Találatok a következő kifejezésre: Ha nem el (7607 db)

Ha nem él mindkét szülőd: hány évesen vesztetted el édesanyádat/édesapádat?

Legjobb válasz: 16 éves voltam (a nõvérem 19 éves, a húgom 6 éves volt) amikor apu meghalt.Anyánk bár él,de amikor a húgomat szülte csak kisétált a kórházból,és soha többé nem láttuk.Így számunkra 1977 óta halott.A nõvérem amikor apu meghalt,örökbe fogadott engem és a húgomat,így nem szakítottak el minket egymástól.Ma már mindhárman felnõtt,családos emberek vagyunk. 38/N

16 éves voltam (a nõvérem 19 éves, a húgom 6 éves volt) amikor apu meghalt.Anyánk bár él, de amikor a húgomat szülte csak kisétált a kórházból, és soha többé nem láttuk.Így számunkra 1977 óta halott.A nõvérem amikor apu meghalt, örökbe fogadott engem és a húgomat, így nem szakítottak el minket egymástól.Ma már mindhárman felnõtt, családos emberek vagyunk. 38/N
Párom 14 volt, mikor meghalt az apukája.
13
12 voltam, juniusban meghalt anyukám, szeptemberben apukám:(
basszus, részvétem mindenkinek :( mindenki ilyen fiatalon vesztette el a szüleit?
A kérdező hozzászólása: Ötös, azért érdekel, mert én Édesanyámat vesztettem el 14 évesen, és kíváncsi voltam, hogy a válaszadóknál ez mikor volt. Úgy látszik, hogy nagyon nem vagyok egyedül :S
15 voltam, mikor anyum elhunyt. 22/L
Én 6 éves voltam mikor anyu meghalt.
8 amikor anyum, 9.5 amikor apum!A Parom 6 volt amikor apukaja!eleg kicsiny igy a csalad sajnos!:(
5 anya halálakor, és ugyanennyi, apám öngyilkossági kisérleénél....
Egyébként miért érdekel?
Én 10éves, az öcsém pedig 4, amikor apukám meghalt.
15 voltam, mikor meghalt az Édesapám.
Én 17 voltam, öcsém 14, húgom 12 amikor apu meghalt.
én három és fél éves voltam, a tesóm még nem töltötte be a kettõt apukánk halálakor.

Tényleg jobb ha nem élem bele magam?

A párommal fél éve ismerkedtem meg egy közösségi portálon. Õ akkor még sz?z volt,én voltam neki az els?.Nos az érdekelne hogy tényleg nem érdemes komolyan vennem,mert lehet hogy egyszercsak "kiröppen" a fészekb?l,mert valami újat akar kipróbálni,és akkor pofáraesek?!Hihetetlen?l szeret,összeakar velem költözni meg minden,de én félek.Igazából nem is tudom hogy mit?l.Én már szeretnék valami tényleg komolyat,mert eddig nem volt olyan kapcsolatom.24 éves lány vagyok,barátom 25 éves.

Legjobb válasz: Hmm.. Azért arra vigyázz, hogy ha így úgy érzed megfojt, amikor összeköltöztök ez inkább erõsödik, mint csitul. Nem tudom. Az a helyzet, hogy nekem sokan mondták, hogy persze komoly kapcsolatot akarok, meg nem a szex hajt, de majd ha túlleszek az elsõn minden megváltozik. És van is benne valami olyan szinten, hogy sokaknál tényleg. Viszont bennem egyáltalán nem. Ezért -is- merem mondani, hogy nem feltétlenül kell ettõl tartanod :) Tehát szerintem egyelõre semmiképp ne aggódj. Ha egyéb probléma nincsen, akkor szerintem nyugodtan lehet összeköltözni. Azzal úgyis kiderül, hogy jók vagyokt-e együtt, hisz ez fontos mérföldköve egy kapcsolatnak. Egyúttal azért ezt egy bizonytalan ember nem nagyon lépi meg mert nem kis dolog. Mármint aki inkább kalandokra vágyna. Meg egyébként is.. Nem kell elõre parázni :) Majd ha jön probléma, azt meg kell oldani, de amíg nincs, addig nyugodj meg :) Az ilyen felesleges félelmek sokat tudnak rontani a dolgokon, tönkreteszik a bizalmat, stb... ami nagyon rossz, mert sokszor nincs alapjuk. Tehát mindenképp nyugodj meg, ne félj ettõl :)

