Találatok a következő kifejezésre: Ha nem egy kereszteződésben (5 db)

Ha mondjuk egy kereszteződésben belém jönnek, és elfoglalom a sávot, arrébb kell állni, vagy ha csak a rendőr nem mondja?

Tehát nem tudnak elmenni az autók akkor? Majd mennek máshol? Amíg a rend?rség ki nem jön, és meg nem nézi, addig ott kell hagyni a kocsit, ahol történt?

Legjobb válasz: Ha nem tisztázott a felelõsség, addig szerintem maradhatsz.

Ha nem tisztázott a felelõsség, addig szerintem maradhatsz.
Ígyvan, ha a felelõsség nem tisztázott, akkor nem szabad elmozdítani, csak abban az esetben ha ez alaposan indokolt. (Pl: sérült egyik kocsi alatt, vagy a mentéshez el kell mozdítani, hogy hozzáférjenek, vagy pl tûzveszély, bármi ilyesmi.) Akkor is meg kell jelölni hol és milyen állásban voltak a kocsik. De simán azért hogy a többiek elférjenek, nem szabad elmozdulni.

Akkor lehet behajtani egy kereszteződésbe, ha azt el is tudjuk hagyni. De ha nem, mit kell tenni?

Araszolt a sor benn pesten, mert lezártak egy sávot egy ráfutás miatt, és végig hosszú sor állt. A mögöttem lévő is átjött a lámpán, de megállt még benne a kreszteződésben. Közben piros lett, és szemből kanyarodtak át balra. És a hapek nem fért el, és nyomta a dudát a mögöttem lévőre. Most minek? Nem tudott se hátrébb vissza menni, se mögém nem tudott jobban bejönni. De felháborodottan nyomta rá a kanyarodni akaró a dudát. Ilyenkor mit lehet tenni? És ha nyomják a dudát miért lesz jobb? Akkor se tud majd lebegni az autó...

Legjobb válasz: Ilyenkor nem lehet semmit tenni, hallgatod a dudaszót, intesz egy "bocsi"-t és megfogadod, hogy legközelebb nem hajtasz be a keresztezõdésbe, ha nem vagy benne biztos, hogy el is tudod hagyni. A dudát pedig két okból kell nyomni: egyrészt levezeti a feszültséget, amit mások balfassága okoz, másrészt remélhetõleg elgondolkodásra készteti az illetõt. Elgondolkodni azon, hogy mit csináltál rosszul az elsõ lépés afelé, hogy ne csináld többet!

Ilyenkor nem lehet semmit tenni, hallgatod a dudaszót, intesz egy "bocsi"-t és megfogadod, hogy legközelebb nem hajtasz be a keresztezõdésbe, ha nem vagy benne biztos, hogy el is tudod hagyni. A dudát pedig két okból kell nyomni: egyrészt levezeti a feszültséget, amit mások balfassága okoz, másrészt remélhetõleg elgondolkodásra készteti az illetõt. Elgondolkodni azon, hogy mit csináltál rosszul az elsõ lépés afelé, hogy ne csináld többet!
Akkor emberünk úgy hajtott be, hogy nem gyõzõdött meg róla, hogy el is tudja hagyni. És így ebben a formában szabálytalan, a duda is azt fejezi ki. Amúgy is lassú a forgalom, ahogy "odaállt" még inkább lassította, így lesz még "jobb" dugó. Elõzés megkezdése elõtt is, meg kell róla gyõzõdni, hogy be tudja-e fejezni, igaz? És ha rosszul mérte fel?
Talán azért dudált, mert aki bennragadt a keresztezõdésben, az szabálytalan volt és erre próbálta felhívni a figyelmét. Ugyanis lámpás keresztezõdésnél ha nem tudod elhagyni a keresztezõdést, akkor nem hajthatsz be, hiába zöld a lámpa.
Speciel magasabb jármû mögött haladva nehéz eldönteni, szabad-e a pálya, de az esetek többségében figyelmetlenségbõl ragadnak be. Ez esetben a dudálás szabálytalan, de célravezetõ abból a szempontból, hogy az illetõ legközelebb jobban odafigyel majd.

Ha nem használom egy kereszteződésben az indexet, mire büntethet a rendőr?

Legjobb válasz: Ha egyenesen haladsz tovább akkor semmire sem!

Ha egyenesen haladsz tovább akkor semmire sem!
Akkor nem kell használni, ha a felsõbb rendû úton haladsz tovább. Viszont most nagyon rászálltak erre, fõleg a körforgalomból kifelé haladókra(nekik kell indexelni). Amúgy rendõre válogatja, úgy tudom 2000-tõl mehet 10000-ig.
Kanyarodási szabályok megszegése... elvileg a helyszíni bírság 3000-20000 ig terjedhet.


Mennyi a pénzbírság ha épphogy átmentem a piroson egy elég forgalmas kereszteződésen? [de nem léptem át a sebességhatárt]

és elvehetik a jogsit ideiglenesen?

Legjobb válasz: 2 kiló. Ha nem lépted át a sebességhatárt, 300000-bõl visszaadnak.

2 kiló. Ha nem lépted át a sebességhatárt, 300000-bõl visszaadnak.
A kérdező hozzászólása: most ez komoly?
Én úgy tudtam hogy 100 ezer, de gyakran változik szóval...
Ha egy "elég forgalmas" útkeresztezõdésen átmentél, akkor 100.000 HUF.
apámat debrecenben ugyanigy büntették aszem pont 100 rugo volt a piroson áthalytás neszámits 10 -20 ezerre mert nem uszod meg annyiból

Ha tanuló vezetőként véletlenül nem adom meg az elsöbbséget a jobbról jövőnek egy egyenrangú kereszteződésben, és nekünk jönnek, akkor kié a felelősség, az oktatóé, vagy az enyém?

nem történt még ilyen, csak kié lehet a felel?sség bármilyen balesetkor, ha ott ül mellettem az oktató, és nála is ott vannak a pedálok?

Legjobb válasz: Az oktatót vonják felelõsségre, de te is hibás lennél.

Az oktatót vonják felelõsségre, de te is hibás lennél.
Figyelni fog az oktatód, az õ felelõssége. Nyom egy olyan satu féket hogy lefejeled a szélvédõt. Normális ember lassít egy egyenrangú keresztezõdésben, hiába neki van elsõbbsége. Én legalábbis odafogyelek erre.
Az oktató minõsül sofõrnek, ez benne is van a könyvben.
igen az oktatóé a felelõség, de múltkor hátulról belém jöttek lámpánál mikor tanultam, pedig amikor az oktató megnézte a tükörben még sehol sem volt... Az szerencsére a másik hibájának minõsült, de elég rossz élmény volt tanulóként már "balesetezni"...
A kérdező hozzászólása: persze lassít, ez az eset jutott hirtelen az eszembe, írhattam volna mást is de a lényeg ugyanaz :D


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!