Találatok a következő kifejezésre: Ha nem elég a babámnak (91 db)

Anyatej után egyből tápszer? Ha nem elég a babának a tejcsi akkor lehet neki adni egyből tápszert? Csak pótlás szinten, mert még nagyon kevés tejem van, és Õ meg éhes. Elvagyok keseredve.

Legjobb válasz: Azt irod hogy még kevés a tejed, akkor valószinü még az elején vagy. Ha tápszerrel pótolod akkor sajnos nem is fog növekedni, mert attól lesz több minél többet szopik a baba. Tehát ha azt szeretnéd hogy több legyen akkor minél többször tedd cicire a babádat akár félóránként, szedjél homeopátiás bogyót és fejjed minden szopizás után. De persze még mindig ott a probléma hogy éhes marad a babád... Ha egy-két napon belül nincs semmi változás én biztos adnék neki tápszert mert én is sajnálnám babámat és nem vagyok tápszerellenes. De szerintem ha követed a fentieket akkor biztos nem lesz gond.

Azt irod hogy még kevés a tejed, akkor valószinü még az elején vagy. Ha tápszerrel pótolod akkor sajnos nem is fog növekedni, mert attól lesz több minél többet szopik a baba. Tehát ha azt szeretnéd hogy több legyen akkor minél többször tedd cicire a babádat akár félóránként, szedjél homeopátiás bogyót és fejjed minden szopizás után. De persze még mindig ott a probléma hogy éhes marad a babád... Ha egy-két napon belül nincs semmi változás én biztos adnék neki tápszert mert én is sajnálnám babámat és nem vagyok tápszerellenes. De szerintem ha követed a fentieket akkor biztos nem lesz gond.
Így van, hallgass az elsõ hozzászólóra! Sok sikert :)
Így-így! Szoptass többször, fejjél, homeos golyók. Nekem bevált. Sikerülni fog, ne keseredj el!
Ne keseredj el. http://felicitasz.blog.hu/2010/01/24/ujszulott_kisbabak_szop.. Kitartás, és ne gondolkodj végletekben.
Nekem pár napja alig van tejem, de úgy oldom meg az etetést, hogy mind a 2 cicit odaadom neki - ez is nagyon kevés - és csak utánna adok neki tápszert. Jó lenne ha visszajönne a tejem, mert még szeretnék szoptatni. Addig is erõltetem a szopizást. Te is tedd ezt: többször tedd cicire, majd beindul!
Nálunk is gond volt ez, pótolnom kellett a frigóból a lefagyasztott anyatejbõl...nem hoztak javulást a bogyók és a gyakori szopik sem, így tápszert javasolt pótlásnak a gyerekorvos(persze nem egybõl). Azt adtam neki, akkor napi 550-600ml volt az igénye és kb 200-250 ml tápszer kellett egy nap, mert annyira nem volt tejem. Aztán szép lassan lett eredménye a gyakori szopiknak, fejésnek, de a tápszert így sem tudtam kiiktatni. Így most, kb egy hónap után, amikor is kb 700 ml-t eszik meg egy nap a babám, ebbõl kb 60-90 ml-t kell anyatej helyet tápszerrel pótolnom. Jó esetben az sem kell, mert éjjel alszik és akkor lefejek kb ennyit és azt adom másnap este. Még mindig próbálkozom, hátha egyszer ez sem kell majd! Sok sikert neked is! 3 hónapos baba anyukája

Ha nem elég a tejem, tejpéppel kiegészíthetem azt az 5 hónapos babámnak? Előbb szopizzon, majd a pótlás, vagy előbb a tejpép, aztán még cici?

Ha nem tejpépet, hanem gyümit adok neki az anyatej mellé, akkor elég tápláló az is? Nem tudom, ilyenkor mivel pótoljak, hogy ne maradjon éhes.

Legjobb válasz: Pont tegnap kérdeztem a védõnõt és azt javasolta hogy ne adjak tejpépet, mert az is tejaalapú és szoptatott babáknak még nem jó tajaalpút adni. Az allergia veszély miatt és még amúgy is éretlen az emésztõrendszerük. Inkább gyümit és fõzeléket ha szükséges . Mindenképpen elõbb a szopi és után az egyéb kaja, különben elapad a tej ha már jóllakik mással és nem szopizik.

