Találatok a következő kifejezésre: Ha nem a korházban a babának (24 db)

33 hetes vagyok és már nagyon félek a szüléstől. Mi lesz ha nem jutok el a kórházba és út közbe kipottyan a babám vagy ha nagyon fog fájni, mert sajnos nincsen fogadott dokim. Csak én tartok ennyire a szüléstől?

Legjobb válasz: Elõször is nyugodj meg,nem kell annyira félni a szüléstõl. Nagyon nagy szerencséd lenne,ha csak úgy kipottyanna az a baba:):)A kórházat gondolom Te ismered,hogy milyenek a dokik,biztos oka volt ha nem fogadtál,biztosan ellátnak normálisan ügyeletbe is(nálunk sajnos nem így van). Nem mondom,hogy nem lesz fájdalmas,de nagyon nagyon megéri.Meglátod életed legszebb élménye lesz a babád világra jövetele.Készülj rá örömmel boldogan,és ne rettegve.Minden jót,könnyû szülést. 3 gyerekes anyuka.

Elõször is nyugodj meg, nem kell annyira félni a szüléstõl. Nagyon nagy szerencséd lenne, ha csak úgy kipottyanna az a baba:) :) A kórházat gondolom Te ismered, hogy milyenek a dokik, biztos oka volt ha nem fogadtál, biztosan ellátnak normálisan ügyeletbe is(nálunk sajnos nem így van). Nem mondom, hogy nem lesz fájdalmas, de nagyon nagyon megéri.Meglátod életed legszebb élménye lesz a babád világra jövetele.Készülj rá örömmel boldogan, és ne rettegve.Minden jót, könnyû szülést. 3 gyerekes anyuka.
Ne aggódj, ez azért kicsit hosszadalmasabb folyamat annál, hogy csak úgy "kipottyanjon útközben".Azt nem tudom garantálni, hogy nem fog nagyon fájni, de ha lelkileg erõs maradsz és nem hagyod el magad, úgy könnyebb átvészelni.Nem a dokin múlik a dolog, mert a fogadott orvosban is lehet nagyon csalódni.Ne hagyatkozz másra, légy erõs és kitartó, ez a fontos. Sok sikert!
Biztos, hogy nem pottyan ki út közben, mert az elõjelek már jóval elõbb elkezdõdnek. Az elsõ szolíd fájásoktól több órád van még a baba megérkezéséig, de azért tervezzétek el, hogy hogy is fogsz bemenni: valaki bevisz kocsival? A szüléstõl mindenki fél, az a pár óra elég rossz, de túl van rajta az ember, és utána már örül a babájának. Az apás szülés segíthet a feszültség oldásában.
A kérdező hozzászólása: köszi mindenkinek...de én akkor is parázok 1 kicsit:)

Anyósomat nem érdekli, hogy unokája lesz. Igaz 2 éve nem beszéltünk egymással, de azt gondoltam, ha megtudja, hogy babát várunk, legalább felhív, de eddig nem sikerült neki. Ezek után ha esetleg megjelenik a kórházban a szülés után mit tegyek?

28 hetesek vagyunk.

Legjobb válasz: Társak vagyunk ilyen témában :) Az én anyósomat se érdekeltem soha nagyon. Viszont ahogy megszültem másnap már ott volt nálam a kórházba. Kis meglepetésemre. Azóta jól kijövünk. Miket nem tesz egy baba?? :() Most is ott van a párom ameg a fiam maminál.

