Találatok a következő kifejezésre: Ha nem férjnél (14 db)

Mit tegyek ha nem enged el? Férjnél vagyok már tíz éve van egy kiskorú gyermek. Szeretném elhagyni mert már állandóak a viták és mindig alul maradok az ő véleményével szemben.

A bökken? csak az, hogy nem enged el! Állítólag szeret és neki minden így jó ahogy van. Megfenyegetett, hogy elviszi a telefonokat a laptopot és bezár minket a lakásba ha nem akarok maradni. Na most mivel én nem dolgozom mert a gyermek miatt most nem tudok ? tart el minket egy forintot sem akar adni. Pénz nélkül viszont el sem tudok indulni!A hivatalos szervek tojnak a családi gondokra amíg vér nem folyik,ezt ugye mindenki tudja?! A közelben segítségem sincs mert 1000km- re vagyok. Mit lehet épp ésszel ilyenkor lépni?? Van megoldás?

Legjobb válasz: Nincs itthon szülõ, közelebbi rokon vagy vmi jó ismerõs, akivel le tudnád beszélni, hogy segítsen egy kicsit, ha hazajössz? Csak, amíg talpra nem állsz. Esetleg küldene pénzt sutyiban vhogy,hogy legalább hazajönni tudjatok. Hátha van, mondjuk valakinek egy üres kecója, ahol ingyen egy pár hónapig ellakhatnátok. Azért próbáld meg megkeresni a magyar konzulátust, add elõ mi a probléma, hogy nem ad pénzt, anélkül meg lépni nem tudtok, hátha megszánnak és legalább hazajönni segítenek vhogy. Meg ne várd, amíg vér folyik. Pláne nem egy kis gyerekkel.

Nincs itthon szülõ, közelebbi rokon vagy vmi jó ismerõs, akivel le tudnád beszélni, hogy segítsen egy kicsit, ha hazajössz? Csak, amíg talpra nem állsz. Esetleg küldene pénzt sutyiban vhogy, hogy legalább hazajönni tudjatok. Hátha van, mondjuk valakinek egy üres kecója, ahol ingyen egy pár hónapig ellakhatnátok. Azért próbáld meg megkeresni a magyar konzulátust, add elõ mi a probléma, hogy nem ad pénzt, anélkül meg lépni nem tudtok, hátha megszánnak és legalább hazajönni segítenek vhogy. Meg ne várd, amíg vér folyik. Pláne nem egy kis gyerekkel.
Alapvetõen több dolgot is tehetsz: 1. felkészülsz, munkát keresel, tanfolyamot végzel, megpróbálsz saját keresetet teremteni és csak akkor indítod el a válást, ha már van mibõl megélni. 2. Elindítod most a dolgot és vállalod, ami ezzel jár. A lakásból ki nem rakhat. Vmi ennivaló is akad talán. Szerencsére nem tart örökké a dolog, így néhány nehéz hónap, esetleg év után megszabadulsz tõle. Közben állást is keresel. Ha túlzásokra ragadtatja magát, akkor azért megütheti a bokáját. 3. Megpróbáljátok a családterápiát, esetleg a mediációt.
http://www.nane.hu Csak azért mondja, hogy szeret, hogy ne hagyd el, és uralkodhasson feletted.
Azért az, hogy állandóak a viták, és alulmaradsz, az még nem válóok. Ez sok családi kapcsolatban ott van, és szörnyû helyzeteket okoz, pedig ez nem könnyen, de fölszámolható. Sajnos az együtt élést nem tanítják az iskolában. Nyílván elszigetel a férjed, szüksége van rád különféle célokra. Ha egyenlõre nem tehetsz mást, akkor bírd ki. Te is szigeteld el magadat. Alakítsd ki a saját életedet a helyzeten belül. Tedd meg amik a kötelességeid a háztartás, gyerek stb. fronton, és készülj fel. Tanulhatsz valamit az ELO-val, levelezhetsz ezen vagy más fórumon, írhatsz a Wikikönyvekbe a gondolataidról tanulságaidról, olvashatsz tanulságos regényeket, és szépséget, örömöt találhatsz bármiben, zenét is hallgathatsz, klasszikus zenét pl. Hívõ is lehetsz. Két út van, amit meghozhat az élet. Egyik, hogy megváltoztok, jó szívvel lesztek egymás iránt, és együtt maradtok. Másik, hogy megérkezik a lehetõség a válásra.
Gondolom, valahol Európában vagy. Mindenhol van anya-gyerek központ , ahol ilyen esetben segíteni tudnak!
Mennyire komolyak azok a viták? Úgyértem meddig megy el egy veszekedés folyamán?
Birtokol!

Egyedülálló anyának számítok ha nem vagyok férjnél, és nem is vagyunk bejegyezve az élettársammal, de együtt élünk?

Legjobb válasz: Nem vagy egyedülálló anya,hisz van partnered akivel közösen éltek,és nevelitek a gyermeket.

