Találatok a következő kifejezésre: Ha nem elég a (1288 db)

Ha nem elég a 6 honapos babámnak 1üveg 6 hotol adhato husus babakaja mivel dusitsam vagy adjak 1, 5üveggel neki? Ti hogy csinálj? átok

Legjobb válasz: Rizzsel,krumplival,tápszerrel(ha azt kap).Nekem a védõnõ mondta,hogy a húsos zöldség elég laktató,de a húsos gyümölcs nem.

Rizzsel, krumplival, tápszerrel(ha azt kap).Nekem a védõnõ mondta, hogy a húsos zöldség elég laktató, de a húsos gyümölcs nem.
Nehogy már a szakirodalom döntse el, hogy mennyire éhes egy baba. Én tápszerrel dúsítottam, igencsak laktató kaja így. De ha sietsz simán adj neki többet. A szomszéd kissrác egy élõ Buci Maci volt, dupla mennyiségeket evett, most 2 és fél éves normél testalkata lett de az étvágya megmaradt. Nyugodtan adj neki többet.
Én utána adtam neki gyümölcsöt, ha kevés volt. Nálunk is fél éves volt, mikor telhetetlen lett. Aztán pár hét múlva már visszább vett, csökkent az étvágya. Jó babázást!
Csak gondoltam leírom, hogy az én hat hós kisfiam mennyit eszik:tápszerbõl 260 ml, tejpépbõl a 8 kanálnyi mennyiséget, fõzibõl 300ml körül, de van, hogy hagy belõle:) Gyümi adag:két banán egy almával.Igaz, nagy baba, de egyáltalán nem kövér.Egy hónapja 8.80 kg és 73 cm volt!Mióta hozzátáplálom, rettentõ nagy az étvágya.
Dúsíthatod bármivel , amit szeret. Akár gyümölccsel, almával, banánnal, akár tehetsz bele rizst, krumplit (fõzd meg vízben, turmixold le egy kis fõzõlével és keverd a bébikajához) vagy adj neki másfél üveggel. De megjegyzem, személyes véleményem, hogy ilyen korban még elég kéne neki legyen az egy üveg. Nem lehet, hogy úgy általában kéne változtatnod az étkezésén? Persze lehet nem, nem kritizállak, de kérdezd meg a védõnõt, dokit. Lányom 8 hóskortol evett többet, és a szakirodalom is ennyi idõs korra teszi a 180 ml helyett a 220 ml-t.

Ha nem elég a 130?

A kisbabánk most lesz 6 hetes, és eddig 130 grammokat evett. 4,5 kiló körül van, naponta 6x-7x eszik anyatejet és tápszert vegyesen, cumisüvegből mindkettőt. Kevés a tejem, és nem mindig sikerül lefejni 130-at, ilyenkor kb. fele-fele alapon adom, 2 cumisüvegből, ami nem nagyon jön be, mert a szünet miatt, amíg kicserélem az üvegeket, megszakad az ütem :) A lényeg, hogy amikor elfogy a 130 gramm, még kér. Ez ma sűrűbben fordult elő. Arra gondoltam, hogy innentől kezdve próbálkozom a 150 grammal, csak nem tudom, az nem sok-e már? Nem szeretném túletetni, de azt sem szeretném, ha éhezne.. mit tegyek? Vagy Ti mit tettetek hasonló helyzetben?

Legjobb válasz: Növekedési ugrása van. Ha egyértelmûen éhes még,akkor adj többet. Én ezt tettem.