Hmm.. Azért arra vigyázz, hogy ha így úgy érzed megfojt, amikor összeköltöztök ez inkább erõsödik, mint csitul. Nem tudom. Az a helyzet, hogy nekem sokan mondták, hogy persze komoly kapcsolatot akarok, meg nem a szex hajt, de majd ha túlleszek az elsõn minden megváltozik. És van is benne valami olyan szinten, hogy sokaknál tényleg. Viszont bennem egyáltalán nem. Ezért -is- merem mondani, hogy nem feltétlenül kell ettõl tartanod :) Tehát szerintem egyelõre semmiképp ne aggódj. Ha egyéb probléma nincsen, akkor szerintem nyugodtan lehet összeköltözni. Azzal úgyis kiderül, hogy jók vagyokt-e együtt, hisz ez fontos mérföldköve egy kapcsolatnak. Egyúttal azért ezt egy bizonytalan ember nem nagyon lépi meg mert nem kis dolog. Mármint aki inkább kalandokra vágyna. Meg egyébként is.. Nem kell elõre parázni :) Majd ha jön probléma, azt meg kell oldani, de amíg nincs, addig nyugodj meg :) Az ilyen felesleges félelmek sokat tudnak rontani a dolgokon, tönkreteszik a bizalmat, stb... ami nagyon rossz, mert sokszor nincs alapjuk. Tehát mindenképp nyugodj meg, ne félj ettõl :)
ha igazán szeret más eszébe sem jut.A kiváncsiság meg mindenkiben meg van, akár szûz volt akár nem.Ne gondolj ezekre.
A kérdező hozzászólása: Igazad van, köszi.Én hosszútávra terveznék......
sztem nincs probléma
nem kéne h baj legyen, viszont sajnos tapasztalatból mondom h hiába nagy a szerelem, a kíváncsiság is nagy úr. (fleg mondjuk 1 buliban, részegen.)
Hát attól függ miért volt addig szûz. Persze benne van, hogy majd "belejön", és keresgél majd, kíváncsi lesz, stb... de hát nem biztos. Én pl. késõn vesztettem el, egy olyan kapcsolatom volt, amiben már "minden" történt, mégis továbbra is a komoly kapcsolat a célom :) Egyszóval csak ezért nem kell szakítanod vele. Talán beszéljetek róla, hogy mióta elvesztette a szüzességét, mennyire változott meg belül, mennyire született meg benne a kíváncsiság. Persze valószínû azt mondja, hogy semennyire, de hát ki tudja :) Azért ne add fel, ha meg mégis csalódás ér, hát sajnos az benne van mindig, de félni nem szabad tõle, mert tönkretesz mindent :) Hajrá!
A kérdező hozzászólása: Kedves 18:19, elmondása szerint a karrierje érdekelte, meg a csajok akikkel eddig beszélgetett untatták(10 perc beszélgetés után).És komoly kapcsolatra vágyott, nem egy ilyen 1éjszakás valamire, és olyan csajt keresett aki nem unalmas.Nem tudom mennyire lett kiváncsi, ugyanis tõlem mindent megkap amit csak akar, és még nem lépi túl az én határomat.Az egész az interneten kezdõdött, utána eljött hozzám magyarországra, és azóta néha úgy érzem hogy "megfojt" a szeretetével.Amúgy imádom, és hamarosan összeköltözünk.Pár hét még.Amúgy én is kint dolgozom amióta összejöttünk. :)
csináljátok azt amit jónak látsz ne gondolkozz, majd ha félre kefél legfeljebb megbocsátassz neki és vissza megy hozzád, annál jobban fog szeretni
Én párom is szûz volt, 9 évvel ezelõtt. Hidd el, komolyan gondolhatja, nem ettõl fog függni. :)

Tényleg igaz az hogy ha nem élem ki magam késõbb gondjaim lesznek az életben? 19 éves vagyok és nem voltam még sem buliban, nem járok el itthonról, és szûz is vagyok, ráadásul még egy bartáom sincsen

Legjobb válasz: Nem ez hülyeség... Ezzel akarják másra erõltetni a baromságaikat a bulizós, magukat összehányós fiatalok. Ha nem érzel erre késztetést -ami egyébként normális- akkor nem kell csinálni és nem lesz semmi bajod. Mellesleg nem kell szélsõségekben gondolkozni ilyen téren. Nekem annyi volt ez a "kiélõs" korszak, hogy kipróbáltam a cigit, és 1-2x berúgtam. Aztán elég is volt. De! Ez nem azt jelenti hogy nem ártana eljárnod otthonról és keresni az emberek társaságát. Csak nem feltétlenül kell bulikba járni, meg marhaságokat csinálni. Szerintem 19 évesen már elég nagy a késztetésed arra hogy párt keress... Szóval hajrá.

Nem ez hülyeség... Ezzel akarják másra erõltetni a baromságaikat a bulizós, magukat összehányós fiatalok. Ha nem érzel erre késztetést -ami egyébként normális- akkor nem kell csinálni és nem lesz semmi bajod. Mellesleg nem kell szélsõségekben gondolkozni ilyen téren. Nekem annyi volt ez a "kiélõs" korszak, hogy kipróbáltam a cigit, és 1-2x berúgtam. Aztán elég is volt. De! Ez nem azt jelenti hogy nem ártana eljárnod otthonról és keresni az emberek társaságát. Csak nem feltétlenül kell bulikba járni, meg marhaságokat csinálni. Szerintem 19 évesen már elég nagy a késztetésed arra hogy párt keress... Szóval hajrá.
Nem, nem igaz!
Hát attól függ mit értünk kiélés alatt, bár szerintem eleve gáz ha az ember úgy tekint magára mint valami haszonállatra, amit ki kell fárasztani (kiélés) hogy aztán engedelmes munkára lehessen fogni (felnõttkor). Azt csináld, amihez kedved van, ha be akarsz rúgni, próbáld ki, semmilyen vélemény ne korlátozzon se pro se kontra. De törekedj erre minden tekintetben, a kíváncsiságodat ki kell elégítened, és akkor nem érzed majd úgy hogy bármirõl is lemaradtál volna. A másik fontos dolog hogy aktívan teljenek a napjaid. Ha nem most van az az idõszak, amikor eljárkálsz iszogatni ezzel-azzal, akkor legyen másnak az idõszaka: tanulás, sport, önfejlesztés, a külsõd rendbehozatala, utazás, pénzkeresés. Bármi amiért tudsz lelkesedni és hasznos is.

Egy kutya meddig fogadja el feljebbvalónak az embert, ha nem él már vele?

ismerõsöm kint volt külföldön egy évet, és azt mondja most, hogy vissza jött, a kutyája ugyan úgy hallgat rá mint mikor vele lakott. Azon gondolkoztam,.hogy vajon ez hogy mmegy? Amíg nem kerekedik felul a kutya az emberen addig benne az marad, hogy õ felettem van a falkaban! Eltelhet bármennyi id õ?

Legjobb válasz: Hol és hogyan élt addig a kutyája?

