Találatok a következő kifejezésre: Ha nem a terhességi (704 db)

Ha pozitiv a terhessegi teszt akkor meg lehet meg fekezni gyogyszerrel? En hiszem hogy nem ejtettem teherbe vegulis nem mentem el, nem jott ki belollem semmifele anyag, ettolfogva meg parazhatok? Elovaladek azt hogy veszem eszre?

Legjobb válasz: az hogy elõváladék ment a hüvelyébe azt nem veszed észre, mert nem érzed mikor jön az elõváladék, és õ sem érzi. Ha a terhességi teszt pozitív (az azt hiszem 1-2 hét után mutatja ki) akkor már nem lehet megfékezni gyógyszerrel, csak abortusszal.

az hogy elõváladék ment a hüvelyébe azt nem veszed észre, mert nem érzed mikor jön az elõváladék, és õ sem érzi. Ha a terhességi teszt pozitív (az azt hiszem 1-2 hét után mutatja ki) akkor már nem lehet megfékezni gyógyszerrel, csak abortusszal.
Abortusszal lehet véget vetni a terhességnek, ami nagyon fájdalmas egy nem szült nõnek, mivel tágításban történik. Azt sosem tudhatod, távozott-e elõváladék vagy sem, de nagy valószínûséggel aktusonként többször is távozik.
ássátok el magatokat ha 21 évesen ennyi eszetek van. terhes lehet. 14 nap után teszt.
azt nem tudhatod hogy kijött-e belõled anyag, elõváladék ha a szintén nagyon okos barátnõdben volt éppen a farkad. két hét múlva mutat értelmes eredményt a teszt. és abortusz van már csak amihez 18 év alatt szigorúan szülõi beleegyezés kell, fáj és megalázó egy mûtét, 30 rongyba kerül, késõbb pedig meddõséget okozhat. ugye mennyivel jobb lett volna óvszert húzni a farkadra???
az abortusz nem tudom, hogy fáj-e mivel fiú vagyok, de sérülhet a méhfal aminek következtében, elõfordulhat hogy nem lehet gyereke többé stb. komoly következményei is lehetnek. és mellesleg 60ezer forintba kerül.
ha elmúlt a lány18 éves nem kell megtudnia senkinek, de ha kiskorú akkor szülõi beleegyezés kell az abortuszhoz. Mikor történt? Ha még 72 órán belül akkor irány a nõgyógyász ésõ ír fel tablettát. Ha meg nem mentél el benne nincs is mitõl parázni. Vagy már megvan a pozitív teszt is?
Van egy gyógyszer amit az orvosok adnak ha valaki nem szeretné a terhességet, és még nincs annyira elõre haladott állapotban.A tablettát beveszed, és spontán vetélést okoz.. Ezt onnan tudom, hogy egy ismerõsömnek ilyet adtak, és én vigyáztam a gyerekeire addig amíg jobban nem lett.Hozzáteszem, hogy egész nap kínlódott, és fájdalmai voltak(mint akinek erõs menstruációs görcsei vannak)Hogy mi a gyógyszer neve nem tudom, csak annyit hogy az Orvos adja ki.Emlékszem reggel ment az orvoshoz a gyógyszerárt, és még aznap be kellett vennie...
lehet, hogy van esély az elõváladéktól teherbe esni, de ez nem olyan gyakori szerintem.Mi a párommal 3 éve megszakításos módszerrel szeretkezünk...Amikor érzi, hogy jó lesz neki, kiveszi elõtte.Mielõtt lehurrognátok.Mi 9 éve élünk együtt, és ha terhes is lennék se lenne gond(legfeljebb szerelem gyerek lenne), mert megtartanánk, csak tudatosan nem tervezzük a babát..De én még egyszer sem lettem így terhes.. Az óvszert nem szeretjük, gyógyszert nem szedhetek, így ez a módszer maradt, de mint írtam nálunk az se lenne gond ha baba jönne...
A kérdező hozzászólása: Mennyibe kerul a terhessegi teszt????
van 600 forintos is, jobb ha egy kicsit drágábbat és márkásabbat veszel...
Menstruáció elõtt a terhességi teszt mindig pozitiv eredményt ad! Éppen ezért nem szabad menstruáció elõtt elvégezni a tesztet.
A kérdező hozzászólása: Feszultek vagyunk! kesett a mensije mi kozben egyutt voltunk.most szedett utanna olyan gyogyszert ami elosegiti a mensit. Ha megjon neki akkorminden oke es nem terhes igaz??
2 marék lónyugtatóval meg lehet fékezni, meg sok minden mást is.
A kérdező hozzászólása: azert mert csak kivancsi vagyok. EGY het utan erez valamit ha netalan terhes????
akkor minek kérdezel minket, ha biztos vagy a dolgodban?
A kérdező hozzászólása: ugy olvastam hogy az elovaladektol sokkal kevesebb az esely hogy teherbe essen vki.Szerintem en akkor nem kell parazzak mert nem mentem el visszaszoritottam es kihuztam sztem elovaladek sem volt.
Amúgy 30 körül van az abortusz, gyereket nevelni meg még többe kerül. nem érné meg inkább gumival vagy gyógyszerrel védekezni??? 2 héttel az aktus után szabad tesztet csinálni!
Majd legkésõbb akkor veszik észre a szülõk, amikor nem születik unokájuk, mert az abortusz miatt meddõ lett a lány (ez is benne van a pakliban!)
A kérdező hozzászólása: A lany 21 eves en is. vasarnap voltunk egyutt. de csak keveset.es nem mentem el benne csak bedugtuk es kihuztuk ennyi.Feljek attol hogy terhes lessz? Mennyi az esely arra hogy nem terhes????
A kérdező hozzászólása: terhessegi tesztet mikor erdemes csinalni??? egyutlet utan par napra? vagy hetre???
A kérdező hozzászólása: Az abortusz mennyi ideig tart? Es az fajdalmas dolog???Nem szeretnenk ha szuleink megtudnak ezt a dolgot , rajonnenek ha senkinek sem mondanank meg es elvegeztetnenk az abortuszt????
Ha vasárnap voltatok együtt, még belefértek a 72 órába. Menjetek el még ma nõgyógyászati ügyeletre és az orvos majd eldönti, hogy kell-e. A teszttel most még semmire nem mész, minimum két hét, mire mutat valamit, de addigra a tabiról nyolcszor lekéstek, és csak az abortusz marad, ha összejött a baba.

