Találatok a következő kifejezésre: Ha nem fogan meg a baba (38 db)

20 hetes kismama vagyok. Baj, hogy ha nem érzem még a baba összes mozgását? Mikortól fogom érezni?

Legjobb válasz: Valószínû,hogy nemrég kezted érezni csak. Még kicsi ahhoz ,hogy az összes mozgását érezd.A lényeg,hogy van mozgás ,még ha csak picit és gyengén érzed is. Nekem a 19.hetes ultrahangon mondta az orvos,hogyha ezek még csak kis kapargászások az sem gond. Pár hét múlva már erõteljesebb lesz és persze gyakoribb,rendszeresebb.

Valószínû, hogy nemrég kezted érezni csak. Még kicsi ahhoz , hogy az összes mozgását érezd.A lényeg, hogy van mozgás , még ha csak picit és gyengén érzed is. Nekem a 19.hetes ultrahangon mondta az orvos, hogyha ezek még csak kis kapargászások az sem gond. Pár hét múlva már erõteljesebb lesz és persze gyakoribb, rendszeresebb.
Ne türelmetlenkedj, lassan fogod érezni. Mindenkinél más, van, aki már 18 hetesen állandóan érzi, van, aki csak késõbb. Mit értesz azalatt, hogy az összes mozgását? Vannak olyan kismamák, akik a hasukat nézva azt mondják, hogy a pici épp a kezét nyújtja ki... - Na, ez szépen hangzik, de én ebben nem hiszek. Persze, talán késõi terhességben, ha nagy a baba. Szóval én mindig nagyon éreztem a babám mozgását, de ha el is játszottam a gondolattal, soha nem jelentettem ki, hogy az épp a könyöke vagy az ökle, a keze vagy a lába (csak befordulás után volt egyértelmû). Szóval ebben nem hiszek. Persze vannak ilyen kismamák, meg vannak olyanok.
Nem baj, még van idõtök bõven.Nyugi, minden jó, és nincs semmi baj.Nekem a 17. héttõl kezdõdött, de volt olyan, hogy napokig nem is hallottam felõle, persze ezért még õ mozog, csak az elején a kis 20 cm-vel nem érezzük, fõleg napközben , ha mi is mozgékonyabbak vagyunk.Ne félj, lerúgja õ még a hólyagodat:-)

Ha a terhességre utaló rózsaszín folyás után 1 nappal szeretkezünk a párommal, akkor nem fogan meg a baba?

Sokszor olvastam, hogy rózsaszín folyásnál nem szabad szabad kézzel megvizsgálni az egyént az orvosnak, max ultrahanggal, mert kárt tehet. Ha a rózsaszín folyást követ? nap a párommal szeretkezünk, akkor mi történhet?

Legjobb válasz: Mi van? Milyen folyás?

Mi van? Milyen folyás?
Mi az a terhességre utaló folyás? Ha terhes vagy, már megfogant. És az orvosi vizsgálat sem árt többet, mint ha szeretkezel.
Ezt most én sem értem. Milyen rózsaszín folyásról van szó? Menstruálásról, ami gyenge? vagy mire gondolsz?
A kérdező hozzászólása: Olyan, mint a menstruáció, csak nem piros, hanem rózsaszín és nincsenek görcsök. Vagy a menstruáció elõjele, vagy a beágyazódás jele. Sajnos még nem tudom, hogy melyik.
Nem hinnem, hogy artalmas lenne a szeretkezes a magzatra (hacsak nem vmi nagyon extremet csinaltok), hiszen az egy termeszetes dolog, amire fel van keszulve a szervezetunk, mig egy nogyogyaszati vizsgalat ugye nem tul termeszetes de ha aggodsz, akkor varjatok inkabb par napot a paroddal, amig elmulik a rozsaszin folyas
Én két gyereket szültem, egyzer sem volt rózsaszín folyásom.

Ha a tehersségre utaló rózsaszín folyás után 1 nappal szeretkezünk a párommal, akkor nem fogan meg a baba?

Sokszor olvastam, hogy rózsaszín folyásnál nem szabad szabad kézzel megvizsgálni az egyént az orvosnak, max ultrahanggal, mert kárt tehet. Ha a rózsaszín folyást követ? nap a párommal szeretkezünk, akkor mi történhet?

Legjobb válasz: Nem tök mindegy? Csak kibírjátok egy napig, hogy ne dugjatok.

