Találatok a következő kifejezésre: Ha nem el a doki akkor (30 db)

Ha nem tilt el a doki akkor szabad a szex?

5 hetes terhes vagyok, a doki nem mondott semmit a szexel kapcsolatosan csak azt, hogy minden Ok es jol van a baba.Lessz valami baja ha szeretkezem a ferjemmel?

Legjobb válasz: Szia mi is szexszelünk.Ha nem volt még vetélésed és minden rendben a terhességgel akkor majdnem végig lehet.

Szia mi is szexszelünk.Ha nem volt még vetélésed és minden rendben a terhességgel akkor majdnem végig lehet.
ha az orvos kulon nem hivta fel a figyelmedet azt jelenti h nincs gond es nyugodtan lehet csinalni, kicsit ovatosan de egyenkent ugyis erzed hol a hatar
Amíg a doki nem tiltja, lehet:-)
ha nem kamu kérdés, akkor sztem igen
sztem is kamu kérdés, mert ember ilyen kevés neuronnal nem születik:D
Te hülye vagy? Egy ép eszû ember nem vagdossa a farkát, bármi bajom van elmegyek az orvoshoz, és majd õ elmondja hogy mi a teendõ, amúgy ha ellátta a sebed akkor tuti minden rendbe lessz.
Nem hiszem hogy valaki kamuzzon egy ilyen ügyben...A majdnem ketté vágtam elég durván hangzik:S Ha ez tényleg így van, amit nem igazán hiszek akkor a szexnek mondtak, de ha csak belevágtál kicsit mélyebben akkor még van remény :) Drukkolok a jobbulásodért, de amit csináltál nagyon meggondolatlan volt!
Már bocsi, ha tényleg nem kamu, akkor egy nagy HÜLYE vagy! Mégis miért magadnak csináltad? Remélem fogsz tudni szexelni, nem kívánok rosszat, de nagyobb bajt is okozhattál volna magadnak!!!! Soha semmi ilyen komoly dolgot ne csinálj magadtól! Azért vannak az orvosok, sebészek. Bolond vagy, remélem tanultál az esetbõl és nem csinálsz több ilyen dolgot! És remélem meggyógyulsz.
Elvileg igen, ha ellátták a sebet. De azért kiváncsil lennék, a "menj el dokiho" részt mért is hagytad ki még az elején?:P
Szerintem is kamu, de ki tudja..
Gyerekek, ez olyan kamu kérdés, mint a ház...
Az általános iskolába járás és minimum a nyolcadikig való jutás csodákra lett volna képes. Te speciális iskolába jártál? Vagy tényleg ennyire tudatlan vagy. Sajnálom, hogy társadalmunknak ekkora terhet kell viselnie.
Hát ha ez igaz akkor valszeg nem konyhakéssel csinálta szike vételhez is kell egy kis ész bár mindenki megteheti de akkor is. De bátor vagy azért hogy így magadba vágtál fõleg ott. Ha meggyógyul a seb rendesen és feláll akkor biztos nem lesz túl nagy gond.
érdekes, h nem hívott be vizsgálatra...sajnos amúgy bármikor bármi elõfordulhat...én megvizsgáltatnám magam
Sajnos még igen, ellehet vetélni, úgyhogy szedd be a magneb6-ot, s feküdj feküdj feküdj, abszolut ne emelj, ne takaríts, mindent csak szépen lassan, s akkor minden oké lesz. Nem akarlak ijesztgetni, fõnökasszonyomnak 24 hetesen folyt el a magzatvize, s már nem tudtak segíteni a babán.

Ha a petezsákot látja a doki, és ha nem lesz benne semmi, akkor mikkortól kezdek el érezni?

