Találatok a következő kifejezésre: Ha nem elsőáldozó, esküdhetünk templomban (2 db)

Ha nem voltam elsőáldozó, esküdhetünk templomban?

Még fiatal vagyok csak érdekel :D

Legjobb válasz: esküdhetsz templomban, csak nászmise nélkül. (a nászmisén áldoztatás is van, és azt ugye nektek nem lehet)

esküdhetsz templomban, csak nászmise nélkül. (a nászmisén áldoztatás is van, és azt ugye nektek nem lehet)
Igen. Én sem voltam elsõáldozó és mi is templomban esküdtünk. Én sem érzem magam szigorúan katolikusnak, de mivel hiszek Istenben, nekem is fontos volt a templomi esküvõ.
persze, hogy esküdhetsz! :)
23:35 lassan 20 éve esküdtünk.De biztos elválunk majd, mert Te azt mondod!Mekkora hülye vagy!
Igen.Mi is esküdtünk templomban.Viszont jegyes-oktatáson részt kellett vennünk, és ott mikor megkérdezte a pap, hogy miért is akarunk templomban esküdni, akkor nemes egyszerûséggel csak rávágtuk, hogy mert nagyon szépnek tartjuk a templomi esküvõt, és mindig is szerettünk volna.Kicsi szünet, pap nézett nagyot, de tovább nem firtatta.Mai napig nevetünk, ha szóba jön.Sok boldogságot!
Esküdhetsz, ha megcsinálod utólag az áldozást, bérmálást, aztán jegyesoktatást, vagy mit. Viszont nevetségesek az olyan emberek, akik életükben alig voltak templomban és a jövõben sem fognak oda menni, csak mint turista, s ennek ellenére képesek végigvonulni a templomban habos-babosban, csak hogy meglegyen a nagy nap és a fényképes dokumentáció. Ezek külsõségek... Az ilyenfajta emberek úgyis elválnak elõbb-utóbb...
A kérdező hozzászólása: Értem, még egyszer köszi:)
Nincs igaza az elválósnak. Én is templomban esküdtem én 13 éve, és nem vagyok megkeresztelve és nem is sokszor jártam, viszont hiszek Istenben. Én elmentem a Paphoz és beszéltem vele, és érezte, hogy nem divatból csinálom, és tényleg nem abból csináltam ! Hanem az érzés. Persze lehet kételkedni ebben a dologban, de ne most és itt. Lényeg, hogy nekem sem kellett mást csinálnom, csak ezt a beszélgetést, és beleegyezett. A házasságom nagyon jó ! Vannak zökkenõk, mint mindenkinél, de ennek viszont nincs köze ahhoz, hogy templomban e vagy sem. Kérdezd meg a Papot abban a templomban ahol szeretnél esküdni. Lehet, hogy Pap függõ is a dolog.
A kérdező hozzászólása: Értem, köszönöm :)
A kérdező hozzászólása: Gratulálok a 20 évhez :)
A kérdező hozzászólása: *esküdhetek
A kérdező hozzászólása: Minden szerdán templomba járok...
A kérdező hozzászólása: Nagyon szépen köszönöm :)
Nekem felnõtt koromban esküvõ elõtt kellett áldoznom, és kaptam róla elsõ áldozói emléklapot.

Ha nem voltam elsőáldozó, esküdhetünk templomban?

Legjobb válasz: Úgy tudom, csak az szükséges a templomi esküvõhöz, hogy meglégy keresztelve. Én sem voltam elsõáldozó.:)

Úgy tudom, csak az szükséges a templomi esküvõhöz, hogy meglégy keresztelve. Én sem voltam elsõáldozó.:)
Igen, a keresztség a lényeg. Az egyház abban a keresztelési anyakönyvben tartja nyilván, hogy egyházilag szabad állapotú vagy -e, oda küldik vissza a házassági értesítést ill. a házastárs halotti anyakönyvi kivonatát is, mert az özvegység újra egyházilag szabaddá tesz.
Szia!Papja válogatja, hogy mi szükséges hozzá. De általában elég, ha meg vagy keresztelve. Az elsõáldozás meg, nagyon ragaszkodik a pap hozzá, az esküvõvel is össze lehet kötni. Nálunk is probléma lenne, ha mindkettõnknek kellene az elsõáldozás is...
Elvileg ha a pap komolyan veszi a dolgát, akkor keresztelés és elsõáldozás is kell hozzá, de van olyan pap akinek nem számít..
Mikor mi esküdtünk templomban (1éve) A papa megsem kérdezte, hogy mi van a bérmálkozással stb.-vel Igaz rólam tudta, hogy végig jártam hittanra elsõáldozó bérmálkozó is voltam, de páromat nem ismerte, de nem is kérdezte. Csak annyit mondott hogy a két tanúnál legyen 5-5000 ft és hozzak igazolást, hogy "Egyház közösségi tag" vagyis fizeti az éves "pártbért" A párom keresztapja ugyan nem fizette, de elment az illetékes paphoz a lakóhelyén kifizetett egy évi pártbért és már meg is kapta az igazolást:-)Ja és jegyes oktatáson sem kellett résztvennünk.
Persze-persze... Képmutatás, mi? Akkor a Te feleséged miért utólag kapkodta össze a hitét? Ne te döntsd már el, hogy ki mit csináljon! Az legyen az Õ lelki dolga, hogy mit szeretne, és miért szeretné, ne Te mondd meg neki!
nem esküdhetsz! Sõt, bérmálkozónak is kell lenni hozzá! De esküvõ elõtt részt lehet venni egy ilyen "gyorstalpaló hittanórán" és akkor utána egyszerre elsõáldozol és bérmálkozol mise keretében!
Míg nem voltál elsõáldozó és bérmálkozó nem házasodhatsz templombanDe egyébként ha csak divatbol vagy mások miatt akarsz temlomban esküdni nincs is semmi értelme.Az én feleségemnek a bérmálkodás hiányzott. szépen elvégezte a hozzátartozó tanfolyamot(rövid), megesküdtünk a templomban és azóta is járunk szentmisére vallásosan neveljük a gyerekeinket és hiszünk mindabban amit az egyház tanít.Ha ta nem így gondolod , egyszerû képmutatás az egész. A további életetek is olyan lesz ahogy azt elkezditek, ha képmutatással akkor olyan , ha igaz hittel akkor olyan


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!