Találatok a következő kifejezésre: Ha nem a korházban a babának (26 db)

33 hetes vagyok és már nagyon félek a szüléstől. Mi lesz ha nem jutok el a kórházba és út közbe kipottyan a babám vagy ha nagyon fog fájni, mert sajnos nincsen fogadott dokim. Csak én tartok ennyire a szüléstől?

Legjobb válasz: Elõször is nyugodj meg,nem kell annyira félni a szüléstõl. Nagyon nagy szerencséd lenne,ha csak úgy kipottyanna az a baba:):)A kórházat gondolom Te ismered,hogy milyenek a dokik,biztos oka volt ha nem fogadtál,biztosan ellátnak normálisan ügyeletbe is(nálunk sajnos nem így van). Nem mondom,hogy nem lesz fájdalmas,de nagyon nagyon megéri.Meglátod életed legszebb élménye lesz a babád világra jövetele.Készülj rá örömmel boldogan,és ne rettegve.Minden jót,könnyû szülést. 3 gyerekes anyuka.

Elõször is nyugodj meg, nem kell annyira félni a szüléstõl. Nagyon nagy szerencséd lenne, ha csak úgy kipottyanna az a baba:) :) A kórházat gondolom Te ismered, hogy milyenek a dokik, biztos oka volt ha nem fogadtál, biztosan ellátnak normálisan ügyeletbe is(nálunk sajnos nem így van). Nem mondom, hogy nem lesz fájdalmas, de nagyon nagyon megéri.Meglátod életed legszebb élménye lesz a babád világra jövetele.Készülj rá örömmel boldogan, és ne rettegve.Minden jót, könnyû szülést. 3 gyerekes anyuka.
Ne aggódj, ez azért kicsit hosszadalmasabb folyamat annál, hogy csak úgy "kipottyanjon útközben".Azt nem tudom garantálni, hogy nem fog nagyon fájni, de ha lelkileg erõs maradsz és nem hagyod el magad, úgy könnyebb átvészelni.Nem a dokin múlik a dolog, mert a fogadott orvosban is lehet nagyon csalódni.Ne hagyatkozz másra, légy erõs és kitartó, ez a fontos. Sok sikert!
Biztos, hogy nem pottyan ki út közben, mert az elõjelek már jóval elõbb elkezdõdnek. Az elsõ szolíd fájásoktól több órád van még a baba megérkezéséig, de azért tervezzétek el, hogy hogy is fogsz bemenni: valaki bevisz kocsival? A szüléstõl mindenki fél, az a pár óra elég rossz, de túl van rajta az ember, és utána már örül a babájának. Az apás szülés segíthet a feszültség oldásában.
A kérdező hozzászólása: köszi mindenkinek...de én akkor is parázok 1 kicsit:)

Anyósomat nem érdekli, hogy unokája lesz. Igaz 2 éve nem beszéltünk egymással, de azt gondoltam, ha megtudja, hogy babát várunk, legalább felhív, de eddig nem sikerült neki. Ezek után ha esetleg megjelenik a kórházban a szülés után mit tegyek?

28 hetesek vagyunk.

Legjobb válasz: Társak vagyunk ilyen témában :) Az én anyósomat se érdekeltem soha nagyon. Viszont ahogy megszültem másnap már ott volt nálam a kórházba. Kis meglepetésemre. Azóta jól kijövünk. Miket nem tesz egy baba?? :() Most is ott van a párom ameg a fiam maminál.

Társak vagyunk ilyen témában :) Az én anyósomat se érdekeltem soha nagyon. Viszont ahogy megszültem másnap már ott volt nálam a kórházba. Kis meglepetésemre. Azóta jól kijövünk. Miket nem tesz egy baba?? :() Most is ott van a párom ameg a fiam maminál.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm!
Én még az életben nem találkoztam az anyósommal, de nem is akarok! Nagyon csúnyán bánt a párommal, nem is engedném a kisfiam közelébe.
Nekem az anyósom sokat segít, de az anyám meg még csak nem is érdeklõdik a kicsi után mert nem szereti a páromat.Valószínûleg nem lesz kiváncsi a kicsire ha megszületik, nektek még mindig jobb hogy az anyósotok ilyen.
Csatlakozom. :) 22 hetesek vagyunk, de terhesen még nem is látott. Mikor közöltük vele, hogy nagymama lesz, annyit nyögött ki unott fejjel, "de jó". De azóta egy telefont nem eresztett meg, hogy is van a kicsi. Anyumék meg állandóan jönnek, érdeklõdnek hogy vagyunk, ajándékokkal halmozzák el a babót, anyósom meg egy r.hadt telefon felemelésre sem képes. :S
A kérdező hozzászólása: Sziasztok! Nem akarok vele törödni, csak sajnálom a férjemet is aki jár hozzájuk és látja, hogy a másik unoka a szent, õ mindent megkap(babakocsi stb...) a miénk pedig megemlítve sincs.És nem értem, hogy a férjem, hogy tud ehhez jó arcot vágni, és továbbra is járni hozzájuk, én nem lennék rá képes.
Sziasztok! Sajnálom, hogy így vagytok az anyósotokkal. Sajnos onnan ismerem, hogy milyen ez, hogy anyukámmal is ilyen volt az övé. De azért, hogy valaki valami jót is írjon, az én párom szülei már nagyon várják a babát. Már most is mindig õk visznek el a kórházba vizsgálatra, az anyósom hacsak teheti fõz nekünk valamit. Már mondta, hogy hagyott szabadságot, hogy majd tudjon nekem segíteni, ha már anyukám vagy a párom nem tud velem lenni. Állandóan a babaholmikat nézegeti, szóval nagyon várja az unokáját és nekem is igyekszik segíteni, de azért arra is vigyáz, nehogy sok legyen.
Szia!Én se vagyok másként az anyósommal.Neki ez az elsõ unokája de már akkor sem repesett az örömtõl mikor bejelentettük neki, hogy nagymama lesz.Mióta meg megszületett csak romlott a helyzet.Nem is látogat minket, soha nem hív fel, hogy megkérdezze mi van a picivel.Ja és szinte nem is kapott semmit tõle.Fáj nekem ez a dolog, de nem tudok mit tenni.Én soha nem bántottam õt semmivel.
Azért ennek csak volt valami elõzménye. Miért nem beszéltek már két éve? Lehet, hogy ezt a problémát korábban kellett volna orvosolni. Gondolom, hogy fáj, de biztos volt valami két éve. Talán a férjeddel kéne tárgyalnod errõl, ha õ látogatja az anyukáját, akkor talán tudna vele beszélni, megkérdezhetné, hogy mi a gondja veled, és mit lehetne tenni, hogy jobb legyen a viszonyotok.
A kérdező hozzászólása: Hosszú lenne leírni az elõzményt, de ebben a dologban nem is én vagyok a fontos, hanem a babám.Aki szerintem nem ártott neki.Nem értem hogyan lehet ennyire közömbös.

