Találatok a következő kifejezésre: Ha nem a clostival (26 db)

Ha nincs peteérésetek csak clostival és akkor is a méhnyálka vékony de nem a closti miatt hogyan kezel a doki?

nekem 1 évig clotit adott!!!!!!és norcolutot!nem a clostitol vékony a méhnyálkám sajna amugy is!Most uj dokit váltok . kiváncsi lennék ilyen esetben a dokik hogyan kezelnek?

Legjobb válasz: Szia! Érdemes dokit váltanod. Nekem van peteérésem és támogatásképpen kaptan 1 ciklusban clostit, UH ellenõrzés mellett, nekem vastagította a méhnyálkámat (13. napon 14 mm volt), mert a mensim nagyon gyenge volt, a closti után erõsebb lett, de csak 1 hónapot szedtem, majd májusban szedek még egyszer, de amikor szedtem elmentem laborba is. Ha csak clostival van peteérésed, akkor az valamilyen hormonproblémára utal. Mivel a closti az agyalapi mirigy hormontermelését stimulálja, serkenti és ezátal beindítja a petefészek mûködését. Ha abbahagyod és nincs peteérés akkor a hormontermeléssel van probléma. Tehát hormonvizsgálat a 3. és 22 ciklusnap körül mindenképpen kell és az megmutatja a további irányokat. 1 évig pedig nem is lehet clostit szedni, ez a tájékoztatóján is rajta van!

Szia! Érdemes dokit váltanod. Nekem van peteérésem és támogatásképpen kaptan 1 ciklusban clostit, UH ellenõrzés mellett, nekem vastagította a méhnyálkámat (13. napon 14 mm volt), mert a mensim nagyon gyenge volt, a closti után erõsebb lett, de csak 1 hónapot szedtem, majd májusban szedek még egyszer, de amikor szedtem elmentem laborba is. Ha csak clostival van peteérésed, akkor az valamilyen hormonproblémára utal. Mivel a closti az agyalapi mirigy hormontermelését stimulálja, serkenti és ezátal beindítja a petefészek mûködését. Ha abbahagyod és nincs peteérés akkor a hormontermeléssel van probléma. Tehát hormonvizsgálat a 3. és 22 ciklusnap körül mindenképpen kell és az megmutatja a további irányokat. 1 évig pedig nem is lehet clostit szedni, ez a tájékoztatóján is rajta van!
A kérdező hozzászólása: még a legelején volt hormonvizsgálat magas prolaktin volt de már helyrejött gyogyszerrel.1 éve volt azota megsem nézette a hormonomat!aztmondta van tüszö csak nemérik meg nagyra

Ha a closti megvékonyitja a méhnyálkahártyát akkor a következő honapban ha nem szedek clostit viszaáll?

Legjobb válasz: Szerintem ha nem sikerül a baba, akkor ugye leválik és új képzõdik a helyén, vagyis igen, szerintem visszaáll.

Szerintem ha nem sikerül a baba, akkor ugye leválik és új képzõdik a helyén, vagyis igen, szerintem visszaáll.
Én is ugyanígy jártam, de a köv. hónapban már nem kell szednem a clostit, így bízom benne, h minden visszaáll.

Closti - Ha valakinek hosszabb ciklusa van (mondjuk 33 nap) akkor nem is a 3. ciklusnapon kellene kezdeni a closti kúrát hanem később?

Legjobb válasz: Leginkább úgy kellene szedned, ahogy az orvosod elõírta. De, ha ez megnyugtat, nekem nem is volt rendes ciklusom. Volt, amikor 3-4 hónap után jött meg, vagy még késõbb, volt hogy gyógyszerrel hozták meg és nekem is a 3. napon kellett kezdeni. Az más kérdés, hogy nem lett tõle peteérésem és babám se.