Hol és hogyan élt addig a kutyája?
A kérdező hozzászólása: Ugyan ott a sszüleinél
Ez így van. Férjemnek is volt egy boxere. 4 éves volt, amikor felköltöztünk Pestre. Õt nem hoztuk, mert kertes házi kutya volt, inkább maradt anyósoméknál. De akármikor mentünk haza, néha 3-4 havonta, mindig is férjem maradt a falkavezér, és nagyon örült neki, úgy ugrált, mint egy kölyök, amikor hazaértünk. Azóta nincs már köztünk, 9 évig élt...
hihetetlen okos állatok ám :)
nekem apum dolgozott külföldön, 2-3 havonta járt haza csak, mindig amikor hazajött, a kutyát kenyérre lehetett kenni, nem mászott fel sehova, nem kunyizott kaját, tényleg õ volt a tökéletes kutya. mindig amikor visszament fater, akkor egybõl fel a kanapéra, kaja közben meg földönvergõdés :D azóta apum elhunyt, de ha elõveszünk egy régi pulcsit, mindig szimatol, bújik bele. :( pedig már másfél éve nincs velünk..
Lehetséges, tudod nem véletlenül mondják, hogy a kutyák nem felejtenek ám. :) Ha úgy ment el a gazdi, hogy õ volt a falkavezér, tisztelte õt a kutyája, akkor ez így is marad a következõ találkozásig. Akkor pedig ismét a gazdin múlik, hogy ez a viszony megmarad-e olyannak, amilyen.
Én egy csúnya válás után 5 év múlva kaptam vissza a kutyám. Semmi gond nem volt, ott folytattuk, ahol abba hagytuk. 5 évig nem is látott a kutya, és közben 2 szer is gazdát cserélt :( Még a régi házunkra is emlékezett, egy séta után hagytam, hogy õ vezessen, és haza vitt a házhoz.

Ha nem élünk együtt, de még házasok vagyunk, akkor apuka is elmehet betegállományba a kicsivel? Vagy nem? ( Hivatalosan is külön élünk. )

Legjobb válasz: Ugy tudom igen,mivel én az uj párommal élek,nem az apával,azt mondta a doki h az apa igy is mehet táppénzre a gyerekkel.

Ugy tudom igen, mivel én az uj párommal élek, nem az apával, azt mondta a doki h az apa igy is mehet táppénzre a gyerekkel.

Írathatom születendő gyermekem az apja nevére, ha nem élünk együtt?

Terhes lettem, a párom elhagyott. Csak ? volt az életemben, és szeretném, ha az ? nevén lenne a kislányom. Milyen nyilatkozat kell hozzá? És ha ? nem ismeri el, akkor nem kaphatja az ? nevét?

Legjobb válasz: Ahhoz, hogy az apja nevét viselhesse, az apának teljes hatályú apai elismerõ nyilatkozatot kell tennie a gyámügyön. Ha nem ismeri el, akkor csak úgy bemondásra nem írnak be semmiféle apát, hiszen akárki akármit mondhat. Ha nincs apai elismerõ nyilatkozat, akkor a te nevedre anyakönyvezik. Ezek után már csak bírósági úton lehet az apát kényszeríteni arra, hogy elismerje az apaságot.