Növekedési ugrása van. Ha egyértelmûen éhes még, akkor adj többet. Én ezt tettem.
A kérdező hozzászólása: Most akkor mit csináljak...? A védõnõ szerint már a 130 is sok..
Szerintem ez nem jó megoldás. Növekedési ugrásnál ritkább evésre szoktatni egy gyereket? A fiam kb. 4 hónapos korában állt át a 4 óránkénti evésre. 6 hetesnél ez véleményem szerint korai.
A kérdező hozzászólása: Pont ma volt nálunk a védõnõ, és neki is elmondtam, mi a helyzet. Õ azt javasolta, hogy próbáljam meg átszoktatni a gyereket arra, hogy 4 óránként egyen. Hát... ma megpróbáltam, miután elment, de egyelõre nem sikerült :) persze, tudom, tudom, ez nem megy rögtön. Szóval az is egy megoldás lenne ezek szerint, hogy nem az adagot csökkentem a nagykönyvben megírtra, hanem ritkítom az étkezések számát. Egyik sem könnyû.. mindkettõ sírdogálással jár, sajnos...
Én megpróbálnék neki többet adni. Ha úgy ítéled meg, hogy nem más a baja (pelus, böfi, hasfájás stb.) akkor simán. Ha nem jön össze lefejve a kellõ adag, akkor kiegészíteném neki a tápszerrel, de úgy, hogy elõre elkészíteném mindkettõt, hogy ne szakadjon meg a ritmus. Közben, amikor az egyikkel végzett, akkor böfiztetni és utána adni neki a másikat. Az én babám is 6 hetes egyébként, de Õ pl. van, hogy 160 ml-t is megeszik. Az átlag nála is 130 az utóbbi pár napban, de van, hogy becsúszik a több (persze az is megesik, hogy 100-zal jóllakik). Fõleg, hogy van ez a 6 hetes növekedési ugrás is, ami a nagykönyv szerint azt jelenti, hogy többet fog enni... Szóval szerintem nyugodtan adj neki, amennyit szeretne. Úgysem fogadja el, ha már nem kell neki, vagy kibukja, ha mégis. :)
A kérdező hozzászólása: Köszi szépen! :) nyilván nem célom túletetni, de valóban jó étvágya van, és nem elég neki, ami a nagykönyvben meg van írva :)
Na igen, csak a babák nem olvassák az "elõírásokat". Lányom soha nem ette meg a nagykönyvben elõírt mennyiséget, unokaöcsém meg annak többszörösét képes volt benyomni. Most mindketten 3 évesek, egészséges, tök normál testalkatú és súlyú gyerekek. Csak mások voltak az igényeik, és ehhez kellett az anyukának alkalmazkodni. Ez nem azt jelenti, hogy meg kell tömni, de ha éhes, akkor éhes és pont. Akkor adni kell neki. Tudod, aki szeret, etet. :)
A kérdező hozzászólása: tudom, hogy mennyi lenne az ideális, de mit tegyek, ha többet kíván? Egyébként nem kövér baba, nem is sírós, jól elvan, ha kicsit magában hagyom.
Van egy alapszámítás amibõl ki lehet számolni hogy mennyit "kellene" a nagykönyv szerint ennie, de persze egyéni eltérések +- vannak A súlyát megszorzod 150-el és elosztod a napi étkezések számával. A ti esetetekben (4.5x150)/7= 96, egész valamennyi. Szóval kb. 95-100 ml körül "kellene" ennie a babádnak. Ami azt jelenti hogy bõven elégnek kell lennie ennek a 130-nak az õ súlyához. Nem szabad túlzásba sem esni az etetését illetõen mert a hirtelen súlynövekedés megterheli a szervezetét. Az én kisfiam majdnem 5 kg, napi 5-ször eszik, de az "elõírt" adagját soha nem eszi meg, mert elég neki hol a 90, hol a 110. Ritka ha 140-et szopizik. Pedig van neki mibõl.:-)
Ha kér még, akkor éhes. Én adnék neki többet. Ha nem lesz éhes, akkor meg fogja hagyni, látni fogod. Ki kell próbálni!
Szerintem beszélj a gyerekorvossal, mert már most is nagyon sokat eszik. Én nem merném az orvos jóváhagyása nélkül még jobban emelni az adagját.
ha 2 félv alatt nincs 3
elõzõ vagyok..jajj nem vettem észre, hogy elkezdtem kommit írni szóval ha 2 félév alatt nincs meg a 30 kredit, áttesznek költségesre ha van olyan vizsga, amit 3.félévben veszel fel és nem sikerül, akkor eltanácsolnak ennyit tudok ezzel kapcsolatban segíteni
bocsi, nem 3. hanem 3 félévben is felveszel:)
A kérdező hozzászólása: Tehát ha jól értem mindenképpen megelõzi egy költségtérítésesre átsorolás..köszönöm szépen a válaszodat!
szívesen és bocsi hogy ennyit bénáztam:)


Mit tehetek, ha nem elég a pontszámom?

