Találatok a következő kifejezésre: Ha nem az (33629 db)

Kinyithatok e úgy hogy csak a kódom van meg a pénztárgéphez, szerzõdésem nincs még új pénztárgépre, mert nincs rá pénzem. Számíthatok e büntetésre, vagy ha nem, az elkövetkezõ hónapban megtudom keresni az árát a gépnek?

Igaz e még ez tud valaki valami értelmeset evvel kapcsolatban? "Az ÁFA törvény 166.paragrafus 2.bekezdése értelmében el kell fogadni a készpénzes számlát ha az megfelel a formai elõírásoknak /vevõ címe neve /Ez ügyben a nav állásfoglalását adta a Kereskedelmi kamarának.Tehát egy nem túl nagy forgalmú üzlet megteheti hogy készpénzes számlára váltja a pénztárgépet."

Legjobb válasz: Elvileg nem nyithatsz ki jogszerûen. A számlához ha csak egy vevõ nem adja meg a nevét (mivel te nem vagy hatóság, nem igazoltathatod) már elvérzett a dolog. A vevõ kifejezett kérésére - ha azt mondja nem kell számla - nyugtát KÖTELEZÕ kiállítani. Tehát te kis boltban képtelen vagy ilyen rendszert üzemeltetni. A nagyok, a jobbára inkább nagykereskedõk tudnak élni ezzel a lehetõséggel. De azért van a könyvelõd hogy õ segítsen neked, azért fizeted.

Elvileg nem nyithatsz ki jogszerûen. A számlához ha csak egy vevõ nem adja meg a nevét (mivel te nem vagy hatóság, nem igazoltathatod) már elvérzett a dolog. A vevõ kifejezett kérésére - ha azt mondja nem kell számla - nyugtát KÖTELEZÕ kiállítani. Tehát te kis boltban képtelen vagy ilyen rendszert üzemeltetni. A nagyok, a jobbára inkább nagykereskedõk tudnak élni ezzel a lehetõséggel. De azért van a könyvelõd hogy õ segítsen neked, azért fizeted.

Tudnátok írni nekem pár filmet? Leginkább igaz történeten alapuló (de az sem gond ha nem az), drámai, el gondolkodtató filmek érdekelnének aminek van mondanivalója, az sem hátrány ha némi romantikus szál is van benne és lehetőleg ne legyen túl régi.

Benjamin Button különös élete Precious-a boldogság ára Séta a múltban Keith A Felhők felett 3 méterrel ezekhez hasonló filmek is jöhetnek.

Legjobb válasz: Bocsesz, de ezt csak angolul tudom: The Shawshank Redemption (ez az egyik legjobb dráma, amit valaha láttam), A part, A tökéletes trükk (nem csak elgondolkodtató és drámai, de szerintem a filmtörténelem egyik legjobb és legfontosabb alkotása, mivel igaz dolgokat is felvonultat benne és nagyon nagyon bölcs és jó gondolatokkal teli film), A golfbajnok (és ezt el sem fogod hinni, de igaz történet), Ip Man 1-2 (Donnie Yen verzió a legjobb, kínai verekedõs, de erõs drámai vonal is van benne, szóval ha éppen akciózós, bunyós kedvedben vagy akkor nagyon jó, igaz történeten alapuló film és még drámai is), Forrest Gump (de gondolom ezt te is tudod, egyik legjobb film a világon, különlegesen a vietnámi és ping-pongos részek a kedvenceim). Most ennyi jut szembe, leírhatod melyiket láttad, remélem is meg nem is, hogy nem mindegyiket. Ha láttad mindegyiket akkor jó filmekben volt részed, ha nem, akkor pedig nagyon szép új filmeket fogsz látni :)