Ha kevés a terhességi tünet, akkor kicsi az esélye, hogy a későbbiekben nem is lesz, vagy erősődhet?

Csak a megjönni érzést szoktam érezni, émelygést csak az 5 hétben 3 napig éreztem, most csak észrevettem, hogy sötétedet a cicibimbó, és néha fájdogál az alhasam, de ezzen kivül semmi. Lehet, hogy a szerencsések táborába fogok tartozni, vagy kés?bb er?s?dhet? Tudom, hogy furri kérdés, de jellemz? ez a kislányos bababvárokra, tehát, hogy lány babát várok. Pl. a pocim sem kezdett el még n?ni. Tudod, hogy korrai, de voltam már egyszer babás, csak akkor hamar kezdtem el hízni és minden tünetet produkáltam: hányinger, uborka kivánás, étel kivánás, és akkorra volt a hassam 6-7 hetesen, hogy 2 nadrág mérettel b?vültem. Most meg fogytam eddig 1 kg.ot.

Legjobb válasz: Szia. Lehet hogy most megúszod, nincs két egyforma terhesség. De hány hetes is vagy pontosan? Nekem kb. 5 hetesen kezdõdtek tünetek, kb. 9-10. hétig tartottak. Én is megúsztam egy kis hányingerrel. 21 hetes kismama

Szia. Lehet hogy most megúszod, nincs két egyforma terhesség. De hány hetes is vagy pontosan? Nekem kb. 5 hetesen kezdõdtek tünetek, kb. 9-10. hétig tartottak. Én is megúsztam egy kis hányingerrel. 21 hetes kismama
A kérdező hozzászólása: Tudod már, hogy kis lány vagy kisfiú lesz? 6 hetes
4d-n 99%-ra mondták, hogy kislány!
A kérdező hozzászólása: Furri, mert a jónás naptár és a kinai foggantatás naptár szerint nekem is kiscsajos lenne és én nem akarom beleélni magam, mert a férjem is azt szeretne, és lehet, hogy butaság, de én is úgy érzem, hogy az lesz. De nekem mindegy kiscsaj vagy kisfiú, a lényeg , hogy egészséges legyen.
nekem 2fiam van de semmi de semmi tünetem nem volt, most 9hetes vagyok de szinte minden terheségi tünetem meg van, az egyik ismerösnek van fia, lánya de egyformán hányt mind a kettövel,