Társak vagyunk ilyen témában :) Az én anyósomat se érdekeltem soha nagyon. Viszont ahogy megszültem másnap már ott volt nálam a kórházba. Kis meglepetésemre. Azóta jól kijövünk. Miket nem tesz egy baba?? :() Most is ott van a párom ameg a fiam maminál.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm!
Én még az életben nem találkoztam az anyósommal, de nem is akarok! Nagyon csúnyán bánt a párommal, nem is engedném a kisfiam közelébe.
Nekem az anyósom sokat segít, de az anyám meg még csak nem is érdeklõdik a kicsi után mert nem szereti a páromat.Valószínûleg nem lesz kiváncsi a kicsire ha megszületik, nektek még mindig jobb hogy az anyósotok ilyen.
Csatlakozom. :) 22 hetesek vagyunk, de terhesen még nem is látott. Mikor közöltük vele, hogy nagymama lesz, annyit nyögött ki unott fejjel, "de jó". De azóta egy telefont nem eresztett meg, hogy is van a kicsi. Anyumék meg állandóan jönnek, érdeklõdnek hogy vagyunk, ajándékokkal halmozzák el a babót, anyósom meg egy r.hadt telefon felemelésre sem képes. :S
A kérdező hozzászólása: Sziasztok! Nem akarok vele törödni, csak sajnálom a férjemet is aki jár hozzájuk és látja, hogy a másik unoka a szent, õ mindent megkap(babakocsi stb...) a miénk pedig megemlítve sincs.És nem értem, hogy a férjem, hogy tud ehhez jó arcot vágni, és továbbra is járni hozzájuk, én nem lennék rá képes.
Sziasztok! Sajnálom, hogy így vagytok az anyósotokkal. Sajnos onnan ismerem, hogy milyen ez, hogy anyukámmal is ilyen volt az övé. De azért, hogy valaki valami jót is írjon, az én párom szülei már nagyon várják a babát. Már most is mindig õk visznek el a kórházba vizsgálatra, az anyósom hacsak teheti fõz nekünk valamit. Már mondta, hogy hagyott szabadságot, hogy majd tudjon nekem segíteni, ha már anyukám vagy a párom nem tud velem lenni. Állandóan a babaholmikat nézegeti, szóval nagyon várja az unokáját és nekem is igyekszik segíteni, de azért arra is vigyáz, nehogy sok legyen.
Szia!Én se vagyok másként az anyósommal.Neki ez az elsõ unokája de már akkor sem repesett az örömtõl mikor bejelentettük neki, hogy nagymama lesz.Mióta meg megszületett csak romlott a helyzet.Nem is látogat minket, soha nem hív fel, hogy megkérdezze mi van a picivel.Ja és szinte nem is kapott semmit tõle.Fáj nekem ez a dolog, de nem tudok mit tenni.Én soha nem bántottam õt semmivel.
Azért ennek csak volt valami elõzménye. Miért nem beszéltek már két éve? Lehet, hogy ezt a problémát korábban kellett volna orvosolni. Gondolom, hogy fáj, de biztos volt valami két éve. Talán a férjeddel kéne tárgyalnod errõl, ha õ látogatja az anyukáját, akkor talán tudna vele beszélni, megkérdezhetné, hogy mi a gondja veled, és mit lehetne tenni, hogy jobb legyen a viszonyotok.
A kérdező hozzászólása: Hosszú lenne leírni az elõzményt, de ebben a dologban nem is én vagyok a fontos, hanem a babám.Aki szerintem nem ártott neki.Nem értem hogyan lehet ennyire közömbös.

Ha az apuka meg van fázva, akkor nem engedik be hozzám, ugye? Nem is láthatja a babát semmilyen úton módon? A kórházba azért bejöhet?

Legjobb válasz: Ha az apuka meg van fázva, akkor legyen benne annyi felelõsség, hogy ne menjen be egy szülészetre behurcolva magával a betegséget, hanem maradjon a fenekén otthon.Neked sem jó ha átadja neked a bacikat meg a babádnak, de vannak ott más anyukák és kisbabák akiknek igazán nem hiányzik egy betegség!Tudom nehéz helyzet, de meg kell állni és ha már igy alakult akkor ki kell várni amíg meggygyul és csak akkor érintekzzen a ti babátokkal is ha hazajöttök.Ez a biztos!Még ha addig amíg nem jöttök haza és nem gyógyul meg addig meg hordjon eldobható maszkot a lakásban és sûrûn szellõztessetek.Mérlegelj!Mi a jobb elkerülni a bajt, vagy megkockáztatni.Még ha csak egy nátháról van is szó.Egy pici babánál ez örökös orrszipizés, gyógyszerek, köhögés stb.Vigyázzatok a bacikkal.