Idén fogok érettségizni, és nagyon tartok attól, hogy nem lesz elég a pontszámom ahhoz, hogy bekerüljek a választott szakra. Milyen lehet?ségeim vannak eztán? Hogyan lehet a nyelvvizsgán, és az OKJ-s képzéseken túl felturbózni a már egyszer megszerzett pontszámokat?

Legjobb válasz: Nem kell mindenkinek egyetemre menni!

Nem kell mindenkinek egyetemre menni!
Újra tudsz érettségizni, de az már fizetõs.
Nem azért, de szerintem ha nem elég a pontszámod az adott szakra, akkor az azt jelenti, hogy nem vagy oda való. Tényleg nem értem, miért akar mindenki egyetemre menni, megy a diplomadömping ezerrel, miközben két kézzel kapkodnak a szakmunkások után... Ha annyira szeretnél bekerülni az adott szakra, akkor tanulj. Ennyire egyszerû. 463 pontom lett azzal, hogy volt egy nyelvvizsgám és egy emelt szintû érettségim. Nem vagyok se olimpia bajnok, se OKTV helyezett, gyermekem sincs, mégis összejött. Tanulj.
A kérdező hozzászólása: Természetesen teszek is azért, hogy sikerüljön a célom, nemcsak várom, hogy a számba repüljön a sült galamb. Ugyanakkor olyan a természetem, hogy szeretem felmérni és mérlegelni a többi lehetõségeimet is, ha nem jön össze az A-terv.
Szia, utolsó vagyok. Az e-mailedre válaszolva: angolból emeltszintûztem.
Újraérettségizel:) Vagy csinálsz még egy nyelvvizsgát, vagy még egy emeltet.
A kérdező hozzászólása: Az a 'gond', hogy angolból követelmény az emelt szintû. Sajnos azonban a pluszpontokat csak egyszer írhatom be, a nyelvvizsgáét így nem. Újraérettségizni pedig csak emelt szinten lehet, vagy lehet közepen is?

Ha nem elég a felvételi pontszámom a főiskolára, akkor nem is tudtam volna jelentkezni rá mert már az elején írta volna a felvi vagy hagynak akár 200 ponttal is próbálkozni?

Kalkulátor szerint 280 pontom van, a mostani eredmény szerint meg jóval-jóval alatta. Hogy van ez?

Legjobb válasz: Rossz kalkulátort néztél. Lehet jelentkezni 200 ponttal is, de csak pénzkidobás. Õket nem fogja zavarni, ha kifizeted a 9 ezret.

Rossz kalkulátort néztél. Lehet jelentkezni 200 ponttal is, de csak pénzkidobás. Õket nem fogja zavarni, ha kifizeted a 9 ezret.

Ha nem elég a tejem, tejpéppel kiegészíthetem azt az 5 hónapos babámnak? Előbb szopizzon, majd a pótlás, vagy előbb a tejpép, aztán még cici?

Ha nem tejpépet, hanem gyümit adok neki az anyatej mellé, akkor elég tápláló az is? Nem tudom, ilyenkor mivel pótoljak, hogy ne maradjon éhes.

Legjobb válasz: Pont tegnap kérdeztem a védõnõt és azt javasolta hogy ne adjak tejpépet, mert az is tejaalapú és szoptatott babáknak még nem jó tajaalpút adni. Az allergia veszély miatt és még amúgy is éretlen az emésztõrendszerük. Inkább gyümit és fõzeléket ha szükséges . Mindenképpen elõbb a szopi és után az egyéb kaja, különben elapad a tej ha már jóllakik mással és nem szopizik.