Legjobb válasz: HA BABÁRA GONDOLSZ HOGY AZT MIKORTÓL FOGOD ÉREZNI ARRA SAJNOS VÁRNI KELL KB 16-20HÉT KÖZÖT KEZD MOZOGNI HA CSAK PETEZSÁK VAN AZ NEM BAJ AZ AZT JELENTI MÉG KORAI A TERHESSÉG 6-7HÉTNÉL SZOKOT ÉLETJEL MUTATKOZNI HA PEDIG NEM SZERTNÉD A BABÁT ÉS VÉREZNI A KÉRDÉS AKKOR AZT A DOKIDAL KELL MEGBESZÉLNI ATTÓL HOGY MÉG A PETEZSÁKBA NINCS SEMI MÉG TERHES VAGY DE REMÉLEM NEM ERRE VOLTÁL KIVÁNCSI GRATULA A BABÁHOZ

HA BABÁRA GONDOLSZ HOGY AZT MIKORTÓL FOGOD ÉREZNI ARRA SAJNOS VÁRNI KELL KB 16-20HÉT KÖZÖT KEZD MOZOGNI HA CSAK PETEZSÁK VAN AZ NEM BAJ AZ AZT JELENTI MÉG KORAI A TERHESSÉG 6-7HÉTNÉL SZOKOT ÉLETJEL MUTATKOZNI HA PEDIG NEM SZERTNÉD A BABÁT ÉS VÉREZNI A KÉRDÉS AKKOR AZT A DOKIDAL KELL MEGBESZÉLNI ATTÓL HOGY MÉG A PETEZSÁKBA NINCS SEMI MÉG TERHES VAGY DE REMÉLEM NEM ERRE VOLTÁL KIVÁNCSI GRATULA A BABÁHOZ
Nekem a 26. hétig 100%-ra mondták, hogy kislány majd pár héttel késõbb 4d uh-ra kukacot növesztett, és fiú lett. :)
ha sima u.h-on mondták, akkor azt még ne vedd tutira. (elég sokakat ért már meglepetés)
hát, tesóméknak lányt mondtak gen.in, köv. uh- n meg a doki azt mondta mintha zacsit látna :) de tutit még nem tudnak, mert nem mutatta meg magát a kölök tendesen :)
Az öcsém a 30. hétig 100% kislány volt, úgyhogy szerintem még ne fesd rózsaszínre a falat :) )
25 hetesen nincs kukac, szülõágyon megkukacosodott :D
A kérdező hozzászólása: Akkor nem is élem bele magam és pár hét múlva elmegyek 4d-re, legalább látni fogom már a vonasait is!:-)

Május 8. -ra voltam kiírva, ha vasárnapig nem bújik elő a törpe, akkor hétfőn megindítják. A dokim szerint - kb.6 hete - 1 ujjnyi belső, enyhén megrövidült külső méhszáj. Reménykedhetek még, hogy vasárnapig megindul?

Nagyon félek az indított szülést?l. Van rá okom, tényleg brutálisabb mint a spontán szülés?

Legjobb válasz: reménykedni mindig lehet :) Amúgy tehetsz is érte. Lépcsõzz, emelj meg valami nehezet (de ne olyat, hogy sérvet kapj :)) és szexeljetek egy jót. Nálam a szex indította meg :) Szerintem nem durvább az orvos által indított szülés... bár nem volt benne részem. Sok sikert, írj, ha megvan a babód! :) Könnyû szülést, jó babázást!

