Találatok a következő kifejezésre: Ha nem be (4719 db)

72oras tablettat vettem be az altalaban szokott hatni.8napon belul ha beteg leszek jooo s ha nem? Ha terhes lennek kene erezzek valamit ugye?

Legjobb válasz: Attól függ: milyet vettél be, idõben vetted-e be. Miért kellene tõle betegnek lenned? Egyszer én is vettem be, de nincs olyan erõs mellékhatása. És mit kéne érezned ha terhes vagy? Ja, egy-két hónap múlva esetleg majd érezheted: hányinger meg stb, de az nem pár nap után.

Attól függ: milyet vettél be, idõben vetted-e be. Miért kellene tõle betegnek lenned? Egyszer én is vettem be, de nincs olyan erõs mellékhatása. És mit kéne érezned ha terhes vagy? Ja, egy-két hónap múlva esetleg majd érezheted: hányinger meg stb, de az nem pár nap után.
Ilyenkor milyen jó is lenne, ha könnyen, viszonylag olcsón, otthon el tudnánk dönteni, hogy terhes-e egy nõ... Várj csak, el tudjuk dönteni! Úgy hívják, h terhességi teszt! Mi lenne, hogy ha már parázol inkább azt próbálgatnád, és nem azokat, akik itt válaszolnak? Tudod, mi nem vagyunk látnokok...
Mi az, hogy "az általában szokott hatni"? Hányszor vettél te már be esemény utáni tablettát? Te sem lehetsz teljesen normális ezek szerint, meg is érdemelnél egy gyereket a nyakadba, talán attól felnõnél. :\ G (24/F)

Ha nem annnyira vagyok bejelentve mint amennyit keresek, de még nem adóztam akkor büntethető vagyok, vagy csak az adózás után, mivel nem vallottam be? Ha kérem a fönököm hogy jelentsen be és megtagadja akkor mit tehetek?

Legjobb válasz: Már az adóelõleget sem vonják és vallják be megfelelõen a béred után, ha nem a valós értékre vagy bejelentve. Amennyiben tudatában vagy ennek és nem "avatkozol közre", akkor tettestárs vagy az adócsalásban. Ha kéred a fõnököd, hogy jelentsen be, és õ ezt nem teszi meg, akkor munkaügyi felügyelethez, végsõ soron bírósághoz fordulhatsz, illetve megalapozott ok lehet rendkívüli felmondásra.

Már az adóelõleget sem vonják és vallják be megfelelõen a béred után, ha nem a valós értékre vagy bejelentve. Amennyiben tudatában vagy ennek és nem "avatkozol közre", akkor tettestárs vagy az adócsalásban. Ha kéred a fõnököd, hogy jelentsen be, és õ ezt nem teszi meg, akkor munkaügyi felügyelethez, végsõ soron bírósághoz fordulhatsz, illetve megalapozott ok lehet rendkívüli felmondásra.
Majdnem biztos, hogy elveszted a munkádat, ha bármit is csinálsz. Legjobb, ha találsz másik munkát, ahol tisztességesek veled. Ha ez nem jön össze, akkor természetesen ne jelentsd fel magad. Két dologgal is védekezhetsz. Egyrészt hazudhatod azt az ellenõrnek, hogy te csak annyit kaptál, amennyi a bérpapíron van. Másrészt azt is mondhatod, hogy a munkaadó megfenyegetett, hogy ha bárkinek szólsz kirúgnak, és te nagyon féltél, hogy elveszted az állásod.

Ha nem jutok be egy bizonyos állami szakra, de az önköltséges formáját is bejelöltem, akkor választhatom inkább a szak önköltséges formáját (egy soron következõ állami helyett)?

Legjobb válasz: Az attól függ, hogy milyen sorrendben jelölted be a szakokat. Ha elõkelõbb helyen van egy olyan szak, amire felvesznek államira, akkor csak oda iratkozhatsz be (vagy nem iratkozol be az adott egyetemre/fõiskolára).

Az attól függ, hogy milyen sorrendben jelölted be a szakokat. Ha elõkelõbb helyen van egy olyan szak, amire felvesznek államira, akkor csak oda iratkozhatsz be (vagy nem iratkozol be az adott egyetemre/fõiskolára).
Komolyan? Olyan emberek is jelentkezhetnek egyetemre, akik még a sorrend fogalmával sincsenek tisztába?
A kérdező hozzászólása: Komolyan? Olyan emberek osztják az észt, akik még a helyesírással sincsenek tisztábaN? :) Az elsõ válaszolónak: köszönöm!