Bocsesz, de ezt csak angolul tudom: The Shawshank Redemption (ez az egyik legjobb dráma, amit valaha láttam), A part, A tökéletes trükk (nem csak elgondolkodtató és drámai, de szerintem a filmtörténelem egyik legjobb és legfontosabb alkotása, mivel igaz dolgokat is felvonultat benne és nagyon nagyon bölcs és jó gondolatokkal teli film), A golfbajnok (és ezt el sem fogod hinni, de igaz történet), Ip Man 1-2 (Donnie Yen verzió a legjobb, kínai verekedõs, de erõs drámai vonal is van benne, szóval ha éppen akciózós, bunyós kedvedben vagy akkor nagyon jó, igaz történeten alapuló film és még drámai is), Forrest Gump (de gondolom ezt te is tudod, egyik legjobb film a világon, különlegesen a vietnámi és ping-pongos részek a kedvenceim). Most ennyi jut szembe, leírhatod melyiket láttad, remélem is meg nem is, hogy nem mindegyiket. Ha láttad mindegyiket akkor jó filmekben volt részed, ha nem, akkor pedig nagyon szép új filmeket fogsz látni :)
21 gramm (21 grams, 2003) http://www.filmkatalogus.hu/21-gramm--f13279 Szörnyek keringõje (Monster's Ball, 2001) http://www.filmkatalogus.hu/Szornyek-keringoje--f12008 Titokzatos folyó (Mystic River, 2003)http://www.filmkatalogus.hu/Titokzatos-folyo--f13148 Végzet (Damage, 1992) http://www.filmkatalogus.hu/Vegzet--f3204 Kedves Frankie (Dear Frankie, 2004)http://www.filmkatalogus.hu/Kedves-Frankie--f13664 Mielõtt az ördög rádtalál (Before the Devil Knows You're Dead, 2007) http://www.filmkatalogus.hu/Mielott-az-ordog-radtalal--f19403 Mocsokváros utcáin (Being Flynn, 2012)http://www.filmkatalogus.hu/Mocsokvaros-utcain--f31078 Az utolsó éjjel (25th Hour, 2002)http://www.filmkatalogus.hu/Az-utolso-ejjel--f12662 Fair Play (2006)http://www.filmkatalogus.hu/Fair-Play--f21183 Már nem lakunk itt (We Don't Live Here Anymore, 2004) http://www.filmkatalogus.hu/Mar-nem-lakunk-itt--f13418 Egy botrány részletei (Notes on a Scandal, 2006)http://www.filmkatalogus.hu/Egy-botrany-reszletei--f17957 Rozsda és csont (De rouille et d'os, 2012) http://www.filmkatalogus.hu/Rozsda-es-csont--f31898 Mallory szerint a világ (Welcome to the Rileys, 2010) http://www.filmkatalogus.hu/Mallory-szerint-a-vilag--f27411 Otthon, biztonságban (Right at Your Door, 2006) http://www.filmkatalogus.hu/Otthon-biztonsagban--f22233 Belsõ tenger (Mar adentro, 2004)http://www.filmkatalogus.hu/Belso-tenger--f13560 Eljõ az ember fia (L'uomo che verra, 2009)http://www.filmkatalogus.hu/Eljo-az-ember-fia--f30197
Hideghegy Az angol beteg Fekete hattyú Pillangó hatás Gilbert Grape Teljes napfogyatkozás
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen :) Várom még a filmeket :)

BKF-en mennyire érdemes kereskedelem-marketing vagy PR szakra menni? Ha jó vagyok magyarból és imádok beszélni és kapcsolatokat építeni az mennyire hasznos ebben a szakmában? És ha nem az, tudnátok olyan szakmát mondani, ahol igen? :D 17/L

Legjobb válasz: Szerintem simán jó, de a BKF-en tudom ajánlani akár a kommunikáció szakot is, mert azon belül is van PR specializáció. Ha jobban mennek a reál tárgyak, és szeretnél közgazdász végzettséget, akkor válaszd a kereskedelem és marketinget, ha meg inkább a humán tárgyak mennek, akkor a kommunikáció szakot. Itt meg tudod nézni, hogy a két szakon milyen specializációk vannak: http://www.bkf.hu/felveteli/3/kereskedelem-es-marketing-szak.. http://www.bkf.hu/felveteli/4/kommunikacio-es-mediatudomany-..