Ha az apuka meg van fázva, akkor nem engedik be hozzám, ugye? Nem is láthatja a babát semmilyen úton módon? A kórházba azért bejöhet?

Legjobb válasz: Ha az apuka meg van fázva, akkor legyen benne annyi felelõsség, hogy ne menjen be egy szülészetre behurcolva magával a betegséget, hanem maradjon a fenekén otthon.Neked sem jó ha átadja neked a bacikat meg a babádnak, de vannak ott más anyukák és kisbabák akiknek igazán nem hiányzik egy betegség!Tudom nehéz helyzet, de meg kell állni és ha már igy alakult akkor ki kell várni amíg meggygyul és csak akkor érintekzzen a ti babátokkal is ha hazajöttök.Ez a biztos!Még ha addig amíg nem jöttök haza és nem gyógyul meg addig meg hordjon eldobható maszkot a lakásban és sûrûn szellõztessetek.Mérlegelj!Mi a jobb elkerülni a bajt, vagy megkockáztatni.Még ha csak egy nátháról van is szó.Egy pici babánál ez örökös orrszipizés, gyógyszerek, köhögés stb.Vigyázzatok a bacikkal.

Ha az apuka meg van fázva, akkor legyen benne annyi felelõsség, hogy ne menjen be egy szülészetre behurcolva magával a betegséget, hanem maradjon a fenekén otthon.Neked sem jó ha átadja neked a bacikat meg a babádnak, de vannak ott más anyukák és kisbabák akiknek igazán nem hiányzik egy betegség!Tudom nehéz helyzet, de meg kell állni és ha már igy alakult akkor ki kell várni amíg meggygyul és csak akkor érintekzzen a ti babátokkal is ha hazajöttök.Ez a biztos!Még ha addig amíg nem jöttök haza és nem gyógyul meg addig meg hordjon eldobható maszkot a lakásban és sûrûn szellõztessetek.Mérlegelj!Mi a jobb elkerülni a bajt, vagy megkockáztatni.Még ha csak egy nátháról van is szó.Egy pici babánál ez örökös orrszipizés, gyógyszerek, köhögés stb.Vigyázzatok a bacikkal.
A kérdező hozzászólása: Van esze, csak gondoltam megkérdezem.Nem akarunk bajt......
Esetleg vesz magának egy papírmaszkot és míg bemegy hozzád felveszi!:-) Nem eszik ezt olyan forrón egy kis náthát...gondolom nem influenzás, lázas beteg?!


Ha én nem szeretném szoptatni a babámat, akkor is kötelezhetnek a kórházban?

Hogy miért nem, nem szeretném fejtegetni, egyszerûen undorodom tõle, és nem bírom elképzelni sem.

Legjobb válasz: Nem kötelezõ szoptatni, tápszerezheted is, vagy lefejed a tejed és azt adod neki cumisüvegbõl.

