Találatok a következő kifejezésre: Ha nem elég a babámnak a (90 db)

Anyatej után egyből tápszer? Ha nem elég a babának a tejcsi akkor lehet neki adni egyből tápszert? Csak pótlás szinten, mert még nagyon kevés tejem van, és Õ meg éhes. Elvagyok keseredve.

Legjobb válasz: Azt irod hogy még kevés a tejed, akkor valószinü még az elején vagy. Ha tápszerrel pótolod akkor sajnos nem is fog növekedni, mert attól lesz több minél többet szopik a baba. Tehát ha azt szeretnéd hogy több legyen akkor minél többször tedd cicire a babádat akár félóránként, szedjél homeopátiás bogyót és fejjed minden szopizás után. De persze még mindig ott a probléma hogy éhes marad a babád... Ha egy-két napon belül nincs semmi változás én biztos adnék neki tápszert mert én is sajnálnám babámat és nem vagyok tápszerellenes. De szerintem ha követed a fentieket akkor biztos nem lesz gond.

Azt irod hogy még kevés a tejed, akkor valószinü még az elején vagy. Ha tápszerrel pótolod akkor sajnos nem is fog növekedni, mert attól lesz több minél többet szopik a baba. Tehát ha azt szeretnéd hogy több legyen akkor minél többször tedd cicire a babádat akár félóránként, szedjél homeopátiás bogyót és fejjed minden szopizás után. De persze még mindig ott a probléma hogy éhes marad a babád... Ha egy-két napon belül nincs semmi változás én biztos adnék neki tápszert mert én is sajnálnám babámat és nem vagyok tápszerellenes. De szerintem ha követed a fentieket akkor biztos nem lesz gond.
Így van, hallgass az elsõ hozzászólóra! Sok sikert :)
Így-így! Szoptass többször, fejjél, homeos golyók. Nekem bevált. Sikerülni fog, ne keseredj el!
Ne keseredj el. http://felicitasz.blog.hu/2010/01/24/ujszulott_kisbabak_szop.. Kitartás, és ne gondolkodj végletekben.
Nekem pár napja alig van tejem, de úgy oldom meg az etetést, hogy mind a 2 cicit odaadom neki - ez is nagyon kevés - és csak utánna adok neki tápszert. Jó lenne ha visszajönne a tejem, mert még szeretnék szoptatni. Addig is erõltetem a szopizást. Te is tedd ezt: többször tedd cicire, majd beindul!
Nálunk is gond volt ez, pótolnom kellett a frigóból a lefagyasztott anyatejbõl...nem hoztak javulást a bogyók és a gyakori szopik sem, így tápszert javasolt pótlásnak a gyerekorvos(persze nem egybõl). Azt adtam neki, akkor napi 550-600ml volt az igénye és kb 200-250 ml tápszer kellett egy nap, mert annyira nem volt tejem. Aztán szép lassan lett eredménye a gyakori szopiknak, fejésnek, de a tápszert így sem tudtam kiiktatni. Így most, kb egy hónap után, amikor is kb 700 ml-t eszik meg egy nap a babám, ebbõl kb 60-90 ml-t kell anyatej helyet tápszerrel pótolnom. Jó esetben az sem kell, mert éjjel alszik és akkor lefejek kb ennyit és azt adom másnap este. Még mindig próbálkozom, hátha egyszer ez sem kell majd! Sok sikert neked is! 3 hónapos baba anyukája

Ha nem elég a tejem, tejpéppel kiegészíthetem azt az 5 hónapos babámnak? Előbb szopizzon, majd a pótlás, vagy előbb a tejpép, aztán még cici?

Ha nem tejpépet, hanem gyümit adok neki az anyatej mellé, akkor elég tápláló az is? Nem tudom, ilyenkor mivel pótoljak, hogy ne maradjon éhes.

Legjobb válasz: Pont tegnap kérdeztem a védõnõt és azt javasolta hogy ne adjak tejpépet, mert az is tejaalapú és szoptatott babáknak még nem jó tajaalpút adni. Az allergia veszély miatt és még amúgy is éretlen az emésztõrendszerük. Inkább gyümit és fõzeléket ha szükséges . Mindenképpen elõbb a szopi és után az egyéb kaja, különben elapad a tej ha már jóllakik mással és nem szopizik.