reménykedni mindig lehet :) Amúgy tehetsz is érte. Lépcsõzz, emelj meg valami nehezet (de ne olyat, hogy sérvet kapj :) ) és szexeljetek egy jót. Nálam a szex indította meg :) Szerintem nem durvább az orvos által indított szülés... bár nem volt benne részem. Sok sikert, írj, ha megvan a babód! :) Könnyû szülést, jó babázást!
Azt nem tudom, milyen a spontán megindult szülés, mert nekem mesterségesen indították 8 nap túlhordás után. 4 óra infúzió, ebbõl az utolsó fél órában indult meg igazán a tágulás, onnan meg nem volt két óra, mire elõbújt a picurim :) Mit mondjak, a vajúdás hihetetlenül fájt. A doki szerint könnyû szülésem volt, de én inkább gyorsnak nevezném :) Az biztos, hogy jobb volt így gyorsan túlesni rajt, nem tudom, hogy bírnék ki fél napos vagy még hosszabb vajúdást... de remélem, még megtudom, ha a második majd egyszer spontán megindul :)
Szió utolsó vagyok, Nagyon drukkolok Nektek! Hátha még éjjel a hidegfrontra kibújik a kisfiad :D Majd írj hogy mi volt!! Kitartást, a lényeg hogy hamarosan a kezedben van akire 9 hónapja vársz!!!
A kérdező hozzászólása: Köszi mindenkinek a választ, és a biztatást. Holnap befekszem, és hétfõn reggel indítanak. Ha a Nagyságos Úr elõbújt, és itthon leszünk, jelentkezem az "élményekkel", tapasztalatokkal. SZORÍTSATOK!!!
sziasztok én is 8 ra voltam kiírva a naptár szerint, de a UH-k szerint kisebb egy héttel így 17.-re raktak át, ha nem jön hétfõn akkor vajon várnak még? vagy elindítanak?
Ne félj! Ez a legfontosabb. Ahogy írta valaki, tényleg nem biztos, hogy Te úgy fogsz reagálni az oxitocinra, mint ahogy azt olvastad. Nálam is pl. sz..rt se ért... Bocsánat a kifejezésért, de tényleg nem használt semmit, pedig majd' 8 órán keresztül kaptam, folyamatosan emelve az adagot. És sajna nem jött meg a várt hatás...
Elment elõzõ nap a nyákdugóm, pont másnap mentem orvoshoz, ki voltam már nyílva eléggé, és bent tartottak.15.30 felé repesztettek burkot , 21.44kor lett meg a baba.Mondom ha van lehetõségetek, kérjetek edát, szuper dolog.Könnyü szülést kívánok Nektek!
Én is Pécsen szülök, 16ra vagyok kiírva. 17-ei neked miért indították meg?
Szia!Én május 17-re voltam kiirva, 8.án megszületett a babám, meginditották, burokrepesztéssel, és utána kaptam az infuziót.Ha van lehetõséged, kérj epidurált, szinte semmit nem éreztem belõle, egyedül a tolófájásokat.Könnyü szülést kivánok!
Elsõ vagyok. Nem szabad ilyeneket olvasni szülés elõtt! Egyébként igazak, de ha én is olvastam volna, mennyire fáj, olyan stresszben-feszültségben mentem volna be a kórházba, hogy még kétszer nehezebb lett volna a szülés. Szóval nem akarlak álltatni, hogy nem is fáj annyira, de hidd el, a fájdalom elmúlik, a pici meg ott lesz a karodon, az nagyon tuti lesz! Különben is, lehet, hogy te éppen nem reagálsz az oxitocinra olyan hevesen, és nem lesz olyan brutálisan gyors a vajúdásod. Ne ezen agyalj, inkább nyugodj meg, élvezd ezt az utolsó pár napot, míg a pocidban érezheted a kis drágát, és esetleg próbáld ki a harmadik válaszoló által emlegetett praktikákat, hátha nem kell kihúznod hétfõig :)
A kérdező hozzászólása: Pécsi Szülészeti Klinikán fogok szülni. Oxitocinnal indítják. Vasárnap este be kell feküdnöm, és hétfõ reggel 6-kor indítják. Kicsit után olvastam a Neten, azt írja, hogy azért rosszabb az indított, mert nincs átmenet a fájások között, és sokkal brutálisabb, mint a spontán beindult szülés. Hát rettegek!!
Szia én ugyanígy vagyok, mint Te! Máj 8-ra voltam kiírva, és még nem indult be. Hétfõn indítanak. És is nagyon reménykedem, hogy addig beindul, most is éppen könyörgöm a babának! Neked mivel indítják? Nekem valami ballonnal, de iszonyúan félek tõle. Hol fogsz szülni?
A kérdező hozzászólása: Itt vagyunk, jól vagyunk. Május 17.-én megszületett a kis drágánk, sajnos császár lett a vége, mert leesett szegényem szívhangja, ezért a dokim nem mert kockáztatni. A köldökzsinór a lábára volt tekeredve, ezért nem tudott kibújni. 3980 grammal, és 50 cm-re születtünk. Mindenkinek jó babavárást, és babázást kívánok.