Pont tegnap kérdeztem a védõnõt és azt javasolta hogy ne adjak tejpépet, mert az is tejaalapú és szoptatott babáknak még nem jó tajaalpút adni. Az allergia veszély miatt és még amúgy is éretlen az emésztõrendszerük. Inkább gyümit és fõzeléket ha szükséges . Mindenképpen elõbb a szopi és után az egyéb kaja, különben elapad a tej ha már jóllakik mással és nem szopizik.
Szia Minden képen elõbb szopizzon mielõtt bármi mást adsz neki! Vehetsz kiegészítõ tápszert vagy pépet is adhatsz neki, ha éhes marad.

Ha nem elég a 6 honapos babámnak 1üveg 6 hotol adhato husus babakaja mivel dusitsam vagy adjak 1, 5üveggel neki? Ti hogy csinálj? átok

Legjobb válasz: Rizzsel,krumplival,tápszerrel(ha azt kap).Nekem a védõnõ mondta,hogy a húsos zöldség elég laktató,de a húsos gyümölcs nem.

Rizzsel, krumplival, tápszerrel(ha azt kap).Nekem a védõnõ mondta, hogy a húsos zöldség elég laktató, de a húsos gyümölcs nem.
Nehogy már a szakirodalom döntse el, hogy mennyire éhes egy baba. Én tápszerrel dúsítottam, igencsak laktató kaja így. De ha sietsz simán adj neki többet. A szomszéd kissrác egy élõ Buci Maci volt, dupla mennyiségeket evett, most 2 és fél éves normél testalkata lett de az étvágya megmaradt. Nyugodtan adj neki többet.
Én utána adtam neki gyümölcsöt, ha kevés volt. Nálunk is fél éves volt, mikor telhetetlen lett. Aztán pár hét múlva már visszább vett, csökkent az étvágya. Jó babázást!
Csak gondoltam leírom, hogy az én hat hós kisfiam mennyit eszik:tápszerbõl 260 ml, tejpépbõl a 8 kanálnyi mennyiséget, fõzibõl 300ml körül, de van, hogy hagy belõle:) Gyümi adag:két banán egy almával.Igaz, nagy baba, de egyáltalán nem kövér.Egy hónapja 8.80 kg és 73 cm volt!Mióta hozzátáplálom, rettentõ nagy az étvágya.
Dúsíthatod bármivel , amit szeret. Akár gyümölccsel, almával, banánnal, akár tehetsz bele rizst, krumplit (fõzd meg vízben, turmixold le egy kis fõzõlével és keverd a bébikajához) vagy adj neki másfél üveggel. De megjegyzem, személyes véleményem, hogy ilyen korban még elég kéne neki legyen az egy üveg. Nem lehet, hogy úgy általában kéne változtatnod az étkezésén? Persze lehet nem, nem kritizállak, de kérdezd meg a védõnõt, dokit. Lányom 8 hóskortol evett többet, és a szakirodalom is ennyi idõs korra teszi a 180 ml helyett a 220 ml-t.


A tejpép ugyanaz mint a tápszer? Tehát a tejpépet akkor adom a babámnak ha nem elég a tejem és pótolok? VAgy olyan mintha mondjuk tejbegríz készítenék? Tehát desszertnek kínálom vagy önálló étkezés?

Mert látom, hogy van gyümölcsös, meg ilyen olyan ízesítés?. Nem teljesen értem.

Legjobb válasz: Tejpép= tápszer+ rizs, gríz+ köles....)+izesítés A tejpép több, minta tápszer. Mintha te nem tejet innál, hanem tejbegíizt,tejberizst ennél.

Tejpép= tápszer+ rizs, gríz+ köles....)+izesítés A tejpép több, minta tápszer. Mintha te nem tejet innál, hanem tejbegíizt, tejberizst ennél.
Tejpépet egyszer adsz neki egy nap, tápszert esetenként többször. Önálló étkezésnek elmegy, hiszen a tápszer az alapja. Sokan estére javasolják, mert laktató. Én uzsonnára szoktam.
A kérdező hozzászólása: ÓÓÓ értem. köszönöm. :-) Anyatejes a babám , 5 hónapos és elkezdtem nézegetni, h mit kezdhetek neki enni adni.
Mi reggelire es vacsorara kiegesziteskent adom, mert mar nagyon keves a tejem, a tapszert meg nem hajlando meginni a 10 hos lanyom.