Pont tegnap kérdeztem a védõnõt és azt javasolta hogy ne adjak tejpépet, mert az is tejaalapú és szoptatott babáknak még nem jó tajaalpút adni. Az allergia veszély miatt és még amúgy is éretlen az emésztõrendszerük. Inkább gyümit és fõzeléket ha szükséges . Mindenképpen elõbb a szopi és után az egyéb kaja, különben elapad a tej ha már jóllakik mással és nem szopizik.
Szia Minden képen elõbb szopizzon mielõtt bármi mást adsz neki! Vehetsz kiegészítõ tápszert vagy pépet is adhatsz neki, ha éhes marad.

Ha nem elég a 6 honapos babámnak 1üveg 6 hotol adhato husus babakaja mivel dusitsam vagy adjak 1, 5üveggel neki? Ti hogy csinálj? átok

Legjobb válasz: Rizzsel,krumplival,tápszerrel(ha azt kap).Nekem a védõnõ mondta,hogy a húsos zöldség elég laktató,de a húsos gyümölcs nem.

Rizzsel, krumplival, tápszerrel(ha azt kap).Nekem a védõnõ mondta, hogy a húsos zöldség elég laktató, de a húsos gyümölcs nem.
Nehogy már a szakirodalom döntse el, hogy mennyire éhes egy baba. Én tápszerrel dúsítottam, igencsak laktató kaja így. De ha sietsz simán adj neki többet. A szomszéd kissrác egy élõ Buci Maci volt, dupla mennyiségeket evett, most 2 és fél éves normél testalkata lett de az étvágya megmaradt. Nyugodtan adj neki többet.
Én utána adtam neki gyümölcsöt, ha kevés volt. Nálunk is fél éves volt, mikor telhetetlen lett. Aztán pár hét múlva már visszább vett, csökkent az étvágya. Jó babázást!
Csak gondoltam leírom, hogy az én hat hós kisfiam mennyit eszik:tápszerbõl 260 ml, tejpépbõl a 8 kanálnyi mennyiséget, fõzibõl 300ml körül, de van, hogy hagy belõle:) Gyümi adag:két banán egy almával.Igaz, nagy baba, de egyáltalán nem kövér.Egy hónapja 8.80 kg és 73 cm volt!Mióta hozzátáplálom, rettentõ nagy az étvágya.
Dúsíthatod bármivel , amit szeret. Akár gyümölccsel, almával, banánnal, akár tehetsz bele rizst, krumplit (fõzd meg vízben, turmixold le egy kis fõzõlével és keverd a bébikajához) vagy adj neki másfél üveggel. De megjegyzem, személyes véleményem, hogy ilyen korban még elég kéne neki legyen az egy üveg. Nem lehet, hogy úgy általában kéne változtatnod az étkezésén? Persze lehet nem, nem kritizállak, de kérdezd meg a védõnõt, dokit. Lányom 8 hóskortol evett többet, és a szakirodalom is ennyi idõs korra teszi a 180 ml helyett a 220 ml-t.


Nem elég a tejem a 6hetes babámnak, hogyan kell potolni? Előbb szoptassam és ha még éhes adjak tápszert?

az egyk ismerősöm ugy csinálja hogy lefeji a tejet,megcsinálja a tápszert és összeönti a kettőt és ugy ada oda,ez jo megoldás?

Legjobb válasz: Összeönteni ne... Úgy jó, ahogy te írtad, elõbb etesd meg alaposan, és ha nagyon éhes, utána add a kiegészítést. Arra vigyázz, hogy ettõl függetlenül is gyakran legyen mellen, ettõl még a jelenlegi mennyiségû tejed így megmarad, amíg kell. :)