Ahhoz, hogy az apja nevét viselhesse, az apának teljes hatályú apai elismerõ nyilatkozatot kell tennie a gyámügyön. Ha nem ismeri el, akkor csak úgy bemondásra nem írnak be semmiféle apát, hiszen akárki akármit mondhat. Ha nincs apai elismerõ nyilatkozat, akkor a te nevedre anyakönyvezik. Ezek után már csak bírósági úton lehet az apát kényszeríteni arra, hogy elismerje az apaságot.
Sima bemondásra nem fog menni. Vagy tesz az apa a gyermek születése elõtt egy apasági nyilatkozatot, vagy majd a kicsi megszületése után kérheted bíróságon az apa megállapítását. Ha ott sem ismeri el az apa, akkor DNS vizsgálatot kérnek. Nem vagyok benne biztos, de azt hiszem az apa meg is tilthatja a neve viselését. Gyerektartást fizetnie kell, de semmi másra nem kötelezhetik. De mint már említettem ebben nem vagyok biztos.
A gyerekednek azzal tartozol hogy tisztességesen felneveld, nem azzal hogy mi lesz a vezetékneve! ne butáskodj már!
Ha õ nem ismeri el, DNS-teszttel bebizonyíthatod. De miért olyan fontos neked, hogy annak a nevét viselje a gyereked, aki még a terhességed alatt elhagyott?
Második! Hogy te milyen ostoba vagy! Miért ne viselhetné a vér szerinti apja nevét??? Bosszúból? Mert elhagyta az édesanyját? Ugyan már! A gyermek érdekeit kell nézni és nem azt, hogy érdekli-e a saját gyereke vagy nem, elhagyta-e az anyát vagy nem! Még tartásdíj is fog járni. De buta lenne az anya, ha nem igényelné. Nem neki, hanem a gyermekének jár, neki pedig joga van hozzá!!!
Nem kell hozzá semmilyen nyilatkozat, egyszerûen bediktálod a kicsi apjának nevét. Ha nem ismeri el, jön a DNS vizsgálat, de már az õ költségére. Nyugi, ne izgasd magad!
Igenis: bemondásra elfogadják azt a nevet, amit te megjelölsz. Majd csak utána történik a bizonyítás, ha szükség lesz rá.A gyereknek -bármilyent is - azonnal nevet kell adni. "annonimként"-ként nem szerepelhet!
Természetesen! Olyan nevet jelentesz be, amilyent akarsz! Ez a jogod és a kicsi érdeke is.
de könnyen irkálnak, szitkozódnak név és cím nélkül!ha olyan [email protected] gyerek vagy miért nem írod oda a neved?
"Kedves" 21:55-ös! a gyereknek van apja! 2 hetes volt amikor apuka aláírta az elismerõ nyilatkozatot és a nevére vette! És hogy mennyire nem ritka az eset, ugyanabban a szobában egy másik baba is ugyanígy az anyja nevét kapta, mert apuka külföldön dolgozott! De hogy egy ilyen bunkónak miért magyarázkodom azt nem tudom...
Mikor szülni mentem a recepcion be kellett jelentkezni, montam szülni megyek: oké, személyi lakcím kártya, házassági anyakönyvi kivonat vagy apasági nyilatkozat. Így kapta a fiam az apja nevét, nem ám elmormolom két fájás között, hogy XY az apa. Nincs olyan, hogy én vagyok Kis Marcsi, nem vagyok férjezett, nincs apasági, hiába az apa Nagy József(ha a szülõszobán ott is van, ujjong, hogy fiam született), a gyerek attól még nem lesz Nagy Géza, Õ Kis Géza lesz. Majd papírok hiányában szülés után intézehted a gyerek nevét, apa kilétét. Pont.
És ha odaírom, hogy x.y vagyok azzal ki mire menne? Egyszerûen csak elegem van abból, hogy itt mindenki mindenben olyan okos, amirõl halvány lila gõze nincs! Én átmentem ezen, tehát tapasztalatból írom amit írok, és lehülyéznek... Így segítsen az ember! Részemrõl itt le is zártam a témát, írhat mindenki amit akar!
Atól , hogy elismeri8TELJESKÖRÛ APAI ELISMERÕ NYILATKOZATOTT TETTEM) nem kötelezheti senki az apát , hogy a nevére és vegye a gyereket!Keveritek a sezont a fazonnal!Én is átesem rajta onnan tudom!De a gyerek az édesanya vezeték nevén maradt(mivel nem járultam hozza).Arra senki nem köetelzhetne enegmet sem!De a születési anyakönyvi kivonatba belekerült az apa neve!
Én nem vettem fel a férjem nevét házasságkor, emiatt szülés elõtt a betegfelvételen kérték tõlem a házassági anyakönyvi kivonatot, mert ha nem viszem, és apai elismerõ nyilatkozatot sem mutatok fel helyette, automatikusan az én nevemre került volna a pici. A szobatársam is ugyanebben a cipõben járt, neki a férjével kellett behozatnia, mert a védõnõje elõre nem figyelmeztette, hogy vigye magával. Hogy is gondolhat valaki olyat, hogy azt lehet bediktálni, amit akarunk? A bürokrácia mintaországában élünk, elfelejtettétek? Apai elismerõ nyilatkozat nélkül apának sem tûntetik fel, nemhogy a nevére írják, enélkül mehetsz a DNS vizsgálatra, és utána követelheted csak a gyerektartást is. De az úgy tudom, másfél éves kornál elõbb nincs, bár azóta már fejlõdhetett az orvostudomány, mióta ismerõsömnek ezt ki kellett várnia. Nem olyan egyszerû dolgok ezek, anyakönyvvel nem játsszanak, nem írogatnak be csak úgy semmit.
Ez nem bürokrácia, nyilatkozat vagy házassági anyakönyvi nélkül bárki bediktálhatná akár a te férjedet is apának, ha kellemetlenkedni akarna. Vagy akárkiét.
kedves utolsó!Ne írj [email protected]ülyeségesket!Ha nem vagy tisztában a dolgokkal inkább hallgas!
Én hallgassak? Volnál olyan kedves, és megírnád, hogy hol írtam hülyeséget? Hidd el, tapasztaltabb vagyok a dologban, mint amennyire szeretnék az lenni. De persze ehhez értesz, másokat leugatni, meg ráfogni, hogy hülyeség, miközben te magad vagy az, akinek lövése sincs a válaszról, de jól esik itt játszani a nagyokost.
Nem kaptál elég választ???
Szerintem is egyértelmûen le lettek írva a lehetõségek, nem értem miért kellett kiemelni a kérdést. Minden le lett írva.
Ha nincs nyilatkozat, akkor az anyuka vezetéknevét kapja addig, amíg nem rendezik a dolgokat(3é) Ez így volt 35 évvel ezelõtt is, mikor én születtem... mostmár esetleg reagálhatnál is, ahelyett hogy kiemeled a kérdésedet..
Ez olyan vicces, hogy itt mindenki élbõl lehülyézi a másikat anélkül, hogy belenézett volna a családjogi törvénybe...
Rohadt jó! Akkor te kettél az anyja is, meg az apja is! Szép kis ügy!!!
Ja, egyébként nem "anonimnak" hívták a kisfiam (mint ahogy az egyik válaszoló megjegyezte...)hanem az én vezeték nevem kapta.
A kérdező hozzászólása: Azért mert õ az apja, és ennyivel tartozom a gyereknek sztem.
A kérdező hozzászólása: Nekm csak azért furcsák ezek a "negatív" válaszok, mert miért ne lehetne a gyerek az apja nevén. Persze az én nevemet is kaphatja, de úgy gondoltam, hogy megkérdezem.
19.11! Mit osztod itt a butságot? Miért ne viselhetné az apja nevét? Ha egyszer van neki és az anya tudja is, ki az! Anyuka! Ne hallgass erre a sok buta beszédre! A kislányodnak van apja, jelöld csak meg bátran és eszedbe ne jusson sértõdésbõl elhallgatni. Csak a kicsi babád inná meg a levét!
Ja, még annyi, hogy erre a nyilatkozatra a gyerek 3 éves koráig van lehetõség, utána ha ilyen nincs, és bírósági úton sem jött ez létre, akkor fiktív apát írnak be. Persze a nevét a gyereknek nem kell megváltoztatni, csak az anyakönyvijében szerepelni fog egy név az apja nevénél.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat.
2010 -tõl új törvény van rendeletben!nem olyan könnyen megy mint elõtte! a párommal élettársi kapcsolatban v.ok van 2 gyermekünk, bementem a hivatalba aláírtam és kész ezzel vállalva az apaságot. 2010-tõl nem így van! neten meg kell nézni pontosan nem tudom, de nem lesz könnyû dolgod az biztos! egy ilyen patkányra nem íratnám a gyerekem az egyszer szent!
Ha még elís ismeri a gyereket , Vagy DNS vizsgálattal kiderül az õvé, arra nem lehet köteleni , hogy a nevére vegye.Mi is átestünk hasonlon onnan tudom biztosan!De a születtési anyakönyvi kivonatba bekerül a neve!De a vezeték nevét megtilthatja az apuka !
Állj!Más az apaságot elismerni és megint más a nevére venni!Amikor elismeri , ott van egy rublika ha ott aláírja aszem, akkor nem járul hozzá hogy a nevére vegye!Azaz nem kapja meg a vezeték nevét!De atól még elismerte!A születési anyakönyvi kivonatba benne lesz az apuka neve, de a vezeték neve nem az lesz ami az apukáé ha ö ahoz nem járul hozzá!
A kérdező hozzászólása: Nem arról van szó, hogy nem vállalja, mert ez így nem igaz. Csak a formaságokra voltam kíváncsi. A kapcsolatunkat ketten tettük tönkre, de ez nem azt jelenti, hogy nem akarja a gyerekét, vagy ilyesmi.
Ha a DNS teszt alapján kiderül az apáról, hogy az övé, nem is kérdés, hogy a nevére kerülhet-e a gyerek. Jól is néznénk ki, ha megtilthatná még ezek utá is. Akkor meg sem kérdezik hanem automatikusan az õ nevét fogja viselni. Csak akkor nem ha az ANYA ezt nem akarná. De miért ne is akarná? Nem kakukkfiókát szült!
Ki az a szerencsétlen, aki lepontozza a jó válaszokat? Tök jószándékúan megírom, hogy mi az eljárás ilyen esetben, erre valami nagyon okos meg lepontozza, hogy ez nem jó. Biztos annyira ért hozzá...
Azért arra kíváncsi lennék, hogy aki ennyire biztos benne, hogy csak "bemondom a nevét és kész" az átesett már ilyenen? Vagy filmen látta? Én 2008ban szültem, apuka kiment külföldre dolgozni, mielõtt aláírtuk volna az elismerõ nyilatkozatot. 1 hetes volt a kisfiam amikor levél jött a gyámügyrõl, hogy legyek szíves befáradni tisztázni az apuka kilétét, mert hogy az anyakönyvi kivonatra nem írtak semmit az apa nevéhez. Meg sem kérdezték, mivel nem volt nyilatkozat!!! Akkor úgy volt, hogy ha a gyerek 3 éves koráig nem rendezõdik a dolog, hivatalból indítanak eljárást. Úgyhogy nem csak bemondok egy nevet és kész!!!
Ha nem lesz apasagi nyilatkozat, akkor a te nevedet kapja a kicsi. Aztan ha apuka megis jelentkezik, es szeretne a kicsit elismerni es a nevere is venni akkor a gyerek 3 eves koraig ezt megteheti. Mindent megtudsz, es mindent a gyamugyon kell intezni! Ha barmilyen kerdesed van, akkor a gyamugyre menjel be es ott mindent elmondanak majd. Mikor szuletik a baba? Kulonben azert ir mindenki szinte mast, mert mar lehet olyan is, sot ez egy ujabb divat lett, hogy meg hazassagban elok is az anya nevet adjak a gyereknek, hogy a gyerek anya nevet vigye tovabb. Regen ilyen nem volt, ma mar erre is van lehetoseg.