Nem vagy egyedülálló anya, hisz van partnered akivel közösen éltek, és nevelitek a gyermeket.
Mert szerinted ez rosszindulat? Az nem rosszindulat, hogy lassan már alig marad fizetés, mert elmegy az ilyesmire az adó? Szerintem ez az igazi kib*szás a társadalommal. És azokon csattan az ostor, akik dolgoznak és becsületesek.
nem
csalonak szamitasz ha egyedulallonak kialtod kiagad.Ha rajonnek megbuntetnek
Ha nincs közös lakcímetek, akkor el tudod fogadtatni. Fontos, hogy a "jóindulatú" szomszédok ne foglalkozzanak ilyen szempontból veletek.
Papíron igen, de a gyakorlatban nem. Biztos lesz is valaki, aki majd feljelent érte, én is ezt tenném, ne erre menjen már az adóm..
Sajna vannak rosszindulatú emberek, s általában a szegény emberen csattan az ostor. Gondolom az egyik kedves válaszoló, aki szintén megtenné, egy roma családnál ezt nem merné meglépni, mert hamarabb megtudnánk, mint gondolná, s úgy megvernék, hogy besz*rna. Most ezt nem kötekedésképp írom, csak ez a valóság. Ismerõsömtõl az áramot lopták, s még nekik állt feljebb, amikor szóvá lett téve.Nem részletezem a többit.
Hivatalosan úgy sem tudná senki bebizonyítani senki, hogy közös háztartásban éltek, ti csak két lakótárs vagytok és kész.
Ne haragudj, de nem írtam én ilyen stílusban, amilyenben te válaszolsz. Részemrõl a téma lezárva, megadtam a választ a kérdésedre. Ennyi.
A kérdező hozzászólása: 20-as! Te már megint kombinálsz!:( Élvezitek ezt???:((( Hányszor írjam le hogy NEM AKAROK EZZEL SEMMILYEN TÖBBLET PÉNZHEZ JUTNI!!! Ha félreérthetõen kérdeztem akkor én kérek elnézést, de nem hinném hogy ha pénzt akarnék ezzel akkor is bárkinek bármilyen KÖZE LENNE HOZZÁ! Amúgy meg borzalmasan sok kérdés van olyan az egész GYIK-en aminek semmi értelme, de had kérdezzen már mindenki azt ami érdekli! Na lehet megint fröcsögni, meg kombinálni!!! Szép napot mindenkinek!
Magadnak vagy a szomszédnak nyilván nem számítasz egyedülállónak, mert ott van melletted egy férfi, akivel együtt élsz. De te nem erre voltál kíváncsi.
Jogilag egyedülállónak számítasz, mert az, hogy van egy NEM BEJEGYZETT élettársad, jogilag semmit nem jelent. Az számít jogilag, ha bejegyzett az élettársi viszony vagy házasságban élsz. Ennyi. Azért támadnak, mert ha jogilag érdekli az embert ilyen, akkor általában amögött van valami..... Ha nincs mögötte semmi, akkor nincs értelme a kérdésnek sem, nincs mihez "felhasználni" a jogi választ.
Kérdezõ! Nem mindenki értett félre, csak kialakult egy téma, amire mindenki reagált. Ez nem ellened irányult.
A kérdező hozzászólása: Jégtáncnak köszönöm a választ, mert õ legalább normálisan válaszolt, és nem kezdett el kombinálni!
Nem mert együtt nevelitek, ilyen alapon akkor az apa is lehetne egyedül álló apa, hisz õ sem házas.
A kérdező hozzászólása: Komolyan mit nem lehet ezen érteni??? Együtt élek a párommal van egy kislányunk, de nem vagyunk házasok nem vagyunk sehova bejegyezve! Csak arra voltam kíváncsi hogy ilyenkor jogilag egyedülállónak számítok e, mindenféle hátsó szándék nélkül! És az az igazság hogy a kérdés kiírásánál eszembe sem jutott ez, az meg fõleg nem hogy majd le leszek hordva mindennek!:(
Komolyan akkor magyarázd el a kérdést, hol számítasz egyedül álló anyának? Nem hivatalba akkor ismerõsöknél, azok nyilván tudják, hogy nem neveled egyedül a gyereket.
Nem nem vagy az. Tényleg sántít a kérdés, általában ilyen kérdés a családi pótlék igénylésnél merül fel, és elég szomorú, hogy sokan havi 1000Ft-ért képesek hazugságban élni.
A kérdező hozzászólása: Kedves 12-es! Most élvezed hogy kombinálod a dolgokat??? És nem gondolom/tam hogy magyarázkodnom kéne egy ennyire egyszerû kérdésnél ahol IGEN vagy NEM a válasz.
Hivatalosan egyedülálló anyának számítasz, mert nem vagy házas és nincs bejegyzett élettársi kapcsolatod. Lehet, hogy van, aki kicsit durvábban fogalmazta, de szerintem is kicsit sántít a kérdés, mert mi egyéb lehet az oka a kérdésnek, ha nem az, hogy valahol egyedülálló anyaként legyél hivatalosan. Nyilván azért, hogy a környezeted felé hogyan mutasd például nem sok értelme van a kérdésnek. De nem kaptál volna támadó válaszokat, ha leírod, hogy ezt nem amiatt szeretnéd tudni, mert bárhol visszaélnél ezzel, hanem ezért és ezért.
ma 17:22 Én is dolgozok, tõlem is vonják az adót, de valahogy jobban elszomorít, amikor látom, hogy Kolompárok teli szatyrokkal mennek a boltból, pedig segélyeken élnek, meg 6 gyerek van. S nem tudnám azért a normális szomszédom feljelenteni, akik esetleg normális dolgoznak, élnek.
A kérdező hozzászólása: Komolyan mondom nem vagytok normálisak, tisztelet a kivételnek!!! Hova a fenébe írtam hogy ezzel pénzt szeretnék, vagy bármilyen elõnyhöz jutni??? Egyszerûen nem tudtam biztosan hogy minek számítok, mivel "papíron" nincs párom! Fröcsög belõletek a rosszindulat, és azon élitek ki magatokat hogy mást [email protected]! Elõször otthon kéne széjjelnézni!!!
A kérdező hozzászólása: Egyszerû kérdés volt csupán, és nem áll szándékomban visszaélni ezzel! Köszönöm a válaszokat.
A kérdező hozzászólása: Te se haragudj, de rohadtul elegem van abból hogy kiforgatják a kérdésemet!!! Rögtön segélyre, meg emelt családira hajtok, nagyon [email protected] esik! Sokan válaszoltak a kérdésemre, de körítést nem kértem!

