdekel, hogy a zöldségeknek minimális ch tartalmuk van, az természetes illetve attól még senki sem lett cukorbeteg. a keményítõben gazdag zöldségeket pedig úgy is kerüli az ember.
Ja, és Szooondiii agymosott paleolitos, hülyeségeket ír. Jól mutatja a 21%-a.
Nem értem a kérdést. a gyümölcs mindig egészséges! semmi köze nincs a sportossághoz... egyél belõlük, amennyi jólesik!
Szondi te nagyon buta vagy. Egyrészt mert a szénhidrátokra szükség van, másrészt pedig a zöldség is szénhidrát és nem fehérje!!! Na bumm! Aki ennyire nem ért semmihez, mint te inkább ne írjon egy szót se.
Kicsit vékonyka? Kifejezetten sovány vagy. Ha ennyit kardiózol és így eszel, vékony is maradsz. Ha izmosodni akarsz, érdemes visszavenni a kardióból (heti 3 x 1 óra elég), és rendesen csinálni a súlyzós edzést (min. 2 x 1 óra). Rendesen: keress egy edzéstervet, sok van a neten.
Egyed õket nyugodtan.:) Fogynod úgy se kell, én diéta alatt is ettem õket, SÕT tejet is ittam. Nagyon rossz vagyok?:D Lementek így is a kg-ok.:)

Az nem gond ha nem pont délben ebédelek? Mert akkor pont nem tudok. Pl 2-3 körül. De betartom rendesen, hogy gyümölcsöt csak egy órával előtte eszem.

Legjobb válasz: Nem baj. Csak akkor így oszd : 8-9felé reggeli(gyümölcs) 11-12felé(gyümölcs,gyümölcslé) 14-15felé(ebéd,a napnak megfelõlen) 18-19felé(vacsora,a napnak megfelelõen) És lehetõleg 10kor még ne aludj,hogyha 19-20óra felé vacsorázol,akkor teljesen rendben van. Alvás elõtt 2-3órával már ne egyél.Szóval ha éjfél elõtt nem fekszel le,akkor ehetsz 20-21 felé is.

Nem baj. Csak akkor így oszd : 8-9felé reggeli(gyümölcs) 11-12felé(gyümölcs, gyümölcslé) 14-15felé(ebéd, a napnak megfelõlen) 18-19felé(vacsora, a napnak megfelelõen) És lehetõleg 10kor még ne aludj, hogyha 19-20óra felé vacsorázol, akkor teljesen rendben van. Alvás elõtt 2-3órával már ne egyél.Szóval ha éjfél elõtt nem fekszel le, akkor ehetsz 20-21 felé is.

Ha a gyumolcs cukronak fruktoznak 30as a glukkemias indesze, vagyis lassan szívódik fel akkor a testepitok meg nem esznek gyümölcsöt?

Az etrendekben mindig csak zöldséget látok gyümölcsöket nem....

Legjobb válasz: esznek. másrészt meg a gyümölcsökben nem kizárólag gyümölcscukor van...

esznek. másrészt meg a gyümölcsökben nem kizárólag gyümölcscukor van...

Reggelit kezdjem gyümölccsel. Oké rendben is van, de mi van akkor, ha nem szeretem annyira a gyümölcsöket?

Mi az alapja ennek a rengeteg gyümölcsfogyasztásnak a 90 nap alatt, mikor cukor nagy többsége? Nem az lenne a 'normális', ha reggel ennénk többet, és a napszaknak megfelel?en csökkentenénk le az adagot addig, hogy vacsorára már alig, vagy semmit sem ennénk 18:00 után?

Legjobb válasz: "a gyümölcsben nincsen cukor legalábbis olyan nincs ami hizlalna" a nap hülye válasza