November óta nem szedek gyógyszert, azóta többször kimaradt a menzeszem, ha pedig mehjött, akkor 30-64 nap között. Terhes sajnos még nem lettem, a doki uh-n nem talált semmit. Menjek el megint?

amikor már több mint 40 napja nem jött meg,voltam dokinál,nem talált semmit,azt mondta,ha 2 héten belül nem jön meg,menjek vissza,de megjött. lehet,hogy nincs is peteérésem? csak 2 évig szedtem yasminelle-t,nagyon szeretnénk babát,úgy voltunk vele,hogy ha ebben az évben nem jön össze,megyünk mindketten dokihoz.

Legjobb válasz: Milyen UH-n voltál? Petefészek? És ott nem talált semmit? Esetleg valami más problémád? Szõrõsödés, túlsúly, hajhullás? Javaslom a pcos-szindroma.hu oldalt ott van egy teszt, töltsd ki, olvasgasd az oldalt. Sok nõ nem is sejti hogy mi baja lehet, amikor teljesen egyértelmû. bármi kérdésed van írj, válaszolok. Sajnos nekem is ez a problémám :(

Milyen UH-n voltál? Petefészek? És ott nem talált semmit? Esetleg valami más problémád? Szõrõsödés, túlsúly, hajhullás? Javaslom a pcos-szindroma.hu oldalt ott van egy teszt, töltsd ki, olvasgasd az oldalt. Sok nõ nem is sejti hogy mi baja lehet, amikor teljesen egyértelmû. bármi kérdésed van írj, válaszolok. Sajnos nekem is ez a problémám :(
Egyelõre nõgyógyászhoz menj és kérj hüvelyi UH-t.
A kérdező hozzászólása: ja és nõgyógyászati uh-n voltam, de nem hüvelyin.
Nézd meg az oldalt amit mondtam. Ha tényleg PCOS-es vagy akkor ez endokrinológiai betegség. Inzulinterhelést csináltass, petefészek UH-t. Ha vannak cisztáid illetve a terhelésed magas, akkor tudok ajánlani lehetõségeket. Írok privát mailt ha gondolod. De a honlapon vannak fórumok is én is odajárok és minden hasznos infót megkaphatsz. A lényege a dolognak hogy ez anyagcserebetegség, nem nõgyógyászati és endokrinológushoz kell menned. Én most megyek elõször szerdán...kapok gyógyszert, amit általában cukorbetegek kapnak (ez a leghatásosabb) és ennek segítségével rendbe fogok jönni. Plusz diéta és mozgás. Mellõzni kell a cukrot és a fehérlisztet.....de mondom az oldalon minden fenn van. Olvasd el :)
A kérdező hozzászólása: köszi a segítséget, de elõbb nem kellene elmennem azért nõdokihoz is?
A kérdező hozzászólása: hajhullás, de az már mikor a yasminelle-t szedtem is volt, mikor abbahagytam pedig fõleg:(
Elõtte rendszeres volt? Mert akkor gondolom csak élvezed a tabi "áldásos" hatásait:( Dokinak meg mondjuk hüvelyi UH-t, hormonvizsgálatot kellene csinálnia. Ebbõl kiderülne a PCOS is. Ha az a probléma, akkor endokrinológushoz menj el inkább. Ha nem az a gond, akkor a nõgyógyász megoldja remélhetõleg.
A kérdező hozzászólása: igen, gyógyszer elõtt rendszeres vol, soha nem maradt ki egyszer sem! most akkor hova menjek elõször?! :(
én meg egy harmadikat mondok: próbáld ki az aviva tornát. többek között a rendszertelen ciklust teszi rendszeressé.
De elmehetsz, csináltass hüvelyi UH-t. Ha lát valamit úgyis mondani fogja. De sajnos a nõgyógyászok nem értenek ehhez a problémához, tehát bármit felír, vagy javasol(mûtét, átjárhatósági stb.)nem szabad. Ha cisztás a petefészked egyértelmû mi a bajod. onnan meg mehetsz tovább a honlapon leírtak szerint. Ja és egy jótanács. Fogamzásgátlót sem, ha tényleg ez a baj...