Nem kötelezõ szoptatni, tápszerezheted is, vagy lefejed a tejed és azt adod neki cumisüvegbõl.
Nem kötelezõ. Én a helyedben azért egy-két próbát tennék. Ameddig nincs meg a baba, valóban bizarrnak gondolja az ember, de amikor megszületik, teljesen ermészees, hogy szopizik. Én legalábbis így jártam, ha mégsem megy, akkor meg nem szoptatod és kész, te döntésed, ti életetek..l.esetleg az elsõ 1-2 hétben lehet neki fejni, mert az elsõ idõkben a tej jobb, mint a tápszer, de utána át lehet térni. Remélem tudtam segíteni, én most is szopatom a 11 hós kisfiamat, de nem hiszem, hogy mindenkienk kötelezõ lenne, aki nem akarja, irtózik tõle stb.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm! Akkor lehet a kórházban megpróbálom majd, de csak ha sikerül egy szobásba kerüljek...
13-as! Miért undorító az, hogy valaki a gyermekét a mellébõl táplálja? Nem lehet, hogy nektek nem is való az anyaság? Bárcsak én szoptathattam volna! Sokkal praktikusabb az anyának, és jobb a babának.
23-as, van ilyen, egyszerûen akkora ellenérzést kelt az anyában a dolog, hogy nem megy, vagy, mint 6-os írta nagy áldozatok árán...valószínûleg valami tudatalatti félelem. Amúgy meg végtelenül primitív, mikor nõk, anyák egymást kutyázzák, mert az egyik nem úgy csinálja a dolgait a másik, vadidegenként meg aztán biztos tudod, hogy ki való anyának, meg ki nem.
engem is taszított a dolog a kórházban még próbálkoztam de se elõtej se utótej semmi nem jött értékelhetõ mennyiségben DE ha újra szülni mennék nem hagynék otthon egy doboz HA tápszert és jól belakatnám a gyerekemet, mert ezt a kórházban nem tették, mondván hogy maaaaaajd megindul értem én, de akkor se várnék négy napot, hanem megetetném amennyit csak kíván
Nem véletlenül korlátozott ez az egész. Az anyatej a legfontosabb dolog egy bébinek legalább hat hónapos korig. Ha nem ebbe a modern világban élnénk, akkor a te gyermeked a te makacsságod miatt meghalna. Régen nem volt választás. Amúgy meg, hogy van az, hogy szeretnél babát, de etetni azt nem szeretnéd. Furcsa.
24-esnek igaza van. Miert kell egymast kopdosni? Szerintem a kerdezo is tisztaban van vele h a legjobb a ygereknek ha szopik de ha egyszeruen nem akarja, manapsag ez mar nem jelent gondot. Annyi fele tapszer van mar es nem ordogtol valo a dolog. Igen van olyan injekcio amivel lehet apasztatni. Most miert jobb ha kenyszerbol szoptatja? Mindenki csinalja ugy ahogy erzi. Ha megszuletik a kicsi megprobalja ha nem tetszik neki akkor abbahagyja. A kettes valaszolo kommentje meg turhetetlen. Annyira primitiv h szavak nincsenek ra. Nemcsak merhetetlenul buta hanem agyilag zokni is. Semmivel nem szamit senki se jobb vagy rosszabb anyanak h szoptat-e vagy sem. Mondom en ezt ugy h szoptattam es imadtam. De azert vkit lenezni mert nem akarja, szanalmas.
23! Engem eleve zavart a mellem érintése. Szeretkezes közben se szeretem, sot, mar a zuhanyozas se egyszeru. Most meg egy eve kiderült, hogy cisztaim vannak, igy harom havonta sebészetre járok ellenõrzésre, meg ultrahangra.... Esküszöm idõnként eszembe jut, mi lenne, ha egy masztektonomiat bevallalnek, annyira rossz. Az anyasági az meg marhara nem kellene ketsegbe önnön, hiszen en pont hogy eleg nagy áldozatot hoztam a gyerekem kedvéért, hiszen mint irtam, szoptattam mindennek ellenére hat hónapig. Mellesleg az orvosom szerint épp a szoptatas is okozhatta a cisztakat....
Mennyi beteg nõ. Miért szül gyereket az, aki nem akar szoptatni? Biológia órán nem tanultátok, hogy a gyermekgondozás szerves része a szoptatás? Ha valakinek elapad a teje, vagy begyullad a melle az egy dolog, de hogy valaki nem akar szoptatni mert csak, az elég durva. Ja, amúgy nekem két ismerõsöm volt aki egyáltalán nem akart szoptatni. Az egyik közölte még szülés elõtt, hogy ez annyira gusztustalan dolog hogy ne is beszéljünk róla, azóta meg a legnagyobb õsanya akit látok, szerintem öt éves koráig fogja szoptatni a gyereket. A másik a mellét féltette, õ akart kérni tejapasztó gyógyszert, de amikor kézbe fogta a gyermekét akkor teljesen egyértelmû volt hogy nem lesz itt semmilyen tejapasztás, szoptatott hónapokig. Talán 3-4 hónapig. Még ez is sokkal több mint a semmi.
A kérdező hozzászólása: Aha, tehát betegek vagyunk. Ok, köszi a diagnózist. Puszi
Ezzel a korlátolt gondolkodással inkabb te vagy beteg, de nagyon. A gyerekedet is erre neveled? Tolerancia nulla, rúgj bele abba, aki mas, kisfiam? Igy gondolod? Sajnalom a gyerekedet meg a kornyezetedet
(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Omg! 24essel egyetértek! Nemértem mért lett ekkora divat hogy aki nem szoptat az pusztuljon mert rossz anya...pff... Régen csak hogy tudjátok nem igazán szoptattak. 