Ha nem élek nemi életet, és nem is nyúlok oda koszos kézzel, akkor hogyan kaphatok el gombát?

nem szoktam eljárni nagyon idegen helyen wc-re, ha még is akkor próbálok nem leülni a wc ül?kére, vagy wc papírt rakok rá. rendszeresen fürdök is. nem hordok több napig bugyit. Akkor hogyan lehetséges az, hogy elkapok vmi gombát? nekem csak néha viszket, de nem nyúlok oda, és akkor egy kis id? múlva elmúlik. akkor ez gomba? vagy ez természetes? nem akarok elmenni n?gyógyászhoz.

Legjobb válasz: Menj el inkább dokihoz, nehogy szövödmény legyen, mert akkor rosszabb lesz. Szólj anyudnak, õ majd elvisz.

ha már túrós a folyásod, ésmég viszket is azmár eléég gomba gyanús. a gomba meg csakúgby magátólis kialakulhat. csakúgy. miért ne alapon- rohadt gomba..:D pl stressztõl, étkezéstõl, stb.
fõleg a legyengült immunrendszert támadja meg. ajánlom a grapefruit cseppet, mert az jó gomba megelõzésére és nagyon jó immunerõsító is. engem kihoz a megfázásbol is és nem kell antibiotikumot sem szednem. (dm, rossmann: 1300Ft körül van)
Menj el inkább dokihoz, nehogy szövödmény legyen, mert akkor rosszabb lesz. Szólj anyudnak, õ majd elvisz.
Strandra jársz? Mert akkor ott is elkaphatod. Ráadásul ha valaki a családban elkapta, és nem fertõtleníted ki utána a fürdõkádat, akkor is elkaphatod, ha hajlamos vagy rá. Csak magában a viszketés nem utal gombára. Általában erõs folyással, és csípõ viszketõ érzéssel jár. Nem érdemes semmi illatanyagot tartlmazó tusfürdõt használni, mert lehet amiatt érzékenység. Sokminden miatt viszkethet, ráadásul 16 éves vagy, hormonváltozás is. Ha nagyon erõs folyásod van, bûzös, viszket és ég egyszerre, menj el inkább nõdokihoz. de van, hogy a gomba semmi tünetet nem produkál. A gyógyszertárban lehet kapni Canesten kombit, 3 db hüvelykú és egy kenõcs van benne, vénymentes, lehet a krém is elég neked. De csak orvos tudja megállapitani pontosan.
A kérdező hozzászólása: hát szokott olyan lenni, h ilyen darabos túró szerûség.. :S de nem csíp, meg nincs kellemetlen illata..
hát, ha gomba, az észreveszed, mert piros, éget, viszket, és túrószerû váladék jön belõled. viszketni meg sok mindentõl viszkethet. akár a mosópor is irritálhatja.
Koszos véce után is összeszedheted..
Meg szoktad mosni rendesen? Azért mert néha viszket az még nem gomba! Van ilyen, ..
Etkezestol is lehet. Azok a gombak folyamatosan ott vannak, de neha felbomlik az egyensuly es elszaporodnak. Ha tul sok szenhidrat kedvez nekik. Egyel kevesebb cukrot tartalmazo eteleket. Vannak nok akik hajlamosabbak ezekre a gombakra.
A kérdező hozzászólása: nem hordok több napig EGY bugyit*

Ha nem élek adójóváírással, akkor azt még a jövő évi adóbevallásban érvényesíthetem?

