Találatok a következő kifejezésre: Ha nem elég folyadékot, (9 db)

Ilyenkor már lelassul a gyarapodásuk. A lényeg, hogy napi legalább 5 pisis pelusa legyen. Akkor elég neki a folyadék, amit kap.
Mennyit hízott születése óta?
A kérdező hozzászólása: 2300-grammot.2800-al született és most 5100.
Hízott havi átlagban fél kilót eddig, teljesen jó. Én lányom 11 hós koráig konkrétan ennyit hízott havonta

Ha nem iszom elég folyadékot, mi történhet? Esetleg, hogy pótolhatom?

Legjobb válasz: Én úgy tudom, hogy terhesség alatt a folyadék bevitel hiánya (kiszáradás) koraszüléshez vezet. Igyál tiszta vizet vagy ásványvizet naponta minimum 2-2,5 litert. Apránként, sokszor egy nap. Ne add meg az esélyt egy esetleges komplikációhoz azzal, hogy nem iszol eleget. A leves és a sok gyümi is nagyon fontos!!! Ha nem szereted a vizet igyál teát. Legjobb a csipke vagy kamilla.

Én úgy tudom, hogy terhesség alatt a folyadék bevitel hiánya (kiszáradás) koraszüléshez vezet. Igyál tiszta vizet vagy ásványvizet naponta minimum 2-2, 5 litert. Apránként, sokszor egy nap. Ne add meg az esélyt egy esetleges komplikációhoz azzal, hogy nem iszol eleget. A leves és a sok gyümi is nagyon fontos!!! Ha nem szereted a vizet igyál teát. Legjobb a csipke vagy kamilla.
Ha nem iszol elég folyadékot mindketten kiszáradtok, netán besûrûsödik a véred...stb.Hidd el, csúnya dolgokat mûvel. Folyadék bevitelre remek alkalom a leves, lédús gyümik.De akkor is 2litert minimum meg kell inni, inkább3-at!
A terhesség alatt több folyadékra van szüksége a szervezetednek, de én is nagyon keveset iszom. A szervezet pótolja a zöldségekbõl, gyümölcsökbõl, ételekbõl. De azért napi 1 liter folyadékot sok gyümöcs, zöldség fogyasztása mellett mindenképp vigyél be. Az ideális 2 liter lenne minimum.
ha tiszta vízbõl nem tudsz eleget inni, ajánlom a barackos csipkebogyó teát a pickwicktõl.ha hidegen iszod, olyan, mint az ice tea, itatja magát.2 liter naponta úgy lefolyik, hogy észre sem veszed.

Ha nem használom a kontaktlencsémet, akkor is kell cserélni a folyadékot minden nap, vagy csak elég használat után?

Legjobb válasz: Elég hetente egyszer cserélni a folyadékot ha nem használod a lencsét.

Elég hetente egyszer cserélni a folyadékot ha nem használod a lencsét.


MI van akkor ha az ember nem iszik naponta elég folyadékot? Lehet valamilyen következménye?

Legjobb válasz: Lehet bizony.. Vese probléma,szív..Mert ha a véred nem elég híg,a szív is nehezebben pumpálja,így nagyobb erõkifejtést igényel,amibõl lehetnek problémák.

Lehet bizony.. Vese probléma, szív..Mert ha a véred nem elég híg, a szív is nehezebben pumpálja, így nagyobb erõkifejtést igényel, amibõl lehetnek problémák.
Rossz emésztés, szorulás, magas vérnyomás, gyomorbántalmak, beesett szemek, száraz bõr, hajhullás, gyengülõ immunrendszer, bizonyos vitaminok nehezebb felszívódása... meg csomó minden. Hosszú távon nem szabad hagyni. És a nagyon kevés folyadékbevitel kiszáradással is járhat, ami miatt könnyen elkaphat az illetõ fertõzéseket, illetve akár bele is halhat. Legalább 1, 5 liter folyadékot kell bevinni naponta. Nyáron pedig többet.

Mi történik ha szervezetünk nem kap elég folyadékot?

ha napi fél litert( vagy annyit sem) iszok meg az egészséges 1,5-2 liter helyett. akkor lehet valami bajom? ha igen, akkor mennyi id? mulva? ez miatt lehet a kézfejembe érsz?kület? ha igen, hogyan helyreállítható?

Legjobb válasz: Hát igyál!!!!!! Meghalsz ha nem iszol legalább!!!!! 2 liter vizet naponta. Minden sejtünknek szüksége van az éltetõ vízre, csak így tudnak regenerálódni az elromlott alkatrészeid. Ha nem iszol eleget, lassan száradsz ki, és még komolyabb problémákra számíthatsz.

Hát igyál!!!!!! Meghalsz ha nem iszol legalább!!!!! 2 liter vizet naponta. Minden sejtünknek szüksége van az éltetõ vízre, csak így tudnak regenerálódni az elromlott alkatrészeid. Ha nem iszol eleget, lassan száradsz ki, és még komolyabb problémákra számíthatsz.
A kérdező hozzászólása: pl?
Fejfájás Vesekárosodás Ízületi problémák Cukorproblémák Elég?