Pont tegnap kérdeztem a védõnõt és azt javasolta hogy ne adjak tejpépet, mert az is tejaalapú és szoptatott babáknak még nem jó tajaalpút adni. Az allergia veszély miatt és még amúgy is éretlen az emésztõrendszerük. Inkább gyümit és fõzeléket ha szükséges . Mindenképpen elõbb a szopi és után az egyéb kaja, különben elapad a tej ha már jóllakik mással és nem szopizik.
Szia Minden képen elõbb szopizzon mielõtt bármi mást adsz neki! Vehetsz kiegészítõ tápszert vagy pépet is adhatsz neki, ha éhes marad.

Anyatej után egyből tápszer? Ha nem elég a babának a tejcsi akkor lehet neki adni egyből tápszert? Csak pótlás szinten, mert még nagyon kevés tejem van, és Õ meg éhes. Elvagyok keseredve.

Legjobb válasz: Azt irod hogy még kevés a tejed, akkor valószinü még az elején vagy. Ha tápszerrel pótolod akkor sajnos nem is fog növekedni, mert attól lesz több minél többet szopik a baba. Tehát ha azt szeretnéd hogy több legyen akkor minél többször tedd cicire a babádat akár félóránként, szedjél homeopátiás bogyót és fejjed minden szopizás után. De persze még mindig ott a probléma hogy éhes marad a babád... Ha egy-két napon belül nincs semmi változás én biztos adnék neki tápszert mert én is sajnálnám babámat és nem vagyok tápszerellenes. De szerintem ha követed a fentieket akkor biztos nem lesz gond.

Azt irod hogy még kevés a tejed, akkor valószinü még az elején vagy. Ha tápszerrel pótolod akkor sajnos nem is fog növekedni, mert attól lesz több minél többet szopik a baba. Tehát ha azt szeretnéd hogy több legyen akkor minél többször tedd cicire a babádat akár félóránként, szedjél homeopátiás bogyót és fejjed minden szopizás után. De persze még mindig ott a probléma hogy éhes marad a babád... Ha egy-két napon belül nincs semmi változás én biztos adnék neki tápszert mert én is sajnálnám babámat és nem vagyok tápszerellenes. De szerintem ha követed a fentieket akkor biztos nem lesz gond.
Így van, hallgass az elsõ hozzászólóra! Sok sikert :)
Így-így! Szoptass többször, fejjél, homeos golyók. Nekem bevált. Sikerülni fog, ne keseredj el!
Ne keseredj el. http://felicitasz.blog.hu/2010/01/24/ujszulott_kisbabak_szop.. Kitartás, és ne gondolkodj végletekben.
Nekem pár napja alig van tejem, de úgy oldom meg az etetést, hogy mind a 2 cicit odaadom neki - ez is nagyon kevés - és csak utánna adok neki tápszert. Jó lenne ha visszajönne a tejem, mert még szeretnék szoptatni. Addig is erõltetem a szopizást. Te is tedd ezt: többször tedd cicire, majd beindul!
Nálunk is gond volt ez, pótolnom kellett a frigóból a lefagyasztott anyatejbõl...nem hoztak javulást a bogyók és a gyakori szopik sem, így tápszert javasolt pótlásnak a gyerekorvos(persze nem egybõl). Azt adtam neki, akkor napi 550-600ml volt az igénye és kb 200-250 ml tápszer kellett egy nap, mert annyira nem volt tejem. Aztán szép lassan lett eredménye a gyakori szopiknak, fejésnek, de a tápszert így sem tudtam kiiktatni. Így most, kb egy hónap után, amikor is kb 700 ml-t eszik meg egy nap a babám, ebbõl kb 60-90 ml-t kell anyatej helyet tápszerrel pótolnom. Jó esetben az sem kell, mert éjjel alszik és akkor lefejek kb ennyit és azt adom másnap este. Még mindig próbálkozom, hátha egyszer ez sem kell majd! Sok sikert neked is! 3 hónapos baba anyukája

Mit tegyek, ha nem elég a pontszámom?