25-30évvel ezelött a tapszert ingyen kapták malacok nõttek fel rajta a gyerek meg higitott tehéntejet kapott. még korábban meg csak tehéntej volt az alternativa, vagy egy szoptatos dajka. ugyhogy volt valasztás. Itt mindenkit 1-2éves koraig szoptattak vagy mi? kérdezzétek meg a szüleiteket és ítéljétek el õket is. Mért erõszakoljatok ra a masikra az elveiteket? Én szoptatok mielõtt belém is belémkötnétek, és szeretek szoptatni, de attol még nem itélkezem. Mert igazán nagyszerû anya az aki másokat elítél, meg lenézi mert épp nem akar szoptatni. Szép példa vagytok a következõ generácionak, szégyeljétek magatok. Nem mellesleg minek irtok ha tanácsot nem de ócsárolni azt tudtok? két szoptatás közt ennyi idõtök van hogy azzal is foglalkozzatok ami nem tetszik?Segítõ szándék nélkül? Kérdezõ Arra gondoltál már hogy a korhazban mikor beindul fejj és azt adják oda? Nallunk volt egy lány aki nem akart szoptatni neki csak babázni vitték a picit. Ha semmiképp nem akarod akkor ne bababarát korházba menj, ott erõltetni fogják és az neked mégrosszabb lesz. Ha van orvosod beszéld meg vele. Törvény nem kötelezi hogy szoptass igy a korházban sem kötelezhetnek rá. De biztos nem nézik jo szemmel ott is sok ilyen tökéletes õsanya lesz mint itt. Készüljfel. Lehet érdemes lenne megtudnod vihettsz e saját cumisüveget mert akkor ahhoz szokik a baba. Azért lehet egy probát megér a szoptatás hogy tudd milyen érzés és ha nem tetszik akkor abbahagyod.Nehogy késõbb meg azért ess depibe mert megbántad.. Te vagy az anyja a te döntésed, tartsd észben hogy nem kell senki másnak megfelelned csak a picinek és magadnak. Max azért tarthatták bent barátnõdet mert nehogy belázasodjon vagy a pici nagyon besárgult mert nem evett.. Nem hiszem hogy magáért a szoptatásért. Engem császár utani 4.nap hazaengedtek ugy hogy a6.napon lett tejem. Kaptam egy tapszerreceptet és ennyi. A szoltatás egy küzdelem, én akartam szoptatni küzdöttünk és sikerült, nekem egyáltalán nem volt szép egy pillanata se. Most igy 3 honap utan mar az, de most a tapszeres pótlás árnyékolja be. De legalább tudom minden fontos vitamint megkap.
Sokak számára bármilyen hihetetlen, de lehet undorodni a szoptatástól, a mellekkel összefüggõ dolgoktól. Ismertem egy leányzót, akit tizenéves korában megerõszakoltak. Ollót tettek a mellbimbójához, ha sikoltozik, levágják. Felnõtt, sok-sok orvosi segítséggel túl lett az eseten, kivéve a fóbiát, hogy senki ne érjen a melleihez. Rémálmai voltak/vannak arról, hogy lerágják, levágják a mellbimbóját. Van szeretõ párja, csodás édesanya, de a szoptatás teljesen kimaradt az életükbõl. Bevallom, nálam is érzékeny pontom a mellem, mert korán kezdett nõni, ráadásul jó nagy (DD, E kosár kell), ám csóró szülõk gyerekeként nem kaptam idejében megfelelõ melltartót, se sportmelltartót a sporthoz. Állandóan fogdosni próbáltak, meg is tették, "véletlenül" nekem jöttek a folyosón, rémálom volt a tornaóra. Volt, hogy a buszsofõr próbált molesztálni a melleim miatt. Megpróbáltam a szoptatást, kétszer is. Fejben hiába tudja az ember, hogy a nõgyógyász sok cicit látott már, a csecsemõs még többet, nem rossz szándékkal nyúl hozzád, a rossz emlékektõl viszont nehéz szabadulni. Felesleges itt habzó szájjal fröcsögni az anyaságról, mert láttam én olyan anyát, aki négy gyereket szoptatott, de mind a négyet napi rendszerességgel veri. Vagy egy másikat, akinek az öt éves gyereke többször volt rühes, mert szarik arra, milyen a gyerek környezete. De õk a jó anyák, csak mert szoptattak?! Ennyi erõvel egyetlen örökbefogadó nõ se lehet jó anya, mert nem szoptat?! Ne már.... Kedves kérdezõ, ha meglesz a kisbabád, lehet átértékeled a dolgokat és adsz esélyt a szoptatásnak. Aztán lehet, hogy nem. 3 napot elvagytok a kórházban, otthon pedig kaphatja a tápszert.
Ja inJekcio. Igen van rá. Amerikában nem igazán szoptatnak mert 6 hét utan irány vissza dolgozni. Ott ezt alapbol megkérdik kérik e.
Szia! Végig sem olvastam a válaszokat, az eleje épp elég volt, ahogy bántanak Téged, sajnálom! Ez sajnos nem Amerika, ahol megkérdezik, mit szeretnél. Én hormonhiány miatt nem tudtam szoptatni, ez csak a 3. babámnál derült ki. "Bababarát" kórházban szültem, és lelkileg tönkretettek. Szóval ha rám hallgatsz, kerülöd a bababarát helyeket, és alaposan utánaérdeklõdsz, hogy hogyan viszonyulnak mindehhez. Örömteli babázást!
Nem nehéz elapasztani egyáltalán, ráadásul ha 1-2 hetesen akarod akkor meg még könnyebb mert nem termelõdik még annyi tej.
Igen, adnak cukros vizet, mivel hasonló íze van az elõtejéhez. TE döntöd el, mivel táplálod a babádat, ha tápszerezni akarod, akkor tápszerezni fogod és magasról le kell sz*rni, ki mit gondol! Nekem nem volt semmilyen ellenvetésem a szoptatással kapcsolatban, nem is agyaltam rajta, szopott a babám az elejétõl, szépen meg is jött a tejem 3.napon és 16 hónapig cicizett. De utólag már kicsit bánom, mert volt benne valami, ami 14 hós koráig zavarta a pociját és nem tudtam, hogy a tejem miatt, míg abba nem hagyta és szûntek meg vele a tünetek.
Hol fogsz szülni, elég erõsen kórház függõ a folog..
Kedves 2-es gyakorold még egy kicsit az értelmezõ olvasást, mielõtt lehülyéznél mást. Nem kötelezhetnek rá elméletileg, de megnehezíthetik az életed nagyon. Ez nehéz ügy és sajnos most itt magadra szabadítod a 2-es válaszolóhoz hasonló elmebajnokokat is.
Nem kötelezhetnek ra. Szólsz az orvosodnak jo elore es akkor adnak injekciot, ami elapasztja a tejet. Bar semmi közük hozza, nem lesznek kedvesek hozzad a kórházban, kapod majd a milyen anya az ilyen megjegyzéseket. Ne foglalkozz vele. OFF En is ugy gondoltam anno, hogy nem akarok majd szoptatni, nekem is gusztustalannak tûnt, plusz alapból zavar, ha bármi is a mellemhez er. Megprobaltam azert. Kifejezetten utaltam minden pillanatát. Fizikailag rosszul voltam es sajnos mentálisan is rendesen betett a szoptatas idõszaka - en megadtam magam, mert nem voltam eleg erõs elviselni a fikazasokat.... Hat hónapig szoptattam, életem legrosszabb idõszaka volt. Utana egy évig kezeltek depresszióval, ami a nem kívánt szoptatas miatt alakult ki., , ,