Mit írjak az önéletrajzba a családiállapothoz ha nem vagyok férjnél de van már gyerekem?

Legjobb válasz: Ilyet én eleve nem szoktam beleírni az önéletrajzba. Semmi közük hozzá, alkalmazni akarnak, nem barátkozni. Nekem a születési évemen kívül semmi nem szerepel a személyes adatoknál. Nem is kérdeztek még sehol rá, hogy van-e gyerekem.

Felesleges beleírni. Ennyi erõvel a szexuális irányultságot, vallási és politikai nézeteket is beleírhatnád, hadd legyen minél több fogás rajtad.
Ilyet én eleve nem szoktam beleírni az önéletrajzba. Semmi közük hozzá, alkalmazni akarnak, nem barátkozni. Nekem a születési évemen kívül semmi nem szerepel a személyes adatoknál. Nem is kérdeztek még sehol rá, hogy van-e gyerekem.
Ha nem vagytok házasok, akkor a családi állapotod egyedülálló vagy hajadon.
Önéletrajzba nem kell megadni. Név, telefonszám, email - vagyis elérhetõség.
A gyerekeket nem írtam bele az önéletrajzba, a kísérõlevélbe tettem bele.
Nem az a kérdés h van-e gyerek hanem h élettárs, férj van-e. Nincs? Akkor egyedülálló
élettársi viszony?
Nehogy beleírd a gyereket! Sok helyen ez egy elsõ szûrõ, és be sem hívnak, esélyt sem kapsz, h megmutasd magad.
A kérdező hozzászólása: Együtt élünk apával.De akkor azt nem kell feltüntetni hogy van egy 1, 5 éves gyermek?
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen
Ne írj bele semmit a családi állapotodról. Semmi köze hozzá egy leendõ munkaadónak, elméletileg meg sem kérdezhetnek ilyen dolgokat interjún.


Ha nem vagyok férjnél akkor a születendő szermekem csak az én nevemet kaphatja?

vagy igaz az hogy az apasági nyilatkozatot kell írni ha az élettársról akarom elnevezni a gyermekem.

Legjobb válasz: Igen igaz,de szemelyesen kell megjelenni /ha jol tudom/ az illetekes polgarmesteri hivatalban a ket szulonek.

Igen igaz, de szemelyesen kell megjelenni /ha jol tudom/ az illetekes polgarmesteri hivatalban a ket szulonek.
Szia! A megoldás nagyon egyszerû.Kérsz a nõgyógyászodtól egy igazolást a szülés idõpontjáról a következõ látogatástól.Ezzel a papírral, apával, mindkettõtök személyiével és lakcímkártyájával beballagtok a helyileg illetékes anyakönyvvezetõhöz(elõtte érdemes idõpontot kérni tõle)Kb 10 perc alatt elkészíti az apasági nyilatkozatot, és megkérdezi tõletek, h mi lesz a baba családi neve.Ez lehet a párodé, a tied, ill.mindekettõtöké kötõjellel elválasztva(mi ezt választottuk) Ezt a papírt mindenképp vinni kell a szüléskor, mert ha nincs, a te nevedet kapja, mivel hajadon vagy(gondolom).Szerintem nem érdemes szülés utánra hagyni, mikor fél óra alatt el lehet intézni.
Mielõbb keress családjogászt vagy hívd fel a gyámhivatalt-anyakönyvvezetõt. Ha nincs apasági nyilatkozatod, képzelt apát irnak a papírra, 3 éves koráig rendezni kell a névválasztást. Én se vagyok férjnél, úgyhogy tudom, hogy ezt szakemberrel meg kell beszélned jóval a szülés elõtt, nehogy a baba életére rossz hatásal legyen esetleges rossz tájékozottság. Az élettársad beleegyezése nélkül nem írhatod be a nevét, de ez nekem még mindig furi, mert mi van pl. a Kiss vagy Nagy nevekkel?
Apasági nyilatkozattal kaphatja a párod nevét.
Ha nem vagytok összeházasodva, akkor szülés elõtt, vagy akár szülés után a kórházban, illetve hazajövetel után az anyakönyvi hivatalban is meg lehet tenni az apasági nyilatkozatot, és akkor dönthettek a gyerek névviselésérõl. Az apasági nyilatkozattal rendelkezõ párok gyerekeinek is lehetõségük van akár az apa, akár az anya, vagy mind a két szülõ vezetéknevét viselni.