Szerintem simán jó, de a BKF-en tudom ajánlani akár a kommunikáció szakot is, mert azon belül is van PR specializáció. Ha jobban mennek a reál tárgyak, és szeretnél közgazdász végzettséget, akkor válaszd a kereskedelem és marketinget, ha meg inkább a humán tárgyak mennek, akkor a kommunikáció szakot. Itt meg tudod nézni, hogy a két szakon milyen specializációk vannak: http://www.bkf.hu/felveteli/3/kereskedelem-es-marketing-szak.. http://www.bkf.hu/felveteli/4/kommunikacio-es-mediatudomany-..


Ha az utolsó vizsgaalkalommal nem jelenik meg valaki a vizsgán, akkor egyes osztályzatot kap? Ha nem az átlagba hogy kerül be?

Legjobb válasz: Intézményfüggõ. Nálunk egyszerûen beírják, hogy nem jelent meg, jegyet nem kap rá. Az átlagok közül valamelyikbe beleszámít, valamelyikbe nem. Az egyszerû átlagba nem számít bele. De ha van olyan átlag, amit az összes felvett kredit értékével osztanak, abba beleszámítják így is (és gyakorlatilag olyan, mintha 0-s lenne).

Intézményfüggõ. Nálunk egyszerûen beírják, hogy nem jelent meg, jegyet nem kap rá. Az átlagok közül valamelyikbe beleszámít, valamelyikbe nem. Az egyszerû átlagba nem számít bele. De ha van olyan átlag, amit az összes felvett kredit értékével osztanak, abba beleszámítják így is (és gyakorlatilag olyan, mintha 0-s lenne).
A kérdező hozzászólása: És véleményed szerint melyik a jobb?Elmenni és egyest kapni, vagy nem elmenni és nem kapsz jegyet?
Én elmennék. Még akár szerencsésen is alakulhat, sose lehet tudni :)

Mi történik ha nem adatom be a gyerekemnek a kötelező védőoltásokat? Hogy derül ki? Ha kiderül jönnek utánam hogy adassam be? És mi van ha nem azokban az időpontokban kapja meg, ami elő van írva?

Félreértés ne essék,a lányom 18hónapos,és be van oltva,csak kíváncsi vagyok!

Legjobb válasz: a védõnõnek le kell jelentenie az ÁNTSZ felé, hogy milyen dátummal milyen számú oltóanyagot kapott a gyermeked. Gondolom az ÁNTSZ keresne meg, ha nem lenne beoltva. Volt is valami per ezzel kapcsolatban, ott a szülõket ha jól rémlik pénzbírságra ítélte a bíróság, mert kötelezõ beadatni bizonyos védõoltásokat.

a védõnõnek le kell jelentenie az ÁNTSZ felé, hogy milyen dátummal milyen számú oltóanyagot kapott a gyermeked. Gondolom az ÁNTSZ keresne meg, ha nem lenne beoltva. Volt is valami per ezzel kapcsolatban, ott a szülõket ha jól rémlik pénzbírságra ítélte a bíróság, mert kötelezõ beadatni bizonyos védõoltásokat.
A kötelezõ védõoltásokat azért találták ki, hogy megelõzzék a (régebben) gyermekek között dúló sokszor halálos vagy súlyos szövõdményekkel járó járványokat. Ha nem oltatná be egy anyuka a gyermekét csak vele tolna ki, mert õ megbetegedne míg a többi gyermek (mivel a védõoltás által immunitást szerzett) nem. Szerintem bármikor be lehet adni ezeket a védõoltásokat, a védettség meg lesz, csak késõbb már azért nem érdemes(pl.felnõtt korban), mert akkor már az immunrendszer annyira "bejáratott", hogy a kórokozó által okozott betegség lefolyása enyhébb lesz, nem okoz halált. Szerintem hatóságilag büntethetõ ha a kötelezõ oltás beadását megtagadja a szülõ. Pár éve nagy port is kavart egy ilyen eset, fel is voltak háborodva a szülõk.
A védõnõ tartja nyilván, hogy a körzetében mikor melyik gyereknek kell beadnia az aktuális oltást. Ha esetleg nem mész magadtól, mert elfelejted, értesít. Büntetendõ cselekmény, ha nem adatod be a gyereknek, mert a törvény szerint ezzel veszélyezteted. Az idõpontokban lehet csúszkálás, pl. ha a gyerek beteg, nem fogják oltani, amíg meg nem gyógyul. De a szülõ önkényesen nem kérheti, hogy mondjuk hónapokkal, évekkel késõbb oltsák a gyereket.
Legkésõbb akkor derül ki, amikor közösségbe megy a gyerek, mert vagy elkérik az oltási könyvét, vagy a védõnõtõl kikérik az adatokat. Ha nincs meg a kötelezõ oltások közül akár egy, nem mehet közösségbe. Az említett anya-apa pedig a pénzbírságon túl két évet kaptak, de felfüggesztve.