ujabb észlény ahol többet számit a mell "szépsége mint a gyermeke egészsége! gratulálok!!!
A kérdező hozzászólása: Kedves 2-es, nem tudom, kinek vannak gondok a fejével :) Tényleg létezik ilyen injekció? Errõl nem is hallottam eddig, köszi!
Hogy mit gondolok errõl, azt inkább hagyjuk, ...... Nem ez volt a kérdés... Kötelezni nem kötelezhetnek, de kösd fel a gatyád, mert életed legkeservesebb hetének nézel majd elébe. Sehol nem nézik jó szemmel azt, ha egy anya fontosabbnak tartja önmagát, mint az újszülött gyermekét, annak az egészségét....
A kérdező hozzászólása: NEM tartom fontosabbnak magam, NEM a mellemet féltem, mert amúgy is úgy néznek ki, mint a tacskó fülei, rettentõen lógnak, egyáltalán NEM esztétikai okok miatt kérdeztem!!! De gondolom sokkal jobb gyereknek is, anyának is, ha úgy jár valaki, mint szegény 6os!
A kérdező hozzászólása: Nem hinném, hogy ezzel veszélyeztetném az egészségét. Nem hinném, hogy a tápszeres babák egészségtelenebbek. Nem hinném, hogy ez miatt bárkinek is joga lenne elítélni. Az más, hogy meg fogják tenni, de azt meg magasról... Köszönöm az értelmes válaszokat. Amúgy aki szerint annyira szar dolog. Szóval ti azt mondjátok, anyuka inkább sírva, de szoptasson, utána kezelje pszichológus, esetleg pszichiáter, legyen stresszes és idegbeteg, mert a problémájára a szopi miatt gyógyszert nem szedhet, mint hogy tápszeres legyen a baba, és mindenki örüljön? Érdekesen gondolkodtok.
Ne haragudj, de ezekbõl a kérdésekbõl kb. 100 van itt fent. Tudod nagyon jól a választ is, szóval ezt vagy azért írtad ki, mert szeretsz feszültséget kelteni, vagy azért, mert nem tudtál a másik 100 hasonló kérdésbõl egyet elolvasni. Amúgy tök mindegy miért nem akarsz szoptatni, a csecsemõs nõvérek az 1 ágyas szobába is bejárnak és ha jól végzik a dolgukat meg tanítanak szoptatni. Ha lefizethetõk, akkor pedig nyomj mindenkinek 2000 forintot a zsebébe, és nem is kell szoptatnod, csak vedd meg a tápszert és add azt a gyermekednek, biztos imádni fogja.
Tehat akkor azok, akik tapszert adnak a gyereknek, veszélyeztetik az egészségét? Erdekes gondolat.... Engem marhara nem érdeket, hogy milyen lesz a mellem, sose volt tökéletes. Ha ujra kezdhetnem, egy percig se szoptattam a gyerekemet. Inkabb tapszeren nõjön fel, minthogy azt lássa, hogy az anyja valósággal undorodik mar attól is, hogy a karjába vegye, mert jon a szoptatas, aztan meg hetekig nélküle legyen, mert olyan sulyos a depressziója, hogy on es közveszélyesnek ítéli az orvos es zárt osztályra rakja..... 6. voltam
A kérdező hozzászólása: Soha nem olvastam még ezt az alkategóriát, mert nem is jutott eszembe, hogy kötelezhetnek, vagy probléma lehet, csak most a barátnõm esete miatt fordult meg a fejemben. Nem feszültséget akartam vele kelteni. 6os, teljes mértékben egyetértünk
Kötelezni nem kötelezhetnek, de nem rakod zsebre azt amit kapni fogsz. Én is utáltam szoptatni, szerencsére nem is volt sok tejem, hamar elapadt.Ha lenne kis tesó, nem szoptatnék, de a kórházban azért valószínüleg igen.Vagy kérnék alternatív szobát, és ott lefejném, majd cumisüvegbõl megkapná.Titokban bent nem tápszerezheted, mert rögtön látni lehet a székletén ha nem anyatejes, és még ha veled is van egész nap, vizsgálatokra, mosdatni akkor is elviszik, és sanszos, hogy fog kakálni, mert újszülöttként sokat kakilnak ugye (általában) szerintem bírd ki azt a 3-5 napot, aztán otthon már azt csinálsz amit akarsz.
Sztem a kh-ban nem nézik, hogy szoptatsz-e, vagy sem. Legalább is ahol én szültem eddig (2 különbözõ kh) nem firtatták a dolgot. Ha én kértem, hogy segítsenek akkor jöttek, egyébként ránk se nyitották a kórterem ajtaját. Fejd le és add üvegbõl, vagy vigyél be tápszert. Ha te nem firtatod a kérdést, más se fogja (talán :) ).
Még annyi, hogy a legtöbb kh-ban (éjjel) adnak tápszert a babáknak. Bármennyire tagadják... Másrészt a te gyermeked és a te döntésed. 15ös voltam ism..
A kérdező hozzászólása: Igazából nem is szeretném, hogy legyen tejem. Valahogy annyira rossz érzést vált ki ez az egész belõlem, hogy elmondani sem tudom. A 3 napot még kibírnám, de akkor meg beindul, elapasztani meg nem hiszem, hogy egyszerû. Amúgy én is úgy tudom, hogy adnak a babáknak tápszert is meg cukros vizet is, ráadásul általában anyukák tudta nélkül, akkor ezek után meg mi közük hozzá, hogy szoptatok-e? Áhh, annyira korlátozott ez az egész Mo-on, hogy borzalom :(
hát a véleményemet én sem fejtem ki, veled ellentétben összeteszem a két kezem, hogy tudom a második gyerekemet szoptatni, nekem csodálatos dolog, ebbõl is mások vagyunk. Tapasztalatom annyi van, hogy elsõ gyerek születése után rengeteg tejem volt bent a kórházban, fejtem, mert nem fogadta el a cicit, csak az üveget, és már akkor megkaptam a nõvérektõl, hogy nem akarom szoptatni a gyerekemet, és még haza sem akartak addig engedni míg nem szopott. Szóval, semmi közöm hozzá, de ha el akarod kerülni a megalázó megjegyzéseket, akkor esetleg addig szoptass míg bent vagytok, de valóban ez a legjobb a picinek, könyebb mint tápszert készíteni és a kettõtök kapcsolata is jobb lesz szerintem.