Azt honnan vehetem észre ha babámnak nem elég a tejem? és azt honnan lehet tudni hogy nem elég tápláló?

nem mérem a picit.eleinte mértem de már képtelenség volt nem maradt meg rajta!sokszor elutasítja a jobb cicimet,abból alig eszik!van amikor nem bírja ki a 3 órát!ezért tettem fel a kérdést!

Legjobb válasz: Ha cicizés után még sír, vagy nagyon szopizza a kezét, akkor lehet még éhes. Az, hogy nem bír ki 3 órát nem gáz. Sok baba eszik ennél gyakrabban, és ez azért van, mert az anyatejet hamar fel tudják dolgozni, plusz vannak a fejlõdési ugrások, amikor csak ennének és ennének. Tehát azon ne agyalj, hogy jaj nem bír ki 3 órát. Ettõl még lehet elég és tápláló a tejed. Kislányomnak 4 hónaposan kellett kiegészítenem, mert akkor minden szoptatás után sírt, és fejni sem tudtam. Valahogy úgy éreztem, hogy ekkor már nem volt elég a tejem. Persze van, aki szerint ilyen nincs, de hát nem hagytam üvölteni a lányomat, hanem inkább adtam neki tápszert. Lehet még próbálkoznom kellett volna, és állandóan cicire kellett volna tenni, de nem volt hozzá elég erõm azt hiszem. Ha gondolod megpróbálhatod többször, gyakrabban cicire tenni a babádat, ezzel segítve a tejtermelést. S táplálkozz vegyesen, úgy tuti tápláló a tejecske.

Ha cicizés után még sír, vagy nagyon szopizza a kezét, akkor lehet még éhes. Az, hogy nem bír ki 3 órát nem gáz. Sok baba eszik ennél gyakrabban, és ez azért van, mert az anyatejet hamar fel tudják dolgozni, plusz vannak a fejlõdési ugrások, amikor csak ennének és ennének. Tehát azon ne agyalj, hogy jaj nem bír ki 3 órát. Ettõl még lehet elég és tápláló a tejed. Kislányomnak 4 hónaposan kellett kiegészítenem, mert akkor minden szoptatás után sírt, és fejni sem tudtam. Valahogy úgy éreztem, hogy ekkor már nem volt elég a tejem. Persze van, aki szerint ilyen nincs, de hát nem hagytam üvölteni a lányomat, hanem inkább adtam neki tápszert. Lehet még próbálkoznom kellett volna, és állandóan cicire kellett volna tenni, de nem volt hozzá elég erõm azt hiszem. Ha gondolod megpróbálhatod többször, gyakrabban cicire tenni a babádat, ezzel segítve a tejtermelést. S táplálkozz vegyesen, úgy tuti tápláló a tejecske.
Próbáld meg többet cicire rakni, ha megetetted akkor után amég fejjél egy kicsit ezzel is tudod szaporítani a tejet, igyál sokat, pihenj van olyan kapszula amit tejszaporításra haználnak Lactinatal a neve. És próbálj nem stresszelni ezen mert attól is csak apad a tej.

Mit tegyek ha (szerintem) jelenleg nem elég a tejem (épp próbálom növelni) de a babám nem fogadja el a tápszert kiegészítésnek? Undorodva kiköpi

3,5 hós

Legjobb válasz: Mibõl gondolod, hogy nem elég a tejed? Amúgy ha nem kell neki a tápszer, ne erõltesd, és ha nem ordít szopi után, hogy még kér, akkor nem is kevés neki. Ha tényleg kevés, akkor próbálj másik tápszert, némelyiknek tényleg elég brutál az íze.