Mindenképpen szeretnék anglisztikát tanulni és lehet?leg Budapesten. De úgy néz ki, hogy nem elég a pontszámom. Ett?l függetlenül jelentkezek, hátha mégis összejön, mert nem tudni, hogy idén milyenek lesznek a pontszámok.

Legjobb válasz: ma 14:07 Tényleg nem úgy van az. Én költségesen kezdtem az egyetemet és nem vesznek csak úgy át. Én azt csináltam hogy 2 félévet kifizettem és egy új felvételi eljárásban már felvettek. Azokat a tárgyakat meg elfogadtattam amik meglettek a kölcségtérítésés idõszakomban.

ma 14:07 Tényleg nem úgy van az. Én költségesen kezdtem az egyetemet és nem vesznek csak úgy át. Én azt csináltam hogy 2 félévet kifizettem és egy új felvételi eljárásban már felvettek. Azokat a tárgyakat meg elfogadtattam amik meglettek a kölcségtérítésés idõszakomban.
Azt ugye tudod hogy ugyanabból a tantárgyból esetedben angolból nem kaphatod meg a középfokú nyelvvizsgáért ÉS az emelt szintû érettségiért is a pluszpontot?! Amúgy szerintem is jobb lenne újraérettségizned más tárgyakból is.
Kezdd el költségtérítésesen diákhitelbõl, és ha jók a féléves eredményeid, akkor átmehetsz 2.félévtõl államira.
Csak szakirányú okj-ra adnak pluszpontot, tehát ez nálad nem jön be. És ahogy már mondták, emelt mellett az angol nyelvvizsgára nem adnak pluszpontot. Tehát vagy két emelt vagy egy másik nyelvvizsga is. És nem ártana újraérettségizni, hogy jobbak legyenek az eredményeid. Szóval attól tartok, ez nem fog összejönni. De attól még külföldre érdemes kimenni a nyelvtudásért. (muszáj pontos j)
A kérdező hozzászólása: A pontszám mellett minden anglisztika szakon felvételi követelmény, hogy emelt érettségid legyen angolból. A többi tárgy: matek, magyar, töri... ki van zárva, hogy sikerüljön feltornászni. Nem tudnék mégegyszer nekiállni.
A kérdező hozzászólása: Már rég leérettségiztem. 21 éves vagyok és egy gyárban dolgozok... Most készülök emelt érettségit és középfokú nyelvvizsgát tenni. (Úgy tudom lehet utólag módosítani a jelentkezést, elvégre az érettségizõk se tudják elõre az eredményt). Úgy számoltam a ponsztámot hogy emelt angolra beirtam 85%-ot és beirtam az angol középfokú nyelvvizsgát is, és úgy van 306 pontom. Igen gyenge. ELTE-n 2009-ben valami 398 vagy ilyesmi volt és most még több lesz. De a többi suli is ekörül van. Valaki azt mondta, hogy OKJ-s tanfolyamra adnak 30 pontot. Minden egyes lehetõség érdekel, amivel pluszpontot lehet szerezni. Gondoltam rá, hogy kimegyek angliába dolgozni a következõ felvételiig, mert valószínû most nem vesznek fel (de azért megpróbálom), de van egyáltalán korhatár a nappali tagozatra? Bár nagyon úgy néz ki, hogy semmi esélyem.
Értem. Egyetem mellett, ha ilyen nagyobb ponthatáros szakra gondolok, (420-440) akkor feljebb lehet tornászni a %-ot ilyen 90% fölé?
ma 14:44 Nem sikerült a technikusom és a pótban meglett és igy vittem a plusz pontot. De amikor új felvételi eljárásban jelentkeztem akkor lejjebb ment a felvételi ponthatár és simán felvettek.
Szerezz plusz pontokat. Nálunk a PTE-n asszem kell amúgy is emelt érettségi angolból az anglisztika szakra, nem tudom hogy a többinél hogy van. Az már eleve plusz pont. Nyelvvizsga is plusz pont. Amúgy mennyi volt a tavalyi ponthatár és neked mennyi pontod lenne becslésed szerint? Az érettségi pontjaidat még úgysem tudhatod, szóval szerintem tanulj rá rendesen, és akkor ha még pluszt is szerzel hozzá, akkor nem lesz nagy gáz.
Halassz egy évet és csinál nyelvvizsgát/írd újra az érettségit/tegyél emeltszintût:) Vagy amit vki javasolt, kezd el költségesen (ha ki tudjátok fizetni) és következõ idõszakban jelentkezz újra...de akkor is kell vmit csinálnod, h több pontod legyen. Diákhitelt én sem javaslom...és költségesrõl se vesznek csak úgy át finanszírozottra...
Egy új felvételi eljárásban már meg is lett a pontod? Vagy javítottál?
Ahogy ezt álmodban elképzeled... Vegyél csak fel diákhitelt, és fizesd majd évekig. Jahh szerintem is megéri. Az meg nem csak úgy van, hogy átmegyek támogatottra...
én most 24 éves fejjel fogok újraérettségizni matekból mert egy másik egyetemre szeretnék menni és kell a pont. Jelenleg angol nyelvizsgára(közép) és matek érettségire(közép) készülök. Igaz nem dolgozok. Úgy azért elég xar ügy.

