Találatok a következő kifejezésre: Ha nem automatikusan (185 db)

Társkeresőn a VIP tagságot minden hónapban meg kell újitani, ha nem automatikusan törölnek?

Legjobb válasz: Nézd meg felhasználói feltételeket, amúgy van vagy 1000 féle ilyen oldal.

Nézd meg felhasználói feltételeket, amúgy van vagy 1000 féle ilyen oldal.
No de melyik társkeresõn? Annyi fajta van... van ami teljesen ingyenes, van ami korlátozottan de használható fizetés nélkül, aztán van amit szinte csakis pénzért lehet igénybe venni. Szóval ez így eléggé általános kérdés, nehéz rá válaszolni. Pontosíts picit mirõl is van szó?

Huawei y300-nál be lehet állítani hogy ha nem wifi hanem adatforgalom van bekapcsolva akkor ne telepítse automatikusan a frissítéseket, hanem kérjen engedélyt?

ha sok az app, akkor elég hamar megeszi a díjcsomagban lévõ megákat. Ha a háttéradatokat korlátozom, akkor meg a facebook messenger nem mûködik

Legjobb válasz: Nyisd meg a play áruházat.Nyomd meg a jobb gombot rajta alul (fogalmam sincs hogy mi a neve :D ), utána nyomj rá a beállításokra.És ott a 2. "Alkalmazások automatikus frissítése". Vagy kinyomod hogy ne frissítsen automatikusan vagy csak wi-fire állítod :D

Nyisd meg a play áruházat.Nyomd meg a jobb gombot rajta alul (fogalmam sincs hogy mi a neve :D ), utána nyomj rá a beállításokra.És ott a 2. "Alkalmazások automatikus frissítése". Vagy kinyomod hogy ne frissítsen automatikusan vagy csak wi-fire állítod :D

Jan 1. től tényleg visszafizetik az eddigi bennt lévő nyugdíj pénzemet? Ha nem reagálok, akkor automatikusan visszaraknak az államiban? És ez nekem jó?

Legjobb válasz: Nem, nagyon félreértetted. Ha jan. 30-ig nem nyilatkozol, hogy magánnyugdíj pénztárban akarsz maradni, akkor automatikusan visszatesznek az államiba és a magánnyugdíj pénztár átutalja a befizetett pénzedet az állami nyugdíjalapnak. A reálhozamot kapod meg te, ha van valamennyi, tehát azt a pénzt, amivel gyarapodott a magánnyugdíj pénztárba befizetett pénzed az évek során, csökkentve a járulékos költségekkel. Ez nem lesz nagy összeg, mondhatni nagyon minimális. Azt, hogy jó lesz-e neked ez, nem tudjuk megmondani. Általánosságban az mondható el, hogyha jól keresel és közel vagy már a nyugdíjhoz, akkor megéri maradni.

