Találatok a következő kifejezésre: Ha nem az AFP eredménye a (12 db)

Ha nem jó az AFP eredménye a 3 vagy a 4d-s ultrahang megmutatja, ha van rendellenesség, vagy magzatvízmintát kell vetetni?

Legjobb válasz: Az AFP vizsgálatot sok országban azért nem végzik, mert feleslegesen hozza a frászt a kismamákra, mivel gyakran van ok nélkül rossz eredménye. 4D UH-on sok mindent láthatsz, szerintem érdemes megcsináltatni, de én a helyedben magzatvízvizsgálatot nem végeztetnék a vetélés kockázata miatt. (Bár aki emellett van, biztos azt fogja mondani, hogy kicsi a kockázat, de ha elveszíted a babát, akkor nem vigasztal, hogy kevés ilyen eset történik). Biztos, hogy nincs baj a babával, bízz benne és vigyyázz magadra!

Az AFP vizsgálatot sok országban azért nem végzik, mert feleslegesen hozza a frászt a kismamákra, mivel gyakran van ok nélkül rossz eredménye. 4D UH-on sok mindent láthatsz, szerintem érdemes megcsináltatni, de én a helyedben magzatvízvizsgálatot nem végeztetnék a vetélés kockázata miatt. (Bár aki emellett van, biztos azt fogja mondani, hogy kicsi a kockázat, de ha elveszíted a babát, akkor nem vigasztal, hogy kevés ilyen eset történik). Biztos, hogy nincs baj a babával, bízz benne és vigyyázz magadra!
Szia. Èn Németországban e´lek 4 éve.Most várom elsö babánkat.Nekem nem csináltak AFP vizsgálatot, csak a nyaki redöt mérte´k meg uh-val.Ne idegeskedj, nem lessz semmi probléma. 30hetes kismama.
Nekem sem csinaltak AFP-t mert azt mondtak nagy az eselye hogy rossz eredmenye lesz meg akkor is ha semmi baj sincs. A 12. heten meg szoktak nezni a nyaki redo vastagsagat( a nyitottgerinc miatt), ami nem szabad meghaladja a 3mm-t, viszont van olyan hogy ha 3mm folott van akkor sincs baj. Az orvos meg tudja nezni az Uh-n a baba gerincet es ha az folyonos, a csigolyak szepen sorban allnak egymas utan akkor nincs baj. Engem is aggasztottak ezek a dolgok meg a down kor is es az uh-nal elmondta az orvos hogy down-korja sincs mivel a down-koros magzatoknak a labszaruk rovidebb nint a korukhoz kepest kellene lennie.En nem hiszem hogy ala tudnam vetni magam egy amniocentezisnek, a veteles kockazata miatt sem meg mikor belegondolok hogy tut szurnanak a pocimba....Ne aggodj nincs semmi baja a babadnak! Kellemes babavarast
Eltérõ a szakemberek véleménye. Az AFP-t nem tekintik megállapító eredménynek, hanem szûrõ vizsgálatnak. Ezért végeznek utána genetikai ultrahangot. Sokan azt mondják a 4d ultrahang csak vizuális dolog. Én amilyen aggódos voltam a következõ terhességemnél végeztetnék a Genetikai központban vizsgálatot igaz hogy 25.000 forint, de nekem megérné a következõ terhességemnél. Hangsúlyozom én nagyon aggódos voltam. Az AFP eredményem egyébként alacsony volt, de jó volt a nyaki redõ vizsgálat.

A 18-20. hetes ultrahangra vinni kell az AFP eredményt is? És ha nem kapom meg addig?

