Találatok a következő kifejezésre: Ha nem a méhszáj, akkor hogyan (15 db)

Ha nem nyitott a méhszáj, akkor hogyan folyhat el a magzatvíz?

Legjobb válasz: Úgy hogy a méhszáj nem hermetikusan zárt.

Úgy hogy a méhszáj nem hermetikusan zárt.
Pontosan. Van rajta egy kisebb "rés" , amin át a menstruációs vér is távozik.

29 hetes kismama vagyok. Egész nap furán érzem magam, a hasam is görcsölget, meg elég gyakran járok wc-re is. Ugye ez nem a szülés előjele? Azt hallottam hogy ha tágul a méhszáj, akkor a nyákdugó távozik. Addig ne izguljak amig ezt nem veszem észre?

Legjobb válasz: Én úgy tudom a nyákdugó az utolsó pillanatban távozik.Sok kismamánál olvastam a terhesség vége felé a wc-re járást tünetként, reméljük neked nem azért van,sztem inkább mutasd meg magad dokinak, ha bizonytalan vagy.Nem lehet csak a véletlen a sûrû wc, na nem találgatok, nem arra van szükséged,én azt mondanám inkább doki.

Én úgy tudom a nyákdugó az utolsó pillanatban távozik.Sok kismamánál olvastam a terhesség vége felé a wc-re járást tünetként, reméljük neked nem azért van, sztem inkább mutasd meg magad dokinak, ha bizonytalan vagy.Nem lehet csak a véletlen a sûrû wc, na nem találgatok, nem arra van szükséged, én azt mondanám inkább doki.
Szia! Én nem tudok róla, hogy a sûrû WC-re járásnak a szüléshez lenne köze. A babád már nagy, teljesen máshol voltak a szerveid a terhesség elõtt, a méhed átrendezett mindent, a hólyagod is teljesen más formára nyomódott össze, folyton nyomás alatt van, ezért kell folyton pisilni. Keress vmi metszetet (igaz. vannak elég bénák is), ezeken jól látszik, mi hova kerül a terhességnél, nagyon érdekes (szerintem itt a neten is találsz ilyesmit).
ha gorcsol a hasad az meg korai szerintem!!beszelj az orvosoddal!!!, de a wc re jarasnak semmi koze a szuleshez! maximum annyi hogy a gyerek nyomja a hugyholyagodat!

38 hetes kismama vagyok. Ha elkezd nyílni a méhszáj, akkor lehet használni caneseten kúpot? Nem tudom hogy nyitva van-e egy hete még nem volt, és előjött a gombám újból. A dokim nem tudom elérni csak hétfőn. Sztetek?

Legjobb válasz: Háááát, jobb lenne, ha orvossal tudnál beszélni. Canestent elvileg használhatsz terhesség alatt is, na de hogy nyitott méhszájjal... Hát, nemtom. Talán csak a krémmel kenegesd, az is használ v.mennyit, és legalább nem jut belõle feljebb, mint a kúpnál. Ha viszont nem kezeled, baj is lehet belõle, a babára nézve.

Háááát, jobb lenne, ha orvossal tudnál beszélni. Canestent elvileg használhatsz terhesség alatt is, na de hogy nyitott méhszájjal... Hát, nemtom. Talán csak a krémmel kenegesd, az is használ v.mennyit, és legalább nem jut belõle feljebb, mint a kúpnál. Ha viszont nem kezeled, baj is lehet belõle, a babára nézve.
A kérdező hozzászólása: NAGYON KÖSZÖNÖM! HÉTFÕN RÁKÉRDEZEK TÕLE MINDENKÉPP ÉS HA NAGYON ELÕJÖNNE, AKKOR ELHASZNÁLOK EGY KÚPOT! KÖNNYÛ SZÜLÉST!
ne aggódj, a babának nem lesz semmi baja!!vagy 4 dokitól kérdeztem hogy okozhat-e gondot a babának, mindenki nyugtatgatott, hogy azért rendesen védve van, nem kell aggódnom.Persze kúpot én is használtam. DE pont vasárnap mentem be az ügyeletre(fura folyás miatt, de mint kiderült, valószínû a nyákdugó távozik)és mondtam a dokinak, hogy használtam kúpot, de nem vagyok benne biztos, hogy teljesen rendbe hozott.Azt mondta ne is várjam, hogy teljesen jól legyek, fõleg így a vége felé, a szervezet teljesen a babára koncentrál.Nem is írt ki másik kúpot...kérdeztem, hogyha nyílna a méhszáj, akkor esetleg a babának árthatna ha lenne valami, azt mondta nem igazán, azért a burok is védi.De ha elmegy a víz, vagy fájásaim vannak, menjek be... Igazából tényleg a dokit kéne megkérdezni, de ha most jött elõ a gomba, nem hinném, hogy a hétvégén bármi gond történne... Remélem tudtam segíteni, én is ma vagyok 38 hetes és már várom, hogy megszülessen a babuci, néha az agyamra megy ez a folytonos "folyás" kérdés...de eddig engem minden doki csak nyugtatgatott, hogy ne aggódjak.
neked is:)