Összeönteni ne... Úgy jó, ahogy te írtad, elõbb etesd meg alaposan, és ha nagyon éhes, utána add a kiegészítést. Arra vigyázz, hogy ettõl függetlenül is gyakran legyen mellen, ettõl még a jelenlegi mennyiségû tejed így megmarad, amíg kell. :)
Hat hetesen van növekedési ugrás, tedd gyakrabban mellre, és néhány napon belül újra elég lesz a tejecske.
Nem olyan nagy baj, de ha van más lehetõség miért lenne kötelezõ? Manapság divat úgy beszélni a tápszerrõl mintha ugyanolyan lenne mint az anyatej. Pedig nem, csak egy kompromisszumos megoldás. Amire néha szükség van. Csak sokkal kevesebbszer valódi a szükséglet mint amennyiszer mégis bevetésre kerül. Fáj ezt olvasni? Fáj utánaárni a dolgoknak? Naugye.
Miért olyan nagy baj, ha tápszert is kap egy baba? Manapság nagy trend úgy beszélni róla, mintha valami méreg lenne. Egyik nõ erõlteti ezt a nézetet a másikra, és lassan már senki meg se meri kérdezni, hogy miért is?!?
Igen, szopi aztán pótlás ha kell. Nyugodtan add mindkét melled, akár sokmellbõl is kínáld meg, nagy valószínûségel "csak2 a növekedési ugrás miatt érzed, hogy nem elég(sajnos nagyon sok baba ilyen tájban lesz tápszeres, mégsajnosabb, hogy kellõ támogató környezetben, hozzáértõ védõnõvel ez a szám a tördéke lenne). Egyébként mibõl gondolod, hogy kevés a tej?
Elõször szoptass, aztán pótlás. Összeönteni tilos! Ez a gyakrabban szoptatás dolog kamu.
Elõször szoptatás, aztán tápszerrel pótlás. Használhatsz mérleget, így tudni fogod, mennyit szopott, és mennyivel kell még kiegészíteni az adagjait.
A kérdező hozzászólása: köszi a tanácsokat
elvileg összeönteni nem szabad én ugy tudom. Elõször szopi legyen és utána pótold. egyébként a 6 hét körül van egy nagyobb hormonális változás igy gakori az átmeneti tej apadás. Ha továbbra is mellre teszed és hazsnálsz tejszaporító praktikát akkor nagy esély van rá hogy újra több lesz. Mindneképp próbálkozz meg vele, sok kismamának fordul elõ ez 6. hét körül. Na meg fejni bonyolultabb, neked is egyszerübb ha ö szopizza ki mitn Te szenvedj vele.
Ezt épp nem fáj olvasni, mert normális gondolatot is tartalmaz. A csapból is ez folyik, szóval utánajárásra nincs szükség. Amit fáj olvasni az az erõszakos, véletlen (azaz, a jó adottságai miatt) szoptatni tudó anyukák okoskodása, hogy az anyatej mindenek felett. Uncsi, uncsi, uncsi.

Ha puha a mellem úgy értem nem kemény. Általában délután mindig ilyen. úgy félek, hogy nem elég a tej a babámnak. Ez jelenthet kevés tejet?

csak mert babám nem úgy szívja.de ha megnyomom a cicim akkor priccel a tej.feltétlenül kemény a cici ha sok van?úgy félek,hogy nem lesz tejem.

Legjobb válasz: Mennyi idõs a baba? 1.5-2 hós korában áll át a mell a hormonális termelésrõl a kereslet-kínálatra. Onnantól már csak akkor kemény a cici ha nagyon tele van, és ekkortól már fejni sem érdemes.

Mennyi idõs a baba? 1.5-2 hós korában áll át a mell a hormonális termelésrõl a kereslet-kínálatra. Onnantól már csak akkor kemény a cici ha nagyon tele van, és ekkortól már fejni sem érdemes.
Nekem max reggel kemény a mellem, amelyik épp akkor következik a reggeli etetésben, a másik akkor sem. Eddig elég a tej, szerintem ez normális, ne aggódj! Egy 2.5 hós bébi anyukája
A kérdező hozzászólása: köszönöm szépen a válaszokat.megnyugodtam
Én így szoptatok 7 hónapja... :) Ne idegeskedj!!!
A kérdező hozzászólása: 10 hetes a lányom.csak mert megnyomom a mellem és jön a tej.csak akkor nem értem lányom nem úgy szívja.
beállt a kereslet- kínálat. Én is így vagyok, reggel kemény csak a mellem, ha véletlenül a babóm többet aludt mint szokott. (Cici felkészül az esetleges ébredésre). Ne aggódj! üdv:3 hós anyukája

Azt honnan vehetem észre ha babámnak nem elég a tejem? és azt honnan lehet tudni hogy nem elég tápláló?

nem mérem a picit.eleinte mértem de már képtelenség volt nem maradt meg rajta!sokszor elutasítja a jobb cicimet,abból alig eszik!van amikor nem bírja ki a 3 órát!ezért tettem fel a kérdést!