Nem kértem a munkáltatómtól adójóváírást, mert nem egészen tudtam, hogy mik a feltételei vagy hogy is m?ködik ez. A következ? adóbevallást hogyan kell kitölteni, kaphatok-e akkor adójóváírást?

Legjobb válasz: Természetesen érvényesítheted az év végi adóbevallásban az adójóváírást, van erre külön rublika. Ha elektronikusan töltöd ki (programot az apeh honlapról lehet letölteni, a kitöltés elõtt frissíteni kell), akkor ki is számolja, hogy pontosan mennyi adójóváírást igényelhetsz, így még elrontani sem lehet.

Természetesen érvényesítheted az év végi adóbevallásban az adójóváírást, van erre külön rublika. Ha elektronikusan töltöd ki (programot az apeh honlapról lehet letölteni, a kitöltés elõtt frissíteni kell), akkor ki is számolja, hogy pontosan mennyi adójóváírást igényelhetsz, így még elrontani sem lehet.
Ha most 2009-ben nem éltél az adójóváírással, akkor ugye a 2009-rõl készült adóbevallást 2010. máj. 20-ig kell várhatóan bedni max, akkor mikor megcsinálod ki fog jönni az neked visszaigényelhetõ adóba. Persze ha netán vmi miatt jön ki befizetendõ adó is, akkor csökkenteni fogja a visszaigényelhetõ adó összegét. Pl ha nem elég adóelõleget vontak tõled, vagy más egyéb ügyleted volt ami módosíthat az adóbevallásodon.
Ja és igen én is ajánlom majd hogy a kitöltõprogit használd amit le lehet tölteni az apeh honlapjáról, így a hiba esélye csökken nagyon. Persze ha érteni azért kell kicsit hozzá, bár ha egyéb ügyleted nem volt csak bér ilyesmi akkor nem gáz, sõt. Ja ha meg 2008-ban nem igényelted akkor meg már most 2009. máj. 20-ig kellett beadni az adójóváírást és ott érvényesíthetted volna. De én úgy értelmezem a kérdésedet, hogy te most januárban nem kérted 2009-re. Jól gondolom?
Adójóváírás a megszerszett bér 18%-a, max.havi 11.340)annak jár, akinek az adóköteles jövedelme 2009.évben nem éri el az 1.250e ft-ot(max.:136.080/év)Amennyiben nem kérted a munkáltatódtól, a 2009-es adóév bavallásakor folyamatos jogviszony esetén 12 havi adójóváírás, max. 136.080.-Ft-ot visszaigényelhetsz. Ha az adóköteles jövedelem meghaladja az 1.250e ft-ot, de nem éri el a 2.762e ft-ot, akkor az adójóváírás csak csökkentett összegben jár. {1.250 feletti rész 9%-val csökkenteni kell a 136.080.-Ft-ot}. De miért nem kérted? egy jó bérelszámoló felhívja a dolgozó figyelmét erre a kedvezményre, mert ugye havonta 11.340.-ft nem kevés pénz.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat! :) Idén is, tehát 2008-ra, már az elektronikus adóbevallást vettem igénybe. Mivel diákként nincs rendszeres jövedelmem, ezért tavaly valahogyan igényeltem az adójóváírást és májusban kaptam is vissza pénzt, azonban az idei munkámhoz nem kértem / kaptam (érdekes történet) adójóváírást, ezért merült fel bennem a kérdés. :)
Az adójóváírást év közben is lehet kérni, akkor attól a hónaptól több netto jövedelmed lesz, és nem az apeh használja a pénzedet kamatmentesen!
07:01 Rosszul tudod:(( Az adójóváírásról minden adóév januárjában kell nyilatkoztatni a dolgozót!! Ez a nyilatkozat az egész adóévre vonatkozik.Abban az esetben nyilatkoztatjuk a munkavállalót, ha év közben létesít új munkaviszonyt, vagy másik munkáltatónál helyezkedik el. A jó béresek tájékoztatják a munkavállalót, hogy megére, vagy nem kérni az adójóváírást.Egyébként az adójóváírás jogosultsági határát meghaladó jövedelemnél az adójóváírás figyelembevétele megszûnik/leáll.Tehát érdemes konzultálni a béresekkel.
Szerintem Te tudod rosszul.A nyilatkozat addig érvényes, amig mást nem nyilatkozik.(pl.év közben nyugdíjba megy, ettõl meg fog ugorni a keresete, vagy váratlanul bejelentkezik bérbeadásra év közben, stb.) Az apeh így fogalmaz: "A nyilatkozatot a bér kifizetésének napjáig kell megtenni. Az esetleg késõbben tett nyilatkozat az azt követõen kifizetett bér adóelõlegénél érvényes." Januárban azért kérjük a nyilatkozatot, hogy már a januári bérben érvényesítve legyen annak, aki kéri!"

Ha nem élõ már a terhesség, akkor hány nap múlva kezd el halványodni a terhességi teszt?

Legjobb válasz: Amikor a HCG kiürül a szervezetbõl, 2-3 hét.