Legjobb válasz: Mivel AFP-t 16 héten veszik le és 2 hét alatt azért megszokott érkezni szerintem meg kapod. Ha nem kapod meg akkor sem baj, majd késõbb megnézik. 18-20 hetesen így is úgy is genetikai uh-t csinálnak ahol mindent megnéznek, függetlenül attól, hogy az AFP eredményed jó vagy rossz. (Nem szüntették még be az AFP-t, nekem még április körül megcsinálták, de mondták, hogy szeptemberben már nem csinálják meg, mert semmi értelme. Csak kiváncsiságból kérdezem.) 38hkm

Mivel AFP-t 16 héten veszik le és 2 hét alatt azért megszokott érkezni szerintem meg kapod. Ha nem kapod meg akkor sem baj, majd késõbb megnézik. 18-20 hetesen így is úgy is genetikai uh-t csinálnak ahol mindent megnéznek, függetlenül attól, hogy az AFP eredményed jó vagy rossz. (Nem szüntették még be az AFP-t, nekem még április körül megcsinálták, de mondták, hogy szeptemberben már nem csinálják meg, mert semmi értelme. Csak kiváncsiságból kérdezem.) 38hkm
A kérdező hozzászólása: Köszi a választ! az a helyzet, hogy a 17 .héten lesz nekem az AFP vérvétel, vagyis akkor leszek 17+1 napos. Így nem tudom egyenlõre hogy kérjek idõpontot az ultrahangra. Nem szüntették még meg, de én is sok helyen hallom, hogy elég elavult vizsgálat.
Na így aztán meg tuti rossz eredményt fog majd kimutatni, hogy nem pont a 16. héten csinálják, szóval nem is foglalkozz az eredménnyel.
17+1 hetesen már pláne semmi értelme az AFP-nek. Ne ijedj meg ha rossz lesz az eredmény! Úgy tudom pont 16 hetesen kell levenni, napok is számítanak. De egyébként nekem kellett az UH-ra, ezt többször is elmondta az orvos is meg az ultrahangos is mikor bejelentkeztem.
Szia, nekem ott csinálták az afp-t, ahova ultrahangra járok, és azt mondta a doktornõ, hogy telefonon értesítenek, ha valami érték nem jó (integrált tesztet csináltattam), de hál istennek nem hívtak, én hívtam föl, hogy minden ok-e, és olyan rendes volt, hogy átküldte e-mailben, így nekem nem kellett vinnem vissza, mert nála volt. A dokimnak kellett vinni.
Én nem voltam AFP-n, így nem is vittem eredményt a 18 hetes ultrahangra (19. héten voltam), nem kérték tõlem, nem is kérdezték, szóval ezen nem kell aggódnod.
Igen, az AFPnél nagyon fontos, hogy a 16. héten vegyék le, mert ha nem akkor, mindenféle hülyeség fog kijönni. Nekem 1 nappal a 16. hét elõtt vették le és rohangálhattam genetikai tanácsadásra. Egyébként a genetikai uh-n nincs rá szükség, mert ha rossz eredmény jön ki, akkor úgyis genetikai tanácsadáson kell részt venni, ami a Bajcsyban meg a sotén van. Nekem is azt mondta a védõnõ , hogy szeptembertõl kiveszik a protokollból, mert elavult , értelmetlen vizsgálat és csak feleslegesen hozzák a frászt a kismamákra.
Inkább a 20. héten legyen az UH. Jobban látszik a baba. Tudom nehéz kivárni, de sok helyen már ezt kérik. Én magánban oltam a Magzati Diagnosztikai központban és külön kérték az afp-t.
Istenhegyi Géndiagnosztikán voltam, én is csak pár nappal az UH után kaptam volna meg az eredményt, de nem is kérték. Mondta a doki, hogy ha hoztam ránéz, de amúgy nem érdekli, semmit nem jelent az a vizsgálat, ami jelent valamit, azt õ fogja most megnézegetni :)

Mi van akkor, ha nem készül el az AFP eredménye, mire megyek a 18 hetes UH-ra?

Pécsre járok, de Kaposváron lakom, ezért itt vették le az AFP-t, hogy egy vérvételért ne menjek le Pécsre. Viszont nagyon úgy néz ki, hogy hiába vették le már 1 hete, még nem biztos, hogy hétf?re meglesz a lelet, és kedden megyek a 18 hetes UH-ra. Mellesleg egy szégyen, ami itt Kaposváron m?ködik...