Megindulhat ugy egy szülés, hogy nem érzel se fájdalmat, se magzatviz folyást? Ezt föleg akkor értem, ha nyitott a méhszáj. Vagy az ilyen lehetetlen?

mindig attol félek,hogy csakugy kijön,mivel nyitva vagyok,és a baba feje lennt van.vajudás kell hogy legyen nem?36 hetes km

Legjobb válasz: Nem hiszem hogy ilyen könnyen megúszod, mármint se fájás se magzatvíz csak potty és baba.Azért mert nyitva van a méhszájad még nagyon sokat kell tágulni ahhoz, hogy a baba kibújjon. Valami fájdalom biztos lesz vagy magzatvíz... De kívánom, hogy könnyen és kis fájdalommal menjen a szülés. 11 hónapos kisfiú anyukája

Nem hiszem hogy ilyen könnyen megúszod, mármint se fájás se magzatvíz csak potty és baba.Azért mert nyitva van a méhszájad még nagyon sokat kell tágulni ahhoz, hogy a baba kibújjon. Valami fájdalom biztos lesz vagy magzatvíz... De kívánom, hogy könnyen és kis fájdalommal menjen a szülés. 11 hónapos kisfiú anyukája
Nem fog csak úgy kipottyanni :) Lesznek fájások elõjelként. Én is könnyû szülést kívánok :)
A kérdező hozzászólása: köszi, de ezt nem azért kérdeztem, hogy könnyen akarok szülni, hanem azért, hogy észre vegyem, hogy mikor induljak a korházba.nem szeretném veszélyeztetni a babámat.
nem tudod veszélyeztetni, kivéve ha elfolyik a víz és te még másnap is várod a fájásokat ^^ észre fogod venni, a vizet fõleg, a fájást meg könnyû, hiszen meghatározott idõközönként jön...fájni fog, kivéve ha nincs meg az a hormon vagy mi ami ezért felelõs ^^ legvégsõ esetben ha tényleg így lenne is, ha úgy érzed kakilni kell, és nem jön semmi már tudhatod h jön a baba ^^ Ada és Abi ^^
Szia! Elsõ vagyok, lesznek elõjelek amelyekrõl biztosan tudni fogod hogy itt az idõ. Rendszeres idõközönként érkezõ nem szûnõ fájások amelyek egyre erõsebbek, vagy másik egyértelmû jel ha folyik a magzatvíz ezt tuti felismered. Amúgy megértelek én is attól féltem anno nem fogom tudni mikor kell menni, de mivel ömlött belõlem a magzatvíz egyértelmû volt... ennek már 11 hónapja. Könnyû szülést és nyugi nem veszélyezteted a babát mert felismered ha a szülés jön.

Valaki azt irja hogyha fel is fázok, a fertőzés nem terjed fel olyan könnyen ha zárt a méhszáj. A nőgyógyászom mindig azt mondja hogy amig zárt a méhszáj nagy baj nem lehet. Akkor hogy lehet hogy mégis átmehet a babára is?

Legjobb válasz: Hogy érted, hogy átmehet a babára? A felfázáskor egy gyulladás alakul ki, mely árthat a babának, de nem feltétlenül. Ezért kell vigyázni.