Nem tök mindegy? Csak kibírjátok egy napig, hogy ne dugjatok.
A kérdező hozzászólása: Ha mindegy lenne, akkor nem tettem volna fel a kérdést.
Miért is nem szabad megvizsgálni.nem a hüvelyben fejlõdik a pici hanem a méhben ami elvileg védi a leendõ babát.gyakorlatilag semmi köze az egyiknek a másikhoz.sztem még a szexszel sem lehet gondhõz.1 nap nem a világ vége.
terhességre utaló rózsaszín folyás???? az mi??? tesztelj, ha pozitív, akkor terhes vagy, ha negatív, akkor nem ha esetleg a beágyazódásra gondolsz, ami nagy ritkán járhat apró vérzéssel, akkor keféljetek nyugodtan (sõt akár a doki is megvizsgálhat, mert 5-6. hétig még látni sem lát semmit, sem kézi vizsgálatnál, de lehet még az UH-n sem

Utrot kell szednem ovutól, vagyis ma kezdtem. Ha nem lesz még sem baba, akkor is meg fog jönni mellette a mensim?

...vagy ha nem lesz pozi tesztem, akkor abba kell hagynom és csak akkor jön meg? Ez a logikus, de nem tudom, a dokimat elfelejtettem megkérdezni.

Legjobb válasz: Nekem megjött utro mellett is.

Nekem megjött utro mellett is.
Utro mellett is megjön, viszont késleltetheti.
A kérdező hozzászólása: Ez némiképp megnyugtat, persze remélem nem fog rá sor kerülni és késik majd, minimum 9 hónapot. :) Köszi a válaszokat Csajok! :)
a szedéstõl számított 14 nap után tesztelj egyet. Ha negatív, akkor hagyd abba az utro-t, és pár nap múlva megjön (nekem 4 napot késett tõle). Ha nem jön meg, akkor tesztelj még egyet, és ha pozitív, akkor újra kell szedni.
A kérdező hozzászólása: Ok, köszi a választ. Így fogok tenni!

Ha nem félidőben fogan meg a baba hanem előtte vagy utána mikor lehet tesztelni? Mikor mutat tutit már?

Legjobb válasz: Nekem a 6.héten elötte többet is csináltam,de negatív lett

Nekem a 6.héten elötte többet is csináltam, de negatív lett
Akármikor is van peteérés ha rendszeres a mensid mondjuk 28 napos, akkor érdemes várni a 29. reggelig, ha pedig rendszertelen akkor a leghosszab kimaradási idõt kivárnám. nekem zavaros volt és hétfõn kellet volna megjönni, de már kedden kimutatta..lehet neked is hamar mutatná.
A kérdező hozzászólása: tehát akkor érdemes kivárni a mensi napját mindenképpen. köszi a válaszokat!

Miért nem jön be a szulejmán tegnapi része? Azért ez már sok, méghogy későn adják le de még vissza se lehet nézni! Komolyan ha nem fog bejönni! Mindig hibákat ír ki már nagyon elegem van, mi baja van? Szeretném visszanézni

:(

Legjobb válasz: tudom h nem mostanában irtad, de még mindig van ilyen problémád,akkor az online-sorozatok oldalon meg tudod nézni mindig másnap már