Folyamatosan pozitívak a tesztjeim, az orvos viszont csak 14mm-es méhnyálkahártyát látott. Ha nem látott terhességet mitől pozitívak a tesztjeim?

A méhem tapintásra már nagyobb, ezt is mondta.

Legjobb válasz: mennyi ideje késik? lehet, hogy még nagyon pici az a terhesség

mennyi ideje késik? lehet, hogy még nagyon pici az a terhesség
A kérdező hozzászólása: október 7-re nem vártam
Orvos csak 5-6. hét után lát bármit is. A 6. héttöl van szivhang ha akkor nincs még akkor nincs terhesség ha van akkor van. HCG nélkül nincs pozitív teszt. Szerintem korán voltál orvosnál. A 6. hét utni vizsgálat lesz a lényeg.
gondolom vissza kell majd menned, 6-7 hetes terhességet tud igazolni, korábbit nem lát az uh-n még az elõzõ menstruáció elsõ napjától kell számolni, tehát most lehetsz 5 hetes kb. normál ciklus mellett türelem, valamiért ott a hcg már, de nagyon korán mentél dokihoz
Annyi történt, hogy korán mentél orvoshoz. Két hét kimaradás után érdemes elsõnek felkeresni a dokit. Ne aggódj!;-)
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen a válaszokat, remélem igazatok lesz, és tényleg csak korán mentem az orvoshoz. A méhnyálkahártya vastagságom szerintem jó, mert már 1x nézték mensi elõtt és akkor 7, 8mm volt. Ma reggel voltam hcg vérvételen, remélem az is kimutatja a terhességet.
A nemvárt után 10 nappal mentem dokihoz, és nem látott semmit. De a vérvétel kimutatta a terhességet. Nyugi!!
A kérdező hozzászólása: Köszönöm, remélem nekem is kimutatja.

Illik adni valamit a védőnőnek ha végigkisérte a terhességet és már nem kell mennem hozzá? 37+3 km

Legjobb válasz: Az, aki a terhességet végigkísérte, végigkíséri a gyermeked cseperedését is. :) Persze, ha nem költözöl közben. Vagy máshoz jártál tanácsadásra? Mondjuk ilyen szempontból nekem is úgy volt, hogy a dokimhoz tartozó védõnõ méricskélt és átadta a "körzeti" védõnõmnek az adatokat, neki én amúgy nem adtam semmit. A körzeti, saját védõnõmnek akkor adtam ajándékot, mikor a gyermekem 3 éves korában elköltöztünk és másikhoz kellett átiratkoznunk. Ha nálad is valami ilyen áll fenn, akkor szerintem neked kell eldöntened, hogy mennyire voltál jóban a védõnõvel, sokat segített-e. Ha rendes, figyelmes volt, akkor adhatsz neki valami apróságot (én egy doboz bonbont adtam), mivel amúgy ez a dolga.