Hogyan tudom ezt meg csinálni milyen programot ajánlanátok? (lehetőleg magyar nyelvű de nem baj ha nem az)

Olyat szeretnék hogy : van egy pár kép amit össze szeretnék olvasztani de úgy mintha az egy kép lenne ehhhez szeretnék egy jó programot Lécci segítsetek apu tortájára lesz!!!!!!

Legjobb válasz: 1. Microsoft Office: PowerPoint 2. PhotoFiltre Studio 3. http://www.forum.wiaderko.com/hu/programy-software/166432-al.. http://www.ashampoo.com/frontend/products/php/product.php?id.. http://download.chip.eu/hu/download_hu_1319887.html http://images.google.hu/images?hl=hu&rlz=1T4GGLJ_huHU292HU29..

"van egy pár kép amit össze szeretnék olvasztani de úgy mintha az egy kép lenne" mivan?

Ha SZTK-s fogorvoshoz megyek, hány százalék, hogy injekciós érzéstelenítőt fog adni fogfúrásnál? És ha nem azt ad, akkor kérhetek? Fog adni? És ha nem, akkor elmehetek?

Legjobb válasz: Látom nagyon félsz :) Orvosfüggõ, de szerintem általában megkérdezik, hogy kérsz-e szurit. Ha meg nem kérdi akkor nyugodtan mondhatod, hogy szeretnél, és akkor tutira ad. Amúgy én is csak szuri után vagyok hajlandó alávetni magam a dokinak :) Csak az a fontos, hogy amikor a szurit adja akkor ne nyisd nagyon nagyra a szád, csak lazán, és akkor nem is lehet érezni.