tudom h nem mostanában irtad, de még mindig van ilyen problémád, akkor az online-sorozatok oldalon meg tudod nézni mindig másnap már
A kérdező hozzászólása: mit irjak be ??
online-soroztok.tv
és boccs a késõi válaszért
baromira ráérsz még, még csak a tejre van szüksége jó ideig
Bocsánat, de ti tényleg garanciát mertek vállalni arra, hogy minden rendben lesz a Kérdezõnél?
Szia! 2nagyobb lányom van, és egy 3 hónapos kicsi lányom. A két nagynak már 3, 5-4 hónaposan adtam gyümölcsöket, zöldségeket, mivel nem volt már akkor elég a tejem. Baja csak akkor lesz a kicsinek, ha bizonyos dolgokat túl korán vezetsz be-pl tojás fehérje nagyon nehezen emészthetõ, azt csak a betöltött 1 éves korban lehet adni. Ha nem muszáj, akkor várj a hozzá táplálással! Ha szükséges, akkor sárgarépát, krumplit, almát, banánt, õszibarackot kaphat, de az új ízeket fokozatosan szabad bevezetni: 1. nap max 3-5 pici kanálka, ha 24 órán belül nem lesz kiütéses, akkor lehet legközelebb többet adni. Ha egyikre sem érzékeny, akkor lehet keverni az ízeket. Üdv:3 lányos
Nem, nemcsak ez a szoptatási tanácsadó munkája, rosszul gondolod. Javaslom, hogy olvass bele pl. a képzési anyagukba. Elég sok minden mással is "kell" foglalkozniuk, mert a szoptatás nem egy önálló dolog, hanem sok mással is összekapcsolódik (nevelés, altatás, etetés stb.). A hozzátáplálás pedig pláne szorosan összetartozik vele, mert maga a fogalom is (ideálisan) szoptatás MELLETTI táplálást jelent, legalábbis adott ideig. Nem gondolom, hogy ez a ló túloldala lenne, mert minden ajánlásnak megvan a pszichológiai ÉS tudományos magyarázata is. Az már más kérdés, hogy még mindig nem vagyunk ott, hogy ezeket mindenki (de legalábbis az érintettek) ismerjék és esetleg alkalmazzák is.
A tápis babikat elõbb szokták elkezdeni hozzátáplálni, vegyük például a glutént. Most nem részletezem, mert nem ez a kérdés. Sok mindentõl függ, mikor kezdhetõ meg a hozzátáplálás. Én az anyatejesem 5 hónapos már elmúlt, amikor megkóstoltattam vele a gyümölcsleveket nagyon lassan, azután szép lassan jött a többi. A szoptatási tanácsadás inkább arra hogy hogy hogyan szoptassunk, amíg csak az kell, vagy hogyan hozzuk vissza a tejet, stb. Bocsi elõzõ! Sokszor átestek a ló túlsó oldalára...
A kérdező hozzászólása: A tápszeres babát 4 hónaposan kell elkezdeni etetni mással de a szoptatós, anyatejes babát 6 hónap után javasolják!!!
A kérdező hozzászólása: Köszönöm válaszaitokat, Marilyn de a tiéd tápszeres és azokat hamarabb lehet etetni ilyenekkel, nem???nekem is mondta anyukám hogy lehet neki adni de ne most, mert most elég az anya tej neki, és a szent királyinak vannak bébi italai azokat lehet már adni???azt írja azok szomj oltók csak olyan sûrû gyümölcs lé, vagy inkább azokat se még??pusszz mindenkinek :)
Én elég korán elkezdtem melléetetni, már 4 hónaposan. Én nem a védõnõre hallgattam, hanem a nagyszüleimre és az édesanyámra. Õk azt tanácsolták, h 4 hónaposan kezdjem el. Most 6 hónapos, semmi baja nem volt a gyümölcsöktõl, már fõzelékeket és húsos dolgokat is adtam neki, nagyon szereti. Az uzsonna már csak ilyenekbõl áll, akkor már nem is kap tápszert. Persze ez babától is függ, hallottam olyat, aki még 6 hónaposan is begörcsölt a gyümölcsöktõl, és csak 8 hónaposan lehetett elkezdeni vele a melléetetést. Sztem próbáld ki 1 hónap múlva, ha bejön neki akkor oké, ha nem, akkor még várj. Annyit tudok tanácsolni, h az elején délelõtt add neki a gyümölcsöt, h ha esetleg felfújná, akkor az ne éjszaka derüljön ki, hanem még délután.
6 hónaposan! de ezt a gyerekorvos és a védõnõ is biztos, hogy mondta!
Ha nem indokolja semmi, ráérsz 6 hónapos koráig vele.
Szerintem is ráérsz még!:) Legalább 5-6hóig elég a tej neki. Utána szépen lassan kaphat gyümit.
5-6 hónapos korában kezdheted a gyümölcsökkel.
azt nem értem minek siettetni ezt ha van tejed. Hát nem az a legkényelmesebb megoldás? A cici mindig kéznél van enyém is 3 hónapos eszembe sem jut neki mást adni majd 6 hósan elkezdjük, addig felesleges.

23 hetes vagyok kb mikor fog megfordulni a baba? úgy tudom még harántfekvéses. Észreveszik időben ha nem fordul meg? Kicsit izgulok a szülés előtt ez miatt.

Legjobb válasz: Hát a te babádnak még rengeteg ideje van rá és helye is. Miért ne vennék észre? A barátnõm babája a szülés elõtti napon fordult be.

Hát a te babádnak még rengeteg ideje van rá és helye is. Miért ne vennék észre? A barátnõm babája a szülés elõtti napon fordult be.
A kérdező hozzászólása: Ok, köszi a választ!
meg van ideje, de peldaul nekem 24 hetesen tünt fel hogy valahogy szokatlanul van mert nyomta hugyholyagom, masnap UH-n is ugy feküdt.most 26 hetes vagyok es mindennap erzem hogy elvezi fejjel lefele a vilagot, nagyon gyakran fekszik igy.nem tul kellemes erzes. sok boldogsagot

Csináltatnom kellett egy bankkártyát munka miatt, lehet hogy nem fognak hívni a dolgozni, én hülye meg szaladtam a bankba kártyát csináltatni, ha nem használnám mikor jár le?