Az, aki a terhességet végigkísérte, végigkíséri a gyermeked cseperedését is. :) Persze, ha nem költözöl közben. Vagy máshoz jártál tanácsadásra? Mondjuk ilyen szempontból nekem is úgy volt, hogy a dokimhoz tartozó védõnõ méricskélt és átadta a "körzeti" védõnõmnek az adatokat, neki én amúgy nem adtam semmit. A körzeti, saját védõnõmnek akkor adtam ajándékot, mikor a gyermekem 3 éves korában elköltöztünk és másikhoz kellett átiratkoznunk. Ha nálad is valami ilyen áll fenn, akkor szerintem neked kell eldöntened, hogy mennyire voltál jóban a védõnõvel, sokat segített-e. Ha rendes, figyelmes volt, akkor adhatsz neki valami apróságot (én egy doboz bonbont adtam), mivel amúgy ez a dolga.
Elsõ válaszoló vagyok. Már elõttem is írták, de én is leírom. A védõnõ nem választható, az adott, körzetileg meg van határozva. Teljesen független, hogy a gyerekorvosod választott vagy sem. Hiába voltam én megelégedve a védõnõmmel, a gyerekem 3 évig nála volt, de mivel elköltöztünk, így másikhoz kellett átvinni a papírjait, mert másik körzetbe kerültünk. A gyerekorvos attól még ugyanaz maradt. Szóval meg is oldódott a problémád, mert ha nem költöztök, akkor még jó ideig találkoztok egymással! :) Annyi változik, hogy mostmár nem téged fog méricskélni, hanem a babádat.
Én vidéki vagyok, de itt is ugyanaz a védõnõ, aki terhesség alatt volt. A doki nálunk is választott, de általában akkor mentünk tanácsadásra, amikor nemcsak az orvos, de a védõnõnk is ott volt. És szülés után a védõnõ jár ki (gakrabban), mint a doki, úgyhogy... bár lehet, hogy máshol máshogy van.
Jól értem, hogy a gyerekorvos választott. Attól még szerintem a körzeti védõnõ ugyanaz marad vagyis nálunk így van. A gyerekorvoshot bejárunk a közeli városba, de itt a faluba ugyanúgy járunk a védõnõhöz.
Nálunk a gyerek 6 éves koráig jön a védõnõ és menni is kell hozzá a tanácsadóba. Attol függetlenül, hogy választott gyerek orvosunk van-e. Az enyém nagyon aranyos, bármi hülye kérdésem van szivesen válaszol. Igaz én még csak ezután fogok szülni de meg vagyok elégedve vele. Ha megszületik a pici az elsõ fürdetést is õ fogja csinálni. Én ugy tervezem, hogy vásárlási utalvánnyal fogom jutalmazni. nem is pénz, de azt vasz amit akar belöle.
Én sosem adtam semmit, de szerintem nem is fogadná el. Tényleg ez a munkája, ez a kötelessége....igaz mondhatnánk ezt a nõgyógyászokra, szülésznõkre is de hát õk más téma.....
Szerintem nem, ez a munkája. Ráadásul ha nem költözöl el, akkor továbbra is fogtok találkozni, sûrûbben szinte, mint eddig, hisz a baba miatt rendszeresen menni fog! Nálunk legalábbis a gyerek 6 hetes koráig hetente jött, aztán azóta is találkozunk havonta biztosan.
A kérdező hozzászólása: Õ a körzeti védõnõnk de a gyerek orvosom választott orvos tehát nem valószínû, hogy találkozunk még. Azt nem mondhatnám, hogy annyira sokat foglalkozott velem de nem is panaszkodhatok rá.Ezért is vagyok tanácstalan... Köszönöm az eddigi válaszokat!!
A kérdező hozzászólása: Az nem probléma hogy a védõnõ meg a doki nem egy helyen rendel?Hogy oldjam meg így?Mert elköltöztünk és azért a védõnõ(mint mondtátok nem választható)más lett viszont a dokit megtartottam(ezért választott)Ugye eddig mikor mentünk tanácsadásra a gyerekekkel ott volt a doki is meg a védõnõ is... Akkor most két helyre kell járnom?
Nem tudom, van-e erre "rutin", de ha az új dokinál más a védõnõ, akkor szerintem az újat fogjátok megkapni. Fõleg, ha területileg is az új lenne az illetékes. Nem hiszem, hogy ésszerû lenne két helyre járni, bár lehet, hogy ezt ti dönthetitek el. (Nálunk pont fordítva volt, költözés miatt csak a védõnõnk változott, de az orvost nem akartam cserélni. De azóta már visszajöttünk a régi lakhelyünkre, most újra a régi minden.)
Ismét elsõ válaszoló. Már nem sok van hátra a terhességedbõl, ezért szerintem kibírod még ezt néhány hetet. Mert ugye most terhestanácsadáson találkozol vele, amikor ott van a doki mellett. De nálunk úgy van (szerintem máshol is), hogy mikor megszületik a baba, akkor már nem az orvosnál találkozol a védõnõvel, hanem a védõnõ rendelésén. Innentõl fogva, ha a gyerekorvosod körzeti lesz, akkor ott lesz mellette a védõnõ is. :) Ha más gyerekorvost szeretnél, akkor rajtad áll, hogy milyen távolit keresel. Végülis a baba születése után többet fogsz találkozni a védõnõvel mint terhesség alatt. :) Érted?
irány Ausztria, egy magánklinika, ott tablettával is megszüntetik a terhességet (természetesen, nem ingyen!)
Aktus után a 14. nap reggel már tesztelhetsz egy 10-es teszttel. Ha kiderül , hogy terhes vagy, 1, 5-2 héttel késõbb menj el orvoshoz, hogy igazolni is tudja a terhesség tényét. Õ majd elmagyarázza, milyen lehetõségeid vannak. Van esély amúgy a terhességre, de jóval csekélyebb, mintha középidõben történt volna az aktus.
Pont nemrég olvastam errõl a tévhitrõl. Egy héttel az aktus után még nem nagyon szokott jelentkezni korai terhességi tünet, simán lehet peteérés vagy menstruáció elõjel (esetedben peteérés). Persze ha biztosra akarsz menni, akkor már jövõ héten jelezhet a teszt (ha terhes vagy).
Azt nem tudom, de én is úgy vélem, hogy itthon nem lehet kapni, csak 72 vagy 120 órás esemény utánit. Vagy esetleg valami spéci magándokitól... (Nem én írtam az Ausztriás kommentet.)
Erre elõbb kellett volna gondolni.Bármikor teherbe eshet egy nõ, nem csak középidõben.Egy hét múlva tesztelj.Igen elõfordulhat terhesség.
A kérdező hozzászólása: tablettát csak ausztriában lehet kapni ?
Itthon az abortusz tabletták illegálisak, és ha kint veszel, azzal is kórházban kell maradnod, míg a vetélés befejezõdik.