Hogy érted, hogy átmehet a babára? A felfázáskor egy gyulladás alakul ki, mely árthat a babának, de nem feltétlenül. Ezért kell vigyázni.
A kérdező hozzászólása: úgy értettem hogy a fertõzés átterjedhet a babára.Szerencsére azóta tegnap voltam a dokinál és nem találtak a vizeletemben húgyuti fertõzést igy nem irt fel antibiotikumot-azt mondta el fognak tünni a tünetek

Ha egy cmre nyitva van a méhszájam akkor elment a nyákdugó? Hogy nem vettem észre? 40 hkm

Legjobb válasz: Én 2 ujjnyi méhszájjal mentem be a szülõszobára és nem találkoztam nyákdugóval sem otthon, sem a további tágulás alatt a kórházban.

Én 2 ujjnyi méhszájjal mentem be a szülõszobára és nem találkoztam nyákdugóval sem otthon, sem a további tágulás alatt a kórházban.
Nekem a nyákdugó folyamatosan távozgatott, majdnem egy héten át. Az utolsó, legnagyobb darab már a vajúdás során lépett le.
Szia! Nem feltétlenül. Nekem akkor ment el amikor egy ujjnyiról két ujjnyira tágultam. Eléggé nagy mennyiségû kocsonyás valami volt. Azonban hallottam már olyat, hogy állítólag nem volt nyákdugója az illetõnek.
Én sem vettem észre.
én sem vettem észre. mire a kórházba értem, már tolóim voltak, de még akkor sem láttam semmi nyákdugó félét. az elsõ babánál a 36. héten láttam valamit, amire ráfogtam, hogy a nyákdugó lehet, de ki tudja...
Én is nyitva voltam 1 ujjnyira és kérdeztem a dokit a nyákdugóról (direkt figyeltem mindig) :) Azt mondta az már rég elment ... Na persze, rá pár napra több darabban távozott, nem lehet összekeverni semmivel :D Nem akkor szültem, késõbb. Valakinek szüléskor távozik, valakinek hetekkel korábban. Szóval még lehet nem :) Gyors szülést :)

Csak akkor folyhat el a magzatvíz ha nyitva a méhszáj? Ne nézzetek hülyének de ezt a részét tényleg nem tudom hogy működik.

Legjobb válasz: Nekem a 30.hétre született a kisfiam,mert elfolyt a magzatvizem,de a méhszájam teljesen zárt volt.probléma mentes terhesség volt,álmomban nem gondoltam volna,hogy velem ez megtörténik.Most 28 hetes vagyok és nagyon rettegek.

Nekem a 30.hétre született a kisfiam, mert elfolyt a magzatvizem, de a méhszájam teljesen zárt volt.probléma mentes terhesség volt, álmomban nem gondoltam volna, hogy velem ez megtörténik.Most 28 hetes vagyok és nagyon rettegek.
Bcsi, hogy nem a kérdésre válaszolok, de érdekelne, hogy ez a kisfiú, aki a 30. héten született jól van-e, mi lett vele?Ha visszatérsz még ide, légyszi válaszolj!
Persze nincs semmi baj.1360 grammal született és 1 évesen volt 9500 gramm.Most 17 hónapos nagyon eleven, víg kedélyû kisfiú.Semmi visszamaradása nem lett.14 hónaposan járt el, 8 hónapos koráig szopizott.Most minden érdekli, mindig pakol-rámol.próbálgat beszélni, de inkább a szavak elsõ 2 betûjét mondja.Mindent megért.lehet kell neki a szemüveg/nem kancsal/, de abból sem vastag.Majd szeptemberben kiderül.Én nem venném észre, hogy nem jól látna, mert minden kis szöszt megtalál és azt birizgája valamint hunyorogni sem szokott.Remélem nem kell neki, de ha kell is ez legyen a legnagyobb problémája az életben.
Jaj de jó köszi, hogy írtál!Isten éltesse sokáig a kicsikédet!Olyan jó ilyen jól végzõdõ történetekrõl hallani!Az a legkevesebb, hogy esetleg szemüveges lesz.Mit számít az, nagyobb baja sose legyen.Nem igaz?Hát minden jót nektek, Isten áldjon Titeket!Egy 5éves fiú, egy 2, 5 éves kislány és egy 28 hetes pocaklakó anyukája
köszi szépen, én is 28 hetes vagyok és október 6.-ra vagyok kiírva.

Ha idáig ki tudtam tapintani a méhszájamat most meg már nem akkor azt jelenti hogy közeleg a szülés?