Legjobb válasz: Szia!Miskolcon csak az AFP eredménnyel csinálnak uh!Itt nem kell pontosan 18 hetesen menni!Nekem 1 hhét alatt mevolt az eredmény!:-)26 hetes kismama

Szia!Miskolcon csak az AFP eredménnyel csinálnak uh!Itt nem kell pontosan 18 hetesen menni!Nekem 1 hhét alatt mevolt az eredmény!:-)26 hetes kismama
Pesten is csak az AFP eredménnyel lehetett menni uhra.
Pécsett a megyeiben vették le nekem a vért az AFP-hez, és a Klinikára kellett mennem 18. hetire. Sajnos a leletet én sem tudtam vinni. Simán megcsinálták az 18. heti uh-át 2 perc alatt(no comment). A leletemre ezt írták: " AFP lelet ismeretlen, amennyiben kóros kontroll szükséges." A lelettel mentem az orvosomhoz, nála már ott volt addigra az AFP-ém. Szóval szerintem ne aggódj!
Szombathelyen az AFP-leletet a kórházba küldik automatikusan, ha a kismama odamegy 18 hetes ultrahangra. Idõpontra kell menni, és aszerint besorolják, odakészítik a leleteket. Na, ez így mûködik elméletben, nekem viszont valahogy elveszett az idõpontom, de azért megcsinálták az UH-t, viszont mivel nem volt idõpont, nem volt hová rakni az AFP eredményt, és elveszett szõrén-szálán. De kértem másolatot az SZTK-ban utólag. Aztán kb. két hónap kalandozás után egyszer csak megküldték a védõnõnek az eredetit. Na, még mindig olyan rossz Kaposvár? :)
A kérdező hozzászólása: Imádnám Szombathelyet, hidd el! :) Kb. 87X megkérdezték, hogy "Ha a 12. heti vérvételt el lehetett intézni Pécsen, akkor a 16. hetit miért nem lehet??" Anyádért. És akkor mosolyogva mondd el az orvosnak, hogy Doktor úr, dehát a 16. héten nincs uh, és csak egy vérvételért menjek le Pécsre. És nem hiszitek el, de a legtöbb bambán bámul: ÉS TÉNYLEG!! Amikor levették a vért, közölték, 1 hét múlva lehet menni érte, ma meg leordította a nõ a fejemet, amiért mentem. Ráadásul délelõtt? Mit képzelek? Tájékoztattam, hogy nem tudtam, hogy papírhozzáférés csak délután lehetséges, majd elköszöntem. De ez csak 1 icipicccc rész. Majd egyszer megírom könyvben az egész ellátást. :)
Bp. János Kórházban csak AFP eredménnyel csinálta meg az UH-t az orvos, de ott eleve úgy van kiírva, hogy 18-20 heti genetikai ultrahang, bele szokott férni. Amúgy nekem több doki is megjegyezte, igazából nincs jelentõsége önmagában az AFP szintnek, csak ez a szokás, kérik a genetikaihoz. Szerintem rég rossz, ha egy eltérés miatt "alaposabban" vizsgálnak - amúgy nem alapos egy genetikai UH?..


Nagy bajt jelent, ha rossz lett az afp eredményem? Nagyon félek és nem bírom elviselni ezt a bizonytalanságot. Tényleg sokszor téves az eredmény?

Több helyen utána olvastam és megdöbbenve tapasztalom, hogy mennyi kismama szenvedett a tévesen rossz eredmény miatt.Én is ezzel próbálom nyugtatni magam, de sikertelenül. A dokim csak annyit mondott, hogy nem lett túl jó az eredményem, de ez még nem jelent semmi rosszat.Nem tudom még azt sem, hogy alacsony vagy magas az érték,az ijedségt?l még arra sem kérdeztem rá.Annyit mondott még a tel., hogy értesíteni fognak hogy mikor kell mennem genetikai uh-ra. Kérlek, aki tud, segítsen valami biztatóval!Köszönöm

Legjobb válasz: Mi is az a nem jó eredmény? A papírjaidat meg kellet kapnod, azon rajta vannak az eredmények AFP, MoM.. Az elõzõ érték a nyaki redõ a 12 hetes uh-n mennyi lett? Nem beszéltél meg a dokival következõ találkozót? Be kellene hívnia legalább 3-4 hetente! Valamit írj az eredményekrõl, hogy könnyebb legyen válaszolni.