Mi van abban az esetben, ha van fogadott dokim, akihez rendszeresen járok, de útközben kiderül, hogy nem tudom kifizetni az előre "megbeszélt" összeget a szülésért?

Van fogadott orvosom, akihez már évek óta járok, így most terhesgondozásra is (természetesen magánrendel?be,pénzért minden alkalommal). Amikor kiderült, hogy babát várok, elmondta, hogy melyik kórházhoz tartozik és, hogy nála mennyibe kerül a szülés. Tehát korrekt volt,mert az elején közölte az információkat.

Legjobb válasz: Hát szólj neki mindenképp!!! Közel se bizti, hogy így ott lett volna. Én ügyeletesnél szültem, a barátnõm is és hálistennek semmi bajunk! Akkor "vásárolnék"dokit, ha lenne vmi problémám, cukorbetegség, magasvérnyomás, veszélyeztetett terhesség, szóval aminél kifejezetten a saját orvosom tudja a legtöbbet rólam és a terhességemrõl. Ha jól vagy nincs ilyesmi bajod, akkor sztem felesleges. Esetleg fogadj szülésznõt, ha nálatok lehet, jóval olcsóbb és úgyis õ lesz ott végig veled, a doki csak pár percet tölt ott.. Nálunk sajnos nem lehet szülésznõt fogadni, a dokik közül meg egyik se túl szimpi h fizessek neki külön. Úh így jártam.:)