Ha az apuka meg van fázva, akkor legyen benne annyi felelõsség, hogy ne menjen be egy szülészetre behurcolva magával a betegséget, hanem maradjon a fenekén otthon.Neked sem jó ha átadja neked a bacikat meg a babádnak, de vannak ott más anyukák és kisbabák akiknek igazán nem hiányzik egy betegség!Tudom nehéz helyzet, de meg kell állni és ha már igy alakult akkor ki kell várni amíg meggygyul és csak akkor érintekzzen a ti babátokkal is ha hazajöttök.Ez a biztos!Még ha addig amíg nem jöttök haza és nem gyógyul meg addig meg hordjon eldobható maszkot a lakásban és sûrûn szellõztessetek.Mérlegelj!Mi a jobb elkerülni a bajt, vagy megkockáztatni.Még ha csak egy nátháról van is szó.Egy pici babánál ez örökös orrszipizés, gyógyszerek, köhögés stb.Vigyázzatok a bacikkal.
A kérdező hozzászólása: Van esze, csak gondoltam megkérdezem.Nem akarunk bajt......
Esetleg vesz magának egy papírmaszkot és míg bemegy hozzád felveszi!:-) Nem eszik ezt olyan forrón egy kis náthát...gondolom nem influenzás, lázas beteg?!


A 40. hétben vagyok, de bő egy héttel előbb foganhatott a babám az összes Uh szerint. Így azt gondolom, hogy 1 hét túlhordás nálunk már kettő is lehet. Ha nem akar a héten megszületni a babám, menjek a kórházba?

Nagyon félek a túlhordás veszélyeit?l!

Legjobb válasz: Szia!Nekem sem volt fogadott orvosom és mikor lejárt az idõm bementem a kórházba.Azt mondták kétnaponta menjek be NST-re aztán meglátjuk, hátha beindul vmikor a szülés.De nem indult, aztán mikor már két héttel is túl voltam a lejárt idõm után akkor befektettek, csináltak ultrahangot, és másnap megindították a szülést.Burkot repesztettek, kaptam oxitocin infúziót, aztán estére meglett a babám.Én úgy tudom 2 hét után mindenképp megindítják a szülést, ha magától nem indul.

Szia!Nekem sem volt fogadott orvosom és mikor lejárt az idõm bementem a kórházba.Azt mondták kétnaponta menjek be NST-re aztán meglátjuk, hátha beindul vmikor a szülés.De nem indult, aztán mikor már két héttel is túl voltam a lejárt idõm után akkor befektettek, csináltak ultrahangot, és másnap megindították a szülést.Burkot repesztettek, kaptam oxitocin infúziót, aztán estére meglett a babám.Én úgy tudom 2 hét után mindenképp megindítják a szülést, ha magától nem indul.
Hát ezek szerint elértél a türelmed végére.Ez a kérdés minden kismamát foglalkoztat a végén, akkor is ha van fogadott orvosuk.A tanácsom az, hogy járj el a vizsgálatokra és mindíg kérj PONTOS felvilágosítást, mert azt el szokták nagyolni, és akkor megnyugszol.
A kérdező hozzászólása: Hát igen, eléggé türelmetlen vagyok már. Fõleg, hogy az utolsó Uh szerint a szonográfus október 5-re hozta a szülés várható idõpontját. Bár az orvos azt mondta, már nem változtat az eredeti okt. 13-án. Én biztos nem bírnék még 2 hetet ráhúzni. Nem semmi!!
A kérdező hozzászólása: Úgy értem, hogy 1 héttel elõbb, hogy nem a 14. napom, tehát mensi után 1-2 nappal...
Nyugodj meg! Babád biztos tudja, hogy mikor kész arra, hogy kijöjjön!A megfelelõ idõben lesz, nem érdemes ezen variálni, persze megértem, hogy izgulsz.

Ha a babámnak a kórházba jó lett a hallóvizsgálata akkor nem kell félnem attól hogy rossz lesz a hallása?

A páromat megijesztette a kollégája hogy biztos nem jó a babánk hallása (1 honapos) mert ha becsapodik mellette az ajtónk nem ébred fel.

Legjobb válasz: A korhazban egy professzionalis geppel nezik meg (legalabbis nekunk bedugtak vmit es az kiirta, hogy ok-e). Szerintem onnantol kezdve biztosan hall! Nekunk vissza kellett menni kontrollra, mert a korhazban az egyiket nem tudtak bemerni. A kontroll rendben volt es azt mondtak minden rendben.