Lehet abból valami gond ha naponta nem iszok elég folyadékot? 35 hetesek vunk

1,5 litert nagynehezen megtudok inni, de az se mindig sikerül.

Legjobb válasz: Szia! Nekem mikor felszaladt a vérnyomásom, egybõl azt kérdezték, hogy iszok-e eleget. Tehát valószínû azt is emelheti. (egyébként én sem tudtam sokat inni :( Judy

Szia! Nekem mikor felszaladt a vérnyomásom, egybõl azt kérdezték, hogy iszok-e eleget. Tehát valószínû azt is emelheti. (egyébként én sem tudtam sokat inni :( Judy
Jó lenne, ha napi 2 litert sikerülne meginnod!Ha másképp nem megy, legalább 1.5 l folyadékot igyál meg és egy tányér levest egyél, az is folyadék.Ha huzamosabb ideig kevés-1l körüli -folyadékot veszel magadhoz, könnyen kiszáradhatsz.
Én sem ittam sokat, egyébként is keveset iszok, bár pontosan nem tudom mennyit. Szerintem annyit igyál amennyi jólesik, a 1, 5 liter szerintem elég jó(én tuti nem iszom annyit).
A kérdező hozzászólása: Köszi szépen! Akkor megyek, csinálok is valami levest.:) (Erre nem is gondoltam.:) )
Igen, a leves nagyon jó ötlet. És pl. a narancs, mandarin is, abban is sok a lé. :) A folyadékmennyiség azért fontos, mert köze van a magzatvíz tisztaságához. És most, hogy a kicsinek már van széklete is, ezért még fontosabb. És neked is fontos az anyagcseréd miatt.
Az átlagos ember átlagosan 2 ill 3 liter folyadékot fogyaszt.De ti ketten vagytok és igaz a baba bent van és jól érzi magát de neki is szüksége van a folyadékra.Probálj többet inni 6 hetes pocis

Ha nem iszom elég folyadékot, tele lesz az arcom piros, hámló foltokkal. Ilyen létezik?

Legjobb válasz: Igen,ugyanis vízhiány alakul ki és így reagál rá a bõr.

Igen, ugyanis vízhiány alakul ki és így reagál rá a bõr.
Ha a szervezet nem kapja meg a mûködéséhez szükséges napi 2-2, 5 l vizet, dehidratálttá válik. A szerveknek is nehezebb dolguk lesz, és a bõr is szárazabb lesz. Nagyon fontos, hogy figyeljünk a folyadékbevitelre. Nem csak kívülrõl kell ápolni a bõrt, belülrõl is szükséges. Nekem pl. ha nem iszom elég vizet, a homlokom szárad ki, szinte már hámlik is. Hiába kenem ilyen-olyan hidratálókkal, ugyanúgy száraz a bõröm. Ha iszok napi 2-2, 5 l vizet, akkor nincs ilyen problémám.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a segítséget!Iszok mint az állat, és már javul:)

Milyen mellékhatásai lehetnek ha nem iszom naponta elég folyadékot?

Legjobb válasz: Dehidratáció, fejfájás, gyengeség, alacsony vérnyomás, szédülés, látászavarok, koncentrációs zavar...

Dehidratáció, fejfájás, gyengeség, alacsony vérnyomás, szédülés, látászavarok, koncentrációs zavar...
Kiszárad a bõröd, idõ elõtt ráncosodsz, nem lesz gyors az anyagcseréd, ezért narancsbõrösebb leszel (ha lány vagy), valamint több méreganyag halmozódik fel..de sztem ezen kívül is lehetnek még hátrányai.
Fájhat a fejed, szédülés, alacsony vérnyomás is felléphet, és hosszú távon nem tud olyan jól méregteleníteni a szervezet.
Eméstésnek sem tesz jót ha nem iszol eleget, székrekedésed lesz!, és fáradékonyságot is okoz, no meg kiszáradást!
Ráncos banya leszel! :)
na meg tegyük hozzá, hogy a létfontosságú szerveid nem kapnak elég folyadékot, elõbb-utóbb felmondják a szolgálatot, ráadásul besûrûsödhet a véred akkor meg sajna kapmpec dolóresz :(
Ilyenkor, hogy huvos van nem kivanjuk a vizet, de lehet teazni, mivel mint elottem is irtak, hogy nagyon sok problemat okozhat, amikor nem fogyasztunk elegendo folyadekot, mivel a vese karosodast okozhat, de a borod is kifog szaradni.

Milyen tünetei lehetnek, ha egy felnőtt ember nem iszik elég folyadékot?

Legjobb válasz: Rengetegféle tünete lehet. Fejfájás, vesebetegség, szédülés, narancsbõr... stb. stb.

Rengetegféle tünete lehet. Fejfájás, vesebetegség, szédülés, narancsbõr... stb. stb.
Sûrûbb, sötétebb színû és kevesebb vizelet, ritkább és nehezebb vizelés, szájszárazság, fáradtság, gyengeség, vérnyomás ingadozás, stb.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!