Hát szólj neki mindenképp!!! Közel se bizti, hogy így ott lett volna. Én ügyeletesnél szültem, a barátnõm is és hálistennek semmi bajunk! Akkor "vásárolnék"dokit, ha lenne vmi problémám, cukorbetegség, magasvérnyomás, veszélyeztetett terhesség, szóval aminél kifejezetten a saját orvosom tudja a legtöbbet rólam és a terhességemrõl. Ha jól vagy nincs ilyesmi bajod, akkor sztem felesleges. Esetleg fogadj szülésznõt, ha nálatok lehet, jóval olcsóbb és úgyis õ lesz ott végig veled, a doki csak pár percet tölt ott.. Nálunk sajnos nem lehet szülésznõt fogadni, a dokik közül meg egyik se túl szimpi h fizessek neki külön. Úh így jártam.:)
Szerintem tõled az lenne a korrekt lépés ha el mondanád neki, hogy mi a te pénzügyi kapacitásod és persze nem bántón de el kell neki mondani, hogy sajnos nem engedheted meg magadnak. Mellesleg felénk hiába fizetnél akkor sem lenne ott a doki szülésnél.Elõre kérik és addigra halaszthatatlan dolga akad így marad az ügyeletes doki.
A kérdező hozzászólása: Persze, természetesen mindenképp még idõben szólok Neki, mert kellemetlenséget én sem szeretnék. De ugye az a nagy helyzet, hogy Õ ismer, benne bízom és lehet hogy biztonságérzetet adna ha ott van, még ha nem is csinál "semmit"... Ezért vagyok kíváncsi a tapasztalataitokra a témával kapcsolatban .
Én is ebben a cipõben jártam és én konkrétan megmondtam neki az igazat. Úgy láttam megérti, de magában lehet hogy gondolt valamit. Nem érdekelt.
A kérdező hozzászólása: 26 hetes terhes vagyok, tehát még idõben. De bevallom kicsit tratok az orvos cserétõl, mert ezt leszámítva mondhatom, hogy elégedett vagyok Vele. De majd kiderül, amikor beszélek vele és mondom neki, hogy mi a szomorú helyzet. Mert sajnos mi sem így képzeltük, de az utóbbi hónapok, nem igazán úgy alakultak anyagilag, ahogy kellett volna....
Elsõ válaszolónak:tudod ki adna oda elõre pénzt!Majd ha kiérdemelte és elvégezte a dolgát.Én sem elõre kaptam a fizetésemet a munkámért!:-)Mindenesetre vicces. Egy 39+4 hetes kismami
A kérdező hozzászólása: Igen, természetesen mi sem elõlre adnánk a pénzt, csak miután lezajlott a szülés és ott is volt a doki, stb. De mi van akkor ha ott is van de nem csinál semmi különöset, mert mndjuk nem is igen van szükség rá, rendben megy minden. Vagy visszatérve az eredeti kérdésemre, ilyen esetben, ha "nem tudok nála szülni", mehetek más kórházba, mondjuk ahova eredetileg tartoznék?
amikor én lemondtam én is oda mentem szülni ahova tartozunk. meg voltam elégedve. fogadtam szülésznõt akinek adtam 30.000ft-ot és mivel császáros voltam az ügyeletes dokinak is 20.000ft-ot. megspóroltam egy csomó pénzt.

Ha nem akarom hogy választott dokim legyen, akkor honnan fogom tudni hogy mikor kell mennem UH-ra meg a vizsgálatokra? A védőnő mondja majd el ezeket vagy hogy vam ez ilyenkor?

Legjobb válasz: A védõnõ is csak akkor állítja ki a kiskönyvet,ha megvan az elsõ UH lelet,hogy babás vagy.Úgyhogy elõször helyi Sztk(terhesgondozó),ott kapsz beutalót UH-ra,Aztán védõnõ és a többit úgyis mondja a védõnõ és a doki is,mikor kell hozzájuk menni,ill.mikor milyen vizsgálat következik. 24hkm