Legjobb válasz: Ha cicizés után még sír, vagy nagyon szopizza a kezét, akkor lehet még éhes. Az, hogy nem bír ki 3 órát nem gáz. Sok baba eszik ennél gyakrabban, és ez azért van, mert az anyatejet hamar fel tudják dolgozni, plusz vannak a fejlõdési ugrások, amikor csak ennének és ennének. Tehát azon ne agyalj, hogy jaj nem bír ki 3 órát. Ettõl még lehet elég és tápláló a tejed. Kislányomnak 4 hónaposan kellett kiegészítenem, mert akkor minden szoptatás után sírt, és fejni sem tudtam. Valahogy úgy éreztem, hogy ekkor már nem volt elég a tejem. Persze van, aki szerint ilyen nincs, de hát nem hagytam üvölteni a lányomat, hanem inkább adtam neki tápszert. Lehet még próbálkoznom kellett volna, és állandóan cicire kellett volna tenni, de nem volt hozzá elég erõm azt hiszem. Ha gondolod megpróbálhatod többször, gyakrabban cicire tenni a babádat, ezzel segítve a tejtermelést. S táplálkozz vegyesen, úgy tuti tápláló a tejecske.

Ha cicizés után még sír, vagy nagyon szopizza a kezét, akkor lehet még éhes. Az, hogy nem bír ki 3 órát nem gáz. Sok baba eszik ennél gyakrabban, és ez azért van, mert az anyatejet hamar fel tudják dolgozni, plusz vannak a fejlõdési ugrások, amikor csak ennének és ennének. Tehát azon ne agyalj, hogy jaj nem bír ki 3 órát. Ettõl még lehet elég és tápláló a tejed. Kislányomnak 4 hónaposan kellett kiegészítenem, mert akkor minden szoptatás után sírt, és fejni sem tudtam. Valahogy úgy éreztem, hogy ekkor már nem volt elég a tejem. Persze van, aki szerint ilyen nincs, de hát nem hagytam üvölteni a lányomat, hanem inkább adtam neki tápszert. Lehet még próbálkoznom kellett volna, és állandóan cicire kellett volna tenni, de nem volt hozzá elég erõm azt hiszem. Ha gondolod megpróbálhatod többször, gyakrabban cicire tenni a babádat, ezzel segítve a tejtermelést. S táplálkozz vegyesen, úgy tuti tápláló a tejecske.
Próbáld meg többet cicire rakni, ha megetetted akkor után amég fejjél egy kicsit ezzel is tudod szaporítani a tejet, igyál sokat, pihenj van olyan kapszula amit tejszaporításra haználnak Lactinatal a neve. És próbálj nem stresszelni ezen mert attól is csak apad a tej.

Baj ha a gyümölcsöket sinlackal keverem? Babám igen jó súlyban van. Csak akkor szokták, ha nem hízik a gyerek? Elég kell, h. legyen csak a gyümölcs?

Legjobb válasz: Bár lányom Sinemilt eszik,de ha a Sinlac is olyan édes,akkor baj ha azzal csinálod,mert szokja meg a gyümölcs igazi ízét.Elvileg a Sinemil is hízlal nagyon és napi max 2x kaphat a kicsi.Lányom ezt vacsizza és mégis 2hónap alatt csak 140grammot hízott.Bár ez a 9-11hóra érvényes,nem tudom a te babád mennyi idõs.Bukós babáknak meg talán allergiásoknak is adják,legalábbis én úgytudom a Sinlac és Sinemil ugyanaz,csak más márkától.Én azért adom neki a Sinemilt,mert nem eszi a tápszert és pépként is ezt kapja,mert 90%-al fel tudja írni a doki.De végülis mint kiderült,nálunk a tápszer elutasítás maga a cumisüveg miatt van,mert már tápszerporral kapja a Sinemilt vagy tejpépet és megeszi.