A korhazban egy professzionalis geppel nezik meg (legalabbis nekunk bedugtak vmit es az kiirta, hogy ok-e). Szerintem onnantol kezdve biztosan hall! Nekunk vissza kellett menni kontrollra, mert a korhazban az egyiket nem tudtak bemerni. A kontroll rendben volt es azt mondtak minden rendben.
ha fent van a babád, akkor próbáld meg azt, hogy tapsolsz egyet mellette (a kezedet ne lássa). akkor látod a reakciót. (nálunk a gyerek orvos ezt csinálta, mikor elsõ alkalomkor kint volt)
Sajnos nem garancia hogy akkor 100% hall. Egyik ismerõsöm fiának a kórházban rendben találták a hallását, pár hónap múlva kiderült hogy mindkét fülére süket..
A kérdező hozzászólása: Én úgy vettem észre hogy figyeli ahonnan jön a hang illetve néha összerezen szerintem.
A kórházban azt vizsgálják, hogy a baba dobhártyája reagál-e a zajokra. Elõfordulhat, hogy késõbb nem lesz jó a hallása, nyilván csak pillanatnyi állapotot tudnak vizsgálni, egy fülgyulladás, arcüreggyulladás ronthat a helyzeten, de nem hiszem, hogy 1 hónap alatt megsüketült volna a babátok. Sztem nincs miért aggódni, a lényeg, hogy ébren figyeljen a hangokra.

Lehet valami baja a babának ha nem fekszem be előbb kórházba? Mit tegyek?

40+ 3 napos kismama vagyok, most voltam ctg vizsgálaton, de nem nagyon mutatott méhtevékenységet, uh viszont azt mondták hogy az átlagosnál kevesebb a magzatvíz, valószínüleg a túlhordás miatt és bármikor jöhet a baba, és azt tanácsolták hogy feküdjek be a kórházba, de nem szeretnék hamarabb be vonulni!

Legjobb válasz: kérdeztétek hogy mi baj lett "csupán egy rutinvizsgálatnál közölték: a baba szíve megállt" és nem a köldökzsinór miatt. 34.hetet töltöttem be ikreimmel és már 4. napja benn voltam a kórházban. Sajnos a kettõ közül csak egy született meg, bár mind kettõ egészséges volt! Tudom ez otthon is megtörténhetett volna de úgygondoltam a kórházban mégiscsak biztonságban tudhatom magunkat. Hát nem így történt... 5 hónapos kisfiú anyukája.

kérdeztétek hogy mi baj lett "csupán egy rutinvizsgálatnál közölték: a baba szíve megállt" és nem a köldökzsinór miatt. 34.hetet töltöttem be ikreimmel és már 4. napja benn voltam a kórházban. Sajnos a kettõ közül csak egy született meg, bár mind kettõ egészséges volt! Tudom ez otthon is megtörténhetett volna de úgygondoltam a kórházban mégiscsak biztonságban tudhatom magunkat. Hát nem így történt... 5 hónapos kisfiú anyukája.
Én megkérdezném, hogy milyen baj lett? Nem lehetett volna elkerülni a bajt, ha már befektettek?
Biztos nem véletlenül mondták, hogy feküdj be! pár nap múlva úgy is beindítják ha túlhordtad!
Pedig ha azt mondták, akkor igenis feküdj be.Azt a pár napot kibírod valahogy
Én sem mennék, ha nincs gond. Ha határozottan mondják, feküdj be, ha javasolják, te döntesz. Egy héten belül úgyis kint lesz a kicsi:-)
én befeküdtem idõbe még is baj lett..... sajnos nem ijeszgetni akarlak de menj ha mondják ezen ne múljon!
Valószínûleg én nem értem, de miért javasolták, hogy feküdj be? (csak érdekességképp: úgy alakult, hogy külföldön szülök, 41.hétben vagyok, és itt nincs se ctg, azt se tudom mennyi a magzatvíz. A magzatmozgást, kontrakciókat és magzatvíz-elfolyást figyelem. Engem meg haza is küldenének ha rendszeres kontrakciók nélkül bemennék a kórházba. A +10. napra van megbeszélve a beindítás...) Persze ha bármi van, hívnom kell a kórházat, de azért nem semmi különbségek vannak.