Mi a teendõ, ha nem vettem be egy tablettát?

Pénteken észrevettem, hogy a Csütörtöki tablettát elfelejtettem bevenni, valamint nem is vettem be ezután se. Van még egy levél belõle, azután abba szeretném hagyni. Èrdemes így elkezdeni a szünet után az utolsó levelet?

Legjobb válasz: Ha csak egyet nem vettél be akkor másnap egymás után kell bevenni a kettõt. De ha már többet nem vettél be akkor már baj van azt már orvostól kell megkérdezned mi a teendõ. Ha még szeretnél védekezni akkor érdemes bevenni az utolsó levelet ha már nem akkor nem.

Ha csak egyet nem vettél be akkor másnap egymás után kell bevenni a kettõt. De ha már többet nem vettél be akkor már baj van azt már orvostól kell megkérdezned mi a teendõ. Ha még szeretnél védekezni akkor érdemes bevenni az utolsó levelet ha már nem akkor nem.
A kérdező hozzászólása: Igazából azért szeretném abbahagyni, mert tudom, hogy egy év után ajánlott, meg nem is olyan szükséges most. Viszont a gyógyszer meg nem volt olcsó, és attól félek, ha nem szedem be és legközelebb mennék nõgyógyászhoz iratni, akkor másféle gyógyszert í ki, ez meg kárba megy.

általános iskola 8. évégen történelemből felelnem kell 20 tételből, ha nem megyek be az iskolába évzáróig akkor ismételnem kel az évet vagy nem?

2 hét van az iskolából és ha nem megyek be és nem felelek le belőle akkor átengednek vagy nem???

Legjobb válasz: Ez sok mindentõl függ,tanártól,a jegyeidtõl.Ha jól állsz,akkor egy egyes úgy sem ront sokat,legalább is,hogy meg bukj,ha viszont ezzel a jeggyel megbuknál,akkor viszont ha nem mennél be,akkor nagy eséllyel kapnál egyest,ha a tanár úgy dönt.Szerintem ez nem jó módszer.Egy kettest biztos összeszedsz.És hacsak nagyon nem akarsz évet ismételni,menj be! Ne légy buta!!!

Ez sok mindentõl függ, tanártól, a jegyeidtõl.Ha jól állsz, akkor egy egyes úgy sem ront sokat, legalább is, hogy meg bukj, ha viszont ezzel a jeggyel megbuknál, akkor viszont ha nem mennél be, akkor nagy eséllyel kapnál egyest, ha a tanár úgy dönt.Szerintem ez nem jó módszer.Egy kettest biztos összeszedsz.És hacsak nagyon nem akarsz évet ismételni, menj be! Ne légy buta!!!

Ha nem adtam be az idei SZJA-hoz a papírokat, mit lehet tenni?

Csak most kaptam jövedelemigazolásról(diákmunka) papírt,ezért nem tudtam előbb beadni.A határidő hétfővel lejárt,tudok valamit tenni hogy büntetés nélkül be tudjam adni és esetleg az adó visszatérítést is megkapjam(30 000ft lenne

Legjobb válasz: Ha a bevallásra gondolsz, akkor add be most. Szabhatnak ki büntetést, de nem valószínû, hogy fognak. Az egyik rokonom tavaly augusztusban kapott felszólítást a NAVtól, mert nem adott be adóbevallást (adót fizetnie nem kellett, mert fedezte az adójóváírás) 8 napon belül be kellett adni, de nem büntették meg.

Ha a bevallásra gondolsz, akkor add be most. Szabhatnak ki büntetést, de nem valószínû, hogy fognak. Az egyik rokonom tavaly augusztusban kapott felszólítást a NAVtól, mert nem adott be adóbevallást (adót fizetnie nem kellett, mert fedezte az adójóváírás) 8 napon belül be kellett adni, de nem büntették meg.
Nekem egy ismerõsöm a néhai APEH - nél dolgozott, és azt mondta, hogy adjam be nyugodtan, semmilyen büntetést nem fognak kiróni rám. 8-10 nappal a határidõ után adtam be, és tényleg nem kaptam semmilyen elmarasztaló levelet, illetve büntetést. A lényeg, hogy be legyen adva.