Mi is az a nem jó eredmény? A papírjaidat meg kellet kapnod, azon rajta vannak az eredmények AFP, MoM.. Az elõzõ érték a nyaki redõ a 12 hetes uh-n mennyi lett? Nem beszéltél meg a dokival következõ találkozót? Be kellene hívnia legalább 3-4 hetente! Valamit írj az eredményekrõl, hogy könnyebb legyen válaszolni.
El tudom képzelni hogy most mennyire izgulsz, de biztos nincsen semmi gond. Én viszont a te helyedben mivel én sem bírnék keddig várni biztos végigtelefonálnám az összes 4D uh-ot és ha lehet még kedd elött elmennék egyre csak a magam megnyugtatása végett.
Megint én vagyok. Nagyon szeretnék neked segíteni, hogy megnyugodj, mert én is így izgultam, és megértelek. Még annyit mondok, hogy ez az egész AFP hülyeség egy átlagértékrõl szól, tehát alacsonyabb és magasabb értéknél is egészséges babák születnek nagyon-nagyon kevés kivétellel. (de Ti nem tartozhattok közéjük! :) ) Mondom, külföldön, már csak az UH-ot használják. Megjegyzem: az én családomban pl. ellenpélda van: tökéletes AFP eredménnyel Down szindrómás baba :( Úgyhogy errõl ennyit...
2, 61 és nem csináltak. Elég egy alapos UH. Tudod, ott megnézik, hogy zárt-e a gerinc, nem hiányos- e az agykoponya, zárt-e a hasfal, csöves csontok hiánytalanul ábrázolhatók-e. Lehetséges, hogy már van is ilyen UH leleted, és akkor már meg is nyugodhatsz. A magas AFP ugyanis nyitott gerincre utalhat. Ismétlem, utalhat, tehát nem jelent semmit. Ilyenkor mindössze jobban "ránéznek" a babádra. Ha az UH nem mutat ki kórosat, akkor minden rendben van. Az AFP értéke egyébként a 16. héttõl a 32-ig nõ, tehát, ha nem pont a 16. héten vették le a vért, akkor is magasabb lehet az átlagnál. Nyugi! :)
A kérdező hozzászólása: Az utolsó elõtti válaszolótól kérdezném, hogy neki mennyi volt ez az érték és csináltak e amniocentézist?
Ja, és állítólag a fiúcskáknál magasabb az érték. Nekem is fiacskám van.
Nekem is magas lett, és semmi baj a picimmel! Ne aggódj! Az AFP-t már nem is csinálják a többi európai országban, mert feleslegesnek tartják. Felesleges aggodalomra ad okot, és megkeseríti a terhesség egy szakaszát az ijedtség. Sokszor téves az eredménye. Még egyszer! : NEM LESZ SEMMI GOND! NEKEM SEM VOLT!
A kérdező hozzászólása: Most beszéltem a dokimmal, 3, 7 lett az érték, mondta, hogy 2, 5 a normál, de ne izguljak, mert ez csak egy szûrõ vizsgálat. Kedden kell mennem genetikai uh, addig sok mindent nem lehet tudni. Próbált nyugtatni, hogy ezt bármi okozhatja, stb. Persze nem tudok megnyugodni, nagyon félek. Nem tudom, hogy bírom ki keddig.
Várjuk a választ!
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a segítséget, ebéd után mindenképp hívom a dokit.
Nekem alacsony lett az afp-m, de a genetikai ultrahangon mindent rendben találtak.A Védõnöm is elõre mondta, hogy lehet hogy alacsony vagy magas lesz de ettõl ne ijedjek meg mert ha az ultrahangon minden rendben és nem tul nagy az eltérés a norm. értéktõl akkor nincs miért aggodnom. 25hetes kismami
Ne aggódj!Elsõ vagyok. Ez nekem elég furi hogy levelet kapsz nekünk idõpont kell a genetikai uh-ra , ami nekem a 18.hét végén volt és 3 héttel elõbb kellett idõt kérnem. Ha nem jön az a levél mindenképp hívd a dokit, mert a héten jó lenne, vagy a jövõ héten a genetikát megcsinálni, de ha a nyaki redõ jó volt, akkor a AFP már csaknem olyan rossz, de együtt a kettõt nézik, és ha olyan gond lenne, már többször meg lettél volna vizsgálva.. Azt hittem kisebb terhesség, de a 19. hétig az ilyet nem halogatnák ennyire a határig gyanus esetben. Nyugodj meg, de mindenképp sürgesd ezt a vizsgálatot. 23 hetes kismami-
Nekem is alacsony lett, senkinek nem kívánom, mit éltem át az utána következõ hetekben. De utána kiderült, hogy minden rendben. Én javaslom neked a 4d-s uh-ot, ott átnézik tetõtõl talpig a csöppséget. Szerintem hívd fel a dokit és kérdezz rá az eredményre! Lehet hogy nem is olyan rossz!
Elõször nekem is rossz lett az AFP-m, de most meg itt van két makk egészséges kislányom... Úgyhogy ne aggódjál.
A kérdező hozzászólása: Az eredményem a dokinál van és csak telefonon beszéltünk, de semmi konkrétat nem mondott.Egyébként rendszeresen, havonta legalább 1× megyek hozzá, de most genetikai uh-ra kell mennem, az idõpontról levélben értesítenek.Ma kell felhívnom a dokit, ha délig nem kapom meg a levelet.
A kérdező hozzászólása: azt még elfelejtettem, hogy a 12. heti uh és vérvétel eredménye nagyon jó volt, a tarkóredõ 1, 7. Egyébként 23 éves vagyok és a 19. hétbe léptem. De sajnos csak a rosszra tudok gondolni.
Hol az eredményed? Nem tudsz telefonálni, megkérdezni mennyi lett?
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a segítségeteket és a biztatásokat. Nagyon remélem, hogy semmi komoly nem lesz.