Hol kell elkezdeni, és mikor az utánajárást, ha nem vagyok férjnél, és a párom nevét szeretnénk a babának?

A véd?n? nem igazán tudta megmondani, az orvost meg nem akarom ezzel traktálni.Hová kell menni el?ször, milyen papírok kellenek, és mikor érdemes elindulni, hogy meglegyen?A szül?szobán már ebb?l így nem lehet gond?

Legjobb válasz: érdemes születése elõtt elintézni. Ahol laktok ott a Polgármesteri Hivatalba bementek. Viszitek a személyit, a lakcímigazoló kártyát, az születési anyakövi kivonataitokat és az apa ott tesz teljes hatályú apai elismerõ nyilatkozatot. Bejegyzik, hogy "xy" lesz a gyerek családi neve születése után. Ez így van! Ennyi az egész. remélem segítettem.

érdemes születése elõtt elintézni. Ahol laktok ott a Polgármesteri Hivatalba bementek. Viszitek a személyit, a lakcímigazoló kártyát, az születési anyakövi kivonataitokat és az apa ott tesz teljes hatályú apai elismerõ nyilatkozatot. Bejegyzik, hogy "xy" lesz a gyerek családi neve születése után. Ez így van! Ennyi az egész. remélem segítettem.
Nekem azt mondta a védõnõ, hogy a városházára kell menni, és ott lehet apasági nyilatkozatot tenni, állítólag csak személyi igazolvány kell mindkettõnknek.
Szia! 30 napnál nem lehet régebbi mert nem fogadják el! Amúgy nem értem hogy miaz hogy a "védõnõ nem tudta megmondani" neki ezt tudnia kellene! 30 hetes kismama:)
Mi is éppen most csináltattuk. Gyámhatóságra kell menni. A terhesgondozási kiskönyved kell hozzá, mindkét fél személyi igazolványa és lakcímkártyája, a nõdokitól egy igazolás a szülés várható idõpontjáról és a fogamzás idõpontjáról. Hajadonsági igazolás, de azt õk lekérik. Ja! A 30 napos határidõ már nem él. Helyette: A kiskönyv kiállításától lehet apasági nyilatkozatot tenni és a kiírt idõpontig érvényes. Ezen akadtam ki, febr. 3-ra vagyok kiírva és ha negyedikén szülök, már az én nevemre kerül a kicsi. Ezt biztosan pasi találta ki!! Egyébként én sem értem, hogy a védõnõ miért nem tud errõl semmit. Remélem tudtam segíteni.
Nem ismétlem az elõttem szólókat, de inkább elõbb telefonon érdeklõdj utána a hivatalokban, hogy megelõzd a személyes ottvárakozst és fölösleges odamenést.

Az apasági nyilatkozatot mindenkinek meg kell igényelnie? Ha férjnél vagyok akkor is? Nem erről nem szólt a védőnőm.

Legjobb válasz: Az apasági nyilatkozat csak azoknak kell,aki nincs férjnél. A védõnõ azért nem szólt gondolom,mert te férjnél vagy.:)

Az apasági nyilatkozat csak azoknak kell, aki nincs férjnél. A védõnõ azért nem szólt gondolom, mert te férjnél vagy.:)
szia.neked csak a házasági kivonatod másolatá kell magaddal vinned szüléshez..)
Házasság esetén vélelmezik, hogy a férj az apa. Ha nem õ , és a másik ffi kívánja a nevére vanni, akkor kell az apasági. Gondolom nálatok nemilyen faramuci a helyzet, úgyhogy csak a házasságit vidd magaddal! :) ))
Én úgy tudo hogy 300 napnál Nem régebbi anyakönyi papírt kell vinni.Ha régebbi ki kell kérni a polgm. hivból.

Ha már egyszer voltam férjnél, de nem volt menyasszonyi ruhám másodjára fel-e vehetek menyasszonyi ruhát?

Legjobb válasz: Szia! Ha arra vágysz, hogy menyasszonyi ruhában menj férjhez, miért ne tehetnéd?Engem biztosan nem gátolna semmilyen hagyomány vagy szokás abban hogy felvegyem ha arra vágyom. Ha rám hallgatsz, tedd azt amit a szíved diktál.... ez a Te napod lesz!!