Mikor kell védőnőhöz menni ha babás vagyok? A doki után, gondolom. De hányadik héten érdemes? Falun élek és a pletyák elkerülése miatt a 12. hétig nem szeretném ha kiderülne a terhességem. Titoktartás kötelezi?

Legjobb válasz: Az elsõ uh után menj. Amikor már van bizonyítékod a terhesség felõl. Biztos kötelezi õt is titoktartás,de azért mond el neki hogy ez most csak a te örömöd... Hány hetes vagy egyébként? Boldog babavárást neked :)

Az elsõ uh után menj. Amikor már van bizonyítékod a terhesség felõl. Biztos kötelezi õt is titoktartás, de azért mond el neki hogy ez most csak a te örömöd... Hány hetes vagy egyébként? Boldog babavárást neked :)
szia.én a második uh után mentem el védõnõhöz, ami 9 hetesen volt, akkor már volt szívhangja.én is falun élek, és tapasztalatból mondom, h ha megjelensz a védõnõnél azt valaki tuti látni fogja.12 hetesen már kötelezõ uh van, akkorra már kelene a kiskönyv is.sok sikert.
A kérdező hozzászólása: Számításom szerint 6. de várok jövõ hétig a dokival.
Ó akkor még nagyon az elején vagy! tervezett baba volt?
A kérdező hozzászólása: Igen terveztük és 5 hónap próbálkozás után SIKERÜLT!!! Köszi a válaszokat

Ha nem a vérzésem első napjától nézik a terhességet, hanem az aktus napjától, akkor hány hetesen látszódhat a petezsák?

Legjobb válasz: A terhességet mindig az utolsó menstruáció elsõ napjától számítják. Maga az aktus nem irányadó, mert lehet hogy nem is akkor volt peteérés, hacsak nem egyszer csináltátok a ciklusod alatt és pont teherbeestél. Szóval az utolsó menstruáció elsõ napjától számított 5-dik héten már biztosan jól körülhatárolhatóan látható a méhben a petezsák.