A 40. hétben vagyok, de bő egy héttel előbb foganhatott a babám az összes Uh szerint. Így azt gondolom, hogy 1 hét túlhordás nálunk már kettő is lehet. Ha nem akar a héten megszületni a babám, menjek a kórházba?

Nagyon félek a túlhordás veszélyeit?l!

Legjobb válasz: Szia!Nekem sem volt fogadott orvosom és mikor lejárt az idõm bementem a kórházba.Azt mondták kétnaponta menjek be NST-re aztán meglátjuk, hátha beindul vmikor a szülés.De nem indult, aztán mikor már két héttel is túl voltam a lejárt idõm után akkor befektettek, csináltak ultrahangot, és másnap megindították a szülést.Burkot repesztettek, kaptam oxitocin infúziót, aztán estére meglett a babám.Én úgy tudom 2 hét után mindenképp megindítják a szülést, ha magától nem indul.

Szia!Nekem sem volt fogadott orvosom és mikor lejárt az idõm bementem a kórházba.Azt mondták kétnaponta menjek be NST-re aztán meglátjuk, hátha beindul vmikor a szülés.De nem indult, aztán mikor már két héttel is túl voltam a lejárt idõm után akkor befektettek, csináltak ultrahangot, és másnap megindították a szülést.Burkot repesztettek, kaptam oxitocin infúziót, aztán estére meglett a babám.Én úgy tudom 2 hét után mindenképp megindítják a szülést, ha magától nem indul.
Hát ezek szerint elértél a türelmed végére.Ez a kérdés minden kismamát foglalkoztat a végén, akkor is ha van fogadott orvosuk.A tanácsom az, hogy járj el a vizsgálatokra és mindíg kérj PONTOS felvilágosítást, mert azt el szokták nagyolni, és akkor megnyugszol.
A kérdező hozzászólása: Hát igen, eléggé türelmetlen vagyok már. Fõleg, hogy az utolsó Uh szerint a szonográfus október 5-re hozta a szülés várható idõpontját. Bár az orvos azt mondta, már nem változtat az eredeti okt. 13-án. Én biztos nem bírnék még 2 hetet ráhúzni. Nem semmi!!
A kérdező hozzászólása: Úgy értem, hogy 1 héttel elõbb, hogy nem a 14. napom, tehát mensi után 1-2 nappal...
Nyugodj meg! Babád biztos tudja, hogy mikor kész arra, hogy kijöjjön!A megfelelõ idõben lesz, nem érdemes ezen variálni, persze megértem, hogy izgulsz.

Ha a babámnak a kórházba jó lett a hallóvizsgálata akkor nem kell félnem attól hogy rossz lesz a hallása?

A páromat megijesztette a kollégája hogy biztos nem jó a babánk hallása (1 honapos) mert ha becsapodik mellette az ajtónk nem ébred fel.

Legjobb válasz: A korhazban egy professzionalis geppel nezik meg (legalabbis nekunk bedugtak vmit es az kiirta, hogy ok-e). Szerintem onnantol kezdve biztosan hall! Nekunk vissza kellett menni kontrollra, mert a korhazban az egyiket nem tudtak bemerni. A kontroll rendben volt es azt mondtak minden rendben.

A korhazban egy professzionalis geppel nezik meg (legalabbis nekunk bedugtak vmit es az kiirta, hogy ok-e). Szerintem onnantol kezdve biztosan hall! Nekunk vissza kellett menni kontrollra, mert a korhazban az egyiket nem tudtak bemerni. A kontroll rendben volt es azt mondtak minden rendben.
ha fent van a babád, akkor próbáld meg azt, hogy tapsolsz egyet mellette (a kezedet ne lássa). akkor látod a reakciót. (nálunk a gyerek orvos ezt csinálta, mikor elsõ alkalomkor kint volt)
Sajnos nem garancia hogy akkor 100% hall. Egyik ismerõsöm fiának a kórházban rendben találták a hallását, pár hónap múlva kiderült hogy mindkét fülére süket..
A kérdező hozzászólása: Én úgy vettem észre hogy figyeli ahonnan jön a hang illetve néha összerezen szerintem.
A kórházban azt vizsgálják, hogy a baba dobhártyája reagál-e a zajokra. Elõfordulhat, hogy késõbb nem lesz jó a hallása, nyilván csak pillanatnyi állapotot tudnak vizsgálni, egy fülgyulladás, arcüreggyulladás ronthat a helyzeten, de nem hiszem, hogy 1 hónap alatt megsüketült volna a babátok. Sztem nincs miért aggódni, a lényeg, hogy ébren figyeljen a hangokra.

Lehet valami baja a babának ha nem fekszem be előbb kórházba? Mit tegyek?