Mennyi idő alatt nő be egy 2.5 éves fülében a luk ha nem rakjuk be a fülbevalót?

Legjobb válasz: Húgom kiskorában nagyon gyakran elhagyta a fülbevalóját, 2 hét alatt mindig be is nõtt a füle. Utánna anyu cérnát fûzött bele, vagy ezüstöt kapott addig, míg nem vett másikat, vagy a régi fél párt be nem olvasttották, vagy volt hogy felemás volt a fülében. De utánna volt olyan hogy beolvasztották a fülbevalót, és meglett az elveszett fél az udvaron:) Most már 1 jó év kellett mire befort a füle, de pl. Az orra, az Ajka 1 hét alatt befort, ha kivette a piercinget!

Húgom kiskorában nagyon gyakran elhagyta a fülbevalóját, 2 hét alatt mindig be is nõtt a füle. Utánna anyu cérnát fûzött bele, vagy ezüstöt kapott addig, míg nem vett másikat, vagy a régi fél párt be nem olvasttották, vagy volt hogy felemás volt a fülében. De utánna volt olyan hogy beolvasztották a fülbevalót, és meglett az elveszett fél az udvaron:) Most már 1 jó év kellett mire befort a füle, de pl. Az orra, az Ajka 1 hét alatt befort, ha kivette a piercinget!

A Windows 7-nél miért van az, (ha nem vagyok rendszergazda) hogy némelyik PROGRAM elindításához (pl. Fraps, Virtual DJ) be kell írni a rendszergazdai jelszót (még akkor is ha pl. a Fraps mappájából törlök egy képet) - hogy lehet ezt kikapcsolni?

Azt sem értem, (ha nem vagyok r.g.) hogy volt, hogy az Asztalról egy PARANCSIKONt letöröltem, akkor letörölte az egész programot. Miért van ez, és hogy lehet kikapcsolni?

Legjobb válasz: Start, keresõbe írd be hogy uac elsõ amit behoz katt rá, csuszkát húzd a legaljára és ok

Start, keresõbe írd be hogy uac elsõ amit behoz katt rá, csuszkát húzd a legaljára és ok
A kérdező hozzászólása: am Windows 7 Home Premium (32 bit-es)
A kérdező hozzászólása: köszönöm a választ :)

Ha elfogy a fehérjém és nem tudom szedni edzés után akkor miből vigyem be? és ha nem tudnám már szedni a fehérjét akkor nem visszaesnék hanem nem fejlődnék, igaz? Mert a fejlődéshez és a szintentartáshoz nem ugyanakkora mennyiség kell, igaz?

Legjobb válasz: testsúlykilónként 2 gramm fehérje kell a tömegeléshez kb. van akinek kicsit kevesebb, nekem sajnos több... ha 1-1.5 köré esel akkor ideális esetben nem, vagy csak nagyon lassan nõsz. alatta szénhidrát függõ. ha viszel be elég szénhidrátot akkor nem valószínû hogy izmot bontana a szervezet. de ez alatt a szint alatt ne nagyon remélj komoly eredményt. ha nincs fehérje porod akkor is be lehet vinni azt a mennyiséget (a kérdésbõl adódik hogy te még nem a 100+ kilós szekrény vagy:D) edzés után gyorsan felszívódó fehérjét kéne enni, és mellé valami szénhidrátot... ha por formájában nincs rá keret akkor gondolom a hal mint olyan kiesik mint edzés utáni sos fehérjeforrás, akkor marad a tojás fehérje, a sárgájában sok a zsír... megfõzöd keménytojásnak, vagy megsütöd külön szétválasztva, végülis mindegy. mellé rizs, hamlet (puffasztott rizskarika kb:D) barnakenyér (bár ez lassab) vagy csúszhat egy kis maltodextrin, dextróz, ilyesmi. nem olcsó a sport tudom, de a fejlõdés mindenek elõtt:D