Bár lányom Sinemilt eszik, de ha a Sinlac is olyan édes, akkor baj ha azzal csinálod, mert szokja meg a gyümölcs igazi ízét.Elvileg a Sinemil is hízlal nagyon és napi max 2x kaphat a kicsi.Lányom ezt vacsizza és mégis 2hónap alatt csak 140grammot hízott.Bár ez a 9-11hóra érvényes, nem tudom a te babád mennyi idõs.Bukós babáknak meg talán allergiásoknak is adják, legalábbis én úgytudom a Sinlac és Sinemil ugyanaz, csak más márkától.Én azért adom neki a Sinemilt, mert nem eszi a tápszert és pépként is ezt kapja, mert 90%-al fel tudja írni a doki.De végülis mint kiderült, nálunk a tápszer elutasítás maga a cumisüveg miatt van, mert már tápszerporral kapja a Sinemilt vagy tejpépet és megeszi.
Ja és csak este kapja a Sinemilt.Eddig csak reggel kapta, de mivel a vacsi könnyebb kaja kell, hogy legyen, így áttettem neki estére a tápszerpor miatt.
Nem tudom, hogy baj-e, de nekünk is kifejezetten azért írták fel, mert nagyon kicsi a súlya a lányunknak.
A kérdező hozzászólása: 5 hónapos . 4 hósan 7 kg volt és 65 cm. este vacsira is ezt adok neki, reggel 6-ig alszik tõle. ha csak tápszert kap 2-4 óra közt kel enni.
Gabonapelyheken nem gondolkodtál? Jobb, mint a tejpép. Van gluténmentes is, és késõbb gluténos is. A bio köles gluténmentes, akár 4 hósan kaphatják.. barackkal, almával adható A Kölln-nek vannak olvadó pelyhei - zab, zab+tönköly, stb -, az olvadó kölespehely is jó-Müllerben kapható. A DM-ben van a 3-gabonás pép, és késõbb a 7 gabonás. "7-Gabonás gabonapép 7-féle gabona - búza, zab, árpa, rozs, sikérbúza, kukorica és rizs - teljes magjából finom õrléssel, kímélõ eljárással elõállított pehely, melyet akár édes, akár sós ételhez könnyedén és gyorsan hozzáadhatsz. Sima állagúra elkeverhetõ, tápláló kiegészítõ. Levesek, fõzelékek, gyümölcspürék és desszertek ideális alapanyaga. Sokáig keverhetõ egy-két babakanállal joghurtokhoz, fõzelékekhez, mártásokhoz. Hat hónapos kortól adható, a kekszek helyett ilyen tehetõ a reszelt gyümölcsökhöz is."
A kérdező hozzászólása: a dm eset meg fogom próbálni. köszönöm szépen a segítséget!

Az is elég ha nem sétálunk babámmal csak a teraszra megyünk ki levegőzni?

3 hónapos! akkor tudnám utol érni magam mikor alszik, de ha megyek vele akkor... :S

Legjobb válasz: Én is sokszor a teraszra tolom ki a lányomat. Mondjuk én sokat járkálok a babámmal mindenfelé, illetve a férjemmel 3asban is hétvégén. Barátnõ, anyuékhoz, barátokhoz. Tehát nem ülök itthon a 4 fal között. De néha meg jól is esik kicsit itthon lenni, és a háztartást is vezetni kell olykor, szóval ilyenkor a teraszra rakom a babámat. A babáknak mindegy hol éri õket a levegõ.

