Találatok a következő kifejezésre: Ha nem be a 16 (31 db)

Egy 15éves fiú vok és idén júniusba töltöm be a 16-ot és 16karikás filmet szeretnék megnézni ezt megtehetem ha idén töltöm v nem? és nézik v nem? :D

Legjobb válasz: Ez nem szabály, hogy neked tilos X év alatt X karikás filmet nézni. Csak egy ajánlás, hogy bizonyos életkor alatt esetleg nem érted meg, vagy felzaklathat az amit látsz. A 16-os karika ezt takarja: "Olyan mûsorszám, amely alkalmas a tizenhat éven aluliak fizikai, szellemi vagy erkölcsi fejlõdésének kedvezõtlen befolyásolására, különösen azáltal, hogy közvetett módon utal erõszakra, illetve szexualitásra, vagy témájának meghatározó eleme az erõszakos módon megoldott konfliktus." Nagy rá az esély hogy ezekkel a dolgokkal már más forrásból bõven találkoztál, úgyhogy túl sok meglepetés nem fog érni.

Ez nem szabály, hogy neked tilos X év alatt X karikás filmet nézni. Csak egy ajánlás, hogy bizonyos életkor alatt esetleg nem érted meg, vagy felzaklathat az amit látsz. A 16-os karika ezt takarja: "Olyan mûsorszám, amely alkalmas a tizenhat éven aluliak fizikai, szellemi vagy erkölcsi fejlõdésének kedvezõtlen befolyásolására, különösen azáltal, hogy közvetett módon utal erõszakra, illetve szexualitásra, vagy témájának meghatározó eleme az erõszakos módon megoldott konfliktus." Nagy rá az esély hogy ezekkel a dolgokkal már más forrásból bõven találkoztál, úgyhogy túl sok meglepetés nem fog érni.
A kérdező hozzászólása: Akkk beengednek ugye?:D
moziban akarod nézni? szerintem leszarják :D
A kérdező hozzászólása: persze!otthon a kutyát se érdekli:P

Ha nem vettem be a 16. tabimat és nem pótoltam, együtt voltam aznap a párommal, mikortól érezhetem hogy lehet terhes vagyok?

Legjobb válasz: Egy másfél héten belül,vagyis utolsó mensi elsõ napjához 3 hétre lehetnek beágyazódási tünetek, de ez nem mindenkinél jeletkezik, erre ne adj.Ez barnázgatás,hasszúrka.De mondom nem biztos.Attól kezdve van akinek hányinger, mellduzzanat,stb van, de van ski meg sem érzi elején, szval a legtutibb, ha tesztelsz.Mikoir meg kellene jönni,akkor, és ha semmi, de nem jön meg ismételj rá 3-4 napra, és doki.Van akinek kimaradt mensi után pozitiv a teszt 7 napra, de mivel te kezdenéd a köv. gyszert , ezért mondom, menj akkor dokihoz, és addig ne vedd be a köv. szemet.reméljük úgy lesz ahogy szeretnéd.