Legjobb válasz: A méhszájat a doki is "keresgéli" ,te tuti nem a méhszájadat tapintottad ki. Olyan mélyre nem tudsz nyúlni...

A méhszájat a doki is "keresgéli" , te tuti nem a méhszájadat tapintottad ki. Olyan mélyre nem tudsz nyúlni...
Szia Nem a legjobb ötlet magadnak "matatni" ott bent , mert egy kis fertõzés nem hiszem, hogy hiányzik neked. A 36. héten nézte meg utoljára a doki a méhszájamat, utána azt mondta ha nem szükséges akkor szülésig már nem matat , mert egy véletlen fertõzés nem hiányzik senkinek.
Még mindíg na persze... Akkor miért járunk nõgyógyászhoz?????? Ha magunknak is kitapogathatjuk hogy nyílik-e a méhszáj?? Ezt a hülyeséget!!!!!!
Mért is kell magában matatni egy kismamának? Biztos, hogy nem tapintottad a méhszájadat. A doki is épp eléri. :( Majd az orvosod megmondja a frankót. 40km
Na, persze...
Akkor kedves védõnõ, miért is kell felfeküdni a vizsgálószékbe széttárt lábakkal?? És miért is nyúl be olyan mélyre az orvos, ahová én már tuti nem érnék el???
Leguggolsz a kádban és eléred magadnak is. Védõnõ.
A dokim simán mondta hogy elérem én is, egy védõnõ.
Hát én simán elérem a méhszájamat.
Na persze. Próbáld ki, ha találsz egy kis száj alakú dolgot na akkor jó helyen jársz.
Ja na mindegy én csak válaszoltam a kérdésre.

Irnátok tapasztalatokat? Ha 37 hetesen aztmondta a doki hogy a méhszáj már puhul és a baba feje beékelődött akkor van esélyem hogy nem hordom túl?

Azóta vannak er?s jóslófájásaim is alig birok menni. Van esélyem hogy inkább el?bb szülök mint kés?bb? Nálatok hogy volt?

Legjobb válasz: Szia! :) Elõzõ terhességemnél a 20. héttõl nyitva voltam, és a 35. héttõl már felpuhult a méhszáj elég rendesen, a baba feje pedig már a 33. héten beékelõdött. Doki minden alkalommal azt mondta, hogy bármikor szülhetek... 40+4 voltam, amikor burkot repesztett, minden fájás nélkül tágultam és 20 perc alatt megszültem. Nekem jóslóim sem voltak.

Szia! :) Elõzõ terhességemnél a 20. héttõl nyitva voltam, és a 35. héttõl már felpuhult a méhszáj elég rendesen, a baba feje pedig már a 33. héten beékelõdött. Doki minden alkalommal azt mondta, hogy bármikor szülhetek... 40+4 voltam, amikor burkot repesztett, minden fájás nélkül tágultam és 20 perc alatt megszültem. Nekem jóslóim sem voltak.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat! Nem akarok én annyira elõbb szülni, csak túlhordani sem igazán szeretném, ott már annyi a "macera", napi ctg-k, esetleg befekvés stb és itthon van még egy lányom a lehetõ legrövidebb idõre szeretném itthon hagyni:-)
én most várom a harmadik lányunkat és a 32. héten mindegyiikel így álltam mint te de az elsõ kettõvel rávittem 6 napot és a picinál is erre számítok ne akarj elõbb szülni inkább örülj neki ha bennt marad a picuri a kiirt idõpontik õneki addig jó odabent amíg magától el nem indul szép szülést kívánok és kitartás egy 39 hetes kismama

Ha a méhszájam zárt teljesen, II. fokban érett a lepény és a baba BDP-je 9.4 cm + NST-n minden rendben volt, akkor valószínű, hogy még nem mostanában fog megindulni a szülés?

Egyébként jöv? hét péntekre vagyunk kiírva, de már egyre türelmetlenebbül várom a picúrt....

Legjobb válasz: Szia! Nekem teljesen zárt méhszájjal, és III. lepénnyel akarták megindítani. A III már a vége. Végül megindult magától aznap, és simán kijött :o) Szép szülést! :o)

Szia! Nekem teljesen zárt méhszájjal, és III. lepénnyel akarták megindítani. A III már a vége. Végül megindult magától aznap, és simán kijött :o) Szép szülést! :o)

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!