E hónap 7.én készült a bankszámla, ha számít valamit

Legjobb válasz: A kártya két_három év alatt jár le,a számla amikor megszünteted.

A kártya két_három év alatt jár le, a számla amikor megszünteted.
A kérdező hozzászólása: Tehát ha nem megy rá pénz, akkor se kell félnem? viszont kezelési költséget vagy mit számítanak fel ettõl függetlenül
A kártyának általában van egy egyszeri (éves) díja, és a legtöbb bank havonta kezelési költséget is von le, 150-200 forintot. Én amíg külföldön voltam, szüneteltettem a számlámat, hogy ne vonjanak semmit. De ahogy elõttem is írták, meg is szüntetheted. Amúgy nem egészen tiszta, mitõl félsz?
De kell félned mert igy is megy a kezelési költség ha nem megy rá egy forint sem. én is igy jártam és már vagy 30 ezer forint minusz volt :D Mondjuk én lesz*rom.
A kérdező hozzászólása: Na pont ettõl félek én is, mert minuszba tud menni, egyik osztálytársamnak is anno 3ezer ft körüli összeget kellett kifizetnie, mielõtt új kártyát engedtek neki csinálni
Utóbbi hosszászólásodból úgy látom, még tanuló vagy, így valószínûleg diákszámlát nyitottál. Más-más bankoknál mások a kondíciók, van, ahol semmit nem kell fizetned, van, ahol havi számlavezetési díj van vagy éves kártyadíj, vagy mindkettõ. Ha megírod, melyik banknál milyen számlát nyitottál, akkor meg tudjuk mondani, a jelenlegi kondíciós lista szerint a számla fenntartása pénzbe kerül e. (Viszont azt nem tudjuk, hogyan fog változni a díjtábla, most is emelni készül a kormány a bankadót...)
A kérdező hozzászólása: Otp-nél vagyok és jump számlacsomagom van Nem tanulok már, ez átmeneti munka lett volna
Kizártnak tartom, hogy kártyát kellett volna csinálni munka miatt. Számla persze az más, de manapság nehéz meglenni nélküle. Elõbb utóbb úgyis kelleni fog.
A jump számla havidíjas.
a 22. hét után lehet már látni.
16. hét után láthatják, ha a baba is úgy akarja. Nekem is a 18 hetes uhon mondták, hogy kislány, de most a 26 hetes uhon nem látta a doki, mert nem úgy feküdt. A babán múlik, technikai akadálya nincs.-)
Szia, Nekem a 12. heti nyaki redõn megmondták, mert átváltott 4d-re és gyönyörûen látszott a kis bögyörõje.Viszont van 2 ismerõsõm akinek szülésnél derült ki, mert mindig takargatta magát a pici kezével :oD kis szégyenlõs.. 18 hetes kismami
Nekünk csak most, a 30.héten mutatta meg magát.
Szia! Nekem a 19. héten a sima uh-án a kórházba megmondták, hogy kislány. Szerintem ha megmutatja magát akkor lehet látni.
Szia! Nekem a 15. heti 4D-n megmondták, hogy fiú. Most 22 hetes vagyok, azóta a genetikai UH-n is megmutatta, hogy fiú!
nekem 18 hetesen !D-n megmondták, hogy kisfiú és azóta is az :-), rá két napra volt a genetikai és ott is azt mondták. tehát 19 hetesen ha úgy mutatja magát, akkor megtudják mondani.
20 hetesen mondták meg, hogy kisfiú. innentõl szerintem már csak az számít megmutatja-e?
4d-én biztosan megmondják, ha nem takarja :) nekem a 18. héten megmondták, h kislány, azóta is az :) Boldog babavárást!!! 34 hetes kislány kismamája
A lányomnál és a fiamnál is már a 12. heti uh-n megmondta az orvos. Szerencsém is volt hogy látta a doki.
Nekem nagyon rendes babám van, mert a genetikai UH-on megmutatta a fütyijét.:) Sok boldogságot! 25 hetes kismami
Ez attól is függ, hogy a babád éppen hogy fordul, merre mozog. Ha szerencséd van és a babád is úgy akarja már látni fogod a 4D-sen.
A kérdező hozzászólása: Nagyon szépen köszönöm a válaszotokat!!

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!