Egy másfél héten belül, vagyis utolsó mensi elsõ napjához 3 hétre lehetnek beágyazódási tünetek, de ez nem mindenkinél jeletkezik, erre ne adj.Ez barnázgatás, hasszúrka.De mondom nem biztos.Attól kezdve van akinek hányinger, mellduzzanat, stb van, de van ski meg sem érzi elején, szval a legtutibb, ha tesztelsz.Mikoir meg kellene jönni, akkor, és ha semmi, de nem jön meg ismételj rá 3-4 napra, és doki.Van akinek kimaradt mensi után pozitiv a teszt 7 napra, de mivel te kezdenéd a köv. gyszert , ezért mondom, menj akkor dokihoz, és addig ne vedd be a köv. szemet.reméljük úgy lesz ahogy szeretnéd.
Nem hinném, hogy terhes vagy! Àltalában akkor következik be, ha az elsö tabikat felejted el bevenni.
Amit aznap beveszel tablettát nem aznapra hat. Ha már régebb óta szeded tele a szervezeted hormonnal, így kb egy hónap minimum meddigre kitisztulsz. ha ez elsö levélnél tartasz akkor is 16 nap már védenie kell, ha teherbe esel az nem az aznapi kihagyástól van hanem túl gyenge a gyógyszer.
Megkéred egy nagykorú ismerõsödet.
A kérdező hozzászólása: ja és 16 éves vagyok.
Nekem tetszik
Nekem is tetszik de azért mértékkel. ne legyen rajta egy tubusnyi zselé. És szerintem azért ne mindennap rakj rá, legyen kicsit változatosabb :)
nekem is tetszik, nagyon más nem is jön be:)
Nem tetszik, olyan tõle mintha zsíros lenne, igénytelennek tûnik.
Szerintem 16-17 évesnek kéne lennie minimum, és jobb ha szûsz.
*szûz

Hogyan kell kitölteni a 16-01 és 16-02-es oldalt ha önellenőrzést kell csinálnom mivel nem írtam be a családi kedvezményt?

A hivatalban a hölgy mondta,hogy írjam be a -120 000-ret,de nem ismertem a nyomtatványt és így nem tudom hogyan kell kitöltenem.Válaszokat el?re is köszönöm.Sürg?s lenne,mert hátralékot kell fizetnem.

Legjobb válasz: Nem gondolom, hogy az olyan egyszerû, ahogy a hölgy mondta. De mivel nem látom az eredeti bevallást, ezért lehet, hogy neki van igaza, mivel Õ megnézte azt. Jó lenne hozzá látni az eredeti bevallás 1153-B és 1153-C lapját, hogy ezt meg lehessen mondani.

Nem gondolom, hogy az olyan egyszerû, ahogy a hölgy mondta. De mivel nem látom az eredeti bevallást, ezért lehet, hogy neki van igaza, mivel Õ megnézte azt. Jó lenne hozzá látni az eredeti bevallás 1153-B és 1153-C lapját, hogy ezt meg lehessen mondani.

9. héten rendben volt, de a 16. héten magas lett a TSH érték és még 1 hét mire be tudok jutni endokrinológushoz. Volt így más is? Károsodhat a baba idegrendszere, ha nem kapok időben gyógyszert? Kétségbe vagyok esve.

4200 fels? határnál 4330 lett az érték. Eddig nem volt pajzsmirigy problémám.

Legjobb válasz: Szia!A 16.hét körül már van saját pajzsmrigye és a tied nem nagyon érdekli!:)DE nagyon fontos hogy kapj gyógyszert mert a pajzsmirigybetegség az anyagcserédre hat!És az meg a babádra!Minél elõbb doki!De nem lesz baj!Üdv:pajzsmirigyes anyuka