Budapesten melyik az a kórház (ak) ahol a szülés után nem viszik el a babát és kizárólag velem van? Ha császároznak akkor is ragaszkodom hozzá hogy végig velem legyen a szobában amig bent kell lennünk! Van ilyen?

Legjobb válasz: pl Szent István. én mindkettõ lányomat ott szültem, pont emiatt, pedig Kecskeméthez tartozunk. Csak ajánlom az István kórházat. Szülni is élmény ott. És azt tapasztaltam, hogy inkább "ferde szemmel néznek" arra, aki beviszi a babáját a csecsemõsökhöz, mert nyugtot akar. Értsd jól. persze, kinek mik az igényei. De a Szt István igazi bababarát kórház.

pl Szent István. én mindkettõ lányomat ott szültem, pont emiatt, pedig Kecskeméthez tartozunk. Csak ajánlom az István kórházat. Szülni is élmény ott. És azt tapasztaltam, hogy inkább "ferde szemmel néznek" arra, aki beviszi a babáját a csecsemõsökhöz, mert nyugtot akar. Értsd jól. persze, kinek mik az igényei. De a Szt István igazi bababarát kórház.
Szia, én a Kútvölgyi Kórházban szültem Budapesten.Ez baba-mama barát kórház teljes mértékben. Engem császároztak. Amikor kiemelték belõlem már akkor is megmutatták. Utána amég feküdnöm kellett az epidurál miatt (24 óra) Többször behozták, cicire tették, kettesben hagytak vele stb. Másnap már én dönthettem el mennyire vagyok erõs ahhoz hogy velem legyen, ha akartam betoltam a csecsemõsökhöz, ha nem akkor is hozták 3 óránként szopizni.Még éjjel is.
20:43-as voltam az elõzõ.
én ugyan nem Bp-en szultem, de bababarát kórházban, császárral. az elso nap csak hozták a babát 3 óránként, a 2. naptol viszont velem volt, és mint császárosnak, tobb segítség járt a novérek részérol. szerintem rogton nem hagyják ott, hisz az anyuka szinte ágyhoz van kotve az infuziok meg a seb miatt.
A babát elvitték este 10-kor de jobb is volt mert legalább tudtam pihenni. Amúgy nappal velem volt végig. Reggel 7-8 körül hozták ki õket de 1-szer visszavitték mérni õket, addig meg lehetett ebédelni.
I. Nõi SOTE. császároztak (20.49-kor) és reggel 10kor kaptam meg a picit. utána végig velem volt. ha rendesen született volna akkor el sem viszik, csak ha kérem. Miután kivették a pocakból és rendben felsírt legalább 5percig a kezemben volt, apával együtt sírtunk. mert õ is bent volt a mûtõben. késõbb elvitték fürdetni és öltöztetni, de visszahozták amig engem varrtak. utána sajna mennem kellett az örzõbe, de a család még órákig csodálhatta. nem dugták el, apa kivihettem megmutatani, fotózni. remélem a másodikkal is így lesz! 15hetes kismami
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat.Sajnos még nem vagyok terhes, de legalább van idõm mindennek utánnajárni, utánnakérdezni, hogy mikor végre megszületik a babám a legjobbat nyújthassam neki!!!
A kérdező hozzászólása: 20:43-as És utánna végig veled volt a pici?ott aludt a szobába addig míg haza nem mentetek vagy elvitték közbe néhány órára mindig?
Dél-Pesti kórház. Császár után este hozták ki a babámat.
bocsi elirtam 20, 38-as vagyok, szóval ha nem akartam betolni, akkor végig velem lehetett. Én dönthettem el.
St istván kórház! Ha csak nem vagy olyan fáradt vagy annyira rosszúl akkor ott va veled mindíg. Egyszerûbb azt kérdezni melyik nem olyan.

Milyen tápszert lehet adni a babának rögtön ha esetleg nem lenne tejem amit boltban is kapni nem kell feliratni és jó? Lehet bevinni szüléskor a kórházba?

Legjobb válasz: A kórházba nem kell bevinni tápszert, ott adnak, ha kérsz. Meg lehet venni a tápszert a gyógyszertárban recept nélkül is, de recept nélkül 3000 1 csomag, receptre 9 kerül 2000 Ft-ba. Én azt javaslom, hogy a gyerekorvossal irass recpetet, és ha szükséges, kiváltjátok, nekünk nem kellett a recept, de jó volt , biztonságban éreztem magam..