A védõnõ is csak akkor állítja ki a kiskönyvet, ha megvan az elsõ UH lelet, hogy babás vagy.Úgyhogy elõször helyi Sztk(terhesgondozó), ott kapsz beutalót UH-ra, Aztán védõnõ és a többit úgyis mondja a védõnõ és a doki is, mikor kell hozzájuk menni, ill.mikor milyen vizsgálat következik. 24hkm
Szia! Nálam az úgy volt, h elmentem a helyi rendelõintézetbe egy nõdokihoz. Õ adott meg idõpontokat uh-ra, meg vizsgálatokra. Volt h helyben volt, volt h el kellett mennem máshova. A védõnõnek csak a vizsgálatok eredményeit kellett megmutatni.(ahogy persze a dokinak is)
Add egy papírt a doki, amivel a védõnõhöz kell menned.Ha nem vagy még ott ismerõs akkor kérdezd meg a dokit hogy hova kell menned, hol a védõnõ.
A kérdező hozzászólása: Nõgyógyászhoz holnapra van idõpontom UH-ra, utána egybõl keresnem kell védõnõt vagy elmondja majd az orvos? Sajnos itt helybe nem tudom hogy hol van védõnõ és a háziorvost sem ismerem, mert 1 hónapja költöztem ide, és nem ismerek még semmit sem :(
4.vagyok Ahogy itt olvasom a kommenteket, mindenhol másképp van.Van ahol a doki adja a beutaló van ahol a védõnõ(nálunk is), van ahol több doki is rendel sztkba van ahol 1(nálunk, illetve 2 de a terhesgondozást csak az egyik csinálja, az NST-t meg a másik)Ezt úgyis megtudod ha elmész majd a védõnõdhöz.De persze elõtte dokihoz kell elmenni.
Kedves 87%-os nagyon jól összefoglaltál mindent, elméletben így van. De területenként változik a dolog. Én is azt hittem, h ez mindenütt hasonló, de ahogy olvasom van, akinek a védõnõ, háziorvos "ad" idõpontokat. Mindig az adott városban/településen kell érdeklõdni az "illetékesektõl", elõször a védõnõtõl persze, az még kis településeken is van.
Én sztkba jártam dokihoz.Havonta 1x kellett mennem elõtte mindig a védõnõhöz kellett menni.Õ adta a beutalókat a doki csak aláírta, meg az idõpontokat uh-ra is a védõnõ kérte.De nekem még a legelején mikor elõször mentem hozzá adott egy papírt amire le volt írva hogy mit melyik héten csinálnak.
Terhesgondozásra attól még kell járni, gondolom a te esetedben a helyi sztk-ba, ott az adott orvostól kapod meg az idõpontokat, hogy mikor hova kell menned!
Nálam a védõnõ kérte az idõpontokat, õ figyelmeztetett mikor hova kell menni. Ahová pedig beutaló kellett, oda meg az háziorvosom adta. Amúgy minden hónapban egyszer volt terhesgondozás, oda jártam és ott vizsgált meg az orvos.
Ne aggódj, a védõnõt általában senki sem ismeri, én sem tudtam, hogy hol vannak és én melyikükhöz tartozom. De interneten meg lehet keresni a rendelõintézeteket telefonszámmal, és ott tudsz érdeklõdni. Tõlem megkérdezték, hogy melyik utcában lakom, és az alapján megmondták, hogy kihez tartozom. Felhívtam, egyeztettünk idõpontot, és akkor adta ki a kiskönyvet. Ezt jó, ha a 12. hétig intézed, addig nem vagy elkésve. A válaszok alapján tényleg jó, ha majd a dokinál rákérdezel, hogy mi a rendszer náluk, kitõl fogod kapni a beutalókat, mert úgy látszik mindenhol másképp van ez.

Mikor érte el babátok a születési súlyát? Csak mert a dokink szerint 2 hetes korára kell elérnie, és mi ugyan gyarapodtunk, de még nincs meg a születési súly. Azzal rémisztget, hogy még kapunk pár napot, és ha nem, akkor tápszerezés jön.

Legjobb válasz: Igen, a dokid jól mondja, ezt a szoptatási szakemberek is így tartják. Szerintem, mielõtt tápszert adnál, azért beszélj egy szopis tanácsadóval is, aki alaposan kikérdezne a szülés és az elmúlt napok történéseirõl, mert ha ennyi idõ alatt még nem értétek el a születési súlyt, az már mindenképp utánagondolást igényel! (Nem ijesztgetésnek szánom, sõt, jótanácsnak, mert a 14 nap már tényleg határeset körüli.)