Szia!A 16.hét körül már van saját pajzsmrigye és a tied nem nagyon érdekli!:) DE nagyon fontos hogy kapj gyógyszert mert a pajzsmirigybetegség az anyagcserédre hat!És az meg a babádra!Minél elõbb doki!De nem lesz baj!Üdv:pajzsmirigyes anyuka
nekem fordítva volt....alúlmûködtem terhesség elött ezért kellett gyógyszert szednem de közben a terhesség során teljesen átcsapott túlmûködésbe és mivel akkor épp véreztem nem ezzel foglalkozott senki...én meg szedtem az l-thyroxint rendesen...mikor kértem egy vérévtelt a tsh-m 0, 0004volt akkor az endokrinológus annyit mondott "nem történt baj csak kicsit több hormont kapott mint kellett volna"..nyilván mindenki más és más...ha nem jutsz be dokihoz akkor telefonon kérj tanácsot mert terheseknél nagyon érzékeny az egyensúly!nagyon óvatosan kell kezdeni a gyógyszerelést...de nem biztos hogy rögtön kapsz bogyót!a baba idegrenszerét nem károsítja...inkább az anyagcserédet befolyásolja és ezálltal a babáét is...nekem magas pulzust szívdobogást és remegést okozott neked akkor gondolom az ellenkezõjét vagyis lassúságot alacsony pulzust ilyesmit...az nagy bajt nem okoz pláne nem 1-2 hét alatt...de persze beleszól a hormonháztartásba is a pajzsmirigy úgyhogy semmiképp nem szabad halogatni!egy hét nem vészes de ha idegeskedsz szerintem telefonon próbálj az orvossal beszélni...hivatkozz arra hogy 9.hetes vagy és sürgõs! én pl 11 hetesen kaptam meg a rossz eredményeket és kórházban feküdtem...irreális volt hogy ott nem tudtak ezzel foglalkozni így telefonon magam intéztem egy távgyógyítást...elmondtam hogy nem tudok várni és menni se így telefonon elmondta mit csináljak és mikor vetessek le vért újra minden jót és ne idegeskedj!az biztos többet árt!
A kérdező hozzászólása: Nagyon köszönöm a válaszokat! Találtam egy endokrinológust akivel hétfõn találkozom. Majd megírom hogy alakultak a dolgok.

Fiúk! Gáz ha én még nem szoptam le 16 évesen senkit? Az elsőnél általában bénák a lányok?

Legjobb válasz: Most komolyan ilyen kérdések mellett, h lehet kibírni Trollkodás nélkül?:D

Most komolyan ilyen kérdések mellett, h lehet kibírni Trollkodás nélkül?:D
gáz!! -.- hogy a p1csába lehet ilyet kérdezni?!?!?! szerinted az okés, ha ennyi idõsen több [email protected] volt a szádban, mint villa?
most komolyan te tudsz egyáltalán gondolkozni? 16 éves korban még az se ciki hogy ha még szûz vagy erre te...
Nem gáz. Csak kíváncsiságból: dugtak már meg, de nem akartál szopni?
annyira nem gáz, de általában a szopást annyira nem lehet elbénázni...fogod, kicsit nyalogatod, aztán beveszed a szádba, és hát... mondjuk ki szopod... 17F