Amikor a HCG kiürül a szervezetbõl, 2-3 hét.
Nekem a nemvárt napján pozitív lett, utána egyre halványodott és a nemvárt utáni 5. napon már teljesen negatív majd kb. pár nap múlva jó erõs vérzéssel megjött.
Jaj, ez nagyon rossz lehetett. Bár ez elég gyakori jelenség, csak korábban, amikor még nem voltak ilyen könnyen hozzáférhetõ tesztek, a nõk nem is tudták meg, hogy terhesek voltak, egyszerûen csak azt hitték, hogy késett... A nõgyógyászok is inkább azt javasolják, hogy elég egy héttel a nemvárt után tesztelni, az a biztos. De persze kinek van türelme azt kivárni? Én is mindig azonnal tesztelek, ha csak 1-1 napot is késik. De eddig még sajnos mindig csak késés volt...
A kérdező hozzászólása: Hétfõn csináltam tesztet, akkor már egy hete késett, erõs pozitív volt, már tüneteim is voltak, hányinger. Pénteken szintén csináltam egyet, mert egyre kevésbé voltak tüneteim, biztos is voltam benne, hogy már halványabb lesz a teszt, de ugyanolyan erõs volt. Most vasárnapra már szinte semmilyen tünetem nincs, még nem jött meg mindig. Mikor teszteljek mégegyet szerintetek? Igazság szerint abszolút semmi esélyét nem láttam, hogy terhes legyek, még javában szoptatom egy éves lányomat, már õ is rásegítéssel született mert nem volt peteérésem csak hébe-hóba.
Hát én biztos csinálnék holnap reggel még egyet, aztán irány a doki. Az, hogy változóak a tüneteid semmit nem jelent. Én is így voltam anno, 10 hónapos lányomat még szoptattam, voltak mindenféle tesztjeim, halványak meg erõsek, össze-vissza. Csodálkoztam is volna, hogy terhes vagyok mert a lányom is lombikbaba. De aztán mégis azt voltam, azóta már van egy makkegészséges gyönyörû kisfiam:) Úgyhogy szerintem nálatok is jön a kistesó!
A kérdező hozzászólása: Gratulálok Neked kedves utolsó! Igazából kicsit félek megtudni ha tényleg terhes vagyok, tudom hülyeség és struccpolitika. Nem terveztünk 3. gyereket, kettõ már van, de természetesen várjuk nagy szeretettel ha jönni fog.

Mi történik velem, ha nem "élem ki magam" fiatalon?

Én nem vagyok ez a bulizós, piálós ember, én a komolyabb dolgokat szeretem, és mindenki azzal jön, hogy "miért nem mész bulizni? most kell éld ki magad!" Miért? Õk tapasztalatból beszélnek? És mi történik velem, ha nem járkálok el bulizni, le részegedni meg éjszakázni? Mert mindenki arra céloz hogy ezt kell csinálnom ennyi idősen. 19/F Mi lesz később ha ezeket kihagyom?

Legjobb válasz: Nem tudom, én kihagytam, és egyelõre még élek.