Szia! Ha arra vágysz, hogy menyasszonyi ruhában menj férjhez, miért ne tehetnéd?Engem biztosan nem gátolna semmilyen hagyomány vagy szokás abban hogy felvegyem ha arra vágyom. Ha rám hallgatsz, tedd azt amit a szíved diktál.... ez a Te napod lesz!!
Így van! Tedd azt, amit szeretnél, és ne foglalkozz mással!
Fel!
Persze! :) ))
sztem nyugodtan vedd fel.mindig bánni fogod, ha nem az lesz rajtad, amit szeretnél. valaki irta az ártatlanságot.miért manapság az elsõ esküvõn se "ártatlanok" a lányok.eddig 2rõl hallottam.ugyhogy tökmindegy.
A fehér menyasszonyi ruha az érintetlenség szimbóluma, ezért sokan színes esküvõi ruhát vesznek fel a második esküvõre, mert mulatságosnak éreznék hangsúlyozni az ártatlanságukat.
Jaj! Helyesen: FELVEHETEK-E Bocs, de nem bírom az igénytelenséget!
szerintem meg ne vedd fel.
bocsi, érintetlenség.
Utolsó elõtti válaszolónak: tök igazad van!:) Manapság a házasulandó párok hány százaléka nem volt még együtt?... Eleve ha abból indulunk ki, hogy sok embernek több komoly kapcsolata is van, mielõtt megtalálja az igazit.. Ez lehet, hogy pár embernek nem tetszik, de megváltozott a világ, és ezt el kell fogadni! A kérdezõnek: nyugodtan vegyél fel menyasszonyi ruhát, vagy azt, amit akarsz! Az a lényeg, hogy Te jól érezd magad, ez a Te napod! Mikor élj magadnak, ha nem most?...
FEL-E VEHETEK? TE BETEG VAGY? FEL VEHETEK-E legalábbis magyarul így van, azt nem tudom EZ milyen nyelven van...

Mit csináljak, ha egyszerűen képtelen vagyok elfelejteni a volt barátnőmet, pedig már évek óta nem vagyunk együtt és ő már férjnél van?

Még szinte gyerekek voltunk, mikor együtt voltunk, ? 18 én 19 voltam és sajnos nagyon hülye, elrontottam az egészet, komolytalan voltam, pedig nagyon szerettem, csak kés?n jöttem rá. Sokat szenvedett miattam, ? nagyon szeretett és mindig mindent megtett értem, de én akkor nem tudtam megbecsülni. Végül elege lett és elhagyott. Akkor büszkeségb?l nem csináltam semmit, pedig hiányzott, de csak aztán jöttem igazán rá, hogy mennyire szerettem. Kés?bb megpróbáltam visszaszerezni, de addigra nagyon komolyra fordult a kapcsolata egy másikkal. Telek múltak az évek, voltak barátn?im, gyönyör?, helyes lányok, akik szerettek, de nekem mindig hiányzott valami. Egyik se volt olyan, mint ?. 4 év után szakított az akkori barátjával, akkor újra elkezdtem küzdeni érte, de ? már nem akarta, hiába próbálkoztam. Aztán összejött a mostani férjével, tavaly férjhezment. Azóta mégrosszabb. Sehol se találtam a helyem, elköltöztem a városból(nem csak miatta, de f?leg), beiratkoztam egy másik egyetemre, hátha jobb lesz. De nem lett, mégjobban szenvedek, hogy messze vagyunk és még véletlenül se láthatom meg az utcán. Elegem van ebb?l, majndem 7 éve élek ebben! Akérkivel vagyok nem tudom elfelejteni, csak az ? képeit nézegetm, csak a közös számainakt hallgatom. Néha egy pár hétre-hónapra enyhül, akkor azt hiszem, hogy végre vége, de aztán megint újra el?jön ez az érzés. Már végképp nem tudom mit tegyek, hogy kiverjem a fejemb?l. Lehet az a baj, hogy még mindig vele szeretnék lenni igazán, nem elfelejteni. De nem tudom! Ha valakinek lenne egy jó tanácsa azt megköszönném! 26/F

Legjobb válasz: Pont ez az, hogy boldogak együtt. Én is viszonzatlan szerelemben szenvedek már egy jó ideje, de tudom hogy nélkülem boldogabb és nekem ez a legfontosabb. Fáj hogy nem velem meg nullának érzem magam de ez nem ok arra hogy neki ne a legjobbat akarjam! Huába tesz meg az ember mindent a szerelméért, a bizalom és már szerelem nélkül semmit sem ér a dolog. Ne küzdj érte. Legyél te is olyan sikeres férfi, mint amilyen sikeres nõ õ. Tanulj ha tudsz még, próbálj jó állást szerezni, legyél egy érett felnõtt férfi akire lehet támaszkodni bármilyen téren. És legyen benned annyi tartás, hogy túllépsz a múlt dolgain, és azt mondod a nõknek hogy igen volt egy nagy szerelmed, de már más idõk vannak. Én tudom hogy baromi nehéz, de ne tedd tönkre magad, ez a legjobb út.