40+ 3 napos kismama vagyok, most voltam ctg vizsgálaton, de nem nagyon mutatott méhtevékenységet, uh viszont azt mondták hogy az átlagosnál kevesebb a magzatvíz, valószínüleg a túlhordás miatt és bármikor jöhet a baba, és azt tanácsolták hogy feküdjek be a kórházba, de nem szeretnék hamarabb be vonulni!

Legjobb válasz: kérdeztétek hogy mi baj lett "csupán egy rutinvizsgálatnál közölték: a baba szíve megállt" és nem a köldökzsinór miatt. 34.hetet töltöttem be ikreimmel és már 4. napja benn voltam a kórházban. Sajnos a kettõ közül csak egy született meg, bár mind kettõ egészséges volt! Tudom ez otthon is megtörténhetett volna de úgygondoltam a kórházban mégiscsak biztonságban tudhatom magunkat. Hát nem így történt... 5 hónapos kisfiú anyukája.

kérdeztétek hogy mi baj lett "csupán egy rutinvizsgálatnál közölték: a baba szíve megállt" és nem a köldökzsinór miatt. 34.hetet töltöttem be ikreimmel és már 4. napja benn voltam a kórházban. Sajnos a kettõ közül csak egy született meg, bár mind kettõ egészséges volt! Tudom ez otthon is megtörténhetett volna de úgygondoltam a kórházban mégiscsak biztonságban tudhatom magunkat. Hát nem így történt... 5 hónapos kisfiú anyukája.
Én megkérdezném, hogy milyen baj lett? Nem lehetett volna elkerülni a bajt, ha már befektettek?
Biztos nem véletlenül mondták, hogy feküdj be! pár nap múlva úgy is beindítják ha túlhordtad!
Pedig ha azt mondták, akkor igenis feküdj be.Azt a pár napot kibírod valahogy
Én sem mennék, ha nincs gond. Ha határozottan mondják, feküdj be, ha javasolják, te döntesz. Egy héten belül úgyis kint lesz a kicsi:-)
én befeküdtem idõbe még is baj lett..... sajnos nem ijeszgetni akarlak de menj ha mondják ezen ne múljon!
Valószínûleg én nem értem, de miért javasolták, hogy feküdj be? (csak érdekességképp: úgy alakult, hogy külföldön szülök, 41.hétben vagyok, és itt nincs se ctg, azt se tudom mennyi a magzatvíz. A magzatmozgást, kontrakciókat és magzatvíz-elfolyást figyelem. Engem meg haza is küldenének ha rendszeres kontrakciók nélkül bemennék a kórházba. A +10. napra van megbeszélve a beindítás...) Persze ha bármi van, hívnom kell a kórházat, de azért nem semmi különbségek vannak.

Budapesten melyik az a kórház (ak) ahol a szülés után nem viszik el a babát és kizárólag velem van? Ha császároznak akkor is ragaszkodom hozzá hogy végig velem legyen a szobában amig bent kell lennünk! Van ilyen?

Legjobb válasz: pl Szent István. én mindkettõ lányomat ott szültem, pont emiatt, pedig Kecskeméthez tartozunk. Csak ajánlom az István kórházat. Szülni is élmény ott. És azt tapasztaltam, hogy inkább "ferde szemmel néznek" arra, aki beviszi a babáját a csecsemõsökhöz, mert nyugtot akar. Értsd jól. persze, kinek mik az igényei. De a Szt István igazi bababarát kórház.

pl Szent István. én mindkettõ lányomat ott szültem, pont emiatt, pedig Kecskeméthez tartozunk. Csak ajánlom az István kórházat. Szülni is élmény ott. És azt tapasztaltam, hogy inkább "ferde szemmel néznek" arra, aki beviszi a babáját a csecsemõsökhöz, mert nyugtot akar. Értsd jól. persze, kinek mik az igényei. De a Szt István igazi bababarát kórház.
Szia, én a Kútvölgyi Kórházban szültem Budapesten.Ez baba-mama barát kórház teljes mértékben. Engem császároztak. Amikor kiemelték belõlem már akkor is megmutatták. Utána amég feküdnöm kellett az epidurál miatt (24 óra) Többször behozták, cicire tették, kettesben hagytak vele stb. Másnap már én dönthettem el mennyire vagyok erõs ahhoz hogy velem legyen, ha akartam betoltam a csecsemõsökhöz, ha nem akkor is hozták 3 óránként szopizni.Még éjjel is.
20:43-as voltam az elõzõ.
én ugyan nem Bp-en szultem, de bababarát kórházban, császárral. az elso nap csak hozták a babát 3 óránként, a 2. naptol viszont velem volt, és mint császárosnak, tobb segítség járt a novérek részérol. szerintem rogton nem hagyják ott, hisz az anyuka szinte ágyhoz van kotve az infuziok meg a seb miatt.
A babát elvitték este 10-kor de jobb is volt mert legalább tudtam pihenni. Amúgy nappal velem volt végig. Reggel 7-8 körül hozták ki õket de 1-szer visszavitték mérni õket, addig meg lehetett ebédelni.
I. Nõi SOTE. császároztak (20.49-kor) és reggel 10kor kaptam meg a picit. utána végig velem volt. ha rendesen született volna akkor el sem viszik, csak ha kérem. Miután kivették a pocakból és rendben felsírt legalább 5percig a kezemben volt, apával együtt sírtunk. mert õ is bent volt a mûtõben. késõbb elvitték fürdetni és öltöztetni, de visszahozták amig engem varrtak. utána sajna mennem kellett az örzõbe, de a család még órákig csodálhatta. nem dugták el, apa kivihettem megmutatani, fotózni. remélem a másodikkal is így lesz! 15hetes kismami
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat.Sajnos még nem vagyok terhes, de legalább van idõm mindennek utánnajárni, utánnakérdezni, hogy mikor végre megszületik a babám a legjobbat nyújthassam neki!!!
A kérdező hozzászólása: 20:43-as És utánna végig veled volt a pici?ott aludt a szobába addig míg haza nem mentetek vagy elvitték közbe néhány órára mindig?
Dél-Pesti kórház. Császár után este hozták ki a babámat.
bocsi elirtam 20, 38-as vagyok, szóval ha nem akartam betolni, akkor végig velem lehetett. Én dönthettem el.
St istván kórház! Ha csak nem vagy olyan fáradt vagy annyira rosszúl akkor ott va veled mindíg. Egyszerûbb azt kérdezni melyik nem olyan.