Nem, nagyon félreértetted. Ha jan. 30-ig nem nyilatkozol, hogy magánnyugdíj pénztárban akarsz maradni, akkor automatikusan visszatesznek az államiba és a magánnyugdíj pénztár átutalja a befizetett pénzedet az állami nyugdíjalapnak. A reálhozamot kapod meg te, ha van valamennyi, tehát azt a pénzt, amivel gyarapodott a magánnyugdíj pénztárba befizetett pénzed az évek során, csökkentve a járulékos költségekkel. Ez nem lesz nagy összeg, mondhatni nagyon minimális. Azt, hogy jó lesz-e neked ez, nem tudjuk megmondani. Általánosságban az mondható el, hogyha jól keresel és közel vagy már a nyugdíjhoz, akkor megéri maradni.
A kérdező hozzászólása: Köszi, még valami tehát ha én min.béres fizukat kaptam és 30 vagyok, akkor inkább menjek vissza az államiba?
Én ezt tenném a helyedben. Ha maradsz, akkor a bruttód 10 %-a megy majd a magánnyugdíjba és az ott neked gyûlik. A munkáltatód által fizetendõ járulék továbbra is megy az állami rendszerbe, azt elveszted, mert nyugdíjra az államtól a továbbiakban nem leszel jogosult. Ha visszamész az államiba, akkor gyûlik majd a 10 % is, és a munkáltatód által befizetett nyugdíjjárulék is, de kérdés, hogy mennyi lesz ebbõl majd a nyugdíjad. Nehéz okosat mondani, mert mindkét választás necces. Nagyon sok magánnyugdíj pénztár be fog csõdölni...
A kérdező hozzászólása: köszönöm szépen
nem kell automatikusan tágítsd szorgosan
Magától nem kell hátrahúzodnia, viszont ha kicsit úgy érzed amikor hátra húzod mereven, hogy feszül, vagy fáj a fitymád, akkor este meleg vízben ezentúl húzkod hátra a fitymád és ezzel tudod tornáztatni, akkor lesz hatásos ha már merev a péniszed és úgy húzod többször hátra a fitymád.
Nem, NEM KELL automatikusan lecsúsznia a fitymának mereven. ELÉG, ha teljesen le tudod húzni a makkról. Ha ez nem megy, azt okozhatja fitymaszûkület vagy rövid fitymafék is, vagy a kettõ együtt.
De hogy kell .Majd bejáródik , és akkor más könnyeben megy .

Ha nem nyilatkozok arról, hogy aktív vagy passzív-e a hallgatói jogviszonyom, akkor automatikusan passzív félévbe raknak át?

Legjobb válasz: Én úgy hallottam, hogy automatikusan megszüntetik a hallgatói jogviszonyod, azaz kicsapnak (Legalábbis BME-n nekem elsõ félévben ezt magyarázták). Amúgy valami engedmények azért vannak, ha például csak egyszer csináltál ilyet véletlenül, vagy valami hasonló.

Én úgy hallottam, hogy automatikusan megszüntetik a hallgatói jogviszonyod, azaz kicsapnak (Legalábbis BME-n nekem elsõ félévben ezt magyarázták). Amúgy valami engedmények azért vannak, ha például csak egyszer csináltál ilyet véletlenül, vagy valami hasonló.
A kérdező hozzászólása: ok, köszi a válaszod:)
Ez a neptun/etr beállításától függ, tehát intézmény függõ. De legtöbbször ilyenkor magától passzívra rak. Ha csak nem ismered pontosan a sulidban ennek a módját, akkor kár kockáztatni, 2 kattintánst megér, hogy biztosan tudd, aktív vagy passzív leszel. Hogy a bme automatikusan kicsapna-e, azt nem nagyon hinném, esetleg ha zsinórban 3x nem nyilatkozol róla. Ott egy pár éve volt átállás, hogy automatikusan passzívra rakott és megcserélték, hogy automatikusan aktívra rakjon. Vagy pont fordítva volt az egész, nem emlékszem már. Ez az automatikus kicsapás kicsit abszurd nekem, de akár ez is lehet :D
A kérdező hozzászólása: utánanézek, köszönöm neked is a segítséget.

Letöltöttem az Open Office 3.4-et (Apache Open Office), és amikor bekapcsolom a netbook-ot, mindig automatikusan megnyitja magát, ha kell, ha nem. Hogyan állítsam be rajta a kézi megnyitást, hogy ez ne forduljon elő?

Az el?z? (nem apacs) OO-verzióknál soha nem volt még ilyen problémám, most viszont nem találtam a program menüjében rá a megoldást.

Legjobb válasz: A STARTMENÜ-ben, találsz egy keresõablakot, ahová írd be hogy msconfig . Majd az elõugró ablakban , az automatikus indulás pontban, vedd ki a pipát az Open office elõl !