Pont ez az, hogy boldogak együtt. Én is viszonzatlan szerelemben szenvedek már egy jó ideje, de tudom hogy nélkülem boldogabb és nekem ez a legfontosabb. Fáj hogy nem velem meg nullának érzem magam de ez nem ok arra hogy neki ne a legjobbat akarjam! Huába tesz meg az ember mindent a szerelméért, a bizalom és már szerelem nélkül semmit sem ér a dolog. Ne küzdj érte. Legyél te is olyan sikeres férfi, mint amilyen sikeres nõ õ. Tanulj ha tudsz még, próbálj jó állást szerezni, legyél egy érett felnõtt férfi akire lehet támaszkodni bármilyen téren. És legyen benned annyi tartás, hogy túllépsz a múlt dolgain, és azt mondod a nõknek hogy igen volt egy nagy szerelmed, de már más idõk vannak. Én tudom hogy baromi nehéz, de ne tedd tönkre magad, ez a legjobb út.
Ez így szokott lenni nagyon sokszor, akkor nem kellett most kell. Neki is nehéz volt elfelejtenie téged, de sikerrel járt, idõvel te is elfelejted. Ha szereted békén hagyod, érthetõ hogy nem bízik meg benned többé.
Amint találsz nála szemetebb nõt, elfelejted.
Ne nézegesd a képeit és ne hallgasd a közös zenéiteket. Ez a legrosszabb amit tehetsz. Csinál olyan dolgokat amiket vele sosem lehetett, de mindig is szerettél volna. Ha ilyen nincs akkor keress valamit. Tarts csaj stoppot. Csak úgy ne legyél lányokkal, mert akkor csak játszol azok érzelmeivel amit késõbb visszakaphatsz az élettõl!
Kedves Kérdezõ! Voltam én is hasonló cipõben hosszú-hosszú éveken keresztül. Nálunk rosszabb volt a helyzet, mert barátok voltunk és bár mindketten szerelmesek voltunk félt elkezdeni egy kapcsolatot, mondván õ karrierista. Rengeteg közös programunk volt. Én pedig folyamatosan reménykedtem, reménykedtem és szerettem minden porcikájával együtt. A párkapcsolataimban õt kerestem, az össze fiú számomra üres volt. Egy nap egy kollégámon keresztül megismertem valakit aki randevúzni hívott. Semmi kedvem nem volt elmenni, addigra már azt hittem, hogy sosem leszek túl ezen a reménytelen, hiábavaló, gyötrelmes érzésen de egy barátnõm rábeszéltél, hogy találkozzal vele. Mást nem lesz egy jó sztorim. Jól éreztem magam, egyre többször találkoztam ezzel a fiúval és azt vettem észre, hogy teljesen elfelejtettem a reménytelen szerelmemet és újból szerelmes lettem! Most fogunk összeköltözni, házasságot tervezünk. Azóta rájöttem, hogy az a fiú sosem szeretett igazán. Ha az élet azt akarta volna, hogy együtt legyünk úgy történt volna. A volt barátnõd már túllépett rajtad és hidd el csak addig fogod nyalogatni a sebeidet még meg nem ismered újból azt megperzselõ érzést!:) )
A kérdező hozzászólása: Kedves utolsó, ezeket már mind leírtam.
8: Ismered a lány érzéseit Irántad? Mi romlott el Köztetek? Az fennáll még?
A kérdező hozzászólása: Hiába udvarlok, évek óta udvarlok, tudja nagyon jól, hogy még mindig szeretem. De hogy udvarolhatnék egy férjes assoznynak? A férjét is ismerem, rendes ember és nagyon szereti õt. Bár nem csodálom, nincs ember a földön szerintem, aki ne szeretné. Tudom, hogy boldogok együtt, mit csinálhatnék így?
A kérdező hozzászólása: Igen, megváltozott és sajnos miattam. Sokkal erõsebb lett és büszkébb. 2 éve, mikor egyedül volt nagyon sokat beszélgettünk, rengeteget próbálkoztam, õ azt mondta, hogy nem haragszik már, de nem tudna bízni bennem és már nem úgy érez. Mégjobban tetszik a felnõtt énje, mint régen, nem csak az akkoriba vagyok szerelmes, hanem a mostaniba. Gyönyörû menyassozny volt, mindig arra gondolok, hogy bárcsak én vehettem volna el. Bárcsak megbecsültem volna. Bárcsak késõbb találkoztunk volna... Egyetemet végzett, most sikeres a munkájában, nagyon ügyes. 18 évesen is nagyon szép volt, de felnõtként tényleg gyönyörû nõ lett belõle. Hogy tudnám így elfelejteni?
A kérdező hozzászólása: Miért lenne szemét? Sosem volt szemét velem, sokmindent nem írtam le, de õ tényleg sokat harcolt a kapcsolatunkért. Az elején megcsaltam, aztán szakítottam vele többször is, õ mindig küzdött értem, mikor undorítóan viselkedtem, akkor is. Semmi rosszat nem tudnék mondani róla és megértem, hogy miért nem akart velem kezdeni megint, 2 éve, pedig tényleg megváltoztam. Nem mentség, de akkor kölyök voltam, én sem értem mit miért tettem.
Udvarolj! Beszéld ki Magad neki!
12: Azt gondolom az, hogy szeretünk valakit, nem függ attól, hogy õ szeret-e minket. És attól sem függ, hogy idõközben valaki másba is beleszeretünk. :)

Férjnél vagyok, de miért vágyódom egy másik férfi után? Sokszor azt érzem nem is szeretem a férjem, nem esik jól, ha hozzám ér.