Látom nagyon félsz :) Orvosfüggõ, de szerintem általában megkérdezik, hogy kérsz-e szurit. Ha meg nem kérdi akkor nyugodtan mondhatod, hogy szeretnél, és akkor tutira ad. Amúgy én is csak szuri után vagyok hajlandó alávetni magam a dokinak :) Csak az a fontos, hogy amikor a szurit adja akkor ne nyisd nagyon nagyra a szád, csak lazán, és akkor nem is lehet érezni.
Te most komolyan tényleg hülye vagy. 4 kérdést írtál összesen, még be is sorszámoztam a válaszokat, hogy össze tudjad kapcsolni. Dehát...ez döbbenet. 1. Ha SZTK-s fogorvoshoz megyek, hány százalék, hogy injekciós érzéstelenítõt fog adni fogfúrásnál? 2. És ha nem azt ad, akkor kérhetek? 3. Fog adni? 4. És ha nem, akkor elmehetek? Ezt már komolyan kérdezem, te szellemi fogyatékkal élsz? Sajnálom ha igen és bocs ha megbántottalak.
A kérdező hozzászólása: 4 kérdést? Ez az elsõ kérdésem itt...Látszik, hogy kettõnk közül ki van eltévedve. No szió...:D
Jaj maradj már kisgyerek, 4 kérdést írtál, mindegyik akkor gyerekes fasság, mint az állat. Ne szánalmaskodjál tovább a szaros fogaddal. De válaszolok neked: 1. 50%, vagy ad vagy nem. 2. Nem, nem kérhetsz! Akkor tûrnöd kell a fájdalmat! 3. Mivel nem kérhetsz, így adni sem fog. De ha mégis kérnél, akkor sem fog adni, csak akkor még durvábban csinálja, hogy jobban fájjon. 4. Nem, nem mehetsz el, meg kell várnod a kínzás végét. MIÉRT? MERT HÜLYE VAGY.
A kérdező hozzászólása: Anyám, nem gondoltam volna, h ilyen értelmi szintû egyének még életben maradtak, mint amilyen te vagy. Szerintem értelmezési nehézségeid vannak, az elmehetek-e ugyanis nem arra vonatkozott h odakötöz-e, de az ilyen agykapacitásúak mint te, rögtön erre asszociálnak. nekem ugyanis nem áll szándékomban megsértõdve kirohanni egy rendelõbõl, a kérdés arra irányult, hogy vajon rossz szemmel fog-e nézni a fogorvos, és nem fogja-e erõltetni a maradásom. De minek is magyarázok ilyen csökken értelmi képességekkel bírónak. Jaj le kellett alacsonyodnom hozzád, te barom :D Röviden h te is értsd.
Jaj te kis szolgalelkû, ha ennyi eszed van, akkor tûrjed a fájdalmat. De meg ez a kérdés, hogy ELMEHETSZ-E. Nem te szar, lekötöznek a székbe, hogy õk mindenképp meg akarnak gyógyítani. Jaj akkora fos vagy. Cseléd.
A kérdező hozzászólása: 17.45-ös elmehet a francba, a többieknek köszönöm. Igen, képzeld, fúrták már úgy fogam, h kértem szurit, és kaptam helyette vmi hülye sprét, ami szart sem ért, és mikor mondtam h nekem ezígy nemjó, csak hajtogatta h mindjárt kész, mindjárt kész. De te, az atya úristen, te persze ezt sokkal tudod. Hülye primitív barom....
Nekem kérdés nélkül adott, mégiscsak fúrás. Az már kevésbé volt lélekemelõ, hogy miután belém nyomta az elsõt, elgondolkodott, aztán szólt az aszisztensének: szerintem legyen neki még egy. (Ehhez hozzá kell tenni, hogy úgy fel voltam dagadva, mintha teniszlabdát tartottam volna a számban. A két szuri rádöbbentett, hogy az kemény menet lesz).
Lol, bírom az ilyen embereket. Mit képzelsz te, hogy valami börtönvilágban élünk, hogy akaratod ellenére érzéstelenítõ nélkül kifúrja a fogadat? Úristen ezt a szolgalelkûséget...
Kérhetsz, mert magától nem fog adni..., legalábbis mikor legutóbb voltam, azt mondta nem kell ide szuri és elkezdte fúrni.., majd mikro látta, hogy torzul az arcom, akkor mondta az asszisztensnek, hogy egy lidocaint készitsen..., kössz:/:D
A kérdező hozzászólása: Nah, köszi, most már nyugodtabban megyek akkor. Ha ad akkor semmi gond.
Ha kérsz adnak.:-)
Megkérdezi hogy kérsz -e, nekem mikor fúrták a fogam megkérdezte elõtte de nem kértem mert utálom a szurit, kicsit kellemetlen volt anélkül de túléltem:D
A kérdező hozzászólása: Köszi a választ. Húzták már fogam, akkor szurit kaptam, és semmit sem éreztem. Régebben viszont a fúráshoz sem kaptam szurit, és nagyon-nagyon rossz volt. Most ugyanahhoz fogok menni, aki a fogamat húzta és adott szurit, úgyhogy nagyon remélem, h fúráshoz is fog adni. Amúgy csak akkor félek, ha nem kapok szurit. Ha kapok, akkor semmi bajom a fogorvossal, szívesen megyek :D
A kérdező hozzászólása: Jaj hagyjuk már egymást. Mivel csak az elõzõ elõtti kommentedben válaszoltál a kérdésekre, azelõtt írtál vagy 3-at, tök egyértelmû, hogy azért kattintottál ide, hogy fikázd a kérdést, és beszólogass. Az ilyen emberek pedig csak rontják az oldal színvonalát, ez megis látszik a magad kis 60%-ában, tudod ki ad a te véleményedre, fõleg hogyha csak beszólogatni jársz ide. Felesleges is írnod, nagy százalékban úgyis leszarják a válaszod, az ilyen emberek kommentjére általában senki sem kíváncsi, mint ahogyan én sem, az elõtted léevõktõl már megkaptam a kérdésemre a választ, érdekes módon õk tudtak normálisan válaszolni, csak te voltál ilyen csökött agyú, nemgondolod h veled van a probléma? Tudom, nem. A hülyék általában nem veszik észre, hogy õk lógnak ki a sorból. Amúgy túlvagyok már a fogászati kezelésen, és minden jól ment, viszont beszélgettem a váróban egy csajjal, aki szinte reszketett, mivel az elõzõ helyen a doktornõ nem volt hajlandó neki érzéstelenítõt adni, és az õ szavaival élve, lelki terror alatt tartotta a fogorvos, így el sem mert menni. Látod, ilyenek is vannak. Úgyhogy elmehetsz a francba a hülye beszólogatásiddal, mert még azok is tévesek. Írhatsz amit akarsz, nemérdekel már, és válaszolni sem fogok. de te nyugodtan irogass. Sok sikert.