A STARTMENÜ-ben, találsz egy keresõablakot, ahová írd be hogy msconfig . Majd az elõugró ablakban , az automatikus indulás pontban, vedd ki a pipát az Open office elõl !
Az elõzõ hozzászólás jó, ha Windows op. rendszered van. Ezt odaírhattad volna.
Igaz beszéd. . .
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat. Való igaz, hogy a kérdés kiírásakor nem gondoltam arra, hogy ki kéne írni, milyen oprendszerem van. Szerencsére ez Win7, így bízom benne, hogy mûködni fog a dolog.

Ha nem eredeti a win xp akkor érdemes bekapcsolni az automatikus frissítést?

Legjobb válasz: Be lehet kapcsolni, de ne legyen automatikus letöltés és telepítés.

Be lehet kapcsolni, de ne legyen automatikus letöltés és telepítés.
úr isten, nektek mi bajotok van?! mióta élek feltört XP-t használok, és a létezõ összes frissítés rajta van a gépemen! :D soha nem volt még probléma az eredetiséggel! nekem minden ilyen jellegû tesztem átmegy! ajánlom a buherált xp-ket, sokkal jobbak, stabilabbak, gyorsabbak, és ugye az eredetiségük megkérdõjelezhetetlen!:D
Tilos!!! Ha bekapcsolod, azonnal, a megkérdezésed nélkül elsõként szedi le a Micrososft Genue Advantage eredetiség ellenõrzõt. Ez galyra vágja a gépedet.. Vigyázz vele.
mostmár mind1. A legjobb amit tehetsz: hintsél hamut a fejedre
A kérdező hozzászólása: Egy párat már feltelpitettem, akkor szedjem le?
A kérdező hozzászólása: Már leszedtem õket.

Ha egy kisbaba külföldön születik automatikusan megkapja az állampolgárságot? Ha nem nyaralás során jön világra, hanem ott tartózkodik az anyuka csak így teng leng akkor nem vehetik el tőle a gyereket?

Az egyik rokonom 8 hónapos terhesen kiment Spanyolországba. Csak úgy. Határozatlan időre, minimális pénzzel. Mire számíthat ott? Ha megszül , elvehetik tőle a gyereket? A gyereknek nincs apja. A lánynak nincs pénze. Csak úgy kiment, mert valami barátnője betette, hogy ő majd segít. A család attól tart, hogy az állam elveheti tőle a gyereket. Hisz nem igazán tudják hogy anyakönyvezni. Nincs hazája. Nincs bejelentett címe. Stb.

Legjobb válasz: Spanyolország állampolgársági törvénye hasonlít a miénkhez, leszármazás útján kapható, vagyis nem jár állampolgárság azért, mert ott született valaki (kivétel, ha az egyik szülõ is ott született, ebben az egyben eltér a törvényük a magyartól). A barátnõd magyar, tehát a gyereke magyar állampolgár. Forduljon a nagykövetséghez, ott segítenek, kiállítják az anyakönyvet és ez alapján útlevelet vagy személyit a gyereknek (EU-n belüli utazás céljából kiskorúnak is lehet személyije, illetve útlevél hiányában kell, hogy legyen); szélsõséges esetben hazajutni is segítenek. A család nem tud neki pénzt küldeni? Elvenni nyilván nem fogják tõle a gyereket, legfeljebb ha hajléktalanként az utcára kerül, de akkor is visszaveheti bármikor magához, ha rendezõdnek a körülményei (és a spanyol állam valszeg értesíteni fogja a magyar nagykövetséget, hogy egy kiskorú magyar állampolgár így járt).