Legjobb válasz: gondold végig hogy mikor összeházasodtatok mi volt az amit szerettél benne(ha szerelmes voltál valaha belé)és most mi az ami hiányzik,miért vonz az a másik srác.Attól függ az hogy meg lehet-e menteni a házasságotokat,hogy téged mennyire érdekel még az hogy legyen jó a házasságotok és hogy mekkora esély van arra hogy újra megismerve egymást megtaláljátok azt a vmit egymásba ami miatt annó összeházasodtatok.ha ez már nincs meg el kell fogadnotok hogy mindketten változtok és az érdeklõdetek is .

gondold végig hogy mikor összeházasodtatok mi volt az amit szerettél benne(ha szerelmes voltál valaha belé)és most mi az ami hiányzik, miért vonz az a másik srác.Attól függ az hogy meg lehet-e menteni a házasságotokat, hogy téged mennyire érdekel még az hogy legyen jó a házasságotok és hogy mekkora esély van arra hogy újra megismerve egymást megtaláljátok azt a vmit egymásba ami miatt annó összeházasodtatok.ha ez már nincs meg el kell fogadnotok hogy mindketten változtok és az érdeklõdetek is .
Ha nem szereted a férjed, akkor ne csodálkozz, hogy a házasságod tönkrement.Remélem, hogy nincs gyereketek?De azon is elgondolkozhatsz, hogy az a másik mit akarhat tõled, és mibõl gondolja azt az elõttem szóló, hogy mások jobbak?Távolról mindig zöldebb a más fûve, de közelrõl már nem biztos.És ha a férjd szeret, gondolkozz el, hogy érezné magát, ha rájön, hogy megcsalod?Ha már a házasságot elhamarkodtad, legalább most gondolkodj el, mielõtt döntesz.
én is így vagyok, nagyon rossz azért lehet, mert csalódottak vagyunk nem az lett, amire végytunk.
ismerõs érzés... nem volt jó választás a férjed és kész én túl korán mentem férjhez és nem volt tapasztalatom, utána kûjöttem rá, hoyg mások milyenek--- jobbak. neked kell dönteni
Mióta vagytok házasok és ki után vágyakozol? Egy konkrét férfi után vagy néha képzelegsz másról? Mert azt kell, hogy mondjam, szerintem normális, ha néha-néha mondjuk szexuális szempontból eszünkbe jut egy képzeletbeli férfi.
Szexorientált világban élünk. Azt hisszük, a szex az élet lényege, célja, érteme, és más semmi nem számít. Tehát hozzámegyünk a jó hapsihoz, aztán ha van mégjobb, belezúgunk, a koráébbi meg már szexuálisan megszokottá válik, nem izgat, akkor meg minek? ... És ahogy már írta is valaki, a következõ örök szerelem is addig tart, amíg nem jön egy mégjobb. Talán jó lenne észrevenni, hogy más értékek is vannak az életben. Nem vagyunk ennyire üresek, mint egy felfújt léggömb. Talán nem kellene ennyire szexvezéreltnek lenni.
Ez baj! Vedd górcsõ alá a házasságodat és tisztázd: mi is az, amit esetleg otthon nem, máshol pedig megkapnál. Mi a bajod a férjeddel? Ha rendben lennének a dolgaitok és õszintén szeretnétek egymást, nem ábrándoznál másról.
Minek mentél hozzá egyáltalán?Azt hiszed mással jobb lesz?Ja amíg meg nem ismered.De neked biztos nincsenek "húzásaid" hibátlan vagy.Amíg le nem fektet biztos tud hazudni a másik h de szép vagy de szeretlek.Persze erre ugranak a nõk...
Valaki azt mondta, hogy a kérdezõ elhamarkodta a házasságot. 9 évig jártak!!
Hogy döntöttél? Fontos lenne tudnom.
Megadódhat, hogy a másik is csak addig vonzó, amíg közelebbrõl meg nem ismered. Csapdahelyzet. Én nem mennék bele.
Egy rossz házasságban ábrándozni egy ismeretlenrõl, aki biztos sokkal jobb...persze, egy ideig biztos. szerintem meg próbáld a házasságodat megmenteni, valami oka csak volt ha hozzámentél, még akkor is ha nem szerelmesen.
Hát sajnos itt már baj van... Én alapvetõen a megmentés híve vagyok (én is évekig küzdöttem a volt házasságomban), de mindig azt vallom, ehhez két ember kell és õszintén kell akarni megmenteni a kapcsolatot, akkor van értelme. Nálatok szerintem Te nem szereted a férjedet és nem is tudom, hogy "vissza lehet-e állítani benned" az érzést... A szerelem nem parancsszóra mûködik. Úgy tûnik, nem jól választottál, nem gondoltad át teljesen, hogy a férjeddel szeretnéd-e leélni az életed. Persze mindketten tartoztok egymásnak annyival, hogy megpróbáljátok megmenteni, de hogy legbelül mit érzel, azt neked kell tudnod. Szerintem nem fog sikerülni, én így gondolom. Hogy a másikból lesz-e valami? Nem tudom, ha elváltok, akkor esetleg próbálj közeledni, add jelét, hogy szabad vagy, de bárki mellett kötnél is ki, legközelebb ne hamarkodd el ennyire a házasságot.