Leginkább úgy kellene szedned, ahogy az orvosod elõírta. De, ha ez megnyugtat, nekem nem is volt rendes ciklusom. Volt, amikor 3-4 hónap után jött meg, vagy még késõbb, volt hogy gyógyszerrel hozták meg és nekem is a 3. napon kellett kezdeni. Az más kérdés, hogy nem lett tõle peteérésem és babám se.
Nekem is hasonlóan 32-34 naposak, és a 3.ik naptól kellett szednem 2*1 et 5 napon át, majd a 11.ik nap uh ahol 15 mm es tüszõt láttak végre...
Szia! A clostit mindig a ciklus eleje körül kell kezdeni, mindegy hogy milyen hosszú. Egyébként ha azért volt hosszabb máskor, mert mondjuk nem volt peteérésed, akkor ha a closti teszi a dolgát, szépen le fog rövidülni az a ciklus 28 nap körülire. :-) Elvileg! :-)
Szia Kedves Utolsó! a vérzésed hosszához sajnos én sem tudok hozzászólni. Viszont ha 28-án volt peteérésed, akkor valóban 11-e körül kéne (nem) megjönnie a következõ vérzésnek. Legalábbis elvileg mindenkinek 14 nap körüli a normális luteális szakasz. Van akinek 12, van akinek 16, de ez egyénenként mindig ugyanannyi, ha a ciklus rendszertelen, akkor mindig a peteérés elõtti szakasz a változó hosszúságú, az ovu utáni állandó. Én a helyedben 11-ig várnék, aztán kezdenék tesztelni. Drukkolok!
Ó, köszi:) Még ma se jött meg, szerintem késöbb volt peteérésem, mint ahogy a doki mondta, már ha volt... Ma reggeli tesztem negatív, de még akkor van 2 napom kb, a nemvártig, ha az általam érzett peteérést nézem.. Bár a melleim majd leszakadnak, és kicsit szédelgek néha, remélem sikerült.Ja és tuti még magas a hõm, érzem.Jaj remélem sikerül!!!
A kérdező hozzászólása: Tegnap voltam ultrahangon és egy 17 il.. egy 20 mm-es tüszõm van eddig :-) 12. ciklusnap
Szia! Akkor mostanában lesz ovu, vagy ha kapsz tüszõrepesztõt, akkor azt kb most kell beadni. :-) Szerintem ez most egy szép 28 napos ciklus lesz. :-)
A kérdező hozzászólása: sztem tegnap volt, akcióztunk is mostanában végig :)
2es 6os vagyok.. Megjött..És megint szedem a clostilt..CSak az a baj h elfelejtettem a 3.napon elkezdeni..Szerintetek az gáz ha a 4.en kezdtem el.??

Lehetseges hogy closti szedese utan ha nem sikerult a teherbeeses nem jon meg a menzi vagy csak nagyon hosszu ido után?

Legjobb válasz: Szia.Én is clostit szedtem,1hét késéssel jött meg,sajnos van akinek kitolja a ciklust.

Szia.Én is clostit szedtem, 1hét késéssel jött meg, sajnos van akinek kitolja a ciklust.
Nekem nem jött med utána két honapig.Elvékonyitotta a méhnyálkahártyát.Az orvostol nem kaptam segitséget, igy elkezdtem inni egy tea keveréket ami meghozta a mensest.
A kérdező hozzászólása: Koszonom! Kedves utolso és te mennyi ideig szedted vagy már az elso honapod is ilyen volt? milyen teát iszol? Sajna nekem a menzim is nagyon ritka és pé sincs./amiota abbahagytam a fogigátlot kb 4éve/

Ma voltam orvosnál, Norcolutot kaptam Clostival. Norcolutból 3x1 szemet kell szednem egy hétig, aztán ha megjött, a 2. naptól 1 Clostit 5 napon keresztül. Ez így normális? Nem sok a Norcolut?