Én is sokszor a teraszra tolom ki a lányomat. Mondjuk én sokat járkálok a babámmal mindenfelé, illetve a férjemmel 3asban is hétvégén. Barátnõ, anyuékhoz, barátokhoz. Tehát nem ülök itthon a 4 fal között. De néha meg jól is esik kicsit itthon lenni, és a háztartást is vezetni kell olykor, szóval ilyenkor a teraszra rakom a babámat. A babáknak mindegy hol éri õket a levegõ.
Persze, hogy elég! Nagyon szuper! Nem a séta a lényeg hanem a levegõ. Én is mindig azt csináltam amikor kicsi volt, hogy kitoltam a teraszra én meg csináltam a dolgom. Késõbb járókában tettem ki (persze láttam bentrõl, hogy mit csinál) de most már nem lehet megúszni. :p 13 hónapos
Persze más ha már egy menni tudó, örökmozgó, energia bomba lesz a gyerkõc, akkor én is vinni fogom minden nap, ha csak tehetem. De addig csak megterhelés mindenkinek, és valóban a levegõ a lényeg. Amúgy fent a 3-on az erkélyen szerintem még jobb is a levegõ mint az utcán a kipufogók magasságában....
Az nem baj ha nem viszed minden áldott nap, csak 2-3 naponta, közben meg levegõzik a teraszon, én is az erkélyre szoktam kitenni. Persze nekünk is kell a séta, a hosszú tél alatt nekem is hiányzott, de ezt csak az érti, akinek szintén ekkora fakszni elindulni, emeletrõl lecipelni, felcipelni. Egy 3 hónapos gyereknek tök mindegy hol levegõzik, az anyuka meg csak tudja hogy mi kell neki. Nem szeretem az olyat amikor anyukák kényszeresen minden nap sétálnak, van aki 2x is! Ez már beteges szerintem.... mert tényleg ott a házimunka, meg a többi
Miért alvásidõben viszed ki?Én akkor mentem vele amikor fent volt, figyelt a különféle zajokra stb. élvezte a sétát, a mai napig (14 hós), és fõleg nem szokott hozzá a babakocsiban alvásra!Aludni ment az ágyába, addig pedig csinálhattam a dolgom vagy pihentem én is.
A séta nem csak a babának kell, hanem a mamának is. Neked is kell a friss levegõ. A babának jó, ha kint van a teraszon, de neked hosszú távon nem lesz jó, meg fogsz kattanni a négy fal között a házimunkáddal együtt.
tényleg nem, mert kertesben lakunk:) cseppett azért szemrehányó volt a hozzászólásod:( Nem tehetek róla, ha szeretünk sétálni:( ^^
Mi is kertes házban lakunk, hatalmas teraszunk van. Az enyémek is kint aludtak 7-8 hónapos korukig a babakocsiban a teraszon. Nekem se kedvem, se idõm nem volt arra, hogy sétálgassak velük. Mivel a pici a 4. baba, õ is kint aludt. Persze ha úgy adódott, hogy el kellett intézni valamit, összekötöttem a kellemeset a hasznossal és sétáltunk egy nagyot. De az a fontos, hogy a baba levegõzzön. Ez a teraszon is megoldható. Nálunk pl. inkább azokat az anyukákat látni a babával sétálni, akiknek nincs kertje... a többiek ott oldják meg a levegõzést :) ) Egyébként egy 3 hónapos babának mindegy, merre jár épp a kocsi vagy a teraszon áll, úgyse sokat érdekli, fõleg, hogy a hátán fekszik... A legtöbb baba úgyis átalussza a sétát. Ez inkább az anyukáknak érdekes még ilyenkor, fõleg ha többen is összejönnek :9
Utolsó, gondolom neked nem egy 12 kilós gyereket kell a 3. emeletrõl lecipelned naponta 2x..... mert nekem egy ekkora babát kell, a magas 3-ról, miután vagy 20 perc mire óriási üvöltések, sírások közepette ráadagolom a ruhákat :( Megfigyeltem, semmilyen hatással nincs rá, hogy volt e aznap sétálni vagy sem. Ugyan úgy alszik akkor is ha nem voltunk aznap.
mi kétszer megyünk minden nap, szintén 3 hónapos lányommal:) Elõször 9-10 körül a boltba, az olyan rövid séta, nincs messze a bolt és jó délelõtt sétálni, amikor még kicsit csípõsebb az idõ, aztán a délutáni szunya az kint van az erkélyen , de nem babakocsiban, hanem a bölcsõt tolom ki, majd 3-4 körül megint kimegyünk fél-1 órácskára ^^ Jó az neki is nekem is, neki mert levegõzik nekem pedig mert közben jót beszélgetek az idõs nénikkel, a falu beliekkel a barátaimmal ^^
Én úgy szoktam csinálni, mivel kétszer alszik a babám, és csak kint, hogy délelõtt kint a teraszon alszik, és délután megyek le vele sétálni. Nekem a 2 séta sok!13 kiló kocsi+9 a baba, és nem tudom kétszer le fel cipelni a 2ra.Lift nincs. 7 hós

Mit tegyek ha (szerintem) jelenleg nem elég a tejem (épp próbálom növelni) de a babám nem fogadja el a tápszert kiegészítésnek? Undorodva kiköpi

3,5 hós

Legjobb válasz: Mibõl gondolod, hogy nem elég a tejed? Amúgy ha nem kell neki a tápszer, ne erõltesd, és ha nem ordít szopi után, hogy még kér, akkor nem is kevés neki. Ha tényleg kevés, akkor próbálj másik tápszert, némelyiknek tényleg elég brutál az íze.