Vannak ilyen férfiak. Nekem három barátnõm is ezt a receptet csinálta végig: a férjük elhanyagolta õket, nem volt semmi romantika, levegõnek nézték az asszonyt, ordibált az egyik. Aztán jött egy harmadik, aki megadta mindazt, ami egy nõnek kell: figyelem, romantika, udvarlás, beszélgetések. Kettõ megcsalta a férjét, mindhárom közölte, hogy elhagyja a másik férfiért. Mit tettek erre a férjek? Visszakönyörögték az asszonyt, jaj, nehogy elhagyja õket, belátták bûneiket, és sokkal több figyelmet fordítanak a párjukra. Én valahol tisztelem is õket. Másrészt az én férjem páros lábbal rúgott volna ki, ha a helyükbe lett volna. De õ nagyon jó férj, szemben az említettekkel. De: ezt õk is belátták, és valszeg úgy gondolták, hogy a viselkedésük után nem lehet nagy a hangjuk. Legalább belátták, ezt tisztelem.
9.42-es vagyok.Még annyit, én nem tartatom el magam senkivel.Ennek a babának az apja is szívbõl örülne.Amúgy én is sokszor kérdezem a férjemtõl, hogy miért maradt velem így is.
09:42: nem vagy semmi...tényleg ritka nagy balek a férjed. Nem lennék a helyében, mikor tudja, hogy nem szereted és közben másra gondolsz, de azért a gyerekedet majd vele tartatod el, de neked sem lehet valami jó életed...csak azért maradtál a férjeddel, hogy nehogy belehaljon az elhagyásba? Egyikõtök életét sem irigylem.
Kedves utolsó!Oltári nagy balek a férjed, még 1 ilyen hülyét nem találsz az biztos.
A kérdező hozzászólása: Támadni és sértegetni könnyû a másikat, fõleg látatlanban és tudattalanul. Nem vagyok persze én sem hibátlan, de mikor merjen egy ember belevágni egy házasságba? Mi 9 évig voltunk együtt, és 3 éve vagyunk házasok. Csak az a baj, hogy ahhoz, hogy megismerj egy embert egy ÉLET is kevés. Ha nem szerettem volna tiszta szívbõl annó, akkor valószínû nem megyek hozzá, és nem vállalunk közösen egy gyereket. Mert nem akárkinek szül egy nõ, csak annak a férfinak, akit méltónak tart az apaságra, de mindez sok mindent felszínre hozott. Nekem is vannak rossz szokásaim, csinálok olyat, amit meg bánok, de ki nem??? Viszont õ tökéletesnek hiszi magát és nagyon király csávónak, csak közben átgázol mindenkin, lenézõ, utálatos sokszor, önzõ.... Tehát egyre több rossz tulajdonsága került felszínre, amik eddig nem mutatkoztak. Igen vannak jók is, de sajnos az mára már elég elenyészõ, próbálom újra felfedezni sok tüske után nehezebb, mint hittem. Persze a szex nem minden, én nem is vagyok szexmániás, csak õ, neki napi 3 alkalom is kevés volna és ez örök vita köztünk. Ha erõlteti még rosszabb. Igen rizikó egy újabb és ismeretlen férfi, nem is azt írtam, hogy fejest ugrok, csak azt szerettem volna tudni, hogy miért gondolok annyit rá, mikor nem akarok és mégis. Köszönöm a válaszokat, voltak hasznosak is számomra, elõítéletek nélkül.
A kérdező hozzászólása: Nem csalom meg!!!!!! Ilyet nem írtam, csak gondolok sokat egy férfira, akit igen nem is ismerek, de foglalkoztat. És kb 1-2 havonta néha összetalálkozunk és köszönünk egymásnak... ennyi. Sosem csaltam meg senkit, soha! És a férjemet se tudnám! Fel lehet még melegíteni ezt a házasságot, vagy reménytelen? Ha már más után vágyakozom ott ugye baj van?!
A kérdező hozzászólása: Egy konkrét férfi, nagyon tetszik és lehet én is neki, mert folyton néz. Igen a házasságom rossz, tönkrement, most próbáljuk menteni, vagyis a férjem nem akar elveszíteni, szeret, amit sokszor nem hiszek, vannak húzásai. Mindig ezen a srácon agyalok, állandóan. Lefoglalom magam egész nap, hogy ne, de azért üres pillanatok mindig vannak, alig várom, hogy láthassam...
A kérdező hozzászólása: Együtt vagyunk, próbálom elhessegetni a gondolatokat. Nem tudom hogy lesz, mint lesz az érzéseim kezdenek nagyon khülni. :( Igen sokáig voltunk együtt mire összeházasodtunk, de a férjem csak a házasság után 1-2 évvel lett másabb, változott meg.

HA férjnél vagyok de papíron nem egy lakhelyen élünk kaphatok e szociális segélyt?

Legjobb válasz: Ha az egy fõre jutójövedelmed kevesebb 30.000.- Ft-nál, és az Önkormányzatnak van erre kerete.

Ha az egy fõre jutójövedelmed kevesebb 30.000.- Ft-nál, és az Önkormányzatnak van erre kerete.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!