A terhességet mindig az utolsó menstruáció elsõ napjától számítják. Maga az aktus nem irányadó, mert lehet hogy nem is akkor volt peteérés, hacsak nem egyszer csináltátok a ciklusod alatt és pont teherbeestél. Szóval az utolsó menstruáció elsõ napjától számított 5-dik héten már biztosan jól körülhatárolhatóan látható a méhben a petezsák.
En julius 11.en voltam egyutt a parommal es es augusztus 8.an voltam huvelyi UH.n es ott mar latszott a 12 mm petezsak es benne a 2mm embrio.

Ha elmondtam a terhességemet a munkahelyemen, de még nem megyek táppénzre, kirúghatnak?

Legjobb válasz: Milyen szerzõdésed van? Bejelentés pillanatától védett vagy, ha határozatt idõre szól, ha határozottra akkor viszont nem köteles meghosszabbítani.

Milyen szerzõdésed van? Bejelentés pillanatától védett vagy, ha határozatt idõre szól, ha határozottra akkor viszont nem köteles meghosszabbítani.
Elsõ hülyeséget mond, bejelentés pillanatától védet vagy, persze kis könyv kell róla, hogy tényleg terhes vagy. Jobb ha mielõtt bejelented egy e-mailt is küldesz reggel, hogy legyen bizonyítékod a bejelentésrõl.
Ki bizony! De ha jól tudom most van valami törvény, ha 12 hetesen papíron jelented be a munkáltatónak akkor talán már nem! De azért én felhívnám az OEP-et!
Na most akkor tisztázzuk a helyzetet: BÁRKIT ki lehet rúgni, még egy kismamát is. Én második gyerekemet várom, táppénzen vagyok, de a fõnököm felvilágosított elõtte, hogy ha nagyon akarna ki tudna rúgni. Több dolgot is felsorolt, ami az én esetemre igaz, itt csak azt az egyet emelném ki, ami általában véve mindenkire igaz: ha a munkáltató bizonyítani tudja, hogy nem végzed megfelelõen a munkád, vagy megbíztak egy feladattal, amit te nem végeztél el, akkor igenis kirúghatnak. Van erre valami jogszabály is, amit már én is olvastam, szóval kellõen megindokolva igenis kirúghatnak.
Mt alapján akkor vagy védett, ha a bejelented a várandósságodat ( egy esetleges munkáltatói felmondás elõtt). Bár a törvény nem írja elõ, saját érdekedben célszerû tértivevényes levélben / e-mailben jelezni, hogy vita esetén késõbb bizonyítani tudd a bejelentést. A törvény nem írja elõ hogy kiskönyvet a munkáltató felé be kellene mutatni (ahhoz különben sincs semmi köze), tehát ha még nincs könyved, akkor is bejelentheted a várandósságot.
Tényleg, igazad van! E-mailben vagy ajánlott levélben jelentsd be!
De igen utolsó, csak a bejelentés pillanatától védet, ezért érdemes írásba is bejelenteni, hogy legyen rá bizonyíték. Amíg nem jelented be a fõnöködnek kirúghat, teljesen törvényesen.
Amint kiállítják a kiskönyvedet, és bekerülsz az orvosi rendszerbe, mint kismama, védett vagy. Nem kell bejelenteni, csak azért, hogy ne rúgjanak ki. Senki nem ad arról papírt, hogy bejelentetted szóban.
A kérdező hozzászólása: Na akkor most melyik az igaz? :) Határozatlan szerzõdésem van amúgy.
Utolsó: ha te bejelentetted a várandósságodat, akkor felmondással nem küldhet el. Amirõl te beszélsz, az az azonnali hatályú felmondás, amirõl a tv. így ír: "78. § (1) A munkáltató vagy a munkavállaló a munkaviszonyt azonnali hatályú felmondással megszüntetheti, ha a másik fél a) a munkaviszonyból származó lényeges kötelezettségét szándékosan vagy súlyos gondatlansággal jelentõs mértékben megszegi, vagy b) egyébként olyan magatartást tanúsít, amely a munkaviszony fenntartását lehetetlenné teszi." Ezek olyan kirívó esetek, mint amikor valaki pl. nem megy be dolgozni, vagy szándékosan kárt okoz a cégnek, stb. Ilyen esetben azért érthetõ a munkáltatói felmondás:) (Nem értem, te ezt táppénz alatt hogy tehetnéd meg?) Amennyiben pedig nem értesz egyet a közléssel, munkaügyi bírósághoz lehet fordulni, ahol a fõnöködnek kellene bizonyítani hogy alapos indokkal küldött el azonnali hatállyal.