A macska megeszi a gyíkot? Ha nem az, akkor mi eszi meg?

Legjobb válasz: Légyszíves pontosíts! Az elsõ kérdésed önmagában még csak-csak állja a helyét, de a másodikkal együtt már a humor kategóriában a helye. 1.Az éhes macska, ha megfogja, megeszi a gyíkot. (az állatra gondoltam a gyík kifejezés alatt, hacsak nem humorosnak szántad a kérdésedet) 2.A gólya is megeszi. Például. (lásd mint fent) 3.Ha nagyon éhes vagy, te is megennéd, csak meg kéne fogni. (lásd mint mégfeljebb) vagy ha nem, hát megint csak "humor"... vagy mi...

Légyszíves pontosíts! Az elsõ kérdésed önmagában még csak-csak állja a helyét, de a másodikkal együtt már a humor kategóriában a helye. 1.Az éhes macska, ha megfogja, megeszi a gyíkot. (az állatra gondoltam a gyík kifejezés alatt, hacsak nem humorosnak szántad a kérdésedet) 2.A gólya is megeszi. Például. (lásd mint fent) 3.Ha nagyon éhes vagy, te is megennéd, csak meg kéne fogni. (lásd mint mégfeljebb) vagy ha nem, hát megint csak "humor"... vagy mi...
A kérdező hozzászólása: nem, ez komoly kérdés volt. Komolyan az érdekel, hogy a macska megeszi-e a gyíkot - mint állat -, vagy ha a macska nem eszi meg, akkor milyen állat eszi meg a gyíkot.
Nem szerepel az általános étrendjében és nem is nagyon tudja megfogni. Inkább csak kergeti. Szerintem nem eszi meg, max. megrágja. Esetleg ha nagyon éhes. És mint már elõttem említették, a gólya pl. megeszi. De sok kígyófaj is.
az én macskáim minden évbe minimum 1 gyíkot fognak és megeszik
A kérdező hozzászólása: Na, mondom én! Tudtam, h a macska megeszi a gyíkot :D
Az elsõ kérdésre a válasz: Igen. A másodikra már nem is válaszolok.

Megéri-e Samsung Galaxy S4-et venni ha igen miért? és ha nem az miért?

