Találatok a következő kifejezésre: Ha nem elég (1710 db)

Olvastam valahol hogy ha nem elég erős a proci akkor nem képes kihajtani a videokártyát. Ez igaz?

És ha igen akkor egy Pentium 4 630 (3.0 ghz) képes kihajtani egy 2 GB-os vga-t ?

Legjobb válasz: Ha a processzor a VGA-hoz képest nem elég erõs, akkor nem képes kihajtani azt. Így igaz. A 2 GB kb. SEMMIT nem mond el egy VGA-ról, de a P4 nem egy erõbajnok processzor. G.

Ha a processzor a VGA-hoz képest nem elég erõs, akkor nem képes kihajtani azt. Így igaz. A 2 GB kb. SEMMIT nem mond el egy VGA-ról, de a P4 nem egy erõbajnok processzor. G.
Az attól függ ha ilyen 16 ezer forintos 2gb-os akkor azt kihajtja ha 50 ezer forintos azt NEM.
Szerintem egy P4 a 16 ezer forintos kártyákat (pl HD6670 GDDR3) sem hajtja ki...de nem ám! Kérdezõ: ahogy az elsõ válaszoló is írta, az nem jelent semmit, hogy 2GB-os egy kártya...ott van pl a GTX760 2GB és mondjuk egy GT520 2GB...a kettõ között komoly különbségek vannak (a GTX760-nak csak a GPU-ja 15x nagyobb számítási kapacitással bír, mint a GT520-ben lévõ és a memória sávszélességük között is hasonló léptékû különbségek vannak...szóval nem a memória kapacitás számít).
A kérdező hozzászólása: akkor ehhez a procihoz milyen videókártyát ideális venni?
Szerintem maximum egy 8600GT vagy HD3650 szintût...

KUMMER babakocsit használók: a kerekek bolygósíthatók? Ha nem, elég nehéz kezelni, ugye? Vagy rosszul gondolom?

Legjobb válasz: Ha nem bolygósítható, akkor úgy tudsz vele fordulni, hogy fölemeled a babakocsit és arrébb teszed. És az elég macerás. A kummert nem ismerem.

Ha nem bolygósítható, akkor úgy tudsz vele fordulni, hogy fölemeled a babakocsit és arrébb teszed. És az elég macerás. A kummert nem ismerem.

Ha nem elég a 6 honapos babámnak 1üveg 6 hotol adhato husus babakaja mivel dusitsam vagy adjak 1, 5üveggel neki? Ti hogy csinálj? átok

Legjobb válasz: Rizzsel,krumplival,tápszerrel(ha azt kap).Nekem a védõnõ mondta,hogy a húsos zöldség elég laktató,de a húsos gyümölcs nem.

Rizzsel, krumplival, tápszerrel(ha azt kap).Nekem a védõnõ mondta, hogy a húsos zöldség elég laktató, de a húsos gyümölcs nem.
Nehogy már a szakirodalom döntse el, hogy mennyire éhes egy baba. Én tápszerrel dúsítottam, igencsak laktató kaja így. De ha sietsz simán adj neki többet. A szomszéd kissrác egy élõ Buci Maci volt, dupla mennyiségeket evett, most 2 és fél éves normél testalkata lett de az étvágya megmaradt. Nyugodtan adj neki többet.
Én utána adtam neki gyümölcsöt, ha kevés volt. Nálunk is fél éves volt, mikor telhetetlen lett. Aztán pár hét múlva már visszább vett, csökkent az étvágya. Jó babázást!
Csak gondoltam leírom, hogy az én hat hós kisfiam mennyit eszik:tápszerbõl 260 ml, tejpépbõl a 8 kanálnyi mennyiséget, fõzibõl 300ml körül, de van, hogy hagy belõle:) Gyümi adag:két banán egy almával.Igaz, nagy baba, de egyáltalán nem kövér.Egy hónapja 8.80 kg és 73 cm volt!Mióta hozzátáplálom, rettentõ nagy az étvágya.
Dúsíthatod bármivel , amit szeret. Akár gyümölccsel, almával, banánnal, akár tehetsz bele rizst, krumplit (fõzd meg vízben, turmixold le egy kis fõzõlével és keverd a bébikajához) vagy adj neki másfél üveggel. De megjegyzem, személyes véleményem, hogy ilyen korban még elég kéne neki legyen az egy üveg. Nem lehet, hogy úgy általában kéne változtatnod az étkezésén? Persze lehet nem, nem kritizállak, de kérdezd meg a védõnõt, dokit. Lányom 8 hóskortol evett többet, és a szakirodalom is ennyi idõs korra teszi a 180 ml helyett a 220 ml-t.


Mennyire biztonságos az Avira Antivir Personal? Eddig ezt használtam de valahogy nem tűnik elég biztonságosnak. Ha nem elég jó, mi mást használhatnék?

Legjobb válasz: Biztonságos, ne aggódj. Persze sokat segít, ha nem futtatsz ismeretlen programokat (pl Keygen, törések, stb.) , és nem használsz fájlcserélõ progikat.