Legjobb válasz: szió, szerinten nem sok nekem is ennyit kellett szednem a Norcolutból azóta pedig (febr.5) nagyon nem várom h megjöjjön mert akkor kezdenem kell a Closty-t meg labor stb de remélem nem lesz rá szükség..ne aggódj ha bízol a dokidban nem akar rosszat

szió, szerinten nem sok nekem is ennyit kellett szednem a Norcolutból azóta pedig (febr.5) nagyon nem várom h megjöjjön mert akkor kezdenem kell a Closty-t meg labor stb de remélem nem lesz rá szükség..ne aggódj ha bízol a dokidban nem akar rosszat
A kérdező hozzászólása: Köszi a választ! Bízom benne, igen, csak elolvastam a tájékoztatót, és ott nem ekkor amennyiség szerepel, na de hát õ biztos tudja. Nekem 3 hét múlva kell viszamennem a laborért, remélem addigra már esetleg egy beágyazódást fel is tudok mutatni. :-) Persze tudom, hogy elsõre nem túl sok az esélye, nem is élem bele magam, de azért ábrándozni jó! Sok sikert Neked is!

Pont 1 héttel (max) a nemvárt előtt hasszúrka. Ha nem beágyazódástól, akkor mitől lehet? Closti befolyásolhatja?

csomóan kérdezik, h 9-11 dpon hasszúrka jelenthet-e beágyazódást és a válaszok aránya nagyjából fele-fele igen-nem. Én csak azt nem értem, h ha nem terhesség lesz belőle, akkor mi okozhat ilyen tüneteket? Konkrétqan a bal petefészeknél éreztem tegnap egész nap újra meg újra, és legkésőbb tegnaphoz egy hétre (nem) kéne megjöjjön. Ez a 2. clostis hónapom, esetleg a gyógyszer okozhatja? meg volt viszonylag sok fehéres-sárgás krémesebb folyás, de fertőzés nincs. Légyszi írjatok, mert olyan nehéz mindig a ciklus vége, és már nem értem miért vannak ilyen jelek, ha utána rendszerint semmi eredménye.

Legjobb válasz: Szia! Azért olyan vegyesek a válaszok, mert ezeket a tüneteket nem a baba okozza, hanem a normál hormonmûködés. Van akinek sikerül, van akinek nem. Igazi babás tünetek csak a nemvárt után jelentkeznek, de addigra már a teszt is kimutatja. Én minden ciklusban érzek szurkálást, de lehetetlen a babásodás, mert a petevezetékeim el vannak záródva. A closti annyiban befolyásolhatja a dolgokat, hogy rendes peteérést csinál, és megdolgoztatja a petefészkeket. Ha egyébként gond van nálad ezzel, akkor érhet ez a tünet meglepetésként. A fokozott folyás is lehet ennek következménye, ha tényleg nem fertõzés. Jelekre sajnos nem lehet adni, ki kell várni a ciklus végét és tesztelni. Drukkolok hogy pozitív legyen! :-)

Szia! Azért olyan vegyesek a válaszok, mert ezeket a tüneteket nem a baba okozza, hanem a normál hormonmûködés. Van akinek sikerül, van akinek nem. Igazi babás tünetek csak a nemvárt után jelentkeznek, de addigra már a teszt is kimutatja. Én minden ciklusban érzek szurkálást, de lehetetlen a babásodás, mert a petevezetékeim el vannak záródva. A closti annyiban befolyásolhatja a dolgokat, hogy rendes peteérést csinál, és megdolgoztatja a petefészkeket. Ha egyébként gond van nálad ezzel, akkor érhet ez a tünet meglepetésként. A fokozott folyás is lehet ennek következménye, ha tényleg nem fertõzés. Jelekre sajnos nem lehet adni, ki kell várni a ciklus végét és tesztelni. Drukkolok hogy pozitív legyen! :-)
A kérdező hozzászólása: Hú köszi a választ, na ez tûnik végre érthetõ és reális elképzelésnek, mert sok találgatás után ebben van logikus magyarázat! szóval ha nem is az, amit annyira jó lenne hallani, h persze tuti baba van, azért mégiscsak jó hír, mert ezek szt legalább vsz elkezdtek mûködni a hormonjaim és remélhetõleg nem a ciszták dolgoznak... Én csak azért vagyok bizakodó (vagy bemesélõs) mert szúrkálásokat éreztem már korábbi ciklusokban is, nem mindig, de párban, viszont most sokszor uott éreztem és inkább erõsebb nyilallást. De akkor ezek szt annak sincs semmi köze a beágyazódáshoz? Akkor visznt miért egy pontban érzem mindig? Arra is gondoltam, h egy tüszõ próbálkozik megrepedni azt érzem, de akkor miért ilyen késõn és miért a méhem bal oldalán? (sztem félidõben volt pém, mert majdnem egyforma erõs volt a 2 csik ovu teszten, szóval hacsak nincs újra pém - ami gondolom azért elég ritka - akkor ez mástól kell legyen. Ha ezekhez is hozzá tudtok szólni nagyon szívesen vennék hasonlóan átgondolt válaszokat! és köszi mégegyszer!