Nem tudom, én kihagytam, és egyelõre még élek.
Normális felnõtt ember leszel, semmiben nem leszel külön azoknál akik éjjel-nappal buliznak.
Az csak egy ócska közhely, hogy "akkor majd 30-40 évesen nem fogsz bírni magaddal". Meg hogy "aki most kiéli magát, az felnõtt korára lenyugszik". Jó, egy-két buliba elmentem, bár a diszkó nagyon nem az én világom, de mégis felnõttem, és egyáltalán nem bánom, hogy nem züllöttekm végig a fiatalságomat. Most, 30 évesen sem érzem, hogy ez hiányozna.
Azok pótolják be ezeket késõbb inkább, akiket mondjuk nem engedtek el a szülei vagy olyanok voltak az életkörülményei, hogy nem mehetett. Aki egyszerûen nem érezte szükségét, azzal nem lesz semmi. Tizenévesen párszor elrángattak diszkóba, nem jött be, nem az én világom, a barátnõimmel beültünk néha péntekenként 1-2 sörre, nem lerészegedni, hanem beszélgetni, a hét többi napján pedig kulturáltan elfoglaltuk magunkat. A szórakozása megmaradt számomra ezen a szinten a továbbiakban is. Semmi bajom nem lett. Nem hiszem, hogy mindenkinél létszükséglet, hogy legyen egy olyan életszakasza, amikor tönkrevágja magát. Mindenkinek mások az igényei.
Szerintem a "kiélem magam" nem azonos a "buliba járok inni/drogozni/dugni". Én úgy "éltem ki" magam, hogy már 16 évesen 8 órás éjszakai munkát vállaltam és minden évben 3 hónapot utazgattam abból a pénzbõl, illetve rengeteg tanfolyamra beiratkoztam, amik nem munka miatt, nem haszonszerzéshez kellettek, hanem csk úgy, mert érdekelt a dolog. Százszor több élettapasztalatot szereztem így, mint az átlag fiatal, szerintem ez az élet, nem a hülyéskedés. Emelett pesze néha eljártam bulizni is, kipróbáltam ezt-azt, fiúztam is, de ez volt az életemben a mellékszál és nem a fõ irányvonal. Ha ezt kihagytam volna, azt nem bánnám (bár nem sajnálok semmit) de az utagatások alatt szerzett élményeimet semmi pénzért nem adnám.
Én is kihagytam, nem tudom, nem rézem azt, hogy sajnálnám, hogy azt kihagytam. Olyan dolgokat éltem helyette meg, amiket meg is szerettem volna: anyaság, titkos szerelem, szex feketebõrûvel, 3 esküvõ, házasság nagyon okos pasival, házasság helyes pasival, szóval nagyjából ezek voltak az életcéljaim, és ezeket meg is valósítottam. :) ) Szóval azokat tedd meg, amiket szeretnél, és ne foglalkozz azokkal, akik irányítani akarnak.
Csak kimaradnak azok az emlékek. Rosszabb esetben mikor mindenki meséli a dolgokat rájössz hogy neked nincsenek ilyen emlékeid. Én személy szerint szeretném a legtöbbet kihozni magamból ilyen téren. Én nem járok ilyen lerészegedõs és egyéb hülye bulikba, de a barátokkal tervezünk rengeteg érdekesebbnél érdekesebb programot amikre mindig emlékezni fogunk. A buli az nem csak a tömörülést a diszkóban egy rakat piával-t jelentheti. Mi sokszor járunk biciklizni, túrázni, rendszeresen készítünk valamit és nagyon sokat hülyéskedünk. Ez is jó buli minden piálás és károkozás nélkül.
Én hallottam már olyat is aki ezeket késõbb kezdi el bepótolni.
Az a baj, h látszik rajtad, ahogy a többi hozzászólón is(tisztelet a kivételnek), h magának akarja megmagyarázni, h neki milyen jó volt otthon ülni, mert hát a buli az csak az lehet, h csont részegre iszod magad. Az igazság meg az, amit írt az egyik hozzászóló, h azt veszed majd észre, h 40 vagy aztán mást nem csináltál csak suliba meg munkába jártál. A másik része, h nem voltál meg igazán jó buliban fõleg nem úgy, h fel voltál szabadulva....
Én se nagyon jártam ki. Most kezdtem el én is nem rég. Nem mindig van hozzá hangulatom csak a társaságot keresem ha nincs más programom. :) Amúgy itt ebben a Discoban elmondom nektek 20%-a 18-25 éves a többi 80% meg 25 feletti. Példáúl jó pár volt osztálytársam (általános iskolások) szüleivel találkozok. Az anya discoba ropja a 19 évesekkel az apa befeszül a kocsmába a kissebbik gyerek a f.lu k.rvája.. Tehát vannak itt érdekes dolgok.. :)
17:42...rajtad meg az látszik, hogy a "nem bulizós" embereket csak úgy tudod elképzelni hogy otthon ülnek. Pl engem maga a bulizás sosem vonzott, nem szerettem a zenei stílust, alapból régen inkább disco korszak volt. A tömegnyomort is utálom. De mellette szeretem a beülõs helyeket, jó dolog billiárdozni, csocsózni, és lehet ezer más társas dolgot csinálni, kirándulni, barátnõzni, satöbbi, amik ugyanúgy jó emlékek maradnak. A gond nem is a bulizással van, hanem a "kiéléssel", mert ez manapság legtöbb esetben tényleg azt jelenti hogy leiszod magad, és b..szol fûvel fával.
10. válaszoló! Õszintén sajnállak, amiért nálad az élet kimerül abban, hogy aki nem bulizik az csak dolgozni meg suliba jár. Fogalmad sincs, mennyi lehetõség van még körülötted. A te eseted a legszomorúbb, kétségbeesetten próbálod kiélni magad, és majd amikor meghalsz látod csak, hogy valójában milyen keveset éltél.
unalmas ember leszel/vagy
Kedves 10. válaszoló! Én egyik válaszban sem látom, hogy bárki bármit is bizonyítani akarna magának, te igyekszel ezt belelátni, mégpedig azért, mert piszkosul zavar téged, hogy vannak emberek, akik képesek úgy jól szórakozni, hogy ez nem a bulizásban nyilvánul meg náluk. Irigyled õket, hogy felfedeztek valami mást, ami többet nyújt nekik. Emiatt hõböröghetsz, kiakadhatsz, de sajnos ez az igazság. :) Az a helyzet, hogy a válaszadók közül az egyetlen, aki bármit is bizonygatni akar magának, az te vagy. Borzasztóan el szeretnéd hitetni magaddal, hogy nem maradtál ki semmibõl, mert a bulizás az egyetlen szórakozási lehetõség, és aki nem ezt teszi, az szürke és unalmas életet él. Én nem szeretném lerombolni az illúzióid, bár a lelked mélyén valahol már nagyon jól tudod, hogy leszel az, aki a végén majd a legszürkébb életet tudja maga mögött. Pedig mennyi buli volt...
#10: veled az a baj, hogy számodra csak a két véglet létezik. Vagy agyonbulizza valaki magát, vagy napi 20 órában a tankönyv felett görnyed. Ez a te szellemi szegénységed, hogy nem tudod elképzelni, hogy a szabadidõ kellemes eltöltésének más módjai is vannak.
Kisebb eséllyel kapsz tüdõrákot, nemibetegséget, és szorulsz májátültetésre. Megmarad az emberi méltóságod. Ez a "kiélni magadat" hülyeség, felejtsd el. Vannak emberek, akik képtelenek felfogni azt, hogy nem mindenki leli örömét a bulizásban, piálásban stb. Ha így vesszük, én sem éltem ki magam, és leírhatatlanul örülök ennek (bár akkor sem éreztem rá a legcsekélyebb késztetést sem). Teljes életet élõ, boldog, kiegyensúlyozott felnõtt lett belõlem, a mai napig a hideg futkos a hátamon az éjszakába nyúló bulizásnak még a gondolatától is, ellenben mind akkor, mind most imádok olvasni, egy este kettesben egy orosz prózaíró valamely nagyregényével számomra a boldogság netovábbja, a leírhatatlan gyönyörök kertje. Hagyd ki õket, nem vesztesz semmit. Sõt.
Semmi. Aki fiatalon nem érezte hogy mennie kell, az majd öregen még inkább kerülni fogja. Vagy pedig megjön a kedve hozzá és eljár. A szórakozás nem kor függõ. 50 évesen is lemehetek egy szórakozóhelyre jól érezni magam. Persze akkor már egy kicsit csendesebb helyre, ahol nem cseszik szét a fülem a hangfalak és a hülye gyerekek visongása...:D
Két hetes kérdés de írok. :) 10-30 19:10: Nagyon igaz!!! Volt idõszakom, amikor nem "éltem" De akkoriból is vannak emlékeim, mert ha keveset is, de kirándultunk, piknikeztünk, társasoztunk, egymáshoz átmentünk egy baráti körrel. Most olyan 1-2 éve élek, már egyetemista vagyok. Önkénteskedem egy állatmenhelyen, ahol kikapcsolok, a nap folyamán sikerül elfelednem egy kis idõre a gondjaimat. Az állatoktól pedig sokat tanulok, sokat fejlõdök általuk. Komolyan!!! Ezen kívül a leendõ szakmámmal kapcsolatosan is önkénteskedem, konferenciákra járok el, pár napja egy "laikus" közösség elõtt tartottam egy elõadás-részletet a témából. Igen, ebben benne van az is, hogy kapcsolatokat akarok építeni, DE élvezem is, és belülrõl jön, és kívánom és szeretnék foglalkozni a témával. Ezen kívül teaház, kávézó, kirándulások, egymáshoz átmenetel. Egyik haverom olyan "partikat" tart, ahol a hobbijából tart nekünk bemutatót, jó szokott lenni. :) Szóval változatosnak érzem az életemet, és szerintem lesz mire emlékezni. És van terep a személyiségfejlõdésemhez. Emellett évi 4-5-ször csípek be, néhány évben még annyiszor se, és több, mint egy éve voltam diszkóban (amúgy az évi 1-2), és még sose sikerült igazán élveznem.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!