Biztonságos, ne aggódj. Persze sokat segít, ha nem futtatsz ismeretlen programokat (pl Keygen, törések, stb.) , és nem használsz fájlcserélõ progikat.
Elég jó, de az ingyenes változat nem véd csak vírusoktól, kémektõl nem.Arra más szoftver kell.Ha úgy gondolod, hogy nem bízol benne, akkor töröld le az avirát és alkalmazd ezt a védelmi rendszert, amit a következõ weboldalon érhetsz el a narancssárga biztonság gombra kattintva: http://www.ingyenprogram.mlap.hu/ Olvass el mindent figyelmesen.Ezt a nonprofit oldalt egyébként én csináltam, de még nincs kész rajta minden, léci ne fikázzátok.
Sajna 100%os védelem nincs:( De az Avira a legjobbak közt van (az én gépem elég jól védi..)!! Az AVG vagy az Avast színtén erõsek!! Bár vannak, akik a NOD-ra esküsznek! De jó tûzfal is kell ám mellé! Ajánlanám ezeket: Comodo, Online Armor, PC Tools Firewall Plus!
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat.
nem gondolom, hogy lehet baja ... akkor a leg élvezetesebb :D
inkább kisfaaszúnak nevezném, mint ügyesnek
Max az hogy utána nem kívánod annyira
Jah, hogy nem szabadott volna élvezni mikor elvettem a szüzességét..?:D
hát nem egyformák a lányok sem, de ilyenkor függ a másik féltõl amúgy mi baja lenne, semmi, majd késõbb élvezi, két embernek össze kell szokni, a szex tanulható, idõvel menni fog N

Nem baj, ha nem elég hosszúak az ujjaim?

Zongorázni szeretnék de lehet h nem is sikerülne ha nincsenek hosszú ujjaim.

Legjobb válasz: A zongorázáshoz nem kellenek különösebben hosszú ujjak, ezt nem tudom, honnan szedik az emberek, a teljesen normális méret böven elég.

A zongorázáshoz nem kellenek különösebben hosszú ujjak, ezt nem tudom, honnan szedik az emberek, a teljesen normális méret böven elég.
Az elsö vagyok: már 40 éve zongorázom, és tudom, hogy a gyakorlás az, ami számit.
Mikor megláttam a kérdésed, azt válaszoltam volna, hogy nem baj, csak ne akarj zongorázni.. De ez csak egy sztereotípia, hogy hosszú ujjak kellenek hozzá. 13 éve zongorázom, versenyszerûen is, a nagybetûs nehéz daraboknál nem hátrány, hogy minél nagyobb oktávot át tudj fogni, könnyebben elérd a billentyûket, de mondjuk erre van ujjgyakorlat, hogy a szûk mancsodat kitágítod (lefogás), szóval a válasz nem, nem baj. Nem hátrány ha hosszú, de nem baj ha rövid. Az én tanárom például elég rövid ujjakkal rendelkezik, mégis 50 éve zongora tanár, és minden elfogultság nélkül az egyik legkiválóbb szerintem.
nekem is ezt mondták annak idején..... amikor 2-osan akartam zongorázni. Nem engedték. Mostmeg lassan 2 éve (13) zongorázok, és nem vagyok rosszabb a többieknél..... gyakorlás kérdése!

Kell e a babanak tapszert adni ha nem eleg az anyatej?

Sziasztok! A kislanyom most fel eves es eddig szopizott de mar 1 honapja ebedre kap pures etelt es kiegeszitesnek gyumolcslevet vizzel higitva! Mostanaban azt vettem eszre, hogy mar nem igazan akar szopizni es ha megis megprobalja keves neki! Eddig jo volt, mert volt lefagyasztva anyatejem, de mar elfogyott es nem tudom most feltetlen kell e neki adnom tapszert vagy sem? Ha igen reggelire es evacsorara elegendo? Vagy mit adhatok neki a tapszer elkerulesere?

Legjobb válasz: Szia! Az én kisfiam is fél éves koráig szopizott, de utána már nem volt elég tápláló számára. Mi sinlac-ot kaptunk az anyatej pótlására, amit reggel és este evett. Szerintem egyeztess a gyerekorvossal, nem minden esetben van szüksége a kicsinek tápszerre. Kellemes babázást. :)

Szia! Az én kisfiam is fél éves koráig szopizott, de utána már nem volt elég tápláló számára. Mi sinlac-ot kaptunk az anyatej pótlására, amit reggel és este evett. Szerintem egyeztess a gyerekorvossal, nem minden esetben van szüksége a kicsinek tápszerre. Kellemes babázást. :)
Kell a tej vagy tejalapú kaja a babáknak! Elég sok naponta. Ha nincs anyatej, akkor tápszer. Esetleg megpróbálhatnál fejni, ha nem szopik.
Napi min. fél liter tejalapú táplálék kell nekik még jóóó hosszú ideig. Ha van ennyi tejed, akkor szoptasd tovább vagy próbáld meg serkenteni a tejed. Ha már egyáltalán nem akarna szopni, akkor fejd neki. Mivel még csak fél éves és nem eszik olyan sokfélét, szerintem nem nagyon lehet elkerülni a tápszert, ha tovább csökkenne / elapadna a tejed. Ha majd nagyobb lesz, tejpéppel vagy más tejtermékekkel is lehet pótolni az adagot, de õ még kicsi hozzá. Egyébként én mindenképp az anyatejjel próbálkoznék az elsõ jópár helyen..
Az én babám nem ette a tápszert, így a kevés anyatej mellé maradt a hozzátáplálás, fõzelék, gyümi.. ezt 3, 5 hónaposan kezdtük, most lesz 10, még mindig szopik a "rendes" kaja után, így elég neki, ami van. De azért egyeztess a dokival.
A kérdező hozzászólása: Nagyon koszonom mindenkinek a segitseget!!!