Mibõl gondolod, hogy nem elég a tejed? Amúgy ha nem kell neki a tápszer, ne erõltesd, és ha nem ordít szopi után, hogy még kér, akkor nem is kevés neki. Ha tényleg kevés, akkor próbálj másik tápszert, némelyiknek tényleg elég brutál az íze.
Szoptass sûrûbben, ez növeli a mennyiséget és a baba se marad éhen. Ha pótlást adsz, nehezebben fog több termelõdni, mert a legjobb tejserkentõ az, ha a bab szopik.
Ne másik tápszert próbálj, hanem inkább szoptass gyakrabban. A babád okosabb, mint mi felnõttek. Tudja mi a finom. szoptasd amikor úgy látod még éhes, de attól , hogy nem érzed már esetleg a melled feszülését, attól még nincs kevés tejed. Ilyenkorra már a tejjáratok jól kinyílnak és azért nem érzed azt a feszülést, mint az elején. Nem kell rögtön tápszer után ugrani, gyakoribb szoptatással fokozható a mennyiség. 35 km-eüs

31. hetes terhes vagyok. Még dolgozom, mert az orvosom nem akar kiírni. Elég sokat hajolgatok, próbálok gugolni, de kifárassza nagyon az izmaimat. Mennyiben káros, (ha káros) a babára a hajolás?

Napi 4 órát dolgozom.A válaszokat köszönöm.

Legjobb válasz: Hát szerintem 31 hetesen már semmiképp se hajolgass mert az már nem tesz jót. Ez egy nagy bunkó doki lehet szerintem menj el másikhoz és simán ki fog írni. Ez már elég ok hozzá bõven!

Hát szerintem 31 hetesen már semmiképp se hajolgass mert az már nem tesz jót. Ez egy nagy bunkó doki lehet szerintem menj el másikhoz és simán ki fog írni. Ez már elég ok hozzá bõven!
Nem káros a babára nézve, csak neked kellemetlen és már ilyenkor nem kéne dolgoznod még 4 órában sem! Van otthon is elég tennivaló az pont elég 31 hetesen. Szerintem keress egy másik orvost a körzetiben aki felvesz betegállományba!Egy ilyennél biztos nem akarnék szülni, hát kinek az érdekeit nézi ha nem a tiedet?
Jó kis orvosod lehet, mi az hogy nem akar kíirni egy 31 hetes kismamát? Ezek szerint fizikai munkát végzel, nem kellenne már dolgoznod! Ha most már nem akarsz orvost váltani, akkor kicsit játssz rá, mondd neki, hogy minden estére begörcsölsz, vagy hogy álladóan keményedik a hasad!
Érdekes felfogású orvosod lehet. Köteles lenne kiírni akkor amikor te mondod, hogy nem bírsz tovább dolgozni. Különösebb indoklás nélkül. Van aki már az elején rákérdez, hogy akar e a kismama táppénzre menni. Ne emelgess és hajlong. Azért azt az orvosod sem akarhatja, hogy koraszülés legyen a vége. Messze van még a 40. hét. Szorítok, hogy sikerüljön elintézni. Vigyázz magatokra.
Ez igen! BÜszke lehet az orvosod magára! Engem mind a 4 gyerekkel 12 hetesen kiírtak állományba, pedig én dolgozni akartam! Keress másik ORVOST!!!aki az egészségeteket nézi! Nagyon vigyázz magatokra!
Én is csak azt tudom mondani, hogy keress másik orvost. Ilyenkor már nem kéne dologznod, fõleg ha megerõltetõnek érzed. Vigyázz magadra, magatokra.
Szia, azt valoban nem irtad, hogy milyen munkat vegzel, es az orvosod mire hivatkozva nem akart kiirni. En nem Magyarorszagon vagyok terhes, ezert nem is igazan tudom, hogy otthon mi a modi. Most kezdem a 34. hetet, napi 9-10 ora irodai munkat vegzek es meg 2 hetig dolgozom. Itt nem szokas a tappenz egyaltalan.. szerintem nem lesz karos a babara! Konnyu szulest kivanok :)


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!