A kórházba nem kell bevinni tápszert, ott adnak, ha kérsz. Meg lehet venni a tápszert a gyógyszertárban recept nélkül is, de recept nélkül 3000 1 csomag, receptre 9 kerül 2000 Ft-ba. Én azt javaslom, hogy a gyerekorvossal irass recpetet, és ha szükséges, kiváltjátok, nekünk nem kellett a recept, de jó volt , biztonságban éreztem magam..
szia. nem kell vinni semmiféleképpen tápszert a kórházba, úgyse adhatnád oda neki. Inkább próbálj meg szoptatni, ha egybõl mégse indulna meg a tejed (nekem 3 hét volt amíg rendesen beindult) akkor a kórházban adnak a babának pótlásra. Az a lényeg hogy sokszor rakd cicire. Újszülöttnek való tápszert (talán 6 hónapos korig) csak receptre lehet vásárolni. A receptet a gyerekorvos irja fel.
második vagyok. most olvsaom az elsõ válaszadót. nekem nem adtak receptre 2 gyógyszertárba se tápszert. Az én babám BEBA HA start tápszert kap, egy doboz 600 gramm és 2000 forintba kerül.
Elsõ vagyok, én nem vettem, csak érdeklõdtem, hogy ha gáz van, lehet-e, és azt mondták, hogy persze, és rögtön mondták az árát.
A babának a kórházban kb 2 napig nincs szüksége tápszerre. Megszületésük után kb 1 napig nem is nagyon szopiznak, kb 1 napnyi tartalékkal jönnek a világra. Sok helyen cukros vizet adnak pótlásnak, de mindenképpen az elsõ a szoptatás. Olyan pici a babák gyomra (mogyorónyi), hogy az elõtej mennyiségre bõven elég nekik. Ráadásul rendkívül tápláló. Már a kórházban sokszor kell mellre tenni, egy szoptatás alatt mindkét mellre, így elérhetõ a gyors tejbelövellés. Tapasztalatból mondom, van 2 gyermekem, mindkettõvel a második napon már tejem volt, 50 miliket szopiztak, és még fejnem is kellett!

A szülés előtt kell elmenni először a gyerekorvoshoz vagy csak a szülés után a babával? Ha szülés előtt nem kell, akkor a kórházban írnak fel a baba ápolásához szükséges recepteket? Ha szülés után megyek először, akkor kb. mennyi idő múlva kell?

Legjobb válasz: Nálunk én voltam a gyerekorvosnál szóltam hogy növekszik a család. A szülés után amíg mi a kórházban leszünk Apa megy be szólni hogy megvan a baba és aznap mikor hazajövünk kijön majd a doktornõ. A recepteket meg vagy apának adja vagy õ hozza majd,ezt nem is kérdeztem.