1 GB RAM elég a Windows 7 telepítéséhez? Ha nem elég akkor mennyi memória szükséges a kényelmes működéshez?

Legjobb válasz: A kényelmes mûködéshez 2GB ajánlott. Játszáshoz 4GB sem árt.

A kényelmes mûködéshez 2GB ajánlott. Játszáshoz 4GB sem árt.
Elvileg elég, gyakorlatilag nem javaslom. 2 GB már elég. G.
Ez a hívatlan rendszerkövetelmény: http://windows.microsoft.com/en-US/windows7/products/system-.. Vagyis:32-bit: 1 GB 64-bit: 2 GB. A gyakorlatban a normális mûködéshez, ezeknek nyugodtan veheted a dupláját.
2GB legalább nem árt
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat.

Igaz, hogy elveszthetem az állami támogatást a képzésre, ha nem elég jók a tanulmányi eredményeim? (főiskola/egyetem)

Ezzel riogatnak minket a f?sulin, hogy ha nincs elég kredit és nem elég jók a jegyeink, akkor átkerülünk fizet?sre.

Legjobb válasz: Megtörténhet, de elég sok bukás kell hozzá. Nézd meg a tanulmányi és vizsgaszabályzatot abban benn kell lennie pontosan hány kreditet kell teljesíteni félévente, hogy ne járj így.

Megtörténhet, de elég sok bukás kell hozzá. Nézd meg a tanulmányi és vizsgaszabályzatot abban benn kell lennie pontosan hány kreditet kell teljesíteni félévente, hogy ne járj így.
Ezt az egyetemi/fõiskolai szabályzatban találod meg. Egyébként igen: Van átsorolás minden nyáron. Általában olyan feltétel van hogy az elmúlt két beiratkozott féléved teljesítményét nézik. Ha abban a 2 félévben bizonyos kreditmennyiségnél kevesebbet végeztél el, akkor átsorolhatnak. Ha sokan vannak, akik ebbe a kategóriába tartoznak, akkor a tanulmányi eredmény dönt. A lényeg: Nézz utána a suli szabályzatában és igyekezz, hogy elérd a minimális kreditmennyiséget. (Mondjuk ez azért nem egy nagy esemény. Nálunk 27 kredit kell 2 félévre, máshol 30-ról hallottam. Ez azt jelenti, hogy akkor sorolnak át, ha 2 félév alatt kevesebbet teljesítesz, mint egy félév alatt kellene.)
A kérdező hozzászólása: Akkor nem kell aggódnom, ha megvan az elõírt kredtimennyiség, csak tele vagyok kettesekkel? Tehát ha ne mtanulok olyan fényesen.
Szerintem nem. De mindenképpen nézz utána a helyi szabályzatban, mert lehet, hogy az másképp rendelkezik.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat.

Ha nem elég a tejem, tejpéppel kiegészíthetem azt az 5 hónapos babámnak? Előbb szopizzon, majd a pótlás, vagy előbb a tejpép, aztán még cici?

Ha nem tejpépet, hanem gyümit adok neki az anyatej mellé, akkor elég tápláló az is? Nem tudom, ilyenkor mivel pótoljak, hogy ne maradjon éhes.

Legjobb válasz: Pont tegnap kérdeztem a védõnõt és azt javasolta hogy ne adjak tejpépet, mert az is tejaalapú és szoptatott babáknak még nem jó tajaalpút adni. Az allergia veszély miatt és még amúgy is éretlen az emésztõrendszerük. Inkább gyümit és fõzeléket ha szükséges . Mindenképpen elõbb a szopi és után az egyéb kaja, különben elapad a tej ha már jóllakik mással és nem szopizik.

Pont tegnap kérdeztem a védõnõt és azt javasolta hogy ne adjak tejpépet, mert az is tejaalapú és szoptatott babáknak még nem jó tajaalpút adni. Az allergia veszély miatt és még amúgy is éretlen az emésztõrendszerük. Inkább gyümit és fõzeléket ha szükséges . Mindenképpen elõbb a szopi és után az egyéb kaja, különben elapad a tej ha már jóllakik mással és nem szopizik.
Szia Minden képen elõbb szopizzon mielõtt bármi mást adsz neki! Vehetsz kiegészítõ tápszert vagy pépet is adhatsz neki, ha éhes marad.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!