testsúlykilónként 2 gramm fehérje kell a tömegeléshez kb. van akinek kicsit kevesebb, nekem sajnos több... ha 1-1.5 köré esel akkor ideális esetben nem, vagy csak nagyon lassan nõsz. alatta szénhidrát függõ. ha viszel be elég szénhidrátot akkor nem valószínû hogy izmot bontana a szervezet. de ez alatt a szint alatt ne nagyon remélj komoly eredményt. ha nincs fehérje porod akkor is be lehet vinni azt a mennyiséget (a kérdésbõl adódik hogy te még nem a 100+ kilós szekrény vagy:D) edzés után gyorsan felszívódó fehérjét kéne enni, és mellé valami szénhidrátot... ha por formájában nincs rá keret akkor gondolom a hal mint olyan kiesik mint edzés utáni sos fehérjeforrás, akkor marad a tojás fehérje, a sárgájában sok a zsír... megfõzöd keménytojásnak, vagy megsütöd külön szétválasztva, végülis mindegy. mellé rizs, hamlet (puffasztott rizskarika kb:D) barnakenyér (bár ez lassab) vagy csúszhat egy kis maltodextrin, dextróz, ilyesmi. nem olcsó a sport tudom, de a fejlõdés mindenek elõtt:D
egyrészt, az elõzõ válasz, másrészt, szerinted az élõlények mibõl fedezik a fehérjeszükségletüket? o.O de most komolyan?? évezredek óta mennek a kis emberek a Scitech boltba és veszik a kilós aminosavport???? ?????? egyél húst OMG ilyen emberek.. és kimegy az utcára neeeeee! Csirkemellben van a ~legtöbb 23g fehérje/100g hús. tojásban igazából alacsonyabb a relatív fehérjetartalom mert nagy a víztartalma. Bocs a tiszteletlen 2 sorért, de nem törlöm ki, reméle nem haragszol meg érte, hanem utánmûveled magad bizonyos alaptémákban (nálunk általános iskolában a fõ tápanyagcsoportok nagyon alaptudásnak számított meg itthon is megtanultam kisgyerekként)
ugyan azt kérdezed meg 5x máshogy leírva..

Ha nem töltöm be a 18at szülés előtt, és édesanyám, vagy a párom lesz a gyámja a picinek, akkor neki milyen juttatások járnak? Gyed, gyes cs. P? És ha betöltöm a 18at (rá 3hónapra), akkor automatikusan én leszek a gyámja?

Én leszek vele itthon!Anyum és párom is dolgoznak.

Legjobb válasz: A párod mennyi idõs? Házasok vagytok? Ha nem, apasági nyilatkozat van? Ha a párod betöltötte a 18-at és aláírta az apasági nyilatkozatot, a gyermeknek õ a törvényes képviselõje. Ha nem töltötte be a 18-at, de házasok vagytok, akkor közösen vagytok a gyermek gondviselõi. Ha ezek közül egyik sem áll fenn, akkor a te anyád/apád a te és a gyermeked gyámja. Amíg a 18-at be nem töltöd, õ kap minden juttatást a gyerek után. Ha betöltötted a 18-at, onnantól te kapod, de újra kell kérvényezned.

A párod mennyi idõs? Házasok vagytok? Ha nem, apasági nyilatkozat van? Ha a párod betöltötte a 18-at és aláírta az apasági nyilatkozatot, a gyermeknek õ a törvényes képviselõje. Ha nem töltötte be a 18-at, de házasok vagytok, akkor közösen vagytok a gyermek gondviselõi. Ha ezek közül egyik sem áll fenn, akkor a te anyád/apád a te és a gyermeked gyámja. Amíg a 18-at be nem töltöd, õ kap minden juttatást a gyerek után. Ha betöltötted a 18-at, onnantól te kapod, de újra kell kérvényezned.
Bankszámlaszámot adjatok meg, az egyszerûbb - és a pénz is gyorsabban fog megérkezni.
A kérdező hozzászólása: Igen, õ már betöltötte, 24éves.Apasági nyilatkozat van! Akkor automatikusan õ lesz a gyámja. Nem egy lakcímre vagyunk bejelentkezve, ezért érdekelt hogy hová jön a pénz, mert õ is itt lakik, csak még édesanyjához van bejelentve.
Arra a címre jön, ahová kéritek. Esetleg ideiglenesen bejelentkezhetne hozzátok, akkor még egyszerûbb lenne, de van postázási cím, amit meg lehet adni az igénylõlapon.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!