Spanyolország állampolgársági törvénye hasonlít a miénkhez, leszármazás útján kapható, vagyis nem jár állampolgárság azért, mert ott született valaki (kivétel, ha az egyik szülõ is ott született, ebben az egyben eltér a törvényük a magyartól). A barátnõd magyar, tehát a gyereke magyar állampolgár. Forduljon a nagykövetséghez, ott segítenek, kiállítják az anyakönyvet és ez alapján útlevelet vagy személyit a gyereknek (EU-n belüli utazás céljából kiskorúnak is lehet személyije, illetve útlevél hiányában kell, hogy legyen); szélsõséges esetben hazajutni is segítenek. A család nem tud neki pénzt küldeni? Elvenni nyilván nem fogják tõle a gyereket, legfeljebb ha hajléktalanként az utcára kerül, de akkor is visszaveheti bármikor magához, ha rendezõdnek a körülményei (és a spanyol állam valszeg értesíteni fogja a magyar nagykövetséget, hogy egy kiskorú magyar állampolgár így járt).
ahogy az elõzõek összefoglalták 1.nem kap a gyerek állampolgárságot, csakamagyart (de azt is intézni kell) 2. a szülésrõl szépen megkapja a számlát ésmajd behajtják rajta 3. a gyereket nem fogják elvenni, de ha nem megfelelõ körülmények között élnek, feltehetik egy pestre induló gépre. Magyarul kizsuppolhatják.
"Téves infó, hogyha külföldön születik a gyerek akkor megkapja az állampolgárságot." De az USA-ban ez van, nem? Azon problémáznak, hogy a mexikóiak átmennek az Államokba szülni, és rajtuk keresztül szereznek papírokat. Hogy konkrétan állampolgárságot kaphatnak-e, azt nem tudom. Õk az anchor baby-k.
ma 02:17 USA egyes államaiban van csak így, de a legtöbb amerikai országban szintén nem kapja meg az állampolgárságot, csak akkor ha az egyik szülõ amerikai állampolgár.
na, elsõ jobban leírta, amíg én gépeltem.
javítok* számlával együtt....

Ha nem töltöm be a 18at szülés előtt, és édesanyám, vagy a párom lesz a gyámja a picinek, akkor neki milyen juttatások járnak? Gyed, gyes cs. P? És ha betöltöm a 18at (rá 3hónapra), akkor automatikusan én leszek a gyámja?

Én leszek vele itthon!Anyum és párom is dolgoznak.

Legjobb válasz: A párod mennyi idõs? Házasok vagytok? Ha nem, apasági nyilatkozat van? Ha a párod betöltötte a 18-at és aláírta az apasági nyilatkozatot, a gyermeknek õ a törvényes képviselõje. Ha nem töltötte be a 18-at, de házasok vagytok, akkor közösen vagytok a gyermek gondviselõi. Ha ezek közül egyik sem áll fenn, akkor a te anyád/apád a te és a gyermeked gyámja. Amíg a 18-at be nem töltöd, õ kap minden juttatást a gyerek után. Ha betöltötted a 18-at, onnantól te kapod, de újra kell kérvényezned.

A párod mennyi idõs? Házasok vagytok? Ha nem, apasági nyilatkozat van? Ha a párod betöltötte a 18-at és aláírta az apasági nyilatkozatot, a gyermeknek õ a törvényes képviselõje. Ha nem töltötte be a 18-at, de házasok vagytok, akkor közösen vagytok a gyermek gondviselõi. Ha ezek közül egyik sem áll fenn, akkor a te anyád/apád a te és a gyermeked gyámja. Amíg a 18-at be nem töltöd, õ kap minden juttatást a gyerek után. Ha betöltötted a 18-at, onnantól te kapod, de újra kell kérvényezned.
Bankszámlaszámot adjatok meg, az egyszerûbb - és a pénz is gyorsabban fog megérkezni.
A kérdező hozzászólása: Igen, õ már betöltötte, 24éves.Apasági nyilatkozat van! Akkor automatikusan õ lesz a gyámja. Nem egy lakcímre vagyunk bejelentkezve, ezért érdekelt hogy hová jön a pénz, mert õ is itt lakik, csak még édesanyjához van bejelentve.
Arra a címre jön, ahová kéritek. Esetleg ideiglenesen bejelentkezhetne hozzátok, akkor még egyszerûbb lenne, de van postázási cím, amit meg lehet adni az igénylõlapon.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!