"a gyümölcsben nincsen cukor legalábbis olyan nincs ami hizlalna" a nap hülye válasza
NA szerinted mi az alapja? A biznisz, növekeldjen a zöldségesek forgalma. Mindíg át kell gondolni a dolgokat nem csak csinálni amit hallasz. Ez a rossz cukor, jó cukor elmélet is szerintem tiszta marhaság. A koncentráción múlik minden, a tiszta glükóz is káros ha sûrûn, töményen viszi be az ember. De megnézném a fejét annak aki megeszik fél kiló mézet együltõ helyébe, mennyire vágna utána egészséges képet.
Nem akarlak lebeszélni, de én sem értem a logikáját, szerintem ha más, normális diétát csinálnál, többre mennél. "Nem az lenne a 'normális', ha reggel ennénk többet, és a napszaknak megfelelõen csökkentenénk le az adagot addig, hogy vacsorára már alig, vagy semmit sem ennénk 18:00 után?" De. Kivéve a 6 utáni nemevést. Kell vacsorázni, lefekvés elõtt 2 órával ne egyél már. Fehérjét egyél vacsorára (tojás, túró, csirke- v pulykasonka.) És igen, reggelire egyél rendesen. Tízóraira meg uzsonnára mehet a gyümölcs, ha nem szereted, egyél helyette joghurtot, vagy hasonlót. Ebédre szintén rendesen, csak a tésztákat, a lisztes meg zsíros dolgokat nagyon minimálisra csökkenteni. A 90 naposat azért nem támogatom, mert kivitelezhetetlen, hiszen minden ételben van valamennyi ch meg fehérje is, nem lehet teljesen szétszedni.
Válassz olyan diétát, amit rendesen be tudsz tartani. Különben úgysem fog mûködni.
ma 11:46 Nem a gyümölcs maga hízlal, hanem a megengedettnél magasabb szénhidrátbevitel, a gyümölcs meg elég sok gyümölcscukrot tartalmaz (szõlõ, banán különösen), és a gyümölcscukor ugyanúgy szénhidrát. Lehet gyümölcsöt enni, de ugyanúgy figyelni kell a ch bevitelre. Elsõ voltam.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen mindenkinek! Mind mondtam én sem nagyon támogatom ezeket a napokat. Most ettem meg 1 almát, + 1 banán, de most meg fõzhetem a paprikás csirkét nokedlivel, én meg eszek párolt káposztát, mivel azt imádom, meg vettem leves bevaló zöldségeket, szerintem majd azokat eszem meg a leves levével. Inkább azon az elven vagyok én is, hogy azt edd amit kívánsz, de mértékkel, le is mondok errõl a 90 napos agymenésrõl, mert nekem már az megbukott, hogy minden nap reggeli gyümi. Eddig meg suliban ettem meg délig két sajtos kiflit, jobban éreztem magam, mint most, hogy ettem 1 almát. :S
honnan hallottátok hogy hizlalna a gyümölcs? " kati naponta evett 3 kg gyümölcsöt 10 kg-t hízott stb.." olyan tájékozatlanok vagytok......
Ha rám hallgatsz, akkor inkább visszafogod a szénhidrátot:) Én kb 2 hónap alatt a súlyom közel 10%-t lefogytam:) (most mértem, reggeli után ámde egyéb "testsúlycsökkentõ" fürdõszobai foglalatosságok nélkül:) és semmi sem a mellembõl ment le, hanem inkább hasból, míg a 90 naposnál nekem a mellem lett kisebb:( Szóval nagyon elégedett vagyok:D A diéta lényege, hogy naponta maximum 160 gramm szénhidrátot fogyaszthatsz, bármilyen formában és megosztásban, a lényeg, hogy nem lehet több ennél, és ha megmarad is, akkor sem viheted át a másik napra. Egyébként azt eszel és annyit amit és amennyit akarsz. Ebbe a szénhidrátmennyiségbe amúgy közel 3 tábla csoki belefér:) Csak a viszonyítás kedvéért, egy tábla (100gramm) csoki kb 55 gramm szénhidrát, egy zsömle (50 gramm) kb 28 gramm, húsban, zöldségekben gyakorlatilag semennyi nincs:) Gyümölcsökben kicsit több, de nekem kb mindegyik gyümölcs túl savas, szóval nem nagyon eszem õket, inkább zöldségek.
a gyümölcsben nincsen cukor legalábbis olyan nincs ami hizlalna, nem olyan cukor van benne amit mi cukorként ismerünk szóval ezt azonnal felejtsd el. a gyümölcsben rengeteg vitamin van, tisztít, kimossa améreganyagjaidat a szervezetedbõl, és minden vitamin eredeti forrása. ha nem szereted akkor vegyél kicsit különlegesebbeket, mondjuk ananász, mangó, kivi, papaya, grapefruit, de ezek igen drágák. amikor elkezdtem fogyózni utáltam a zöldséget és a gyümölcsöt de mostmár imádom..
Szinte minden gyümölcs savasít, én éhgyomorra nem enném. Azt olvastam, hogy az is rossz, ha valami mellé az ember még gyümölcsöt is eszik, mert akkor nem csak a nehezen emészthetõ (erjedõ) gyümölccsel kell a szervezetnek megküzdenie, hanem elsavasítja a másikfajta ételt is, és annak is problémásabbá válik az emésztése. Legjobb két étkezés között fogyasztani a gyümölcsöt, úgy, hogy néhány órával elõtte és utána ne fogasszunk semmit. Nagyon nem értek egyet azzal, aki szerint kilószám kell enni a gyümölcsöt. Nem véletlen, hogy a makrobiotika is azt tanácsolja, hogy zöldséget egyen minden nap az ember, gyümölcsöt pedig 2-3 naponta.
A kérdező hozzászólása: Ma ettem egy alma, meg banán indításként(12-12:30 körül), két tányér leves zöldséggel 1 evõkanál tésztával, csirkemellkockát, amit fõztem pörköltöt abból egy kiskanál tejföllel nokedli semmi(15:30), most egy szelet sajt, 5 szelet felvágott, egy félkemény tojás(18:00), meg majd este akarok enni még egy almát(19:30). Most fejeztem be a mozgást, 30 percet kerékpároztam + 8x futottam 1 percet, közte pedig 2 perc sétákat tettem 'levezetésként'. Jó kezdet? :$