Leendõ babámnak szeretnék venni egy csomag tápszert elõre. Milyen lenne a legjobb ár/érték arányban? Vagy a kórházban írnak fel, ha esetleg nem lesz tejem? Hazafelé jövet ki tudnám váltani úgy.

Kétszer sem biztos,hogy lesz tejem és olyan helyen lakok,ahonnan nem tudok csak úgy elugrani tápszerért,ha kell hirtelen.Buszozni meg nem akarok feltétlen egy-két hetes picivel.Gyerekorvos nem ír fel elõre,azt mondta,hogy ha kell,majd megyek és ír.Mintha ez az én helyzetemben olyan egyszerû lenne...

Legjobb válasz: Szia! Nekünk a kórházban a zárójelentés mellé adtak egy Milupa Ha start tápszer receptet is, bár ez még receptre is több, mint 2000 Ft volt 4 éve. Utána a gyerekorvos tud adni olyat ami recepre olcsóbb, mert azért ha tápszeres akkor elég sok elmegy belõle egy hónapban.

Szia! Nekünk a kórházban a zárójelentés mellé adtak egy Milupa Ha start tápszer receptet is, bár ez még receptre is több, mint 2000 Ft volt 4 éve. Utána a gyerekorvos tud adni olyat ami recepre olcsóbb, mert azért ha tápszeres akkor elég sok elmegy belõle egy hónapban.
Nekem a kórházban írtak fel a biztonság kedvéért, amikor kiengedtek. Milumil HA 1-et... Az ottani gyermekorvos mondta, hogy ha szeretném, akkor menjek és ír ki... Gondolom a kórház mellett, vagy benne van gyógyszertár, úgyhogy ki tudod váltani mielõtt hazamentek.
Kölykök Start 1 Optima HA
A kérdező hozzászólása: Ok, köszönöm, akkor lehet megvárom, hogy a kórházban írjanak, hazafelé meg beszerzem, ha kell. Köszi a válaszokat, felpontoztam mindenkit!
nekem a védõnõ adott a többi recepttel együtt. Azt mondta, hogy a biztonság kedvéért váltsuk ki. Szerencsére nincs rá szükségem, és ki sem váltottuk, mert pozitív voltam/vagyok, de mondjuk nekem kb 500 m-es körzetben van 3 gyógyszertár is...kérdezz rá esetleg a védõnõtõl és ne a gyerekorvostól.

Milyen tápszert lehet adni a babának rögtön ha esetleg nem lenne tejem amit boltban is kapni nem kell feliratni és jó? Lehet bevinni szüléskor a kórházba?

Legjobb válasz: A kórházba nem kell bevinni tápszert, ott adnak, ha kérsz. Meg lehet venni a tápszert a gyógyszertárban recept nélkül is, de recept nélkül 3000 1 csomag, receptre 9 kerül 2000 Ft-ba. Én azt javaslom, hogy a gyerekorvossal irass recpetet, és ha szükséges, kiváltjátok, nekünk nem kellett a recept, de jó volt , biztonságban éreztem magam..

A kórházba nem kell bevinni tápszert, ott adnak, ha kérsz. Meg lehet venni a tápszert a gyógyszertárban recept nélkül is, de recept nélkül 3000 1 csomag, receptre 9 kerül 2000 Ft-ba. Én azt javaslom, hogy a gyerekorvossal irass recpetet, és ha szükséges, kiváltjátok, nekünk nem kellett a recept, de jó volt , biztonságban éreztem magam..
szia. nem kell vinni semmiféleképpen tápszert a kórházba, úgyse adhatnád oda neki. Inkább próbálj meg szoptatni, ha egybõl mégse indulna meg a tejed (nekem 3 hét volt amíg rendesen beindult) akkor a kórházban adnak a babának pótlásra. Az a lényeg hogy sokszor rakd cicire. Újszülöttnek való tápszert (talán 6 hónapos korig) csak receptre lehet vásárolni. A receptet a gyerekorvos irja fel.
második vagyok. most olvsaom az elsõ válaszadót. nekem nem adtak receptre 2 gyógyszertárba se tápszert. Az én babám BEBA HA start tápszert kap, egy doboz 600 gramm és 2000 forintba kerül.
Elsõ vagyok, én nem vettem, csak érdeklõdtem, hogy ha gáz van, lehet-e, és azt mondták, hogy persze, és rögtön mondták az árát.
A babának a kórházban kb 2 napig nincs szüksége tápszerre. Megszületésük után kb 1 napig nem is nagyon szopiznak, kb 1 napnyi tartalékkal jönnek a világra. Sok helyen cukros vizet adnak pótlásnak, de mindenképpen az elsõ a szoptatás. Olyan pici a babák gyomra (mogyorónyi), hogy az elõtej mennyiségre bõven elég nekik. Ráadásul rendkívül tápláló. Már a kórházban sokszor kell mellre tenni, egy szoptatás alatt mindkét mellre, így elérhetõ a gyors tejbelövellés. Tapasztalatból mondom, van 2 gyermekem, mindkettõvel a második napon már tejem volt, 50 miliket szopiztak, és még fejnem is kellett!


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!