Clostival, ha nem sikerül a babó, akkor hány napra jön meg nektek? Ma a 41-en vagyok.

Sajna nem h?mér?ztem, csak ovu tesztet csináltam. Az a 14. napon pozitív volt, de akkor miért negatív a teszt? Ciklusom össze vissza van, ha nem segít rá doki, akkor meg sem jön. Fog.gátló totálisan bezavart.

Legjobb válasz: http://www.pcos.hu/pcos_survey.html?q1=N&q2=Y&q3=N&q4=Y&q5=N.. Nem biztos, hogy ez a gondod, de az össze-vissza ciklusok miatt nem árt ha megnézed a fenti oldalt. Lehet jobban jársz ha keresel egy endokrinológust aki a hormonálisan rendbe tesz. Nem biztos, hogy a Closti és a fogamzásgátló a legjobb megoldás a problémádra.

http://www.pcos.hu/pcos_survey.html?q1=N&q2=Y&q3=N&q4=Y&q5=N.. Nem biztos, hogy ez a gondod, de az össze-vissza ciklusok miatt nem árt ha megnézed a fenti oldalt. Lehet jobban jársz ha keresel egy endokrinológust aki a hormonálisan rendbe tesz. Nem biztos, hogy a Closti és a fogamzásgátló a legjobb megoldás a problémádra.
Nekem mindkét hónapban 30 napra jött meg. Most kezdem a 3. Costys hónapom.

Ha nem sikerűlt a clostival teherbe esni akkor már soha nem leszek babás vagy nem lesz pé? Mit csináljak?

Legjobb válasz: Természetes gyógymódokat nem próbáltál? Én kb 2 éve kaptam clostit a rendszertelen ciklusom miatt, de nem semmi eredmény. Most babát szeretnénk, és nem hiszek abban a bogyóban, biztos a régebbi sikertelenség miatt. Ajánlom a Hormeel cseppet és a cickafark tablettát! Ne add fel!!!

Természetes gyógymódokat nem próbáltál? Én kb 2 éve kaptam clostit a rendszertelen ciklusom miatt, de nem semmi eredmény. Most babát szeretnénk, és nem hiszek abban a bogyóban, biztos a régebbi sikertelenség miatt. Ajánlom a Hormeel cseppet és a cickafark tablettát! Ne add fel!!!
Tudod biztosan, hogy nem volt peteérésed? Vagy csak azért gondolod, mert nem estél teherbe? Ne izgulj, ez nem jelenti azt, hogy nem lesz gyereked sose. Több dolog miatt is. Egyrészt, a peteérés serkentõ önmagában kevés, ha mondjuk nem tud valamiért megrepedni a tüszõ, hiába érett, erre van külön szer. Másrészt lehet van egy kis elzáródásod, és ha meg is ért a petesejt, meg is repedt stb., akkor se tudott találkozni a hímivarsejttel az elzáródás miatt. Harmadszor lehet, hogy veled minden OK, és a pároddal van valami gond. Negyedszer az is lehet, hogy a méhfal ebben a hónapban nem volt elég vastag, vagy megfelelõ a beágyazódásra. És még egy csomó minden tudnék írni. Mióta próbálkoztok? Egy év után már elmehettek kivizsgálásokra. Ne keseredj el, a dokid biztosan segít, hogy mi legyen a következõ lépés, mert a Closti kúra az elsõ csak.