Pls írjátok le h a Galaxy S4 I9500 és az I 9505 között mi a különbség? részletesen érthetõen mert nem szeretnék szart venni.:)hamár kiadok érte pénzt akk tudni szeretném h milyet veszek.:D

Legjobb válasz: "hamár kiadok érte pénzt akk tudni szeretném h milyet veszek.:D" Ha ennyire nem érdekel a dolog hogy utánaolvass, akkor nem teljesen mindegy hogy mit veszel?

"hamár kiadok érte pénzt akk tudni szeretném h milyet veszek.:D" Ha ennyire nem érdekel a dolog hogy utánaolvass, akkor nem teljesen mindegy hogy mit veszel?
A kérdező hozzászólása: Utána olvasgattam én csak kiváncsi vagyok mások véleményére.egyrészt másrészt más az h neten elolvasom a dolgait cuccait meg más az h ki h tapasztalja személyesen a készüléket.
i9505- Quad-core (4magos) 1, 9CPU Magyarországon "hivatalosan" csak ez jelent meg, de GSM boltban lehet már kapni az i9500-at ami 2x4 magos 4x1, 6 és 4x1, 2 gigahertzes. Elvileg nincs sok különbség a 2között gyorsaságban. Viszont csak a 4magos(i9505) képes a 4Gre. :)
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen ezt a választ vártam.:D Mégsincsenek hülyék a világba.:D
Szivesen :) :D

Ha nem az anyanyelvemen tanitanak egy nyelvet akkor, ha otthon ulok le akkor az anyanyelvemen tanuljam?

Jelenleg Isztambulban elek es az egyetemen torolot tanitanak, az oktatas ugye angol nyelven folyik, ami nekem nem gond mert sokszor angolul is gondolkodok, de mikor suli utan leulok, akkor melyiknek van tobb ertelme, ha "maradok angolban ahogy egesz nap magyarazzak" vagy ha nem, itt foleg a szotarazas ami ossze szokott zavarni, hogy akkpr, most a magyar vagy angol megfelelojet tanuljam meg. (A mimdennapokban mar regota az angol az elso nyelvem, a magyart mar eleg ritkan hasznalom.)

Legjobb válasz: Én nem is tudok ilyen helyzetben mást tenni, mint az adott nyelvben "maradni" (ahogy kifejezted magad), mert akkor nekem az ahhoz kötõdik. Hozzáteszem, még sosem ültem le nyelvet tanulni, más módszerem van... De a spanyolt angollal tanultam, és máshogy soha nem is foglalkoztam vele. (Spanyol könyvet olvastam párhuzamosan angollal, amikor még egy szót sem tudtam spanyolul.)

Én nem is tudok ilyen helyzetben mást tenni, mint az adott nyelvben "maradni" (ahogy kifejezted magad), mert akkor nekem az ahhoz kötõdik. Hozzáteszem, még sosem ültem le nyelvet tanulni, más módszerem van... De a spanyolt angollal tanultam, és máshogy soha nem is foglalkoztam vele. (Spanyol könyvet olvastam párhuzamosan angollal, amikor még egy szót sem tudtam spanyolul.)
"Hozzáteszem, még sosem ültem le nyelvet tanulni, más módszerem van." Megtudhatjuk mi az? Állva tanulás? :O
Szerintem tanuld otthon is angolul. Próbáltam magyarul tanulni az angolul leadott anyagot, de sok szakkifejezés van aminek egyik felét fogalmam sincs hogy mondják magyarul, másik felére meg nincs is magyar megfelelõ így maximum körülírni lehet, abban meg reménykedni sem lehet hogy szótárakban benne vannak például a sugárhajtómû részei az utolsó csavarig.
Elsõ vagyok. Egyszerûen nem "tanulom" a nyelvet! Soha. Nem tanulok szavakat, nem tanulok nyelvtant. Írtam már: olvasok, tv-t nézek az adott nyelven. Ahogy lehet, e-mailezek, chatelek... Én így tanulom.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!