Nálunk én voltam a gyerekorvosnál szóltam hogy növekszik a család. A szülés után amíg mi a kórházban leszünk Apa megy be szólni hogy megvan a baba és aznap mikor hazajövünk kijön majd a doktornõ. A recepteket meg vagy apának adja vagy õ hozza majd, ezt nem is kérdeztem.
Szülés elött illik elmenni, hogy tudd egyáltalán ki lesz majd a gyerekorvos, és mikor rendel. Pl. Egyébként ált. nem írnak fel a szülés elött dolgokat, mivel nincs a picinek még TAJ száma. A kórházban sem írnak fel semmit se :) Én a szülés elött vettem gyógyszertárba alkoholt és köldökhintõport- köldökcsonkra. Egy kicsi tégely Sudocrem-et a popsijára, és egy Naturland-os fürdetõkenõcsöt. Ezek jók voltak az elsõ napokra. Aztán kijött az orvos és írt fel D-vitamint, K-vitamint, popsikrémet, fürdetõt.
Szülés elõtt. Receptet nem ír, hisz bármi lehet még. De nem a TAJ szám miatt. Amíg az nincs meg, addig az anyuka biztosítása fedezi a picijét is
nálunk a védõnõnek kellett szólnom szülés után õ és a doktornõ kijött házhoz másnap mikor hazajöttünk és hozza a receptet.....ja és direkt mondta a védõnõ, hogy ne én intézkedjek a dokinál az az õ dolga....
Mi lementünk szülés elött bemutatkozni meg megnézni magunknak.
Bemutatott a védõnõ. Már csak azért is, mert jobb lõre tudni, hogy szimpi-e a körzeti doki, vagy inkább mást keresne az ember
Nekem el kellett volna menni hozzá, de a védõnõ rendes volt és elhozta a recepteket (meleg volt nagyon). Tehát megírta elõre a doki, az én TAJ számom kellett ráírnunk, az 1. számot megváltoztatni. Baba TAJ szám pár héttel születés után van csak, addigra kellenek a dolgok.
Szülés elött elmentem a dokinénihez és kiírt mindenféle receptett az én nevemre , szülés utan mikor hazamentünk akor meg ö látogatott meg.
A kérdező hozzászólása: Na megkérdeztem a védõnõt. A dokinak van hetente tanácsadó fogadása (ide jöhetnek a szülõk a nem beteg gyermekekkel, vagy csak simán kérdésekkel, egyéb gondokkal) amit a védõnõvel tart közösen. Egy ilyen tanácsadásra kell bemennem, és majd a védõnõ bemutat. Ez állítólag kb. 5 perc lesz és kész. Aztán majd szüléskor írnom kell egy sms-t a baba nevével, születési idõpontjával a védõnõnek, aki majd intézi a recepteket, és a férjem bemehet majd a doki asszisztenséhez a receptekért miután hazajöttünk a kórházból. Amikor hazaértünk, utána 2 munkanapon belül felkeres a védõnõ itthon családlátogatásra. Az nem derült ki, h dokihoz mikor kell menni a gyerekkel, de gondolom akkor majd elmondja, ha kijön.

Dél-Pesti kórházban változott valami a babákkal kapcsolatban? Angol pólyát adnak még mindig a babákra? Ha igen, akkor ruhát nem kell nekik bevinni?

Esetleg, ha van valaki, aki október vége, november eleje tájékán ott szül, azzal szívesen csevegnék :) Az els? babámat 2006-ban szültem ott, de nem tudom, hogy mi változott azóta.

Legjobb válasz: Szia! Nekem is csak tavalyi infoim vannak, én október végére vagyok kiírva :) Tavaly még angol pólyás rendszer volt, szerintem ezen nem változtattak. Ha minden igaz (és nem felejtette el) a védõnéni ma fog telefonálni, hogy van-e még szervezett szülõszoba látogatás és hogy mi minden változott tavaly óta. Majd megírom.

Szia! Nekem is csak tavalyi infoim vannak, én október végére vagyok kiírva :) Tavaly még angol pólyás rendszer volt, szerintem ezen nem változtattak. Ha minden igaz (és nem felejtette el) a védõnéni ma fog telefonálni, hogy van-e még szervezett szülõszoba látogatás és hogy mi minden változott tavaly óta. Majd megírom.
Sziasztok! Igen, még mindíg angol pólya van, a férjem unoka tesója nem rég szült ott.Én is ott fogok, csak én november közepén.De valószínúleg hamarabb lessz belõle, mert csak egy sacc, nem az utolsó mensi alapján írták ki az idõ pontot hanem uh alapján.(hosszú sztory)Én lekéstem a szülõszoba látogatást, júni vagy júli 5.-én volt.Ha esetleg tudtok következõ idõ pontot kérlek szóljatok, írjatok egy e-mailt.Vagy ide.Kicsit izgulok már, elsõ baba, de biztos minden rendben lessz.
A kérdező hozzászólása: Sziasztok. Köszi a válaszokat. Sajnos ezen a héten kedden volt egy szülõszobalátogatás. De: ha valaki csak a szülõszobát szeretné megnézni, akkor egyénileg is lehet menni, mert készségesen megmutatják. Az a lényeg, hogy elõtte oda kell szólni telefonon, hogy jó ez az idõpont, vagy pedig teltház van. Jó lenne veletek talizni ott :) További problémamentes babavárást.
szia......én is most fogok2-szor szülni a Délpestibe......szept.29-re vagyok kiírva......ha gondolod cseveghetünk msn-en......


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!