Ha nem szedek semmi vitamint csak folsavat, akkor mennyi a napi elegendő gyümölcs és zöldség bevitel?

Mondjuk hány alma, narancs, stb...

Legjobb válasz: Az a baj, hogy a mai gyümölcsökben, zöldségekben amit külföldrõl hoznak be,(attól is függ honnan veszed), alacsonyabb a vitamintartalom, mint a hagyományos termesztési technológiával természtett gyümölcsökben. Ilyen Mo-on már alig van esetleg a piacon az öreg néninél, talán. Külföldön nagyon hamar megérik, nincs ideje annyi vitaminnak kumulálódnia. A magzatvédõ vitamin pedig minden olyan vitamint és ásványi anyagot tökéletes mennyiségben tartalmaz. Nagyon válzozatosan kellene ahhoz étkezni, hogy miden vitaminból és ásványi anyagból tudj magadhoz venni.

Az a baj, hogy a mai gyümölcsökben, zöldségekben amit külföldrõl hoznak be, (attól is függ honnan veszed), alacsonyabb a vitamintartalom, mint a hagyományos termesztési technológiával természtett gyümölcsökben. Ilyen Mo-on már alig van esetleg a piacon az öreg néninél, talán. Külföldön nagyon hamar megérik, nincs ideje annyi vitaminnak kumulálódnia. A magzatvédõ vitamin pedig minden olyan vitamint és ásványi anyagot tökéletes mennyiségben tartalmaz. Nagyon válzozatosan kellene ahhoz étkezni, hogy miden vitaminból és ásványi anyagból tudj magadhoz venni.
Ezt így nem lehet megmondani. A terhesvitaminokban nem csak olyan vitaminok vannak, amiket gyümölcsökkel, zöldségekkel lehet pótolni. Én legalább a Hipp Natalt innám, az természetes, és benne van a napi ajánlott vitaminbevitel.
Nem csak zöldséget és gyümölcsöt kell enni ahhoz, hogy mindent megkapjon a szervezetetek, hanem elég sok húsfélét, halat, tejterméket. Ha ezt a megoldást választod és valóban a tökéletességre törekszel, akkor javaslom egy táplálkozási tanácsadó rendszeres felkeresését, aki napi szinten belövi, hogy mit mikor és milyen mennyiségben kell fogyasztanod a legjobb eredmény eléréséhez. Ennyi erõvel speciel a védõoltást is elhagyhatnád majd a babánál. Azt sem éppen a kerekerdõ közepében álló ampullafáról szüretelték az õsszel. SZINTETIKUS. Pfuj.
Szia.Nos én sem szedek sok vitamint.a terhességem elején a hipp natalt ittam, de azt se minden nap.figyeltem mit eszek, iszok.Rengeteg zöldség, gyömölcsöt ettem, és amikor ugy éreztem az az napi vitamin nem elég, akkor ittam a vitamin italból.28 hetesen a babán nagyobb mint kéne neki.és mivel genetikai szûrésen is voltam, semmi baja nincs.A sógórnõ se szedett vitamint, és 3800gr babót szült, aki tök egészséges.Nem vagyok vitamin tabi ellenes, de szerintem, és a dokik többsége szerint is felesleges.Persze most, hogy kevesebb az igazi gyümölcs, zöldség, igy én is fogok vitamin szedni, vagy inni, de nem minden nap az is biztos.sajna nem fogsz olyan választ kapni aki eggyértelmûen ez vagy az ellen voksol.én a babám miatt ittam, és iszok is hipp natalt, de fontosnak nem tartom.Boldog babavárást.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat. Nem fogok semmi szintetikus vitamint beszedni (gravida, elevit és társai), azért kérdeztem, hogy mik a tapasztalatok, javaslatok. Utánanézek a hipp natalnak, esetleg azt megiszom, de semmi több. Az orvosom is teljesen terhesvitamin-ellenes, csak a napi zöldség, gyümölcs bevitelt nem kérdeztem tõle. Mindenkinek boldog babavárást!