egyáltalán nem gáz, ki hogy van vele ez majd csak akkor derül ki h ha majd kipróbálod, lehet h jó leszel lehet majd kell egy kis gyakorlás:)
A kérdező hozzászólása: igen
amugy még soha nem is masztiztál, vagy azért azt már csináltál?
A kérdező hozzászólása: Szerintem ha elolvasod a kérdésem akkor választ kapsz:)
mért te ezen izgultál???? xD
most melyikre igen?
szia.Ha gondolod, írj, és betanítalak :)
hol laksz? :)
Jah, nagy gáz. Gyorsan pótolnod kell. Irány a diszkó wc-je!
szerintem 16 évesen ne ezzel foglalkozz :D ezt a mai fiatalok kényszerbõl csinálják vagy mi? hogy van ez nálatok?? ha még szûz vagy 16 évesen vagy még nem szoptál le senkit, akkor tök gáz vagy?? az a gáz, ha ezt így gondolod
Kérdezõ, talán ne ezzel kezdjél. De ne is azzal, hogy szétteszed a lábad, aztán jöhet a döröklõ. Normális emberek fokozatosan ismerkednek a dolgokkal... kezdve azzal, hgy elsõnek még a ruha se kerül le. Abból ítélve, ahogy írsz - nem kell sietni neked sem. Már persze akkor, ha az életed hátralevõ részében élvezni is szeretnéd a szexet.
16 évesen írd meg a leckédet, ne a sz*páson gondolkodj. 21/L
A kérdező hozzászólása: Köszi, most megnyugtattatok:)
Vegyél egy nyalókat és gyakorolj, rajta, akkor biztos nem rontod el.:D Amúgy viccet félre téve egyáltalán nem gáz, ezt nem lehet elrontani. :D
akkor nem az
na hát ha tudsz ennél hülyébbet kérdezni akkor válaszolok erre!
A kérdező hozzászólása: Nem.Csak kíváncsi voltam.Hogy kell?
IGEN CIKI NAGYON. a lányok elõször 8-10 éves korukban szoktak elõször szexelni de a szopni csak 11-12 éves korukban szóval azonnal kapd össze magad! XD
Szex volt már? Esetleg nyaltak már ki?
hát, nem tudom. Ha aktív nemi életet élsz, akkor talán nem ártana elkezdeni mivel a pasik nagyon rá vannak kattanva, szerintem titokban mindannyian vágynak rá, mivel az számukra egy nagyon jó érzés. Amugy nem igazán lehet bénázni az ilyennél, csak nem árt max megkérdezni, hogy hogyan szereti, vagyhogy hogyan szokta és akkor már egyszerû. de ha nagyon bizonytalan vagy, nézz egy pornó filmet, és ott jól szemléltetik, hogyan kell ezt csinálni :-)
nagyon egyszerû: odamész! és leszopod!!! ha ki is akarod próbálni akkor k**va gyorsan szaladj át a szomszéd sráchoz, de ha lehülyézne akkkor NÉZZ MEG TALÁN EGY PORNÓVIDEÓT!
ehez már nem tudok mit hozzáfûzni...
A kérdező hozzászólása: Még szûz vok mindenben:)
Gyere megtanítalak.
És rögtön ezzel akarod kezdeni??
A kérdező hozzászólása: Hát azthittem ez ugymond "kötelezõ+ :)
Én nem szopnám le a pasim az fix.:) )