Ha normális a ciklusom (ált.28 napos) akkor is jó lesz a Closti? Nem tudom, hogy szokott-e lenni peteérésem, nem nézte a doki.

Babát szeretnénk. A ciklusaim eddig rendben voltak,azt leszámítva,hogy nagyon er?sen görcsöltem.Meg az utolsó két menses el?tt 1-2 napig barnáztam. De ennyi, amúgy rendben vagyok.

Legjobb válasz: Persze, hogy fog hatni! De kivizsgáltak elõtte? Doki írta fel a clostit? Miért nem néztek peteérést? Nekem is 28 naposak a ciklusaim, és a clostitól 9 db petém lett 1.hónapban és 6 db a második hónapban

Persze, hogy fog hatni! De kivizsgáltak elõtte? Doki írta fel a clostit? Miért nem néztek peteérést? Nekem is 28 naposak a ciklusaim, és a clostitól 9 db petém lett 1.hónapban és 6 db a második hónapban
A kérdező hozzászólása: A nõdokim írta fel.Most váltottam orvost, mert az elõzõnek hiába mondtam, hogy már 2 éve nem jön össze a baba, õ nem tett semmit. Ez az új doki, meg egy általános vérvételt csinált+megvizsgált és rögtön a Clostit írta. Nem mondta, hogy menjek vissza UH-ra megnézni a tüszõket.
Érdekes az új dokid is. Azért 2 év után alaposabban ki kéne vizsgálni, nem csak egy általános vérképet nézni, és nem egybõl clostival tömni az embert. Hormonokat nem ártana ellenõrizni, van-e peteérésed stb. Párod sem lett még kivizsgálva? Mert ha pl. az õ fickóival van gond, akkor te hiába szeded a clostit.
keress másik dokit. a clostinak így nincs értelme, lehet anélkülis van péd és más a gond, sõt a closti alatt is többször kéne uh-ra menni.
Én is szedtem, mert nem akart össze jönni a baba. A 2. kúrában nem jött meg, csak pecsételtem fél napig. Alig lehetett vissza állítani a hormonjaimat. Pedig a ciklusaimmal nem volt az elején gond. Lehet hogy be vállik, de lehet, hogy rosszabb lesz. De siker nincs tét nélkül.
Closti elõtt normális nõgyógyász csináltat teljes hormonképet, ettõl függetlenül simán lehet, hogy enélkül is jó lesz nálad. Csak így egy kicsit lutri, mert az is lehet, hogy nem lesz hatása. Ha nincs eredménye, menj másik orvoshoz, aki csináltat rendes meddõségi kivizsgálást.

Holnap megyek dokihoz, endokrin. Vizsgálatok után vagyok, Clostit fogok kapni, viszont nem mensizek. Hogyan irja fel ha nem tudjuk melyik az a nap amikor kéne elkezdeni szedni?

Legjobb válasz: Szia! Kapni fogsz Norcolutot,ami majd meghozza a mensid és akkor kell elkezdeni a Closty-t.Legalábbis nekem így volt.

Szia! Kapni fogsz Norcolutot, ami majd meghozza a mensid és akkor kell elkezdeni a Closty-t.Legalábbis nekem így volt.
szintén igy volt, én pcos vagyok s én sem mensiztem. kaptam norc.ot, ami meghozta a vérzést s pl nekem a 3ik naptól kellett szedni. van akinek csak az 5.tõl, ezt személyre szabottan a dokid mondja majd meg.
Bocsi, hogy beleírok. Nektek segített a Norcolut+Closty a teherbeesésben?
Elsõ vagyok. Nekem sajnos nem segített. 3 hónapig szedtem.
második vagyok, nekem segitett, elsõ honapban terhes lettem!

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!