Kismamik! Ki mit tud arról ha nem jó az AFP eredménye, akkor mi a következő lépés?

Nem vagyok túl parás, csak kiváncsi! :) Szóval tegnap voltam AFP vérvételen, ahol megkérdeztem a n?vérkét, hogy tényleg elavult. e ez a módszer! Õ azt mondta hogy nem elavult, csak nagyon pontos íd?ben kell levenni a vért (16.hét) különben eltérhet az eredmény a valóstól. Két hét mulva lesz csak meg az eredmény, és ha nem jó az érték, akkor utána mi a köv. sz?rés, vagy vizsgálat, ami már megbízhatób??? Köszi a válaszokat el?re is.

Legjobb válasz: Elküldenek genetikai tanácsadásra, elõtte általában még megcsinálják a 18 hetes uh-ot, ha ott rendben van minden akkor is menni kell. Mondjuk attól függ mennyire nem jó az eredmény. Nekem alacsony volt 0.3 MOM és 1/130 a kockázat Down kórra. Tegnap voltam Debrecenben, bevállaltam az amniot is, biztos ami biztos alapon. De nem lesz semmi baj nyugi, és ha rossz az Afp, akkor is nagyobb eséllyel egészséges a baba.

Elküldenek genetikai tanácsadásra, elõtte általában még megcsinálják a 18 hetes uh-ot, ha ott rendben van minden akkor is menni kell. Mondjuk attól függ mennyire nem jó az eredmény. Nekem alacsony volt 0.3 MOM és 1/130 a kockázat Down kórra. Tegnap voltam Debrecenben, bevállaltam az amniot is, biztos ami biztos alapon. De nem lesz semmi baj nyugi, és ha rossz az Afp, akkor is nagyobb eséllyel egészséges a baba.
Nekem alacsonyabb volt az AFP-m a kisfiammal. Genetikai tanácsadásra küldtek, ahol csináltam egy genetikai uh-ot (nyitott gerinc gyanú miatt), majd a genetikus véleményezte a leletet és felajánlotta a magzatvíz mintavételt. A mostani terhességemnél megcsináltattuk a kombinált tesztet a 12 uh után. Persze ez sem 100% os vizsgálat de több adat birtokában vagyunk így és úgy néz ki minden rendben. A legmegbízhatóbb vizsgálat a rendellenesség szûrésre a magzatvíz mintavétel viszont ennek vannak kockázatai...
nekem sem lett jó de kiderült 17-ben küldött el a doki :-) így semmi dolgom nem volt
Nekem magas volt az AFP-m, egy részletekbe menõ UH-t csináltak, meg 1 hét múlva kontroll UH-t. Egyéb genetikai vizsgálat nem volt, mivel az UH-n semmilyen rendellenességre utaló jelet nem találtak. Persze lehet, hogy akinek alacsonyabb az eredménye, az másképp van.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen a válaszokat! :)