35 hetesen gond lehet ha nem eszek naponta zöldséget, gyümölcsöt csak a Hipp Natalt iszom?

Legjobb válasz: A Hipp Natalban benne van minden fontos vitamin, amire ilyenkor még szükségetek lehet. Én a héten voltam védõnõnél, elõtte való 2 napban egyáltalán nem ettem gyümölcsöt és zöldséget, csak a Hipp Natalt ittam. Megcsinálta a vizelettesztet, és megdicsért, hogy milyen sok gyümölcsöt ehetek, mert látja a teszten, hogy minden vitamin megvan.

A Hipp Natalban benne van minden fontos vitamin, amire ilyenkor még szükségetek lehet. Én a héten voltam védõnõnél, elõtte való 2 napban egyáltalán nem ettem gyümölcsöt és zöldséget, csak a Hipp Natalt ittam. Megcsinálta a vizelettesztet, és megdicsért, hogy milyen sok gyümölcsöt ehetek, mert látja a teszten, hogy minden vitamin megvan.

Ha nem akarok hízlaló ételeket enni, teszem azt gyümölcsöt sem szabad?

Olvastam valahol,hogy a gyümölcs glükóz, cukor, szénhidrát, ergo hizlal. Ez igaz?

Legjobb válasz: Az étel technikailag kalóriát jelent, szóval ha eszel akkor hízni is fogsz valamennyit, de van egy minimum amire az embernek akkor is szüksége van ha egyáltalán nem mozog. A cukor amúgy kevésbé hízlal mint a zsír szóval egy gyümölcs még mindig a legjobb választás, talán csak a zöldségek hízlalnak kevésbé, mert azoknak a cukor tartalmuk is alacsonyabb, de nem a krumpli esetében ami egyébként gyökér.

Az étel technikailag kalóriát jelent, szóval ha eszel akkor hízni is fogsz valamennyit, de van egy minimum amire az embernek akkor is szüksége van ha egyáltalán nem mozog. A cukor amúgy kevésbé hízlal mint a zsír szóval egy gyümölcs még mindig a legjobb választás, talán csak a zöldségek hízlalnak kevésbé, mert azoknak a cukor tartalmuk is alacsonyabb, de nem a krumpli esetében ami egyébként gyökér.
igen, ha nagyon sokat eszel akkor. általában fogyókúráknál max. 3 maréknyival szoktak ajánlani naponta és nem nagyon késõ este
A szõlõt, banánt nem szokták ajánlani. Amúgy meg gyümölcscukor van benne, ami lassan szívódik fel, persze kétpofára azt se lehet enni.
Mértékkel azért lehet, százszor jobban jársz vele, mint mondjuk a csokival. Én napi 1-2 szem almával/naranccsal és hasonló súlyú gyümivel simán fogyok.
A kérdező hozzászólása: Köszi szépen az eddigi válaszokat.:) Elsõ válaszoló, tudtommal a cukor(szénhidrát) hizlalóbb, mint a zsír.O.o .
Az nem igaz...
egy alma mégse olyan szénhidrát mint egy kenyér, gyümölcsöt kell! enni naponta 1x legalább nem ezzel kell bezabálni, de én fogyókúrám alatt naponta ettem almát, grapefruitot, narancsot, kiwit, ilyesmiket, és sikeres volt a fogyókúrám, azóta egészségesebb vagyok, egészségesebben is étkezem és tartom a súlyom, jó az alakom szóval bátran a gyümölcsökkel, igen, a cukrosakat kerüld, kerüld a banánt, mert anyagcsere blokkoló, került a szõlõt, szilvát, mert ezeknek tényleg magas a kalóriájuk és persze az aszalt gyümölcsöket is került almát viszont nyugodtan fogyassz, eltelít, felpörgeti a zsír anyagcserét
A kérdező hozzászólása: Köszi a válaszokat, :) ) Nem tudom elképzelni a 0-100 ch, már csak azért sem, mert minden ételben valamilyen ha minimális szinten is , de van szénhidrát. Tudna valaki ajánlani olyan oldalt, ahol ki van írva a fõbb ételek, vagy alapanyagok tápértéke, fehérje, szénhidrát mennyisége? Mert oké, hogy a bolti kajákra rá van irva, de úgy nagyjából az általános zöldség, gyümölcs, stb Egyáltalán létezik ilyen oldal?:D


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!