Anyóséknak tetemes összegű hitelük van amit fizetni nem tudnak.Van két nagy fiúk.Ha nem elég a hitel kifizetésére az amit tőlük elvesznek akkor a két fiúhoz mehetnek behajtani? Elvehetnek tőlünk bármit is?

Legjobb válasz: Ez függ hogy banki vagy állami tartozás. Ha banki akkor a bank foglalni fog. Ha állami akkor a bejövö pénzükböl vonja vissza. pl fizetésükböl, nyugdíj, stb... mondjuk nekem volt egy kollégám aki az anyjához volt bejelentve de nem ott lakott már évek óta és az anyja nem fizette a villanyszámlát meg kisnyugdíjas is volt és a kollégámtól vonták a pénzt.

Ez függ hogy banki vagy állami tartozás. Ha banki akkor a bank foglalni fog. Ha állami akkor a bejövö pénzükböl vonja vissza. pl fizetésükböl, nyugdíj, stb... mondjuk nekem volt egy kollégám aki az anyjához volt bejelentve de nem ott lakott már évek óta és az anyja nem fizette a villanyszámlát meg kisnyugdíjas is volt és a kollégámtól vonták a pénzt.

A Mass Effect 2 elindul a gépemen (akár akadozva is) ha nem elég a gépigényem?

Legjobb válasz: Ha, a minimumot sem éri el a géped, akkor kizárt, hogy elindul... Egyszerûbben meg lehetne ezt mondani, ha leírod a géped adatait

Ha, a minimumot sem éri el a géped, akkor kizárt, hogy elindul... Egyszerûbben meg lehetne ezt mondani, ha leírod a géped adatait
Elvileg elindul akkor is, ha a minimum alatt van. A Mass Effect 2-höz kell min. 6800 GT VGA. Tegyük fel hogy neked 6600 GT-d van. attól még fogja vinni minimum grafikán, jó ha 5 fps-sel és akadozva kicsit. De mivel mindkét említett VGA támogatja a Pixel Shader 3.0-át ezért, elindul, de ha a VGA-d kisebbet támogat, akkor el sem indul. Nekem pl. 9600 XT-m van és a Dragon Age Originshez 6600 GT a minimum és a játék nem indul el, hanem azt írja hogy "Nem érzékelek támogatott videókártyát.
Nem volt igazam a 6600 GT-vel kapcsolatban. A minimális gépigénybe 7300 GT-t (rosszabb mint a 6800 GT) ír az abszolút minimumnak, amivel teljesen minimumon megy csak el nagyon kevés fps-el akadozva és játszhatatlanul...


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!