Mibõl gondolod, hogy nem elég a tejed? Amúgy ha nem kell neki a tápszer, ne erõltesd, és ha nem ordít szopi után, hogy még kér, akkor nem is kevés neki. Ha tényleg kevés, akkor próbálj másik tápszert, némelyiknek tényleg elég brutál az íze.
Szoptass sûrûbben, ez növeli a mennyiséget és a baba se marad éhen. Ha pótlást adsz, nehezebben fog több termelõdni, mert a legjobb tejserkentõ az, ha a bab szopik.
Ne másik tápszert próbálj, hanem inkább szoptass gyakrabban. A babád okosabb, mint mi felnõttek. Tudja mi a finom. szoptasd amikor úgy látod még éhes, de attól , hogy nem érzed már esetleg a melled feszülését, attól még nincs kevés tejed. Ilyenkorra már a tejjáratok jól kinyílnak és azért nem érzed azt a feszülést, mint az elején. Nem kell rögtön tápszer után ugrani, gyakoribb szoptatással fokozható a mennyiség. 35 km-eüs

Ha nem lenne elég a babámnak a tejem akkor szoptatás után sírna még?

Sajnos mindíg azon agyalok, hogy vajon elég-e neki. Mindkét mellemb?l eszik,és elég sokáig van a mellemen, de akkor is én veszem már el t?le, mert ? ki nem adná a szájából. Ilyenkor nem sír. Ált. 100-110 grammokat eszik 3 óránként. 10 hetes baba.

Legjobb válasz: Az én kisfiam nem sírt ,hogyha keveset evett. Õ mondjuk 3 hónaposan sem evett 130 g nál többet. Onnan tudtam,hogy éhes maradt,hogy etetés után fél órával már sírt. Szerintem elég neki ez a mennyiség ,fõleg hogy kibírja a 3 órát. Hogyha éhes lenne akkor a két eteés közöt már sírna. Valószínû,hogy már csak cumizik és ezért van még utána sokáig a cicin. Mert a babák nem csak azért szopiznak ,mert éhesek,hanem mert megnyugtataja õket és biztonságban érzik magukat.

Az én kisfiam nem sírt , hogyha keveset evett. Õ mondjuk 3 hónaposan sem evett 130 g nál többet. Onnan tudtam, hogy éhes maradt, hogy etetés után fél órával már sírt. Szerintem elég neki ez a mennyiség , fõleg hogy kibírja a 3 órát. Hogyha éhes lenne akkor a két eteés közöt már sírna. Valószínû, hogy már csak cumizik és ezért van még utána sokáig a cicin. Mert a babák nem csak azért szopiznak , mert éhesek, hanem mert megnyugtataja õket és biztonságban érzik magukat.
Ha nem táplálsz mellé, nincs cumi, a babád igény szerint szopizhat, nincs olyan, hogy kevés a tej. Nem kell méricskélni.. Kérj tõle tanácsot, nagyon ért hozzá! http://www.nlcafe.hu/szakertoi_oldalak/326621/3/
Azt, hogy mennyire van szüksége, súly alapján számolják ki, de az én babóm soha nem evett annyit, mégis jól fejlõdik egyelõre. Mi 14 hetesek vagyunk, és 1x evett 130-at, amúgy 30-100 gramm között mozgunk. Soha nem kéri a másik cicit, és sokszor folyik a tejem, kiköpi a cicit és szunyál. A pelus meg ázik a cicimnél. Aztán 1-2 óra és kezdjük elölrõl.:) )Számold ki, hogy kb. mennyit eszik, és kérdezd meg a védõnõtõl, hogy elég e annyi. Bár kár vele foglalkozni, ha egyébkén jól fejlõdik.:)

Baj ha a gyümölcsöket sinlackal keverem? Babám igen jó súlyban van. Csak akkor szokták, ha nem hízik a gyerek? Elég kell, h. legyen csak a gyümölcs?

Legjobb válasz: Bár lányom Sinemilt eszik,de ha a Sinlac is olyan édes,akkor baj ha azzal csinálod,mert szokja meg a gyümölcs igazi ízét.Elvileg a Sinemil is hízlal nagyon és napi max 2x kaphat a kicsi.Lányom ezt vacsizza és mégis 2hónap alatt csak 140grammot hízott.Bár ez a 9-11hóra érvényes,nem tudom a te babád mennyi idõs.Bukós babáknak meg talán allergiásoknak is adják,legalábbis én úgytudom a Sinlac és Sinemil ugyanaz,csak más márkától.Én azért adom neki a Sinemilt,mert nem eszi a tápszert és pépként is ezt kapja,mert 90%-al fel tudja írni a doki.De végülis mint kiderült,nálunk a tápszer elutasítás maga a cumisüveg miatt van,mert már tápszerporral kapja a Sinemilt vagy tejpépet és megeszi.