Ha megyünk a 18. hetes uh. -ra, csak az AFP eredményt kell vinni? Beutaló nem kell hozzá?

Legjobb válasz: Tõlem nem kértek beutalót, csak elõtte telefonon idõpontot kellett kérni a kórházba. (Tõlem még az afp-t se kérték, csak amikor uh után mentem a dokimhoz õ kérte az afp-t és az uh-s papírt is.) 27 hetes kismama

Tõlem nem kértek beutalót, csak elõtte telefonon idõpontot kellett kérni a kórházba. (Tõlem még az afp-t se kérték, csak amikor uh után mentem a dokimhoz õ kérte az afp-t és az uh-s papírt is.) 27 hetes kismama
A kérdező hozzászólása: Köszi a gyors választ, egyébként debreceni vagyok
Én pesti vagyok (1. válaszoló). Esetleg hívd fel a kórházat, biztos ami biztos, hogy náluk hogy szokás.
székesfehérvári vagyok, tõlem csak az afp-s eredményt kérték, beutaló nem kellett.itt idõpont sincs. boldog babavárást
Szia. Én salgótarjáni vagyok, de nekem is csak idõpontot kellett kérni elõtte.
Én övõhéten megyek, és beutaló kell, amit ha nem a védõnõ ad, akkor az orvosom ad (ez most fog kiderülni), de idõpont nem kell. Ez Debrecen Klinika.
Attól ne tarts, az orvos, azért van, hogy segítsen! Nyugodjj meg, nem lessz semmi baj! Grtaulálok!

Hogy tudok bejelentkezni a 18. heti genetikai UH-ra, ha nem tudom, mikor jön meg az AFP eredménye?

A 12.hetire kb 5 nappal el?re tudtam bejelentkezni. Most hogy kérjek id?pontot, ha képlékeny még, hogy megjön-e az eredmény addig, vagy nem.

Legjobb válasz: Na látod ez egy nagyon jó kérdés:) Ugyanebben a cipõben járok én is. Pedig már most jó lenne nekem is bejelentkezni, hogy idõben legyek.

Na látod ez egy nagyon jó kérdés:) Ugyanebben a cipõben járok én is. Pedig már most jó lenne nekem is bejelentkezni, hogy idõben legyek.
Nekem azt mondták, hogy majd a háziorvosnál érdeklõdjek, vagy majd õ szól, ha megjön az eredmény. Hát igen az a fránya idõpont nálunk is várni kell.
Szia. Általában két hét az eredmény. Így ha bejelentkezel, szerintem 2-3 hét múlva kérj idõpontot. De mindenképp kérj idõpontot le ne csússz róla.
Szia!18-20.Uh-ra ráérsz jelentkezni, ha már a kezedben az eredmény, ugyanis az uh-t még a 20.héten is elég elvégezni hozzá.Ennél már nagyobb idõintervallumot adnak, mint a 12.heti uh-nál. 22hetes pocis
A kérdező hozzászólása: Gondolom elõtte lehet a kórházban érdeklõdni, van-e már eredmény. Max. kérek idõpontot és ha nem jön meg aznapra az eredmény, akkor lemondom. Csak annyit kell idõpontra várni!
A kérdező hozzászólása: köszi!

26-án voltam az afp-s vérvételen! Most vettem észre, hogy ha az utolsó mensitől számoljuk a terhességem, akkor 26-án 16+3 hetes voltam! Tehát betöltöttem a 16 hetet! Nem lesz jó az eredményem?

az a problémám,hogy most néztem utána a dolgoknak!