Ha negatív a terhességi tesztem ( kettő is), tuti, hogy nem vagyok terhes?

Igaz, hogy nem reggel csináltam.Már menstruáltam is, de nagyon keveset?Lehet, hogy csak beképzelem?

Legjobb válasz: Hát valószínûleg nem vagy terhes. De ha bizonytalan vagy, akkor pár nap múlva ismételd meg a tesztet, de reggel :)

Hát valószínûleg nem vagy terhes. De ha bizonytalan vagy, akkor pár nap múlva ismételd meg a tesztet, de reggel :)
Háát, erre azt szokták mondani, h a pozitív teszt sosem hazudik, de a negatív tévedhet.
99%, hogy nem vagy terhes.
Én barnázás után teszteltem, negatív lett. Egy hét múlva megint barnáztam, teszteltem és pozitív lett. Nekem nem mensi volt csak barnázás egy nap. Nem tudom. Talán próbáld meg egy hét múlva. Ha akkor sem... 33km
Hát itt sok érdekeset lehet olvasni. Többen írták, hogy csak 6-7. hét után mutatta nekik a teszt a babát, úgyhogy minden megeshet. :) Milyen tesztet használtál? Szerintem, ha bizonytalan vagy tesztelj újra valami jobb fajtával.

Ha fennáll a terhesség gyanúja és hüvelygombám lett mit használhatok ami biztosan nem ártalmas a babának?

Hétvégén lenne esedékes a menszesz de lehet terhes vagyok viszont hüvelygombám lett. Tesztet csinálnom leghamarabb jövőhét elején érdemes. Mit használhatok ami biztosan nem áratlmas a babának? Hüvelyflóra helyreállításra mit ajánlotok ami terhesség alatt is alkalmazható? köszi

Legjobb válasz: Ez engem is érdekelne amúgy pont most írtam ki egy kérdést utánad pár másodpercel csak nekem el sem akar múlni :(

Ez engem is érdekelne amúgy pont most írtam ki egy kérdést utánad pár másodpercel csak nekem el sem akar múlni :(
Nekem is elég gyakran szokott hüvelygombám lenni, én Canesten Kombit szoktam rá használni, amit a betegtájékoztató szerint terhesség esetén is lehet használni, csak annyi különbséggel, hogy kézzel kell felhelyezni a hüvelykúpot. Három napig kell használni, és nekem ez alatt el is szokott múlni.
Én is használtam Canestent a terhesség alatt, annyi van ráírva, (ahogy elõttem is írták), hogy ne használjuk az aplikátort, és hogy az elsõ trimeszterben kérdezzünk meg orvost, és még az is rajta van a papíron, hogy szülés elõtt is lehet használni a szülõút fertõtlenítésére. Nekem gyorsan használt egyébként szerencsére.
Ti amúgy miért vállaljátok a rizikót ezzel az öndiagnosztizálással? Hihetetlen hogy nem tudtok elmenni az orvoshoz, hogy megvizsgáljon, megállapitsa hogy milyen fertõzésetek van és az arra megfelelõ gyógyszert felirja. Gombák között is van többféle és nem mindre jó a Canesten. Fõleg ha terhes vagy nem szabad kigondolnod neked melyik a megfelelõ kezelés.
A kérdező hozzászólása: Nem áll szándékomban ön-gyógyítani magam, de leghamarabb jövõhétre vagy utána kapnék idõpontot az orvosomhoz és addigra kiderül terhes vagyok e vagy sem és ha mégis gondolom nem kellene addig is annyiban hagyni a dolgot, nehogy felszálló fertõzés legyen...
A kérdező hozzászólása: A gyógyszertárban canesten kombi uno-t tudtak adni. Azt is használhatom?
A kérdező hozzászólása: Na közben sikerült elérni az orvosomat és azt mondta nyugodtan használhatom.
Lehet kapni candida tesztet dm-ben, én azzal ön-diagnosztizáltam, mert én is csak 1 hét múlvára kaptam idõpontot, addigra el is múlt a Canestentõl.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!