Bár lányom Sinemilt eszik, de ha a Sinlac is olyan édes, akkor baj ha azzal csinálod, mert szokja meg a gyümölcs igazi ízét.Elvileg a Sinemil is hízlal nagyon és napi max 2x kaphat a kicsi.Lányom ezt vacsizza és mégis 2hónap alatt csak 140grammot hízott.Bár ez a 9-11hóra érvényes, nem tudom a te babád mennyi idõs.Bukós babáknak meg talán allergiásoknak is adják, legalábbis én úgytudom a Sinlac és Sinemil ugyanaz, csak más márkától.Én azért adom neki a Sinemilt, mert nem eszi a tápszert és pépként is ezt kapja, mert 90%-al fel tudja írni a doki.De végülis mint kiderült, nálunk a tápszer elutasítás maga a cumisüveg miatt van, mert már tápszerporral kapja a Sinemilt vagy tejpépet és megeszi.
Ja és csak este kapja a Sinemilt.Eddig csak reggel kapta, de mivel a vacsi könnyebb kaja kell, hogy legyen, így áttettem neki estére a tápszerpor miatt.
Nem tudom, hogy baj-e, de nekünk is kifejezetten azért írták fel, mert nagyon kicsi a súlya a lányunknak.
A kérdező hozzászólása: 5 hónapos . 4 hósan 7 kg volt és 65 cm. este vacsira is ezt adok neki, reggel 6-ig alszik tõle. ha csak tápszert kap 2-4 óra közt kel enni.
Gabonapelyheken nem gondolkodtál? Jobb, mint a tejpép. Van gluténmentes is, és késõbb gluténos is. A bio köles gluténmentes, akár 4 hósan kaphatják.. barackkal, almával adható A Kölln-nek vannak olvadó pelyhei - zab, zab+tönköly, stb -, az olvadó kölespehely is jó-Müllerben kapható. A DM-ben van a 3-gabonás pép, és késõbb a 7 gabonás. "7-Gabonás gabonapép 7-féle gabona - búza, zab, árpa, rozs, sikérbúza, kukorica és rizs - teljes magjából finom õrléssel, kímélõ eljárással elõállított pehely, melyet akár édes, akár sós ételhez könnyedén és gyorsan hozzáadhatsz. Sima állagúra elkeverhetõ, tápláló kiegészítõ. Levesek, fõzelékek, gyümölcspürék és desszertek ideális alapanyaga. Sokáig keverhetõ egy-két babakanállal joghurtokhoz, fõzelékekhez, mártásokhoz. Hat hónapos kortól adható, a kekszek helyett ilyen tehetõ a reszelt gyümölcsökhöz is."
A kérdező hozzászólása: a dm eset meg fogom próbálni. köszönöm szépen a segítséget!

Baj, ha lábujjhegyen jár a babám? Nem mindig, de elég gyakran. Mikor kell aggódni miatta?

Legjobb válasz: önmagában a lábujjhegyen járásnak nincs jelentõsége, biztos tetszik neki, tornáztatja a lábát, ennyi :) akkor lehet gond, ha más is van, tehát pl. az oxigénhiánnyal született babák általában lábujjhegyen járnak, vagy ha rövid az ínszalag akkor is. na meg az autista gyerekeknél lehet egyik "tünet" vagyis inkább náluk ez olyan tic. na de ezeknél mind van sok más tünet, szóval amit már írtam, csak a lábujjhegyen járás miatt egyáltalán nem kell aggódnod ha tud máshogy is