Legjobb válasz: az afp-é miatt ne izgulj mert nekem is rossz let az eredmény mert korán vettték le és már ott tartottunk hogy minden nap sirtunk mert azt mondták hogy magzatvízvétel meg egyéb apróságok aminek meg van a maga kockázata de ez a rossz idõszak csak addig tartott míg vissza nem mentem a régi dokimhoz és õõ nem mondta hogy az afp már egy elavult dolog mert csak becslés és ne mkonkrét adat és nem kell velel foglakozni ha a 12 hetes uh jó meg a 18 hetesen sem találnak semmit akkor ne izgulj ha nekünk össezjön a 3, baba akkor én már el sem megyek az afp-re mert csak feleseleges izgalmakat hoz magával amúgy az afp-t nem lehet megismételni mert az csak a 16. héten érvényes

az afp-é miatt ne izgulj mert nekem is rossz let az eredmény mert korán vettték le és már ott tartottunk hogy minden nap sirtunk mert azt mondták hogy magzatvízvétel meg egyéb apróságok aminek meg van a maga kockázata de ez a rossz idõszak csak addig tartott míg vissza nem mentem a régi dokimhoz és õõ nem mondta hogy az afp már egy elavult dolog mert csak becslés és ne mkonkrét adat és nem kell velel foglakozni ha a 12 hetes uh jó meg a 18 hetesen sem találnak semmit akkor ne izgulj ha nekünk össezjön a 3, baba akkor én már el sem megyek az afp-re mert csak feleseleges izgalmakat hoz magával amúgy az afp-t nem lehet megismételni mert az csak a 16. héten érvényes
Szia! Én 18 hetesen voltam, mert elfelejtettek elküldeni és ismerösök kérdezték voltam-e, így derült ki hogy mennem kell...Azóta már megvolt az eredmény, minden ok. volt.Azt mondták nekem , hogy rá írják ugyis, mikori a baba és azt is figyelembe veszik.állítólag az ultrahanggal már jobban ki lehet szürni, ha valami gond van.Ne aggódj, bár könnyû mondani, mert én is végig paráztam amíg megkaptam az eredményt.
Teljesen jó idõben voltál, az AFP-t elvileg a igazi eredmény érdekében a betöltött 16. és betöltetlen 17. hét között kell megcsinálni. Egyébként az eredménye még így is lehet hamis.

A 16 hetes vérvétel eredményeit ti egyben kaptátok meg? Ha nem akkor csak az afp-s papíron mik voltak?

Legjobb válasz: Szia! Én Nem egyszerre kaptam meg ! Az Afp-re várni kellet. Csak a MoM érték volt rajta nekem meg hogy 0.5-2.5 ig jó!!

Szia! Én Nem egyszerre kaptam meg ! Az Afp-re várni kellet. Csak a MoM érték volt rajta nekem meg hogy 0.5-2.5 ig jó!!
Szia! Egyben kaptam meg. Az AFP-s részben ez volt: AFP (terhes) 84, 2 AFP terhességi hét 16 AFP MOM 2, 2 Ref. érték 0, 5-2, 0 Azért volt magasabb az AFP érték a normálisnál, mert elõtte való napon csinálták a genetikai mintavételt (cvs) és az megemeli .
A kérdező hozzászólása: Köszönöm nekem ma jött meg most telefonált a védõnõ, de majd csak holnap mehetek érte és egy kicsit 'izgulok' mi lett az eredmény. A vércsoportos papírom már múlt héten megjött. De még várom a hepatitis eredményt, meg...már a negyedikre nem emlékszem mi volt.
Nekem csak a vércsoport-eredményem jött késõbb. AFP: 1 MoM hCG: 1.46 MoM SP1: 0.08 MoM PAPP-A: 0.86 MoM Ezen kívül: VZR kockázatának becslése: kisebb, mint 1:10 000, negatív; 21-triszómia kockázatának becslése: 1: 9 247, negatív; 18-triszómia kockázatának becslése: 1: 14 979, negatív. Én ezeket kaptam meg. A vérképet pedig még aznap délután ideadták. 22 hetes km


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!