Ha még nem állt be a menstruációm, akkor nem irathat fel a nőgyógyász fogamzásgátló tablettát? 16/L

Legjobb válasz: Hát ha idióta, akkor felírni felírhatja. Nem neki lesz belõle gondja, hanem neked. Te szívod meg, ha majd abbahagyás után sose fog beállni miatta.

Hát ha idióta, akkor felírni felírhatja. Nem neki lesz belõle gondja, hanem neked. Te szívod meg, ha majd abbahagyás után sose fog beállni miatta.
Hát ha a hallomásokra alapozol, akkor arra is felkészülhetsz, hogy nem kívánod majd a szexet és felszedsz jó pár kilót, esetleg nagyon fog görcsölni a hasad havonta, és visszeres lesz a lábad... ne erre alapoz. Ahány szervezet annyi féle tünet. Barátnõm pl meddõ lett tõle. :/ De mondom. ciklust nem állít be tabletta. És a másik: az internet egy csomó dologra jó. Pl megtudhatod, hogy gumin és a tabin kívül mennyi minden nem hormonális fogamzásgátlás van. De ha rendszertelen a ciklusod , ahhoz tényleg kéne a doki. És ne mások után menjél, mert a tabi szedés lutri.
A kérdező hozzászólása: Ez a mai világban már csak így megy.. ;) NY*LD KI!
Az agyadra is kérjél valami tablettát mert még egy kis hülye pattanásos kisgyerek vagy, de a p1nád az már viszket [email protected]! Idi0ta!
Mondom, hogy NEM állítja be. A te ciklusodat KIKAPCSOLJA. Nem lesz sem peteérésed, sem menstruációd. Szabályos idõközönként egy megvonásos vérzést hoz létre, ami a te saját hormonháztartásodtól teljesen független, csak és kizárólag a tabletta szabályozza! Rendszeresnek rendszeres lesz, de NEM a te ciklusod. Pont ez benne a veszélyes. Mert a te rosszul mûködõ hormonháztartásod leállítja, elnyomja, aztán ha abbahagyod, lehet, hogy olyan se lesz, mint most.
A kérdező hozzászólása: Nekem a ciklusomat is beállítaná és a pattanásaimra is jó hatással lenne, úgy hallottam..
A tabletta NEM állítja be a menzeszt!!!!!! Hanem kikapcsolja a ciklust. Teljesen. Helyette pedig a tabletta csinál egy mû ciklust. Persze, amíg az ember szedi, tök rendszeres lesz, csak éppen semmi köze a saját ciklusához. Aztán meg mikor szeretne gyereket, akkor olyan se lesz a vérzése, mint a tabletta szedése elõtt. Normális doki nem ír fel rendszertelen vérzésre tablettát.
van aki konkrétan ez miatt írat fel elsõsorban tabit (és nem is kevesen!). barátnõm havonta 2x menstruált, és lássuk be, ez nem egy leányálom.. 2 évig szedte a tabit, teljesen rendbehozta a ciklusát, azóta semmi gond nincs :)
A kérdező hozzászólása: Mikor mentél emiatt dokihoz? Mennyi idõsen? Köszönöm az eddigi válaszokat!
Az orvos azért is felírhatja a fogamzásgátlót, mert rendszertelen a menstruációd. Én azért mentem orvoshoz, és azért írattam fel, mert mindig máskor jött meg azóta rendszeres is én inkább a korod miatt aggódnék 19/L
A kérdező hozzászólása: És azt hogy, milyen formában? Vagy mi az?
Hát akkor szedjed. A te dolgod. Csak mondom, hogy utána ne csodálkozz, ha esetleg nem úgy jönnek össze a dolgok. Egyébként használhatnátok pl. a megszakítás mellé legalább spermicidet.
A kérdező hozzászólása: Ez van, sajnos.. sokszor volt, hogy nem is használtunk.. De vigyáztunk mindig, amennyire így lehet.. Mielött jönnének a rosszindulatú, kioktató jellegû válaszok, igen tudom.. nagy felelõsségtelenség volt! 2 éve együtt vagyunk, de már jó lenne erre valami megoldás
"Nem vagyunk oda érte". Sok ember nincs oda érte, de mérlegelni kell. A tablettával tönkre vághatod a hormonháztartásod egy életre, ha még be sem állt. Gondolom nem örülnél neki, hogy ha abbahagynád és nem jönne össze majd a baba pl. Szerintem nem kellene kockáztatnod. Pár évet kibírsz kotonnal, aztán ha beáll, akkor megint el lehet gondolkodni a tablettán. De azt csinálsz, amit akarsz, csak jó tanácsként mondom.
A kérdező hozzászólása: Kellene a tabi, mert nem vagyunk oda a gumiért..
Egy lelkiismeretes orvos elébb beállítja a ciklusod és csak utána ír fel gyógyszert, De a magyar gyakorlat, hogy a rendszertelen menstruációra felírnak gyógyszert , így beállítanak egy "álmenstruációt". Az egész annyit ér, mintha a koszt a szõnyeg alá söpörnéd.
A kérdező hozzászólása: Nagyon szépen köszönöm Neked, és a rendes válaszolóknak!

Nagy baj ha 16 hónapos kisfiamnak még nem adtam tejet? Van aki ennél később vezette be a tejet az étrendbe?

Legjobb válasz: kajába teszek, de inni babatejet iszik. hétfõn lesz 2 éves.

kajába teszek, de inni babatejet iszik. hétfõn lesz 2 éves.
Nem baj. A tejet, tejtermékeket 3 éves kor után javasolják, mivel összefüggésben van a késõbbi allergiára való hajlammal (bármilyen allergiára fogékonyabb lehet). Mi mai napig (2, 5 éves) zabtejet, rizstejet használunk.
Egyltalan nem baj, en egy evesen adtam neki-laktoz erzekeny gyanus volt csecsemökent es azt mondta az orvos probaljam meg es ha baja van jön a vervetel stb- hal isten kinötte kb 1, 5 eves koratol napi min 0, 5l tejet iszik(hazit).Erröl egyebkent mindenki mast mond, de a kalcium es a D vitamin bevitel legyen meg a csontok fejlödese miatt.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!