önmagában a lábujjhegyen járásnak nincs jelentõsége, biztos tetszik neki, tornáztatja a lábát, ennyi :) akkor lehet gond, ha más is van, tehát pl. az oxigénhiánnyal született babák általában lábujjhegyen járnak, vagy ha rövid az ínszalag akkor is. na meg az autista gyerekeknél lehet egyik "tünet" vagyis inkább náluk ez olyan tic. na de ezeknél mind van sok más tünet, szóval amit már írtam, csak a lábujjhegyen járás miatt egyáltalán nem kell aggódnod ha tud máshogy is
Hàt szerintem nem olyan jó dolog.egy ismerõsöm fiának pont ezért kellett gyógyornára járnia eniatt.(hogy ott megtanítsàk rendesen talpon járni)kérdezd meg a védõnõdet.
ez az un Galant reflex meglétét jelenti.kicsi babáknál még nem akkora probléma, de késõbb gond lehet-inkább nézesd meg dokival
A védõnõ mindig azt mondja hogy azonnal szóljak hogy ha lábujjhegyen kezdene járni a kisfiam. Mindig megdícséri hogy hálisten milyen szépen jár, csak a talpán jár. Nem tudom hogy mennyire probléma ez, de kérdezz rá a védõnõnél.
A kérdező hozzászólása: A vèdönönk 1x volt nàlunk, egy èv alatt.Akkor beszèltünk vele elöszõr ès eddig utoljàra.Szóval nem vitte tulzàsba.Voltunk elövigyàzatossàgból neurorehabilitàción kb 2 hónapja.Ott azt mondtàk nem baj. De èn kicsit aggódom, mert olvastam róla dolgokat.Szóval, most baj, vagy nem?AZÈrt a napokban megkèrdezema dokit, ugyis megyünk d vitamint iratni.Amugy hajlik rendesen a làba, meg nèha jól is megy.De legtöbbször pipiskedik.Hàt nem tudom.

Lehet kapni recept nélkül tápszert? 3 hós a babám, Beba 1-et kapja még, persze csak ritkán, ha nem elég az anyatej.

A doktorn?t kértem, h. írja fel, de ? nem akarta, nem értette, h. szoptatok csak néha pótlásnak kell.

Legjobb válasz: lehet kapni, csak kicsit drágább. nem értem, miért ilyen. Én sokkal nyugodtabban szoptatok, hogy tudom, van itthon és bármi történik, nem éhezik a babám. A szoptatási tanácsadó azt mondta, ha van otthon akkor hozzá is nyúlsz, de ez nem igaz. Nekem 2 hónapja áll a polcon és nem kell.

lehet kapni, csak kicsit drágább. nem értem, miért ilyen. Én sokkal nyugodtabban szoptatok, hogy tudom, van itthon és bármi történik, nem éhezik a babám. A szoptatási tanácsadó azt mondta, ha van otthon akkor hozzá is nyúlsz, de ez nem igaz. Nekem 2 hónapja áll a polcon és nem kell.
Hát ez érdekes mert engem meg úgy elhajtottak a patikából, mint a huzat, mikor egyszer akartam venni HA-t, mert féltem, hogy nem lesz elég és már nem tudtam feliratni. A gyógyszertáros közölte, hogy az anyukának tudni kéne, hogy a HA-t csak receptre adják és nem is adott.
A HA-s is adják recept nálkül , mert ha nincs elég tápunk ugy szoktam venni, én is csak 500ft tal drágább!!
Meddig kell tépszert is adni a babóknak? Mert a barinõm azt mondta hogy alig várja hogy a lánya 4 hót betöltse és már el is hagyák a tápot teljesen!!! Én ugy tudom 1 éves korukig kell adni legalább reggelre és estére tejet vagyis tápot!! üdv
A HA-st csak receptre adják, a többit lehet recept nélkül is kapni.
HUMANA 3-ast is adják recept nélkül. A SPAR-ban szoktam venni, mert ott a 800 gr-os kerül annyiba, mint a gyógyszertárban receptre felirt 650 gr-os. 9 hónapos lányka anyuja
nélkül! bocsi
több patikába adnak recept nélkül is. mi beba ha start aktivot eszünk és nem mindig elég amit egy idõre felir a doki és bemegyek a patikába azt mondom nem akarom bevinni a beteg gyerekek közé csak mert tápszert iratok és adnak
Akkor ez most, hogy van? Attól függ melyik patikába megyünk?? Nem is értem, hogy a HA-t miért csak receptre adják.
A kérdező hozzászólása: Bocsi, én nagyon tudatlan vagyok e téren, de mi az a HA?
Hypoallergén tápszer, és adják recept nélkül is.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!