Igen, a dokid jól mondja, ezt a szoptatási szakemberek is így tartják. Szerintem, mielõtt tápszert adnál, azért beszélj egy szopis tanácsadóval is, aki alaposan kikérdezne a szülés és az elmúlt napok történéseirõl, mert ha ennyi idõ alatt még nem értétek el a születési súlyt, az már mindenképp utánagondolást igényel! (Nem ijesztgetésnek szánom, sõt, jótanácsnak, mert a 14 nap már tényleg határeset körüli.)
A lányom nem érte el a születési súlyát 2 hetesen. Senki se mondta, hogy ez gond lenne. Minden mérésnél azt nézték, hogy gyarapszik, van tejem és a gyerek szép egészséges. Lassan 10 hónapos, még mindig szoptatom és a tejemnek esze ágába nincs elapadni. Szépen esik mellette szilárdat minden gond nélkül. Valóban nem egy kövér baba, de vannak szép kis hurkái és láthatóan egészséges és folyamatosan gyarapszik. Szerintem se nyúlj tápszerhez, mert a pótlással csak azt éred el, hogy elapad a tejed. Szoptatási tanácsadót javaslok Én is! Nekem rengeteget segített (ellentétben az orvossal és védõnõvel... ha rajtuk múlt volna tápszeres lenne az Én babám is)!
Nekem is rossz tanácsot adott a gyerekorvos, sajnos megfogadtam, és nagyon bánom.Az én babám 1 hónap alatt 870 gr-ot hízott anyatejesként, de ránézésre! vékonynak találta, ezért azt tanácsolta kínálgassam táppal.Persze ennek az lett az eredménye, hogy a tejem nem állt be rendesen a gyerek igényeihez, s egyre kevesebb lett.Akkor persze azt gondoltam, hogy biztos éhezik miattam, pedig nem éhezett volna, de hittem a szakembernek, ergo igenis adnak rossz tanácsot.Pihenj sokat, igyál anyatejserkentõ teát, s a baba megerõsödik, és beállítja mi a jó.Én most így tennék.7 hós baba anyukája
Ha elég tejed van és nem túl vizes ne adj tápszert. Nekem sajnos muszáj volt adni tápszert is mert nem volt elég tejem, ráadásul nagyon kisebesedett a mellbimbóm és nem gyógyult be nagyon sokáig... meg is lett ennek az egésznek az eredménye nagyon hamar teljesen elapadt a tejem. Nagyon jók a mai tápszerek de azért az a jó ha minél tovább szoptatva van egy baba, így ha nem muszáj ne pótold tápszerrel amíg csak lehet (kivéve ha kevés vagy nagyon vizes a tejed mert akkor a babád nem tud rendesen fejlõdni). A kislányom hamar visszanyerte a születési súlyát (max. 1 héttel a hazaérkezésünk után), de Õ eleve alig vesztett a súlyából valószínûleg azért mert amíg nem indult be a tejem kapott egy kis cukros vizet a kórházban.
hát én ilyenrõl nem hallottam még... ha van tejed, és tudsz szoptatni, én nem adnék tápszert :( bár nincs ellenemre, az én picim is tápos, de sajna nálam nem volt más lehetõség
Ha szopizik rendesen, akkor ne tápszerezd! :( Egyébként szerintem nincs baj, hogyha nem sokkal kisebb a születési súlynál 2 hetesen. Ha sokkal, lehet gond, de arra sem biztos, hogy a tápszer a megoldás, sõt, szinte biztos, hogy nem.
Az enyém 2 hetesen még kisebb volt, mint amivel hazaengedtek a kórházból, így én akkor "önszántamból" kezdtem el tápszert adni neki, mivel még mindig fogyott... Ha már elindult a gyarapodás, akkor szerintem nincs nagy gond. Ha meg már otthon vagytok, úgysem tudja a gyereket tápszerezni egyik orvos sem, ha az anyja nem akarja. Nyugodtan lehet másik orvost választani, ha van a közeletekben másik gyerekorvos. :D :D :D Persze mindez függ attól, hogy mekkora a baba születési súlya, összesen mennyit fogyott, hány hétre született, stb stb stb.. Gondolom mindent megteszel, hogy rengeteg tejed legyen, úgy mint pihenés, sok folyadék, tápláló étkezés, gyakori szoptatás (ennyi idõs korban akár még ÓRÁNKÉNT is lehet, hogy szaporodjon a tej) ha kell, fejés...
Kislányom 3270-el született, 3140-el hoztuk haza, elsõ otthoni héten már megvolt a 20 deka hízás.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!